hits

Kristin.blogg.no

Hva gjør du for å bøte på en fiasko?

 • Publisert: 31.07.2017, 20:21
 • Kategori: Kreativitet
 • Du leste kanskje om det ultrapopulære talkshowet mitt fra i går? Det med 0 gjester og 0 seere? En deilig historie for historiebøkene om det noen gang blir behov for noe sånt. Et talkshow er nemlig "en gruppe mennesker som diskuterer et tema", "en setting der musikk, underholdning og dans trekkes frem" og "med tidvis stor involvering av publikum". Kaller vi det jeg drev med i går bullseye, kommer vi neppe lenger unna.

  Jeg gjør det igjen!

  I kveld skal jeg hive meg på igjen. Prøve nok en gang på det samme konseptet. For hvor kult er det egentlig å gjøre akkurat som alle andre? Hadde det ikke vært litt forfriskende å lage sine egne konsepter med utprøvingsmetoden? Jeg er prøvoman, og dette talkshowstæsjet, det vet jeg at blir moro når det funker.

  Og til deg som tenker "herlighet, var det ikke nok å bli utskjemt til all evighet i dette særs forgjengelige snapchatlandet med hukommelse som en halv guppy", har jeg bare en ting å si:  

    JEG HAR (minst) EN GJEST!!!! 

  Minst 1. Det er så mye mer enn null det, at det er urimelig fantastisk.

  Og hvis det blir flere? una, dos, tres, quattro, sinco, sinco, sees. ( Vet ikke hvordan Offspringtekster på halvspansk skrives, so pardon me)

   

  Kveldens sending blir minst 100 % bedre enn gårsdagens, hva talkshow angår. Jeg har jo noen å snakke MED! Vi, for ja, i går var det ikke vi engang, er en gruppe som kan diskutere ting, spørre om ting og involvere publikum.

   

  Female singer on the stage
  Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com


  Hvorfor sendes talkshowet i facebookgruppen "Det kreative landslaget?"

  Landslaget ja, samlingen med en med brafolk jeg virkelig beundrer. De driver med så mye kult og har likevel valgt å sjekke inn på mitt lille ironipensjonat. Tanken var egentlig at det skulle bli litt mindre skummelt å sende live i den gruppen, men nå er det jo nesten motsatt. På hele Facebook er jo tettheten av folk jeg har like stor respekt for som de på landslaget, heller stakkarslig. Så da blir det jo med det høyeste nivå av prestasjonsangst en setter i gang. For jeg er en sånn. En som ikke gidder å gi opp ideer jeg har tro på fordi om det kræsjlander litt første gangen. 

  Be there. Det kreative landslaget kl 21:30.Jeg kan gjerne fortelle deg litt behind the scenes om kræsjet i går, hvis det skulle være komisk eller skulle friste.

   

  Men uansett - let's face it. Verre enn i går, det kan det aldri bli!

   

 • Publisert: 31.07.2017, 20:21
 • Kategori: Kreativitet
 • 5 kommentarer
 • Kreativ treningsleir 19: Overload? Prøv terningmetoden

 • Publisert: 31.07.2017, 16:51
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Kanskje kjenner du på den følelsen at du gjerne vil drive med alt, skrive om alt eller bobler over av snasne ideer? Hvis du ligner på meg der, vet du at det kan være vanskelig å bestemme seg for hvor man skal begynne. Hva skal man gjøre først, og hvorfor? Hvorfor er et håpløst ord i denne sammenhengen, fordi det får deg til å bruke ekstremt mye tid på å gi deg selv lov til å gjøre en ting før den andre. 

  Rivende likegyldig?

  Av og til har det stor betydning hvilken av ideene vi tar først. Mens andre ganger er det faktisk, enten du liker det eller ikke, rivende likegyldig. Et typisk eksempel på sistnevnte er ofte blogginnlegg. Med mindre du sitter på en dagsaktuell bombe, er det få ting som blir dårligere av å bli skrevet neste dag, eller neste uke for den del.

  dices
  Licensed from: sunny / yayimages.com

   

  Trille terning?

  Sliter du med å bestemme deg, foreslår jeg derfor at du henter frem en terning fra stigespillet eller lignende, og skriver opp de valgene du har. Har du to valg, lar du den ene være 1-3 og den andre 4-6. Har du tre vil den ene være 1 og 2, den andre være 3 og 4, og den siste, naturlig nok, 5 og 6. 

  Du store tid, dette var detaljstyring Kristin! Jepp, fordi hvis ikke, hadde du fortsatt drevet med oppdeling selv. Fordi vi finner ulogiske ting å bruke tid på, for å utsette å ta et valg. Sånn er det bare.

  Er det fortsatt vanskelig å bestemme hva som skal ha de ulike tallene, får du tildele alfabetisk eller lignende. Det viktige er her at du kommer igang på et vis, og får kastet terningen for å bestemme hva du skal begynne å skrive.

  Dices
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com

   

  Hvorfor terning

  Når du elliminerer tiden du bruker på å ta uvesentlige valg, har du mer tid til å skrive. Kanskje rekker du to av de du hadde å velge mellom på den samme tiden det ville ta å beslutte hvilken du skulle starte med? Av og til er det viktige rett og slett å komme i gang.

  Hva om du ikke klarer å slutte tenke på en som ikke ble valgt?

  Det er helt perfekt! Da er det underbevisstheten som prøver å fortelle deg at du kan ta valget uten å trille terning. Fordi det valget du ikke får ut av hodet - er det du burde valgt til å begynne med.

   

  Hva tror du om å blande inn tilfeldigheter i de kreative gjøremålene dine?

  Leste du forresten om den famøse Talkshowet jeg hadde i går med hele 0 seere?

   

  #kreativtreningsleir #kreativtreningsøkt #kreativ #kreativekristin

 • Publisert: 31.07.2017, 16:51
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 2 kommentarer
 • Ingen kom på talkshow! Fy fader så flaut!

 • Publisert: 30.07.2017, 23:05
 • Kategori: Kreativitet
 • I kveld sendte jeg mitt første talkshow på Facebook live. Og ingen kom og så det. INGEN! Hvor flaut er ikke det liksom? Skulle jo bare skynda meg å sletta hele greia før jeg tok frem spaden og gravde meg ned. Synd på meg er det. Kjempesynd!

  Audience seat in stadium
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com

   

  Seriøst, skjerpings!
   

  Nei! Det er ikke sånn det fungerer. Du må faktisk stå i de avgjørelsene du tar. Enten det er noe tullerier som talkshow på Facebook Live eller noe helt annet. Det er ikke sånn at jeg har floppa som individ eller at konseptet jeg hadde tenkt ut har floppa. Planene mine er akkurat like gode som før jeg trykket på playknappen.

  Om det tekniske ikke var 100 %, om jeg babla ivei, kanskje ble litt stressa av at det ikke var noen der, snakka litt for mye, eller dreit meg loddrett ut. Hva har det egentlig å si? Jeg turte å prøve et helt nytt konsept, et talkshow uten manus på improvisasjon, som hvilte en god del på kommunikasjon med de som så på. Funka sistnevnte? Hell no! Ble det en slags sending likevel? Oh yes! 

  Når du prøver nye ting uten å være utlært, handler det i stor grad om å gjøre det beste ut av det. For det er det beste som er tilgjengelig.

  Audience seat in stadium
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


   

  Kreativitet i feil

  Det er av feil og ting som kunne vært bedre du lærer aller mest. Du må gå inn i situasjonen, uten å legge skylda på hverken deg selv eller andre. Du er ikke noe hjelpesløst vesen som trenger trøst fordi om du har gjort noe som ikke var en kassasuksess. I alle fall nekter jeg å være det. Du må skrelle det ned til: Dette fungerte ikke optimalt- hva gjør jeg nå?

   

  • Legger ned hele landslaget - sletter alle innlegg og later som det aldri har skjedd.
  • Prøver en gang til på akkurat det samme og håper på bedre resultat.
  • Evaluerer hva som funket og ikke funket, og gjør endringer som videreutvikler den gode ideen min.

   

  Jeg velger den siste, og gleder meg faktisk til fortsettelsen! Ikke har jeg vett til å være altfor flau heller - jeg leverte jo min del av kaka. Men at jeg var både litt flau og stressa underveis? Absolutt.

   

  Mandag 31/7 kommer kreativ treningsøkt nummer 18 her på bloggen, og nå blir det mest sannsynlig et nytt forsøk på talkshow. Etter leggetid, kl 21:30. Hvis vi får på plass noen gjester da? HER kan du lese om hvordan det gikk.

   

  Lurer du på hvilket landslag jeg snakker om, er det Facebookgruppa "Det kreative landslaget", en gruppe med daglig input for deg som ønsker å bli mer kreativ. Det fokuseres på humor og enkle oppgaver, men skal du bli mer kreativ, må du våge å tenke annerledes enn du gjør i dag. Vil du se det episke talkshowet jeg sendte mutter alene, vel - da må du faktisk inn der.

  #talkshow #facebooklive

 • Publisert: 30.07.2017, 23:05
 • Kategori: Kreativitet
 • 24 kommentarer
 • Kjære MDG, Anna Kvam og andre politikere

 • Publisert: 29.07.2017, 20:15
 • Kategori: Meninger
 • Jeg har lest Nettavisen, og jeg er bekymra for fremtiden. Det var også Anna Kvam, MDG-politiker. Men vi er langt fra bekymret av de samme grunnene jeg og du, Anna.

  .

  Faksimile: Nettavisen. Link i bildet til artikkelen.

  Jeg er bekymra fordi politikere foreslår at Statoil skal bruke pengene de har på å skifte navn. Jeg har ingen master i business å slå i bordet med, men hallais! Er det ikke langt bedre at Statoil bruker de pengene på å forandre innholdet i selskapet? 

  Pengebruk og navnebytte

  For å skifte navn koster penger. Statoil har sikkert liggende et overslag på hva det kostet dem når de omprofilerte til den rosa spøkelseskladdlogoen for noen år siden hvis du ikke tror meg. Dette må selvfølgelig ses på som veiledende, for med å skifte navn må en også frem med teskjeprofilering for å forklare folk hvem dette nye navnet er. Og det som sitter igjen i befolkningen er da: "de som het Statoil før".

  Litt sånn Circle K- style. Men det er jo ikke sammenlignbart, det er jo ikke samme selskap. Eller vent litt nå?

  Det er en ting å foreslå at Statoil blir flinkere til å profilere alt det andre spennende de driver med. At de skal bruke mer av overskuddet på grønn forskning. Jobbe hardt for å slå utslipps- og miljøkrava ned i støvlene.Men å KREVE at de bytter navn?

  Politikere, substans og overflate.

  Grunnen til at jeg er bekymra for fremtiden er det fokuset politikere rundt i det ganske land har. Vi er veldig opptatt av i Norge av hvordan ting skal fremstå. Vi bytter navn fra sykehjem til eldrebolig til rehabiliteringsenhet. Bruker penger på om ting skal hete enheter, seksjoner eller avdelinger. Endrer for å endre, og bruker null kalorier på å se hva som endres inni. 

