hits

Kristin.blogg.no

Gamle damer vil ha gamle damer i bikini

 • Publisert: 29.06.2017, 17:31
 • Kategori: Humor
 • Jeg finner det svært morsomt at det gamle damer ønsker seg aller mest hvis de kan velge helt fritt er bilder av gamle damer i bikini. Sistnevnte gamle dame her er da meg. For i denne bloggbobla er kanskje både du og jeg gamle? Overraskelsen min er så stor at om jeg lånte vingespennet til en albatross hadde jeg ikke fått illustrert skuldertrekkingen godt nok. Hva skjedde nå liksom? Hæ?

  Det morsomste med å ha leserens uke, er at det faktisk blir du som leser som kan vise meg akkurat hva du vil ha. Fra meg. Som igrunn prøver det remmer og ærfugler kan holde å sprenge hele bloggbobla ift hva en blogg skal være. Om enn bare litt annerledes, hver eneste dag. Fordi jeg ikke er, og aldri kommer til å bli en stereotypisk rosablogger. Til det er interessen innenfor store bloggfelt som interiør, matlaging, mote, make-up og hår altfor liten. For å ikke si nærmest fraværende. 

   

  Sexy santa helper in bikini
  Licensed from: BDS / yayimages.com

  Ønsket

  "Sprade rundt i bikini med to forskjellige sokker og legg bildene ut på bloggen." Det er altså dette interessefeltet jeg befinner meg i, og flyr forgjeves mot nordavinden, kan det virke som. Vi damer er allrighte dyr altså, sier ikke noe på det, men når vi får fritt valg, velger vi altså det vi stadig kritiserer gutta for å velge: "lettkledde ryper". Jeg gir alle frie tøyler jeg tør gi, og du vil bare ha kroppen min? Rene "Rumpa mi" av DDE det her. 

   

  Vi står altså som samfunn i en situasjon der vi lurer på hvor kroppsfokuset kommer fra? Er ikke det latterlig åpenbart? Hvis man kan velge hva som helst og selv gamle damer velger gamle damer i bikini? Da tror jeg jammen vi sitter på en eller annen form for fasit. Eller kanskje det er bare den sedvanlige, ertende ironien min som prater? 

   

  Vel, uansett, min due, hvem er jeg til å være luremåke?  Slenger inn en liten fotoshoot i bikini i tillegg, som bonus. 

  sprading i sand
  sprading i gress
  Fotoshoot på badet
  fotoshoot på badet

  Lurer du på hvor bikinien er kjøpt, kanskje?

 • Publisert: 29.06.2017, 17:31
 • Kategori: Humor
 • 17 kommentarer
 • "Du ser litt rar ut"

 • Publisert: 28.06.2017, 11:02
 • Kategori: Blogg
 • Hvordan er det egentlig? Å løpe sokkebeint i mykt gress? Hvordan er det å få slengt "du ser litt rar ut" etter deg? I dag har jeg løpt rundt på plenen i to ulike sokker, og mottatt reaksjoner på det.

  Jeg kommer faktisk til å gå med to ulike sokker resten av uken. Ønsket kom fra pandacat i forbindelse med leserens uke, som er en gigantisk spørsmålsrunde der du kan ønske deg nærmest hva som helst på denne bloggen. Har du ikke sendt inn ditt ønske enda, kan du gjøre det her.

  Reaksjoner

  Reaksjonene så langt har gått på at jeg går med sokker uten sko, og at det slettes ikke er lov. Og at jeg ser veldig rar ut. Har foreløpig ikke lagt det på vonbråtenkontoen, og lever godt med både meg selv og reaksjonene.

  Har dog ikke møtt noen voksne, ikkebeslektede eksemplarer å teste reaksjonene til. Må kanskje finne frem sandaler for å kjøre skikkelig sokker i sandaler hvis jeg skal på butikken?

  Girl puts Christmas socks
  Fortsetter juletemaet på bildene ut leserens uke. Jula varer helt til juli?

  Licensed from: Madhourse / yayimages.com

  Hvordan føles det så langt?

  Å gå med to ulike sokker er ikke så annerledes fra å gå med to like. I dag har jeg nemlig valgt to med lik lengde og tykkelse. I morgen har jeg lagt klart en ullblandingssokk og en ankelsokk, for å se om det bidrar til et større ubehag.

  Visste du forresten at "orphan socks" er et uttrykk for det vi på norsk kaller single sokker? Det visste ikke jeg, før Yay images sin bildetjeneste fortalte meg det i stad.

  socks on the clothesline
  Licensed from: luiscar / yayimages.com

  Resten av uka
  Jeg er ikke så nøye på dette klesgreiene med mindre det skjer noe spesielt, så akkurat denne sokkegreia mener jeg skal være overkommelig. Men vi får se. Bildet av sokkeutvalget for resten av uken, kommer på Facebooksiden til bloggen i løpet av dagen, så husk og lik den om du vil få det med deg. Sist jeg skrev om ulike sokker i Din selvopptatte rockesokk, satte jeg søkelys på det negative med alle disse "bry seg"-stuntene i sosiale medier. Om du skulle få lyst til å lese litt oppgitt-Kristinsk.

  Hva er motivet på de kuleste sokkene dine? Tror du jeg klarer utfordringen?

  Håper du vil bidra til at denne leserens uke blir akkurat det du ønsker deg.

  #sokker #ulike

 • Publisert: 28.06.2017, 11:02
 • Kategori: Blogg
 • 13 kommentarer
 • Leserens uke - hva ønsker du deg?

 • Publisert: 27.06.2017, 12:52
 • Kategori: Blogg
 • Leserens uke er en konseptuke jeg har prøvd før, og det var så fantastisk gøy at jeg bare må gjøre det igjen. Det fungerer på den måten at du ønsker deg noe, og jeg prøver å levere etter beste evne. For hva skjer egentlig hvis du bestemmer?

  Hva kan du gjøre i leserens uke?

  Du kan velge å spørre spørsmål på samme måte som til en spørsmålsrunde, hvis det er det du har lyst til. Eller du kan be meg teste ut noe nytt på bloggen, skrive mine meninger om et tema, kverulere på noe eller nærsagt hva du måtte ønske. Kanskje lurer du på mine favoritter innenfor et gitt tema? Eller er det et tipsinnlegg eller podcasttema du alltid har ønsket deg? Dette er med andre ord uken din.

  Du har mulighet til å ønske deg nærmest "hva som helst". Men, i motsetning til ånden i lampen, kan det være jeg må melde pass dersom det ikke er gjennomførbart. Men da vil du selvfølgelig få enten en saklig eller usaklig begrunnelse, alt etter hvor spørsmålet ditt ligger på gjennomføringsskalaen. Det siste der sagt med den ironien du kjenner igjen om du har vært her på besøk før.

  Så mye kontroll over noen annens blogg en hel uke, er det ikke sikkert du har hatt før.

  Composite image of festive little girl showing poster
  Hvis dette bildet ikke skiller seg ut i feeden din på Facebook i Juni, så er det jammen ingen bilder som gjør det.


  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Jeg setter meg her og krysser fingrene for at du har både spennende og skumle planer for uken. Leserens uke på Kristin.blogg.no er offisielt åpnet.

  #kristinbloggno #lesernesuke #moro #gledermeg

 • Publisert: 27.06.2017, 12:52
 • Kategori: Blogg
 • 21 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 14: Hvordan komme i gang med innlegget ditt?

 • Publisert: 26.06.2017, 10:40
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Noen ganger kan problemet rett og slett være og komme ordentlig i gang. Du har kanskje opplevd at du skriver de tre første setningene mange ganger, men de på magisk vis ikke synes å bli flere i det hele tatt. Når slettetastene gløder og du ikke kommer noen vei. Dagens treningsøkt kan gi deg et tips til akkurat dette, enten du er en som vanligvis skriver på bakgrunn av notater, eller uten.

  Man resting on couch with writer block
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  For deg uten notater

  Du har innholdet klart for deg, men å komme igang er ikke så enkelt. Har hele innlegget klart for deg, og du pleier å skrive det rett ned, du har derfor ingen notater å støtte deg på. Har du da prøvd å ta omveien om en annen form?

  • Hva med å skrive innholdet som en liste først? Ved å gjøre dette, tar du vekk litt av det elementet som mange sliter med, nemlig formuleringen.
  • Sliter du fortsatt med å komme igang, kan du prøve og rangere listen fra det beste til det dårligste av innholdet. Grunnen til at dette kan være lurt, er at hjernen da får to ting å jobbe med samtidig, og jo mer konkrete rammer du setter for tankene dine, jo raskere resultat kan du forvente. Du kan også prøve å rangere listen din etter andre kriterier, som for eksempel alfabetisk

  Når du først har skrevet listen, kan du konstruere hele innlegget rundt punktene, og klippe/lime rekkefølgen som det passer. På mange måter blir en slik liste øyeblikksnotater som brukes rett etter de er skrevet.

  Man lying on couch with crumpled papers
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  For deg med notater

  Uansett hvor mye du har skrevet og notert, er det like vanskelig å strukturere etterpå, og du bruker lang tid på å komme i gang. Velg ett sted i notatene dine, åpne et innlegg og skriv tre fire setninger rundt kun dette konkrete punktet. Ikke tenk på helheten, vær helt spesifikk på punktet du har valgt. Deretter gjør du det samme med en tre-fire andre. Har du nå en litt større bit med tekst å bygge på?

  Hvis ikke dette fungerer, kan du kategorisere notatene dine, i hodet, på samme måte som en uten notater. 

  Hva tenker du om dagens tips? 

   

  Dette innlegget er en del av mandagenes faste, kreative treningsøkter. Du finner 13 andre kreative treningsøkter her.

 • Publisert: 26.06.2017, 10:40
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 6 kommentarer
 • Døm meg gjerne!

 • Publisert: 25.06.2017, 11:37
 • Kategori: Meninger
 • Et gjentakende refreng synes å være det stikk motsatte av overskriften, du skal ikke dømme meg før du har gått i skoene mine. Jeg mener dette er noe fotballstøvelsk tull. Selvfølgelig skal du dømme meg. Til og med dømme nord og ned om det er det som trengs. For kanskje trenger jeg nettopp at du hiver treskoene jeg har på i elva?

  Urettferdig

  Du har sikkert til tider kjent på at det er vanskelig, og at verden føles urettferdig. Kanskje har du også bosatt deg i en gjentakende spiral av umulighet du ikke kommer deg vekk fra? Labyrinten har slukt deg, og du sitter igjen. I sko. Dine egne. Og det er jammen ikke noen som skal komme å fortelle deg noe som helst. For skoene, de er fandens oldemor kun dine.

  På samme måte gir du også sko til utlån, men bare i enkelt situasjoner. "Du kan låne disse skoene mine, hvis jeg får bestemme hvordan du skal bruke dem." Det er mangfoldige eksempler på at noen har stilt spørsmålstegn ved det som konkret blir fortalt, for så å få døra slengt i trynet. Med skoene plassert trygt i favnen innenfor igjen, selvfølgelig. " Prøv å gå en dag i mine sko først du."

  Sending off
  Licensed from: kaarsten / yayimages.com

  Et alvorsord

   

  La meg fortelle deg et lite alvorsord: Hvis ingen kan dømme, ha en mening om eller stille spørsmålstegn ved ting, uten å ha opplevd samme situasjon, betyr jo det at ingen i verden er kvalifisert til å mene noe om andre. Eller om situasjoner andre står i. Skal jeg bli nødt til å si opp jobben for å si noe om arbeidsledighet, bli alenemamma for å kunne reflektere over pengebruken til alenemødre eller bli enke for å kunne trøste andre i den situasjonen?

   

  For å kunne korrigere min egen oppførsel, er jeg rett og slett avhengig av at noen dømmer meg. At noen er uenig i hvordan jeg lever livet mitt, og at noen synes jeg er en dølling. At noen foreslår en endring, eller viser meg andre måter å gjøre ting på, eller liketil synes jeg er ei bra dame. Det er en viktig del av livet å justere seg i gruppedynamikk, og det er også en viktig del av livet å tilbakevise førsteinntrykk, bryte fordommer og utdanne hverandre i ulikheter, likheter, utfordringer og egenskaper. Hvis ingen kan dømme hverandre, forsvinner dette.

  Å skrive blogg er en vanskelig balansegang. Du vet veldig godt hva du mener med det du skriver, og har også en merkelig illusjon om at du kan bestemme hvordan det skal mottas. Men du kan ikke det. Uansett hvor vondt det føles innimellom. Men alle gjør sitt aller beste for å bli dømt på den måten som ligner sin egen oppfattelse av situasjonen.

  Gjør deg opp en mening

  For meg er å dømme noen, å gjøre seg opp en mening om dem. Det virker, i det minste i denne bloggbobla, at mange setter likhetstegn mellom å dømme og se ned på. Det gjør ikke jeg. Selv om noen mener at du eksponerer ungen din for mye, og du synes det er urettferdig, kan du ikke automatisk avfeie det med at de ikke har på seg skoene dine. Det er viktig å lære seg forskjellen mellom konstruktiv kritikk og latterlig kritikk, selv om det kan være vondt å høre også førstnevnte.

