hits

Kristin.blogg.no

Bare du vet nok, blir mensen nydelig?

 • Publisert: 24.11.2017, 12:50
 • Kategori: Meninger
 • Vi damer blør og slintrer og skurer slagmarken så godt vi kan. Bøter på skaden med alskens remedier og forsøker helt ærlig bare å komme oss gjennom dritten. Oi, sorry, jeg mente "det nydelige". 

  Vissvass meg oppetter stueveggen altså, men hvor nydelig er egentlig dette blodtapet?  Er du så flink til å forestille deg at mensen blir amazing, da er du jammen god. J.K. Rowling-god. Men, la oss nå leke litt med tanken da, og ta frem et nødrimdikt for å feire begivenheten. 

   

  Sånn innerst i sjelen, helt innerst i trusa, 

  der blødende bekker går kø ut av ørkenrotta. 

  Med løyndommens lengsler på leie av strå,

  der drømmer kan sveve, med vingene på.

   

  Det veneste vene i bløtt, rødt og herlig,

  du vet det nok ikke, du kjæreste kjærlig. 

  At du kom ned til oss det var jaggumeg fint, 

  så bra, veldig bra, at en aldri blir sint.

   

  Kjære røde og stille, sorgmodige du, 

  som aldri er ekkel, i motgang og gru. 

  Kun sommerfuglvinger og ren harmoni, 

  ja, jeg vet jaggu ikke, hva mer godt å si. 

   

  Pass på at du vet nok du, før du uttaler deg. Da blir det så nyyyyydelig atte! 

  Del gjerne med noen som ikke vet nok.

  Les også: Er jeg et dømmende fjols?

  Blood Splatter
  Licensed from: HomeStead Digital / yayimages.com

 • Publisert: 24.11.2017, 12:50
 • Kategori: Meninger
 • 7 kommentarer
 • Finnes ikke dårlige karakterer? Bullshit!

 • Publisert: 17.11.2017, 14:50
 • Kategori: Meninger
 •  "Så lenge du gjør ditt beste, er resultatet bra nok". Greit nok. Men "alle karakterer er bra" og "det er like bra med en toer som en sekser"? Har verden mista fullstendig gangsynet?  Har vi blitt så redde for å gjøre forskjell på folk at vi pisser akevitt på dem som faktisk gjør det eksepsjonelt bra?

  Enig med Anne-Brith!

  Jeg skrudde for en gangs skyld på "God morgen, Norge" i dag, og for en annen gangs skyld befant jeg meg mest enig med Anne-Brith i en sak. Vi er stort sett ikke så enige. For deg som ikke fulgte sendingen; Anne-Brith gir sine unger 1000 kr for hver 6-er på karakterkortet, og 100 kr for sekser på en prøve. I dag var jeg mest enig med henne. Og minst enig med diskusjonsmotstanderen i tema "belønne karakterer med pengebelønning".

  Diskusjonsmotstanderen som i fullt alvor mener at det er viktigst å "rose prosessen".  Eller "få forståelse for de gode arbeidsvanene". 

  La meg legge den død med en gang, det er ikke sikkert at pengebelønning er veien å gå. Jeg er ikke nødvendigvis enig i Anne-Briths gjennomføring av belønningen. Men de to setningene over der, har da aldri fått en eneste arbeidstaker til å prestere bedre til salt hverken på grøten eller i fårikålen? 

   

  Legg til side tusenlappene i belønningssystemet til Anne-Brith litt her nå. Det som satt igjen for min del, var uviljen til å si at noen karakterer ikke er like bra som andre? Har vi kommet dit at alle karakterer er like også nå?

  Hva med de flinke?

  Jeg synes ikke det er noe merkelig at de flinke elevene aldri anerkjenner sin egen fantastiske prestasjon ordentlig. At de ikke tar innover seg hvor mye bedre resultater de har fått enn gjennomsnittet, og hvor stolte de egentlig burde være. Toppelever nailer prosessen. Om de så er mestere i prokrastinering og arbeidsjern på slutten, eller sitter med sirlige notater og jobber jevnt og trutt. Eller støtt har flaks. Flinke piker har full forståelse for de gode arbeidsvanene som funker for seg. De er nærmest en legemliggjøring av dem. 

  Så hva gjør det da med de som presterer godt over gjennomsnittet å bli dratt etter ørene inn i en verden der "2 er like bra som 6"? Dette utsagnet er 100 % legitimt og kommer fra ulike kilder i facebooks kommentarfelter i saker som angår karakterer. 

  The boy the blonde experiences emotions.
  Licensed from: cookelma / yayimages.com


  2 like bra som 6?

  2 er ikke like bra som 6! Hallo! 2 er noe i gata "noe forståelse for pensum", mens 6 er i gata: " faglig dyktig og kan benytte kunnskapen på en særs reflektert måte". Bortsett fra i matte da, der er vel 6 nærmest alt rett og 2 såvidt noen regnestykker uten røde streker. 

  Dette sier jeg ikke for å være slem. Det jo sant. Uansett hvor hardt den som fikk toeren har jobbet. Kanskje vedkommende jobbet mer enn den som fikk sekser, og hadde en større forståelse for den håpløse prosessen en sto midt oppi? Gjør det at toeren blir bedre enn sekseren da? 

  "Fem t mæ, eller fem t dæ? D hakke nåkka-nåkka-nåkka-nåkka å si, d hakke nåkka-nåkka å si?" (Du kan melodien.)

  Den som gjør det bedre på skolen, gjør det bedre.

  Beklager, men en som gjør det bra på skolen, gjør det bedre enn de som ikke gjør det bra. De fortjener også anerkjennelse for den nivåforskjellen som finnes. Det må ikke bli sånn at for å bygge opp under de dårlige og gjennomsnittlige elevene, dysser vi ned de resultatene de flinkeste får. Ros og anerkjennelse er to vidt forskjellige ting. Har vi blitt så redde for å krenke de som får karakterer i det nedre distriktet av karakterskalaen at vi ikke tør å si at det ikke er fantastiske karakterer?

  Når det gjelder karakterer er det viktig at vi anerkjenner hver enkelt elev. Ut fra utgangspunktet til den enkelte. Men å redusere det til "alle karakterer er like bra"? Det er skadelig både for de dårligste og beste elevenes motivasjon. 

  De dårligste fordi en progresjon da ikke vil ha betydning, for 2 er det samme som 3. Mens det for en med toppkarakter må føles vitterlig idiotisk å høre på at voksne folk lirer av seg at det er en lik prestasjon som han som ikke engang åpna boka før prøven. En kan jo miste matlysta av mindre...

   

  Ja, vi må stå opp for de svake elevene. Men jeg synes jaggu det er på tide å hamre litt i Bombaybordet og reagere litt på vegne av de sterke også!

   

  Hva tenker du?

  Følg gjerne bloggen på Facebook HER.

   

 • Publisert: 17.11.2017, 14:50
 • Kategori: Meninger
 • 5 kommentarer
 • Blogging mot mobbing - mobb på blogg?

 • Publisert: 16.11.2017, 19:22
 • Kategori: Blogg
 • Mobbing er så anti-awesome som du kan komme, men på blogg har jeg heldigvis til gode å bevitne mobbing. Det betyr ikke at det ikke finnes. Et av mobbernes trumfkort er nemlig forkledning, tåkelegging og massiv tvilsåing. Tvil om hva det er som skjer, hvem det er sin skyld og til og med tvil hos den som blir utsatt for mobbingen. Så innfløkt kan det bli, at mobbeofferet selv begynner å ta på seg skylden for at det skjer. 

  Er jeg en mobber?

  Jeg beveger meg ofte i sarkastiske landskap, til tider overdriver jeg også så langt at jeg lurer på om jeg kommer meg tilbake igjen etterpå. Samtidig er jeg så irriterende at jeg gjør meg opp en mening om det aller, aller meste. Samme om det er skriftlig, billedlig, lydbasert eller filmbasert. Mening blir det. Det betyr at jeg statistisk sett vil være uenig med noen 100 % av gangene jeg mekker meg en mening. Parrer vi dette opp med sarkasme og kanskje også småspydige, halvtørre bemerkninger, er jeg nesten 100 % mobber. Eller?

  Det er en vesentlig forskjell her: makt/styrkeforhold og hyppighet, gjentakelse, offer og mening bak. Den dagen sarkasme, spydig humor og overdrivelser blir mobbing, får jeg heller ta på meg hatten og være en mobber. For de delene av meg kan jeg faktisk ikke fjerne.

  Beskyldninger om mobbing på blogg

  Jeg har som sagt ikke sett mobbing på blogg, men jeg har sett beskyldninger om det. Her er jeg uenig da vettu. Noe så innmari også. For vi kan ikke påberope oss å bli mobbet dersom noen skyter synspunktene våre i filler med gode argumenter. Eller pirker såpass hardt i svakheter i vår egen argumentasjon sånn at hele korthuset vaier faretruende før det kollapser og jager hybelkaninene på flukt. Hvis noen graver opp dobbeltmoralen vår og står og vifter med bevis for at vi nettopp har ment akkurat det motsatte, er det ikke mobbing. 

  Alle disse tre situasjonene er sannhet. At det er ubehagelig å bli tatt med hipsteren langt nedpå anklene? Meget mulig. Men å spille mobbekortet mot dem som faktisk har spilt deg sjakk-matt i argumentasjon, kunnskap eller oppsummering av dine egne meninger? Lavmål!

  Et hån mot de som blir mobbet.

  Det er også et hån mot dem som faktisk blir mobbet. Som opplever påtatte vennskap forkledd i løgn, trusler og usikkerhet. Skolegang gjennomsyret av frykt, angst og umulige, håpløse valg. Som opplever at alle avgjørelser de tar i livet er feil, opplever å kjenne seg feil, kjenne seg liten. Forlatt. Og ikke minst, i alle fall i jentemobbingens verden: bedratt. Bedritne, hierarkiske jentesystemer så innfløkte at selv Ariadnes tråd ville vært fånyttes for å komme seg ut av labyrinten. Som du bare vil ha en bit av, være en bit av. Kattens lek med musen og smertelig musefelle hver gang. Å være i sentrum for latter, vite at du aldri les med, men om. Både bak og foran ryggen din. Viklende nett av fortvilelse og vaklende selvbilde, ikke-eksisterende selvtillit. 

  Skjerp deg!

  Så skjerp deg, du blogger som ikke har integritet nok til å innse at noen har outsmarta deg. Ikke fordi de er sjalu, ikke fordi de mobber og slett ikke fordi de vil deg vondt. Du har bomma. Og du bommer enda mer med å vanne ut hva mobbing faktisk er: aldeles helt grusomt, ødeleggende adferd som kan knuse et selvbilde for bestandig. 

  Pretty Gangster with Mob
  Licensed from: Creatista / yayimages.com


  Dette innlegget er skrevet som en del av Eiheks sin utfordring. Jeg tenkte egentlig ikke å skrive noe denne gangen, fordi jeg tenkte at de perspektivene jeg så for meg var vel og bra nok oppdekt fra før. Men så kom det en sånn skrivekløe oppetter skinnleggen, så da blir det litt likevel. 

 • Publisert: 16.11.2017, 19:22
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Jeg vant årets gullpenn i fjor

 • Publisert: 13.11.2017, 21:53
 • Kategori: Blogg
 • I disse nominasjonstider spør mange toppbloggere svært breialt om du ikke kan nominere dem til Vixen influencer awards. En av de aller gjeveste prisene på denne utdelingen er "Årets gullpenn". En sånn pris vant jeg faktisk i fjor, og det er litt moro å se tilbake på. 

  I fjor på denne tiden porsjonerte jeg ut de siste kreftene som var å oppdrive for å komme meg på jobb. Jeg gikk straks inn i siste trimester med en bekkenløsning som hadde spasert over støvleskaftene og helt oppi hårfestet. Og jeg hadde internettpause. 

  Jeg skrev ingenting. Orka ingenting. Bare eksisterte og var mamma. 

  pen with a gold feather
  Licensed from: ayax / yayimages.com


  Derfor var overraskelsen og ikke minst gleden over å vinne årets gullpenn stor. Begrunnelsen for at jeg vant har jeg sakset inn, fra magiskliv.blogg.no

   

  Årets Gullpenn
  Denne damen er helt utrolig på å svinge pennen, selv om jeg vet at det er et tastatur hun bruker for å formidle det hun skriver til oss. Det får rett og slett være et tastatur av gull. Ordene hennes er i allefall gull verdt! Jeg vet rett og slett ikke om noen andre som har ordene i sin makt slik denne damen har!
  Hun får det kjedeligste tema, og den tørreste fakta til å bli en fryd å lese. Hun pakker alt inn i humor, vittigheter og gøy selv om det kan ligge en dose alvor i det hun skriver. Tips, triks og råd ligger i det hun gir oss som leser. Aller mest det hverdagslige vi gjør, kanskje spesielt i butikken, eller enkelt forklart når vi skal handle, eller ikke!
  Selv om hun ikke er like aktiv på bloggen akkurat nå i disse tider, har hun hatt en blogg jeg har fulgt tett før hun tok en liten pause, og jeg håper veldig på å se henne tilbake i full fyk med ord igjen, om ikke lenge. Selv med et lite fravær er det likevel henne som fortjener denne prisen!

  Kjære Kristin og bloggen: sparing.blogg.no... Gratulerer med å kunne smykke deg med utmerkelsen: Årets Gullpenn hos Magisk Liv`s Blog Awards 2016

   

  Nå er det altså snart 1 år siden jeg vant årets gullpenn, og mye har skjedd siden den gang. Gamlebloggen min, sparing, har blitt en testblogg jeg tilbringer litt tid med innimellom, og jeg har bosatt meg her. 

   

  Om gullpenna fortsatt fungerer? Nja, mulig det er på tide å skifte blekk?

 • Publisert: 13.11.2017, 21:53
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • The voice - stem på THOMAS!

 • Publisert: 10.11.2017, 20:08
 • Kategori: Blogg
 • Hvis du skulle være i tvil om hvor du skal slenge stemmen(e) dine i kveld, vil jeg gi deg et tips. Ydmyk og gjennomtrivelig. Morsom og et helt rått musikalsk talent. Stem på Thomas - en fullblods artist. 

  Ikke en sånn "nja, jeg kan davel lirke av meg en strofe eller to"-syngemann, men en helstøpt artist. Med livet fanget i stemmen, klart til å gripe oss.

  Tidligere vinnere av syngekonkurranser

  De fleste sånne syngekonkurranser blir vunnet av folk som kan synge. Bortsett fra de gangene vi ikke stemmer og de som kan synge forsvinner ut av konkurransen til fordel for noen som ikke kan det. Men de gangene er det bare vår egen feil, og fullt fortjent. 

  Mange av vinnerne har fordufta fra overflaten kort tid etter at de har vunnet. De kunne synge, men hadde ikke peiling på hva som krevdes for å være artist. Altså utenom en stor produksjon rundt seg.

  Thomas 

  Thomas vet dette. Han har vært artist i mange år. Og har vært gjennom mange av nedturene. Derfor er han også rustet til å takle eventuelle smeller som måtte komme og fortsette å følge drømmen. 

  Måtte du stå som vinneren i the Voice 2017. Du gruser dem på både integritet, ydmykhet, melodisk forståelse, innlevelse og musikalsk talent. 

  Fingers crossed og stemmer som bare det! Heia Thomas!


   

 • Publisert: 10.11.2017, 20:08
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Side2, se hvem jeg mener dere bør signere

 • Publisert: 10.11.2017, 09:49
 • Kategori: Blogg
 • Som frivillig customer manager leser jeg en god del blogg, og innimellom kommer du over blogger du tenker: oi, denne håper jeg blir signert av Side2. Jeg gjør vanligvis ingenting med disse tankene, men i dag tenkte jeg å dele hvem jeg håper Side2 tar frem pennen og signerer. Sist jeg tenkte slike tanker, ble nemlig bloggeren snappet opp av femelle og forsvant ut av feeden min. Hrmpf...

  Fountain pen writing Success
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  Emiliehelle

  Denne dama tar bilder to die for! Ikke noe mer å diskutere. Dessuten lever hun et spennende liv sammen med sin samboer Caroline. Hun deler outfits, filmtips, tanker og meninger, samt historier som om den gangen hun kom ut av skapet og da hun forminsket brystene sine. Hun har en knalltøff klesstil og sans for interiør. Til slutt er jeg nødt til å trekke frem reisene, nå sist til Island. Fantastiske bilder og "ønske jeg kunne reise dit"-feeling. 

   

  Faksimile Emiliehelle.blogg.no

  Et veldig forfriskende pust jeg håper når langt i denne bloggbobla, ikke minst fordi hun SKRIVER blogg, ikke bare hiver ut en mengde bilder med dårlig tekst til. Side2 har heller ikke, såvidt meg bekjent en sterk og fresh skeiv rollemodell  i stallen sin. Og det er vel på tide at de får? 

  Jeg ville signert henne før hun skal til Fillipinene i februar hvis jeg var Side2. Noe jeg selvfølgelig ikke er, men nå prøver jeg litt mer av den der "send ut i universet det du ønsker deg, så skal det komme tilbake"- biten jeg lærte av hun coachen jeg ikke syntes var noe særlig. 

   

  Har du også lyst til å se emiliehelle som side2-blogger? Tommel opp!

   

  #side2 #signere #emiliehelle 

 • Publisert: 10.11.2017, 09:49
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Hun ønsket meg til helvete i matbutikken

 • Publisert: 08.11.2017, 20:55
 • Kategori: Blogg
 • Av og til skjer ting som er så absurde at en bare må le, og forleden dag skjedde nettopp noe sånt. Jeg ante fred og ingen fare, som jeg ofte tillater meg å gjøre når jeg er i matbutikken, da en dame plutselig ønsket meg strake veien til helvete.

   

  Grønnsaksdisken

  Jeg gikk forbi en 12-14 tomater på veien bort og skimtet lettrømme i sidesynet. Poteter var mållinja og jeg skulle ha i løsvekt. Selvfølgelig hadde halve Notodden kjøpt poteter i løsvekt akkurat denne dagen, så jeg måtte sveipe bortom avokadoland for å få tak i en pose. Trøbla litt over gjennomsnittet med å få den fra hverandre, som vanlig, men var igrunn ved friskt mot. Såpass at jeg begynte å peile meg ut hvilke poteter som skulle få bli med hjem. 

  Hell
  Licensed from: buffaloboy / yayimages.com


  Dra til helvete!

  Og der, ut fra ingenting, etter å ha kastet rundt på 5 kg-posene med potet så en skulle tro det var tivoli, smalt det fra damen som hadde kommet opp ved min side. For å legge til litt mer detaljer kan jeg også meddele at hun så meg rett inn i øynene, for å viske ut enhver tvil jeg måtte ha for hvem hun pratet til: "Det blir strake veien til helvete med deg!". Deretter snudde hun på hælen og småløp mot kassene. Med den ene tivolisekken under arma. 

  Jeg er vanligvis ganske kvikk i replikken, men fikk et øyeblikk av stumhet over meg, sånn rett etter hun sa det. Men jeg fikk da adressert det tydelig mens hun fortsatt sto der: "Jasså, det er såpass ja". Hva skal man si liksom? 

   

  En religion som sender folk rett ned i kjelleren for å kjøpe norske poteter i løsvekt vil jeg ikke anbefale. 

  Hva ville du svart?

  Les også: Siljan, Larvik og Betlehem - en bloggersafari

  Følg ei som er dømt til evig fortapelse etter potetinnkjøp HER

 • Publisert: 08.11.2017, 20:55
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • Hvorfor skal photoshoppede bilder merkes?

 • Publisert: 08.11.2017, 13:42
 • Kategori: Meninger
 • Enkelte debatter fascinerer meg mer enn andre, og en av dem er debatten om photoshoppet reklame. Om de kroppene som egentlig ikke finnes, men er fabrikert og blåst opp på store plakater for å selge, stort sett jenter, en hel haug med ting vi ikke trenger. Og debatten går nå på om de som bruker photoshop, skal måtte merke sine reklamer. Med "photoshoppet" eller lignende. Som et negativt stempel.

  For å si hva jeg tror om dette påfunnet, kan det oppsummeres med; det kommer ikke til å funke. 

   

  Fy, multinasjonale milliardselskap! Sånn liker vi ikke at du gjør! 

   

  Problematikken

  Noe av kjernen i debatten, ligger i at mennesker velger å sammenligne seg direkte med de enhjørningene som presenteres i reklamen. Ofte med tannpirkerlår og en anatomi ikke velegnet til noe som helst. Denne sammenligningen skjer til tross for at kildekritikk og reklameanalyser var pensum i norsk allerede da jeg gikk på ungdomsskolen. I dagens medieverden vil jeg håpe at dette pensumet ikke er kuttet ut, men heller styrket.

  Vi kan ikke lage oss et samfunn der alt må inn med teskje, der vi leter etter merking for å finne ut om noe er ekte eller ikke. Vi er nødt til å være tenkende vesener som kan analysere en situasjon og trekke rasjonelle slutninger ut fra den informasjonen vi har tilgjengelig. Helst før vi sammenligner oss selv med det som blir presentert.

  Positiv oppmerksomhet

  La meg kaste ut et litt vilt forslag her; hva med å belønne dem som faktisk gjør det vi ønsker? Du trenger ikke manipulering. Du trenger ikke forvrengningsfiltre. Verden har sabla godt av å se litt ekte saker igjen.  

  Eller er vi blitt for filteravhengige hele gjengen?

  Facebooksiden til bloggen finner du HER.

 • Publisert: 08.11.2017, 13:42
 • Kategori: Meninger
 • 6 kommentarer
 • "Nynaboen" til Ranvei Charlotte! Wow!

 • Publisert: 07.11.2017, 21:06
 • Kategori: Blogg
 • Nå har jeg flytta inn under selveste Ranvei Charlotte på bloggtoppen! Det er helt amazing å være plassert oppe i bloggeliten på blogg.no for tredje dag på rad. For i min verden er du helt on top hvis du har over magiske 1000 lesere. I går var det neste 3000 innom. Vilt! 

  Jeg må få lov å si tusen takk for alle lykkeønskninger og positive tilbakemeldinger de siste dagene. Det er ikke farlig å være toppblogger når folk sier de digger at du er der. Fordi du er litt annerledes enn de andre der oppe. 

  13.plass. På bloggtoppen. 13 er lykketallet mitt til og med. Jeg brukte å krangle med meg selv om å få den drakta da jeg spilte mindre talentfull strekspiller i håndball. I forrige istid, rett etter at grå mammut inntok motebildet igjen.

  Neighbors
  Licensed from: Michal Eyal / yayimages.com


  For hvis en skal være ærlig: nynaboen til Ranvei glir ikke akkurat ubemerket inn i forsamlingen rundt. Et ungt, vakkert og instagramvennlig nabolag er det jeg har flytta inn i. Se på meg da, jeg er så gammel at jeg kunne vært...søskenbarnet deres. Eller en plagsom, snusfornuftig storesøster. 

  Noe til felles har vi da, Ranvei har faktisk tre av mine bokstaver i navnet sitt. Gleder meg til vi skal ha grillfest i gata, vi under deg i 1.etg stiller med hjemmelaga kryddersmør. 

   

  Lurer du på noe om nynaboen til Ranvei Charlotte, må du bare skrive ut. 

  Puss och kram, so to speak. Tusen takk for at du kom innom. 

   

  Kult om du følger meg på Facebook, HER.

 • Publisert: 07.11.2017, 21:06
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Bør du kle av deg, uansett?

 • Publisert: 06.11.2017, 12:20
 • Kategori: Meninger
 • Som samfunn er vi så kroppsfikserte at vi avgjør om folk er snille og hyggelige ut fra antrekksbildene de poster på bloggen sin. Vi avgjør hvem som er potensielle drømmepartnere ut fra matching mellom sko og belte. Hva med å ta tilbake retten til å ha på klær? Fronte retten til å være interessant selv uten å kle av seg?

  Hvor står kampen mot kroppspress akkurat nå?

  Vi har gjort det enkelt da, spiller ingen rolle hvilken side du er på, kle av deg! Har du skrevet under sunn fornuft-plakaten og skal begrense omfanget av bilder med kropp i fokus - kle av deg. Har du ikke skrevet under Sunn fornuftplakaten - kle av deg. Skal du dusje - kle av deg. Eller vent, den siste der er faktisk ganske nyttig. 

  Les også: Kjære Martine, her er hvorfor jeg ikke har signert

  Motsetninger

  Som blogger er jeg over gjennomsnittet glad i å sammenligne og finne motsetninger. Men i dette viderekomne avkledningsspillet, kommer jeg til kort altså. Alle gjør jo det samme!

  " Jeg er så rasende på at du kler av deg hele tiden, så jeg protesterer litt på det ved å kle av meg. " 

  Det motsatte av en halvnaken kropp synes å være en halvnaken kropp? Lillehjernen min dirrer og skjønner ingenting. Av vane er den lært opp til at en motsetning skal være noe motsatt. Ikke mer av akkurat det samme? 

  10bsp0162cl
  Licensed from: is2 / yayimages.com


  Det kan ikke sammenlignes, Kristin!

  Så vil du kanskje si at det ikke er det samme. Det har jo noe å si hvem som kler av seg, og i hvilken sammenheng. Ja, ok. Så hvis jeg er bastant imot melkeprodukter i alle sammenhenger er det helt innafor hvis jeg fronter youghurt? Er ikke det litt corny å si? Bare bittelitt dobbeltmoralsk?

  Kristin....motsetningen ligger i hvordan kroppen ser ut! Riktig, så vi er tilbake i tykk vs tynn, trent vs utrent og naturlig vs unaturlig. Da må jeg faktisk fortelle deg at det motsatte av en avkledd tynn kropp, vitterlig er en påkledd smellfeit en. Bare for å ha det notert liksom.

  naked man and stallion
  "Ulrik, imot kroppspress for nakne hester, demonstrerer."Licensed from: cynoclub / yayimages.com

   

  Nakenhet og halvnakenhet er vel pirrende, må vite. Det er ikke sånn stilt at alle av oss har en kropp vrl? Dermed må jo en avkledd en være særs eksotisk, eller? Er det virkelig bare jeg som ikke skjønner hvorfor kampen mot kroppspress må kjempes med enda mer kropp? Educate me...
   

  Vi er jo dyr, men må vi være i tiurleik hele tiden?

  Er det ingenting annet vi finner interessant enn hvordan folk ser ut i minst mulig klær?

  Kanskje løsningen faktisk viser seg å være og kle av seg enda litt til?

   

  Hva tror du?

   

  Les også : Damer i kø for å gå toppløse

  Følg bloggen på Facebook HER.

 • Publisert: 06.11.2017, 12:20
 • Kategori: Meninger
 • 14 kommentarer
 • Mer mensensnakk? #bloodnormal

 • Publisert: 05.11.2017, 23:21
 • Kategori: Meninger
 • Jada, jada, jeg vet at mensen er naturlig. Og at vi skal rope det fra alle fjelltopper fordi det er såååå naturlig. Men jeg føler for å hviske litt fra alle oss som ikke har behovet for å føre lange anekdoter om månedens blødning. Min egen periode er gjespende kjedelig, og din når dessverre ikke spesielt lengre opp på skalaen. 

  Libresse og side2 sin kampanje #bloodnormal maner til mer åpenhet og naturliggjøring av mensen. Jeg vil slamre til en boksesekk fra oss som ikke vil rope en forespørsel til sidemannen om å få låne en tampong, slik at hele rommet får med seg at hytta ved sjøen har lekkasje. Som ikke har behov for å plassere gulltampongen i en åpen hånd mens en svever dansende nedover jobbkorridoren på vei mot toalettet. 

  Det skal ikke ha noe å si for deg at jeg har mensen. Jeg skal klare å tøyle mine egne følelser såpass at du ikke må grave skyttergrav under ene hjørnet av kontorpulten din og veie alle ordene dine på kjøkkenvekta. Jeg synes ikke kollegaen din skal måtte justere egen oppførsel etter "VARSKO HER" og fallende mahognitrær fordi du gjennomgår en helt naturlig sak. Sender en vennlig tanke til alle i kvinnedominerte yrker isåfall, for her snakker vi faktisk en gang i måneden pr individ.

  Period.
  Licensed from: eskymaks / yayimages.com

   

  Mensen er positivt?

  Mensen er en positiv greie, ifølge #bloodnormal - kampanjen. Legger du pengene dine på skrivefeil eller ironi her? Eller kanskje det bare er en mann som har vært ute med kalligrafipenn? "Mensen skal bli fremstilt som positivt". Vel, noen flere ord var det i den setningen, rett skal være rett: "Vi skal lese om det i blader og bøker, og det skal bli fremstilt som naturlig, positivt og lite oppsiktsvekkende. " 

  Er det ett ord jeg ikke forbinder med mensen etter alt jeg har hørt ytret om fenomenet, er det positivt. Å fremstille det positivt vil derfor være en slags livsløgn. Eller bare et skikkelig godt prank for de som enda ikke har møtt månedens skurk."Haha, der lurte vi deg godt, Audhild!"

  #bloodnormal er inne på mye viktig, og jeg skal derfor ikke ta frem den verste ironikontrabassen og spille gjennom kampanjen side for side. At kunnskapsnivået jevnt over kan oppjusteres, er det liten tvil om. Heller ikke at enkelte skambelagte sider kan sprenges vekk. Men må det offentlige detaljnivået være med i heisen i alle sammenhenger?  Det betyr ikke at jeg fornekter mensen, ønsker å tåkelegge fenomenet eller at jeg skjemmes over egne blodtapprestasjoner. Det må vel kunne være normalt å ikke jodle ekko i fjellene om mensen også?

  #bloodnormal På vegne av alle oss blodig normale med tampongen inni lomma.

  Les også: Flink pike innelåst i gruppearbeid

 • Publisert: 05.11.2017, 23:21
 • Kategori: Meninger
 • 6 kommentarer
 • 3 absurde ryddetips?

 • Publisert: 02.11.2017, 19:44
 • Kategori: Humor
 • I dette innlegget får du 3 nye, alternative, måter å rydde på. I det siste har det nemlig gått i "Norske rotehjem" på avslappingskontoen her i huset. Du vet, den kontoen der du slenger rygg og nedre vedheng lang nedi sofaen og bare eksisterer. Uten tanke for avkastning, renter og alt annet som hører med andre kontoer. Kanskje havner beina oppetter vinduskarmen også, det er isåfall fradragsberettiget.

  Programmet er en reklameserie for Clas Ohlsson som har glemt å kle seg ut til tross for Halloween, men har mange gode ryddetips i seg. Men dekker programmet alle mulige løsninger? Neppe! Derfor har jeg lyst til å by på noen alternative fremgangsmåter som "Norske rotehjem" ikke har prøvd. 

  Min bakgrunn for å komme med tipsene:

  De kveldene jeg ikke ser på D-play er det oftest full fart med lesing på nett, lytting til podcaster, webinardeltakelse og alt mulig annet som kan tenkes å ha en skitten flik av interessant ved seg. Er det mulig å lære noe av dette? Jeg ramler i alle fall over mye forskjellig. Også, for å være fullstendig ærlig, vanvittig mye ræl. Ræl er kanskje ikke et typisk boksmålsordbok-ord, men det er likevel et meget dekkende uttrykk, så jeg lar det stå. 

  Så, hva har jeg lært av disse internettcoachene? Jeg skal ikke holde deg på pinebenken, her er 3 alternative ryddetips!

  1. Send ryddige tanker ut i universet, så vil du motta ryddige tanker tilbake. Det du sender ut, vil du nemlig få i retur. Litt usikker på hvordan det hjelper på takraset av skittentøy på vaskerommet, men ved å sortere tankene dine kan du i det minste bli en bedre versjon av deg selv. Har du litt flaks, er det nettopp på ryddebiten du forbedrer deg. Hvordan oddsen for at du vil treffe dette området er, lar jeg være opp til "Come on" å svare for. Gjerne i lykkebokser.

  2. Bli såpass eminent på manifestering at du manifesterer på deg egen hushjelp. Er du ekstra åndelig i samme slengen, har jeg hørt om manifestering fra den andre siden. Om det blir vestlandet for min del, har jeg ikke dobbeltsjekka, men hvis så er, har Frode Boden ansvaret for å sette vedkommende på første mulige fly hit. Hvis hushjelpa blir vanskelig å oppdrive, bør det først som sist sjekkes husene til ryddige medier, Lilli Bendriss for eksempel. Det er vel ingen tilfeldighet at kun de rampete roteåndene blir ryddet ut av hus vel? De ryddige får vel bli med hjem i baksetet på firmabilen og gjøre nytte for seg. Urettferdig!

  3. Du må tro at du kan klare det. Tro kan derimot flytte fjell, så det er veldig viktig at du ikke tar i bruk denne teknikken for tidlig. Har du bare et lite tårn med oppvask stående, vil det være bortkastet energi, og du vil få en ubalanse i energiregnskapet ditt. Verden vil nemlig gi deg akkurat det du trenger for å utføre oppgaven, og gjør du dette feil, må du begynne å stappe overskuddsenergi på hattehylla. Som om det ikke var fullt og rotete nok der fra før. 

   

  Hvilket tips vil du prøve først? 

  Mess in kitchen
  Licensed from: leszek_poland / yayimages.com

 • Publisert: 02.11.2017, 19:44
 • Kategori: Humor
 • 9 kommentarer