  I noen tilfeller er det NADA. Personlig har jeg jobbet både i en røntgenavdeling, en avdeling for radiologi og enhet for radiologi. Hvis jeg husker riktig da. For INNHOLDET på arbeidsplassen min har ikke hatt like store forandringer. Organisering og omorganisering er der vi velger å legge innsatsen. Og det koster så inni hampen mye penger som vi aldri får tilbake. Som vi aldri kan bruke på å øke kvaliteten på INNHOLDET i tjenestene. Enten vi snakker sykehus eller Statoil.

  Time For Change Shows Reform Rethink And Changing
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

   

  Forandringer driver Norge fremover 

  Jeg er ikke mot forandringer, selv om det er latterlig behagelig å ha ting som de alltid har vært. Jeg vet at man må forandre seg for å utvikle seg. Men jeg tror det vil gagne intensjonen til Miljøpartiet mye mer om Statoil hiver inn noen millioner på å forske om de kan bruke de gamle oljeriggene til noe fancy bølgekraftverk når de er som fossiler å regne. Eller om de kan komme opp med noe ny sofistikert vannkraftløsning. Eller om det forblåste havgapet åpenbarer vindkraftmuligheter av en annen verden.

  Hvis så Statoil etter hvert blir kjent for alle disse tingene, kan en omprofilering heller diskuteres. For tross alt: folk hører ikke på det du sier, de ser hva du gjør. Gjør du petroleum - er du statoil for folk flest selv om du velger å kalle deg "the artist formerly known as Statoil".

  Intensjonen din her Anna er vel miljøhensyn - og ikke navnesnobberi? Hva er mest miljøvennlig: å bruke pengene på navn eller på den massive jobben innenfor fornybar energi de må gjøre?

  Jeg vil ha politikere som skjønner at alle forslag koster penger, som kan tenke seg hvor pengene må tas fra og vet bedre enn å fremme forslag som går midt imot intensjonen de har med å foreslå forslaget. Når det ikke skjer blir jeg både skremt, bekymra for fremtiden og mektig irritert.

  Anna - beklager å måtte skuffe deg, men du ville i intet parallelt univers fått stemmen min!

  Les også: Det er din skyld at topplisten er dårlig

  Følg bloggen på Facebook HER.

 • Publisert: 29.07.2017, 20:15
 • Kategori: Meninger
 • 2 kommentarer
 • Mitt første talkshow er under planlegging!

 • Publisert: 27.07.2017, 19:33
 • Kategori: Kreativitet
 • Du store impala! Nå har jeg oppholdt meg langt ute på viddene litt for lenge, mulig det har skribla for meg. Eller rabla? Talkshow? Virkelig?

  Woman with a child's windmill sitting in a television
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Oh yes, nå blir det talkshow. Og hvorfor det egentlig?  Ja, det lurer jeg jo fortsatt på selv, men her er skyldneren:

  "  Forresten ett strålande konsept du kjørte her.. Bør nok utviklast te ett Talkshow." (Frode Boden om min første FB Live)

  Fisken på kroken

  Nå har jeg jammen bitt på denne kroken også, for er det noe jeg digger, så er det nye konsepter. Hvem har egentlig sagt at det ikke kan kjøres talkshow på facebook live? Jeg kjenner vel egentlig ingen som snakker spesielt mye om Facebook live, så det kan ha vært hvem som helst. Ari Behn? Kim Kardashian?

   

  Talkshowet vil bli holdt i et av studioene nederst i innlegget, og kringkastet i facebookgruppen "Det kreative landslaget". Tidspunkt yet to be announced. Dette er gruppen for deg som vil bli litt mer kreativ, ved å trene hjernen din til å tenke litt annerledes. Eller bare ha det veldig gøy. Flås og tøyserier ønskes hjertelig velkommen.Eller kanskje du har en kreativ utfordring du vil ha hjelp med? Yup - welcome too. Den er ikke for deg som tenker at en kan ikke lære noe som helst mens en har det gøy, at alle oppgaver må være dørgende kjedelige for å ha en effekt eller at det er umulig å trene kreativitet.

   

  Talkshowet vil forsåvidt, muligens og kanskje ikke gi deg så mye treningsglede, men det vil i alle fall teste min kreativitet til det ytterste. Det jeg vet om talkshow er at det er plenty drama og masse gjester, fancy musikk og reklamepauser. Jeg har igrunn ingen av delene, så dette blir gøy. Improkreativitet. Wish me luck!

   

  Har du lyst til å være gjest, hiver du deg med på det kreative landslaget og møter opp på sending. Tidspunktet blir nærmere annonsert der. Sånn når det nærmer seg. Skulle det gå skikkelig sørover, skylder vi bare på Watson/Boden. Because we can! Så får vi se da, om det blir talkshow eller freakshow?

  Hva tror du om dette talkshowprosjektet? 

  (Hjelp meg gjerne å velge studiostyling.)

  #detkreativelandslaget #talkshow #facebooklive #impro #påsparket

 • Publisert: 27.07.2017, 19:33
 • Kategori: Kreativitet
 • 4 kommentarer
 • IDIY!

 • Publisert: 26.07.2017, 20:15
 • Kategori: Humor
 • Det er enkelte ting du rett og slett ikke skal gjøre selv, til tross for at alskens grupper og videoer på Facebook prøver å overbevise deg om det motsatte. I kombinasjon med "hvis du ikke har noe fint å si, la være", kan dette fort bli skummelt. La meg derfor presentere noen crispy DIY-fakta med de nyforlovede ironi og alvor. Eller Ikke-DIY, om du vil.

   

  • Brennbart materiale slutter ikke å være brennbart fordi om du har DIY. Telys direkte på plastikk eller lys stappet ned i trebiter er fortsatt varmekilde og brennbart materiale i skjønn forening.

   

  • Brannslukkingsapparat med instruksjoner er enklest å bruke under stress med instruksjonene tilgjengelig. Og da ikke som i et hvitmalt apparat og instruksjonen "FIRE" skrevet i gråsølv. No shit Sherlock?

   

  • Servietter er brennbare. Også om du har trøska de inn i et kubbelys med strykejern først. 

   

  • Glorete er et ord. Det samme gjelder utslitt, oppbrukt og ubrukelig. For å ikke snakke om livsfarlig.

   

  • Ved blanding av ulike kjemikalier i rengjøringens tjeneste, vel: dobbeltsjekk at du ikke rensker huset for levende, tobeinte organismer i samme slengen.

   

  Firefighter sitting in the cab of a fire engine talking to a co-
  Licensed from: MonkeyBusiness / yayimages.com


   

  Og sånn til slutt, noe som ikke er farlig og noe off topic, men en beskjed som skrek etter å bli ytret:

  Noen DIY-prosjekter er det en slags usagt aldersgrense på skryting av. For eksempel klistremerker på fyrstikkesker og dorullnisser. Og hvis en på heder og nakkeskinn skal bruke bokstaver i interiøret, er det kulest uten skrivefeil.

  Eller, det med skrivefeil kan være direkte helseskadelig for lattermuskelen.

  Reagerer du når du ser farlige DIY-prosjekter?

  #diy #farlig

 • Publisert: 26.07.2017, 20:15
 • Kategori: Humor
 • 7 kommentarer
 • Prosjekt perfekt er en elendig ide

 • Publisert: 25.07.2017, 12:03
 • Kategori: Meninger
 • Jeg kan ikke tenke meg et verre drittord enn perfekt. Et ord som leder titusenvis av unge lemen utfor stupet av selvbebreidelse, usikkerhet, utilstrekkelighet og vonde tanker. Det er rett og slett på tide å denge litt tilbake. Brækhus-hardt. Det er på tide å stille perfekt skikkelig til veggs.

  Og ja, siden du spør, lemen er brukt med vilje, for å underbygge at en kan sprekke av for mye føleri.

   

  A lemming in Norway
  Licensed from: fullempty / yayimages.com

  Perfekt suger fordi:

  • Hvis de perfekte idolene bidrar til å fordumme oss alle i en overfladisk boble, hvorfor i alle dager trekker ikke noen opp en stoppenål og stikker litt i bobla? Og enda bedre, hvis de perfekte idolene selv blir usikre av å leke perfekt, hva er det vi driver med da?

   

  • Perfekt for deg er kun perfekt for deg. De du prøver å imponere med å fremstå perfekt, har kanskje ikke definisjonen på samme side i ordboka si engang. 

   

  • Å la higen etter en nærmest uoppnåelig tilstand prege livet ditt er du rett og slett for smart til. 

   

  • Perfekt fremstilles overfladisk, falskt og materialistisk, og har blitt et ord reklamebransjen elsker å spille gullharpe på. Med strenger laget av skjøre følelser av usikkerhet, bekreftelse, frykt og maktesløshet.

   

  • Hvis en noen gang skulle være heldig å snuble over perfeksjon, er det like forgjengelig som en snap. Plutselig er det over, og du er hekta som en rusmibruker for å føle det igjen.

   

   

  Å jage etter det perfekte er like meningsløst som å lete etter enden på regnbuen. Det perfekte vil, som regnbuen, flytte seg lenger unna deg jo nærmere du tror du kommer. 

   

  Og helt til slutt: perfekt suger fordi det ikke finnes. Så plis a, slutt å let så grundig! 

  search for you
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com

 • Publisert: 25.07.2017, 12:03
 • Kategori: Meninger
 • 8 kommentarer
 • Kreativ treningsleir 18: Bli mer kreativ på en svært effektiv og morsom måte

 • Publisert: 24.07.2017, 11:25
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Sjansen er stor for at du er en av de som ønsker å bli mer kreativ, og i dag skal jeg gi deg en av de mest effektive øvelsene jeg har laget, og 5 grunner til å gjøre den selv om du ikke har tro på at det funker.

  Men jeg må advare deg før du begynner: å ønske og bli mer kreativ er ikke det samme som at du er villig til å bli det. Skal du bli mer kreativ, må du nemlig tenke annerledes enn det du gjør i dag. Tryggheten i vaner er så mye varmere og triveligere enn frykten i det ukjente og uvante, og det er her det blir vanskelig for de fleste. Vanskelig gjør at mange gir opp, og da blir de heller ikke mer kreative. Vel, nok advarsler, la oss hoppe i det!

   

  En fantastisk effektiv treningsøvelse

  Dagens treningsøkt er en øvelse du ved første øyekast kanskje fnyser litt av. En øvelse som både inneholder barnslig glede, absurditet og humor mens du gjør den. Og, siden det er deg, skal jeg også forklare deg hvorfor du skal gjøre den. Here goes:

  Sjiraffen trenger en ny kropp fra dyreriket å feste halsen og hodet sitt på, og kan velge hva han vil. Hvilken kropp vil du fraråde?  Ta oppgaven med deg gjennom dagen.

   

  "Brainiac Kristin. Hvordan i alle dager skal et så tåpelig spørsmål kunne gjøre meg, som er både jusstudent og medlem i Mensa mer kreativ? I don't think so", ergo - du gjør ikke oppgaven.  Helt i orden for meg, men var det ikke du som ville bli mer kreativ?