  For meg henger det ikke på greip. Vi må dømme hverandre og stille spørsmålstegn på grunnlag av den informasjonen vi har tilgjengelig. Så må det være hver enkelt av oss sin oppgave å selge inn skoene sine, fortelle det vi ønsker om vår situasjon for å farge bedømmelsen.

  Du skal dømme meg ut fra de skoene du står i, det du vet om livet og det du vet om meg, enten det er Prada eller fjellstøvler det er snakk om. Så får jeg heller hjelpe deg knyte på nye sko om det blir for gæli. Eller kjøpe deg et par med borrelås.

  Hva tenker du om dømming og sko?

  #mening #sko

 • Publisert: 25.06.2017, 11:37
 • Kategori: Meninger
 • 14 kommentarer
 • Selvtillit er en ødelagt kopp!

 • Publisert: 23.06.2017, 11:03
 • Kategori: Blogg
 • Den som sier at selvtillit ikke er viktig for lykke lyver. Selvtillit for meg handler nemlig om styrken til å være deg selv. Kanskje både på tross av og på grunn av andres forventninger og reaksjoner. 

  Selvtillit er en ødelagt kopp!

  Du har bare 1 kopp med selvtillit. Og denne ene koppen har hull i bunnen, slik at selvtilliten siver sakte ut, og du må fylle på med jevne mellomrom. Sånn er det for de fleste. Det er lettest å være seg selv hvis man får en eller annen positiv bekreftelse på eksistensen, og det igjen bygger selvtillit. Det er lettest å få selvtillit etter du har mestret en oppgave, og kanskje svinner den litt hen i de stunder det er lenge siden sist seier. Det er også lettere å få selvtillit i selskap med andre som vil deg vel, fremfor å gjøre hullene i koppen din større, trykke deg ned eller ubevisst røre ved områder ved deg selv som gjør deg usikker. Noen få av oss har funnet teipen og renner over av selvtillit uansett situasjon, men for de fleste andre er det et hull der, og det må fylles på.

  Noe de fleste er klar over, er at vi kan gjøre uopprettelig skade på andres kopp. Vi kan lage riper eller skår i koppen som gjør at selvtilliten siver ut ekstra fort. Kanskje er dette kun synlig i møte med oss, men enkelte ganger kan vi lage så dype skår at deler av koppen knuses, og det blir en evig tappekran for vedkommendes selvtillit. Vi kan påvirke noen til å prøve å være noen annen enn seg selv ved å ta noe av selvtilliten. Smaken av denne setningen er mer enn bitter.

  the angry cup
  Licensed from: delta_art / yayimages.com

  Kanskje har vedkommende møtt mange, kanskje er koppen så full av skår og hull at den knapt henger sammen. Da er det opp til hver enkelt, både eieren av koppen, og de rundt, å se dette. Observer ditt medmenneske og vær oppmerksom på lav selvtillit. Se på det som en utfordring og let etter de andre kvalitetene. For om du anerkjenner dem, vil de på mystisk vis kunne fungere som superlim for vedkommendes kopp. Den vil fortsatt være skjør, med mulighet for å gå i stykker, men den vil inneholde vesentlig mer enn hvis en ikke gjorde noe som helst. Kanskje vil også personligheten blomstre sammen med litt mer selvtillit.

  For meg personlig er det godt å gi seg selv lov til å bli usikker. Det er helt greit å kjenne at man ikke har himmelvendt nese i enhver situasjon. Men min lykke avhenger av at jeg aldri peker nesen i bakken og unnskylder min eksistens. En trenger ikke uhorvelige mengder selvtillit, bare en liten, skjør kopp. 

  Du skal ikke tro at du er noe - du skal vite!

   

  Dette innlegget ble først publisert på min gamle blogg i forbindelse med en bloggchallenge. Nå i dag får du lese det, fordi jeg har bursdag, og har lyst til å gi deg noe av det fineste jeg har skrevet, og kanskje også det viktigste jeg har skrevet. Dette er noe som står sterkt hos meg, å verne også om andres selvtillit, og sånn sett er dette innlegget en liten del av min personlighet. Håper du liker det!

  #selvtillit #kopp #omsorg #medmenneskelighet 

 • Publisert: 23.06.2017, 11:03
 • Kategori: Blogg
 • 18 kommentarer
 • Extensions - dobbeltmoral i hvert hårstrå?

 • Publisert: 22.06.2017, 11:53
 • Kategori: Meninger
 • Nå er det på tide å roe ned dette extensionstullet. Frontfigurene i skjønnhetstyranniet synes det er helt innafor å være "dritlei" av sveisen sin ti dager etter sist frisørbesøk, eller gå fra kort til nedpå rumpa-langt med jevne mellomrom. I motviljen mot å vente på noe som helst, har vi utviklet en aksept for å skifte hår oftere enn sokker. Extensions! Pronto! Dobbeltmoral i hvert eneste hårstrå?

   

  Mitt "hårtap"

  "Tenk deg om nå da, husk at det ikke er bare å knipse i fingrene så er det langt igjen". Jeg var 15, nykonfirmert og la igjen det lange håret mitt på gulvet hos frisørsalongen til fordel for en kort variant. Du som levde dagene på nittitallet husker sikkert den sveisen en dusjet møysommelig for å få vekk morrasveisen, før en brukte 15 minutter med voks for å få bakhodet til å stritte som et pinnsvin? That's the one.

   

  Dagens situasjon

  Nå er det ikke slik lenger. I alle fall virker det ikke sånn i mine øyne. Vi har bestemt oss for at vi trenger ikke tenke oss om, for vi kan bare knipse med fingrene for å få det langt igjen.

  Ikke bokstavelig talt da, frisøren vil bruke mye av sin tid og kompetanse for å få det til. Men det skjønte både jeg og du, så disse to setningene er egentlig ikke nødvendig å skrive.

  Beauty Woman with Long Healthy and Shiny Smooth Brown Hair
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com

  Når det kommer til extensions har jeg vært litt på utkikk, og jeg lurer skikkelig på en del ting:

  • Hvorfor er det sånn at vi synes det er viktig at pelsen vår er syntetisk, men helst vil kjøpe oss ekte menneskehår? Ja, liketil skryter av at det er ekte?
  • Hvorfor er vi svært opptatte av den virkningen håret har på vårt eget selvbilde, men levner liten til ingen tanke til de som måtte klippe, ofte også skamklippe seg for å gi oss denne ekstra selvtilliten? 
  •  Hvorfor synes vi synd på kreftpasienter når de mister noe av identiteten sin i hårtap, men kjøper uten å mukke håret til andre som har mistet det samme gjennom en storindustri en annen plass i verden?
  • Hvorfor i alle dager legger vi så mye av identiten vår i ekstra hår vi har kjøpt og sveiset/limt på?

   

  Sist jeg åpnet munnen om extensions

  Sist jeg skrev noe negativt om extensions, fikk jeg til svar i kommentarfeltet at barn besvimte i fabrikker mens de lager I-phone, og at klærne vi kjøper heller ikke akkurat er fairtrade. Notert og sant. Men nå er tross alt extensions et produkt laget av en del av et annet menneske! Selv om denne delen er uskadelig å ta vekk, gjør det meg usedvanlig kvalm å tenke på at vi foretrekker at folk i andre verdensdeler går rundt uten hår, for at vi skal kunne dra fingrene gjennom et litt tykkere hår eller bytte lengde på håret annenhver uke.

  Du vet ikke hva som var bakgrunnen for klippingen. Du vet heller ikke hva som skjedde med håret etterpå. Jeg har sett en dokumentar der ofring av hår i templer i sørøst-Asia var storindustri. Felles for de fleste i sørøst-Asia er at de ikke har en formidabel forekomst av blondiner. Og selv om fargebehandlinger i Norge går mer og mer mot skånsomme og allergisikre metoder, hvor sikker er du på at ditt ekstrahår ikke har bidratt til at noen der ute i verden har fått senskader?

   

  Storindustri på blogg

  Mange store bloggere reklamerer for egne produktlinjer med extensions. Låner ut navnet sitt og trynet sitt. Mange av dem har også en policy at de ikke reklamerer for noe de ikke selv bruker, noe jeg synes er beundringsverdig. Men, ingen av dem har nevnt i det hele tatt hvordan produksjonen av "sine extensions" foregår. De nevner bare hvor fin kvaliteten er, hvor nordisk håret er og hvor ekte menneskehår håret er. Sammenblandet med hvor mye bedre jeg føler meg, her jeg går med ditt hår "du jeg ikke kjenner skjebnen til der ute i verden et sted". Jeg finner rett og slett ikke det jeg leter etter her inne i bloggbobla. Vi er altfor opptatte med å snakke om hva produktet gjør for oss selv til å se hva det potensielt gjør mot dem. Og underforstått: tjene penger og se bra ut.

  Beautiful Girl With Shiny Red Long Hair over Blinking Background
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com

   

  Hvordan produseres håret ditt? 

  Jeg har forsøkt å finne svar på akkurat hvor extensionshåret som reklameres for rundt omkring er produsert. Og hvordan det er produsert. Det er umulig, ellers så trenger jeg en solid oppfriskning på letekunnskapene mine. Det eneste man finner er "ekte kvalitetshår fra etisk produksjon". Vis meg det! Vis meg hva logikken og etikken er med å ta noen andres hår for å føle seg litt bedre. Ikle selvtilliten sin lånte fåreklær mens man hiver på et fårete glis.

  Sorry språkbruken, men: Faen ta extensionsbølgen! Tenk deg om i stedet. Jeg vil enten tilbake til der det ikke var bare å knipse i fingrene for å få det langt igjen, eller så vil jeg ha informasjon om hvordan dette "etiske, ekte kvalitetshåret" er fremstilt. Å lukke øynene for urett i skjønnhetens navn er jaggu ikke mye nobelt!

  Skal vi fortsette å vasse i dobbeltmoral og rettferdiggjøre det for vårt eget speilbilde med lukkede øyne? Frem til det ligger noen svar på bordet, synes jeg du skal drite i å støtte extensionsindustrien. Om du gjør det eller ikke, kan jo ikke jeg kontrollere, men la det bli en drakamp mellom selvtillit og samvittighet. Jeg vil i alle fall ikke gå rundt med den manglende identiteten til et annet menneske på hodet mitt.

  Hva mener du? Snurr kommentarfelt.

  Hvem jeg er? Det kan du lese mer om HER.

  #extensions #spørsmål #hvorforiallverden #produksjon #etikk #dobbeltmoral? #kvalm

 • Publisert: 22.06.2017, 11:53
 • Kategori: Meninger
 • 16 kommentarer
 • De fem beste innleggene?

 • Publisert: 21.06.2017, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg lyst til å vise deg mine favoritter. De 5 innleggene jeg har vært mest fornøyd med på denne bloggen. Er det de samme som du likte best? Som vanlig åpnes linker i et nytt vindu her på bloggen, så du kan trykke uten å bli ledet bort fra dette innlegget.

  1. Flink pike innelåst i gruppearbeid.

  Kanskje det nærmeste du kommer et rent kåseri. Ubeskjedne spark til den voksende gruppearbeidtrenden i samfunnet, og hva det egentlig fører til for oss flinke piker. Med hjelp av lånte, dramatiske formuleringer fra nyhetsformidling.

  2. Det er din feil at topplisten er dårlig.

  En adressering til deg med ansvaret for hvordan topplisten faktisk ser ut, og hva du kan gjøre med det.

  3. Kommentar til "Hvor ble alle helsesøstrene av", i Aftenposten Si:d. 

  Jeg er egentlig veldig fornøyd med de fleste av innleggene mine under meninger, da de stort sett er skrevet på en blanding mellom essay og kåseri, fullstappet av retoriske spørsmål. Dette svaret til kronikkforfatteren i Si;d er jeg spesielt fornøyd med. Hva er egentlig en helsesøster, og når mener jeg det er behov for en? 

  Smart boy learn to write
  Licensed from: franky06 / yayimages.com

  4. Blogginnlegg med nødutgang

  Kanskje verdens første blogginnlegg med nødutgang? Dette er ren ordlek, suppe på spiker og setningskverulering på sitt beste. Og når jeg da sier beste, er det i mitt hode - for dette synes jeg er skrekkelig moro å skrive. Pluss at jeg liker å lage konsepter, og dette er et nytt et.

  5. Hele den interaktive påskekrimmen min.

  Ren tullball, forkledd tidvis i et vanskelig tilgjengelig språk. Med statistikk og avstemninger underveis. Hjelpes min hvor jeg koste meg da jeg laget denne. Tenk å lage så mye moro for seg selv ut fra et eneste spørsmål da: "Hva skjedde egentlig da Martin Johnsrud Sundby ble nedkjørt av en skuter under Birkebeinerløpet?"

