hits

Kristin.blogg.no

Jeg vant!

 • Publisert: 31.10.2017, 21:45
 • Kategori: Blogg
 • For en stund siden var jeg så overhengende fare god at jeg nesten ble giftig. Jeg vant nemlig en konkurranse her inne i bloggeriet, og gjett om det er moro og sjelden kost da? Mhm, akkurat så sjelden er det faktisk. 

  Nå har jeg fått premien min i posten av selveste froggedronning Frodith - en supersøt liten sitatbok. Den sier til og med at den har kloke ord inni seg OG at den er tilpasset min aldersgruppe. So far so good! "Håper du liker den", har Frodith til og med skrevet på pakken.

  Jeg digger den! Her har jeg altså gått rundt med en vag følelse av at ordene sitter fast inni fingrene, også serverer du en sånn gavepakke med inspirasjon? 

  Jeg har nemlig et ekstremt anstrengt forhold til sitater, ja jeg har liketil kalt sitatfarsotten latterlig på et tidspunkt. Jeg klikker meg knallfort ut av blogginnlegg som oversvømmes med sitatbilder og sitatsamlere skremmer meg, ettersom de kan få for seg å samle enhver selvfølgelig sammensetning av ord mellom to permer. Gjerne skrevet med kalligrafi eller kategorisert etter uttalelsestidspunkt. 

  Det er så mye selvfølgelige og dårlige sitater som infiserer sosiale medier! Sånn strekke hendene fra hverandre til storfisknivå-mye. Men nå har jeg fått min egen lille bok for å få opp nivået. Kan jeg ha tatt feil? Kanskje sitater er en kilde til innsikt og progresjon i livet?

  For kanskje er det bare jeg og sitatene som har stått opp med feil fot i hverandres sone? Kanskje kan vi hinke oss inn i solnedgangen med happy ending og hele pakka? Jeg er villig til å prøve. 

  Klarer jeg å lese hele denne perlen av en minibok uten å gå fullstendig av hengslene? Kommer jeg til å skrattle eller sitte igjen med en følelse av selvutvikling med hånda planta rundt selve livsnerven? Er den full av selvfølgeligheter eller finurlige vendinger om livet i min livsfase?

  Kall det gjerne en sitatsjekk - og den starter nå!

   

  Hva er ditt forhold til sitater?

   

 • Publisert: 31.10.2017, 21:45
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • #branok , en farlig tendens?

 • Publisert: 30.10.2017, 13:34
 • Kategori: Meninger
 • Jeg er opptatt av at selvfølelsen din skal bekrefte ovenfor deg selv at du er bra nok, #branok. Derfor har jeg lyst til å dra opp en farlig tendens jeg har tenkt endel på i kjølvannet av denne kampanjen:

  Hvor bra nok fremstår egentlig du på din egen blogg?

  Du vet, den der du har lesere som søker gjenkjennelse i det du skriver, som kanskje til og med søker seg selv i denne mørke verden? Som leter etter sin egen identitet og plutselig får det for seg at sin verdi avhenger av DIN MENING. 

  Du bloggerina, som bare mener å fremstå selvironisk og avslappet til eget legeme og fremtoning. Som heldigvis er ferdig med alt som er "so last year", som har landet i deg selv og kommet såpass på din reise at t-banen har forlatt andre stasjon. Ja, du ja!

  Det er forskjell på " se hvor mye jeg har forandra meg og forskjellen på sminkestil!" og " fy flate se hvor jævlig a, hva tenkte jeg med, jeg var jo hur stygg som helst, typ!"

  masked figure broken mirror
  Licensed from: sirylok / yayimages.com

  Du er bra nok!... men det var du før også!

  Du er kanskje overlykkelig for at du har kommet lenger enn å droppe kontureringen i fjeset ditt? Og kanskje ser du, i dine tre år eldre og klokere øyne, helt krise ut på det bildet du har funnet frem. Kanskje vil du også bare komme nettrollene i forkjøpet og slenge ut noen gloser selv? Sånn at de slipper å slite seg svette på det, liksom. 

  Men kjære menneske, vær nå litt medmenneske, også mot deg selv. Du er bra nok. Og det betyr at det var du også. I lilla sateng-bh og gjennomsiktig meshtopp. Den gangen gjennomsiktig sist var i vinden. Med krøllete hår som aldri visste at det måtte gjennom rettetanga før det flaksa ut døra. Uten extensions fra India, men med altfor orange foundation og platåsko. Du var bra nok! 

  Damer kan ikke vinne hvis vi tror selvironi er det samme som å systematisk snakke seg selv ned hver anledning vi får. Vi må begynne #branok med hvordan vi snakker om oss selv. Er du litt skyldig også kanskje?

  Leseren din

  Alle har ikke kommet på ditt stoppested i mote- og livsstilsutopien blogg leverer. Noen står på akkurat den holdeplassen du nettopp "ler så jeg griner av" , "tenk at jeg gikk ut døra sånn" eller "at det går an å se så jævlig ut". Og selv om den du ler av i ditt hode er deg selv, at du bare er selvironisk, har leseren din funnet og ser nå ned i skjermen på akkurat det hun lette etter:

  En bekreftelse på din sanne mening om henne.

 • Publisert: 30.10.2017, 13:34
 • Kategori: Meninger
 • 22 kommentarer
 • Drittlei av pelsdebatten!

 • Publisert: 19.10.2017, 21:29
 • Kategori: Meninger
 • En reveunge er naturlig nok søtere enn de fleste pelsdyrbønder, såpass trenger en ikke ha skonummeret sitt engang i IQ for å bekrefte. Sammenligninger trekkes mellom forhold som slett ikke er sammenlignbare og det eneste riktige synes å være å legge ned alt. På dagen. "Skulle du mene noe annet vil jeg ikke være vennen din, lese bloggen din eller snakke med deg mer". 

  Jeg er så lei av pelsdebatten! Nå sist brukt som støyskjerm i presentasjon av statsbudsjettforslag. Hiver du en brannfakkel i retning Noah og co, har du faktisk all ro i verden til å drive med hva du vil mens bråket når nye desibelhøyder. 

  For to millioner kroner er så lommerusk i den store statsbudsjettsammenhengen at det er til å bli kvalm av. Og sånn helt seriøst, hvis Noah ønsker en avvikling av pelsdyrnæringen, er det ikke da best at dyrene har det velferdsmessig best mulig til man finner den beste måten å avslutte på?

   Dyrene som pr i dag bor i pelsdyrfarmer kan en ikke bare åpne haspene på burene til og "My little Pony"-slippe ut i naturen.

  Min livsforsikring

  Sånn for ordens skyld bør jeg sikkert presisere at jeg ikke eier pels og mulig hive inn noen søknader om hemmelige adresser, men jeg er faktisk ganske så konstruktiv av natur. Jeg lar ikke følelsene og empatien kjøre slalom med meg utover den sorte løypa. Valg og avgjørelser har alltid konsekvenser, og i mange tilfeller kan det være greit å gjøre konsekvensene av sine overbevisninger minst mulig. 

  Hvem driver med pelsdyr?

  Pelsdyrdrivere er nemlig ikke kloner av Cruella Devil, de er mennesker, akkurat som deg og meg. De er ironiske, herlige og hjertevarme familiefolk. De er hardtarbeidende og dobbeltmoralske vesener, akkurat som oss. Kanskje er de av og til lite rasjonelle, sinte og overfølsomme, eller gjør feil. De er ikke manifestasjonen av Voldemort, som må bekjempes på et sekund.

  Les også: Skrivefeil er sykt irriterende

  Avvikling?

  Vi snakker faktisk om en lovlig industri som opp gjennom tiden har møtt mer og mer motstand. Og flere og flere reguleringer. At industrien kan bli avviklet før eller senere? Det er meget mulig. Men å avvikle en industri uten barmhjertighet i det hele tatt for de menneskene som har dette som levebrød? Som har denne driften som forutsetning for mat på bordet? 