  Giraffe
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

   

  5 grunner til hvorfor du skal gjøre oppgaven til tross for liten tro på den

  • Oppgaveteksten i seg selv er umulig, og dette er sannsynligvis ditt første motargument. Da vil jeg spørre deg følgende: hvor mange ganger har du stått ovenfor en oppgave som virker umulig, og slitt noe helt meningsløst med å løse den? Kan det ha noen betydning at hjernen din ikke er trent i å finne løsninger på oppgaver som virker umulige?

   

  • Det at oppgaveteksten helt tydelig ikke har et fasitsvar, gjør at du kan gi fantasien frie tøyler. Og når jeg sier "kan gi" her, er det fordi de fleste vil være bundet av frykt i møte med slike oppgaver. For hva om svaret er "feil", eller "teit" eller "barnslig". Du må tørre og slippe disse tankene hvis du skal bli mer kreativ. Det er hjernen din som snakker, holder deg tilbake i gamle vaner, og vil at du skal tenke akkurat som du alltid har gjort.

   

  • Oppgaven gjør deg nødt til å knytte sammen fakta du vet om dyr med forestillingen at sjiraffen skulle lånt kroppen til dyret. Og her kommer det viktigste: svært få av oss har lært absolutt alt de kan om dyr på en dag. Det vil derfor være biter av kunnskap om dyr fra mange sammenhenger, knyttet til ulike minner, plassert rundt omkring i hjernen din. Du vet tyver som roter rundt i alle skuffer i hele huset etter den ene diamanten? Denne oppgaven gjør at du leter rundt i hele hjernen din etter kunnskap om dyr, og etterlater det litt mer rotete, eller om du vil: litt annerledes.

  Giraffe
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

   

  • Oppgaven er sentrert rundt noe en ikke skal gjøre. Det er langt lettere for deg å si hva folk absolutt ikke bør gjøre enn hva de bør gjøre. Bare tenk deg om. "Jeg skal ikke ha noe gult. Jeg vet i alle fall at jeg ikke skal reise til Mallorca."

   

  • Det siste momentet som gjør denne oppgaven til en fantastisk trening for deg som vil bli mer kreativ er at du, hvis du tar den med deg gjennom dagen, vil oppdage at du tenker løsningsorientert på den. "Hva er det som vil være upraktisk med denne kroppen? Hvordan vil det fungere med denne kroppen? Hvilke andre dyr bor i nærheten av løven, kan noen av dem brukes?

   

  Og min kjære venn - det er sistnevnte prosess som aller tydeligst viser at oppgaven både har noe for seg og er svært verdifull for deg på din vei mot å bli mer kreativ.

  Jeg lar deg selvfølgelig velge selv: om du vil lese oppgaven som et tåpelig og barnslig påfunn fra min side, eller den gjennomtenkte oppgaven for å hjelpe deg å bli mer kreativ det faktisk er. 

   

  Livesending på landslaget?

  Hvis alt går etter planen, skal jeg få mekket opp en livesending om de ulike kroppene som blir frarådet. Dette skjer da inne på "det kreative landslaget", der lignende oppgaver kommer med jevne mellomrom. 

  Hva synes du om dagens treningsøkt? Hvilken kropp vil du fraråde sjiraffen å velge? 

   

  PS: Likte du dette innlegget, er dette treningsøkt nr 17. Dvs at 16 andre treningsøkter ligger og venter på deg.

  #kreativtreningsøkt #kreativ #kreativekristin #tips #oppgave

 • Publisert: 24.07.2017, 11:25
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 10 kommentarer
 • Å publisere eller ikke publisere?

 • Publisert: 23.07.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • Når det er så klamt i murhuset at t-skjorten sitter fast ved den tynne lenken på sølvsmykket, og knærne er småsåre etter timesvis på magen på piknikteppe i hagen. Under epletreet, med epler dryssende ned i takt med den barmhjertige vinden. En stekende sommer for trønderen i meg, som slett ikke er laget for varme eller sol. Her snakker vi om trønderen som inntar mahogni som skaller av etter et par dager, og myser mot sola til migrenen slår inn. Hvor lyst har en til å skrive blogginnlegg da?

  La være å skrive?

  Det finnes alltid utallige grunner til å ikke skrive blogginnlegg. Det finnes til og med latterlig gode. Men å innta gamlemormodus og bruke været som en unnskyldning er lavmål, selv til meg å være.

  For det er jo sånn at en gjerne har en viss avtale med seg selv da, i denne hobbyen, hvor ofte en skal levere brukandes skriblerier til massene. Feed them cake osv. Men er det en person det er lett å bryte avtaler med, er det jo nettopp seg selv.

  Gjør det noe om en ikke skriver?

  Gjør det så mye da?, spør du kanskje. Nei, det gjør ikke det, men en dag blir fort til mange og plutselig sitter man med både sceneskrekk og dårlig samvittighet i tillegg til den følelsen man får når man ikke har nok nakkeskinn å dra seg selv etter. Fordi man finter seg selv ut på innbytterbenken med dårlige unnskyldninger litt for ofte.

  Think new idea
  Licensed from: phakimata / yayimages.com

  Alene i verden?

  Det er meget mulig dette er en følelse jeg er helt alene om i verden, men om det skulle være, er det jo også en unik historie som fortjener å bli hørt. Uansett, på slike dager som dette har jeg god erfaring med å røske kaktusen vekk fra munnen. Si det som det er i stedet for å pynte med serpentiner her og der. Hvis jeg bare kan hjelpe en osv.

   

  Hva har jeg brukt tiden på?

  I dag og i går har jeg faktisk bedrevet bildelek på canva de timene jeg vanligvis bruker på blogging. Jeg har blant annet laget ny header til Toini - dråpedronningen. Hun lar meg få leke med den store bildesamlingen sin når jeg skal lære meg nye ting, og det er jeg meget takknemlig for! Det hadde ikke vært like gøy med mine egne bilder.

   

  Hva gjør jeg de dagene det er radio silence?

  Enkelte dager vil det ikke komme noe blogginnlegg herfra fordi livet har tatt styringen, også på internett. Mens andre dager er det av helt andre grunner, kall det gjerne en investering i fremtiden. Nye ting må læres, og da er bloggtiden nødvendigvis den som må vike med familie og hus prioritert over internett på skalaen.

  Hvordan være sikret en daglig dose?

  Vil du være sikret en daglig dose fra Kristin.blogg.no, er det sikreste kortet å melde deg inn i Facebookgruppen "det kreative landslaget".  Den er for deg som vil bli mer kreativ, og fokuserer på små oppgaver, humor og kreative tips.

  Jeg har mange planer for denne gruppen fremover. Jeg vurderer til og med å kjøre et slags nachspiel med Facebook live som går nærmere inn på de ulike kreative treningsøktene. Men det har jeg ikke testet interessen for enda, så det har du altså ikke hørt fra meg.

  ...

  Ja, også et nyskjerrigspørsmål til slutt: Har du noen gang sluttet å følge en blogg fordi de har endret publiseringsrate fra det du har blitt vant med?

 • Publisert: 23.07.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • I kveld skal jeg leke med bilder!

 • Publisert: 22.07.2017, 19:55
 • Kategori: Blogg
 • Gleder meg skikkelig, for i kveld har jeg og Canva datenight. Romantisk belysning, fiolinmusikk og eplemost fra Telemark.

  Jeg har noen faste snillinger som er elskverdige nok til å låne meg bilder, slik at jeg kan leke meg med å lage headere, grafikker, bilder og lignende. Og i kveld tenkte jeg å ta med meg noen godbiter til Canva for å se hva resultatet blir. 

   

  Vil du gi meg muligheten til å leke med dine bilder, og kanskje få en ny header eller noe annet snacks tilbake? Send meg det du ønsker brukt til: kontaktkristinblogg@gmail.com. 

  Angry little girl with painted hands
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com

   

 • Publisert: 22.07.2017, 19:55
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 3 spillfavoritter fra glemselens hule

 • Publisert: 21.07.2017, 10:47
 • Kategori: Blogg
 • Mye er sagt, skrevet og gjort opp for når det gjelder de store spillutgivelsene på 2000-tallet. Men hva med de små favorittene? Spillene som skulle spilles "bare en gang til" før en begynte med maten, og endte med en skrubbsulten Kristin 4 timer senere? Jeg har flere sånne småspill jeg brukte mye tid på, og fortsatt har gode tanker når jeg tenker tilbake på. Her er en liten hyllest til de 3 beste. Kanskje du også har spilt dem?

  Happy pretty blonde using computer
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  1. Rocket mania.

  Du er sjefen for rakettoppskyting i en spilloverflate der opparbeiding av bonus, logiske løsninger og kampen mot klokka dominerer. Legg opp luntene slik at flest mulig raketter blir fyrt av samtidig, og nyt jubelropene. Denne lille perlen fra Popcap games har alt. 

  2. Dynomite.

  Også en popcapperle: Du styrer retningen på og velger hvilket dinosauregg som skytes opp. De skal cleare en stadig økende mengde dinosauregg som kommer rasende mot hodet ditt. Et spill der fargekombinasjoner, nøyaktighet, flaks og det å holde hodet kaldt dominerer. Spesielt når eggene begynner å nærme seg deg, og farten er faretruende høy. En bonus for dinosaurnerden i meg, er lydsporet som inviterer til å treffe riktige farger: Jurrassic combo - Dynomite combo!!!! Klarer du mange nok på rad, får du selvfølgelig poengbonuser og andre fine fordeler.

  3. Insaniquarium

  Dette er et gratisspill, men ville nok anbefalt downloadversjonen, da dette er et spill som tar tid. Hvor god er du på gullfiskoppdrett i en tid der skumle aliens kan komme når som helst å avslutte hele akvariumslykken? Strategi, økonomiske vurderinger, pengeinnsamling og fanatisk panikkskyting. Takket høyere makter den dagen jeg fikk låst opp innsamlingshjelperen, for akvariet blir fullt til slutt, og spillet er velegnet for å få vondt i klikkfingrene. Et av de mest absurde, men ekstremt underholdende spillene.

   

  Har du spilt noen av mine favoritter?

  Les også: Mine 5 favorittblogger

  #spill #pc #godeminner

 • Publisert: 21.07.2017, 10:47
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Skjerpings damer, alder er ikke bare et tall!

 • Publisert: 20.07.2017, 13:06
 • Kategori: Meninger
 • Alder er bare et tall, sier du i mange sammenhenger. Underforstått at det er ikke så viktig, det spiller ingen rolle. Men jeg har lett i de mørkeste hemmelighetene bak utsagnet, og tør påstå at alder ikke bare er et tall. Og dette innlegget skal vise deg hvorfor.

  Damen på byen

  "Alder er bare et tall", sier damen på byen. Hvis det var bare et tall, hvorfor i alle dager får ikke guttten lov å spørre hvor gammel hun er? Og enda verre: I forlengelsen være tvunget til å gå på tåspissene rundt og gjette seg frem til hva som er et kvalifisert gjett som blir hyggelig mottatt. For la oss være ærlige her: en ber jo ikke gutta gjette for at de skal gjette, det er jo for å fange dem i " nå bør du gjette noe sånn at jeg blir smigret, ellers gidder jeg ikke prate mer med deg".  Gjetter han for høyt, drar vi jo med oss venninna på do for å snakke om saken. "Hørte du eller, han gjetta at jeg var 5 år eldre enn jeg er. 5 år!!!", og sympatien flommer mellom dobåsene. Hvis alderen bare var et tall, hvorfor blir hun da så fornærma?

  Girl with orange halves in front of her eyes
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  Damen i stua

  "Alder er bare et tall", sier bloggeren som er litt eldre enn hun liker, og søker frem kodene for å skjule alderen sin i bloggprofilen. Den samme dama tar Facebookalderen også, har sett det er vanlig å gjøre rundt 28-årsalder. Hvis alder var bare et tall, hadde det vært noe å skjule da?

  "Alder er bare et tall", sier bloggeren som definerer hele bloggnavnet sitt rundt hvor gammel hun er, eller var da en begivenhet fant sted. #trebarnsmammaradiografsom33.blogg.no liksom. Hvis alder var bare et tall, hvor kommer alle disse bloggnavnene fra?

  Damen og kjærligheten

  "Alder er bare et tall", sier damen på Tinder, og skroter nok en trivelig kar på bakgrunn av at han er to måneder utenfor den eviglange ideallista hun har skissert for sin drømmemann. Om hun helt ærlig er 7 år for gammel for drømmekvinnen andre har sett for seg derimot? Da er han en komplett tufs. Hvis det var bare et tall, hvorfor skjer sånne ting da?

  "Alder er bare et tall", sier du for å rettferdiggjøre et forhold med en gutt du innerst inne VET er for gammel. Eller kjenner selv på at er litt for ung. Eller i alle fall i en sånn alder at omverdenen vil gjøre et poeng av det. "Alder er bare et tall", er et våpen brukt for å imøtekomme de reaksjonene som eventuelt kommer, en slags støttemur for å rettferdiggjøre forholdet for deg selv. Men hadde alder vært bare et tall, hadde du jo heller ikke trengt å imøtekomme noen reaksjoner?

  little girl drinking orange juice
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Lite alvorsord

  Vi kan ikke alle melde oss inn i hønehjørnet på Facebook og kvinneguiden og være jenter til vi er 60. Hvem i alle dager har vi tenkt at de yngste jentene skal se opp til, dersom alle damene som er eldre enn dem er barnslig oppslukt av å være som de yngste jentene. På ALLE mulige vis? Hud, klær, meninger, interesser?

   

  Jeg har ikke noe fasitsvar på når jente slutter og dame begynner, og det er heller ikke poenget, men hvem er det som har bestemt at dame er noe å grue seg for? At dame er noe grusomt? Dame er jo ikke automatisk det samme som "damete"?

   

  Les også: #branok, en farlig tendens.

   

  Alder er ikke bare et tall!

  "Bare et tall du liksom". Alderen din er ditt tall, uansett om det skremmer deg eller ikke. Jeg forventer fortsatt å rope inn små barneskolebarn fra venterommet når noen er født etter 2000. Alle som ikke husker Lillehammer-OL er jo egentlig så små. Men jeg er jo voksen, og glemmer litt hvor fort årene går.

  Du har levd dine år, alderen din, og nei, du vet ikke hvor lenge du har igjen. Men å bruke "alder er bare et tall" er å lage unnskyldninger for oppførsel vi egentlig ikke liker at vi selv har, eller andre har. Eller lage unnskyldninger for at vi kan gjennomføre noe samfunnet helst ser at vi ikke gjør. Da kan det faktisk være bedre å si det som det er.

  #dame33: "Alder er ikke bare et tall." Hvis ungene får høre "Grow up. Act your age.", får vi kanskje begynne med det selv også. Første steg på veien er kanskje å innrømme at du har en alder.

  Hva tenker du? Er alder bare et tall?

  Trykk gjerne på den blå likerknappen om du likte dette innlegget.

  Følg denne damen på Facebook HER.

  #alder #tall #dame #jente

 • Publisert: 20.07.2017, 13:06
 • Kategori: Meninger
 • 12 kommentarer
 • Hvor mye tull kan man skrive om tilbud?

 • Publisert: 18.07.2017, 20:30
 • Kategori: Humor
 • Du har kanskje ofte tenkt over hva det beste du kan få tak i er? Eller hvor mye du skal investere i ulike nivåer av din fordømte selvutvikling? For utvikle deg må du vel, ellers står du jo helt stille, og stillstans er jo et sånt ord med smør på flesk inni seg. Står noe stille, har det jo nødvendigvis stanset. 

  For hullete for rikdom?

  Men ikke sånn scrapbookingstansing altså, hvis du er av den typen. For det ville vel være vel hullete for å være velstand? Med andre ord vil scrapbooking være litt for hullete for rikdom, sammen med stillstansen. Noe mange hobbyrom rundt omkring i lang og bredstakte land er villige til å stå vitneboks for.

  Det beste i livet er gratis.

  Det vil altså si at ting som ikke er gratis, er dårligere. Og du vet jo også, med rimelig sikkerhet, at det finnes tilbud som er for gode til å være sanne. Men hvis det er sant at det beste i livet er gratis, og tilbudet er gratis, men for godt til å være sant. Da er jeg neimen ikke helt sikker på hvor vi havner? 

  Hvor på skalaen?

  Snakker vi skala eller skalering av tilbud, og hvordan kan dette være i samband med skallethet. Eller enda bedre: reklame myntet på skallethet. Hvordan skal man tolke det? For dette er jo vitterlig for godt til å være sant? Men det koster jo penger, så da er det ikke det beste tilbudet, så da må det jo være et tilbud som er usant. Og det kan en kanskje si om effekten også, for å si det på den mest effektive måten?

  Alltid gratis!

  Kanskje kommer en også over et tilbud som er for godt til å koste penger? Men er det da sant eller usant? Det bør jo i alle tilfeller være gratis. Et kvalitetstegn, for gir du bort gratis, vil det jo være det beste i hele vide verden, enten det er i sin eller din hånd. Hvilke bedrifter som kan overleve en slik strategi uten bruk av "ta den ring og la den vandre". Noe sannsynlighet for å se at du har fått den tilbake etter å å ha gitt bort kan være tungen på vekta. Måtte det bare veie tungt nok og i riktig vektklasse.

  Hvorfor? Hvor: på kristin.blogg.no, for: folk som liker denne type ordlek. Fordi? Det er greit å finne sine gærne likesinnede, blunkesmilefjes.

  Synes du slike ordleker er latterlig gøy, eller bare latterlig?

  free
  Licensed from: gufoto / yayimages.com


   

 • Publisert: 18.07.2017, 20:30
 • Kategori: Humor
 • 3 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 17: Tips til hvordan du lett dreper skrivesperren

 • Publisert: 17.07.2017, 14:47
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • På dager der innleggene ikke akkurat sitter like tett som 3 for 2-tilbudene på Cubus, trenger man ofte litt hjelp til å finne ut hva man skal skrive om. Dagens teknikk kan du bruke når du er i trøbbel. For er det en ting som er sikkert, er det at absolutt alt du har skrevet tidligere har et søskenbarn.

   

  Hva mener jeg med et søskenbarn?

  Søskenbarn har familiebånd til felles, men kan utover dette være svært ulike. I skrivesammenheng vil dette familiebåndet, det som er felles, være deg. Du er kanskje også den eneste fellesnevneren i mange tilfeller. Et søskenbarn er noe som ligner, men er langt fra likt. Og det er også utgangpunktet for denne teknikken.

   

  Hvorfor skal du bruke denne teknikken?

  Bruk den for å finne noe du har lyst til å skrive om, selv på dager der du egentlig ikke har lyst til noe som helst.

   

  Lyst til. Smak på ordene, for de er ekstremt viktige for din trivsel som blogger. Du trenger da ikke skrive noe bare fordi du kan, når du kan velge noe du har LYST til å skrive?

   

  Two girls lusting over man
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Hvordan finner man et søskenbarn?

  For å finne et søskenbarn, finner du frem en vilkårlig overskrift på noe du har skrevet. Deretter bytter du ut ord for ord, til det dukker opp en ide du har lyst til å skrive. Dette fungerer best dersom du har en setning som består av minimum et verb og et substantiv, altså en setning der det skjer noe.

   

  La meg gi deg et eksempel, der jeg har byttet kun ett ord for hver linje:

  Gode ideer til hva du kan gjøre i helgen.

  Nye ideer til hva du kan gjøre i helgen.

  Nye ideer til hva du kan gjøre i hagen.

  Nye ideer til hva du kan plante i hagen.

  Nye ideer til hvordan du kan plante i hagen.

   

  Ser du? Bytt ett ord i gangen, og skriv ned alle. Deretter ser du over listen din, og finner ut hvilket søskenbarn du liker best.

   

  Hva synes du forresten om dagens nødhjelptips?

   

  Vil du ha flere tips? bli med på landslagssamling:

  Jeg synes du skal sjekke ut facebookgruppen "Det kreative landslaget". fordi den er ypperlig for deg som..... ja , hvem er den egentlig ypperlig for? I dag har jeg utfordret gruppemedlemmene med en meningsmåling for å finne det ut, slik at jeg kan fortelle deg hvorfor. Vil du finne det ut selv,  trykk på bildet og bli med da vel:  #kreativtreningsøkt #kreativ #tips #bloggtips

 • Publisert: 17.07.2017, 14:47
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 2 kommentarer
 • 4 gode grunner for kommentargodkjenning

 • Publisert: 16.07.2017, 21:50
 • Kategori: Bloggtips
 • Det er mye frem og tilbake om kommentarfelt, skal man ha et, og om det skal være åpent eller lukket. Alle synes selvfølgelig den løsningen de har valgt, er den ENESTE riktige. La meg gi deg min begrunnelse for at du skal være på mitt lag, laget for oss som har kommentargodkjenning.

   

  Accept or Ignore?
  Licensed from: rnl / yayimages.com


  1. Nettroll

  Hvis du har besøk av nettroll i kommentarfeltet ditt, er kommentargodkjenning som sol å regne. Her kan du la dem sprekke uten at de får så mye som en eneste dråpe med kristenmannsblod, eller oppmerksomhet da. Les: bruk sletteknappen.

  Alternativt kan du grunne på kommentaren en stund, og så publisere den samtidig med et gjennomtenkt og godt svar som ikke er skrevet i affekt og irritasjon. Affekt og irritasjon er nemlig som Snickers å regne for nettroll.

   

  2. Videresendere

  Du vet, de som skriver et eller annet som i beste fall kan besvares med spørsmålstegn hva gjelder innholdet i blogginnlegget ditt. Det har absolutt ingenting å si hva du har skrevet om, alt dette handler om er videresending til vedkommendes egen blogg. De som har gjort storkar av seg på denne teknikken, bruker linker som bit.do eller bit.ly for å skjule bloggadressen sin. Sannsynligvis for at du skal bite agnet flere ganger.