   

  Det var mine favoritter. Fortell meg gjerne hva som er din favoritt her på bruket, om det er av disse eller et annet innlegg. Det hadde vært ekstremt moro å høre. 

   

  Kanskje vil du også skrive et sånn innlegg slik at jeg får se fem favoritter fra ditt arkiv? 

  #favoritter #favoritt #blogginnlegg

 • Publisert: 21.06.2017, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Blogging utenfor komfortsonen

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • Litt vondt i magen. Livet her utenfor komfortsonen er ikke så ok. Du har gjort alt for at jeg skal ha det greit, kommet med helt fantastiske tilbakemeldinger. Og fortalt meg at det ikke er skummelt. Men skal jeg fortelle deg noe? Det er skummelt. Gårsdagens publisering av novelle på blogg, var edderkopp-på-leggen skummelt.

  Jeg har alltid elsket å skrive, og siden jeg kom i gang med bloggskriving, har jeg fokusert på typer innlegg som speiler hvem jeg er. Ironisk til beinmargen, rett frem og glad i å formidle eller lære bort. Det du leser, er det du får. Det vil de fleste som noen gang har snakket med meg i en skriftlig chat kunne skrive under på. Det er ikke bestandig like enkelt å finne igjen meningen oppi den sarkastiske suppa som innimellom blir servert. Og jeg kan til tider skrive masse. Jeg mener at jeg alltid har vært sånn, og trives sånn.

  Røsker bort standfoten

  Men når det kommer til noveller, forsvinner det ironiske beinet. Det blir som å røske standfoten bort under den standhaftige tinnsoldat. Handlingsrommet blir så mye mindre. Jeg får ikke lagt "meg" i det jeg skriver. Det er fantasien min som står alene tilbake på papiret. Og det er kjempeskummelt. Litt nakent, for å gjenbruke et oppbrukt uttrykk. 

  For det er ikke sånn at jeg sier at dette novellegreiene er skummelt for å fiske sympati. Jeg gjør meg heller ikke til. Hver gang jeg har vært innom bloggen min etter jeg la ut novellen, har jeg vurdert å trykke på "skjul innlegg". Fordi det var den letteste veien inn i komfortsonen igjen.

  Cute scared boy
  Licensed from: Jaykayl / yayimages.com

  Tolkningen ligger hos leseren

  Det er ubehagelig at en i noveller legger tolkningen i leserens fang på en helt annen måte enn ved et "sånn bruker du Surveymonkey på blogg"-innlegg. Du kan jo velge å tolke sistnevnte også, men da foreslår jeg egentlig at du finner deg en ny hobby. Det er vanskelig å la oppfattelsen av det en har laget, leve videre hos deg som leser. Fordi det kan medføre at du tolker meg på de måtene jeg er livredd for. De måtene jeg vet ikke stemmer med sannheten, men du som ikke kjenner meg, kan tro at er sannhet. At du tolker meg til å være enkel, overfladisk eller klisjepreget. Og forutsigbar.

  Heldigvis har ingen enda fortalt meg at de skjønte slutten fra første linje, så det er en slags trøst oppi det hele. Har du ikke lest novellen, kan du gjøre det her.

  Jeg trenger kanskje å bli vant til å ha det ubehagelig her utenfor komfortsonen, og det er helt rørende hvor god mottakelse jeg har fått fra dere. Men å si at det siste døgnet har vært lett som en lek, det er en overdrivelse. Uansett - takk!

  Har du noen gang befunnet deg utenfor komfortsonen? Hvordan var det?

  #skummelt #skremmende #novelle 

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • 18 kommentarer
 • Følelser i busskuret?

 • Publisert: 19.06.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Det du ikke kan se

  "Jeg bare lurte på om du kunne hjelpe meg? Du skjønner, har glemt brillene mine og klarer simpelthen ikke lese denne bussruten." Mannen som sitter i busskuret smiler mot meg. Kan ikke annet enn å tenke på Even, storebror. Litt sånn ubestemmelig å se på, aldersmessig, men sikkert godt plassert midt i førtiårene. Jeg lener bagasjen mot glassveggen på utsiden, og går inn for å hjelpe.

  Han fortsetter samtalen, litt ukomfortabel. "Jeg vet den linja tilhører karer som er dobbelt så gamle som meg. Prøver ikke sjekke deg opp altså, æresord. Lesebrillene mine ligger igjen i bilen". Jeg kjenner et smil brøyte seg vei i ansiktet mitt, går de siste nødvendige skrittene og strekker meg høyhælt mot tavla. "Hvilken rute skal du ta?" 

  "Jeg venter på nummer 5. Eller prøver å vente da. Blir det ikke litt sånn når en ikke har den ringeste anelse om hvor lenge man skal vente?"  Mannen legger igjen et lurt smil i munnviken og nærmest venter på min respons. Enkelte ganger kan jeg bli brydd av slike samtaler, men noe er veldig annerledes her. Han har liksom en trygghet og ro som tiltaler meg, og en behagelig, selvsikker utstråling. Som om ventetiden slett ikke betyr noe som helst.

  "Nå var du heldig, den kommer om 20 minutter." Tenker litt og slenger inn et beskjedent, " 5 minutter kortere venting enn meg det."  Det er ikke ofte jeg prøver å flørte, og skuffelsen er derfor ganske stor. "Unnskyld, hva sa du? Mistet konsentrasjonen litt der, må være varmen." Jeg gjentar meg selv, denne gangen med en mer overbevisende, flørtende tone. Setter meg så ned, litt for nærme på den harde bussbenken.

  Rear of middle aged woman communicating with man while sitting on bus stop
  Licensed from: moodboard / yayimages.com
  Hvor lenge vi sitter der før jeg hadde fortalt han både hva jeg heter og den teite anekdoten om avløserjobben på nabogården, vet jeg ikke. Men en snikende følelse av tilhørighet begynner å bre seg i kroppen. Han forteller også, svært ivrig, og gleden min er enorm da det går opp for meg at han har en hoppende fortellerstil full av anekdoter akkurat som meg. Innimellom virker han så ivrig at han stotrer ordene, eller stopper, nærmest for å la meg fullføre setningene. Sjenerte menn virkelig er i en klasse for seg!

  Buss nummer 5 kjører inn på bussholdeplassen, men han gjør ingen mine til å reise seg. Er jeg faktisk så heldig at han føler noe av det samme? Jeg velger å holde pusten til dørene lukkes og bussen kjører avgårde. "Ble fort litt til å vente nå da, eller?", sier jeg ertende. Han ser spørrende på meg. "Ja, busser kommer vel og går i godt selskap", konkluderer jeg. Han smiler. 

  "Bussen ja. Jeg liker å prate." Og der var den tilbake, varmen. Forbanner meg selv litt. Kan ikke gjøre han den samme æren akkurat. Bussen som kommer om 5 minutter, den må tas. Har ikke all verdens tid, aldri bedt en mann på date før, men en gang må vel være den første? 

  Jeg unnskylder meg og går utenfor glassruten for å hente bagasjen min. Bruker litt tid på å fikle frem en penn og en papirlapp. Skriver Siren og telefonnummeret mitt sirlig og stramt. Trekker et lettelsens sukk i det den flotte fruen på fortauet ikke stopper og setter seg ved han. Hadde vært typisk min flaks om hun var kona, liksom. Fyller lungene med nervøs luft før jeg går inn i skuret igjen. 

  Hånden med papirlappen strekkes mot han, og jeg fryser til. Blikket som treffer meg ser en fremmed: "Jeg bare lurte på om du kunne hjelpe meg? Du skjønner, har glemt brillene mine og klarer simpelthen ikke lese denne bussruten." 

   


  Del gjerne historien om du har lyst. Alzheimer vises nemlig ikke utenpå...

   

  #alzheimer #tidligalzheimer #vanskermedåfinneord #hukommelsessvikt #manglertidsbegrep #stotre

 • Publisert: 19.06.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 22 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 13: Hva når det går altfor sent?

 • Publisert: 19.06.2017, 09:07
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Hender det at selv unnskyldningene dine til deg selv er miserable? At du står midt i veien og forsinker deg selv? I dette innlegget vil jeg ta for meg ideer med lite fremdrift, ideer som står i sirup, og hva du kan gjøre for å komme deg løs.

  Ideen står fast i sirup

  Ideer som står fast i sirupen, som du skal komme tilbake til, som bare trenger og modnes før du kjører på. Du har antakelig vært borti dem. Og hovedproblemet med slike ideer er ofte ikke at det aldri blir noe av dem. De blir ofte veldig gode resultater. Men de kan invitere med seg et svært uproduktivt søskenbarn i prosessen: dårlig samvittighet.

  Du levendegjør ideen såpass at den har betydning for deg,og at du lar underbevisstheten jobbe med den over tid. Du etablerer et eieforhold, og når den da blir stående fast i sirupen, får du dårlig samvittighet. Da kan det faktisk, om mulig, gå enda saktere. Etter hvert finner du enda bedre unnskyldninger, eller dårligere om du vil, for hvorfor ideen må modnes "bare litt til".

  Når den dårlige samvittigheten først er koblet inn, kan du også få en merkelig følelse av at du må overkompensere for ventetiden. At resultatet må bli enda bedre før det kan se dagens lys.

  En særs effektiv måte å bygge en ond sirkel på.

  Woman holding hot wax in bowl

  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Hva kan du gjøre med ideer i sirup?

  Å la ideer modnes eller ligge litt, kan være veldig lurt. Men å gjøre det uten å ha en plan for når du skal høste, tror jeg er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Lag deg en fast plass der du skriver opp slike ideer, og skriv inn en tidsfrist. I tillegg lager du deg en konsekvens for bryting av tidsfristen. 

  For å vise et eksempel fra min blogging. Jeg skriver mange sånne "modningsideer" som utkast inne på bloggen. Et utkast får stå der i 2 måneder, har jeg ikke gjort noe fornuftig med det til da, sletter jeg det. Grunnen til at jeg har en slik konsekvens, er at da vil også underbevisstheten forhåpentligvis henge med på at det er noe å tape her. Og noen ganger trenger en faktisk litt tidspress for å prestere også, tenk eksamen.

  En annen ting som kan være lurt å gjøre hvis du har for vane å ha mange ideer på modning, er å ha en øvre grense på antall. Dette mest på grunn av den dårlige samvittigheten som kan bygge seg opp og gjøre deg enda mindre produktiv. Velg gjerne et tall som er mye lavere enn det du egentlig er komfortabel med. På denne måten må du rettferdiggjøre plassen ideen får på listen for deg selv, og da får du sortert litt allerede der.

  Er det vanskelig å gi slipp på ideer, er forrige ukes treningsøkt genial lesning for deg.

  Det er ingen skam å snu

  En ekstremt viktig ting til slutt. Det er ingen skam å snu. Du er kjempeflink hvis du klarer å hive fra deg en dårlig ide, spesielt om du har jobbet lenge med den. Det skal du sette på kontoen for innsikt, klokskap og vurderingsevne, og det er ALDRI et nederlag. La det gjerne gå litt sport i å kaste ideer, det gjør at du fokuserer bedre på de ideene du faktisk beholder.

  Resultatet av avtemningen

  Jeg har også regnet sammen alle stemmene ift hvilken ting som skremmer meg dere har bestemt at jeg må gjøre. Og valget falt på fotoshoot. (Hjelpe og trøste og alt sånn der). Da dette vil medføre noe planlegging og kan ta litt tid å få i stand, lurer jeg på om jeg skal spandere på dere en novelle mens dere venter? Må liksom komme igang med at det lukter svidd av denne komfortsonen min her nå, ellers gruer jeg bare på meg at det ikke blir noe av.

   

  Fortell meg gjerne hva du synes, om avstemning eller treningsøkt.

   

  #kreativ #kreativtrening #kreativekristin #kreativt #prosess #tips #ide #ideer 

   

 • Publisert: 19.06.2017, 09:07
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 10 kommentarer
 • Takk til den fantastiske leseren!

 • Publisert: 18.06.2017, 19:43
 • Kategori: Blogg
 • Når en skriver blogg, er det ikke til å komme unna at det blir mye meg,meg, meg. Så i dag tenkte jeg egentlig jeg å si litt om deg, deg, deg, og hva du betyr. Den som sier det er lett å starte blogg etter at man har gått inn i the dark ages sammen med Darth Vader aldersmessig, tar feil. Ikke bare skal du krangle med dine egne indre fordommer og skrømt, men du har også en vegg av både mistillit og fordommer fra verden rundt å bryte gjennom. Derfor er det så inni regnfrakken godt å ha deg! 

  Du gjør det lett du. Mange som blogger mener de har verdens beste lesere, men de tar feil, for det er det jeg som har. Jeg har jo deg! Best på tilbakemeldinger, best på kommentering, best på Facebook og best på støtte. Du bryr deg ikke om hvor spaca ideer jeg hiver på deg. Du leser og du gir meg vanvittig energi. Bare ved å være deg. Selv når jeg er på bærtur i stedet for fisketur, hiver du over en sydvest til støtte.

  loving couple reads a book
  Smask på kinnet til deg, fordi du er så umenneskelig kul!

  Licensed from: Oksana Kukuruza / yayimages.com

  Har du tenkt over hvor viktig akkurat du er for meg? Du som kunne valgt å late som du ikke visste om denne bloggen, som kunne brukt tiden på å legge frem klær til ungene eller gå en ekstra runde med hunden i regnponcho. Men du valgte meg. Og gjør det igjen. Står klar med paraplyen når jeg har dummet meg ut, og oppmuntrer meg til å gjøre det på nytt. Både skrive og dumme meg ut. Og uansett hvor lite mening det gir,  stoler jeg nok på deg til å tro på deg.

  Derfor vil jeg jammen velge akkurat deg. Av alle lesere i hele verden, velger jeg meg deg. La oss ta på en gummistøvel hver og slepe oss frem gjennom denne bloggmyra. Jeg med kart og du med kompass og utestemme når jeg har mistet veien. Fordi jeg har en følelse av at vi hører sammen, du og jeg.

  TAKK for at DU leser bloggen min! Stor klem fra Kristin

   

  PS: Jeg lar "avstemningen" av hvilken av de 5 tingene som skremmer meg jeg må gjøre, gå ut kvelden, så det nærmer seg slutten for å hive inn sin mening der.

  #leser #takk #unik #best #fantastisk

 • Publisert: 18.06.2017, 19:43
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Jeg er Kristin, et profesjonelt gnagsår

 • Publisert: 17.06.2017, 23:51
 • Kategori: Kreativitet
 • Helt sant, kors på halsen. Jeg tenkte på det hos Frodith i dag, når hun etterspurte hva jeg er flink til. Eller ikke meg personlig da, men leserne hennes. Fikk mest lyst til å skrive at jeg er ekstremt flink til å være profesjonelt gnagsår. Men det er jo intet allmennkjent begrep. Vil du vite hva jeg legger i "profesjonelt gnagsår" er dette innlegget for deg.

  Female feet in shoes
  Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com


  Hei, jeg heter Kristin, og er et profesjonelt gnagsår:

  • Jeg peprer folk med ideer de aldri har bedt om. "Du, jeg kom til å tenke på en ting som kanskje passer til deg", "sender denne til deg jeg, tenkte kanskje det kunne være noe". 

   

  • Jeg ELSKER å hjelpe folk ut av trøbbel, spesielt kreativ stillstand, kaos og "jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå". Såpass glad i dette er jeg, at jeg forleden hadde en utlysning her på bloggen for å få lov til å hjelpe folk. Og fikk lov. Gnagsårlov(e)!

   

  • Jeg liker å bosse litt. Fortelle mine løsninger og foreslå valg. Kanskje synes du det er merkelig, i og med at jeg har bedt deg bestemme hvilken retning utenfor komfortsona jeg skal ta i forrige innlegg, men det er sant. Jeg er nok mest komfortabel med å ha kontroll på tingenes tilstand.

  The Boss
  Licensed from: Soupstock / yayimages.com

   

  • Jeg liker å hjelpe til med skriftlige ting, og er ingen pusekatthjelper. Jeg har nye forslag til hvordan du kan forandre *det du har skrevet* som nok varer lenge etter at du er drittlei. Jeg er generelt godt over gjennomsnittet glad i å si meningen min. 

   

  Kjenner du et profesjonelt gnagsår, eller er du et du også?

   

  Vil du følge med på hva dette gnagsåret skal gjøre fremover, kan jeg anbefale Facebooksiden min.

  Der er det også en meldingsknapp. Om du aldri har snakket med et profesjonelt gnagsår før, eller har lyst til å snakke med et, hadde det vært kjempemoro om du prøvde den. Jeg liker også å prate, nemlig.

  #gnagsår #profesjonelt #thatsme

 • Publisert: 17.06.2017, 23:51
 • Kategori: Kreativitet
 • 10 kommentarer
 • 5 ting som skremmer meg skikkelig!

 • Publisert: 16.06.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • Mange bloggere har denne typen lister, og i dag er det min tur. Jeg skal fortelle deg 5 ting som skremmer meg, og , som vanlig på denne bloggen, er det en tvist. En av tingene som skremmer meg, skal jeg gjennomføre. Fordi livet befinner seg på utsiden av komfortsonen. Og for å slippe ansvaret for eget liv en liten stund, har jeg tenkt å la det bli opp til deg hvilket punkt som skal gjennomføres.

   

  Invitere vennelista til å like Facebooksiden til bloggen min 

  Dette er en ting som henger igjen etter den der første absurde frykten for å skrive blogg dempet seg litt. Det er jo fortsatt flaut å blogge, og selv om jeg gjerne vil, klarer jeg ikke gi helt blanke i hva folk mener om meg og det jeg driver med. Jeg er forkjemper for det til de grader, men akkurat på dette "Jeg heter Kristin, og jeg skriver blogg", knyter det seg innimellom i magen. Å gjøre det synlig for alle jeg er venn med på Facebook er tett knyttet til denne frykten.

  Fotoshoot 

  Jeg kan vel neppe tenke meg noe mer uaktuelt enn å dra til fotograf for å ta bilder av meg. Eller spørre en venninne om å bli med sånn at vi kan ta en photoshoot. Av meg. Stå og posere mens en hel bråte med folk går forbi. Ukomfortabelt, klumsete og clueless er tre ting jeg ikke har så mye til overs for. Denne inneholder alle tre.

  Frightened woman
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


   

  Video på nett

  Mye av det samme som med bilder kan man kanskje si om video, bare at der har man i tillegg min hang til å knytte ironi og humor til det meste å forholde seg til. Og at jeg kan prate meg helt til Midt-østen uten å bli bedt om det. Frykten for å ende som en hårtvinner uten peiling på det en skal si, er selvfølgelig i aller høyeste grad reell.

  Skrive skjønnlitterære fortellinger

  Mange av de bloggene jeg leser, er veldig flinke til å skrive skjønnlitterære fortellinger. Med skildringer, følelser og oppdiktetede scenarier. Det er en av de tingene jeg synes er litt skremmende. Jeg vet ikke hvorfor, noveller var alltid min greie på norsktentamener, men det føles kanskje som man åpner opp en litt mer følsom del av kreativiteten enn det man nødvendigvis er komfortabel med. Og at det er vesentlig lettere for den indre kritikeren å rakke ned på.

  MLM

  Møte med MLM-, eller Multi-level-marketingselgere skremmer meg fordi jeg til dags dato ikke har møtt en eneste en som kan være med på en kritisk tilnærming til hverken det de selger eller kompensasjonsmodellen. Det meste av kritiske spørsmål blir møtt av "det er fordi du ikke skjønner det, jenta mi, du forstår mer etter du har vært med meg på *STJERNERIØYNENEEVENT*". Hvis kosttilskuddet ditt innholder 300 ganger anbefalt dagsdose av A-vitamin som videre kan gi leverproblemer, er det vel ikke så himla mye rom for misforståelser? Jenta mi?

   

  Skjebnen i dine hender

  Da er det opp til deg. De fire første punktene er ting jeg skulle ønske jeg turte. Den siste har jeg hivd inn rett og slett for å leve farlig, om så er kan jeg bli Norges første dønn ærlige og pessimistisk på vegne av egne produkter-MLMselger.

  Hvilken av de 5 tingene som skremmer meg, bør jeg gjennomføre?
   

  Har du ikke fått med deg dagens innlegg som beviser en gang for alle at alt ikke alltid er som det ser ut ved første øyekast, finner du det her.

  #skummelt #skremme #hjelp #dettevarendumide

 • Publisert: 16.06.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • 22 kommentarer
 • Historien du ikke må dømme fra førsteinntrykket.

 • Publisert: 16.06.2017, 08:54
 • Kategori: Humor
 • La meg fortelle deg en historie om tre venner, og for å advare deg, denne historien har ingen lykkelig utgang. Men det kan likevel være viktig å fortelle og reflektere innimellom.

  Håper du vil ta deg tid til å lese HELE historien, for er det noe livet har lært deg, er det vel at alt ikke er som det ser ut ved første øyekast?

  Den har blitt fortalt i årtier, og er av en slik art at den ofte innledes med en litt sensasjonspreget "Har du hørt historien om...?" På mange måter er det trist at skjebner blir blottlagt på denne måten, men på et annet vis, hvordan skal vi unngå å gjenta historien hvis vi ikke husker den? Du har kanskje hørt historien før, men jeg velger likevel å bruke min stemme for å fremme den.

  Sad little boy in the park
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  En felles, grusom skjebne

  For å begynne med slutten, som mange Hollywoodproduksjoner også gjør. De ender på nøyaktig samme sted, vennene. De forenes i døden, i en iskald monter, side om side. På utstilling for omverdenen, nærmest i strobelys og dandert. Grusomt sier du kanskje, livet, sier historien.

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  Hverdagsrasisme

  Mange med litt uvanlige navn har kanskje opplevd å måtte stave navnet sitt mange ganger, men den ene i denne historien har fått navnet sitt avfeid i årtier kun på grunnlag av at han er utenlandsk. Du kan kanskje argumentere for at det er vanskeligere å lære seg utenlandske navn enn la oss si, vanlige navn som Per og Hans, men en bør likevel gjøre det. Tenk deg så nitrist å gå gjennom hele livet omtalt som han de ikke vet hva heter, fordi han er utenlandsk? Det er vel også en form for hverdagsrasisme?

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  Idrett og vitalitet

  Vennene levde livet med stor glede og vitalitet. De var aktive innen idrett, og hadde tatt med seg verdien av trening for et sunt og balansert liv hjemmefra. På mange måter kan si at det var denne aktiviteten som førte dem i døden, men å trekke linjen så langt som å si at fysisk fostring er livsfarlig, vil jeg likevel ikke gjøre. Men det er vel nok av dem som kunne.

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  I etterpåklokskapens navn

  Sånn i ettertid har det vært flere forsøk på å finne opprinnelsen til de tre vennene, for å finne sannheten bak historien. Hvor mye var egentlig sant, og hva var myter og overdrivelser? De fant ut at to av dem var fra det sentrale østlandet, nærmere bestemt Oslo og Moss. Han tredje ble det umulig å finne opprinnelsen til, for han havna i en foss.

  Symptomatisk for samfunnet kan du kanskje kalle det. Tegn i tiden og alt det der. Tragiske skjebner var det åkke som.

  Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! For deres mor hadde sagt at svømming var sunt.

  Har du noen gang brent deg stygt på førsteinntrykket av noe?

   #humor #alvor #blanding #tullogfanteri

 • Publisert: 16.06.2017, 08:54
 • Kategori: Humor
 • 10 kommentarer
 • En møkkadag blir blogginnlegg, trinn for trinn

 • Publisert: 15.06.2017, 12:43
 • Kategori: Kreativitet
 • Jeg er en småbarnsmor som ikke har konvertert nattdyret mitt ordentlig, eller jeg har vel ikke engang prøvd. Det vil si at jeg stort sett legger meg sent, er våken flere ganger i løpet av natten og står opp tidlig. I dag spanderte jeg liketil på meg morragretten til frokost. Virkelig et glansbilde av en blogger, dette her. Kanskje kan du kjenne deg igjen i den trinnvise utviklingen av dette innlegget?

  Hele organismen prøver høylytt å overbevise meg om at dette er en møkkadag, der jeg freser gjennom morgenrutinene, påpasselig på å frese minst mulig utad.

  Blogging på møkkadager

  På slike dager kan det være tungt å skrive blogg. Selv om jeg skriver om kreative prosesser og har laget meg en hel haug av ting jeg kan gjøre når det butter imot, vil det fortsatt finnes dager da det meste slår feil. Dager da deleteknappen har spist en fire-fem avsnitt til frokost uten at du står igjen med så mye som en matnyttig smule. 

  For å vise deg litt hvorfor jeg synes det er viktig å trene hjernen i kreativitet, skal jeg fortelle deg hvordan jeg kom fra "helt tomt hode", og frem til dit vi nå sitter. På hver vår side av et blogginnlegg, jeg inni og du utenfor.

  Happy family writing in a park
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Fra ingenting til blogginnlegg på 6 trinn

  1. Jeg skriver noen avsnitt på en av utkastene jeg har liggende. Føler meg ikke inspirert. Sletter halvparten av det jeg hadde skrevet, og lagrer som utkast igjen.

  2. Åpner et tomt innlegg og skriver ned en ide i forlengelse av noe jeg hadde skrevet om før. Vet at inspirasjonen ikke er der i dag, men viktig å lagre ideen til senere. Stirrer videre inn i et annet, blankt Blogsoftdokument og innser at dette blogginnlegget, det kommer til å måtte lirkes frem. Ser ingen åpenbare tegn til at det vil skrive seg selv i alle fall.

  3. Jeg må få opp energien - gjøre noe jeg synes er gøy. Lager dagens oppgave til den daglig kreative treningsgruppen "Det kreative landslaget" i stedet for å skrive blogginnlegg. Håper det løsner opp litt å gjøre noe som er vesentlig mer lystbetont enn å stå bom fast.

  4. Velger å snakke litt med en venninne på Messenger i stedet for å skrive blogg. Hun skriver også blogg, så vi sparrer innimellom litt på fenomenet, og hjelper hverandre der vi kan. Får noen veldig gode tips av venninnen min, men de er dessverre ikke de som funker akkurat i dag. Note to self: huske tipsene til senere.

  5 Bestemmer meg for å gjøre noe som har fungert for meg før når jeg har stått fast. La hjernen få en liten pause. Men dere som har lest litt fra før på denne bloggen, har kanskje lagt merke til at jeg ikke er verdens flinkeste til å gjøre ingenting, så jeg valgte å gjøre ingenting mens jeg tok en dusj.

  6. Kommer ut av dusjen, hiver opp vinduet for å få friskluft og kler på meg igjen. Kan jeg skrive en slags behind the scenes på hvordan det har vært i dag? Det må jo være flere enn meg som opplever dette? Og kanskje er det noen der ute som tror at jeg skriver om disse kreative greiene fordi jeg arrogant tror jeg sitter med fasiten også? Det må jeg jo motbevise med en gang.

  Students revising outside
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


   

  Jeg sitter slett ikke med alle svarene, og er ikke noen kreativ genistrekdame. Jeg skriver ned de kreative treningsøktene hovedsakelig fordi jeg trenger et sted å lete etter løsninger som har fungert for meg før. De gangene det går i svart, sirup eller i verste fall, ikke går i det hele tatt.

  Uansett hvor mange teknikker og tips jeg har, er det nesten alltid enklere å hjelpe andre enn å hjelpe seg selv. Men jo mer bevisst du blir på hvordan hjernen din fungerer, og jo flinkere du blir til å legge merke til hva du gjør de gangene du løser dine egne problemer, jo lettere blir det. Også å skrive blogg.

   

  Har du en inspirert eller en mindre inspirert bloggdag i dag?

  #tips #kreativitet #møkkadag #blogginnlegg #skrive #ide

 • Publisert: 15.06.2017, 12:43
 • Kategori: Kreativitet
 • 6 kommentarer
 • Så innmari lei av kroppspress?

 • Publisert: 14.06.2017, 12:32
 • Kategori: Meninger
 • Sinnet mot speilbildet av egen kropp. Usikkerheten du føler. Vemmelsen til kropp i forandring eller etter forandring. Følelsene er dine. Du eier dem. Men i det øyeblikket du velger å dele disse med andre, rører du ved noe i dem også. 

  Det er ikke alltid de store innleggene, de store tankene. Det kan være de små ordene. Adjektivene, verbene eller sarkasmen. Stemningen du velger å scenesette for historien om deg selv. Har du tenkt over at måten du formulerer deg på rundt din egen kropp, kan definere hvordan andre ser på både deg og seg selv? Kanskje har du tenkt på det, og signert "Sunn fornuft"-plakaten. Jeg har tenkt på det og ikke signert. Vi er likevel på samme lag. Håper jeg da. For et inkluderende samfunn, et mangfoldig samfunn og et raust samfunn. Der kropp får litt mindre betydning.

  Sad crying Little toddler girl
  Licensed from: phakimata / yayimages.com

  " Det øyeblikket du innser at du ikke triumferer på barrikadene, men plasker rundt i en skyttergrav. 

  Beskutt fra alle kanter, også innenfra.

  Når identiteten ligger i bekreftelsene som nødvendigvis må komme.

  Født av empati, samvittighet og avkreftelse.

  Du, mester i å fremprovosere,

  speiler selvbildet i digitale speil.

  Ved å gjøre sport av snakke ned din egen kropp." 

  (dagsferskt og selvskrevet)

  #kroppskompis

  Som i andre vennskap, vil det være uunngåelig å ikke bli uvenn med kroppen sin til tider. Men du vet jo at den alltid er der likevel. Kanskje er det på tide å behandle kroppen din som en bestevenn også når du snakker om den? Kanskje har den sviktet deg, eller du kjenner at dere har glidd fra hverandre? Da er det bedre å styrke vennskapet enn å slenge dritt. Da kan du jo risikere at dere aldri blir venner igjen, at du og kroppen din for evig er uvenner som skuler stygt på hverandre.

  Det er du som taper mest på at selvbildet ditt krymper. Kan du bli mer #kroppskompis i måten du snakker om deg selv på? Det er ikke så enkelt bestandig, og noen ganger er det historier som skal fortelles "for å hjelpe andre" eller "for min egen del", eller at det rett og slett er godt å få det ut. Men ren syting og klaging på kroppen din er rett og slett ikke nødvendig. Heller ikke spydige slengbemerkninger.

  Selv om dere har interne stridigheter, kan dere ikke være litt mer kompiser utad?

  Å ha en levende kropp er det samme som å leve. Men du velger selv om du vil definere livet med kroppen din som et liv eller en kamp. Jeg er uvenn med kroppen min med jevne mellomrom, men jeg har likevel kun fått en #kroppskompis jeg må passe på. Også i tankene og i det skrevne ord på internett.

  Jeg er ikke interessert i å lese om at du og kroppen din er uvenner, og sitte taus og se på at det på sitt vis bidrar til økt kroppspress i samfunnet. Det er rett og slett ufint å snakke dritt om en kompis som ikke har ordforråd til å svare for seg. Hvis du er så lei av kroppspress, bør du starte med det som det er lettest å gjøre noe med: Vennskapet mellom deg og din egen kropp, din #kroppskompis.

   

  Del gjerne om du også er bittelitt lei av kroppspress.

   

  #denfølelsen når du tenker å la ting ligge, og ikke snakke mer om kroppspress og "Sunn fornuft"-plakater, men temaet oppfører seg som "Rosa Helikopter" på repeat og du likevel må skrive noe. #kroppskompis #kroppspress 

 • Publisert: 14.06.2017, 12:32
 • Kategori: Meninger
 • 12 kommentarer
 • Hva sliter du med på bloggen?

 • Publisert: 13.06.2017, 09:49
 • Kategori: Bloggtips
 • Som du kanskje vet, skriver jeg fast om kreative prosesser på mandager. Og det er vel og bra, mange kan lese dem og få gode tips til hvordan en kan tenke annerledes, og dermed få nye resultater. Men noen ganger blir det for generelt. Man ønsker seg noe langt mer konkret, tips knyttet direkte mot problemet en står ovenfor. Noe helt spesifikt

  Det skal du få av meg i dag.  For hva sliter du egentlig med? "Jeg vil skrive om .... , men kommer ikke igang", "jeg har alltid så mange ideer at jeg klarer ikke velge", "jeg klarer aldri konsentrere meg ordentlig" eller "jeg sliter med å finne de riktige ordene"? 

  Fortell meg i kommentarfeltet hva din konkrete bloggutfordring er akkurat nå, så skal jeg prøve og hjelpe deg. Gleder meg til å sette meg inn i din bloggverden! 

  Vil du heller sende meg en mail, gjør du det på kontaktkristinblogg@gmail.com, eller om du vil snakke med meg, sender du meg en melding på bloggens Facebookside.

  Tusen takk for en fantastisk gårsdag

  Jeg vil også gjerne få håndtakke hver og en av dere som var innom i går. Du gjør det motiverende å skrive blogg, du støtter, leser og engasjerer deg. I dag føler jeg virkelig for å gi noe tilbake, og vil derfor tilby deg hjelp til å løse dine bloggutfordringer. Her er gårsdagens braksuksess, om du ikke har lest den: "Kjære Martine, her er hvorfor jeg ikke har signert"Computer problems
  Licensed from: badmanproduction / yayimages.com


  #problem #utfordring #hjelp

 • Publisert: 13.06.2017, 09:49
 • Kategori: Bloggtips
 • 19 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 12: Fikk du ikke skrevet ned ideen før den forsvant?

 • Publisert: 12.06.2017, 19:47
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Har du noen gang kjent på følelsen av at hvis jeg ikke får skrevet ned ideene nå, så fordufter de fra jordens overflate? Eller at det vel kan være den siste, gode ideen du får på en stund, derfor må behandle den som en skjør fugleunge? Hvis du skal skrive noe, har du kanskje innimellom litt for mange ideer å velge blant? Hvis du kjenner deg igjen, er dette innlegget for deg.

  Utvelgelse

  Når du har flere ideer, sier det seg innimellom selv hvilken ide du skal jobbe videre med. Den ene er så mange mil bedre enn de andre, at det hadde vært merkelig å ikke satse på den. Men andre ganger er det ikke like tydelig. Kanskje har du en 4-5 ideer som er ganske jevne, pluss den dårligste ideen av dem da. Det er alltid ganske lett å sortere ut den ideen en har minst tro på.

  Har du prøvd å rangere listen av ideer fra mest potensiale til minst potensiale noen gang? Hvis ikke har jeg lyst til at du skal prøve det.

  Dieting concept. Young Woman choosing between Fruits and Sweets
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com


  Toppen og bunnen

  Etter du har rangert, vil jeg at du tar med deg to av ideene dine mens du gjør noe helt annet, dusjer, kjører bil eller smører matpakker. Og de to ideene dine du skal ta med deg, er nettopp den dårligste og den beste. 

  Deretter setter du i gang et lite veddeløp mellom de to ideene. Hvordan kan den dårligste ideen utvikles for å bli bedre enn den beste? Hvordan kan du utvikle den beste for å sikre at den dårligste aldri når igjen i kvalitet? Lag deg gjerne noen gode spørsmål og si dem høyt, slik at underbevisstheten din også hører dem.

   

  Hvorfor det?

  Hvis du prøver dette noen ganger, blir du for det første bevisst på at utgangspunktet for ideen ikke er det viktigste, men resultatet. I tillegg vil du kanskje oppleve at underbevisstheten din hjelper den i utgangspunktet dårlige ideen nå igjen den beste. Hvis du mestrer denne teknikken, vil det kunne gjøre deg mer avslappet når det kommer til følelsen av å miste ideer hvis du ikke fanger de med en gang. Rett og slett ta vekk litt av prestasjonsangsten for at grunnlaget for ideen må være helt perfekt. 

  Grunnen til å ta den beste mot den dårligste ideen, er ikke først og fremst avstanden i kvalitet, men avstanden idemessig. Den dårligste ideen din er oftest den ideen som er lengst fra det utgangspunktet du forventet å jobbe med, mens den beste er nærmest. En annen kul ting er, at om du velger feil ide som den beste, kommer hjernen din ganske fort til å fortelle deg det. Ikke med ord, men med at du stadig tenker tilbake på en av ideene som ligger igjen i prioriteringslista, fremfor å drive veddeløpet fremover.

  Dieting concept. Young Woman choosing between Fruits and Sweets
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com


   Skulle det likevel være en ide du ikke får skrevet ned som du MÅ huske, prøv følgende:

  - Si den høyt til deg selv, gjerne flere ganger.

  - Se den for deg i bilder.

  - Knytt den til en lukt, følelse eller fysisk bevegelse.

  Jo flere sanser som er involvert, desto større er sjansen for å kunne finne frem igjen ideen på et senere tidspunkt. Forsvinner ideen uansett innsats; stol på at underbevisstheten din har lagret essensen og drar den opp som et trumfkort ved en senere anledning.

   

  Var dette et nyttig innlegg for deg?

   

  Dette er innlegg nr 12 av de kreative treningsøktene her på bloggen, de andre 11 finner du her.

  #kreativ #tips #kreativtreningsøkt #treningsøkt #kreativtrening #treningsleir

 • Publisert: 12.06.2017, 19:47
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 2 kommentarer
 • Hvordan bryte 8 av 10 "Sunn fornuft"-punkter på under 5 minutter

 • Publisert: 12.06.2017, 12:29
 • Kategori: Meninger
 • Hvordan kan du egentlig bryte 8 av 10 punkter på "Sunn fornuft"-plakaten uten å ha laget en historie folk flest vil reagere negativt på? Denne podcasten gir deg svaret på det.
 • Publisert: 12.06.2017, 12:29
 • Kategori: Meninger
 • 0 kommentarer
 • Jeg vil aldri signere Sunn fornuft-plakaten.

 • Publisert: 12.06.2017, 00:21
 • Kategori: Meninger
 • Tidligere leste jeg innlegget "Kjære Martine Lunde, Caroline Berg Eriksen og Anna Rasmussen", der Martine Halvorsen etterspør svar fra oss som ikke har signert "Sunn fornuft-plakaten". Her kommer svar fra ei som aldri kommer til å signere plakaten. "Kjære Martine...."

  Målet med plakaten.

  "Målet med denne plakaten er å bevisstgjøre digitale opinionsledere på deres rolle og påvirkningskraft når det kommer til kroppsbilde og idealer,", skriver Martine i sitt innlegg. Det er vanskelig å stille seg uenig til, sier du kanskje. Da må jeg be deg smake en gang til på ordene: bevisstgjøre på deres rolle og påvirkningskraft. Dette er ikke en målsetning som i mine øyne er egnet for å få en forandring. Det er fin formulering for "nå skal vi fortelle de andre hva de skal gjøre for å fikse dette problemet vi vasser i".  

  Slik jeg har forstått det på de innleggene jeg har lest om denne plakaten, er intensjonen å bidra til mindre kroppspress og gi de unge mindre av det som regnes som "negativ stimuli". Men når det skal gjøres gjennom å bevisstgjøre noen på deres rolle og påvirkningskraft, da skurrer det for meg. 

  The Right Words At The Right Time
  Licensed from: elwynn / yayimages.com

  Jenter mot jenter

  Martine skriver i sitt innlegg at det er forskjell på "ytringsfrihet og unødvendige detaljer". Det er meget mulig, men det synes litt merkelig at hvilke detaljer som er unødvendige da skal dikteres av noen andre enn deg selv. Plakaten er velegnet til å stille jenter opp imot jenter, noe som historisk sett ikke er en ukjent problematikk. Du kan gjerne kle av deg, så lenge du ikke er for tynn eller for tykk. Du må gjerne mene noe, så lenge du ikke fremstår for bastant. 

  Storparten av disse punktene er ikke relevante for min blogging i det hele tatt. Hvis jeg hadde signert at jeg ikke skulle stille i bikini, ville det ha null verdi, fordi jeg aldri gjorde det i utgangspunktet. Og det er noe av problemet til denne plakaten. Den har samlet dem som aldri i utgangspunktet brøt noen av disse punktene i en felles front for å "fortelle dem hva de skal gjøre", og gitt skyts til å bombardere dem som fortsetter å skrive som de alltid har gjort. Det har gitt nettroll med behov for mer å spise, en tiltrengt Big Mac.

  Hvis intensjonen var endring

  Hvis intensjonen bak plakaten virkelig var endring, hadde jeg ønsket meg en litt annen prosess. At de som faktisk er digitale opinionsledere hadde satt seg sammen og funnet en linje å følge. De digitale opinionslederne som i hovedsak "bryter" denne plakaten. Tenk deg hvor stor forskjellen hadde blitt om de bare hadde blitt enig om en ting, for eksempel å ikke benytte photoshop utover kontrast og lysinnstillinger, eller om de ble enige om å ikke forherlige operasjoner. 

  Nå fremstår målet som å definere en persons ytringsrom basert på et samlet syn fra bloggere som ikke ytrer seg om disse tingene. Ut fra et sømmelig perspektiv. Vi deler jenter opp i oss og dem. I stedet for å samles mot kroppspress, er vi mer opptatt av hvem det er sin feil. Og triumferer ganske betraktelig over at vi har løsningen, så lenge vi får poengtert at vi ikke bryter noen av punktene selv. Og siden vi heller aldri har gjort det, bidrar ikke plakaten til noen endring heller.

  Mye av skriveriene som går om akkurat denne plakaten, bærer preg av det. Her er det til tider viktigere å fremheve seg selv som flinkingen som har signert, og hvor idioter de andre som ikke har signert er, enn det som burde være målet med plakaten: Mane til sunn fornuft. Kjempe mot kroppspress. Jenter som heier på jenter er vel også et poeng, slik jeg har forstått det utfra det seneste stuntet #postitmafiaen. Sunn fornuft-plakaten er ikke egnet til det, slik jeg ser det.

  Girl in mirror
  Licensed from: velkol / yayimages.com

  Kildekritikk og nettvett

  Uansett hvor mye bloggere skriver eller ikke skriver om ting, vil det tilgjengelige og digitale Norge ha et klart behov for bruk av kildekritikk og nettvett. Det er viktig at både unge og voksne nettbrukere lærer å tolke budskap. "Hvorfor skrives det på denne måten", "hva kan være baktanken med dette" og "hvorfor fremstilles det sånn". I min tid på ungdomsskolen, i forrige århundre, hadde vi både reklameanalyser og andre analyser. Jeg vil håpe dette reportoaret er utvidet i dagens skolevesen, i takt med digitaliseringen og tilgang til data og manipuleringsmetoder.

  Vi må ha innbyggere som klarer å tolke verden rundt seg, vi kan ikke være avhengig av at verden må pakkes inn i cellofan eller "jeg forsynte meg to ganger". Vi sier at vekt og alder bare er tall, men hvis noen skulle skrive om dem, er det plutselig ikke bare tall lenger. Jeg tror ikke vi kan bekjempe kroppspress med å late som vekt, trening, operasjoner, dietter og kropp ikke eksisterer. Og da mener jeg alle typer kropper, for vi har alle en. 

  Husk at alle er forskjellige

  Kropper som trener til fitness, kropper som løper maraton, kropper som drasser ammekilo, kropper som har det godt med seg selv, kropper som ikke har det godt med seg selv og den helt vanlige kroppen. For det er jo noe av hovedbudkapet til opinionslederne hentet fra plakaten: husk at alle er forskjellige. Og det tror jeg bør være en del av målsetningen her. Vi må lage et samfunn der det er lov å være forskjellig, også i den digitale verden. Det må nødvendigvis også være lov å være forskjellige hva gjelder meninger om hva som er nødvendig og unødvendig.

  Ytringsfrihet

  Jeg vil ikke ha et samfunn der alle føler de må ta hensyn til alle til enhver tid. Der man er redd for at man skal mene noe for bastant for noens smak, og man må definere alt for sikkerhets skyld. Et samfunn der en blir uglesett for å være annerledes. Jeg er annerledes. Til tider også skremmende annerledes. Jeg ble for eksempel mektig irritert under dagens barne-tv da dubberen klarte å blande sammen Triceratops og Stegosaurus. For deg er det sannsynligvis en helt uvesentlig og latterlig detalj, men det betyr ikke at jeg ikke kan få skrive og mene det motsatte. Jeg vil forsvare andres rett til å være annerledes på sin måte. 

  For det som er aldri så grusomt med ytringsfrihet er at det involverer andres rett til å uttale seg på måter du er grensesprengende uenig i. Om detaljer du synes er unødvendige, om ting du synes er forkastelige og om saker du skulle ønske kunne ties ihjel. Innimellom må det å forsvare ytringsfriheten nødvendigvis gjøre deg kvalm. Og maktesløs.

  Jeg respekterer og skjønner intensjonen til de som har skrevet under, men jeg kommer aldri til å signere plakaten selv, beklager. Selv om dette er punkter "en burde og skal kunne følge". Jeg er enig i den bakenforliggende intensjonen om et samfunn med mindre negativ påvirkning og mindre kroppspress. Noen av punktene er særs gode, og kunne godt fått mitt navnetrekk, men metodene og måloppnåelsen kan jeg ikke stå inne for. Jeg skulle ønske dette var en plakat preget av sunn fornuft. Slik den fremstår for meg nå, er det en plakat preget av pekefinger og moralisme, egnet til å splitte jenter opp i oss mot dem,. Og, for å være helt ærlig, pepret med noen for meg helt latterlige utdypninger.

   

  Jeg har laget en podcast der jeg bryter 8 av 10 punkter på under 5 minutter, og gjør det på en sånn måte at du sannsynligvis hadde hivd en tommel opp hvis du leste innlegget. Hør den gjerne om du trenger enda en god grunn for ikke å signere.

  Kom også innom og hiv inn en tommel på Facebooksiden om du vil følge med på hva som skjer her fremover.

  #mening #kropp #kroppspress #sunnfornuft

 • Publisert: 12.06.2017, 00:21
 • Kategori: Meninger
 • 28 kommentarer
 • "Sunn fornuft"-plakaten;blogg eller podcast?

 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har ikke signert "sunn fornuft"-plakaten og har ingen planer om å gjøre det heller. I dag leste jeg et innlegg på Martine Halvorsen sin blogg, der hun ber de som ikke har signert svare henne hvorfor. Svar fra meg skal du få, Martine, men ikke før i kveld. Spørsmålet er bare om det skal være i bloggform eller i en podcast? Det kan jo du som leser få bestemme. Red.anm: podcast ble stemt fram, og podcast skal det bli. Jeg skal gå gjennom plakaten, punkt for punkt. Men det generelle lydnivået i huset tilsa at det ble en bakgrunnsblogg først.

   

   

   

 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Det er din feil at topplisten er dårlig

 • Publisert: 11.06.2017, 12:30
 • Kategori: Meninger
 • Du sukker oppgitt mens du nærmest slenger telefonen bortover bordet. Hun lurte deg igjen. Clickbaits og sensasjonsoverskrifter, og innholdet var jo heller ikke denne gangen i nærheten av å nærme seg overskriftens dramatikk. Og hun skriver jo så innmari dårlig. Og er generelt irriterende. Hva har hun egentlig gjort for å komme seg på topplisten? Kjenner du det igjen? Skal jeg fortelle deg hvorfor du finner så mye av det du synes er dårlig på topplisten?

   

  Jeg har nå vært en stund i denne bloggosfæren og har forsket meg frem til konklusjonen:

  Det er bare din feil!

  Det er du som vet at du blir lurt, men hver eneste gang trykker inn. Det er du som bare må inn for å konstatere at norskkunnskapene er akkurat like dårlige som sist du var inne. Det er også du som må inn for å irritere deg over at ungene fortsatt blir eksponert, eller er inne for å sjekke om de snart blir det. Det er du som går inn for å jakte på sponsede innlegg som ikke er merket ordentlig, finkjemmer etter skrivefeil eller bare må sjekke om hun fortsatt ser like sexy ut. Og det er du som er forutinntatt både til enkeltbloggere og hele bloggeriet.

  Det er også du som himler med øynene og lyver når noen snakker om blogg. "Blogg nei, det leser jeg ikke". Din moral og dobbeltmoral skaper topplisten - du må bare bestemme deg for hva du vil ha der. Hvis du ønsker en endring, må du heller fremsnakke de du faktisk vil ha der, enn å lese og klage over de du ikke vil ha der. Hvis jeg sa noe sånt som "Jeg kom over et veldig bra innlegg, skrevet av en blogger du kanskje ikke har hørt om?", hadde du kanskje gitt det en sjanse? 

  Bad behavior punishment
  Licensed from: Iko / yayimages.com

  Hvis du ikke er fornøyd, er det du som ikke leter etter de bloggene du synes er interessante og gir dem en leser i stedet. For tro meg det finnes blogger for nær sagt alle interesseområder. Du har bare gitt opp alle de flinke bloggerne rundt omkring som skriver om det du finner interessant, fordi tiden går med til å lese og irritere deg over de du ikke liker.

   

  Det er forøvrig også du som har bestemt deg for at en blogg er ikke god nok uten gjennomredigerte bilder og eksepsjonelt design. Ser den ikke perfekt ut, klikker du deg sporenstreks ut igjen. Hvor godt rimer det med at du slenger inn: "helt enig", når noen skriver om hvor lei de er av dagens perfeksjonsjag?

   

  Fremsnakk de på toppen!

  Hvis du ikke ønsker en endring, og liker topplisten akkurat som den er, er det også litt realt om du faktisk fremsnakker de som sliter hver dag for å lage innholdet du liker. Mange tar i stedet for på fakemasken og innta en offentlig mening om bloggeren som ikke stemmer overens med virkeligheten. Er det trendy å mislike noen, betyr ikke det at du skal jatte med hvis du liker dem.

  Toppbloggerne jobber, enten du liker innholdet deres eller ikke, svært mye for å gi deg en daglig dose. Skriving, fotografering, korrektur, redigering, sosiale medier, idemyldringer og alt det andre som skaper en blogg, tar ekstremt mye tid. Og plasserer dem på jobb konstant. 

  Stemmen som avgjør topplistevalget

  IP-adressen er stemmen din i topplistevalget, og vi får alle den topplisten vi fortjener. Du kan ikke endre alle andre, men du kan endre deg selv. Ikke les bare fordi det er forventet at du skal lese. Les de bloggene du virkelig liker, vern om dine favoritter, slutt å følge blogger som bare irriterer deg og se opp for kardemommeloven dersom du har tenkt deg på trolltokt i kommentarfelt.

   

  Det hadde vært kjempekult om du linket til en av dine favorittbloggere i kommentarfeltet, så blir jeg litt mer kjent med deg via det du liker.

  Fortell meg gjerne også hva du synes om innlegget jeg anbefalte lenger oppe i innlegget.

  Les også: Hvorfor Snapchat er verre enn operasjoner

  #topplisten #bloggeriet #blogg.no #lister 

 • Publisert: 11.06.2017, 12:30
 • Kategori: Meninger
 • 24 kommentarer
 • Hvorfor du bør lese Blogg bedre!

 • Publisert: 09.06.2017, 21:04
 • Kategori: Bloggtips
 • I dag skal jeg gi deg et stalltips for å bli en bedre blogger, og det er rett og slett å følge en blogg som har helt rå tipsartikler. Du som leser min blogg har kanskje lagt merke til at jeg liker å skrive tipsartikler. Vel; jeg digger også å lese dem, spesielt om de er av deg gode slaget. Bloggen jeg vil anbefale i dag heter bloggbedre.no, og føres i pennen av Lene Gunvaldsen, og i dette innlegget skal jeg fortelle deg hvorfor du bør lese den.  En god læringsarena

  Har du kjent på det å ha dårlig tid til bloggingen, eller slitt med å finne overskrifter til blogginnleggene dine? Eller lurt på hva som er lurt å poste når på Facebook eller Instagram? Bloggbedre(link i teksten) tar for seg noen av de utfordringene en kan møte på som blogger, samt gode løsninger på mange av disse utfordringene. I tillegg får man svar på en del av de mer tekniske utfordringene, som hvordan SEO fungerer, eller viktige tall fra Google analytics. Bloggen er rettet først og fremst mot bloggere på plattformen Wordpress, men jeg har lært utrolig mye som også kan brukes her på blogg.no.

  En svært nyttig brandingutfordring

  Spesielt vil jeg trekke frem Lenes brandingutfordring som nyttig. Selv om man ikke ønsker å bli en bedrift eller en blogger med tusenvis av lesere, er det moro å se hva som skjer når en gjennomfører en slik oppgave. Brandingutfordringen er en 5-dagersplan for å få din blogg til å bli mer attraktiv for dine nåværende og fremtidige lesere, og rocker ullsokken av mye annet tipsmateriell der ute. Først og fremst fordi det er lagt opp enkelt med forståelig språk. og gjør det lett for deg å gjennomføre stegene frem mot en mer helhetlig blogg . At Bloggbedre skrives på norsk, er også en stor fordel for mange, og er med på å gjøre stoffet særs tilgjengelig for de aller, aller fleste.

  Trykk på bildet under for å komme direkte til brandingutfordringen, og du, nevnte jeg at den er gratis?  Forum for leserne av BloggBedre.no

  Lene er støttende og lett å spørre til råds også om de spørsmålene du kanskje kvier deg for å stille. Hun er profesjonell og hyggelig til fingerspissene, noe som kommer spesielt til syne i forumet hun har laget for sine blogglesere på Facebook. Dette bør du sjekke ut dersom du ønsker litt mer påfyll enn det bloggen gir deg. For min del har den blitt en av de gruppene jeg bare må sjekke oppdateringene til, fordi det er mange flinke bloggere der inne, som sammen med Lene skaper et sunt og trivelig læringsmiljø for min del.

  Skrivetips, bildetips, tips knyttet mot sosiale medier og så utrolig mye annet. Nyhetsbrevene fra Lene er i tillegg svært informative og noe en gleder seg til å åpne. For å bruke de store ordene: Les bloggbedre.no, du vil ikke angre.

   

  Har du lest Blogg bedre?

   

  #bloggbedre #tips #bloggtips #anbefaling #anbefales

  Innlegget er ikke sponset på noen måte, og skrevet med tillatelse fra Lene fra Blogg Bedre.

 • Publisert: 09.06.2017, 21:04
 • Kategori: Bloggtips
 • 8 kommentarer
 • How is life like a cup of tea?

 • Publisert: 09.06.2017, 13:19
 • Kategori: Kreativitet
 • I dag har jeg lyst til å gi deg en sniktitt inn i landslaget mitt sin verden. Som du kanskje vet, har jeg opprettet Facebookgruppen "Det kreative landslaget" for deg som ønsker et lite daglig påfyll med små, assosiative oppgaver, kreative tips og annet krimskrams. Og kanskje har du lurt på om det er noe for deg? Eller hva i alle dager vi driver med? 

  Det er kanskje et betimelig spørsmål, for jeg er neimen ikke sikker selv alltid. Men jeg prøver å levere litt påfyll hver dag som kan få deltakerne på landslaget til å tenke. Både utfordre kjente tankemønstre, men også trene på ulike små teknikker for å trene hjernen. Jeg har lyst til å høre om du også har lyst til å være med å leke? Dette er gårsdagens oppgave, laget i Canva, som jeg har brukt litt for mye tid på de siste dagene.  Bruk de små grå og kom opp med din forklaring: På hvilken måte er livet som en kopp te? 

  Ønsker du slike småoppgaver på daglig basis, melder du deg inn i "Det kreative landslaget", så sees vi der.

  #oppgave #kreativitet #detkreativelandslaget

 • Publisert: 09.06.2017, 13:19
 • Kategori: Kreativitet
 • 6 kommentarer
 • Hvordan ser bortkastede penger ut?

 • Publisert: 08.06.2017, 13:44
 • Kategori: Meninger
 • Hvordan ser en bortkastet penge ut? Google kunne ikke hjelpe meg. Der fant jeg bare bilder og tekster fra livlige tider da forskjellige ting har vært på karneval og kledd seg ut som bortkastede penger. "Proteinbarer er bortkastede penger", "Designervesker er bortkastede penger" og "konsulenttjenester er bortkastede penger".  

  Jeg kastet bort trekvart uke av livet mitt på å finne fellesnevneren mellom alt som til tider prøver å være bortkastede penger. Og beklager for at jeg roper, men: HVA I HULESTE ER VITSEN MED Å KLE SEG UT SOM BORTKASTEDE PENGER HVIS DU IKKE ENGANG LEGGER VED ET BILDE SLIK AT EN STAKKAR KAN FÅ SE HVORDAN EN BORTKASTET PENGE SER UT???!!!!! Hva skal vi med ytringsfrihet i dette landet hvis folk ikke er smarte nok til å bruke den til min fordel? Hva om alle bare kunne slutte å være noe de ikke er?

  Money From Heaven
  Hvis du skal være besserwisser, kan jeg med en gang si at jeg har forsket meg frem til at bortkastede penger ikke er det samme som å kaste penger, men at det kan være en fjern slektning av penger kastet ut av vinduet. Å kaste opp penger trenger du heller ikke sjekke ut av saken. Det har jeg gjort, og det var ikke et pent Google-syn.

  Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com

   

  Spurte venner og uvenner

  Lettere desperat gikk jeg dit jeg alltid går hvis jeg står fast. Venner og uvenner. Det vennene mine ikke vil fortelle meg, har jeg funnet ut at uvennene mine er spandable med å fortelle. Da jeg spurte dem hvordan en bortkastet penge så ut, svarte de alle sammen: "det kommer an på øyet som ser!"

  HÆ? Skifter en bortkastet penge utseende hvis jeg korrigerer synet mitt for skjeve hornhinner? Vil en bortkastet penge se annerledes ut for det høyre enn det venstre øyet mitt? Er det pengeverdenens kameleon og inntar leopardmønster når det gjester antrekksbildene til Martine Halvorsen?(sorry Martine, du var den eneste jeg husket med leopardmønster akkurat nå, og jeg orket ikke bytte eksempel. Litt lat må en få være på sine gamle dager.)

  Og for å ikke snakke om hva som skjer hvis jeg lukker øynene? Er det den beste forutsetningen for å unngå bortkastede penger? Late som du ikke ser dem?

  Forsket videre og fant en sak for kriminalsektoren

  Hvordan skal vi klare å identifisere en bortkastet penge hvis vi ikke aner hvordan den ser ut? Er en bortkastet penge det nærmeste en kommer en perfekt kriminell? Den norske stat burde sette dette problemet på dagsordenen. En hører jo faktisk om alvorlige tilfeller som: "Investerte stort i noe som viste seg å være bortkastede penger. Må nå leve fra hånd til munn, og sliter med å få endene til å møtes." Hvor er kriminalsektoren? Med den utbredelsen bortkastede penger har i Norge, kan ikke engang politireformen ta hele skylden. Inspirer endring med handling!

  Enten vi vender den ene eller andre veien, eller kinnet til eller fra: denne bortkastete pengen er altså milevis verre enn vi fryktet. Jeg hadde aldri forventet et nettverk av slike dimensjoner da jeg startet etterforskningen med et enkelt spørsmål. Nå går det jo på husly og dyrevelferd løs. Hvis ikke endene engang får møtes, hvordan skal vi sikre at ender ikke kommer på rødlista fortere enn Usain Bolt da? Det går slett ikke an(d)!

  Duck
  Den mannlige stokkanden jeg snakket med, hadde enda ikke tatt stilling til den potensielt alvorlige situasjonen for sin egen eksistens, knyttet opp mot bortkastede penger.


  Licensed from: photoblueice / yayimages.com


  Maner til felles innsats mot bortkastede penger!

  Vi er nødt til å ta tak i dette med bortkastede penger, og det første vi må gjøre, er å finne ut hvordan en bortkastet penge ser ut. Kan du hjelpe meg?

  Sitter du på informasjon om hvordan en bortkastet penge ser ut, skriv i kommentarfeltet, eller del med noen som kan ha nye spor.

  Kjære bortkastet penge, hvis du skulle lese dette: run and hide - nå er det rene "Åsted Norge"-stemning her - og vet du hva: "We are coming for you!"

  Lurer du hva slags blogg dette egentlig er, er du velkommen til å lese mer om meg her.

  #humor #penger #samfunn #skråblikk #kåseri #bortkastet #bortkastetpenge #hvordanserduut

 • Publisert: 08.06.2017, 13:44
 • Kategori: Meninger
 • 22 kommentarer
 • Edderkoppdrama på badet

 • Publisert: 07.06.2017, 20:07
 • Kategori: Blogg
 • Hva skjer egentlig med hodet etter man har blitt mamma? La meg gi deg en stk historie fra virkeligheten som illustrerer et kritisk avvik fra normalreaksjonen min. Sjokkerende vil en kanskje kunne si.

  Dautrøtt mammazombie på badet

  Etter lange dager kommer de korte netter, og disse innledes oftest med et slags skynde seg før man sovner-rituale rundt omkring i huset. Og i går var intet unntak. En tur ned i vaskekjelleren for å henge opp klær, sette de siste koppene inn i oppvaskmaskinen, hive noen klær i skittentøyskurven, legge frem barnehagetøy og mange andre, spennende formål ble gjennomført. Siste etappe før tannpussen var en rask runde ut i søppelstampen med restavfall, siden søppelbilen skulle på oppdagelsesferd i dag.

  Helt greit overfornøyd med dagens lengde, var det derfor en trøtt person som sto foran speilet for tannpussing. Hvis jeg er helt ærlig, også litt i ørska. Og det gjorde slett ikke det som hendte videre noe mer behagelig. Jeg rakk i det minste å ta frem hårbørsta før det skjedde.

  Dramatikk under hårbørstingen

  For tror du ikke, sånn helt utav det blå at en edderkopp på størrelse med Narnia plutselig spankulerer oppover den intetanende, venstre overarmen min? Nå kan du argumentere for at så store edderkopper ikke finnes, men godt for argumentasjonen, så gjør ikke Narnia det heller. 

  Halloween Costume
  Aslan var også trøtt, og lite interessert i å hjelpe.


  Licensed from: carlush / yayimages.com


  Hva skjedde så?

  Min pre-mammaversjon ville hoppet nesten opp i taket, veivet febrilsk med hendene og satt i et akkurat passe primalhyl. Som om det noen sinne har drept noen Narnia-edderkopp. Men hva gjør mammaversjonen?

  Hun har innebygd refleks, så den første tanken ved synet av en edderkopp er: vekk nå for all del ikke ungene! Uansett hva som skjer - ikke ødelegg et eneste minutt av dyrebar søvn unødvendig! 

  Kvalifiserer ikke det for å være på trynet, er det ingenting som gjør det. Hvor har noen gjort av de naturlige refleksene mine? Har ungene stjålet hoppingen, er det derfor det er så full fart i huset? Gjør hva du vil med meg, allmektige Narniaedderkopp, bare jeg kan få sove biiiiiittelittegrann, liksom.

  Enden på visa var at jeg klappet edderkoppen rimelig bestemt på hodet med hårbørsten, såpass at armen nok får et merke der i noen dager. Deretter falt den selvfølgelig levende ned og trippet avgårde mot friheten. Jeg ristet meg gjennom det som lå på gulvet, og fikk presset fyren halvveis ned i gulvbelegget før jeg putta han ned i kloakksystemet med hjelp av vegghengt toalett.

  Men fortvil ikke, mammahjernen er ikke helt i ustand. Damer som ikke er glad i edderkopp, spyler for evig og alltid to ganger. Uansett hvor dødt vesenet er.

  Har du opplevd at din egen reaksjon ble noe helt annet enn forventet noen gang?

  Og; skyller du edderkoppen to ganger?

  Lik hårbørsteedderkoppdødaren på Facebook.

  #edderkopp #badet #skrekk #narniastor #skummel #hvaiallverden?

 • Publisert: 07.06.2017, 20:07
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • 5 smarte snarveier til bedre ideer - tipshefte

 • Publisert: 06.06.2017, 15:32
 • Kategori: Blogg
 • I dag er jeg ute etter noen prøvekaniner som har lyst til å teste et tipshefte med snarveier til bedre ideer, som du ser på bildet under. Hvis du vil ha det sender du meg bare en melding på Facebooksiden eller skriver i kommentarfeltet her hvorfor du vil ha det. Enkelt og greit.   Jeg har flyttet meg fra mitt kjære Paint og over til Canva for anledningen, og tester ulike måter å bruke siden på. Denne gangen altså et tipshefte.

  Løp inn på Facebooksiden og send en melding dersom du er den prøvekaninen jeg leter etter.

  #tips #tipshefte #canva #kreativitet

 • Publisert: 06.06.2017, 15:32
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • Kreativ treningsøkt 11: Hvordan ro deg unna et jernteppe?

 • Publisert: 05.06.2017, 12:34
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Når du kan lite, er det avgjørende å gjøre mest mulig ut av og knytte det lille du vet, til områder der du har stor kunnskap. Eller områder der du klarer å være overbevisende. Du vil kanskje kalle det juks, men jeg har gode erfaringer og toppkarakterer fra både religion, samfunnsfag, norsk og historie ved bruk av denne metoden. Det er slik karaktersystemet er bygd opp, og en kan like så greit utnytte det. Synes du ikke? I dag skal du få et  genialt system du kan bruke for å forkle kunnskapshull.

  Hvordan ro seg unna skriftlig når du kan altfor lite? Og hvordan kan du systematisere det lille du vet? I forrige uke fikk jeg en utfordring: å skrive om lakseoppdrett. Det slo meg ganske fort hvor lite jeg egentlig kan om lakseoppdrett. Så derfor passet denne utfordringen ypperlig å bruke som eksempel for dagens tips. For hvordan kan du egentlig ro deg unna et jernteppe?

  Du kan lage et rammeverk til å skrive deg ut av situasjoner der ting skal drøftes eller greies ut om. Det er dette de fleste politikere gjør i debatter, og det er derfor vanskelig å sette fast en erfaren politiker med spørsmål. Men til gjengjeld ser det innmari dumt ut hvis du fortsetter å spørre det samme konkrete spørsmålet og bare får unnvikende svar tilbake.

  Happy family looking at fish tank
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Systemet for å få mest mulig ut av ingenting

  At jeg kan pinlig lite detaljer om fiskeoppdrett, er en ting. Men jeg har laget et godt system for å gjøre mest mulig ut av det jeg kan. I dag skal du også få dette systemet. Under er mitt oppsett dersom jeg skulle skrevet en oppgave om fiskeoppdrett. Og under figuren, kommer eksempler på setninger som kan forkle de detaljene jeg slett ikke kan. Overskriftene kan brukes til å systematisere når du skal skrive om hva som helst, og det er også dagens tips. Denne matrisen er gull verdt når jernteppet sniker seg innpå.   


  Eksempler

  Som du ser i faktaboksen, er det  litt dårlig stelt. Men hvis du setter det sammen, kan selv så lite fakta virke overbevisende. Spesielt hvis du plukker fra flere bokser i matrisen i samme avsnitt.

  Jeg vet ikke når fiskeoppdrett i Norge startet, men plukker fra matrisen:

  Norge har lange tradisjoner for fiske, og fiskeoppdrett er en relativt ny måte å drifte primærnæringen fiske.

  Jeg vet ikke hvor i Norge det er vanligst med fiskeoppdrett, men plukker fra matrisen:

  Norges lange kystlinje gjør det egnet for oppdrettsanlegg. Samtidig gjør de geografiske forutsetningene at Norge kan eksportere mye laks til land der forutsetningene ikke er de samme. For eksempel har japanerne lagt sin elsk på norsk laks i sushinæringen.

  Jeg vet ikke nøyaktig hva foret til oppdrettslaksen består av, men plukker fra matrisen:

  Oppdrettslaksen fores opp på pellets, og det er dette som skaper den store forskjellen i naturlig farge mellom en oppdrettslaks og en villaks. "Du blir hva du spiser" gjelder også laks, og det forklarer forskjellene i næringsinnhold mellom oppdrettslaks og villaks. Andelen omega-3 er lavere i oppdrettslaks, og det kommer av at den ikke lever i et naturlig økosystem med den dietten en villaks har. 

   

  Avslutningsvis

  Sånn - da vet du litt mer om hvordan du kan gå frem for å skrive om ting du ikke kan så mye om. Var dette et nyttig tips? Hva synes du om systemet?

  Dette er kreativ treningsøkt nr 11 i serien med tips til hvordan du kan bli mer kreativ. Les gjerne mer om meg her hvis du lurer på hva slags blogg dette er.

  #kreativtreningsøkt #fiskeoppdrett #kreativ #kreativtrening #treningsøkt #trening #tips #eksamen #oppgave

 • Publisert: 05.06.2017, 12:34
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 13 kommentarer
 • En smart, go-toperson?

 • Publisert: 04.06.2017, 20:11
 • Kategori: Kreativitet
 • Jeg har åresvis med "griseflink pike"-status og gode karakterer og har alltid hatt hjernen min å lene meg på, eller vært smart om du vil. Og det forundrer meg fortsatt at det skal være tabu å si. En møter både jantelov og seg selv i døra, kjenner jeg. En skal vel ikke stikke seg så mye over snittet, etter sedvanlig kotyme? Vel, på enkelte områder har jeg alltid strukket hals og gitt litt blanke i janteloven, mens det på andre områder kan være litt vanskeligere.

  Go-toperson

  Du har kanskje savnet en go-toperson på skriftlige ting? Det har jeg alltid vært. Enten det har vært førsteinntrykk eller overordnet, eller helt ned i detaljene. Jeg har lest korrektur og kommet med konkrete tips og forslag på bacheloroppgaver, skoleoppgaver og masteroppgaver, så lenge jeg kan huske. Også oppgaver der jeg har vært clueless om temaet, og den som har skrevet det også visste det. Jeg er en sånn som får jobbsøknader til gjennomlesning når venner og bekjente skal søke jobb, for å justere den inn mot den konkrete jobben de søker på. Og helt ærlig; jeg liker å være go-to.

  Også når janteloven forteller meg at jeg nok ikke bør si at jeg er en go-to.

  Smart businesswoman and business team
  Licensed from: tomwang / yayimages.com

  Radiografens allsidige ekstraerfaring

  Ved første øyekast er det kanskje vanskelig å få øye på kompetansen hos en helt vanlig radiograf som skulle tilsi at jeg er en go-to på sånne ting. Men; jeg har mange års erfaring som tillitsvalgt, både i organisasjoner og på arbeidsplassen. Jeg har vært på både tillitsvalgt- og arbeidsgiversiden av bordet i både lønnsforhandlinger og ansettelsesprosesser, og vært prosjektleder i flere år for ulike prosjekter innen foto og kultur. Kombinert sett vil dette være en ganske god kunnskap å ta med seg når en skal komme med tilbakemeldinger til andre.

  Det er noe helt spesielt med den tilliten når du får lov til å gå gjennom andres skriftlige ting som har betydning. Ofte også stor betydning. Og stress. Jeg vet derfor smertelig godt hva både ingen ideer og for mange ideer kan gjøre med folk. Hvordan systematikk, tidsfrister, sortering og ordtelling kan gjøre en helt blind. Både individuelt og i grupper. Og når det kreative ikke spiller på lag, men står og slår på en cymbal i hjørnet, er det også vanskelig å få utnyttet kunnskapen tilstrekkelig. 

  Hvorfor kreativitet?

  Jeg har i mange av de rollene jeg har hatt, i ettertid innsett at alt kunne vært både bedre og mer effektivt hvis jeg hadde hatt full kontroll på kreativiteten min. Hvis jeg kunne stole på at den leverte de beste ideene, og at den ikke sviktet ved behov. Jeg har derfor reflektert veldig og de siste årene hatt større og større kontroll, slik at jeg sjelden blir sittende med skjegget i postkassa.

  Du trenger ikke fortsette å være lite kreativ, eller overkreativ. Du kan ta tilbake kontrollen. Jeg har blitt opptatt av å vise en mulighet for å forandre ting for de som er interessert.

  Vil du ha mer om kreativitet?

  Jeg er veldig vant til å komme med tilbakemeldinger  og ideer som er både kreative og konstruktive, og er vant til å lage mine egne teknikker,. Det har tross alt foregått en temming av min egen kreativitet, som kan være langt over referanseverdi innimellom. Så hvis du vil få et innblikk eller to inn i mitt kreative tankeunivers, utover det som kommer på denne bloggen og Facebooksiden:

  - Meld deg på nyhetsbrevet mitt via skjemaet i sidemenyen til høyre. Her kommer det større teknikker,  tips og historier.

  - Meld deg inn i "Det kreative landslaget" på Facebook. Det er en lukket gruppe med små tankeoppgaver hver dag, for å utfordre hjernen til å bli mer kreativ.

   

  Hva er du en go-toperson på?

   

  #goto #kreativitet #ideer #tips #kreativ #konstruktiv #tilbakemeldinger #jobbsøking #oppgave

 • Publisert: 04.06.2017, 20:11
 • Kategori: Kreativitet
 • 2 kommentarer
 • Blogging, en konstant reise i feil?

 • Publisert: 03.06.2017, 20:23
 • Kategori: Blogg
 • "Feil sted, feil plass, feil rom, feil tid. Æ har ei feilkalibrert tidsmaskin." Hopalong Knut beskriver bloggeriet ganske godt i refrenget på sin slager "Feilkalibrert tidsmaskin." Det er akkurat sånn det føles å skrive blogg. Og jeg skal fortelle deg hvorfor.

  Feil plass

  For det første, vil jeg for evig og alltid være på feil plass. Jeg skriver på en plattform der majoriteten er helt annerledes enn meg. Og som regel går ikke det i min favør akkurat. De fleste av medbloggerne lurer sikkert på hva denne jenta med til dels skarpe meninger om både kroppsideal og dobbeltmoral gjør i denne delen av bingen. De fleste som mener de vet noe om blogging mener i tillegg at det virker uproft at jeg bor her. Akkurat her jeg er. Og mange jeg kjenner vil ikke ta i bloggfenomenet med tang engang. Jeg skulle nok vært så mye, mye yngre og kunnet skylde på alderen. Eller allerede før jeg visste om blogging var noe jeg likte, vrengt lommene i jakten på den perfekte bloggadresse.

  Http Error 500, Internal Server error page concept
  Licensed from: stevanovicigor / yayimages.com

   

  Feil på feil i innlegg

  Noen ganger har jeg tatt meg selv i å skrive innlegg som har så tette skott at de ligner en leksikonartikkel. Med forbehold lagt inn i hvert avsnitt, og oppklaringer av misforståelser som enda ikke har oppstått. Da blir det litt for seriøst for de fleste og ingen blir engasjert.

  Andre ganger har jeg valgt å kjøre på med en ensidig fremstilling av saken, ofte i en blanding av kåseri og essay. Da er det flere som engasjerer seg, men da treffer en også de som tviler på selve intensjonen til innlegget, tror jeg er staure dum som ikke nevner et ord om argumentene til de som er uenige med meg og anklager meg for å lyve. Og som til og med mener jeg ikke har skrevet en blanding mellom et kåseri og et essay, bare en elendig nyhetsartikkel.

  Andre ganger igjen blir jeg så engasjert at jeg seiler ivei og havner helt på viddene ut fra planen. Heldigvis er det innimellom noen som er tøffe nok til å gi en ærlig tilbakemelding på det. Med den faren det er for dem å treffe nettroll i kommentarfelt som vil si til dem at de også tar feil.

  Eller da det nye designet spiste figurene i tipsinnlegget mitt om Font Awesome. 

  Composite image of couple holding broken heart
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

   

  Feil tid

  Kanskje er en uheldig og hiver ut et innlegg akkurat når et annet har buzz på det samme temaet. Kanskje blir en akkurat ferdig og trykker publiser, mens leserne slett ikke er i nærheten av noe å lese på. Eller man bare timer elendig og skriver om juledekorasjoner i mai. Jeg vet ikke, men innimellom kan det kanskje kjennes som at ingen tid er den riktige, jeg klarer i alle fall å finne minst en feil med ethvert tidspunkt.

   

  Feil blogger

  Kanskje er det feil blogger, eller kanskje er det inntrykket du sitter med feil? En blanding? Eller kanskje det ikke er så stort rom for å være annerledes som vi prøver å gi inntrykk av? Kanskje kommer ikke de som ville elsket bloggen min i nærheten av innom en gang? Eller kanskje blogger jeg beint ut feil?

   

  Spiller det noen rolle?

  Og kanskje spiller det rett og slett ingen rolle? Jeg har sagt at jeg skal bli så flink som jeg kan bli. Og da må jeg nødvendigvis gjøre mange feil. For å bli bedre. Da må jeg kjøre konkurranser og masse annet samtidig. Jeg må skrive ting jeg ikke kan gjennomføre og så glemme at jeg har skrevet ting. Jeg må bli motsagt, korrigert, trollet og bortskjemt med fine kommentarer. Og jeg må være meg.

  Jeg må rett og slett godta hele pakken. For jeg liker virkelig å blogge. Her på blogg.no.

  #tanker #blogging #feil #error

 • Publisert: 03.06.2017, 20:23
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer