hits

Kristin.blogg.no

Tupperwareselger? Hva i all verden?

 • Publisert: 31.08.2017, 13:03
 • Kategori: Blogg
 • Tupperwarekonsulenten som ikke kunne bake...Nesten litt AA over å si det i samme setning som Tupperware, men jeg kan ikke bake. Har jeg blitt Norges første konsulent uten snev av baketalent?

   

  Hæ...hvordan skjedde dette? 

  For å slå ihjel hele fluesvermen i en smekk, her er mine 10 grunner til å starte som forhandler:

  1. Det skremmer vannet av meg, spesielt Hallelujastemningen som eksisterer i enkelte kretser. MLM var en av de fem tingene dere kunne stemme fram som jeg måtte gjennomføre på et innlegg for to istider siden. Dere klarte selvfølgelig å stemme frem den tingen jeg fryktet aller mest: gjennomføre en fotoshoot, og med det i mente, har jeg sakte, men sikkert gjennomført alle de fire andre. Må le litt av meg selv, men nå har jeg faktisk en avtale om fotografering neste uke - så da er straks alle 5 gjennomført. 

  2. Jeg får rabatt på de tingene jeg ønsker å kjøpe til meg selv og vårt kjøkken og kan kvalifisere til flere gratis produkter som bonus. Dvs: jeg får fyllt opp kjøkkenskap, kjøleskap og fryser med kvalitetsting lommeboka og prioriteringer har sagt nei til tidligere. Jeg har fortalt på bloggen her at vi har kjøpt et hus til, og at vi nå sitter med to huslån for en lengre periode. Så tenker du kanskje at Tupperware ikke akkurat er en karrierevei å slå seg opp penger på. Vel, aner ikke enda. Men det jeg vet, er at de har utrolig mye fint til det nye kjøkkenet mitt. Hvis en kan tjene penger samtidig, er jo det vinn-vinn.

  3. Investeringen for å starte ligger på 0 kr, med en forpliktelse om å selge for 4200 kr i løpet av de første 5 ukene. Etter dette er det ingen kjøpskrav som legges på deg som forhandler. I  startavtalen ligger det at du får en startbag med det du trenger for å starte, tett oppfølging av teamlederen din, og et introduksjonsprogram som skal hjelpe deg å lykkes. Rent praktisk kommer teamlederen din og hjelper deg med å presentere på det første partyet, og din hovedoppgave blir å invitere gjester. Du tjener ikke penger før du har solgt for 4200 kr, og etter dette tjener du 25% av summen du selger for. (Bortsett fra denne uka, som er ei sånn spesialuke der du tjener penger fra første krone).

  4. Jeg digger produktene, de er solide og det er kvalitet. For skamvettet mitt var det helt uaktuelt å begynne med salg av for eksempel sminke eller hudkrem. Jeg, som knapt har brukt solkrem de siste 8 årene, langt mindre noe eksklusive varianter med gull, får meg ikke til å anbefale ting folk vet jeg ikke bruker selv. 

  5. Jeg har muligheten til å starte team på sikt. Jeg elsker å lede team, sette spennende målsetninger, jobbe sammen, se folk vokse med oppgavene, ha det moro, være sosiale og legge planer. Det er nok organisasjonsmennesket i meg som verker av lengsel etter denne muligheten. Men; i motsetning til enkelte andre jeg har sett i MLM-selskaper,er ikke teambygging pri 1. Jeg ser ikke poenget med å rekruttere folk for å rekruttere dem, det må være folk jeg liker og vil samarbeide med.

  6. Jeg kan gjøre sunn matlaging mer effektiv og praktisk. Man skal jo ikke være så forelska i produktene, for det er superusexy. Men; omelettformen til mikro? Jeg digger pai, og synes fyllet er klart best. Tenk deg en perfekt stekt paiinnhold-omelett uten stekefett på 6 minutter til hele familien. Uten fare for forbrente små barnehender. Det er faktisk ganske elsk, uansett om det er småkvalmt å si.

  7. Jeg tror det er behov for en konsulent som meg. Selv blir jeg vettaskremt av tanken på å få inn en kjøkkenproff i min stue til å ha party, og har kanskje også en forestilling om hvor kleint det ville blitt. Derfor har jeg "lansert" meg selv som et alternativ til deg der ute som liker smarte løsninger, gode tilbud, mat og selvfølgelig: en god dose Kristinironi. Og; ærlige svar på spørsmål du måtte ha. Er ikke produktet er noe for deg, er det best å si det til deg. Tro du meg, jeg kommer til å gå på trynet innimellom, og har allerede gjort det. Jeg har jo akkurat startet, og kan jo nesten ingenting enda! Hvis du vil høre mer om tryningen min, kan jeg sikkert fortelle om det senere. Let me know.

  8. Jeg får administrere og følge opp mine egne kunder. Jeg liker å hjelpe folk, og informere, og har laget en dedikert facebookgruppe for mine kunder og andre som vil følge Tupperwareeventyret. Dette er viktig for meg, fordi jeg irriterer meg over folk som driver i MLM og har nærmest infisert privatprofilen sin med hva det nå er de selger. Det blir rett og slett gnagsåraktig, og det er viktig for meg at kun de som ønsker kan få informasjon fra meg. Når det er sagt, har jeg i startfasen nå, lagt "reklame" for gruppen i forsidebildet mitt. Sikkert helt feil i et markedsføringsøyemed, men det var en enkel og uspammete måte å fortelle at de som ønsker, kan ta turen innom.

  9. Jeg er læroman og elsker utfordringer. Jeg kan ikke bake, jeg hatet å matblogge og jeg avskyr å ringe folk. Ikke imponerende flink til å be folk om hjelp, gremmes av å ikke kunne ting og irriterer meg fort hvis jeg står fast. Jeg er heller ikke spesielt flink til å selge, og synes det er ubehagelig å be folk om penger. Altså: dette er kanskje den største utfordringen jeg kan få. Er det i det helet tatt mulig?

  10. Jeg får testet om mine kreative triks kan jobbe rundt utfordringene skissert i nr 9. Er fortsatt usikker på om jeg kan tjene penger på lang sikt med mine forutsetninger, og ser på det hele med sunn skepsis og pågangsmot. Dette blir jo en perfekt ildprøve for å se om jeg kan bruke det jeg prøver å lære bort i praksis.

  Avslutningsvis: de pengene jeg allerede har tjent, er de morsomste pengene jeg noen gang har tjent. 

   

  Heier du på sånne konsulenter som ikke kan bake? Tror du dette går bra?

  Baking a cake
  Needless to say: dette er ikke, og kommer aldri til å bli, meg.

  Licensed from: Fotosmurf / yayimages.com

 • Publisert: 31.08.2017, 13:03
 • Kategori: Blogg
 • 17 kommentarer
 • Siljan, Larvik og Betlehem, en bloggersafari!

 • Publisert: 30.08.2017, 08:27
 • Kategori: Humor
 • Herlighet for en dag - så mye en skal rekke gjennom på så kort tid. I går gikk jeg i fotsporene til de største bloggerne i Norge, og tok en skikkelig stalkerunde. Først gikk turen til Skien, gjennom veiarbeid og hardt rundkjøringsarbeid. 

  Siljan

  Og der, der var det endelig! Skiltet til Siljan. Forhenværende bopæl til vår alles ballfrue, og om jeg ikke husker feil, også nybakte femseksbarnsmor. Bare så synd skiltene varer så kort tid ved veien. Mon tro om de har vurdert å sette dem langsmed for å la øyeblikket vare ørlite lenger? Da vil jo også uttrykket kjøre forbi i langt større grad gjelde også skiltet. I alle fall i varighet. 

  Driving a car
  Licensed from: cookelma / yayimages.com


   

  Larvik

  Legger skuffelsen i bagasjerommet en liten stund, før jeg lukter gull på nytt. Larvik. Det o bloggerske Larvik med både hjerter og fruer. Nå er vel sjansen for at de bor kloss opptil 303 midt i byen relativt liten, men hvem vet, kanskje jeg har sett bensinstasjonen der de fyller drivstoff, kastet pølsepapiret i samme søppelbøtte og ikke minst: sett på den samme asfalten der jeg kjørte gjennom gatene. Jeg blir i alle fall imponert hvis de har med egen asfalt for å kjøre gjennom gatene. På mange måter kan du da si at jeg er akkurat som dem. Selv på deres hjemmebane stiller vi likt. Det er jovialt i praksis det!

  Jeg kjører også en svingom mot Sandefjord, der supportkollega Ludvig hører til. Men så husker jeg at han ikke har skrevet blogginnlegg på en god stund, og ser meg derfor nødt til å diske han i safariøyemed. Så skiltet ditt da, sånn at du er advart. 

  Betlehem

  Etter et opphold i de mørke jorder og boligfelt, skal man hjem igjen. Og da kommer lyset - åpenbaringen! Hvittingfoss! Nærmere Betlehem i bloggerihistorien min er det vel neppe mulig å komme? Eller? 

  At avgjørelsen var riktig, understrekes av de mange skiltene mot Siljan jeg igjen kjører forbi. Til å være en så liten plass, har den jammen mange skilt. Har Roma gått incognito? Alle veier til Rom i forkledning?

  Attraksjoner

  Uansett - juliafrika, nå har jeg sett rundkjøringa di. Liketil hadde du tatt frem villmarksversjonen fra hekken i hagen og stilt opp en gedigen elg langsmed veien. Det var en eksotisk og uventet vri. Du hadde ikke trengt å gjøre det bare for min skyld.

  Men til andre som ikke er så heldige: merk dette; når juliafrika stiller opp elg i beikmørtna, gjøres det på en 4D-horrormåte du knapt kan forestille deg. Med kinnskjegget limt til hvitstripa sto den i modellpositur, med vidåpne øyne. Ikke ulikt en hvilken som helst moteblogger egentlig. Bare at den kanskje hadde lengre ben.

  Et tegn fra oven

  Jeg var selvfølgelig litt usikker på hvor du hadde vokst opp, Julia, men så kom energien din litt sterkere frem og stakk av med Radiorocksignalene ved to anledninger. Heldigvis var det ikke midt i en ACDC-sang, for da kunne vi jo blitt uvenner. Eller, ikke uvenner da, for å krangle med overnaturlige megakrefter blir en ensidig sak. Vet ikke engang om sånne krefter er immune for buksevann jeg?

  Jeg traff alle stedene! Full blink! Jeg så dem, var der og conquered som bare tusan! Fem bloggere på en eneste grusomt lang biltur! Rett og slett lovlig imponert av meg selv, og sitter igjen med en tilfreds følelse. Barnslig fornøyd er det vel noe som heter?

   

  Bør jeg gjøre karriere som bloggstalker?

   

 • Publisert: 30.08.2017, 08:27
 • Kategori: Humor
 • 2 kommentarer
 • 10 fantastiske tips for å bli mer kreativ

 • Publisert: 28.08.2017, 12:36
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Jippi - gavepakke og julaften - her får du 10 nye fantastiske tips for å bli mer kreativ.

   

  10. Hvordan bruke inspobilder

  Hvordan får du bedre ideer fra inspobilder enn det du får i dag. Er du en "skal bare surfe bittelitt til nå, så har jeg kongeideen", bør du faktisk lese denne og spare deg for timesvis med pinterest og weheartit.

  9. Fin i formen

  Om hvordan du kan bruke geometriske former for å sette fart på det kreative arbeidet ditt.

  8. Gi ideene best mulig vekstvilkår

  Få forståelse for hvordan din kreativitet fungerer. Hvis jeg skal trekke frem et av tipsene - les denne!

  Ideas
  Licensed from: kentoh / yayimages.com


  7. Få bedre ideer

  Om ideutvikling og enkle måter å justere ideer på.

  6. Hvordan bli mer kreativ ved hjelp av verb

  En av mine favorittøvelser for å bli mer kreativ. Kan gjøres hvor som helst og når som helst uten hjelpemidler. Og funker.

  5. Bearbeid dine dårlige ideer - bli bedre

  Idemyldringer skaper også en hel haug med dårlige ideer. Vit hva du gjør også med de dårlige ideene, så har du enda større handlingsrom.

  4. Finn ideer som en treåring

  Latterlig enkel teknikk som fungerer som bare det for deg som vil ha flere og bedre ideer.

  Cute boy smiling and writing
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  3. Finn igjen forsvunne ideer

  Hvor mange av dine ideer står i en gisselsituasjon? Finn dem igjen og redd dem.

  2. Brett ut det du har

  Om å bygge tekst rundt det du har, fremfor å fokusere på det du ikke har.

  1. Legg sammen og trekk fra

  Den pompøse starten. Alle planene og hvordan ting skulle være. I overkant utilgjengelig, men fytti som denne teknikken fungerer. Du er aldri ideløs igjen hvis du mestrer denne. 

   

  20 treningsøkter er gjennomgått, gikk du glipp av forrige ukes runde ligger den HER. 20 eminente tips til deg som vil bli mer kreativ. Så er spørsmålet - vil du det?

 • Publisert: 28.08.2017, 12:36
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 0 kommentarer
 • Blaafrossen

 • Publisert: 25.08.2017, 23:28
 • Kategori: Kreativitet
 • Selv vridningen i nøkkelhullet gjør vondt. Forfrosne fingre knuger tappert rundt det lilla nøkkelhodet. Lilla lillesøster sin ide det der. Neglelakk på hodet, sånn for å finne riktig i farta. Men i mørket er selv lilla nøkler blåfrosne. Neglebitende og ironiske sekunder senere er både neglelakknøkkelen og converse innenfor døra. Og det er så langt de kommer.   Dette er en historie som vil bli fortalt. Det hadde vært ekstremt moro om du vil være med å fortelle den!

  Vil du prøve, skriver du din utgave og markerer nederst i innlegget med #blaafrossen. Har du ikke blogg, kan du sende ditt bidrag til: kontaktkristinblogg@gmail.com.  Alle som deltar vil selvfølgelig få ekstrem heder og ære. 

  #historie #oppgave #blaafrossen

  key
  Licensed from: gufoto / yayimages.com


   

 • Publisert: 25.08.2017, 23:28
 • Kategori: Kreativitet
 • 4 kommentarer
 • Fake news i Johaugsaken!

 • Publisert: 23.08.2017, 23:17
 • Kategori: Humor
 • Tidligere i dag delte jeg noe som helt åpenbart er fake news fra Johaugsaken på min facebookside. Tror du Facebook lot det gå upåaktet hen? Åneida, dette skulle de prente inn i meg, slik at jeg lærte en gang for meg selv hva fake news er. De sendte til og med med en bråte med tips. Oh, well, når de først har tatt seg bryet, hvorfor ikke se litt på tipsene?

   

  Og tipsene til Facebook, i samarbeid med en god dose ulike aktører, er som følger. Spot the fake news! 

  For å se litt på bevismaterialet til slutt:

   

   

  Helt klart en fabrikert nyhet. Vis meg den idrettsmann eller dame som skal delta i OL i år. Makan til sutring! Løgn og bedrag. 

   

  BTW: mange av punktene på hvordan spotte fake news fungerer også optimalt på click baits. Spesielt det med å se på url-en, eller avsenderen før du klikker inn. Vennlig, velmenende og ikke så rent lite te-skjeiråd der altså. For å si det diplomatisk.

   

 • Publisert: 23.08.2017, 23:17
 • Kategori: Humor
 • 1 kommentarer
 • 10 svært gode tips for å bli mer kreativ.

 • Publisert: 21.08.2017, 09:01
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • I dag har jeg kommet til tips nr 21 i de kreative treningsøktene mine, og da har jeg gjort deg en kjempetjeneste. Jeg har samlet 10 av de beste tipsene mine i ett og samme innlegg. Og, flaks for deg, så er det innlegget dette her.

   

  10 av mine beste tips for å bli mer kreativ. Linket overskrift-utgaven.

   

  20. All the broken things

  Tips om en mental opprydding som kan gi deg flere muligheter og gjøre deg mer kreativ.

   

  19. Overload: prøv terningmetoden

  Tips for deg som sliter med å velge eller velge bort.

   

  18. Bli mer kreativ med sjiraffmetoden

  En småabsurd og genial oppgave, og begrunnelse hvorfor slike oppgaver lønner seg å ta for å bli mer kreativ.

  Creativity
  Licensed from: kentoh / yayimages.com


  17. Tips til hvordan du dreper skrivesperren.

  Det overskriften sier, rett og slett. Hvordan kommer du i gang når det står stille?

   

  16. 5 tips for å unngå å skrive som en kopimaskin.

  Hvordan blir du unik og ikke bare en kopi?

   

  15. Hvordan komme i gang med innlegget

  Tips for når du vet hva du skal skrive om, men ikke helt kommer i gang likevel.

   

  14. Når det går altfor sent

  Om lagrede ideer og hvordan du rydder opp. Fart og momentum er viktig i kreativt arbeid, men ikke for enhver pris.

  Global Initiative
  Licensed from: kentoh / yayimages.com

   

  13. Redd for å kaste bort ideer?

  Om idekonservering og ideutvikling. Kanskje en av de viktigste treningsøktene jeg har skrevet.

   

  12. Hvordan ro deg unna et jernteppe

  Systematisering av det du vet: Et kjempelurt skjema som tar deg fra "jeg kan ingenting" til et brukbart resultat. 

   

  11. Hvordan skille seg ut når alle skriver om det samme

  Litt om innlegget som trakk 8000 lesere inn på bloggen min. Og hvordan du kan skille deg ut selv om du skriver om akkurat samme tema som noen andre.

   

  20 kreative treningsøkter

  Einstein som du er, kjente du kanskje igjen de ti siste treningsøktene her. Og det er helt sant at det er 10 av de beste tipsene mine. Neste mandag skal jeg servere deg 10 andre av de beste tipsene mine, så det er bare å glede seg.

   

  Hvilket tips likte du best?

  #kreativitet #kreativtreningsøkt #kreativekristin #tips #øvelse #tipsliste #kreativtreningsleir

 • Publisert: 21.08.2017, 09:01
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 8 kommentarer
 • Galskap: tubamarsj over Hardangervidda!

 • Publisert: 19.08.2017, 10:45
 • Kategori: Blogg
 • Å marsjere og spille Tuba mens man marsjerer 75 km over Hardangervidda er tungt. Når gnagsårene nesten spiser deg opp og lungene svir ved hvert eneste pust.Galskap og umulig? Det skjer akkurat nå, og du kan følge med!

   

  Blytungt

  Christian skal spille Tuba til lungene skranter og kroppen skjelver. 75 km over Hardangervidda.En tuba krever stor lungekapasitet for å i det hele tatt få en eneste lyd. Og en tuba, i følge litt googlesøk, veier rundt 9 kg. Dette er da nesten tre ganger så mye som birkebeinernes sekk.

   

  Hvis du i barndommen spilte i korps og husker hvordan kroppen var etter 17.mai, eller har noe som helst kjennskap til statisk trening, bør du bøye deg i myra for denne tredagers styrkeprøven.

  Little musician.
  Licensed from: maxoliki / yayimages.com


  Hvorfor dette stuntet?

  Christian, som er tubaist i Sotra brass, gjør akkurat nå bot for ordene tidligere i sommer: "Dersom vi når målet med innsamling av penger til ny tuba for Sotra Brass skal jeg marsjere over Hardangervidda."  Det var mange penger, og sannsynligheten var kanskje ikke så stor. Men de klarte det - og nå er det på tide å stå for sine ord. Du kan følge hele turen HER. Der får du se både bilder fra eventet - rapporter om de forskjellige etappene, og det finnes til og med en film av hvordan det høres ut. Christian er såpass musikalsk at hele distansen nok marsjeres i takt. 

   

   

  Synes du konseptet var like rått som jeg, kan du støtte Sotra Brass eller Christians tubatur:

  Heia Christian - heia Sotra Brass og riktig så god tur! 

  Tøft, ikke sant?

   

 • Publisert: 19.08.2017, 10:45
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Magisk headertriks fra sjølvaste Da Vinci

 • Publisert: 17.08.2017, 13:15
 • Kategori: Bloggtips
 • Jeg er en kunsthistorienerd. Leonardo da Vinci er ca den mest spennende mannen som har levd på denne jordens overflate, og da mener jeg ikke fordi han skuespilleren som spilte da Vinci i serien var så kjekk. Leonardo da Vinci var et unikum, og kan lære deg å lage bedre headere. Tror du jeg prater piss? Heng med da vel.

  magic book
  Licensed from: ancello / yayimages.com


  Det gyldne snitt

  Leo, ja, la oss ta det litt uformelt, var en svoren tilhenger av en matematisk størrelse som heter "det gyldne snitt". Du kan hoppe over denne forklaringen og rett til neste mellomtittel, da det ikke er strengt tatt nødvendig å vite hva det er for å kunne bruke det. Jeg synes likevel det er veldig moro å slenge inn en forklaring også, åpen skapnerd som jeg er. Og her har jeg funnet et bilde på wikipedia til deg for å forklare.

  Størrelsesforholdet mellom linjesnutt a og b, er det samme som forholdet mellom a og hele linja (a+b) For eventuelle matematikere:

  Hvorfor det gyldne snitt?

  Leonardo da Vinci brukte det gyldne snitt i alt av arbeid, og han var som du kanskje vet et multitalent. Et av talentene hans lå innenfor anatomi, der han fant ut at dette gyldne snittet manifesterte seg også i anatomien. Forholdet mellom hele lengden på armen, underarmen og knokene for eksempel. Han fant også ut at bilder og skulpturer som forholdt seg til det gyldne snitt, ble mer populære, da de var vakrere å se på og mer interessante for publikum.

  Jatta,jatta, jatta - hva faen Kristin, skal du pjatte oss i søvn? Hvor er headertrikset mitt?

   

  Headertrikset du kan bruke

  Som nevnt - bilder som forholder seg til det gyldne snitt gjør det bedre ut mot publikum enn bilder som ikke gjør det. Hvis du plasserer elementer i det gyldne snitt, vil det derfor gjøre at leserne dine oppfatter elementene bedre, og vil "bli lengre" i bildet. Du skaper naturlige blikkfang ved å bruke det gyldne snitt.

  En header har fire linjer, to horisontale og to vertikale. Hvis du legger inn det gyldne snitt på dem, vil det gi denne hjelpematrisen:

  Skjæringspunktene på linjene er de punktene i bildet der det gyldne snittet for en vertikal linje møter det gyldne snittet for en horisontal. Å plassere et element i et sånt punkt, vil derfor enkelt forklart bety at du treffer det gyldne snitt to ganger.

  Her ser du at jeg har plassert det ene punktet midt i øyet mitt, og justert størrelsen til å treffe kjevens avslutning med det andre.

  Eksempler på bruk:

  Kaster til slutt med to eksempelbilder - det ene på hvordan overforbruk av det gyldne snitt ser ut - da blir det liksom litt for mye for hjernen å prosessere, for alle elementer er plassert "med ett bein" i det gyldne snitt, mens det i det nederste eksempelet ikke skjer noe i noen av punktene. Når jeg sier det til deg nå - ser du det?

   

   

  Vil du lære mer om praktisk bruk av det gyldne snitt?

  Jeg vurderer å lage en enkel veiledning til hvordan du kan bruke det gyldne snitt når du lager headere i canva. Og når jeg sier enkel, mener jeg uten regnestykker, men rett og slett praktisk bruk. Men, og det er et men her, jeg har bare lyst til å lage om det finnes noen som vil ha. Så, vil du ha et sånt, skriv det i kommentarfeltet her, og husk å legg igjen mailadressen din. Får jeg minst 7 som er interessert, mekker jeg en PDF på det.

  #header #tips #designtips #headerdesign #bloggdesign #detgyldnesnitt

 • Publisert: 17.08.2017, 13:15
 • Kategori: Bloggtips
 • 10 kommentarer
 • Kan man selvutvikle på seg jobb?

 • Publisert: 16.08.2017, 23:29
 • Kategori: Blogg
 • Kan man selvutvikle på seg jobb? Nå er vel sannsynligvis ikke å selvutvikle engang et gangbart verb. Men om det var det da. Ikke vær så vrang nå, kan vi ikke bare late som for en hvitmalt stakittstund?

  Man kunne, om verbet eksisterte, selvutvikle seg på jobb. Det er helt åpenbart, men det var igrunn ikke hverken spørsmålet eller poenget her. Kan man selvutvikle på seg jobb? Og hvordan gjør man egentlig det isåfall?

  universe
  Licensed from: nicky2342 / yayimages.com

  Flyvende mare-konsept
   

  Selvutvikling er en flyvende mare av et konsept, som henger over deg hvis du har søkt på et eller annet skeivt ord på internett på et eller annet tidspunkt. Da dukker det opp forkledt som smilende forretningsfolk i annonsebannerne dine på Facebook. Tro meg, jeg har dem alle sammen. Fordi jeg er læroman og sjelden sier nei til lettvinte sjekklister og små webinartreninger. Mye vil ha mer, og innimellom ramler jeg ned i en mørk hule med noen helt syke, abstrakte selvutviklingslandskap. 

  Og det jeg har lært der er at hvis jeg bare sender det nok ut i universet, vil det manifistere seg, alt det jeg begjærer. I tifold og litt til. Ca rundt halv fire på en lørdag. Selv om min tro på dette konseptet er heller miserabel, får en tro såpass at det kan flytte noen småsteiner, om fjellet blir for tungt.

  Min lille aftenbønn

  Så kjære, kjære universet: Nå har jeg all intensjon om å selvutvikle på meg ikke bare en jobb, men en drømmejobb:

  • like bra eller bedre(sannsynligvis umulig) kolleger enn jeg har pr nå.
  • like bra eller bedre lønn enn jeg har nå.
  • jobbe med teknologi og folk i en jobb jeg trives i, med mulighet til å påvirke arbeidsdagen selv i noe grad.

   

  Den ultimate drømmejobben har jeg ikke selvutvikla på meg nok baller til å be om, men den har villere og mer storkrevende adjektiver enn overstående liste.

  Så kjære univers: tar du utfordringen?

  (ny jobb nødvendig grunnet lelokalisering av legeme, med drømmehuskjøp 60 mil unna nåværende jobb. Read all about it.)

 • Publisert: 16.08.2017, 23:29
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Å følge drømmen er råskummelt!

 • Publisert: 15.08.2017, 22:58
 • Kategori: Blogg
 • Innimellom hiver livet en vannmelon midt imot trynet ditt, og du ivrer etter å ta imot på en så lite katastrofal måte som mulig. For nå kan absolutt alt skje! Du vet det er riktig når det kiler i magen, vel, her er jeg til tider pisseredd, så da må det jo være match made in heaven. Du husker jeg fortalte for noen innlegg siden at det er store ting på gang, vel: vi har kjøpt oss hus! Eller, den korrekte terminologien er vel strengt tatt "ett hus til". 

  Mansion
  Licensed from: thorsten / yayimages.com

  Drømmehuset

  Og ikke hvilket som helst lite hus med få konsekvenser, neida, vi har kjøpt oss the mother of drømmehus, rundt regna 60 mil fra der vi bor nå. Noe som også vil si at med mindre Notodden blir sammenslått med Sør-trøndelag og røntgenmaskinene fraktes oppover med Massey Ferguson og henger, flytter jeg sånn som det ligger an akkurat nå, på meg arbeidsledighet.

   

  Arbeidsledighet

  Denne arbeidsledigheten vil selvfølgelig være førstepri å få gjort noe med fremover. Vi har heldigvis noen måneder på oss, så drømmejobben må gjerne banke på døra og hilse på når som helst for min del. Jeg kan ikke bake, men jeg har sikkert noe godt liggende i frysern.

  Innimellom må du svelge både kameler og kanari for å oppfylle drømmer, og en av mine kameler vil nok være yrkesstolthet. Men jeg trenger ikke være radiograf. Selvfølgelig hadde det vært storstas å få utnyttet kompetansen sin, men dukker det opp andre muligheter, er jeg nødt til å ta dem på alvor. Kanskje du sitter med drømmejobben min på innerlomma? Longshot - i know, men spytt isåfall ut.

   

  Du vet følelsen av å hoppe uten at du aner hvordan og hvor du skal lande? Check.

   

  Hva betyr huskjøpet for deg som leser bloggen?

  Vel, at jeg har fått denne drømmen i fanget, betyr også at nå er det slutt på å leke seg. Kanskje må jeg by opp sparing til dans igjen her inne, ettersom livet med to huslån gjør at han blir mer aktuell enn noen gang. Nå har jeg faktisk hverken råd eller tid til å være høne(chicken), nå er jeg dørgende nødt til å leke sisten med komfortsona mi. Og det kan jo by på litt av hvert?

   

  Har du noen gang bestemt deg for å følge en drøm som har skremt deg litt?

 • Publisert: 15.08.2017, 22:58
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 20: Mandag! And all the broken things

 • Publisert: 14.08.2017, 13:39
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Det er endelig mandag og du har garantert gleda deg til Game of Thrones en ny kreativ treningsoppgave, hvis jeg kjenner deg rett. Det er skikkelig gøy å skrive disse innleggene, og på mange måter er det greit å ha noe fast å fylle mandagene med. For let's face it - jeg er ikke en sånn som omfavner ukestart på lik linje med enkelte av mine medbloggere her inne. Jeg nyter ikke mandag, jeg er ikke superhappy for en fresh start på uken og jeg er ikke vill i blikket over alle de spennende mulighetene som ligger foran meg de dagene som kommer. Sånn sett er jeg kanskje litt for avbalansert og laidback: mandag er mandag liksom, og den skal jammen få lov å være bittelitt nedtur etter en fin helg.

  Men, over til dagens lille runde om kreativitet. Du som har fulgt meg en stund, vet at disse mandagstreningene varierer litt i form og innhold, og det har litt med at det er så mange sider av kreativitet og ideutvikling jeg brenner for. 

  broken window
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com


  All the broken things

  I dag vil jeg derfor utfordre deg til å gå gjennom de ødelagte tingene du har. Det kan være både fysiske ting og tanker. Kanskje er Lasagne ødelagt for alltid på grunn av en mikrooppvarmet sjokkopplevelse i Krakow? Eller rosa er en farge du ikke utstår på grunn av alle fordommer som følger med den? Slik er det i alle fall for meg, jeg har en del ting jeg ikke vil røre med tang engang på grunn av tidligere opplevelser. 

  Er det fysiske ting som er ødelagt; spør deg selv hvordan de kan brukes til noe annet. Eller om de kan repareres. Er svaret nei, og du ikke innehar din vekt i gull med affeksjonsverdi for tingen, kvitt deg med den. Gjør plass i hodet ditt til viktigere ting enn rot som slenger rundt og tar plass. 

  En kan også spørre seg om det er riktig å kassere et helt konsept basert på enkeltopplevelser? Spør deg selv hvorfor ting er ødelagt for deg, og om grunnen er god nok. Kanskje kan du ta deler av disse tingene tilbake i tankearsenalet ditt? Å tenke annerledes betyr også å analysere og evaluere ting, og i dag er kanskje mandagen du evaluerer gamle tanker om ting som er ødelagt?

   

  Det er virkelig (blå)mandag, og denne ukens trening går rett og slett på å rydde opp.

  Klar-ferdig-GÅ!

 • Publisert: 14.08.2017, 13:39
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 4 kommentarer
 • USA valgte Trump, men Norge er like ille!

 • Publisert: 11.08.2017, 10:48
 • Kategori: Meninger
 • Du kan godt lese dette mens du ser for deg et halvsinna sikletryne. For jeg er så engasjert og oppgitt at det nesten fråder rundt munnen på meg. Fader så dumme vi er! Vi er ikke det spor bedre enn befolkningen i USA!

   

  Valget i USA

  Det er ikke lenge siden facebookfeeden min flommet over av "hællemåne så dumme de er som velger frem Trump" eller "seriøst, så stort land og så mange kandidater, også ender vi opp med den mannen i stolen til verdens mektigste mann?". Jeg hørte også snakk om at dette var en klovn, en som ikke passet rollen og hvorfor i all verden ingen hadde stoppet galskapen. 

  Når valgresultatet falt, var folk sjokkerte. "De stemte på han fordi de ikke ville ha henne". Fytti for et elendig argument, sa vi, mens vi klappet oss på skuldra. "De stemte på han fordi Hillary var kvinne". Jøss, så deilig at det ikke er sånn i Norge, sant? " De stemte på han på grunn av en enkeltsak", så naive og enkle de er.

  USA
  Licensed from: delta_art / yayimages.com

   

  Norge er likedan!

  " En stemme til AP gjør at Tajik kommer i regjering, så da stemmer jeg Frp", " Senterpartiet vil skyte ulv, så da stemmer jeg Frp" og "Erna er for feit til å styre landet, så da stemmer jeg AP".

  Å bestemme hvilket parti som skal styre landet ut fra deres synspunkt i en enkeltsak, ut fra hvordan representanene ser ut og hvilket kjønn de er. Å stemme mot det vi ikke vil ha, uten å engang gidde å undersøke hva det er vi stemmer på. Kun hvilken detalj vi stemmer imot.

  Å stemme på Fremskrittspartiet, vil ikke si å sette Siv Jensen som eneansvarlig i Olabilen Norge og legge alle avgjørelser på henne. Da er det ikke sikkert det er relevant å ikke stemme på henne fordi hun tapte et Olabilløp i -86 heller? Absolutt hele livshistorien med grums til partiledere, er ikke alltid så relevant, just saying. Selv om media ELSKER å grave det frem.

  Norwegian passport
  Licensed from: Brage / yayimages.com

   

  Jeg blir så sint!

  Nå får du jammen ta deg sammen! "Min stemme teller ikke uansett, så da sitter jeg her på rumpa" eller " Politikk er så vanskelig det, at det får andre drive med".  Din stemme er verdt like mye som en annens stemme. Ja, det finnes finurlige utjevningsregler valgteknisk. Og det er ikke sikkert de du stemmer på vinner. Men hvis du stemmer en ting og naboen det motsatte, er det likt. Hvis du ikke stemmer, vinner naboen garantert.

   

  Skal du si deg fornøyd med å være dårlig taper på forhånd, eller skal du gjøre et forsøk på å stemme frem de du ønsker at skal vinne valget?

   

  Hva stemmer du med?

  Veldig mange stemmer med kampsaken sin. En eneste mening i hele sitt kompliserte menneske. Og det må de dessverre få lov til. Problemet ligger i at nå frem mot valgdagen, legger alle partiene ut åtet med enkeltmeninger for å få deg på lag. Sjansen er stor for at du blir lurt hvis du velger å hoppe til et parti bare basert på den ene meningen.

  Du bør stemme med både hjertet og hjernen. Og er du litt lur, stemmer du også for alle du bryr deg om, og ikke bare for dine egoistiske, kortsiktige behov.

  På utedoen på hytta henger det et sånn typisk åttitallsbilde: "Det gir kort varme å tisse i buksene". Høyst overførbart til en lite gjennomtenkt stemme.

   

  Hva svarer "ditt parti" på disse spørsmålene:

  - Hvordan vil min bestemor på gamlehjem få det med disse ved roret?

  - Hvilke forandringer vil søstra mi med tre unger i barnehage oppleve?

  - Hvordan funker disse for den nystartede gründerbedriften jeg er så glad i?

  - Hva er dette partiets plan for skolesystem og helsevesen? 

  - Hvordan tenker partiet å finansiere Norge ift skatt, avgifter og investeringer?

  - Hvordan ønsker partiet å utvikle Norge fremover?

  - Hvordan vil dette partiet påvirke "sett inn ting du bryr deg om og ting andre du er glad i bryr seg om"?

   

  Ikke verdt din stemme

  Et parti som ikke har en konkret plan for disse feltene, er ikke verdt en eneste stemme. Spør gjerne de som står på stand hvis du treffer noen, eller ha spørsmålene i bakhodet under debatter. Politikere vil gjerne levere de små egoistiske detaljene, eller konkrete småløfter. Fordi de vet at det funker. De vet at nordmenn er like lettlurte som amerikanere og vinnes over med småting.

  Du skylder derimot hele landet å se litt mer av det store bildet før du trøsker stemmeseddelen ned i urna. Ellers kan du faktisk ikke kritisere valget av Trump fra amerikanernes side heller.

   

  Valget er mye mer enn de egoistiske skattestrengene media liker så godt å spille på. Enn hvilke småpenger ekstra du personlig vil finne i myntlomma på lommeboka.Valget står om fremtiden - så uansett hva du bestemmer deg for å gi din støtte til - gjør i det minste jobben din og STEM!

   

  Er du enig med meg, skal jeg alltids få til å legge innlegget klart for deling på bloggens Facebookside.

 • Publisert: 11.08.2017, 10:48
 • Kategori: Meninger
 • 20 kommentarer
 • Kraften av det visuelle

 • Publisert: 10.08.2017, 20:29
 • Kategori: Kreativitet
 • I dag har jeg lurt det kreative landslaget litt for å vise dem kraften det visuelle har på assosiasjonene dine. Fordi hvordan ting blir presentert har avgjørende betydning for hvordan du klarer å tenke. Blir det presentert på en spesiell måte, kan du også låse assosiasjonene fast slik at det blir ekstra vanskelig å komme seg vekk fra dem.

  Dagens oppgave til landslaget er rett og slett å finne hvilken landeplage denne teksten er hentet fra:

  Svært symbolske assosiasjoner har ofte såpass stor kraft at det kan ta ganske lang tid før du kjenner igjen denne sangen, selv om du kanskje har hørt den hundre ganger, eller mer. Jeg har ikke gjort det for å være ekkel - men det er en demonstrasjon av hvor forledet du kan bli av hvilke bilder som følger noe, og hvordan tekstutdraget er klippet. Enhver annen klipping av denne teksten hadde gitt den bort tvert. 

  Og du; Litt av poenget her er å ikke Google, fordi treningen er laget for å få hjernen din til å lete rundt blant alt du har lagret mellom ørene. Rote litt, rett og slett.

  Tips:

  Blir det visuelle for overveldende er et tips rett og slett å si teksten høyt for deg selv et par ganger før du lukker øynene og får ørene skikkelig med på laget.

  Finner du sangen?

 • Publisert: 10.08.2017, 20:29
 • Kategori: Kreativitet
 • 2 kommentarer
 • Amputert arbeidsmaur på speed

 • Publisert: 09.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg lyst til å ta en Anna. For nå skjer det så mye spennende i livet utenfor skjermen her jeg gleder meg skikkelig til jeg kan fortelle deg om. Vi snakker store saker, big juicy news, og vi snakker snart. Og for å berolige deg som mener jeg clickbaiter: vi snakker ikke om å bytte oppvaskkost her, vi snakker store saker på ordentlig.

  Jeg freser rundt her som en amputert arbeidsmaur på speed.  Ufattelig moro og så altfor, altfor mange spennende prosjekter samtidig. Målbevisst som jeg er nå er det lenge siden jeg har vært.

  Du vet når livet hiver utfordringer og drømmer fremfor deg og får deg til å bite på? Sånn er det akkurat nå for meg. Må egentlig bare velge og vrake hvilke retninger jeg har lyst til å ta. 

  yay og jeg hadde en kjempekrangel til mårran i dag, så da blir det arkivbilder fra hagen min

  En kjempevag A

  Men, som jeg har lært av Anna - hvis jeg driver med noe jeg ikke kan fortelle om akkurat nå, er det best å hive inn en vag A sånn at folk ikke tror jeg har forduftet fra jordens overflate. For det har jeg jo ikke. 

  Hemmelighetsfulle tider, helt i bloggerhenhold. Snart kommer de store nyhetene.

  Hva håper du det er?

  stor krangel med yay- drastiske tiltak.

  Savner du meg - finner du meg her:

  Savner du meg en dag på blogg, finner du meg stort sett bestandig på "Det kreative landslaget". Jeg prioriterer denne gruppen så langt det lar seg gjøre fordi jeg ønsker å gi verdi til dem som ønsker å bli mer kreative sammen med meg. Er du en av dem, må du bare hive deg med!

 • Publisert: 09.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Hvordan tenke ideer utenfor boksen

 • Publisert: 07.08.2017, 09:39
 • Kategori: Blogg
 • Setningen: "la oss tenke utenfor boksen" ender ofte som en live duett mellom Mira Craig og Maria Mena. Selv de som liker artistene må kunne vedkjenne at de med jevne mellomrom er uheldige med både tonalitet og hvilken sang de skal synge, for å ikke snakke om stagediving. Men hvorfor skjer dette? Å tenke utenfor boksen burde jo strengt tatt være vakker musikk i mine ører, som er så glad i nye løsninger, ideer og assosiasjoner?

  Først av alt: hva er boksen?

  Boksen vil vel kort fortalt være et regelsett du har satt deg opp for å kategorisere hvilke ideer som er ok, normale og "lov til å tenke". Både vanlige og middelmådige ideer bor ofte i boksen, mens de fantastiske må du ofte utenfor boksen for å finne.

  Det blir en slags lekekasse du har puttet alle de brukbare ideene oppi. Og det som ligger på gulvet utenom, er litt skumlere å gi seg i kast med.

   

  Tre ting du bør vite om å tenke utenfor boksen

  • Din egen boks består i tillegg til det jeg nevnte i stad av frykt, fordommer, begrensninger og forutinntatthet. Svært få av ideene du plasserer utenfor boksen vil du derfor vedkjenne deg, og aller minst dele med andre. Fremmed, nytt og uvant skal gjøre deg litt skeptisk, det er bare sunt, men ikke la det hindre deg i å prøve ut nye tanker. Hvor solid boksen er, henger ofte sammen med hvor lenge du har satt begrensningene for deg selv.

  For å si det enkelt: ideer som skulle vært frittflaksende utenfor boksen, råtner på stilk inni hodet ditt. Fordi du ikke tør å slippe dem løs.

  Little girl playing
  Du kan selvfølgelig fly langt avgårde, men du trenger ikke nødvendigvis så mange ballonger for å ta deg utenfor boksen. Du trenger egentlig kun å stikke hodet utenfor innimellom.


  Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com

   

  •  Hvis du jobber sammen med andre er det stor sjanse for at den som uttaler ordene "la oss tenke utenfor boksen", snakker om sin egen boks. Med mindre dette er snakk om en bedriftskultur som har jobbet på samme vis i åresvis, uten utskifting i personalet, er det ikke urimelig å tenke dithen at ikke alle har samme oppfattelse av hvordan boksen ser ut.  Mange vil også bruke tiden på å teste seg frem til hvor veggene på den andres boks er, og hvor solide de er, fremfor å finne de gode ideene.

   

  •  Boksen din krymper hvis du aldri beveger deg utenfor den. Komfortsonen kan bli mindre og mindre, ikke ulikt klær i skap hvis de blir hengende uten tilsyn. Du velger det du er helt bombesikker på at funker hver eneste gang, og plutselig sitter du igjen med svært få valgmuligheter.

  girl with balloon at sunset
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com


  Tips til å bli flinkere

  • Hvis du er redd for en ide, undersøk om det er noe å være redd for. Vil det gjenopplive en sabeltanntiger i din umiddelbare nærhet å gjøre dette, aka livsfarlig, eller er det en "alle andre"-faktor inne i bildet? All frykt som går på andres reaksjoner kan du sortere i to leire: Dette er reaksjoner jeg er villig til å møte og dette er ikke reaksjoner jeg er villig til å møte. Husk også at de fleste av disse scenarioene oppi hodet vårt, aldri skjer.

   

  • Du må øve deg. Du får ikke på magisk vis en kjempestor boks full av ideer du er komfortabel med, du må plukke de inn en for en, og hvem vet, kanskje du en dag sprenger boksen i småbiter?

   

  • Hver gang du tenker en begrensning, gjør det ubehagelig for hjernen din. Si det gjerne høyt. "Drittboks", "tror du ja" eller "du bestemmer ikke over meg". Hjernen er fantastisk, men innimellom jobber den avsted på egen hånd, og da må du ta tilbake kontrollen. Heldigvis er den godt programmerbar.

   

  Hva synes du om dagens kreative treningsøkt? Nyttig?

 • Publisert: 07.08.2017, 09:39
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • Da Gatlin stilnet stadion

 • Publisert: 06.08.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • ...var du der? Eller, ikke der da, men så du? Så du kanskje tidenes idrettsutøver løpe sin siste 100-meter i mesterskap? Usain Bolt, mannen som har danset seg inn i hjertene til selv blåfrosne nordmenn med humor, sjarm og et eksepsjonelt talent. 

  Spenningen spant i kommentatordialogen i forkant av løpet, og de gjorde sitt beste for å skjule usikkerheten. Tidligere har Bolt vært storfavoritt, men nå hadde han visstnok ikke vært så vass som vanlig. Hva vet jeg, jeg har vært litt vassen på friidrettsfronten det siste halvåret. 

  Men nå er det mesterskap - og da må man få med seg hva som skjer.

  Redhead student asking for silence
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Formel 1: herrenes hundremeter

  Presentasjonen freser ivei, alle mottar en eller annen form for jubel, bortsett fra en mann. En juksemaker, to ganger dømt for doping, og iskald i blikket. Justin Gatlin. Personifiseringen av alt friidretten ikke ønsker seg. Som reglene utrolig nok fortsatt tillater konkurrere. Stadion bruser av øredøvende misnøye hver gang blikket går i kameraet. 

  Kontrasten kunne ikke vært større til det lett rebelske hjemmehåpet som avslutter presentasjonsrunden. 

   

  Startskuddet går, startblokkene dirrer og sekundene spurter unna. 

  Jeg venter på gepardbyksene. På den himmelsendte steglengden og sluttspurten. Tåballene dirrer i gulvet foran sofaen, og det er mye håp du klarer å kanalisere i løpet av drøye 9 sekunder. 

  Målstreken treffer løperne og det blir stille. Jeg hører omtrent ambolten inni øret kjede seg. Hva skjedde nå?

  Var det faktisk sånn at den rene, energiske og lekne friidretten tapte for systematikk, juks og fanteri i går? Ja, dessverre. Og den stillheten var om mulig enda vondere enn den bisarre seiersrunden. En seiersrunde der alle skulle ønske bronsemannen hadde tatt det, misliker vinneren og totalt overser den flotte prestasjonen andreplassen fikk til. 

  Mesterskap er mesterskap. Følelser er følelser. Bare sport er sport. Takk Usain Bolt! For all the nights to come.

  Guess winter is coming...

 • Publisert: 06.08.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Skikkelig skuffa over Nrk sommertoget.

 • Publisert: 05.08.2017, 20:51
 • Kategori: Humor
 • Stressa ut i dag for å komme først i vinkekøen til NRKs eminente storsatsning "Sommertoget". Føler det glir rett inn i mitt nivå av hipp og kul. Samma det, vi traska i alle fall ned for å motta dette beistet av et tog. 

   

  Elektrisk spenning

  Spenningen var elektrisk på perrongen da de store stjernene kom ut av vognen sin. Perla og Fantorangen. Men jeg vet bedre enn å la meg blende av en copycat og svindler. 

   

  Et grovt svik

  Her har jeg dradd ut ungene, putta dem full av forventninger og gjort meg flid med god energi og greier. Og så sender NRK en mann, tror jeg da, som har KLEDD SEG UT!!???? Mine undersøkelser kan i alle fall tyde på det.

  train
  Licensed from: exis / yayimages.com


  Mulige teorier

  Vel, når et tilbud virker for godt til å være sant, da er det ofte det. Vi dro hjem og så den EKTE Fantorangen på TV. Mens vi brukte forstørrelsesglasset jeg lånte av alle dem som gransker forbildenes kropp og kom frem til at enten er kveldens sending opptak, Fantorangen har gått på alvorlige steroider og er et elendig forbilde, eller den aller siste og mest trolige løsningen: Fantorangen har aldri besøkt Notodden.

   

  Etterpåklokskap og det jeg burde gjort

  Jeg burde mest sannsynlig skjermet ungene mine for denne renkemakeren, denne løgnen på to støvler. ( Forresten en type støvler jeg aldri har sett Fantorangen ha på. ) Jeg burde løpt bort, dratt han i snabeln( vil du være vennen min, kom å ta på snabeln min) og skreket: "Hvor har du gjort av den ekte Fantorangen? Tror du vi er så dumme at vi ikke skjønner at du har kledd deg ut? Hva tar du oss for, barn????" 

  Jeg burde også skrevet et brev og innrapportert dette avviket til NRK, der jeg hadde lagt vekt på hvor krenket jeg er. Noe jeg lærte andreåret på livets harde skole det der, krenkingen.

   

  NRK har altså sådd tvil om det gode navn og rykte til et av sine desidert viktigste forbilder for barn og ungdom. Skam og fake news hele veien til bluesmikrofonen. Er det rart jeg er skuffa?

   

  #ironi #tull #livetshardeskole #noengangererjegironisk #ogskriverbaretull

 • Publisert: 05.08.2017, 20:51
 • Kategori: Humor
 • 4 kommentarer
 • 10 funfacts om meg

 • Publisert: 03.08.2017, 11:20
 • Kategori: Blogg
 • De fleste av oss er på et eller annet tidspunkt redd for hva alle andre mener. Om ikke neglebitende redde, i alle fall såpass at vi hiver opp en sofapute innimellom. Litt sånn småskvetne.

  Vel, i dag tenkte jeg å gi deg noen funfacts om meg, for å se om du blir sittende på stolen din eller løper i faretruende tempo for å aldri mer returnere. Eller, det er ikke sikkert de er så morsomme for deg heller, så det blir vel kanskje truefacts da. Ville du gå om du visste sannheten?

   

  • Jeg elsker kunnskap og digger alle som er flinke til å lære bort det de vet. Ikke fullt så fan av de som bor i sin egen boble og ikke trenger opp for å puste engang. Ikke fordi de ikke er smarte, men fordi jeg ikke kan få fatt på det de vet.

   

  • Jeg gremmes av autotune, og reagerer spontant i sanger der overforbruket er betraktelig. At en artist overforbruker autotune, er mer enn nok for meg til å la være å høre på. Trenger du et eksempel blir det Markus og Martinus.

  woman holding ears
  Licensed from: luna4 / yayimages.com

   

  • Jeg synes folk som ikke vet forskjellen på en triceratops og en stegosaurus er kjemperare. Sammenlign det med at man ikke vet forskjellen på Kim Kardashian og Erna Solberg. Cirka der på hæ-skalaen ligger det.

   

  • Jeg er skikkelig kunsthistorienerd, og da spesielt klassisk arkitektur, kirkearkitektur og malerier. Må jeg velge, blir det antikk og renessanse.

   

  • Jeg liker å spille dataspill, og spilte nok like mange timer Runescape da jeg studerte som timene jeg faktisk studerte. 

  Computer gamer
  Licensed from: Novic / yayimages.com

   

  • Yndlingsfaget mitt på radiografstudiet var anatomi, jeg elsket å lære latinske ord. Når sykdomslære kom og introduserte greske ord var jeg solgt.

   

  • Jeg starta på spanskkurs for noen år siden, men ble stoppet av en graviditet som gjorde meg så trøtt at ikke makta å reise to ganger på rad. Kan å si at jeg kan snakke spansk da...

   

  Spain flag
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  • Jeg er ganske sta, så jeg gir meg ikke først, men er heller ikke den som sitter og spiller fiolin fremst i båten helt til den synker på umulige prosjekter.

   

  • Jeg liker å hjelpe folk, selv om jeg innimellom kan bare bittelitt mer enn dem. Det er heldigvis ikke sånn at man kun kan lære noe av de som er milevis foran deg. Og du trenger heller ikke kunne alt for å lære bort noe.

   

  • Jeg gleder meg til det meste av VM, OL og andre sportsbegivenheter. Jeg står opp midt på natta for curlingfinaler, hopper rundt på stuegulvet under håndballkamper, lærer meg reglene hvis sporten er ukjent og ser mye heller et døgn med fotballkamper enn å lide meg gjennom Dirty Dancing. Gåsehudmoment nr 1 var da Liverpool vant champions league. Wow, liksom!

   

  Noe som overrasket deg? Kanskje ligner vi litt eller er helt ulike?

  Les også: Studenter skal da fanden ikke bo på sykehjem

  #funfact #fakta 

 • Publisert: 03.08.2017, 11:20
 • Kategori: Blogg
 • 25 kommentarer
 • Studenter skal da IKKE bo på sykehjem!

 • Publisert: 02.08.2017, 12:12
 • Kategori: Meninger
 • Jeg hørte her på Tv at i et eller annet land, 

  fikk studenter bo gratis når de hjalp til littegrann.

  De bodde sammen i et hus der eldre pleier bo, 

  studenter er jo høflige og dunster fred og ro.

   

  Dette plukket AP opp, og syntes det var lurt, 

  og tenkte at i Norges land vil løsningen gå smurt.

  De planla og de pussa intensjon og utopi,

  mens jeg som har gått gulvet der, jeg ser idioti.

   

  For hvor skal student sove når det ikke finnes plass, 

  når gamlingen som bor der allerede bor på dass?

  For uansett hvordan en snur så er det hals på flasken, 

  vil du få bosatt studenten i skapet under vasken?

   

  Når enerom blir tobarnsrom og køen er for lang,

  når sykehuset presser på, for der er plassen trang.

  Der liggedøgn skal kuttes, ja, med tanke på budsjett, 

  hvor gjør en da av gamlingen, ja vær så snill og gjett?

   

  Hva skal en stakkars enhetsleder si til alle som 

  sårt trenger plassen du har gitt til fremtidssosinom?

  Ja, mange kan bo hjemme, sant, men tenk på alle dem

  som sitter redd og venter på om hjelpen kommer frem?

   

  Som håper neste uke er den uken de skal få,

  en trygghet de har drømt om, og den hjelp de venter på.

  Med pårørende bedende på såre, slitne knær, 

  i frykt for fall og ensomhet og det som verre er.

   

  Du kanke putte studenter på hylla over do,

  ei heller på en veranda om sommeren er god.

  For uansett parti og hvilken retning stemmen går, 

  må alle mann få høre dette slik at de forstår:

   

  Et forslag er ei bedre enn det jevne resultat,

  og billigsalg på studenthjelp er under denne stat.

  Studenten kan få hjelpe til, intensjonen den er bra,

  men soveplass på sykehjem, den må de ELDRE ha!

   

  Fordi du kan bruke rare valgkampsaker til å trekke fokus mot noe som er vel så viktig som ensomhetsproblematikken. Nemlig sykehjemsituasjonen rundt om i landet.

  Nå må det legges til at jeg har lest forslaget, og at det skal bygges studentboliger i tilknytning til sykehjem med det i tankene at de skal hjelpe til.  Ikke flytte inn på sykehjemsrom som dette diktet harselerer om. Vel, trenger du mine argumenter for hvorfor en slik bygging også er en dårlig ide, rop gjerne ut. 

   

  Del gjerne innlegget.  Og du, frem mot valgkampen: les saker og partiprogram. På ordentlig.

  Put tongue out
  Licensed from: Iko / yayimages.com

 • Publisert: 02.08.2017, 12:12
 • Kategori: Meninger
 • 9 kommentarer
 • Breaking news - talkshowsuksess!

 • Publisert: 01.08.2017, 21:14
 • Kategori: Kreativitet
 • Det var så gøy! Det kom masse folk, og jeg hadde etvennligpuff i stolen, som min aller første talkshowgjest. Som talkshowvert er jeg impulsiv og litt lite strukturert, engasjert og forfulgt av litt tekniske problemer. 

  Tror du ikke i-paden plutselig begynte å gnåle om ny versjon av adobe for å kunne vise meg sendingen og kommentarene? Eh, jo, det gjorde den. Smertelig høyt også. Noe som selvfølgelig resulterte i en lettere "snike seg mot skjermen og lese med et kvart øye"- teknikk jeg begynner å bli litt lei av å praktisere. Fordi talkshowene mine foregår faktisk med legoavatarer og voiceover, det er ikke noe vanlig "filme trynet" Facebook live. 

  Heldigvis husket jeg å ta med snacks til de fremmøtte. Selv om det ikke ble popcorn virket de både glade og fornøyde. 

  Sendetidspunkt og ammetrøbbel

  En annen ting som var litt vittig i går, når jeg faktisk satte opp et sendetidspunkt, var at to minutter før jeg skulle på lufta ble det behov for amming. Veldig praktisk når du har en haug legofigurer å holde styr på, og kommer på etter du har trykt play at manuset ditt ligger akkurat litt for langt utenfor rekkevidde.

   

  Hva snakket vi egentlig om på det første talkshowet med både GJEST og PUBLIKUM?

  Vi fikk snakket en del om boken "Hemmeligheten, havet og misunnelsen" i går, men grunnet høymælt assistansebehov, ble sendingen brått avsluttet. Derfor vil talkshowet "Etter sengetid" invitere tilbake etvennligpuff ved neste passende anledning, for det er jo så mange spørsmål både jeg, og alle de andre leserne av denne fantastiske sommerkrimmen lurer på. 

   

  I tillegg fikk jeg sagt to og en halv setning om hvorfor det første talkshowet ikke ble så bra, og hvorfor nye kreative påfunn kan ha problemer med å bli bra første gangen. 

  Hva nå?

  Jeg vet faktisk ikke. Dette er et konsept jeg virkelig har lyst til å videreutvikle, for det er så latterlig gøy. Nå har jeg knekt koden teknisk og funnet frem en gadget som vil gi meg lov til å se kommentarer i sanntid uten å ligge som en flyndre under pc-kameraet. Hvilket vil si at med litt mer trening som virtuell talkshowhost med legoavatarer, kan jeg fort bli den beste i universet på akkurat det.

  Både det talkshowet som ikke gikk så bra, og dette, som gikk over all forventning med de utfordringene som ble hivd med, ligger for evig og alltid inne på det kreative landslaget. Så hvis du en eller annen gang skulle få lyst til å se det, kan du det.   

   

  En oppfordring til slutt:

  Sjekk ut sommerkrimmen til etvennligpuff,.blogg.no  den er vel verdt lesetiden.

  #detkreativelandslaget #talkshow #lego

   

 • Publisert: 01.08.2017, 21:14
 • Kategori: Kreativitet
 • 9 kommentarer