hits

Kristin.blogg.no

A4? Hva er det egentlig?

 • Publisert: 30.09.2017, 20:49
 • Kategori: Blogg
 • Jeg fascineres av så mangt, og det som napper i undringen i kveld er spørsmålet om A4. Et konsept vi gjerne hiver som kaktuspigger rundt oss på blogg. For vi er ikke A4, noen av oss, er vi vel?

  Men hvis ingen av oss er det, hva er A4 da? Jeg har tenkt og tenkt og tenkt (og tenkt), og jeg har funnet flere mulige svar. Men det er jo ikke like gøy å finne svarene mine som å høre hva du mener om saken? 

  For du mener du, ikke sant? Du har din helt egne oppfatning om hva A4 er for noe?

  Jeg har RÅLYST til å høre fra deg på en enkel utfordring. Og hvis du ikke liker utfordringer, se på det som at jeg trenger HJELP. Velg det spørsmålet som snakker til deg, og hiv inn dine oppfatninger i kommentarfeltet.  Har du egen blogg, skriv gjerne et innlegg der om temaet - men da må du si fra, så jeg får klappa såpass høyt over internett at du hører det.(Les: linka til deg) Bruk gjerne også #a4er nederst i innlegget ditt.

   

  Hva er A4 for noe?

  eller

  Et skråblikk på deg selv og begrepet A4. 

   

  Uniformity
  Licensed from: Supertrooper / yayimages.com

 • Publisert: 30.09.2017, 20:49
 • Kategori: Blogg
 • 34 kommentarer
 • Serietips: Melk

 • Publisert: 29.09.2017, 20:43
 • Kategori: Blogg
 • Streamingtjenester opp, ned og i mente, her kommer åkke som et serietips der du ikke trenger å betale en krone for å få sett hele sesongen. Serien heter Melk, er norsk, og den anbefales. 

  Hva handler den om?

  Serien er en dramakomedie som tar barseltiden på kornet, og følger to svært ulike mødre gjennom sånne utfordringer som de fleste mødre har, men også utfordringer som helt ærlig bare disse to har. Noen av situasjonene de befinner seg i er av det heller sære slaget, men det gjør det ikke noe mindre moro å være tilskuer. Av og til kan du godt ha en pute i nærheten om du ikke er den sterkeste på flaue situasjoner. 

  Karakterene i serien er ikke kjempemange, men de som dukker opp gjør et varig inntrykk, for å si det sånn. Dette er en serie det er lett å bingwatche, episodene er korte, rundt 20 minutter, og inneholder ikke mye dautid. Du får gjensyn med to favorittskuespillere fra skam; helsesøstra og Isak/Tarjei, Annette Hoff og Ingar Helge Gimle storspiller og ikke minst: Hege Schöyen som jordmora du helst ikke vil møte. Generelt lider serien ingenting av knallbra casting.

  Du har både riste på hodet-humor, fnisehumor og dette-blir-for-dumthumor, mens seriens beste humorsjanger for min del er den absurde humoren. Du kjenner deg helt klart mest igjen hvis du har vært gjennom en barseltid selv, men serien bør være morsom også for de som har til gode å ha gjort det. En må jo kunne forvente at du har såpass god humor, ikke sant?

  Enkel og morsom underholdning på norsk? Melk er et svært godt alternativ, nå gratis på Viafree.no.

  Har du sett Melk?

  Milk
  Licensed from: Stocksnapper / yayimages.com

 • Publisert: 29.09.2017, 20:43
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hore, kjerring eller rødstrømpe?

 • Publisert: 25.09.2017, 12:12
 • Kategori: Meninger
 • Hell ut av begeret mitt borti potteplanta der er du snill, for nå er det fullt igjen. Det renner bullshit oppi fra alle kanter og meningene mine må ut på luftetur igjen. Har det blitt sånn at hvis man mener likestilling er et halvbra konsept, må man innfinne seg med å være enten hore, KJERRING eller rødstrømpe?

  Ok, så var ikke jeg videre imponert over free the nipple-stuntene borti tredjeetasjen i blogg.no, og mente det var feil kamp å kjempe. Likevel skremmer den videre kampen meg enda mer. Kampen om hvem som har rett, hvem som er i sin fulle rett og hvem som er ved sine fulle fem.

  Hore, kjerring eller rødstrømpe?

  I kjølvannet av gulvlegging på Sørlandet og Sofie og Andrea sitt bar overkroppstunt, ble det satt igang storstilt båsbygging i alle kommentarfelt, i oppfølgingsinnlegg og hvor det ellers måtte passe. Synes du stuntet var bra, var du hore. Synes du det var påtatt og kalkulert, var du sjalu kjerring. Og synes du andre saker var viktigere, vel da var du prippen og gammeldags rødstrømpe.

   

  VARSELTREKANT OG STOPPSKILT!

  Faderuttanmegta nå må det rulles inn pupp her, både hos de som har den på lufting og oss andre, bak ammeinnlegg, sports-BH eller Victorias Secret. Damer kan ikke vinne en eneste likestillingskamp hvis vi har bestemt oss for å fly på hverandre som gærne villkatter! Jeg kan godt innta kvinnefientlig modus, med fare for eget liv og helse: "Kvinnfolk er rett og slett onde. Mot hverandre. Fordi de kan." Det finnes knapt en kjent hersketeknikk jeg ikke har sett blitt brukt av kvinner mot kvinner når det gjelder dette oppussingsprosjektet med etterfølgende søppeltømming i baris. 

  Menn som hater kvinner, mulig det. Men kvinner som hater kvinner er langt mer utbredt. Det er jo rene epidemien!

  Two women having a fight in bathroom
  Licensed from: OMG Images / yayimages.com

   

  Min bås

  Jeg er ifølge båssettingen både en sjalu kjerring og en prippen, gammeldags rødstrømpe. Det kan jeg leve med. Jeg har ammet såpass med timer i full offentlighet til å kunne si at jeg ikke har møtt problemet som skisseres. Jeg har faktisk aldri møtt problematiske situasjoner knyttet til ernæring av mine tre barn. Men samtidig har jeg heller aldri klikket i vinkel på samfunnets forventning om en viss form for diskresjon. Behovet for å slenge puppen bar på bordet ved siden av ostekaka har liksom aldri vært der. 

  Men jeg hater dem ikke, de som er uenige med meg. Som mener dette er en viktig kamp. Ser ikke helt poenget med å kaste bort en av de sterkeste følelsene jeg har på bålet for noe sånt. Jeg har sagt min mening, og andre har sagt sin. Er det noe poeng i å flå hverandre for at man er uenige, egentlig? Er det et lurt likestillingsgrep, å stå igjen like bitre og steile alle sammen? 

   

  La meg skråle litt ut fra båsen min her før jeg avslutter:

  Kle av deg for likestilling hvis du har lyst til det. Jeg er ikke enig i at det er en eminent taktikk, og det har jeg lov til å mene. Det jeg derimot ikke mener det er lov til, er å slenge stygge karakteristikker din vei fordi du mener det er en god taktikk. Og det mener denne "kjerringa og rødstrømpen" at ingen andre skulle ha lov til heller.

   

  Flere rødstrømpekjerringmeninger om puppelikestillingsdebatten finner du HER.

 • Publisert: 25.09.2017, 12:12
 • Kategori: Meninger
 • 17 kommentarer
 • Er jeg et dømmende fjols?

 • Publisert: 24.09.2017, 00:00
 • Kategori: Meninger
 • Iblant får jeg slengt oppetter skinnleggen at jeg er et dømmende fjols, og det er forsåvidt helt greit. Jeg vil faktisk heller være et dømmende fjols enn et likegyldig fjols. Likevel kan en argumentere for at jeg gikk ut av nettrollgymnaset med dårlige karakterer. For noe fullblods troll er jeg ikke. Tror jeg da?

   

  Det skal koste litt å ha meninger. Den som har bestemt seg for at å være sterk og frittalende er noe som skal kjennetegnes av å få snakke uimotsagt, har misforstått noe. Ta det som trollsk om du vil, men for min del er det sunn fornuft. 

   

  Du skal møte motstand

  Du skal møte motstand i verden. Både for handlingene dine og meningene dine. Hvis ikke går du jo gjennom livet i gjennomsnittsland, og tør aldri ta standpunkt til noe som helst. Det kan være forjævlig med motstand, spesielt om motstanden din er både velbegrunnet og velformulert. Vær derfor oppmerksom på at denne motstanden er noe av det som enten hjelper deg definere dine meninger enda klarere, eller skifter meningene dine. Begge deler er gull verdt! 

  angry child
  Licensed from: lulu2626 / yayimages.com


  Jeg hater rosa

  Jeg kan ikke fordra rosa, synes Hello Kitty er barnslig, Playboybunnien er harry og får kyssesyke av å høre på dubstep. Møter jeg meg selv i døra for disse meningene innimellom? Jepp. Må jeg finne frem unntak av og til, for eksempel når noen påpeker det fremtredende innslag av nettopp rosa på denne bloggplattformen? Mhm.

  Forskjell på mobbing og ulike meninger

  Har du stua di full av Hello Kitty og spør meg om meningen min, må jeg ærlig innrømme at jeg sier at det ikke er noe for meg. Eller at jeg ikke er så glad i Hello Kitty. Det betyr ikke at jeg har gått med nesa mi først inn i en svertekampanje mot stua di. Det betyr at vi to er forskjellige. At vi har forskjellig smak, forskjellig utgangspunkt og takk og lov: forskjellig bopæl. 

  Selv om jeg ikke liker Hello Kitty-dekoren på stua di, kan jeg likevel være enig i at det er kult å ha en stue. At konseptet med taco fra sofakroken med Thomas fra the voice på skjermen er toppen av fredagskveld. Og at stuebord under 50 cm høyde ikke er noe å samle på. 

  Hvis du vil må du gjerne trekke paralleller til bekledte og nakne likestillingsstunt den senere tiden, jeg skal ikke stoppe deg.

   

  Jeg står for det jeg skriver. Og i det ligger også å innrømme de gangene man har tatt feil. Det er ingen skam å snu innimellom, det er en styrke. Du trenger likevel ikke snu selv om folk er uenige med deg, eller om meningen din er kontroversiell. Legger du lokk på meningene fordi du vet at andre mener noe annet , lar du faktisk andre folk indirekte diktere meningene dine. 

   

  Har du blitt kalt troll for å være uenig noen gang?

 • Publisert: 24.09.2017, 00:00
 • Kategori: Meninger
 • 11 kommentarer
 • Torn eller dråpe? Eller begge?

 • Publisert: 21.09.2017, 22:56
 • Kategori: Blogg
 • Stå stødig på linje blant alle de våte. 

  De blaute og sleipe, usikre, vasne. 

  Strekk rød hals mot verden og skarp tunge mot allmennhet. 

  For på undersiden, 

  ulikt alt og i bitter visshet, 

  ligger det vasne og usikre i deg,

  tyngende og innenfra.

  Som hengende dråpe under torn.

   

   

  Tusen takk for at du har laget nok en skriveutfordring med utgangspunkt i bildene dine, Toini. Jeg liker å skrive alt mulig, og hvis du også har lyst på en utfordring, utfordrer jeg deg å prøve deg på denne.

   

  Hva synes du om min tolkning av Toinis bilde?

  #toini #utfordring

 • Publisert: 21.09.2017, 22:56
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • Du klikker på meningene mine

 • Publisert: 14.09.2017, 13:29
 • Kategori: Meninger
 • Positiv klikking

  Når jeg hiver meg utpå og mener noe klikker folk. Alle de mest leste innleggene mine er innlegg der jeg har frest ut en mening om et eller annet. Gjerne i full fart, og gjerne om noe i media eller en reaksjon på noe som har skjedd på en annen blogg. Denne måten for klikking er den milde og gode måten, ja sågar den vi ønsker oss når vi blogger. Klikkingen som genererer lesere.

  Klikking i vinkel

  Men det er flere enn en måte å klikke på. Veldig mange i kommentarfelt og på facebook klikker ikke bare inn på innholdet, men også PÅ innholdet. Og nå snakker jeg ikke for min egen del, det er en tendens jeg ser rundt omkring på både blogg.no og i avisenes kommentarfelt.

  Hvorfor klikker vi i vinkel av ting vi leser? Er det bare vi som er troll?

  Jeg mener både ja og nei. Alle har nok et nettroll bygd inn mellom bukspyttkjertelen og magesekken et sted. Langt inni magefølelsen, den følelsen som forteller oss om noe er greit eller ikke. For det er her det handles. Spørsmålet er bare om følelsen tar omveien om hjernen før den spys ut over verdensveven.

  Problemet vårt er nemlig at "det der synes jeg ikke er greit" eller "jeg er uenig" ofte tar uante mengder veksthormoner før det havner i fingrene og ut på internett. Vi snakker skjellsord med frokostblandingen og personangrep til lunsj. Jeg tror vi alle har et troll inni oss, men forskjellen er hvor ofte og hvor vi slipper det ut. Kanskje er du av typen som lufter det jevnlig, omtrent som en hund, eller en som må spille "cards against humanity" for å slippe det løs.

  Men hva med trollhyrdene?

  Du vet, de bloggene der trollene yngler i kommentarfeltene. Hvorfor klarer de å samle trollene der gang på gang, likt en gjeter ville gjort med sauene sine? Jeg tror det er et talent. Du vet den lillebroren som pirker med en pinne i sida di og spør " blir du irritert nå?" 20 ganger på rad? Den knappen, i sida der, under ribbeina. Den har trollhyrden funnet. 

  Hun, for syns skyld: eller han, vet hvor hun skal trykke for at du blir akkurat passe provosert. Eller skriver noe som hun vet er akkurat passe feil eller dumt, slik at du bare MÅ kommentere det. Misforstår litt med vilje, eller et av mine store irritasjonsmomenter: gjør seg dummere enn hun er med vilje.

  Alt dette skjer mens hun trykker på dine knapper, slik at du som Supermario går nedover akkurat det røret hun har tenkt. Gjennomfører akkurat den reaksjonen hun har planlagt. Det er lite tilfeldigheter hos trollhyrder - mange av comebackene er også sirlig regissert. Du deler med vennene dine. Ler sjokkert og viser det til kollegene dine. Eller bare rister oppgitt på hodet og føler deg lurt av clickbait. Igjen.

  Nå sier jeg ikke at folk fortjener netthat eller trolling i kommentarfelt. Men noe av det kan faktisk unngås ved å ikke være trollhyrde.

   

  Du får trøste deg med at ingenting av dette trenger å skje, for ingenting skjer uten at du har klikka litt. Enten av eller på innlegget.

  Angry Woman
  Licensed from: Creatista / yayimages.com

  Les også gårsdagens lesersuksess: Damer i kø for å gå toppløse?
   

   

 • Publisert: 14.09.2017, 13:29
 • Kategori: Meninger
 • 6 kommentarer
 • Damer i kø for å gå toppløse?

 • Publisert: 13.09.2017, 14:29
 • Kategori: Meninger
 • Jada, jeg klarte heller ikke la være. Jeg ble så rivende begeistret for at den rettigheten jeg har lengtet etter endelig blir satt på dagsordenen. At jeg blir fri til å spankulere toppløs i vinter, i likestillingens navn. Alltid ønska meg det jeg. Kjempa høylytt, inni meg. For det er jo både normalt og naturlig?

  Blåfrossen

  Utover det faktum at jeg ville blitt usaklig blåfrossen utover høsten, er det en ting som bekymrer meg adskillig mer enn alle de andre tingene i den debatten som har virvlet opp etter noe gulvlegging på Sørlandet. Vi klarer ikke å velge kampene våre. 

   

  Damer i kø for å gå toppløse

  Hadde det stått tusenvis av damer i kø for å få lov å sprade rundt toppløse på Karl Johan, krevd det som en rettighet og vært avhengige av å få gjøre det, men bli nektet, hadde det vært fullt forståelig med denne "protesten". At noe ikke er like sosialt akseptert hos kvinner som hos menn, gjør det ikke nødvendigvis til en grusomt viktig likestillingssak. 

   

  Damer mot damer

  For la oss være litt ærlige også her nå da. Det er jo ikke menn som blir forferdet i kommentarfelt over litt pupp til høyre og opp i mente. Det er jo damer. Eller jenter, kvinner og kjerringer. Har sjelden møtt en mann som har ytret at kvinnfolk for alt i verden ikke får lov å ta av seg på overkroppen. Eller lenger ned for den del. Vi snakker vel kanskje heller en frigjøringskamp innad i eget kjønn, en kamp mot nedlatende holdninger og en aksept for at alle skal få være så påkledd eller avkledd de ønsker? Frontene i debatten foregår også stort sett på kvinneblogger, jenteblogger og i forum der damer er overrepresentert.

   

  Der likestilling er et reelt problem

  Men tilbake til dette problemet med å velge sine kamper. Jeg er pro likestilling, men da må ordet brukes til å snakke om saker der likestilling er et reelt problem. Jeg tror ikke det gagner saken å bruke opp likestillingskortene på det jeg mener er småting. En tungrodd kamp for en endring svært få jenter faktisk ønsker seg. De fleste jeg kjenner er ganske så komfortable med det faktum at klær er noe vi har på oss i offentligheten. 

   

  Jeg vil ikke ha mer nakenhet

  Hva som er allment sosialt akseptert er en helt annen sak, og jeg må vel si at jeg ønsker meg ikke en endring hverken for kvinner eller menn i det offentlige rom. Jeg er ikke så gira på gater med avkledde hverken kvinner eller menn. At en mann eller dame snekrer i bar overkropp hjemme, eller ligger på stranda, fair enough. Men for eksempel på venterommet hos tannlegen, på butikken og på restaurant er jeg ganske glad i påkledde samfunnsborgere. Ikke fordi kropp er unaturlig eller noe jeg ikke er i kontakt med, jeg har nok sett flere halvnakne kropper i yrket mitt som radiograf enn de fleste.

   

  Kropp er naturlig. Men det betyr ikke automatisk at vi må kjempe en likestillingskamp for å gjøre det til normalen å spankulere rundt halvnaken overalt.

  sexy boobs
  Licensed from: oblickstudio / yayimages.com


   

  Sånn for et etterord, ettersom likestilling er noe jeg brenner for: mine forslag til saker vi heller bør kjempe høylytt for: 

  - En bedriftskultur der normen blir at pappaer får ta ut den pappapermen de søker om uten spørsmål fra arbeidsgiver om det ikke kunne vært hensiktsmessig at mor tar en større del. Og at vi damer ikke automatisk skriver navnet vårt på fellesperioden av permisjonen.

  - Likt lønn for likt arbeid. 

  - Mindre kjønnsdiskriminering i arbeidslivet, både av kvinner og menn. 

  - Tette litt av statusgapet mellom tradisjonelle manns- og kvinneyrker.

   

  Les også: drittlei av pelsdebatten!

  Følg bloggen på Facebook HER.

 • Publisert: 13.09.2017, 14:29
 • Kategori: Meninger
 • 15 kommentarer
 • Ikke mer privatisering av helsetjenester!

 • Publisert: 11.09.2017, 13:05
 • Kategori: Blogg
 • Jeg vil ikke ha mer privatisering av helsetjenester! Bremsene på, por favor! I dag er det valgdag og mandag, og tid for å ta frem teskje. Jeg jobber i helsevesenet og bryter ingen taushetspliktregler ved å skrive dette innlegget. 

   

  Mer til de som trenger det minst

  Privatisering av helsetjenester er for meg å gi mer penger til de i befolkningen som ikke trenger det mest. Å slukke en av brannene som haster minst mens taket står i full fyr. Leie tjenester med penger som burde bli brukt til å ruste opp for befolkningen som helhet, investere i fremtiden og opprettholde tilbud.

  Du må velge offentlig når du trenger det som mest

  For å ta vare på de syke, på kreftpasienter, på traumepasienter, kronikere og andre som må ha et tilbud i øyeblikkelig hjelps fart, trenger vi faktisk et sterkt, offentlig helsevesen. Når det står om livet møter du det offentlige helsevesenet. Uansett hvor fritt behandlingsvalg du ønsker deg andre ganger, vil ikke det private kunne hjelpe deg da.

  Det blir ikke mer helsepenger av å kjøpe tjenester av det private

  Pengene staten legger ned i helse blir ikke flere av å kjøpe tjenester fra det private. Mange forbanner det offentlige helsetilbudet i Norge, det er så dårlig. Men å tro at det offentlige helsevesenet blir bedre av å privatisere enda mer, blir for meg litt som å tro på julenissen. Dette er en av kjernesakene for meg på valgdagen.

   

  Finn dine kjernesaker - og for all del - STEM!

  CT Scanner
  Licensed from: leaf / yayimages.com

 • Publisert: 11.09.2017, 13:05
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Løpe hentesveis imellom

 • Publisert: 10.09.2017, 17:50
 • Kategori: Blogg
 • Løp hentesveis mellom dine beste versjoner.

  Kjem sirlig til du limes fast,

  i påklistret glis, maskert fjes og trippende tunge. 

  Scenesatt på premiere uten å ha øvd, 

  tørr i hals og vondt i hjertet.

  Hentesveis på avveie, 

  blåst opp i motvind eller litt for glinsende av solens skinn. 

  Løgn med ektefølt overbevisning, 

  så ekte at du tror det selv. 

  Heseblesende løpeliv  uten sidespeil og bakspeil, 

  sikksakk fra deg selv og mot din vilje. 

  Bli. 

  Ikke være. 

  Så du i bakspeilet, ville du sett en trafikkork av hentesveiser,

  klipt håret ditt, 

  og vært deg selv.

   

  Tusen takk til Frodith for en morsom utfordring, jeg har skrevet "diktet" over med utgangspunkt i disse to bildene. Hiv deg med du også, det er god trening å skrive litt med gitte rammer innimellom. 

  Hvordan er det med deg og hentesveisen? Og hva synes du om min løsning på oppgaven?

   

  #frodith #oppgave #skriveoppgave #utfordring

 • Publisert: 10.09.2017, 17:50
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • Egen tupperware-mikroblogg

 • Publisert: 06.09.2017, 14:05
 • Kategori: Blogg
 • Ja, nå har jeg jammen sett det også. En Customer Manager som forlater egen bloggplattform? Etter alt det blogg.no har gjort for meg? Svik og svindlerier? 

  Blog Key
  Licensed from: bloomua / yayimages.com


  Min nye mikroblogg

  Kanskje, og kanskje ikke, men jeg har i alle fall begynt å mikroblogge litt. På Facebook. Fordi jeg ikke vil spamme ned denne bloggen med alt det jeg skal lære og driver med i Tupperwareeventyret jeg nå har satt igang. Mirkrobloggingen skjer i gruppen "Tupperwarekonsulenten som ikke kunne bake", og der får du oversikt over tilbudene, mine seire og tabber og andre relevante historier fra mitt nye liv som Tupperwarekonsulent. 

   

  Jobb tar tid

  Selvfølgelig vil denne nye jobben ta noe av tiden som tidligere ble brukt til blogging. For det er en jobb, skal du lykkes må du faktisk behandle det som en jobb og ikke som en morsom hobby. Og både du og jeg vet at jeg liker å lære ting og mestre ting. Derfor går jeg sjelden noe annet enn all in på ting. Og deretter på trynet, kan du selvfølgelig legge til om du ønsker det. 

  Foreløpig har jeg solgt veldig bra, og er positiv for veien videre.Fant til og med navnet mitt på to topp 10-lister i mitt distrikt, noe som var helt amazing. Vi snakker et distrikt med over 350 konsulenter her altså.

  Kjempespennende tider fremover, og forhåpentligvis vil Tupperware kunne bidra med en fin ekstrainntekt som hjelper oss i overgangen til nytt hus, ny jobb og et nytt liv. Funker det, får du vite det og jaggu får du vite det om det ikke funker også. Er du nyskjerrig på Tupperwaredelen av livet mitt fremover, er mikrobloggingen inne i "Tupperwarekonsulenten som ikke kunne bake" stedet å være.

  #tupperware #konsulent #mlm #tupperwarekonsulent

   

 • Publisert: 06.09.2017, 14:05
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 21: barnslig vilikkeprinsesse

 • Publisert: 05.09.2017, 11:37
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Og da mener jeg ikke på lavt "bittelittbarnslig" vis. I går lot jeg alle min barnslige tanker overta organismen og fikk utrettet magiske ting deretter. Det vil si. ikke en eneste tryllestøvsmule. Har du noen gang latt mangel på motivasjon bestemme hva du skal utrette?

  Gårsdagens vilikkeprinsesse

  I går tenkte Kristin, 3,5 år, "jeg vil ikke" og "jeg gidder ikke", godt i spedd "hva er vitsen med det a?". Hadde tre tips klare til mandagstreningen, du vet, den faste på mandager. Som jeg har skrevet i snart ett halvt år. Bare å finskrive, pusse litt i kantene og trykke på publiser. Rutinearbeid og tradisjoner til side, for kroppen min hadde allerede trykket på en annen knapp, og den så sånn ut:

  Motivasjon som hjelpemiddel

  Motivasjon er et mektig hjelpemiddel du ikke bør overse. Spesielt om den bestemmer seg for å frese rundt på sopptur i stedet for å møte opp. Mon tro om uansett regjering etter valget kan innføre en fraværsregel for motivasjon? Når du er motivert er det superlett å få gjort ting, når den ikke er til stede - ikke like superlett. Det er tungt å jobbe uten motivasjon, men ikke umulig. Du må bare ha trening i å takle din egen demotivasjon.

  Ettertanke

  For det som skjer i dag, etter at jeg lot vil-ikkeknappen ta styring, er at jeg ikke kjenner meg så bra. Litt sånn taperfølelse. "Klarte ikke det engang" og "hvorfor gjorde jeg det ikke, det var jo allerede halvferdig". 

  Ikke så sint, men veldig, veldig skuffet? Nja, kanskje ikke helt der heller, men mer oppgitt over egen organisme og tafatthet. Både du og jeg vet jo at når motivasjonen er på sopptur må du plukke steinsoppen selv. Og er du helt tom for ideer, må du kanskje også assosiere på fleinsoppnivå for å få til noe. 

  Hva bør du gjøre?

  Flink pikeløsningen på dette problemet er avleggs, så den skal du ikke bruke. Den er å tenke på det igjen og igjen og bebreide deg selv litt mer for hver gang du tenker på det. Gjøre deg selv til en litt større idiot, en tanke av gangen. Du bør heller godta at det skjedde, og se på hva du kan gjøre for å bøte på evt skade. Når du får det litt på avstand kan du tenke på hva du gjøre om du kommer dit igjen, men ikke når du står i situasjonen. Kanskje om en dag eller to. 

  Gjør noe annet, ferdigstill det du ikke gjorde i går eller rett og slett gi deg selv tillatelse til å glemme det. Å drite i ting er en helt lovlig konsekvens og handling innimellom. Kverning og grublerier over egne "feil" gjør i alle fall ikke at motivasjonen kommer innom på raveparty hos deg. Det er mer reinlender med gåstol i sykehjemsgangen hva tempo angår.

  Stramme tøyler

  Du må holde motivasjon og demotivasjon i stramme tøyler for å kunne jobbe kreativt. Og de gangene det ikke går, må du hente deg inn igjen. Som nå, med kreativ treningsøkt på en tirsdag. Grunn: trassaldermandag. 

  mvh Kristin 3,5 år. 

   

  Har du vært 3,5 år når motivasjonen mangler?

 • Publisert: 05.09.2017, 11:37
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 4 kommentarer
 • Hvem vil jeg jobbe med?

 • Publisert: 03.09.2017, 20:25
 • Kategori: Blogg
 • Tusen takk for alle nydelige tilbakemeldinger på mitt siste innlegg!  En venninne spurte meg et ganske interessant spørsmål i den forbindelse, som jeg tenkte å si litt om. Spørsmålet kom etter at jeg i forrige innlegg statuerte at jeg ikke ønsket å rekruttere for å rekruttere. Hvem er det jeg vil ha da? Hva hadde vært mitt drømmeteam?

   

  Dette blir jo nesten som å sette opp en liste over drømmemannens egenskaper, og det er ikke en oppgave jeg kan la passere. 

   

  Så, kjære fremtidige teammedlem, dette er deg:

  - Du har humoristisk sans og liker å le. 

  - Du spiser mat på daglig basis, og lager noe av den selv. På et eller annet kulinarisk nivå.

  - Du har hørt om Tupperware, og kanskje har du også noen erfaringer med det.

  - Du er ikke en sånn som gir seg ved første tegn til motbakke. 

  - Du er omgjengelig, trivelig og liker å jobbe i team. 

  - Du vet hva dobbeltklikk og internett er, og eier en mailadresse. (blunkemilefjes)

  - Du tror du kan trives med meg som teamleder. (om du gjør det, aner man jo ikke, men det er en fordel å tro det før en starter)

  Woman with plastic food boxes Bounie_Audrey_130410
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Visste du at: MLM-rekruttering og salg i bloggshouts på blogg.no ikke er lov? Tupperware er et MLM-selskap, andre kjente er Mary Kay, Forever living, NU skin, Herbalife, Zinzino og Lyoness/Cashback world.

   

  I tillegg er dette ting jeg mangler som kanskje noen i teamet vil tilføre:

  - kan bake.

  - liker skikkelig godt å diske opp fancy mat.

  - liker å snakke i telefonen.

  - liker å ta bilder av mat, enten via instagram eller blogg. Eller annen matdokumentasjon.

  -har instagram og/eller snap.

  Dette er de jeg har lyst til å jobbe med, kanskje kjenner du dem, eller det er deg? Knalltøft, da er det håp for at jeg får et team en eller gang i fremtiden. 

   

  #tupperware #team #dreamteam

 • Publisert: 03.09.2017, 20:25
 • Kategori: Blogg
 • 15 kommentarer