  Hvis man ønsker en avvikling tror jeg veien å gå helt ærlig er og få på plass gode økonomisk incentiver for de som driver med dette pr nå. Det kan være snakk om omskoleringer, sluttpakker/avviklingsstøtte og støtte til innovasjon. Eller noe helt annet. Gi dem en reell mulighet til å velge noe annet. "Slutt med dette for du er en ond, ond sjel" inneholder ingen av delene, og vil ikke være spesielt fristende for den som står på baksiden av brannfakkelen.

   

  Hvorfor er jeg lei av pelsdebatten?

  Selv om debatten naturlig nok flyter over av følelser, må det være rom for å tenke løsningsorientert og konstruktivt! Store organisasjoner går foran som elendige eksempler og sprer propaganda som kun treffer følelser. 

  Sånt er ikke realistisk, konstruktivt eller gjennomførbart. Vel er kampen valgt, men det må gå an å målrette våpnene i en retning det nytter å skyte? Saker har også flere enn en side, og her er det også menneskelige forhold å ta hensyn til. 

  " Hva du gjør mot dyr, sier mye om hvordan du er som menneske. " Vel; hva du er villig til å gjøre mot mennesker sier også litt.

  fur
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com

 • Publisert: 19.10.2017, 21:29
 • Kategori: Meninger
 • 18 kommentarer
 • Ønsker meg litt møbleringshjelp

 • Publisert: 19.10.2017, 00:23
 • Kategori: Blogg
 • Hvert menneske er en øy, vel, jeg er et interiørsk U-land. Jeg ser hva som funker og ikke, i mine øyne vel og merke, ellers i livet. Men i interiørske gjøremål er jeg rett og slett litt utfordret. 

  Jeg synes ikke interiør er noe gøy!

  Normal interiørperson?

  Jeg prøver å innta normalmodus innimellom, og det ender enten med at jeg brekker meg av lukta på duftlyset eller glemmer å tenne lysa på bordet. Merker det når gjestene har gått hjem da, og det ikke er noen lys å blåse ut. 

  Uansett:nå eier jeg(og resten av familien red anm) to hus, og jeg er derfor vesentlig mer interiørør i hodet enn jeg noen gang har vært. Det er litt av grunnen til at denne bloggingen min har blitt sporadisk. Interiør is killing me. To plasser samtidig. Overdose og overload.

   

  Konkurranse

  Vel, for å slå ihjel hele biesvermen i en eneste stor schwung, har jeg derfor bestemt meg for å kjøre litt konkurranse. Hvem er best på interiør?

  Var du en av de som digget "Huset" på tv2 eller andre oppussingsprogrammer, og kunne tenke deg å prøve selv? Vel, her er din gyldne sjanse til å skinne, samtidig som du kommer med gode tips til en interiørtufs. Premie? Har ikke bestemt meg enda, men garantert heder, ære og applaus.

   

  Case 1: Yttergang

  Vi befinner oss nå i Trøndelag i hus 2, og skal møblere yttergang. Den skal bli et praktisk og pent første møte med huset for 3 barn og to voksne, og alle besøkende. Jeg har mine tanker om hva jeg vil ha, men med min U-landsbakgrunn gjør det ingenting å få litt input. 

   

  Forutsetninger (redigert inn etter innspill):

  • Skal fungere som oppbevaring for daglig brukt yttertøy for 2 voksne og 3 barn i barnehagealder. Sesonglagring og "brukes i ny og ne"- lagring foregår i stor skyvedørsgarderobe i innergang.
  • Gjerne en løsning for "sitte å ta på seg sko" for de små.
  • Fortrinnsvis en del skolagring, da spesielt barna har mange par i ukentlig bruk.
  • Oppheng for gjesters klær skal foregå i yttergang. Har ikke planlagt ball og slektstreff ofte, så trenger ikke mengder av dette.

   

  Hva ville du kjøpt og hvordan ville du møblert? Budsjettet du har å bruke på imaginær shopping er 6500 kr. Det realistiske budsjettet jeg har på prosjekt yttergang ligger nok noe lavere.

   

  Lag et innlegg om du vil, der du presenterer dine valg, #yttergang, eller bare sleng inn dine tips i kommentarfeltet. 

   

   

  Gleder meg til å høre hva du sier, og se om min initiale interiørtanke er helt på vidda eller ikke. 

 • Publisert: 19.10.2017, 00:23
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • Bankebiff i skoene

 • Publisert: 07.10.2017, 23:37
 • Kategori: Blogg
 • Koriander fra middagen spøker bak i svelget og tåputene er møre som bankebiff i skoene. Kanskje har han allerede oppdaget hva jeg har gjort, men håpet er selvfølgelig at han fortsatt ikke aner noe som helst. Håp ja, lenge siden jeg har knytta det opp mot tro og kjærlighet. 

  For min del har håpet alltid vært megastort. Håpet om å finne min plass. Slutte med overbevisende løgner og bading i egoistiske handlinger. Men så var det denne trangen til å passe inn. Eller, hvem prøver jeg å lure egentlig, det er vel heller trangen til å føle glede. Kicket over å legge hånden enda en gang ned i veska og kjenne at den er der. Den er virkelig der denne gangen også.

  For tider siden var jeg døgnvill. Dusja i strobelys med oppmerksomhet limt fast i brystbeinet mitt. Skrånende blikk fra høye herrer som slett ikke kom i galante ekvipasjer, den hvite hesten var i beste fall full av gjørme. Ikke at det gjorde så mye, jeg var ikke akkurat Rapunzel selv heller. 

  shoes
  Licensed from: Oleg Zhukov / yayimages.com


   

  Kaster litt på den nyeste trendfrisyren mens jeg avslutter tanken. Selv om Rapunzel brukte lokkene sine på et annet vis enn meg, har da jeg også lokket min andel med lokker? Du vet når du sier noe som er så knusktørt at du må le litt av deg selv? Sånn kjentes den tanken ut, mens jeg kvelte kniset mellom kinnet og tunga.

  Ingrid har spurt meg om jeg ikke kjenner samvittigheten gnage. Sånn med tanke på alt jeg tar, har tatt og tok. Hun er fin sånn, Ingrid, når det moralske kompasset ditt ikke er helt innstilt, hopper hun gjerne inn og låner deg sitt. Selv om du aldri har bedt om å få låne. Jeg pleier igrunn å svare på det mest unnvikende viset jeg kan, hiver inn noen gloser om likestilling og frihet. Helt til jeg ser henne heve øyenbryna opp mot hårfestet, i ferd med å gi meg opp. Igjen.

  Hvor mange ganger kan man bli gitt opp før man lærer, tro? For min del uendelig og ustanselig på en gang, men Ingrid lar meg alltid komme tilbake, slik at hun kan himle oppgitt med øynene en gang til. Jeg ser meg selv i de store glassviduene mens jeg stresser forbi. Hva om koriandermannen følger etter meg? Skyver tanken fra meg og tar heller opp en annen tanketråd mens jeg samler knyttneven i veska. Den er der fortsatt, takk og pris.

  Tåputene løftes selvsikkert gjennom glassdørene, og jeg spør hovmesteren om retningen til toalettet. Foran speilet er jeg min beste versjon, min eneste versjon og alt de har drømt om. Jeg dobbeltsjekker navnet og plukker frem det som alltid må være med dersom du er på din andre mann for ettermiddagen: deodoranten. Du vet aldri når du får en mer heseblesende ferd gjennom byen enn planlagt. 

 • Publisert: 07.10.2017, 23:37
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Skrivefeil er sykt irriterende!

 • Publisert: 06.10.2017, 11:00
 • Kategori: Bloggtips
 • "Jeg pleier ikke lete så veldig etter skrivefeil" og "det viktigste er jo tross alt innholdet". Ok, nå skal du få blir med på faktaraid. Ironialarmen på.