  Slike kommentarer handler kun om avsender. De bryr seg ingenting om deg, kommer aldri til å besvare om du skriver et spørsmål tilbake og du kan derfor med god samvittighet trykke på den lille knappen det står slett på. 

  3. Nettkasinoer

  Denne er i nær slekt med den over, da nettcasinoer som ikke har lov til å reklamere på blogg.no, bruker kommentarfeltet for å omgå loven. Kommentaren er ofte triviell og uskyldig, som "helt enig" eller "bra skrevet", men hvis du ser i adressefeltet, som da er den adressen man blir sendt hvis man trykker på kommentaren, vil det være enten en bit-link eller en adresse til en nettside som driver pengespill. 

   

  Sånn i klartekst betyr det at de gjør at blogg din bryter loven, fordi du står som blogger ansvarlig for HELE bloggen, inkludert det som står i kommentarfeltet.

  In the casino
  Licensed from: JanPietruszka / yayimages.com

  Kommentarer fra nettcasinoer og betting sletter du bare unna, enkelt og greit. Dette er pur egoisme fra en industri som vil vrenge lommene til folk på enarmede banditter og bingo på nett, uten å bruke en krone av markedsføringsbudsjettet. 

  Ser du en slik kommentar hos en medblogger, gjør dem gjerne oppmerksom på det. 

   

  4. Andres personopplysninger.

  Enhver kommentar som legger ut en annen persons personnummer, har ingenting i et kommentarfelt å gjøre. Det handler både om nettvett, og personnummeret er en gyllen vei til identitetstyveri for de som synes det er en flott hobby. Ikke bidra til å spre andres sensitive informasjon, 11 siffer på rad og et navn er helt unødvendig for å gi en kommentar verdi. 

   

  Avslutningsvis

  Uansett hvilken type kommentarfelt du velger, ha kontroll over hva som rører seg i ditt. Sørg for at du ikke bryter retningslinjer og lover fordi noen andre har tatt styringen i ditt kommentarfelt.

   

  Hvilken type kommentarfelt har du? Fikk du noen nye tanker av dette innlegget?

  #kommentarfelt #nettroll #videresende #nettcasino #godkjenning

 • Publisert: 16.07.2017, 21:50
 • Kategori: Bloggtips
 • 29 kommentarer
 • Hvordan gikk det?

 • Publisert: 15.07.2017, 13:08
 • Kategori: Blogg
 • På fredag var jeg annerledes på bloggen, fordi jeg var på oppdrag. Jeg skulle oppføre meg på en helt annen måte enn det jeg pleier, og det hadde vært moro å vite om du synes jeg klarte oppgaven.

  set of pinup tattooed girl wth different expressions
  Licensed from: peus / yayimages.com


  Her er innleggene fra annerledesdagen:

   

  Spraymal legoen i huset

  Hair inspo - hvilken farge bør jeg velge?

  Bildedryss fra hagen

  Sorry!

   

  Jeg har nå redigert inn noe av det som ikke er meg i starten av innleggene, slik at du kan se det.

   

  Hvilket av innleggene er minst meg?

  #annerledesdagen 

 • Publisert: 15.07.2017, 13:08
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Sorry!

 • Publisert: 13.07.2017, 21:15
 • Kategori: Blogg
 • Sett i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen her på bloggen. Måten dette innlegget er annerledes oppførsel på nett fra meg på: 1. Jeg har et overforbruk av det samme ordet i første avsnitt som er nesten kriminelt. 2. Jeg hadde pepret ut tre innlegg allerede denne dagen, så unnskyldningen er helt idiotisk. 3. Jeg er ikke en blogger som presenterer new in. Det måtte isåfall vært i kjøleskapet, med yoghurt og cottage cheese. 3. Avslutningen...

  Beklager for at jeg ikke har blogget på en stund. Regner med dere har savnet meg noe skrekkelig den tiden jeg har vært vekke? Grunnen er at jeg har ikke hatt så mye spennende å blogge om, for det har ikke skjedd så mye spennende i livet mitt siden det siste spennende innlegget jeg laget. Jeg lover å skjerpe meg, pinkie, og at mitt uspennende liv ikke skal gå utover dere spennende lesere i fremtiden.

  Sad Faced Woman
  Licensed from: Creatista / yayimages.com

   

  Tidligere i dag tenkte jeg å lage et "new in"-innlegg av de nyeste innkjøpene mine, men så ventet jeg for lenge, så de var ikke nye lenger. De var rett og slett blitt gamle. Sorry for det også! Tenker at alle lærer så lenge de lærer, og at i morgen er en ny dag. Om det blir noen nye innkjøp i morgen, og om jeg rekker å gjøre "new in" på dem før de også blir for gamle, den som lever ser.

  Håper det ikke er "too late to apologize!

  xoxo Bloggergirl

  #annerledesdagen #annerledes

 • Publisert: 13.07.2017, 21:15
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Bildedryss fra hagen

 • Publisert: 13.07.2017, 19:20
 • Kategori: Blogg
 • Sett i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen her på bloggen. Måten dette innlegget er annerledes oppførsel på nett fra meg på: 1. Jeg tar svært sjelden bilder til bloggen min. Selvfølgelig hadde det vært moro å gjort, men det tar rett og slett litt for mye tid. 2. Jeg er ikke så opptatt av hagestell og blomster, sånn egentlig.

   

   

  En liten runde i hagen i kveld resulterte i disse bildene jeg gjerne vil DELE med dere. 
  #annerledesdagen #annerledes

 • Publisert: 13.07.2017, 19:20
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Hair inspo - hvilken farge bør jeg gå for?

 • Publisert: 13.07.2017, 18:09
 • Kategori: Blogg
 • Skrevet i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen, og her er hvordan dette innlegget er annerledes: 1. Skrivemåte, ordvalg, velkomsthilsen og emojis i innlegget. Jeg hiver på emojis i kommentarfelt til vanlig, men ikke i innlegg. Jeg har lånt litt ord av noen bloggere som er litterann høyere enn meg på listene. 2. Jeg er ikke så lite gjennomtenkt at jeg blir lei av ting etter en uke, og i alle fall ikke hår. 3. Jeg har frisørskrekk, og hater å gå til frisøren, så det å spørre noen andre om hjelp her, er faktisk helt utenkelig.

   

  Hei mine fineste og beste! :) <3 <3 <3 <3 <3 (Når vet man egentlig at det er nok hjerter?)

  Ble sittende og drodle på pinterest, og plutselig fant jeg på at jeg er typ drittlei av håret mitt. Det ble plutselig so last year lissom. Så jeg har dekt over alle speilene i huset nå, i påvente av endring. Har landet på tre mulige farger, og hvem er bedre til å hjelpe meg enn dere?

   

  Beauty woman with shiny golden hair
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com

  young attractive bunette woman with glossy shiny hair
  Licensed from: juniart / yayimages.com

  Blond Fashion Woman Portrait. Blonde Hair
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com

  Jeg trenger helt klart hjelp - ASAP!

  Trykk like hvis du liker hair inspo.

  stoooor klem fra meien, helt på sneien uten speil på denne veien.

  #annerledesdagen

 • Publisert: 13.07.2017, 18:09
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Spraymal legoen i pastellfarger!

 • Publisert: 13.07.2017, 13:33
 • Kategori: Blogg
 • Sett i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen her på bloggen. Måten dette innlegget er annerledes oppførsel på nett fra meg på: 1. Løgn. Historien som fortelles er ikke sann, noe som forsåvidt kommer frem i de to bildene nederst, om du leser første linje loddrett. Men likevel, det er ikke helt meg å fare med løgn på denne måten. 2. Jeg har lånt meg en interiørinteresse som i utgangspunktet er ikke-eksisterende. 3. Jeg har innplassert skrivefeil med vilje, for eksempel i parantesen etter affiliateslinken som ikke fungerer. 4. Jeg har inntatt idiotmodus. 5. Ja, også signaturen nederst da...

  Det er sikkert flere enn meg som har irritert seg over de skarpe fargene duploen har? Jeg mener, eyesores much? Jeg skulle gjerne likt å se den barneromspaletten slikt glir sømløst inn i. Eller, spar meg, jeg vil ikke hverken meg selv eller deg så vondt. Derfor har jeg i dag et eminent tips til deg som også prøver å ha en viss standard på fargene i huset.

  Kvalitetstid med ungene

  For å gjøre dette til et prosjekt både for meg og ungene, tenkte jeg å involvere dem, for det har jeg både lest og hørt at er viktig for deres selvbilde senere. Det var derfor med et frydefullt mammasmil jeg kom hjem fra EUROPRIS(afillieitslink) med en sprayboks med bebiblått og en med prinsesserosa. Og smilet, det ble ikke noe mindre utover dagen. 

  Mother and her child
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com


   

  Hvorfor har ingen tenkt på det før?

  Jeg beklager til de som føler seg dratt langflat under samme kam her, men jeg velger å ta hatten for meg selv denne gangen. Jeg skjønner simpelthen ikke hvorfor ikke flere har tatt med barna på slike prosjekter? Skikkelig latter og kos mens vi sprayet. Jeg valgte å ikke bruke vernemaske, fordi det er et økonomisk valg jeg tar på vegne av min familie.

   Legoen ligger nå til tørk, og gjett om de var fornøyde? Det blir jo vanskelig å holde fingrene unna til det tørker, men så lenge de bare smaker litt, burde det gå bra, ikke sant?

  Så, til Lego produserer Duplo i farger som passer interiøret på barnerommet - er kanskje spraylakkering tingen?

   

  Før du kommenterer, vil jeg at du leser noen ord for dagen. Kan ikke leses for grundig, og definitivt anbefales noe vertikal lesning og ettertanke også.     Nå kan du få kommentere, hvis du har lest ordene som jeg ba deg om.

  Vi snakkes senere i dag! 

  xoxo Bloggergirl

  #annerledesdagen #annerledes

 • Publisert: 13.07.2017, 13:33
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Det beste til slutt?

 • Publisert: 12.07.2017, 21:57
 • Kategori: Blogg
 • Vi nærmer oss heldigvis eller uheldigvis slutten på ønskene som kom inn under leserens uke. Og det beste har jeg selvfølgelig spart igjen til slutt. Eller? La meg oppsummere, så kan jo du si din mening om gjennomføringsevnen. For å dra inn sportsklisjeene i selskapet: telemarksnedslag eller brink? 

  Business woman holding target to man's back while other man aims bow and arrow
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


  Leserens uke - siste oppsummering

   

  Vegetarprosjekt: Det ble intet prosjekt, men noen tanker om vegetarliv og kjøttfrie dager.

  Noe på navneforvirring norsk/engelsk: Den ble kort, men jeg fikk da sagt litt om navn og tilstander.

  Vlog, noe på brettspill og liste over favorittblogger: Her har jeg levert. Vlog i "Det kreative landslaget" og innlegg om både brettspill og favorittblogger. Kinderegg og tre i en, der altså.

  Om noe/noen som jeg ser opp til, som inspirerer meg eller som har forandret mitt syn på noe. Her skrev jeg en personlig tekst om mannen som forandret mitt syn på meg selv.

  Fotoshoot/antrekk. Her er det status quo, den er stemt frem av de tingene som skremmer meg, og det kommer. Vil dukke opp så snart fotograf, barnepass og tid møtes i origo. .

  En dag da jeg er veldig lite meg, og rapport fra den. Ift oppførsel og utseende. Her har jeg vridd hjernen noe innmari, og kommet opp med en mulig løsning. 

  Gå med ulike sokker en uke: Denne står på pause, så jeg har igjen to dager. Grunn: uventet sommervær og sokkeløs tilværelse. 

  Sprade rundt i bikini og legge bildene på bloggen: Denne er gjennomført.

   

  Verdien av evaluering

  Når en gjør opp status på denne måten, blir det veldig tydelig hvordan det ligger an med gjennomføringsevnen. Det kan være lurt å evaluere litt innimellom, ikke bare ift jobb og skolegreier, men også på andre områder. Hadde jeg evaluert litt før, kunne jeg også oppdaget det faktum at jeg igjen sparer det dummeste til slutt. Det jeg gruer meg mest til, og som potensielt kan gi størst omvei fra komfortsonen.

  Dette vet jeg jo at er dumt - og gir som tips til alle andre å unngå. Men det er bare så himla vanskelig å gjennomføre innimellom.

  Les også: Hvorfor er hvordan du skriver så viktig? , der viktige poenger belyses ved hjelp av en Disneyfilm. Gjetter du hvilken før du kommer til slutten av innlegget?

   

  Hva synes du om gjennomføringen av leserens uke? Hva tror du om det som gjenstår?

  #leserensuke 

 • Publisert: 12.07.2017, 21:57
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hvorfor er presentasjon så viktig?

 • Publisert: 11.07.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke mange som på stående fot synes mange av temaene fra sist innlegg er passende for en barnefilm? Vel, det er en barnefilm, og en høyt aktet og elsket en. Tror du meg ikke får du skynde deg ned til bunnen av innlegget og lese det med en gang.

  For deg som vil leke enda litt først; her er en reprise på listen:  Presentasjon er alfa og omega

  Hvordan du velger å se verden og hvordan du velger å kommunisere det du har sett, er to ekstremt viktige ting. Måten vi ordlegger oss på har avgjørende betydning for hvordan mottakeren ser på scenarioet som blir presentert. Jeg vil derfor gi deg denne listen i en annen, og like sann versjon.

  • vakten blir mobbet av sin overordnede.
  • du sitter og heier på en kriminell.
  • han ramlet i en tønne med rom, glemte jobben sin og oppførte seg som en fyllik etterpå.
  • Skattene ble økt med tigangen. Styresmaktenes ord var "flå dem!", uten tanke for sine innbyggere.
  • Han sto opp mot urettferdighet, og må møte galgen for det.
  • De er villige til å ofre en uskyldig mann som et brikke i et høykriminelt spill.
  • Landsbyen samler seg om grove sjikaneviser mot monarkiet.
  • Ingen løftet en finger da vakten ble offer for blind vold.

  Ord er mektige

  Jeg må igjen minne deg om at dette ikke er tabloide overskrifter fra avisene, men en høyt aktet barnefilm. For ord er mektige sånn, du kan fremstille dem på den måten du vil. For å oppnå den reaksjonen du vil. Og det er faktisk litt skummelt å tenke på. 

  De sier ofte at folk har ordene i sin makt, men hvis man ikke tenker seg om, kan det fort være tvert om. For ord fanger, er de først lagt på bordet kan de være vanskelig å forandre. Og ord farger, visse ord er forbundet i kjetting med visse assosiasjoner og situasjoner. Sannelig jeg sier deg, sann mine ord, hvis du er med på den leken. 

  business team making a presentation
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  Husk ordenes makt

  Prøv å ha i bakhodet hvorfor ting blir sagt på en viss måte. Vær din egen lille kildekritiker. For folk sier ting på en viss måte for å få innflytelse, for å skaffe seg fordeler og i ytterste konsekvens; for å lure deg. Og i dette tilfellet, for å statuere et eksempel for hvordan en kan fremprovosere en ønsket reaksjon på noe, ved å presentere det på en klinisk og alvorlig måte. For å få deg til å tenke. For Robin Hodd er en strålende barnefilm jeg koser meg med sammen med mine barn, selv om den inneholder alle disse temaene:   

  Hva er poenget her Kristin, skal vi slutte å se på Robin Hood nå da?

   

  Nei, men du skal huske dette!

  Spesielt opp mot valget i høst, vil jeg be deg om å huske dette innlegget. Hva ligger bak ordene? Hvorfor blir ting sagt på denne måten? Hva sies egentlig?

  For å oppsummere: Er det sir Hiss som har falt i en tønne med rom, eller er det en statsansatt som er dritings på jobb? 

  Det kommer faktisk helt an på intensjonen bak utsagnet.

   

  Synes du dette var interessant?

  Del gjerne innlegget, hvis du vil at flere skal få med seg det viktige budskapet. (Oppfordring inspirert av den fine kommentaren til hverdagspost.)

   

 • Publisert: 11.07.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Og dette skal liksom være barnefilm?

 • Publisert: 11.07.2017, 12:18
 • Kategori: Humor
 • Hva mener du? Hva er et passende barnefilmtema? Det er veldig mye vi prøver å skjerme ungene våre for, og i dag tenkte jeg å få din mening om hva som er det mest passende temaet for en barnefilm av en fin, liten liste jeg har laget. Skjønner du hvorfor listen ser slik ut, får du selvfølgelig bonuspoeng.

  Popcorn at the Movies
  Licensed from: rnl / yayimages.com

  Hvilke av disse temaene synes du er passende for en barnefilm?

  • Mobbing på arbeidsplassen
  • Dødsstraff ved henging
  • Forherligelse av kriminalitet
  • Justismord av uskyldige munker
  • Religionsinstanser som handler på eget initiativ mot statens regler.
  • Statsansatte som er dritings på jobb.
  • Trusler mot autoriteter.
  • Gjøre narr av noens arbeidsutøvelse.
  • Skatteunndragelse.
  • Utskjelling av statsansatte.
  • Sjikanerende og mobbende revyviser.
  • Vold mot statsansatte.

   

  Alle, ingen eller er det noen få som stikker seg ut som mer passende? Gleder meg til å høre din mening! Kanskje har du også skjønt sammenhengen?

  #film #barn #hvamenerdu

 • Publisert: 11.07.2017, 12:18
 • Kategori: Humor
 • 7 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 16: Unngå og skrive som en kopimaskin, 5 tips

 • Publisert: 10.07.2017, 19:58
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • For mange av oss er det helt nødvendig å bli inspirert innimellom, de færreste av oss har et bibliotek av kreative og unike løsninger på innerlomma. Men hvordan unngår du at skrivingen din synes å komme fra kopimaskina? I dag skal du få noen tips hvis du liker å gå på inspirasjonsjakt, men føler at du skriver det samme som andre hvis du skriver om samme tema.

  Hvordan være unik og inspirert samtidig?

  Innlegg du skriver på bakgrunn av inspirasjon har en fare de innleggene som faller ned i hodet ditt ikke har. Du står i fare for å kopiere mer enn du lar deg inspirere. Og det er, i mitt hode, ikke bra, derfor er denne kreative treningsøkten rett og slett 5 tips for å unngå kopiering.

  For la oss være ærlige, alle bloggere har et ønske om å skrive en unik blogg. I alle fall de jeg har snakket med.

  copy machine
  Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

   

  5 tips for å unngå og skrive som en kopimaskin

   

  1. Sjekk at det er du som har skrevet innlegget ditt.

  "Dah! Selvfølgelig er det jeg som har skrevet det" Er du egentlig helt sikker på det? Har du brukt ord som du vanligvis bruker og setningssammensetninger som føles naturlig for deg? Spesielt er dette viktig å tenke på om du skriver om en sak som er mye omtalt i media, eller du fikk ideen da du leste et spesifikt blogginnlegg hos noen andre. Pass på at det ikke er stemmen fra noen andre som slår hardt ekko i dine bloggvegger. Er det det, vil nemlig de faste leserne dine se det med en gang.

  2. Gjør en stor nok personlig tilpasning

  Du er sannsynligvis godt kjent med konseptet å gjøre låter til sin egen innenfor musikk. Det er litt det samme skriftlig også, bare at du ikke kan slenge på noen ekstra bokstaver og si deg fornøyd. Hvis du har hentet inspirasjonen fra en enkelt kilde, vil jeg at du spør deg selv: "Er dette noe som kunne vært skrevet av vedkommende?" Skriv det nok som deg til at det ikke kunne vært skrevet av inspirasjonskilden. 

  3. Lån bare deler av faste spalter

  Hvis du har lyst til å lage en ukentlig spalte, se på de spaltene du inspireres av, og gjør din egen vri. På denne måten blir listen din straks mer interessant å lese også. Kanskje kan du også ta en del fra et konsept og en annen fra et annet? Kan listen besvares på andre måter enn med ord? Jeg vet ikke, kanskje har du et genistrekkonsept i tankene andre står i kø for å kopiere?

  Student photocopying her book in the library
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  4. Kjør normaltesten

  Hvis du har et ønske om å fremstå som unik, vil jeg at du har med deg en person som slett ikke er unik i tankene. En person som alltid spiller etter reglene, gjør som alle andre og gjør absolutt alt gjennomsnittlig. Deretter spør du deg selv før du publiserer: kunne denne personen skrevet innlegget? Jeg kaller det normaltesten, og er svaret på spørsmålet et rungende JA!!!!, da kan du gjerne ta litt grep.

  5. Forkast ideer

  En del av det å skrive unikt, er å la være å skrive ting. Selv om det frister innimellom. Det betyr at du må sitte på hendene dine, for du har skikkelig lyst til at verden skal vite at du også er imot eller for et spesifikt tema. Men hvis du skal bruke tiden på å speile andres innlegg med dine meninger om det samme, får du aldri tid til å utvikle de unike ideene som bare du kunne skrevet, får du? Å forkaste, rett og slett gi opp en ide, er en kunst vel verdt å lære seg.

   

  Var noen av disse tipsene nyttige for deg?

  Alle tidligere kreative treningsøkter er samlet her.

  Liker du kreative tips og annet fanteri, ta deg gjerne en tur innom gruppen min "Det kreative landslaget". Der leker vi litt hver eneste dag.

  #kreativtrening #kreativ 

 • Publisert: 10.07.2017, 19:58
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 8 kommentarer
 • Vegetariske Kristin?

 • Publisert: 09.07.2017, 19:10
 • Kategori: Blogg
 • Veggis er et språk jeg har hatt vanskeligheter med å gjøre meg forstått på. Mest fordi de andre jeg har møtt som snakker, eller rettere sagt lever veggis, har hatt en lei tendens til å være sinte. Og da gjerne også sinte på meg, selv der vi har vært enige. Ikke like sinte som dyrevernere med navnetrekket sitt i Noah, men det finnes vel også eksplosive kryssblandinger her som har begges harme i seg.

  Vegetarprosjekt fra Misscarrot?

  Misscarrot utfordret meg i leserens uke til å leve uten kjøtt, hun foreslo liketil å ha det som et gående prosjekt over lengre tid enn bare den uka. Dokumentere fremgang og tilstanden i prosjektet. Der melder jeg pass altså, beklager. Jeg har skrevet om mat en par-tre ganger tilbake i den tidsalderen da jeg tenkte at det er noe en gjør som blogger. Før jeg fant ut at det er i alle fall ikke noe jeg gjør eller trives med. Bildetakingen og trinn for trinn oppskrifter og alt det der? Å herre min gjesp så lite givende det var for meg. 

  Det å gå på et langvarig "skrive om maten min"-prosjekt for meg, vil være det samme som å miste all livsgnist. Eller i det minste all bloggnist. I og med at jeg liker denne hobbyen, har jeg ikke lyst til å kræsje steindau inn i inspirasjonsveggen frivillig.

  Cute Santa girl with lollipop
  Jul, juli? Nært nok. Juletemaet i bildene fortsetter i leserens uke.


  Licensed from: Anna Om / yayimages.com


  Vil likevel hedre intensjonen

  Jeg vil klassifisere meg som en "spise alt mulig og så variert som mulig-aner."  Innimellom er jeg til og med potetgullianer. Men det jeg skal gjøre, i og med at jeg ikke kaster meg inn i et større prosjekt, er å ta for meg intensjonen bak det hele, som jeg synes er prima: spise mer bærekraftig for samfunnet som helhet.

  Det har seg nemlig sånn at jeg allerede har vegetariske dager, ut fra definisjonen fra kommentaren til misscarrot, der fisk er innafor. Det er bare det at jeg tenker ikke over dem engang. Det finnes dager da middagen består av fiskepinner eller laks, frokosten er noe havregrynsk og kveldsmaten ei brødskive med noe ikke-kjøttsk. Slike dager bare kommer naturlig. Og det bør de hos langt flere kunne gjøre, uten å gjøre et stort poeng ut av det. Det er jo ikke akkurat en OL-prestasjon vi snakker om? Kjøttfrie dager burde være enkelt å gjennomføre for alle. Så enkelt at begrepet burde være utdødd og en ikke-sak, at det kom helt naturlig.

    

  Det trenger ikke være utskremte og utdødde grønnsaker en ikke har hørt om, hippiehår, slengbukser og moder jord for å være vegetarisk. En grøtbolle holder i massevis. 

  Christmas girl eating cake
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com


  For strengt hylekor?

  Jeg vet at enkelte vegetarianere blir så strenge mot omverdenen at de skremmer buksevann på den egentlige intensjonen. Hvis en forbinder vegetarianere med "noen kjempesinte raringer", noe som er en helt reell oppfatning i enkelte miljøer, er det ikke like lett å nå gjennom med budskapet sitt. Mange tar også på seg dyrevernhatten når de skal snakke vegetarmåltider, og da vet jeg, av erfaring, at enda flere faller av.

  Mennesker hater at andre forteller dem hva de ikke får lov til. Bare prøv på ungene til naboen om du ikke tror meg. Da er det bedre å lage maten, og kanskje ikke en gang gjøre et nummer ut av at det ikke er kjøtt der?

  Lov meg dette om du blir vegetarianer!

  Men lov meg en ting;: skal du først gå vegetarisk - pass på at du får i deg alle de næringsstoffene kroppen din trenger. Spesielt viktig er essensielle fettsyrer og aminosyrer. Vegetarianerens bestevenn bør være egg, bare så det er sagt. Alle næringsstoffer kroppen trenger, unntatt vitamin c, i en bitteliten, hendig pakke.

   

  Hva tenker du om veggisliv og kjøttfrie dager?

  #vegetar #veggis #veggiskristin

 • Publisert: 09.07.2017, 19:10
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Min aller første videoblogg!

 • Publisert: 08.07.2017, 17:48
 • Kategori: Kreativitet
 • I kveld tenkte jeg å kjøre en helt annerledes landslagssamling på det kreative landslaget. Jeg lovet å kjøre live der når den når 50 medlemmer, men nå har det ønske om videoblogg under leserens uke, så da blir det allerede nå. Den kjøres i kveld, i den lukkede Facebookgruppa mi, det kreative landslaget. Som vanlig kan du forvente deg en litt annerledes vri på ting.

  Edit kl 23:20: Nå ble det til at jeg overlevde denne livesendingen, men jeg leter fortsatt febrilsk etter hvilepulsen min. Fytti så moro det er med engasjerte folk på landslaget!

  Så, velkommen inn - jeg gleder meg til å bli kjent med deg! Trykk på bildet for å komme inn i kulden, får vi vel si her jeg sitter. For ute er det både plaskebasseng og is-spisetemperatur. Og dertil volum på små mennesker i fullt firsprang.

   

  Har du forresten lest om meg hos Juliafrika i dag: "10 blogger jeg leser"

   

  Tør jeg bli med på landslaget?

  Lurer du litt på om du tør melde deg inn eller ikke? Her er noen eksempler på hva du får av oppdateringer der inne:

  Håper du har lyst til å bli med! Det kreative landslaget altså. 


  #kreativitet #kreativ #detkreativelandslaget

 • Publisert: 08.07.2017, 17:48
 • Kategori: Kreativitet
 • 0 kommentarer
 • Mannen som endret meg for alltid

 • Publisert: 07.07.2017, 22:19
 • Kategori: Om meg
 • Hilde har bedt om et innlegg om noen som har endret mitt syn på ting. Vel; her kommer jackpoten: mannen som endret mitt syn på meg selv. Dette er en sann historie, personlig innlegg osv. 

  surprise
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com

   

  Åpenbaringen

  "Vi har kjent hverandre lenge, men jeg kjenner deg jo ikke i det hele tatt". Ordene faller hardt ned mot gulvet og jeg føler meg rett og slett avkledd. Avslørt og litt småredd. Øynene som møter mine er kjente, for det er jo sant. Vi har jo kjent hverandre i en halvspist evighet, og anklagen hennes er høyst reell. Jeg har som vanlig ikke åpnet alle sluser og delt av hele meg. Og nå har hun oppdaget det, som en av de første i livet mitt. Som en sporhund som har kommet i mål. 

  Jeg har ikke noe iboende behov for at alle skal vite hva jeg føler om alt til enhver tid, hvordan jeg føler meg eller i klartekst hva min reaksjon på alt er. På overfladiske ting; joda, og på ting som ikke betyr en verdens ting: absolutt. Men i de innerste krokene er det ikke mange som får innpass. Og de som har vært på visitt der, bør ta det som et hederstegn.

  Paradokset

  Jeg kjenner ekstremt manges innerste hemmeligheter, men har gjemt nøkkelen godt når det gjelder å fortelle om mine. Jeg kunne aldri trivdes i en gedigen jentegjeng der målet var å dele av seg selv slik at en kjente hverandre like godt som man kjenner seg selv.  Jeg kunne godt lyttet, rådgitt og deltatt i samtaler, men aldri delt så mye av meg selv i en sånn setting. Det hadde rett og slett gjort meg fysisk uvel.

  Det har ikke alltid vært sånn, jeg pleide å dele som jenter flest. Helt til han streifet innom i livet mitt.

  Two happy young girlfriends talking
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Mannen som endret meg?

  Jeg var 15, han var full, og jeg sto og snakket med en venninne. Jeg vet til dags dato ikke helt hvem han var, men han endret måten jeg ser på meg selv til dags dato. Det han sa?

  " Vær litt forsiktig med hvem du sier ting til. Jo mer de vet om deg, jo hardere kan de knuse deg. "

  Du ser det kanskje som en svakhet at jeg ikke deler følelseslivet med mange. At jeg ikke har grandiose diskusjoner med mange venninner om følelsesspørsmål, vanskelige tanker, krangelen med kjæresten og harde priorieteringer. Jeg ser det ikke sånn, og har ikke behov for å diskutere de innerste følelser og konflikter for utvendig korreksjon eller aksept. Den jobben velger jeg stort sett å ta alene.

  Hvem ble jeg?

  Han forandret meg og gjorde meg til en analytisk (grønn)sak som klarer å skille sak fra følelser, Samtidig gjorde han meg til en løsningsorientert lytter for de jeg er glad i, en ganske rasjonell samtalepartner som vil de alt godt. Med et godt utviklet bullshitfilter, kledt i ironiens silkehansker både til hverdags og fest.

  På mange måter lukket han meg litt for verden, hvem hadde jeg blitt hvis han ikke hadde sagt de ordene? Aner ikke, men jeg er han evig takknemlig for den jeg ble.

   

   

  Har du opplevd noe lignende kanskje?

  #forandring #livet

 • Publisert: 07.07.2017, 22:19
 • Kategori: Om meg
 • 6 kommentarer
 • Hei, jeg heter Kjøttmeis Kvasi!

 • Publisert: 07.07.2017, 12:19
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke alle navn jeg synes er like fine. De siste årene har jeg bestemt navnene til tre små mennesker som de forhåpentligvis skal leve godt med resten av livet. Og i en sånn prosess er en innom mye rart. Navnekaruseller, diskusjoner og topplister, slekt, venner og uvenner. Før en lander på noe en finner makeløst og passende for sitt bruk.

  Men hva jeg finner makeløst trenger ikke nødvendigvis være din tekopp. Trenger ikke engang stå i tekoppskapet ditt. For det er jo sånn at navn er en ganske stor del av identiteten vår, og noe som er ganske synlig gjennom livet.

  Odd Simen i England

  "S" ville i forbindelse med leserens uke at jeg skulle si litt om livet til Odd Simen i møte med England. Vel, det livet kommer helt an på Odd Simen selv. Enten legger han selv alle misforståelsene som kan ligge i navnet sitt på engelsk på sølvfat og beklager egen eksistens, eller hever hodet. Jeg heier litt på sistnevnte.

  Misforståelser

  Uansett hvilket navn du har, vil det kunne være anledninger det ikke passer så godt. For min egen del, har jeg ikke det mest religionsnøytrale navnet, for eksempel. Lange dobbeltnavn i kombinasjon med to lange etternavn, sliter også litt i møte med skjemanorge, og får ikke plass. Navn med ekstreme assosiasjoner kan være en utfordring. Og sammensetninger av bokstaver er dømt til å bety noe annet på et eller annet språk, enten det skjer skriftlig eller muntlig. Tror jeg i alle fall.

  Men klart, heter du Kjøtttmeis Kvasi, har foreldrene dine gitt deg et litt tøffere utgangspunkt enn mange andre. Ta det som en utfordring!

  Har du noen tanker om navn du vil dele med meg?


  #navn #navnevalg

 • Publisert: 07.07.2017, 12:19
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Blogg: mine 5 storfavoritter!

 • Publisert: 06.07.2017, 00:34
 • Kategori: Bloggtips
 • Endelig er det min tur å gi deg en liste av anbefalt lesestoff. For hvilke blogger anbefaler jeg at du hiver sveipefingeren bortom og slår deg ned hos? Vil det være de samme som du anbefaler andre? 

  Funny man text message on his phone
  Licensed from: lussoadv / yayimages.com


  Før vi starter vil jeg minne om tre ting om meg som bloggleser:

  • Jeg elsker å lære.
  • Jeg elsker å le og eller bli overrasket.
  • Jeg leser ekstremt fort og mye forskjellig, men er ikke kvalifisert til noe KM i kommentering med denne bloggen.

   

  Woman using a notebook while her fiance is reading
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Mine 5 storfavoritter

  • etvennligpuff.blogg.no. Noen blogger liker du bare. Dette er en av dem.  Samtidig skrives den av en meget trivelig dame, som tør der jeg ikke tør, og er god på de tingene jeg slikker strøsand på. Det respekterer jeg henne så mye for! Hun hoppet for eksempel rundt i giraffdrakt i et rør ved operaen, mens jeg prøvde så godt jeg kunne å inngå symbiose med den medbrakte barnevogna. Akkurat nå har hun et av de sprekeste prosjektene jeg har sett på blogg.no på gang - nemlig en spenningsserie som strekker seg over hver eneste dag i hele juli. Helt rått! Unødvendig å si at du MÅ inn og lese den. 
  • info.blogg.no . Blogg.no sin offisielle infoblogg. Dønn obligatorisk. Her får du nye triks gratis inn i blogsoften din, og hvis du ikke har rotet litt i arkivene her, kan en dumpsterdivingtur godt settes på programmet i sommer. Dette er ikke bloggen å unfollowe fordi du "har så innmari fullt på lista over blogger du følger".
  • toril.blogg.no En av de første bloggene jeg fant på blogg.no der jeg tenkte: dette er MIN humor! Og interessante tema. Og ting jeg kan lære. Jackpot med pusekattbonus. Dette er sjefen over alle sjefer, og ikke bokstavelig talt en gang. Når det postes her, kan du banne på jeg leser. ( Innrømmelsesmessig flaut også om det står: "tester mer" eller "move along, nothing to see here". )
  • juliafrika.blogg.no Denne absurde, lille genistreken av en blogger er nærmest full pott for meg. Det er noe helt uimotståelig med blandingen av hjernekapasitet, snert, samfunnsengasjement, ærlighet og selvironi. I et lite univers malt med humoristiske farger. Nå også i side2-land. Skulle gjerne hivd hatten, men den ligger igjen der jeg la den for vel over et år siden. Stående ovasjon innvilges derfor.
  • jeggikkbareibodeentur.no Frode, den eneste jeg leser som skriver på Haugesundsk(?), og alibiet for bloggere utenfor blogg.no i denne runden. Av og til ler jeg så jeg får vondt i magen. Sånn uten lyd når det som er av magemuskler inni der dirrer, og en må ta pause i galskapen for å puste, hvis ikke vekker en hele huset. Frode er leverandør av sånne øyeblikk. Kaoset er satt i et bloggersk system, og i skjæringspunktene mellom "dette kjenner jeg så innmari godt igjen" og "Hæ? Det skjedde virkelig*?" oppstår det noe uforutsigbart og magisk. En magi du kanskje må lete litt inni de haugesundske formuleringer for å finne, men som diverse mannehjerter her på bjerget kan se langt etter, i hvertfall med mine øyne. 

   

  4 stjerners middag - invitasjoner

  Blir det noen gang aktuelt med en fire stjerners middag her, inviterer jeg disse bloggerne. Jepp, vet det liksom skal være 4 stykker i det programmet, men jeg har aldri holdt meg til reglene før, så hvorfor nå? For ordens skyld for min eventuelle aften her på bruket: vi har mye god Take-awaymat på Notodden.

   

  Hva er din storfavoritt innen blogg? Hva synes du om den lille listen min?

  Ps: På grunnlag av sin kommentar på dette innlegget, se kommentarfelt, har Frode Boden, jeggikkbareibodenentur.no, pådratt seg en vandrepokal som har endt sine vandringer, samt en Facebook live med løsningen på hans forklaringsproblem. Pokalen ser du på Facebooksiden til bloggen, hvis du vil se min aller første Facebook live, finner du den i gruppa "Det kreative landslaget".

  #favorittblogg #4stjernersmiddag #favoritter #lesetips

 • Publisert: 06.07.2017, 00:34
 • Kategori: Bloggtips
 • 32 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 15: Brett/spill ut det du har!

 • Publisert: 04.07.2017, 01:17
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Denne etterfølgende teksten er et eksempel på hvordan du kan bygge rundt bruddstykker av et tema. Kan du gjøre noe av det samme hos deg? Ordene i fet font i teksten, er brettspill jeg har ulike gode eller dårlige minner rundt. Et innlegg kan bygges opp av flere småting, du trenger ikke alltid gi hele hånda kronologisk fra lillefinger til tommelnegl. Det kan gå an å hive inn litt avklipte neglebånd innimellom. 

  Brett ut det du har!

  Tid for analyse, tid for fantasi. Det er ingen her som trenger noe alias av den grunn. Vi koser oss jo helt karismatiske, nesten like dekadent som en runde Othello. For det er først når en tar kvasiskriving til øverste etasje i heisen, som en annen mastermind, at slike setninger har livets rett. Evt urett. Touche! På sett og vis. 

  Da jeg var lita, adskillig centimetervis, var både stigespill, ludo og thomas togetspillet gode venner. Spesielt i påska. Det er noe spesielt med å gni inn et tap i fiskespill. Med fiskestanga langt inn i panna på motstanderen. Lodder sammen stemningen som lim, unikt og behornet som en fiskestangenhjørning. 

  Santa flasher
  Licensed from: sumners / yayimages.com


  Spillet som skulle brennes på bålet

  Jeg krangla ofte moren min med på Mistenkt Cluedo, og hun sverger den dag i dag at spillet skal brennes på bålet. Neste gang. Helt til drepingen med lysestake i biblioteket svinner hen i beksorte striper mot pinsehimmel. Pinsebål, gummistøvler og drapsgåter opp i røyk. Dette årets pinse blir brått neste års påskekrim. Sa frk besserwisser, mens hun laget ordsammensetninger Scrabble aldri godtok.

  Games
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com

  Kinasjakkulene under sofaen

  Hvordan er det egentlig å strekke seg langflat etter kinasjakkuler under hjørnesofaen. Innerst, der forskjellen mellom hybelkanin og spindelvev kan være skremmende liten? Og lettelsen mellom rusk og edderkopp tilsvarende? Og hvordan er det for 37. gang samme kveld å innse at "joda, jeg har flytta blå. igjen." ? Som om det i enkelte kulturer er greit at noen andre enn meg spiller med blå brikke? Trenger vel ikke være master i Trivial Pursuit for å svare riktig på følgende: "Hvem har alltid hatt, og skal alltid ha blå spillebrikke?"  CHEMAPPEL Kristin. Ropelekefransk der altså.

  Enten du er i fjellet og hopper over en dam, eller står sjakk matt et eller annet sted. Det er viktig med opplevelser, en skal oppleve hele verden fra A til Å, men det er ikke alltid like enkelt med finansene. Et gjennomdiskutert tema i disse ferietider. Hvordan er det med deg, er du millionær kanskje?

   

  Etterspill: Mitt forhold til brettspill

  Jeg har nok et rimelig tradisjonelt forhold til brettspill. Eller legendarisk. Jeg digger å spille, spesielt ting som kan åpne opp forsamlinger som er litt krøkkete satt sammen. En blir kjent med folk på en helt annen måte med litt konkurranseinstinkt ispedd. Mangler du i denne avdelingen, kan du godt låne litt av meg. Jeg har flust.

  At jeg kunne tenkt meg å prøve noen flere, utradisjonelle brettspill? Helt klart. Er ikke prøvoman for ingenting. Vi kan med andre ord godt spille - men labbene vekk fra den blå brikken! Den er MY PRECIOUS! 

  Takk til Daniel for oppgaven i leserens uke. Uken er fortsatt åpen for ønsker - jeg leker god fe så lenge behovet er til stede. Hva synes du om denne typen "eksempeltrening"?

  #spill #brettspill 

 • Publisert: 04.07.2017, 01:17
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 1 kommentarer
 • Den gode fe? Sånn ligger det an.

 • Publisert: 02.07.2017, 00:54
 • Kategori: Blogg
 • Wow, en kan bli svett av mindre. Ikke bare er det tropisk vær og greier her, men det er jammen så mange gode ønsker fra dere at topplokket koker av gode ideer. Jeg har i dag frekventert barføtt fotbekledning og inntatt hagemodus med vannspreder, blomsterplanting og utemiddag. Nær sagt familielivet i blikkstille perfeksjon.

  Hodet jobber på spreng for å oversette ønskene deres til noe spennende, givende og Kristinsk. For skal det på denne bloggen, skal det jammen pakkes inn i mine farger, mine ord og min personlighet også. Det tar bare litt lengre tid enn planlagt på grunn av dette sommerprosjektet som har dukket opp utendørs.

  santa girl vacation
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com

  Leserens uke har formert seg!
  Leserens uke har derfor formert seg litt og blitt til leserens uker. Du vil derfor ha kontroll litt lenger enn først planlagt, slik at jeg rekker å gjennomføre ønskene dine på en best mulig måte. Og vet du, det er faktisk helt amazing, for dette er virkelig ikke noe jeg tar lett på, jeg har oppriktig lyst til å løse minst et av ønskene til alle som har kommet med ønsker. For å si det enkelt; den gode fe er fortsatt god, men ikke så effektiv som hun trodde.

  For å oppdatere deg litt, i stikkordsform, på hva du kan vente deg fremover;

  Misscarrot har ønsket seg et vegetarprosjekt.

  Seljordslia har ønsket seg en dag da jeg er veldig lite meg, og rapport fra den. Ift oppførsel og utseende.

  S har ønsket seg noe på navneforvirring norsk/engelsk.

  Daniel har ønsket seg vlog, noe på brettspill og liste over favorittblogger.

  Hilde har ønsket seg at jeg skriver om noe/noen som jeg ser opp til, som inspirerer meg eller som har forandret mitt syn på noe.

  Frodith har ønsket seg fotoshoot/antrekk. Denne er allerede planlagt, og vil dukke opp så snart fotograf, barnepass og tid møtes i origo. Dvs: jeg er på saken. Fotoshoot ble nemlig stemt frem som den av de 5 tingene som skremmer meg jeg må gjennomføre.

   

  De ønskene som er under gjennomføring/ er oppfylt:

  Pandacats gå med ulike sokker resten av uken.

  Due sin " sprade rundt i bikini og legge bildene på bloggen".

   

  Noe du gleder deg til? Noe annet du vil ønske deg i leserens uke?

  #leser 

 • Publisert: 02.07.2017, 00:54
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer