hits

Kristin.blogg.no

Mannen som endret meg for alltid

 • Publisert: 07.07.2017, 22:19
 • Kategori: Om meg
 • Hilde har bedt om et innlegg om noen som har endret mitt syn på ting. Vel; her kommer jackpoten: mannen som endret mitt syn på meg selv. Dette er en sann historie, personlig innlegg osv. 

  surprise
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com

   

  Åpenbaringen

  "Vi har kjent hverandre lenge, men jeg kjenner deg jo ikke i det hele tatt". Ordene faller hardt ned mot gulvet og jeg føler meg rett og slett avkledd. Avslørt og litt småredd. Øynene som møter mine er kjente, for det er jo sant. Vi har jo kjent hverandre i en halvspist evighet, og anklagen hennes er høyst reell. Jeg har som vanlig ikke åpnet alle sluser og delt av hele meg. Og nå har hun oppdaget det, som en av de første i livet mitt. Som en sporhund som har kommet i mål. 

  Jeg har ikke noe iboende behov for at alle skal vite hva jeg føler om alt til enhver tid, hvordan jeg føler meg eller i klartekst hva min reaksjon på alt er. På overfladiske ting; joda, og på ting som ikke betyr en verdens ting: absolutt. Men i de innerste krokene er det ikke mange som får innpass. Og de som har vært på visitt der, bør ta det som et hederstegn.

  Paradokset

  Jeg kjenner ekstremt manges innerste hemmeligheter, men har gjemt nøkkelen godt når det gjelder å fortelle om mine. Jeg kunne aldri trivdes i en gedigen jentegjeng der målet var å dele av seg selv slik at en kjente hverandre like godt som man kjenner seg selv.  Jeg kunne godt lyttet, rådgitt og deltatt i samtaler, men aldri delt så mye av meg selv i en sånn setting. Det hadde rett og slett gjort meg fysisk uvel.

  Det har ikke alltid vært sånn, jeg pleide å dele som jenter flest. Helt til han streifet innom i livet mitt.

  Two happy young girlfriends talking
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Mannen som endret meg?

  Jeg var 15, han var full, og jeg sto og snakket med en venninne. Jeg vet til dags dato ikke helt hvem han var, men han endret måten jeg ser på meg selv til dags dato. Det han sa?

  " Vær litt forsiktig med hvem du sier ting til. Jo mer de vet om deg, jo hardere kan de knuse deg. "

  Du ser det kanskje som en svakhet at jeg ikke deler følelseslivet med mange. At jeg ikke har grandiose diskusjoner med mange venninner om følelsesspørsmål, vanskelige tanker, krangelen med kjæresten og harde priorieteringer. Jeg ser det ikke sånn, og har ikke behov for å diskutere de innerste følelser og konflikter for utvendig korreksjon eller aksept. Den jobben velger jeg stort sett å ta alene.

  Hvem ble jeg?

  Han forandret meg og gjorde meg til en analytisk (grønn)sak som klarer å skille sak fra følelser, Samtidig gjorde han meg til en løsningsorientert lytter for de jeg er glad i, en ganske rasjonell samtalepartner som vil de alt godt. Med et godt utviklet bullshitfilter, kledt i ironiens silkehansker både til hverdags og fest.

  På mange måter lukket han meg litt for verden, hvem hadde jeg blitt hvis han ikke hadde sagt de ordene? Aner ikke, men jeg er han evig takknemlig for den jeg ble.

   

   

  Har du opplevd noe lignende kanskje?

  #forandring #livet

 • Publisert: 07.07.2017, 22:19
 • Kategori: Om meg
 • 6 kommentarer
 • Hvordan ble jeg så kreativ?

 • Publisert: 27.03.2017, 12:14
 • Kategori: Om meg
 • Mange synes å mene at de ikke er kreative. Vel, jeg er frekk nok til å påstå at jeg har et ekstremt kreativt hode, og får også ofte tilbakemeldinger som underbygger det. Men hvordan ble jeg egentlig sånn? Dette er en liten flik av min historie.

  Jeg vil også benytte anledningen gjerne si tusen takk til alle som har vært inne og svart på spørreundersøkelsen min! Har du ikke fått svart enda, må du gjerne gjøre det HER.

  Starten - var det noe i oppveksten?

  Jeg hadde en helt fantastisk oppvekst, og var en av dem som var fort ferdig når vi skulle tegne familien vår i førsteklasse. Det var meg, mamma og pappa, og det var igrunn det. Det hjalp ikke på da læreren mente jeg kunne utvide med besteforeldre heller, siden alle hadde gått videre før jeg fikk begynt på skolen. 

  Som enebarn har jeg hørt alle skrekkhistoriene og mytene, ja selv direkte beskyldninger har jeg fått. Problemet var at jeg kjente meg aldri helt igjen. Mine foreldre var veldig opptatt av at jeg skulle bli et empatisk menneske med omtanke for andre og at jeg lærte meg både deling og kommunikasjon med andre. Ja, jeg var kanskje eneste barn i huset, og fikk oppmerksomheten. Men jeg ble aldri den bortskjemte karikaturen som fremstilles i media. Det ble faktisk folk av meg.

  adult child
  Licensed from: adam121 / yayimages.com


  Enebarn fra et kreativt ståsted.

  Noe av den tiden som var satt av oppigjennom oppveksten til å plage søsken, ble brukt til å tenke. Jeg er jo, som jeg har nevnt flere ganger, også veldig glad i å lære nye ting og finne sammenhenger. "Griseflink pike" har jeg vært hele livet, blant annet sto jeg som treåring med boken "fugler på fuglebrettet" og bladde i den til jeg hadde funnet dagens besøkende.

  Interessefeltet har også hele tiden vært bredt, organiserte fritidsaktiviteter inkluderte blant annet håndball, kor, instrumentspilling og søndagsskole. Vi hadde en nintendomaskin på deling i nabolaget, ikke offisielt da, men du skjønner kanskje tegninga. Vi praktiserte derfor ofte den hopping og klatring en finner i Mario, ute i rosebuskene til naboen, i trærne når vi ikke brukte dem som fotballmål, i råbeitet ved innkjørselen eller gjennom skogen mellom husene. En lekte med alle - uansett aldersforskjell og kjønn, og det i seg selv er også en styrke når det kommer til kreativitet.

  "Impulsene var med andre ord mange mens nittitallene tikket forbi."

  Hvor kommer min kreativitet fra?

  For å hoppe litt bukk videre fra barndommen og til dit vi er i dag, jeg er ikke i tvil om at oppveksten min var viktig. At jeg vet mye om mye forskjellig vil selvfølgelig være en massiv fordel. 

  "Jeg mener nemlig at min kreativitet kommer fra krysningspunktet mellom det jeg vet og hvordan jeg anvender det jeg vet.  Så enkelt og så vanskelig på en gang."

  Hvor kreativ jeg klarer å være, vil avhenge av hvilket spillerom jeg velger å gi disse tingene, og dette spillerommet er det mange, spesielt voksne som ikke tør å bruke, i frykt for at det blir feil eller barnslig. Denne frykten lærte jeg meg tidlig å ignorere, og fikk derfor veldig gode forutsetninger for å bli et kreativt hode.

  boy enjoys climbing in the ropes course adventure. smiling child
  Licensed from: natazhekova / yayimages.com

  Hvordan jeg øker min kreativitet

  Min kreativitet kommer fra at jeg bruker og utfordrer dynamikken i forholdet mellom ting jeg vet og hvordan jeg anvender det daglig. En må faktisk trene for å bli bedre i noe, og det gjelder også kreativitet. Noen ganger må en også her tvinge seg til å trene, gjøre øvelser om du vil. Å jobbe kreativt blir på et vis som å løpe en hindreløype der du vet hvor du vil, men du velger å finne din egen vei for å komme dit.

  Det gjelder å bruke enhver mulighet til å trene kreativiteten - for den dovner fort bort om den ikke blir brukt. Er du litt usikker på hvordan du kan trene den? Jeg har nylig laget en interaktiv påskekrim, basert på intet mindre enn tøys og tull, jeg vil gi deg noen eksempler på bruk av kreativitet fra.

  Eksempel 1

  Vet: - har lesere, kan lage poll, vil skrive tull om Sundbysaken over en periode.

  Bruk: Få leserne til å hjelpe meg til å skrive tull om Sundbysaken over en periode ved hjelp av en avstemning. Bestemme veien videre på grunnlag av avstemningen.

  Eksempel 2: 

  Vet: det er slitsomt å lese setninger der de samme ordene dukker opp mange ganger i ulike betydninger, såpass slitsomt at det blir nesten komisk. Det er gøy å leke rundt med ord og vendinger som nesten motsier seg selv.

  Bruk: Tvinger hjernen min til å skrive dette avsnittet, ut fra ordet storm: 

     " Som alltid med krim er det litt mørkt og stomfullt, og de stormende tankene lot meg ikke få fred. Så langt gikk det at jeg pakket Stormbergjakken lengst inn i skapet for å få ting på avstand. Jeg trengte tid, og jeg fant meg selv, eller jeg lette i alle fall både her og der, som en jo gjør når det stormer som verst. Kanskje var jeg, avstandsmessig, ikke så langt vekk som jeg fryktet?"

   

  Det viktigste fra dette innlegget:

   Et kreativt hode bygger på to ting:det du vet og hvordan du bruker det du vet.

   Du må trene kreativiteten for å bli bedre.

   

  Og til slutt, eksempel på kreativitet i praksis:

  Vet: - jeg kan lage spørreundersøkelser i blogg, og så at de leverte stjernespørsmål. Det hadde vært moro med tilbakemelding fra de som leser.

  Bruk:

  Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

 • Publisert: 27.03.2017, 12:14
 • Kategori: Om meg
 • 3 kommentarer
 • Om meg

 • Publisert: 27.03.2016, 14:57
 • Kategori: Om meg
 • Hei! Jeg heter Kristin, og er trønder i Telemark med noen minutter til overs innimellom. Jeg jobber som radiograf for lønnslippen og ubetalt trebarnsmor på heldøgnsbasis. 

  Jeg skulle egentlig bli journalist, men ble stoppet av et geografisk lys som gikk opp for meg: "Det er innmari langt fra Trøndelag til Volda." 

  Jeg liker å skrive, kan trekke frem ganske så bastante meninger, og tar frem saklighet etter behov. Likevel er det litt vanskelig å legge ironien helt på hylla, vi har tross alt levd sammen i ganske mange år. Jeg trives godt med både absurditet og humor, og det kommer du forhåpentligvis til å merke. 

   Jeg er en iherdig forkjemper for at annerledeshet og "du er bra nok" skal få reelt fotfeste i befolkningen, og ikke bare være overfladiske fraser. Jeg har også litt allergi for dobbeltmoralisme på dette feltet, selv om vi alle har litt av den.

   

  Innimellom kjører jeg meg bom fast i andres skrivefeil, eller blir irritert når barnetv har faktafeil i dinosaurprogram. Blir farlig engasjert av sport, type hoppe/hyle/juble og dessverre innimellom: kjefte til tv-en. 

  Sånn på generell basis er jeg mest glad i mennesker inni. Tanker, drømmer, talenter og resonnementer er ting jeg setter mye mer pris på enn nyeste lipglossfarge. Og det kanskje viktigste for meg: humor, selvfølgelig.

  Følg bloggen på Facebook HER.

 • Publisert: 27.03.2016, 14:57
 • Kategori: Om meg
 • 4 kommentarer