  • Ord skrives i et blogginnlegg. Som i sin tur skal leses. Eller bør leses da. Som ønskes lest. 
  • Ord består av bokstaver i tilfeldig riktig rekkefølge. 
  • Det har ingen betydning hvor mange av hver bokstav du putter på, og hvordan du velger å dele opp ordene.

  Blonde teacher correcting in the library
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

   

  Jeg LETER IKKE!

  Jeg trenger vel ikke lete på meg sprukken blindtarm for å finne skrivefeilene dine? De står jo her, rett foran meg? Er det noen andres skrivefeil det kanskje, så jeg må gå en runde rundt huset for å finne dine?  

  Og når ble det egentlig en uovertruffen prestasjon å finne skrivefeil? Det er jo autopilot! At det er slemt å lete? Jeg LETER IKKE! Norsklærer med rødblyant er en av de preprogrammerte programmene jeg ble født med. Eller, det ville egentlig være å skyt av en annen dimensjon enn som føles behagelig.

  Jeg leser blogg, også skrivefeilene dine. Det er da for julenissen ikke min feil? Skriver du som en utdødd sabeltanntiger, legger jeg merke til det. Innimellom såpass merke til det at jeg får kolikk, eller begynner å hikstle. Av og til høyt.

  Er du provosert nå?

  Var det du som nettopp hev opp en tretten-fjorten faner for å starte jakten på mine skrivefeil? Gjerne for meg, for de er der. Forhåpentligvis ikke like mange som innbyggere i London, men de forekommer. Fordi det kan gå fort i svingene, og ikke minst: fordi det er lett å se seg blind på ord og setninger som er konstruert i hodet sitt. Som du leser akkurat sånn som du tenkte dem, til tross for at bokstavene forteller en helt annen historie. Men uansett, god tur på jakt, husk niste. Jeg skriver i alle fall så godt jeg kan, og det kan man slett ikke si om alle.

  En skrivefeil i ny og ne forekommer hos alle, såpass slack skal jeg gi deg. Og det finnes adskillige formildende omstendigheter for å skrive feil og for å skrive dårlig. Jada, jeg vet du har dysleksi på avtrekkeren, dagsmodent for kommentarfelt. Der er vi på lag. Hiss deg ned!

   

  Ikke hugg hodet av meg!

  Påsto du nettopp at jeg tar skrivelysten fra deg som tross alt mener at innholdet er det viktigste? At det er smålig av meg å mene at skrivefeil betyr noe på blogg? Eller at det ikke er så høytidelig her?

  Sorry, men uansett hvordan du vender og vrir deg ut av skrustikka: Ordene du skriver er en del av innholdet! På mange måter kan du også forsiktig antyde...DE ER INNHOLDET! Hvis ordene ikke er bra, må innholdet nødvendigvis følge med ned i det hårete sluket. Det handler ikke om høytidelig eller prippent, pedantisk, navlebeskuende, skolelys, perfeksjonist eller petimeter. Det handler om sunn fornuft! (ikke plakaten altså)

  Det handler om at noen skal lese det du skriver, og at du som sofadaffer på deg skrivefeil må ta deg selv i nakkeskinnet. Du skriver feil fordi du kan og vil, fordi du er for lat til å skrive riktig eller for lat til å lese over, slett ikke fordi du må eller ikke klarer å skrive riktig. Skjerp deg!

  Les også: Ikke mer privatisering av helsetjenester

  Og publikumsavstemningen denne gangen, for å se hva du mener:

   
 • Publisert: 06.10.2017, 11:00
 • Kategori: Bloggtips
 • 12 kommentarer
 • 10 sponsede avtaler fra øverste hylle

 • Publisert: 05.10.2017, 22:52
 • Kategori: Blogg
 • Først av alt: tusen takk for alt engasjementet du sender min vei. Bobler jo nesten over, selv om temaet er reklamemerking av blogg. Digger deg! Ideen til dette innlegget kom da jeg var innom min bloggus favuritos, juliafrika, sin nye Facebookside. Se(pis), elsk, le. Eller noe sånt. Spander gjerne på en lik også.

  I alle fall, underveis i kavalkaden til Juliafrika, kom jeg over innlegget der hun bretter ut sin sjarme til både bukseseleprodusenter, Cubus og Coca Cola. Som yndet og sponsbar wonderwoman. Og det fikk meg til å tenke stjele ideen. Mhm, nå også som tyv. 

  Hva hadde jeg ønska meg i sponsoravdelingen, hvis jeg valgte på den hylla jeg måtte stå på tå for å nå? Hvilke sponsavtaler eller produkter hadde jeg takket ja til på dalmatinerprikken?

   

  • . Kajabi

  Nettkursleverandøren med schwung. Du vet at jeg er læroman. Visste du det ikke, vet du det etter forrige setning. Sponsen kunne gjerne gått på å få ta noen av kursene laget på plattformen, eller tilgang til portalen for å lære å lage kurs selv. Jatakk alle verdensdeler.

   

  •  Live Nation/Billettservice

  Alle de beste konsertopplevelsene mine. ACDC i solskinn, Iron Maiden fra sittetribunen på Lerkendal, Lady Gaga, Muse, Metallica, Dream Theater. Jepp - alle sammen. Mer av dette? Jatakk!

   

  • Maarud potetgull med salt og pepper. 

  ... jada, jeg vet det er stekt grønnkål som er trendy, men gi meg potetgullet mitt! 

  child in sweet shop
  Licensed from: gemphotography / yayimages.com

   

  • Strategidag med Gry Sinding. 

  Jeg DIGGER den dama. Hun er så rå, så ærlig og så vannvittig flink, og jeg kunne virkelig tenkt meg å se henne Live.

   

  • Photoshop

  Dette er vel også et punkt jeg kan skylde læromanien for, og et program jeg tenkt meg å få labbene mine borti. LEKE seg.

   

  • Byggmakker/Byggern/Carlsen Fritzøe

  Jeg eier to hus. Oppussing er en nødvendig hobby fremover, enten jeg vil eller ikke.

   

  • BI / Westerdals / Christiania / Høyskole / Nettbasert skole

  Det er så mye igjen å lære, og altfor lite penger å lære med. Tenk å kunne tatt et latterlig spennende fag uten de økonomiske bekymringene? Tenk å kunne lært mer om skriving, markedsføring eller noe av det andre som treffer det gigastore interessefeltet mitt?

   

  • Ikea/Skeidar/Bohus

  Jeg er som et u-land når det kommer til interiør. Men ser at vi gjerne skulle hatt en ny sofa. Og ønsker meg mange av løsningene Ikea har både til barnerom, oppbevaring og kjøkken. Mhm - hadde sagt ja, med mindre kravene var at jeg måtte kjøpe rosa sofa og glitrende flosstepper. 

   

  • Coop

  OBS, bygg og Extra, og alle de andre. Her hadde vi fått til noe, det er jeg brennsikker på. 

   

  • Nortura & Tine

  Langtidsmørnet Entrecote, kyllingfilet, biola, kulturmelk, skogsbæryoghurt, pepperbiff, grillpølse, cottage cheese, kyllingvinger, creme fraiche og RØMME. Noe så innmari mye god, norsk mat! NAM! 

   

  Hva synes du om det jeg fant på øverste hylla mi? Sikler vi på samme avtaler, eller kanskje jeg har oversett noe du kan foreslå?

 • Publisert: 05.10.2017, 22:52
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Bloggerina - for vanskelig å merke reklame?

 • Publisert: 04.10.2017, 21:48
 • Kategori: Bloggtips
 • Stakkars, det var nå så mangt de skulle henge seg opp i også da. Det er jo så mye å tenke på som blogger, det er en jungel og folk er bare ute etter å ta en. Eller? Toppmerking av reklame i blogg er svært enkelt, og det jeg mener skulle være en svært overkommelig praksis. Er du enig?

   

  Hva forventer forbrukerombudet?

  Forbrukerombudet har vært ganske klare på hva de forventer av oss bloggere, og det er ikke så mange ord de har gitt oss å velge i når det kommer til toppmerking av reklame, sponsede produkter og tjenester. Den enkle tommelfingerregelen er: når du leser et innlegg skal du aldri være i tvil om dette er reklame eller annonse. Det betyr at innlegget skal merkes tydelig, med store nok bokstaver, og først.

   

  Saleswoman pointing towards ad on billboard
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com

   

  Forbrukerombudet har gitt oss to små ord: Annonse eller reklame. 

   

  Men hva med alle disse andre ordene?

  - i samarbeid med.

  - denne fikk jeg i posten/gratis av FIRMA.

  - inneholder affiliateslinker.

  -spons/sponset produkt

   

  Skjønner hva du mener, men nei. Annonse eller reklame. Lett å forstå og umulig å misforstå. Uforkledt om du vil. Bloggere blir utestengt fra store bloggkåringer hvis de bommer på denne, og det synes du kanskje er strengt. Jeg synes det er på sin plass. Såpass lukrativ er denne delen av bloggersfæren blitt, at en må forvente at bloggerne gjør sin del av jobben korrekt også.

  Hva sier toppbloggerne?

  Sånn oppsummert? "Dette er svært vanskelig å få til". Eller "jeg kjenner leserne mine såpass godt at de nok skjønner hva som er reklame eller ikke". Eller "alle som er på internett vet at de blir utsatt for reklame". Jeg føler vel egentlig bare for å gjenta: Annonse eller reklame. To små ord. Ikke rocket science.

  Skulle du få såpass mye sponsa at det er vanskelig å holde følge, får du heller lage deg en mappe på pc-en med bilder av de tingene du har fått sponset. Og gjelder det klær, bruk en sånn klestusj som en merker barnehageklærne med, og skriv "SPONSA" på merkelappen. Eller et annet system som passer deg. Er du proff nok til å ha samarbeid med noen, gjør deg selv proff på din del av dealen også.

  Hva jeg tenker om løsningen å skrive reklame/annonse på alt? Det vil jo også være villedende markedsføring.

  Hva tenker leseren?

  Leseren din føler seg lurt. Kanskje ikke vonbråten og knust mot klippene, men du vet jo godt at du lurer henne. Hvorfor skulle du ellers putte inn ps: jeg fikk den blå genseren, helt nederst i innlegget? så smått at nesten ingen kan lese det?  Og du, hvis du husker å skrive inn spons bakerst, husker du like gjerne å flytte den fremst også? Eller er det noe med at folk ikke er så glad i reklame kanskje, løper på do mens reklamen på youtube ruller og blar over sidene i et magasin? Er du redd for å bli forbibladd? 

  Vel; news flash - folk prøver å bygge en relasjon til deg. Hvis du bevisst har noe å skjule, enten i små bokstaver, uteblitt informasjon eller et lite by the way: det jeg mente så sterkt oppi der, mente jeg fordi jeg har fått penger for det, er ikke det toppkarakter for leserne dine. Det er litt juksepave pipelort, rett og slett litt dritt gjort. Leseren din kan til og med tenke i de baner at; hun der, hun er ikke til å stole på, tror hun at jeg er dum og ikke skjønner at dette er reklame?

  Slutte og lese deg er også en trussel. Kanskje ikke så effektiv og reell. Men det er din integritet det skader, og helt ærlig: du som bryter markedsføringsloven. 

  Oppsummert

  Det er meg du vil tjene penger på. Gjør det ærlig og redelig:

  • Er det betalt, i samarbeid med eller tjenester: merk det. Såpass skylder du "de fantastiske leserne dine". 
  • Merk først og fremst. La det ikke være tvil når du åpner innlegget.
  • Bruk ordet som passer best av annonse eller reklame.
  • Bruk så stor skrift at det kan leses.

   

  Til slutt vil jeg bare sende en liten shoutout til en blogger jeg ikke vanligvis niskryter av, men som har fått pes fordi hun skriver "så mye reklameinnlegg", nemlig pilotfrue. Hun hadde et helt fantastisk og ærlig svar på denne kritikken, som kan leses i andre avsnitt i det linkede innlegget. Jeg mener det er et eksempel til etterfølgelse. Stor tommel opp, Juliane.

   

  Er det virkelig så vanskelig å skrive reklame eller annonse?

  Les også: Hore, kjerring eller rødstrømpe?

 • Publisert: 04.10.2017, 21:48
 • Kategori: Bloggtips
 • 24 kommentarer
 • Jakten på A4-livet - stående applaus

 • Publisert: 03.10.2017, 12:39
 • Kategori: Blogg
 • Døtte meg ta så gøy! Her har en hel haug med folk kommet med sine betraktninger om hva A4 er for noe. Og de har gjort det så bra - det er så reflektert, det er litt komisk og det er mye alvor. Rett og slett helt genialt! Hvis du skriver blogg, kan du lære utrolig mye av å lese blogg, og de innleggene jeg skal vise deg nå, får deg også til å reflektere. Så skriv dem på pensumplanen din, først som sist.

   

  Stavangerinmyheart har levert to bidrag, som hver på sin måte speiler en side ved A4-livet som får deg til å tenke.

  Å være A4, hva er det? 

  Når A4-tilværelsen er en fjern drøm

   

  rteworld2 var et nytt bekjentskap for min del her på blogg.no, og hvilken debut! Knallsterkt, fullt av kunnskap og ispedd litt humrende humor innimellom. Rett og slett midt i blinken:

  A4 og litt om kua til slutt

   

  Frodith leverer på frodithsk vis med selvlagde tegninger og spennende betraktninger. Som vanlig gjennomtenkt og fra flere sider av saken:

  A4- hva er det egentlig?

   

  Pandacat viser en gang for alle hvorfor hun er vår alles lille favorittpanda med sitt innlegg. Sterkt og reflektert, åpent, nakent og ærlig.

  Hva søren er A4 for noe?

   

  Lenarov her også skrevet sine tanker om det. Kanskje er det beste om vi skroter hele begrepet? Hun har gode grunner for å mene det:

  Nei til A4 livet

   

  Søtmonsen har skrevet sin tolkning av A4, og har vridd perspektivet på en veldig spennende måte. Kanskje har vi etterhvert forandret oss bort fra det tradisjonelle A4 og ikke husket å forandre uttrykket? Knallkult!

  Å være A4

   

  Unniv har også skrevet om hva hun forbinder med betegnelsen A4-liv. Kjenner du deg igjen på mange av punktene? Tør du gå dine egne veier?

  Et trygt og kjedelig liv

   

  Opp på stolene og hiv inn en øredøvende applaus til innleggsmekkerne våre. Kommer det flere innlegg, blir de redigert inn etter hvert. Og, Moses forby, skulle jeg ha glemt deg, for jeg er glemsk innimellom, hiver du inn en kjempestreng HEI DU DER i kommentarfeltet her. 

  ON AIR & APPLAUSE Theater Broadcasting Studio Signs
  Licensed from: michaeldb / yayimages.com


   

  Det er også på sin plass å hedre de som ville dele sine betraktninger i kommentarfeltet:

  Dvergpinschereimitthjerte , kjerringtanker, lillasjel , S, Helge og Charlotte.  

   

  Helt rått at dere har lagt ned så mye innsats i å hjelpe meg finne ut hva A4 er! Tusen takk! Det er fortsatt ikke for sent å hive seg med, les hvordan HER.

  Så får det heller være at jeg er litt sår i håndflatene av all klappingen. 

   

  Hvilket innlegg synes du traff din oppfatning av A4 best?

 • Publisert: 03.10.2017, 12:39
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer