hits

Kristin.blogg.no

3 absurde ryddetips?

 • Publisert: 02.11.2017, 19:44
 • Kategori: Humor
 • I dette innlegget får du 3 nye, alternative, måter å rydde på. I det siste har det nemlig gått i "Norske rotehjem" på avslappingskontoen her i huset. Du vet, den kontoen der du slenger rygg og nedre vedheng lang nedi sofaen og bare eksisterer. Uten tanke for avkastning, renter og alt annet som hører med andre kontoer. Kanskje havner beina oppetter vinduskarmen også, det er isåfall fradragsberettiget.

  Programmet er en reklameserie for Clas Ohlsson som har glemt å kle seg ut til tross for Halloween, men har mange gode ryddetips i seg. Men dekker programmet alle mulige løsninger? Neppe! Derfor har jeg lyst til å by på noen alternative fremgangsmåter som "Norske rotehjem" ikke har prøvd. 

  Min bakgrunn for å komme med tipsene:

  De kveldene jeg ikke ser på D-play er det oftest full fart med lesing på nett, lytting til podcaster, webinardeltakelse og alt mulig annet som kan tenkes å ha en skitten flik av interessant ved seg. Er det mulig å lære noe av dette? Jeg ramler i alle fall over mye forskjellig. Også, for å være fullstendig ærlig, vanvittig mye ræl. Ræl er kanskje ikke et typisk boksmålsordbok-ord, men det er likevel et meget dekkende uttrykk, så jeg lar det stå. 

  Så, hva har jeg lært av disse internettcoachene? Jeg skal ikke holde deg på pinebenken, her er 3 alternative ryddetips!

  1. Send ryddige tanker ut i universet, så vil du motta ryddige tanker tilbake. Det du sender ut, vil du nemlig få i retur. Litt usikker på hvordan det hjelper på takraset av skittentøy på vaskerommet, men ved å sortere tankene dine kan du i det minste bli en bedre versjon av deg selv. Har du litt flaks, er det nettopp på ryddebiten du forbedrer deg. Hvordan oddsen for at du vil treffe dette området er, lar jeg være opp til "Come on" å svare for. Gjerne i lykkebokser.

  2. Bli såpass eminent på manifestering at du manifesterer på deg egen hushjelp. Er du ekstra åndelig i samme slengen, har jeg hørt om manifestering fra den andre siden. Om det blir vestlandet for min del, har jeg ikke dobbeltsjekka, men hvis så er, har Frode Boden ansvaret for å sette vedkommende på første mulige fly hit. Hvis hushjelpa blir vanskelig å oppdrive, bør det først som sist sjekkes husene til ryddige medier, Lilli Bendriss for eksempel. Det er vel ingen tilfeldighet at kun de rampete roteåndene blir ryddet ut av hus vel? De ryddige får vel bli med hjem i baksetet på firmabilen og gjøre nytte for seg. Urettferdig!

  3. Du må tro at du kan klare det. Tro kan derimot flytte fjell, så det er veldig viktig at du ikke tar i bruk denne teknikken for tidlig. Har du bare et lite tårn med oppvask stående, vil det være bortkastet energi, og du vil få en ubalanse i energiregnskapet ditt. Verden vil nemlig gi deg akkurat det du trenger for å utføre oppgaven, og gjør du dette feil, må du begynne å stappe overskuddsenergi på hattehylla. Som om det ikke var fullt og rotete nok der fra før. 

   

  Hvilket tips vil du prøve først? 

  Mess in kitchen
  Licensed from: leszek_poland / yayimages.com

 • Publisert: 02.11.2017, 19:44
 • Kategori: Humor
 • 9 kommentarer
 • Siljan, Larvik og Betlehem, en bloggersafari!

 • Publisert: 30.08.2017, 08:27
 • Kategori: Humor
 • Herlighet for en dag - så mye en skal rekke gjennom på så kort tid. I går gikk jeg i fotsporene til de største bloggerne i Norge, og tok en skikkelig stalkerunde. Først gikk turen til Skien, gjennom veiarbeid og hardt rundkjøringsarbeid. 

  Siljan

  Og der, der var det endelig! Skiltet til Siljan. Forhenværende bopæl til vår alles ballfrue, og om jeg ikke husker feil, også nybakte femseksbarnsmor. Bare så synd skiltene varer så kort tid ved veien. Mon tro om de har vurdert å sette dem langsmed for å la øyeblikket vare ørlite lenger? Da vil jo også uttrykket kjøre forbi i langt større grad gjelde også skiltet. I alle fall i varighet. 

  Driving a car
  Licensed from: cookelma / yayimages.com


   

  Larvik

  Legger skuffelsen i bagasjerommet en liten stund, før jeg lukter gull på nytt. Larvik. Det o bloggerske Larvik med både hjerter og fruer. Nå er vel sjansen for at de bor kloss opptil 303 midt i byen relativt liten, men hvem vet, kanskje jeg har sett bensinstasjonen der de fyller drivstoff, kastet pølsepapiret i samme søppelbøtte og ikke minst: sett på den samme asfalten der jeg kjørte gjennom gatene. Jeg blir i alle fall imponert hvis de har med egen asfalt for å kjøre gjennom gatene. På mange måter kan du da si at jeg er akkurat som dem. Selv på deres hjemmebane stiller vi likt. Det er jovialt i praksis det!

  Jeg kjører også en svingom mot Sandefjord, der supportkollega Ludvig hører til. Men så husker jeg at han ikke har skrevet blogginnlegg på en god stund, og ser meg derfor nødt til å diske han i safariøyemed. Så skiltet ditt da, sånn at du er advart. 

  Betlehem

  Etter et opphold i de mørke jorder og boligfelt, skal man hjem igjen. Og da kommer lyset - åpenbaringen! Hvittingfoss! Nærmere Betlehem i bloggerihistorien min er det vel neppe mulig å komme? Eller? 

  At avgjørelsen var riktig, understrekes av de mange skiltene mot Siljan jeg igjen kjører forbi. Til å være en så liten plass, har den jammen mange skilt. Har Roma gått incognito? Alle veier til Rom i forkledning?

  Attraksjoner

  Uansett - juliafrika, nå har jeg sett rundkjøringa di. Liketil hadde du tatt frem villmarksversjonen fra hekken i hagen og stilt opp en gedigen elg langsmed veien. Det var en eksotisk og uventet vri. Du hadde ikke trengt å gjøre det bare for min skyld.

  Men til andre som ikke er så heldige: merk dette; når juliafrika stiller opp elg i beikmørtna, gjøres det på en 4D-horrormåte du knapt kan forestille deg. Med kinnskjegget limt til hvitstripa sto den i modellpositur, med vidåpne øyne. Ikke ulikt en hvilken som helst moteblogger egentlig. Bare at den kanskje hadde lengre ben.

  Et tegn fra oven

  Jeg var selvfølgelig litt usikker på hvor du hadde vokst opp, Julia, men så kom energien din litt sterkere frem og stakk av med Radiorocksignalene ved to anledninger. Heldigvis var det ikke midt i en ACDC-sang, for da kunne vi jo blitt uvenner. Eller, ikke uvenner da, for å krangle med overnaturlige megakrefter blir en ensidig sak. Vet ikke engang om sånne krefter er immune for buksevann jeg?

  Jeg traff alle stedene! Full blink! Jeg så dem, var der og conquered som bare tusan! Fem bloggere på en eneste grusomt lang biltur! Rett og slett lovlig imponert av meg selv, og sitter igjen med en tilfreds følelse. Barnslig fornøyd er det vel noe som heter?

   

  Bør jeg gjøre karriere som bloggstalker?

   

 • Publisert: 30.08.2017, 08:27
 • Kategori: Humor
 • 2 kommentarer
 • Fake news i Johaugsaken!

 • Publisert: 23.08.2017, 23:17
 • Kategori: Humor
 • Tidligere i dag delte jeg noe som helt åpenbart er fake news fra Johaugsaken på min facebookside. Tror du Facebook lot det gå upåaktet hen? Åneida, dette skulle de prente inn i meg, slik at jeg lærte en gang for meg selv hva fake news er. De sendte til og med med en bråte med tips. Oh, well, når de først har tatt seg bryet, hvorfor ikke se litt på tipsene?

   

  Og tipsene til Facebook, i samarbeid med en god dose ulike aktører, er som følger. Spot the fake news! 

  For å se litt på bevismaterialet til slutt:

   

   

  Helt klart en fabrikert nyhet. Vis meg den idrettsmann eller dame som skal delta i OL i år. Makan til sutring! Løgn og bedrag. 

   

  BTW: mange av punktene på hvordan spotte fake news fungerer også optimalt på click baits. Spesielt det med å se på url-en, eller avsenderen før du klikker inn. Vennlig, velmenende og ikke så rent lite te-skjeiråd der altså. For å si det diplomatisk.

   

 • Publisert: 23.08.2017, 23:17
 • Kategori: Humor
 • 1 kommentarer
 • Skikkelig skuffa over Nrk sommertoget.

 • Publisert: 05.08.2017, 20:51
 • Kategori: Humor
 • Stressa ut i dag for å komme først i vinkekøen til NRKs eminente storsatsning "Sommertoget". Føler det glir rett inn i mitt nivå av hipp og kul. Samma det, vi traska i alle fall ned for å motta dette beistet av et tog. 

   

  Elektrisk spenning

  Spenningen var elektrisk på perrongen da de store stjernene kom ut av vognen sin. Perla og Fantorangen. Men jeg vet bedre enn å la meg blende av en copycat og svindler. 

   

  Et grovt svik

  Her har jeg dradd ut ungene, putta dem full av forventninger og gjort meg flid med god energi og greier. Og så sender NRK en mann, tror jeg da, som har KLEDD SEG UT!!???? Mine undersøkelser kan i alle fall tyde på det.

  train
  Licensed from: exis / yayimages.com


  Mulige teorier

  Vel, når et tilbud virker for godt til å være sant, da er det ofte det. Vi dro hjem og så den EKTE Fantorangen på TV. Mens vi brukte forstørrelsesglasset jeg lånte av alle dem som gransker forbildenes kropp og kom frem til at enten er kveldens sending opptak, Fantorangen har gått på alvorlige steroider og er et elendig forbilde, eller den aller siste og mest trolige løsningen: Fantorangen har aldri besøkt Notodden.

   

  Etterpåklokskap og det jeg burde gjort

  Jeg burde mest sannsynlig skjermet ungene mine for denne renkemakeren, denne løgnen på to støvler. ( Forresten en type støvler jeg aldri har sett Fantorangen ha på. ) Jeg burde løpt bort, dratt han i snabeln( vil du være vennen min, kom å ta på snabeln min) og skreket: "Hvor har du gjort av den ekte Fantorangen? Tror du vi er så dumme at vi ikke skjønner at du har kledd deg ut? Hva tar du oss for, barn????" 

  Jeg burde også skrevet et brev og innrapportert dette avviket til NRK, der jeg hadde lagt vekt på hvor krenket jeg er. Noe jeg lærte andreåret på livets harde skole det der, krenkingen.

   

  NRK har altså sådd tvil om det gode navn og rykte til et av sine desidert viktigste forbilder for barn og ungdom. Skam og fake news hele veien til bluesmikrofonen. Er det rart jeg er skuffa?

   

  #ironi #tull #livetshardeskole #noengangererjegironisk #ogskriverbaretull

 • Publisert: 05.08.2017, 20:51
 • Kategori: Humor
 • 4 kommentarer
 • IDIY!

 • Publisert: 26.07.2017, 20:15
 • Kategori: Humor
 • Det er enkelte ting du rett og slett ikke skal gjøre selv, til tross for at alskens grupper og videoer på Facebook prøver å overbevise deg om det motsatte. I kombinasjon med "hvis du ikke har noe fint å si, la være", kan dette fort bli skummelt. La meg derfor presentere noen crispy DIY-fakta med de nyforlovede ironi og alvor. Eller Ikke-DIY, om du vil.

   

  • Brennbart materiale slutter ikke å være brennbart fordi om du har DIY. Telys direkte på plastikk eller lys stappet ned i trebiter er fortsatt varmekilde og brennbart materiale i skjønn forening.

   

  • Brannslukkingsapparat med instruksjoner er enklest å bruke under stress med instruksjonene tilgjengelig. Og da ikke som i et hvitmalt apparat og instruksjonen "FIRE" skrevet i gråsølv. No shit Sherlock?

   

  • Servietter er brennbare. Også om du har trøska de inn i et kubbelys med strykejern først. 

   

  • Glorete er et ord. Det samme gjelder utslitt, oppbrukt og ubrukelig. For å ikke snakke om livsfarlig.

   

  • Ved blanding av ulike kjemikalier i rengjøringens tjeneste, vel: dobbeltsjekk at du ikke rensker huset for levende, tobeinte organismer i samme slengen.

   

  Firefighter sitting in the cab of a fire engine talking to a co-
  Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com


   

  Og sånn til slutt, noe som ikke er farlig og noe off topic, men en beskjed som skrek etter å bli ytret:

  Noen DIY-prosjekter er det en slags usagt aldersgrense på skryting av. For eksempel klistremerker på fyrstikkesker og dorullnisser. Og hvis en på heder og nakkeskinn skal bruke bokstaver i interiøret, er det kulest uten skrivefeil.

  Eller, det med skrivefeil kan være direkte helseskadelig for lattermuskelen.

  Reagerer du når du ser farlige DIY-prosjekter?

  #diy #farlig

 • Publisert: 26.07.2017, 20:15
 • Kategori: Humor
 • 7 kommentarer
 • Hvor mye tull kan man skrive om tilbud?

 • Publisert: 18.07.2017, 20:30
 • Kategori: Humor
 • Du har kanskje ofte tenkt over hva det beste du kan få tak i er? Eller hvor mye du skal investere i ulike nivåer av din fordømte selvutvikling? For utvikle deg må du vel, ellers står du jo helt stille, og stillstans er jo et sånt ord med smør på flesk inni seg. Står noe stille, har det jo nødvendigvis stanset. 

  For hullete for rikdom?

  Men ikke sånn scrapbookingstansing altså, hvis du er av den typen. For det ville vel være vel hullete for å være velstand? Med andre ord vil scrapbooking være litt for hullete for rikdom, sammen med stillstansen. Noe mange hobbyrom rundt omkring i lang og bredstakte land er villige til å stå vitneboks for.

  Det beste i livet er gratis.

  Det vil altså si at ting som ikke er gratis, er dårligere. Og du vet jo også, med rimelig sikkerhet, at det finnes tilbud som er for gode til å være sanne. Men hvis det er sant at det beste i livet er gratis, og tilbudet er gratis, men for godt til å være sant. Da er jeg neimen ikke helt sikker på hvor vi havner? 

  Hvor på skalaen?

  Snakker vi skala eller skalering av tilbud, og hvordan kan dette være i samband med skallethet. Eller enda bedre: reklame myntet på skallethet. Hvordan skal man tolke det? For dette er jo vitterlig for godt til å være sant? Men det koster jo penger, så da er det ikke det beste tilbudet, så da må det jo være et tilbud som er usant. Og det kan en kanskje si om effekten også, for å si det på den mest effektive måten?

  Alltid gratis!

  Kanskje kommer en også over et tilbud som er for godt til å koste penger? Men er det da sant eller usant? Det bør jo i alle tilfeller være gratis. Et kvalitetstegn, for gir du bort gratis, vil det jo være det beste i hele vide verden, enten det er i sin eller din hånd. Hvilke bedrifter som kan overleve en slik strategi uten bruk av "ta den ring og la den vandre". Noe sannsynlighet for å se at du har fått den tilbake etter å å ha gitt bort kan være tungen på vekta. Måtte det bare veie tungt nok og i riktig vektklasse.

  Hvorfor? Hvor: på kristin.blogg.no, for: folk som liker denne type ordlek. Fordi? Det er greit å finne sine gærne likesinnede, blunkesmilefjes.

  Synes du slike ordleker er latterlig gøy, eller bare latterlig?

  free
  Licensed from: gufoto / yayimages.com


   

 • Publisert: 18.07.2017, 20:30
 • Kategori: Humor
 • 3 kommentarer
 • Og dette skal liksom være barnefilm?

 • Publisert: 11.07.2017, 12:18
 • Kategori: Humor
 • Hva mener du? Hva er et passende barnefilmtema? Det er veldig mye vi prøver å skjerme ungene våre for, og i dag tenkte jeg å få din mening om hva som er det mest passende temaet for en barnefilm av en fin, liten liste jeg har laget. Skjønner du hvorfor listen ser slik ut, får du selvfølgelig bonuspoeng.

  Popcorn at the Movies
  Licensed from: rnl / yayimages.com

  Hvilke av disse temaene synes du er passende for en barnefilm?

  • Mobbing på arbeidsplassen
  • Dødsstraff ved henging
  • Forherligelse av kriminalitet
  • Justismord av uskyldige munker
  • Religionsinstanser som handler på eget initiativ mot statens regler.
  • Statsansatte som er dritings på jobb.
  • Trusler mot autoriteter.
  • Gjøre narr av noens arbeidsutøvelse.
  • Skatteunndragelse.
  • Utskjelling av statsansatte.
  • Sjikanerende og mobbende revyviser.
  • Vold mot statsansatte.

   

  Alle, ingen eller er det noen få som stikker seg ut som mer passende? Gleder meg til å høre din mening! Kanskje har du også skjønt sammenhengen?

  #film #barn #hvamenerdu

 • Publisert: 11.07.2017, 12:18
 • Kategori: Humor
 • 7 kommentarer
 • Gamle damer vil ha gamle damer i bikini

 • Publisert: 29.06.2017, 17:31
 • Kategori: Humor
 • Jeg finner det svært morsomt at det gamle damer ønsker seg aller mest hvis de kan velge helt fritt er bilder av gamle damer i bikini. Sistnevnte gamle dame her er da meg. For i denne bloggbobla er kanskje både du og jeg gamle? Overraskelsen min er så stor at om jeg lånte vingespennet til en albatross hadde jeg ikke fått illustrert skuldertrekkingen godt nok. Hva skjedde nå liksom? Hæ?

  Det morsomste med å ha leserens uke, er at det faktisk blir du som leser som kan vise meg akkurat hva du vil ha. Fra meg. Som igrunn prøver det remmer og ærfugler kan holde å sprenge hele bloggbobla ift hva en blogg skal være. Om enn bare litt annerledes, hver eneste dag. Fordi jeg ikke er, og aldri kommer til å bli en stereotypisk rosablogger. Til det er interessen innenfor store bloggfelt som interiør, matlaging, mote, make-up og hår altfor liten. For å ikke si nærmest fraværende. 

   

  Sexy santa helper in bikini
  Licensed from: BDS / yayimages.com

  Ønsket

  "Sprade rundt i bikini med to forskjellige sokker og legg bildene ut på bloggen." Det er altså dette interessefeltet jeg befinner meg i, og flyr forgjeves mot nordavinden, kan det virke som. Vi damer er allrighte dyr altså, sier ikke noe på det, men når vi får fritt valg, velger vi altså det vi stadig kritiserer gutta for å velge: "lettkledde ryper". Jeg gir alle frie tøyler jeg tør gi, og du vil bare ha kroppen min? Rene "Rumpa mi" av DDE det her. 

   

  Vi står altså som samfunn i en situasjon der vi lurer på hvor kroppsfokuset kommer fra? Er ikke det latterlig åpenbart? Hvis man kan velge hva som helst og selv gamle damer velger gamle damer i bikini? Da tror jeg jammen vi sitter på en eller annen form for fasit. Eller kanskje det er bare den sedvanlige, ertende ironien min som prater? 

   

  Vel, uansett, min due, hvem er jeg til å være luremåke?  Slenger inn en liten fotoshoot i bikini i tillegg, som bonus. 

  sprading i sand
  sprading i gress
  Fotoshoot på badet
  fotoshoot på badet

  Lurer du på hvor bikinien er kjøpt, kanskje?

 • Publisert: 29.06.2017, 17:31
 • Kategori: Humor
 • 17 kommentarer
 • Historien du ikke må dømme fra førsteinntrykket.

 • Publisert: 16.06.2017, 08:54
 • Kategori: Humor
 • La meg fortelle deg en historie om tre venner, og for å advare deg, denne historien har ingen lykkelig utgang. Men det kan likevel være viktig å fortelle og reflektere innimellom.

  Håper du vil ta deg tid til å lese HELE historien, for er det noe livet har lært deg, er det vel at alt ikke er som det ser ut ved første øyekast?

  Den har blitt fortalt i årtier, og er av en slik art at den ofte innledes med en litt sensasjonspreget "Har du hørt historien om...?" På mange måter er det trist at skjebner blir blottlagt på denne måten, men på et annet vis, hvordan skal vi unngå å gjenta historien hvis vi ikke husker den? Du har kanskje hørt historien før, men jeg velger likevel å bruke min stemme for å fremme den.

  Sad little boy in the park
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  En felles, grusom skjebne

  For å begynne med slutten, som mange Hollywoodproduksjoner også gjør. De ender på nøyaktig samme sted, vennene. De forenes i døden, i en iskald monter, side om side. På utstilling for omverdenen, nærmest i strobelys og dandert. Grusomt sier du kanskje, livet, sier historien.

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  Hverdagsrasisme

  Mange med litt uvanlige navn har kanskje opplevd å måtte stave navnet sitt mange ganger, men den ene i denne historien har fått navnet sitt avfeid i årtier kun på grunnlag av at han er utenlandsk. Du kan kanskje argumentere for at det er vanskeligere å lære seg utenlandske navn enn la oss si, vanlige navn som Per og Hans, men en bør likevel gjøre det. Tenk deg så nitrist å gå gjennom hele livet omtalt som han de ikke vet hva heter, fordi han er utenlandsk? Det er vel også en form for hverdagsrasisme?

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  Idrett og vitalitet

  Vennene levde livet med stor glede og vitalitet. De var aktive innen idrett, og hadde tatt med seg verdien av trening for et sunt og balansert liv hjemmefra. På mange måter kan si at det var denne aktiviteten som førte dem i døden, men å trekke linjen så langt som å si at fysisk fostring er livsfarlig, vil jeg likevel ikke gjøre. Men det er vel nok av dem som kunne.

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  I etterpåklokskapens navn

  Sånn i ettertid har det vært flere forsøk på å finne opprinnelsen til de tre vennene, for å finne sannheten bak historien. Hvor mye var egentlig sant, og hva var myter og overdrivelser? De fant ut at to av dem var fra det sentrale østlandet, nærmere bestemt Oslo og Moss. Han tredje ble det umulig å finne opprinnelsen til, for han havna i en foss.

  Symptomatisk for samfunnet kan du kanskje kalle det. Tegn i tiden og alt det der. Tragiske skjebner var det åkke som.

  Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! For deres mor hadde sagt at svømming var sunt.

  Har du noen gang brent deg stygt på førsteinntrykket av noe?

   #humor #alvor #blanding #tullogfanteri

 • Publisert: 16.06.2017, 08:54
 • Kategori: Humor
 • 10 kommentarer
 • Er jeg et timeglass?

 • Publisert: 20.05.2017, 00:12
 • Kategori: Humor
 • Jeg har, som du kanskje vet, startet jakten på min kroppstype. Og dagens stopp på jakten, er timeglasset. I tv2 sin artikkel om temaet, står det å lese at "et timeglass er en figur med store bryster og kort, smal midje." Det står også at du i dagens motebilde føler deg rund og bomsete. La oss gå litt på jakt, og finne ut om jeg kan være et timeglass.

  Meg som timeglass

  Midjen min er til stede et eller annet sted inni der, men den er plassert i nærheten av en lang rygg, så spesielt kort er den ikke. Akkurat nå er også brystene på sitt største, får en håpe, i og med at de fortsatt innehar noe meieridrift. Jeg kan føle meg både rund og bomsete, men det trenger slett ikke være i dagens motebilde. Det kan være hvor som helst, kanskje også rett rundt et hushjørne, eller midt på en stor gressplen. Spesielt hvis jeg setter meg ned på huk for å stupe kråke. Kanskje er også bomsete feilstavet og skal over mot klumsete. Da tror jeg vi kan si at vi innehar en jackpot. På sammenkrøllet timeglass på huk, selvfølgelig.

  Men det er mulig min manglende kompetanse på å stå på hodet kan bli et problem. Uansett tidsregning er jo et timeglass dømt til å bedrive noe av sin virksomme tid oppned.

  woman with hourglass
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com

  Langt utenfor komfortsonen

  Samme artikkel fra tv2, har disse klestipsene til timeglassfiguren:

  Ikke skjul noen deler av kroppen din. Du bør bruke tettsittende klær som viser kurvene dine og som gjør midjen din lengre. Cardigan med v-hals og blyansskjørt eller tettesittende bukser med høyt liv er perfekt for deg. Unngå stilettheler. Velg heller sko med avrundet eller åpen tupp.

  Wow! Jeg tenkte egentlig jeg skulle avslutte jakten og si meg fornøyd med sammekrøllet timeglass på huk, men her ligger det noen absurde føringer. Jeg, som ikke engang liker å bli tatt bilde av med klær, var slett ikke klar over at å kapitulere som timeglass, var det samme som å sprade rundt i Evas drakt.

  Å ikke skjule noen deler av kroppen min, ligger milevis fra min veletablerte komfortsone. Kanskje også så langt at jeg må flytte? Kan man melde overgang til et annet distrikt i komfortsonen sånn uten videre, eller må man vente til overgangsvinduet åpner? Eller er det sånn at det uansett står åpent, nå når det er sommervarme?

  Jeg må jo også påpeke innmari finfine skrivefeil i akkurat det saksede avsnittet. Jeg er neimen ikke sikker på om kunne klart å oppdrive hverken blyansskjørt eller tettesittende bukser, spesielt ikke om jeg skulle levert en skriftlig forespørsel. Men, hvis et høyt liv er det samme som et langt og lykkelig liv, virker jo dette langt mer lovende enn mye annet, og kan veie opp for alt det andre vissvasset et timeglass må igjennom.

  Smiling couple going window shopping and pointing at window
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Flukten fra stiletthælene

  Det virker ganske lett å unngå stiletthæler, spesielt på min jobb. Der går de fleste i fornuftige sko. Problemet her kommer vel helst hvis man skal ut på byen eller bevege seg i strøk der slikt fottøy er mer vanlig.

  Hva tenker du er den beste metoden for å unngå stiletthæler? Sitte stille i kamuflasjeutstyr til utøyet har passert, eller ta beina fatt og beine?

  Bør jeg lete videre, eller tror du jeg skal slå meg til ro som sammenkrøket timeglass?

  #kroppstype #mote #humor #tull #kroppstypejakten

 • Publisert: 20.05.2017, 00:12
 • Kategori: Humor
 • 6 kommentarer
 • Hva er lyden av ingenting for en småbarnsmamma?

 • Publisert: 28.04.2017, 09:11
 • Kategori: Humor
 • Hva er egentlig lyden av ingenting? Det får du svar på i dagens avsløring av podcastkonkurransen min. Podcastvertinnnen noterer at det er lurt å lage en konsekvent og lik avgrensningslyd til neste gang, da forslagene som kom inn, var så godt som spot on på avgrensningslyden til konkurransen. Og det er kanskje ikke så rart. En podcastvertinne vil finslipe pratingen rundt til et evt senere forsøk, og finner en annen avgrensningslyd.

  Avgrensningslyden var nemlig en trexylofon, hvis oransje lydpinne er fjernet. Hvis du var inne på akkurat denne løsningen, da er du rett og slett enorm. Helt rå. Treklosser som slås mot hverandre og bankebrett er 10 stjerner. Gratulerer til danols, pandacat og søtmonsen - dere er virkelig 10 stjerners lesere! Digger også alle dere som har tatt av tiden deres for å høre podcasten og gi meg tilbakemeldinger. Fantastisk og tusen takk!

   

  Lyden av ingenting

  Den avgrensede lyden mellom xylofonbankingen var nemlig lyden av absolutt ingenting. Lyden av stillhet.

  Deilig? For en småbarnsmor kan det være lyden av det aller meste. Det er på ingen måte en avslappende og beroligende lyd, den representerer igrunn, på alle måter, trøbbel. Og ikke møysommelig varslet trøbbel i gata "here comes Johnny", mer den skremmende mannen som har gjemt seg i baksetet og overfaller deg uten at du har noen anelse.

  girl in headphones asks keep quiet on a white background isolate
  Licensed from: Labunskiy K. / yayimages.com


  Lyden av ingenting er lyden av barnehjerner som vrir seg i spenning før neste hyss, lyden av hender som strekkes lydløst mot et forbudt mål. Ingenting er lyden av stille overtalelse, av dumdristighet på kjøkkenbenken, av hender nedi margarinpakken og oppdagelsesferd i søppelbøtta. Eller et gourmetmåltid av hybelkaniner og gamle rosiner.

  Ingenting er tegnspråk på rampestreker, lirking av porselen, gartnervirksomhet i blomsterpotter og tømming av saft på gulvet. Ingenting er lydløs hopping i sofaen, en gjemmerunde av mobil, pengebok eller bilnøkler, yttertøy som snikes på for en hemmelig uflukt eller nedriving av rene klær fra tørkestativet.

  Ingenting er rett og slett ingenting lenger. Lyden av ingenting er ødelagt. Ingenting pleide å være en god venn av meg. Nå er vi i beste fall skulende, mistenksomme fremmede. Jeg skuler mest, og burde sikkert sagt unnskyld. Men så var det noe med denne stoltheten da vettu.

  Hvis du ikke har hørt lydene som sammen med ingenting utgjør store deler av min hverdag som småbarnsmamma, skal jeg reklamere skamløst for podcasten min en gang til. 

  Hva synes du om lyden av ingenting? Er dere venner?

   

  I går sendte jeg forresten ut mine første nyhetsbrev, til noen helt rå lesere. Helt vannvittig kult! Håper dere ble glad for post. Vil du være med i min indre sirkel, finner du påmeldingsskjema rett til høyre, i sidemargen. De beste setene går først, selvfølgelig.

  #lyd #stillhet #konkurranse #podcast 

 • Publisert: 28.04.2017, 09:11
 • Kategori: Humor
 • 10 kommentarer
 • Svar til de som kaller deg f****

 • Publisert: 27.04.2017, 14:31
 • Kategori: Humor
 • For en stund siden fikk jeg en kommentar jeg valgte å tolke i absolutt beste mening, nemlig (Y). Den kan også tolkes på en helt annen måte. Hvis du blir kalt en variant av det kvinnelige kjønnsorgan, har jeg altså laget noen forslag til hva du kan svare. Du trenger selvfølgelig ikke bruke den konkrete ordlyden jeg foreslår, men du ser fort psykologien. Det blir ikke så attraktivt å gjenta skjellsordet etter noen slike runder. Betrakt gjerne dette innlegget som en hybrid mellom meninger og humor. 

  Ved å tolke på den hyggelige måten, gikk jeg kanskje glipp av min aller første "noe som ligner på ufint"-kommentar. Nuvel, som gammel msn-bruker, var ( Y ) forgjengeren til dagens facebooktommel, så jeg valgte å ta det derfra.

  I tillegg til meninger og fjasing, har jeg også kreative treningsøkter til deg, hver eneste mandag. Drømmer du om å bli mer kreativ? Tren litt da vel.

  Cute little girl standing by a black school board
  Licensed from: Robert Przybysz / yayimages.com


  Svar hvis noen kaller deg en eller annen variant av det kvinnelige kjønnsorgan:

  • At du betrakter meg på samme nivå som den magiske sal som også ga deg, uslepne menneske, liv, er intet mer enn imponerende. Og jeg som trodde du var sinna på meg?

   

  • Jeg trodde du var språkmektig jeg? Det der var ikke akkurat oppfinnsomt! Skal jeg komme med noen friskere forslag til deg?

   

  • Vil du ikke heller kalle meg for noe mindre brukbart? Er det virkelig sånn at du sidestiller meg med noe du bruker timesvis i uka på å lengte etter? 

  Sophisticated businesswoman saying ok
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  • Prøv igjen, du får det til snart, *stav navnet ditt ekstremt sakte og høyt*

   

  • Ja, det medfører riktighet at det er en del av min anatomi, men du kan gjerne bruke navnet mitt når du prater til meg. Jeg heter ....

   

  • Wow, er jeg kilden til dine innerste fantasier?

   

  • Beklager,  har du ikke fått med deg at den ikke kan prate? Om den kunne det, vil den garantert ikke snakke med deg før du har lært å oppføre deg.

   

  • Jepp, men den er ikke til deg. Så heldig er du faktisk ikke.

   

  Innimellom synes jeg det er greit å tulle litt også. Men bak enhver fleip er det mengder med alvor. Har du forresten fått med deg at jeg har laget podcast?

   

  Hvordan ville du tolket en ensom ( Y ) i kommentarfeltet?

   

  #skjellsord #kommentar #kommentarer 

   

 • Publisert: 27.04.2017, 14:31
 • Kategori: Humor
 • 14 kommentarer
 • Hipp hurra for Juliafrika!

 • Publisert: 18.04.2017, 09:29
 • Kategori: Humor
 • Vet du alltid har ønska deg en hjemmelaget nødrimsang, Julia, så nå skal du jammen få det. Fikk ikke overlevert bursdagssangen til en av mine ultimate favorittbloggere i går, grunnet travelt og livet, derfor blir det i dag. Fikk ikke du heller gratulert i går? Stikk innom Juliafrika med noen fine ord her.

   

  Til Julia på gårsdagsbursdagen 

  (Melodi: Selvfølgelig blåveispiken. Hjemmelagde teksters mor/favorittmelodi. Syng gjerne med, hjemme i din stue.)

   

  " Det var en pike som andre piker, 

  i svunne tider med rosa hår.

  Men et problem som jeg ikke liker,

  det er at bursdagen var i går.

   

  For denne piken var helt utrolig,

  med tanker innbakt med ironi.

  Jeg kunne knapt klare sitte rolig,

  for smil og latter jeg måtte gi.

   

  Hun gav en knyttneve til rasisme,

  kroppshysteri og til fremmedfrykt

  Hun hadde laget en katekisme,

  mot idioter som snakker stygt.

  Julia Robertsat The 22nd Annual American Cinematheque Awards honoring Julia Roberts. Beverly Hilton Hotel, Beverly Hills, CA. 10-12-07/ImageCollect
  Licensed from: ImageCollect / yayimages.com

   


  Jeg digget da du var Kylie Jenner, 

  i søppelpose og kule sko.

  Og spesielt da du flekket tenner,

  og sa til nettroll hvor skapet sto.

   

  Det var en varme i disse orda,

  som strømmet gjennom ved hvert besøk.

  Hvis alle var her på denne jorda,

  som deg, da spiste vi alle løk.

   

  For i en løk kan du alltid skrelle,

  og finne mere enn det du ser.

  Og hos en pike, der må du telle,

  for du blir tankefull mens du ler.

   

  Jeg håper at jeg med denne sangen,

  kan bringe glede på livets vei.

  Så får det være at denne gangen, 

  kom sangen altfor sent frem til deg!"

   

  Gratulerer med dagen, Juliafrika

   

  Skulle noen mangle en konfirmasjonssang eller bursdagssang, vet dere hvor jeg bor. (føler kanskje for å understreke ironien her ved bruk av en parantes).

  Hva synes du om bursdagssangen?

   

  Har du lyst til å bli mer kreativ? Bli med på kreativ treningsleir da vel. Ny kreativ treningsøkt hver eneste mandag.


  #sang #gratulerer #gmd #bursdag #hurra #hipphurra #juliafrika

 • Publisert: 18.04.2017, 09:29
 • Kategori: Humor
 • 15 kommentarer
 • Blogginnlegg med nødutgang?

 • Publisert: 15.04.2017, 20:39
 • Kategori: Humor
 • Jeg har muligens laget verdens første blogginnlegg med nødutgang i dag, da jeg velger å svare på "hvordan har du det?" fra spørsmålsrunden i et eget innlegg. Nå er det best å ta på tullelesebrillene dine, om du husker hvor du har lagt dem. 

  Hvis slike briller ikke er noe for deg, har jeg altså laget nødutgang. Tar du sjansen på å bli igjen, vil du nå få en treretters bestående av suppe på spiker.

   

  Spørsmålet vi snakker om er selvfølgelig: Hvordan har du det?

  Spørsmålet vi alle stiller, men absolutt ingen vil ha svar på. For det har vi rett og slett ikke tid til. Hvordan, åssen og hvorledes, åkke som: dette er spørreord som virkelig kan sette seg på et evigvarende middagsselskap og aldri dra hjem om du ikke passer på.

  Hvordan er den gamle tanta som holder tale i bryllup som "ikke er noen taler akkurat", men som virker å ha fått utdelt fortjenestemedalje i timesvispjatt. Hvordan er han som låner mobilen din for å ringe til  Burma og ikke slutter å snakke før landet har blitt Myanmar igjen.

  Det går i sirup. Vi spør "hvordan har du det", og har allerede tenkt ut plasseringen for "ja, men det er bra", før vi har hørt et eneste ord motparten har sagt. Nesten som når du skal håndhilse og er nervøs. Du husket i det minste å si navnet ditt riktig.

  Minner igjen om nødutgangen. Hjelp deg selv før du forsøker å hjelpe andre.

  exit sign
  Licensed from: jsompinm / yayimages.com

  Enda et problem.

  Det spørres jo hvordan du har det. Det mest nærliggende her vil jo da kanskje være å fortelle om hvordan du anskaffet det du har tilgjengelig. "Jeg har det fordi jeg gikk forbi Narvesen på veien, og neida, JEG leser ikke Se og Hør, det er til mamma."

  "Det der? Nei, det er ikke mitt, det har jeg aldri sett før."

  Samtidig er det jo utrolig hvor mye folk skal legge seg oppi også. Kan jeg ikke få ha det uten å måtte legge inn en forklaring heller nå? Det er jo helt feil! Ja, ikke det altså, men det at man må forklare hvordan man har anskaffet det. Til stadighet, i tide og utide. Det er et problem, hvorledes det blir etterspurt hvordan man har fått hendene på det, det mener jeg virkelig, og sånn er det.

  Minner fortsatt om nødutgangen, over vingene.

  Airplane cabin interior exit sign
  Licensed from: nalinratphi / yayimages.com

  Tilbake til saken

  Hvis man nå tar til side alt man har fjaset med om det. Hvordan har du det? Joda, i visse kretser går jeg for å være oppegående, andre igjen synes jeg er sprøyte gal, og noen til og med morsom. Jeg har det helt greit med alle tolkninger av subjektet, rent subjektivt.

  Ellers vil det jo også være spennende å vurdere ulike former for svaret. Lurer du på hvordan jeg har det i møtet med deg? Hvordan lilletåa og gnagsåret mitt har det? Hvor jeg har forlagt hukommelsen min og hvorfor jeg ikke for alt i verden husker hvor jeg har deg fra? 

  Hvor godt har du lyst til at jeg skal kjenne etter hvordan jeg har det? Ettersom jeg er god på å koke suppe på spiker, hadde jeg nok satt av hele dagen, om jeg var deg. Jeg har det faktisk både på den ene, den andre og den tredje viset, om du vil. For uansett hvordan en snur og vender på det, det er jeg som sitter med fasiten - og på det vises kan strekke hendene jublende over hodet og si: "Jeg har det!"

   

  Du er utrolig kul!

  Har du kommet deg helt hit, vil jeg gjerne applaudere deg. Du er innmari mye kulere enn jeg trodde. Håper spikersuppen smakte, og takk for spørsmålet, Nora!  (Jeg har det bra, er kortversjonen, men langt fra like gøy).

  Resten av svarene på spørsmålsrunden min vil du få i morgen, og til da lover jeg å ha inntatt en vanlig modus igjen. Kreativ overdrive ferdig for i dag.

  Det gjenstår bare å spørre deg et spørsmål til slutt:

   

  Hvordan har du det?

   

  #tull #fanteri #absurd #humor #moro #spm #svar

 • Publisert: 15.04.2017, 20:39
 • Kategori: Humor
 • 15 kommentarer
 • Hvorfor jeg flirer av kollasjer med indianerpiler

 • Publisert: 14.04.2017, 09:17
 • Kategori: Humor
 • Vi har alle forskjellige assosiasjoner til alt rundt oss, og noen ganger blir dette ufrivillig komisk. For min del slår dette ut i full blomst når jeg ser knallfine kollasjer med piler. Gjerne litt indianerstil-piler. Og jeg skal selvfølgelig fortelle deg hvorfor.

   

  Jeg har sett disse pilene i mange kollasjer i det siste, men i mangel på en slik kollasj, får du kose deg med dette illustrasjonsbildet med hjemmelagde, ikke-fullt så fancy piler:  Indianerpiler er i vinden som aldri før, og brukes mye, også av andre enn motebransjen. Jeg ser nemlig disse pilene mange ganger pr dag, på et helt annet produkt:

  Vi vet aldri hvilke assosiasjoner leserne våre har, og dette er altså min assosiasjon til indianerpiler i kollasjer. Jeg flirer ikke av kollasjen din for å være slem, men tankene går automatisk et helt annet sted enn klesbutikken.

  Kanskje ikke det kollasjeieren håpet på?

   

  Har du lest Du vet du er småbarnsforelder når.?

  #baretull #kollasj #assosiasjoner #mote #bleie #komisk #moro 

 • Publisert: 14.04.2017, 09:17
 • Kategori: Humor
 • 12 kommentarer
 • Du vet du er småbarnsforelder når...

 • Publisert: 10.04.2017, 20:42
 • Kategori: Humor
 • Jeg er, som noen av dere kanskje vet, mamma. Dette er en liste i aller høyeste grad fra virkeligheten, min virkelighet, og handler om meg. Men kanskje du der ute kjenner deg igjen?

  Du vet du er småbarnsforelder når:

  • Du har et rikere kulinarisk reportoar enn de fleste. Du har smakt de fleste middagsretter i iskald og opptørket tilstand, og skulle du spist sushi, hadde du knappest reagert om den var glovarm. Is som ikke er halvveis smeltet er en kuriositet.

  Toddler takes first steps encouragement of other babies
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


  • Setninger som "Tomlingene skal kjøre Ninky-nonk" og "Hinkel Pinkel leter etter Hopsi Deisy" gir mening.

   

  • Du innehar superkreftene å gjøre enhver matrett til et fast-foodmåltid. Spisehastighet overstiger de fleste sammenlignbare grupper.

   

  • Du synger gladelig med på sanger med tekst som: "vil du være vennen min, kom og gi meg snabeln din, tralala, tralala."

  Side view of two babies playing on white background
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


  • Reportoaret i dusjen er påbygd med både "Lille Petter Edderkopp", "Bli med-sangen"  og  ikke minst gnagsår over alle gnagsår; "Let it go".

   

  • Du kan forstå selv den minste variasjon av podens mumling og elendig dikterte ord nede i halsen, men har store problemer med å forstå det mer matnyttige språket dansk.

   

  • Du tar deg selv i å synge dine egne gjøremål, selv etter de som synes det er greit er levert i barnehagen. " Vaske benken med gul klut, skylle den i vasken" (melodi: alle fugler her. Kan varieres i det uendelig med hvilken som helst tekst og melodi.)  

  Row of multiethnic babies sitting side by side looking away isolated on gray background
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


  • Du sitter fortsatt og ser på Smurfene en halvtime etter barna har lagt seg, eller sitter og skrattler av stand-up, eller Pingu som det også heter.

   

  • Du har lagt noen barne-tvfigurer for hat, og det er garantert ikke forenlig med ditt barns preferanser. Jo mer irriterende og desibelsk figuren er, jo mer elsker barna den.

   

  • Du er kjent med den minimale effekten av ordet nei, og den maksimale effekten av ordene is, ut, sjokolade og gave. Sistnevnte ordsamling kan aldri sies lavt nok.

  Kjente du deg igjen i noen av disse? 

   

  Lurer du på hva jeg har drevet med i det siste, finner du en oppsummering av den første måneden tilbake på blogg her. Der er det også en spørsmålsrunde, om du lurer på noe.

  Er du av dem som vil bli mer kreativ, kan du prøve denne morsomme metoden i påska.

  #barn #mamma #10ting #liste

 • Publisert: 10.04.2017, 20:42
 • Kategori: Humor
 • 8 kommentarer
 • Hva hvis jeg aldri redigerte innleggene mine?

 • Publisert: 07.04.2017, 11:33
 • Kategori: Humor
 • Jeg pleier å redigere og finpusse på innleggene mine før jeg publiserer dem. Men hvordan ville det sett ut hvis jeg publiserte det som går igjennom hodet mitt når jeg skriver? I dag skal du få se den usensurerte versjonen. Sannhet osv.

  Inn i det aller helligste

  Tankerekkene er selvfølgelig skrevet med sirlig skrift - du er jo oppi hjernen min, så noe arbeid må en forvente av deg? Har hørt at det er lurt å ikke gjøre tankene sine for tilgjengelige, så her har jeg fontkryptert slik at bare de som fortjener et innblikk, de som virkelig ønsker å se, har adgang. S M R T!

  Ettersom jeg fortsatt humrer litt av den geniale fontkrypteringen, skal du få et innblikk til. Fordi jeg er så snill.

  Koke suppe på spiker

  Som du ser, er jeg min egen verste fiende. Hjernen min tenker nye assosiasjoner hele tiden, og jo mer jeg lærer, jo verre blir det. Med andre ord prøver jeg å gjøre meg selv bittelitt verre, hver eneste dag. Selfdestruct om du vil. Jeg kan med andre ord, koke suppe på spiker hvis det trengs. Dette er kreativitet i praksis - i rå og usensurert form.

  Liker du denne type innlegg, må du gjerne legge igjen en spiker til meg, det kan være en tanke, en setning, et ord eller et spørsmål, hva som helst. Kan du koke suppe på spiker? 

   

  Har du lyst til å lære noen av metodene som har gjort meg så kreativ mellom ørene, har jeg laget en kreativ treningsleir nettopp til det formålet. Du trenger ikke bli så ekstrem som meg, altså, det unner jeg ingen, men du kan kanskje bli litt mer iderik?

  #kreativ #treningsleir #kreativtreningsleir #absurd #tanke #tankerekke 

 • Publisert: 07.04.2017, 11:33
 • Kategori: Humor
 • 4 kommentarer
 • Flink pike innelåst i gruppearbeid!

 • Publisert: 30.03.2017, 11:34
 • Kategori: Humor
 • Du trodde kanskje ikke sånt skjedde, og i alle fall ikke i Norge. Men det gjør det. Hver - eneste - dag.

  Hva vi kan gjøre for dem? Det vil nok være best å hjelpe dem der de er.

  Portrait of a lemur behind bars, locked up

  Licensed from: AlexPhoto / yayimages.com

  Flinke piker er skapt for å blomstre, mens de visner i skakkjørte grupper landet rundt. En slik behandling hadde ikke blitt akseptert av noen annen gruppe, men flinke piker gjør oftest det flinke piker er flinkest til - være flinke.

  Mange flinke piker er sågar innelåst i svært kritikkverdige gruppearbeid i store deler av sitt liv. De maskeres under navn som kollokviegruppe, arbeidskollegaer og om du ikke ser godt etter, er det ikke sikkert du legger merke til det. Hvorfor hører vi ikke mer om denne katastrofen? 

  I enkelte tilfeller har det gått så langt at flinke piker har utviklet Stockholms syndrom for de andre på gruppa. I de verste tilfellene er det også rapportert at den flinke piken har pålagt seg selv de andres oppgaver, bare for å overleve.

  Black monkey in zoo cell
  Licensed from: xmagic / yayimages.com

  Se på disse sterke vitnesbyrdene fra virkeligheten:

   Flink pike trodde gruppen var enige om å gjøre litt hver - ble sittende med alt arbeidet. Flink pike sa ingenting om andre gruppemedlemmers manglende innsats i lærers påhør. Flink pike lærte litt om å dra lasset i samfunnet - innehar nå en 100% stilling som pakkesel.

   Introvert, flink pike ytret ingen ønsker fort nok om hvem hun skulle være på gruppe med, ble satt på gruppen fra helvete. Flink pike lærte at alle er ikke like flinke, noen søker på porno på internett når de sier de skal skrive om potet. 

   Kreativ pike kom med forslag til fremføring, hadde ingen krefter igjen til å kjempe for forslaget da det ble latterliggjort og avvist. Flink pike lærte seg at ekstroverte motstandere av kreativitet kan være en nøtt. Flink pike etterspør forsatt nøtteknekkeren.

  Flink pike innelåst i bacheloroppgave - uforstående til at resten av gruppen ikke ville trykke oppgaven på nytt da hun fant en skrivefeil.

   Flink pike måtte la halvdårlig arbeid passere på grunn av tidspress. Tilstanden er fortsatt ustabil, men en håper hun vil klare seg.

   Flink pike var så flink at hun ble for flink for sitt eget velbefinnende. Må sannsynligvis medisineres resten av levetiden.

   

  "Sjokkerende, jeg vet - men vi kan vitterlig ikke fortie sannheten selv om den er ubehagelig!"

  Monkey looking through zoo cell
  Licensed from: xmagic / yayimages.com

  Flinke piker er ikke lagd for å sitte i bur, de er laget for å søke friheten. Fly over de ekstreme listene de har satt for seg selv, som en Sotomayor i full strekk. Men den triste sannhet er at flinke piker innelåst i gruppearbeid kan ikke reddes. De må redde seg selv!

  Kjenner du en flink pike innelåst i et gruppearbeid - ber jeg om at dette lyset av håp skinner så sterkt at det når frem til henne: "Det er tross alt bare å være flinkere, så ordner det seg nok, skal du se!"

  Den dypeste medfølelse for alle flinke piker innelåst i gruppearbeid fra introvert, kreativ og for evig og alltid griseflink pike.


  Mer om meg og denne bloggen HER.

  Flinke piker følger også griseflinke piker på Facebook

  #flinkpike #flink #pike #gruppe #gruppearbeid #bachelor #kreativitet #bloggmag #katastrofe #utdanning #skole #arbeid #utfordring #problem #ironi 

 • Publisert: 30.03.2017, 11:34
 • Kategori: Humor
 • 18 kommentarer
 • Kroppstypejakten - Eplet

 • Publisert: 30.03.2017, 08:08
 • Kategori: Humor
 • Jeg har lenge slitt med å finne min plass i de ulike kroppstypene som presenteres, og i dag skal du få være med mens jeg utforsker om jeg kan være et eple. Følg meg gjerne videre i min kamp for å kartlegge kroppsfasong, dette er andre innlegg av en humpete og absurd tur.

  Meg som eple

  Et eple er ifølge faglitteraturen(her motebladet red anm) rundt, med rund mage og slanke ben og ankler. Eplefiguren er ofte vanskelig å kle.

  Jeg har pr nå en nær fortid som eple, magen var kjemperund, og selv om vannet fylte både ben og ankler, var de proporsjonalt, sett i forhold til magen, tynnere enn de har vært i forhold til kroppen min på lenge. Selv etter denne unntaksfrukttilstanden var over, kan en ikke hoppe bukk over at det kan finnes flere ting som taler for at jeg fortsatt er et eple.

  Girl With Apple
  Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

  Et eple innehar en kjerne, og hvis jeg styrer på for mye, kjenner jeg stølhet, langt der inne i muskulaturen; kjernemuskulaturen. Kanskje er jeg altså en type eple, innerst inne?

  Epler er søte, og det kan jeg også være om jeg anstrenger meg, en kanskje si at jeg er et eple når jeg smiler? Og ikke minst er epler sunne. Så langt vil jeg ikke dra det som å si at jeg er sunn, men for all del, jeg kan vel hvis jeg vil. Valgfri eplemodus der altså. Hadde det ikke vært for at jeg ikke liker å ta fra folk jobben, kunne også jeg saktens holdt doktoren unna.

  Epler ligger også ofte i fruktfat, og jeg er også i selskap med andre personer på jevnlig basis. Jeg har et fruktfat av en familie, en samling fruktige kolleger og alle andre steder jeg drar, møter jeg bestanddeler fra fruktfatet.

  Som dere ser av analysen, er jeg ikke en fullverdig eple, mer en intervalltype. Jeg kan rett og slett være et eple, hvis jeg vil. Tar med meg videre at eplet er vanskelig å kle, at jeg har en litt rund mage og er i besittelse av ben og ankler.

  Hvor jeg ender opp til slutt? To be continued med flere analyser.

  Leste du innlegget om kroppstypen Søyle?

  #eple #mote #kropp #klær #kroppsfasong #kroppshysteri #bloggmag

 • Publisert: 30.03.2017, 08:08
 • Kategori: Humor
 • 2 kommentarer
 • Hvis livet var en lovesong?

 • Publisert: 26.03.2017, 20:32
 • Kategori: Humor
 • Jeg har sett litt på hva som kunne skjedd om jeg hadde fulgt direkte råd fra en kjærlighetsballade i mitt samboerforhold, og har valgt å bruke "Tell him" av Celine Dion og Barbara Streisand. For helt ærlig, har du hørt hvor latterlig teksten på slike kan være?

  Jeg markere det som er tatt ut fra sangteksten med fet skrift, slik at du ser at rådene blir tatt til følge. Har tatt meg den frihet og endre fra you til me og youself til myself noen steder.

  Samboeren min skal på trening, og jeg henter kjærlighetsråd direkte fra Tell him 

  Legger også inn sangen her, om du ønsker og høre rådene direkte.

  wB_vjpRhLxM

   
  I'm scared, so afraid to show I care. Will he think me weak, if I tremble when I speak? Well, he is heading out for the gym, so it's abut time to tell him that the sun and moon rise in his eyes whether Im scared or not. He seems pretty unwilling to respond, so I'd better reach out to him and hold him close to feel his heart beat.
   
  Well, I really don't understand why this doesn't melt his heart, he is trying to escape my arms around him. I love him, I'm trying my very best to show him, because love will be the gift I give myself.

  Happy couple embracing
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com   
  I continue to hold him with the tenderness I feel inside while he's starting to get desperate: "The gym will close in an hour - let me go!" I know I have to calm him down, so I start to whisper tender words so soft and sweet.
   
  He just don't understand that I don't think I could endure if I let him walk away when I have so much to say. I continue telling him that love is light that surely glows in the hearts of those who know it's a steady flame that grows while he is fighting to get away. I can't help thinking that I love him, of that much I can be sure. I'd better hold him close to me.
   
  This doesn't make it any better, so I try to feed the fire with all the passion I can show. I really think that tonight love will assume its place, and as said, I don't think I could endure, if I let him walk away when I have so much to say.

  Composite image of heart in fire
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com   
  This memory time cannot erase, my faith will lead love where it has to go. He still hasn't given up the trip to the gym, so I start to touch him with the gentleness I feel inside. He starts yelling at me and I respond, shouting: "My love can't be denied". Well, the gym closes in an hour, he tries. I shoot him down with: "no, it closes in two. Stop lying, the truth will set you free."
   
  "Yeah, but I would really like to get there now" Well, you'll have what's meant to be, all in time you'll se. I still have so much to tell him.

   
  Om han kom seg på trening? Sangen ender for sikkerhets skyld med "Never let him go".

   

  Synes du også teksten er latterlig på enkelte kjærlighetsballader?
   

   

  Etterord: Dette innlegget er et av de få jeg har hentet inspirasjon direkte fra en annen blogger for å lage, nemlig Merethe sitt innlegg "Ting som skjer bare på film". Har du ikke lest dette innlegget, anbefaler jeg at du gjør det, for det er veldig treffende.

  Jeg likte innlegget supergodt, men kunne jo ikke skrive "10 ting til som bare skjer på film", så jeg begynte og tenke over ting som skjer bare i kjærlighetsballader. Hadde kanskje et innlegg der, men det lå tross alt litt for nærme utgangspunktet, så da ble det dette.

 • Publisert: 26.03.2017, 20:32
 • Kategori: Humor
 • 2 kommentarer
 • Ufrivillig komisk fra avisen.

 • Publisert: 26.03.2017, 10:45
 • Kategori: Humor
 • Det klages i hytt og gevær om hva avisene kan få seg til å skrive, og denne gangen regner jeg med det blir ramaskrik. Plasseringer av nyhetssaker på nettaviser kan av og til få meg til å le skikkelig. Se bare på disse to:  Faksimile: vg.no

  "Vår i sør - liten storm i Nord: Sandra Borch gjør comeback. " Jaja, får sende stormvarsel da?


  Hadde vel også en formening om at intelligensen til kriminelle var så som så, men at det sto så dårlig til?  Faksimile: vg.no

  Det er bare på F I L M !

   

  Liker du å finne slike gullsammensetninger i nettavisene?

  #storm #nord #film #moro

 • Publisert: 26.03.2017, 10:45
 • Kategori: Humor
 • 6 kommentarer
 • Facebook oversetter

 • Publisert: 17.03.2017, 20:13
 • Kategori: Humor
 • Den nye auto-oversetteren til Facebook er veldig irriterende, men kan også skape noen fin-fine gullkorn innimellom. Som dette. En av verdens beste, udiskutabelt,vokalister Floor Jansen har blitt mamma, og Facebook gir henne nytt navn i den anledning.

  Små barn, store gleder. Sånne ting synes jeg er kjempegøy, synes du?

   Håper du har en feiende flott fredagskveld, her i huset koser vi oss med ski-sending fra Canada.

  #fail #facebook #oversettelse #moro #fredag #bitteliteblogginnlegg

 • Publisert: 17.03.2017, 20:13
 • Kategori: Humor
 • 6 kommentarer
 • Kroppstypejakten - Søylen

 • Publisert: 17.03.2017, 10:14
 • Kategori: Humor
 • Jeg har lenge slitt med å finne min plass i de ulike kroppstypene som presenteres, og i dag skal du få være med mens jeg utforsker om jeg kan være en søyle. Følg meg gjerne videre i min kamp for å kartlegge kroppsfasong, dette er første innlegg av en humpete og absurd tur.

  Meg som søyle

  Jeg har tross alt gått et halvår på årsstudium i kunsthistorie mens jeg ventet på napp på jobbsøk som radiograf, så her er hjemmebanen satt. En søyle er ifølge faglitteraturen(her motebladet red anm) en lang og tynn kroppstype uten mye former. Denne kroppstypen sliter ofte med å finne klær som er lange nok på armer og bein.

  Column capitals
  Licensed from: scusi / yayimages.com


  Som dere ser av beskrivelsen, er jeg ikke en fullverdig søyle, men hvis en tar i bruk bildet over av greske søyletyper for å argumentere for at jeg er det, kan en komme nærmere enn en tror. Til venstre ser du en dorisk søyle. Den er solid og stødig, og den mest brukte greske søylen i templer. Det kjente tempelet Parthenon på Akropolisplatået i Athen har for eksempel doriske søyler. Hvis jeg var en dorisk søyle, måtte jeg nok snudd den opp ned, da den er litt bredere nederst ved basen enn på toppen ved kapitelet, eller hodet.

  I midten finner du en jonisk søyle, som er en videreutvikling av den doriske stilen. Jeg kan argumentere for at jeg har et jonisk kapitel på overkroppen, da formene tilsvarer noe lignende som jeg har foran på kroppen. Denne søylen ser ikke lik ut fra alle kanter, noe jeg har oppdaget at heller ikke jeg gjør.

  Den siste søylen på bildet, er en korintisk søyle, og det er disse søylene romerne la sin elsk på da de i renessansen brukte gresk arkitektur som inspirasjon. Den har det mange vil betegne som prangende akantusblader i kapitelet, og det er litt sånn jeg føler det når jeg pynter meg av og til.

  Så, jeg er kanskje ikke en tradisjonell søyle, men jeg tar med meg problemområdet; finne klær som er lange nok på armer og bein, og stempler inn som en stødig, opp-ned dorisk søyle, med joniskinspirert frontparti som kan føle meg som en korintisk søyle hvis jeg pynter meg.

  Følg Kristin på Facebook.

  #søyle #mote #kropp #klær #kroppsfasong #kroppshysteri #kunsthistorie #bloggmag

 • Publisert: 17.03.2017, 10:14
 • Kategori: Humor
 • 4 kommentarer
 • Nødutgang

 • Publisert: 12.03.2017, 12:50
 • Kategori: Humor
 • Phew!

   

  Du kom deg ut! Det var nære på. Beklager at jeg har sendt deg til det skrittet å besøke en nødutgang!

   

  Jeg har en hjerne som jobber på kreativt høygir stort sett hele tiden. Innimellom jobber den i form av et slikt innlegg som du nettopp brukte nødutgang for å komme deg ut av. 

  Det betyr ikke at jeg skriver bare tull og fanteri. Jeg vil at du får brukt dine egne særegenheter og det som er unikt med deg til å lage noe fantastisk. At blogg.no blir fullt av unike, spennende og særegne bloggere hadde vært en drømmesituasjon.

  Jeg vil at du skal bli mer kreativ og lærer derfor bort nye teknikker hver mandag i min kreative treningsleir.

  Og igjen, beklager for det med nødutgangen, men jeg klarer ikke la være å skrive slikt alltid, for da måtte jeg vært noen andre enn meg selv. Det er det vel ingen som vil være?

  Og jeg må jo spørre, ettersom du akkurat har brukt en nødutgang: går det bra med deg?

  #nødutgang #bloggeriet #exit #kreativ #kreativitet 

  EXIT - Beautiful girl writing on transparent surface
  Licensed from: zsirosistvan / yayimages.com

 • Publisert: 12.03.2017, 12:50
 • Kategori: Humor
 • 0 kommentarer
 • Frode Boden - på jordet eller ikke?

 • Publisert: 11.03.2017, 21:19
 • Kategori: Humor
 • Jeg liker jeggikkbareibodenentur.blogg.no litt over gjennomsnittet. Tilstått og erkjent opptil flere ganger på den tidligere bloggen min, men også vel på tide å tilstå her. Og i en kommentar jeg fikk på dette innlegget spurte han avslutningsvis et spennende spørsmål. Ordrett lød spørsmålet: "Eller e eg heilt på jordet her.. ?" 

  Som eier av denne bloggen, både selverklært og titulert kverulant og over gjennomsnittlig glad i å leke med ord, velger jeg SELVFØLGELIG å ta dette spørsmålet ut av den opprinnelige konteksten for å besvare spørsmålet, en gang for alle. Er Frode Boden på jordet, eller ikke?

  Haugesund ligger i Rogaland - et av Norges største jordbruksfylker. Der har de dermed ekstremt mange og store jorder å ta av. Men om Frode befinner seg på et av dem? 

  Farm
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


  Kanskje vil et innblikk i arealplanen til kommunen kunne gi svaret? Er boden og den øvrige bopæl bygd på dyrka mark, vil det tilsvare en nærmest permanent på jordet-status. Spør du en SP-velger, vil da også hele bosituasjonen være både på jordet og på trynet. Heldigvis for Boden har jeg ikke koordinater for plassering, så hvis denne permanente statusen er tilfelle, kan han velge å holde det hemmelig.

  Samtidig kan en se på den smått nomadiske arbeidssituasjonen. Her vil det være store intervallmuligheter hva gjelder plassering på jordet. Et lite skritt fra pissing i grøftekanten her og der, så er statusen oppnådd. Er han riktig uheldig, kan også hele bilen med mannskap og innhold befinne seg på jordet. Uten at jeg har kjennskap til om det noen gang har skjedd. Forsåvidt ikke en anbefalt metode å oppnå plasseringen på, arbeidssomt å forandre plasseringen, har jeg hørt.

  Som mangebarnsfar er situasjonen forsåvidt også lett besvart ved å spørre et vilkårlig avkom. Her er luksusen faktisk også slik at en kan velge ønsket utfall. Ønsker en å befinne seg på jordet, kan man plassere spørsmålet rett etter en nekting, typisk en "nei, du får ikke det samme som alle andre i klassen", eller "lørdagsgodt er uaktuelt før du har ryddet rommet ditt".  Likeledes vil is kunne få deg av selv den største rapsåker.

  Boden kan med andre ord være permanent på jordet, intervall-på jordet eller selv velge nøyaktig hvor han vil befinne seg. Samma det vel - du bør lese bloggen hans uansett! Og hvis du vil, må du forsåvidt gjerne hive inn ditt bidrag til spørsmålet i de vidåpne, hvite feltene under her.

  Peace out fra sofaen fra en rusten ordleker med Melodi grand prix i bakgrunnen. (Ja, vet, men må faktisk se likevel.)

  #boden #Frodeboden #haugesund #jordet #påjordet

 • Publisert: 11.03.2017, 21:19
 • Kategori: Humor
 • 2 kommentarer