hits

Kristin.blogg.no

Blaafrossen

 • Publisert: 25.08.2017, 23:28
 • Kategori: Kreativitet
 • Selv vridningen i nøkkelhullet gjør vondt. Forfrosne fingre knuger tappert rundt det lilla nøkkelhodet. Lilla lillesøster sin ide det der. Neglelakk på hodet, sånn for å finne riktig i farta. Men i mørket er selv lilla nøkler blåfrosne. Neglebitende og ironiske sekunder senere er både neglelakknøkkelen og converse innenfor døra. Og det er så langt de kommer.   Dette er en historie som vil bli fortalt. Det hadde vært ekstremt moro om du vil være med å fortelle den!

  Vil du prøve, skriver du din utgave og markerer nederst i innlegget med #blaafrossen. Har du ikke blogg, kan du sende ditt bidrag til: kontaktkristinblogg@gmail.com.  Alle som deltar vil selvfølgelig få ekstrem heder og ære. 

  #historie #oppgave #blaafrossen

  key
  Licensed from: gufoto / yayimages.com


   

 • Publisert: 25.08.2017, 23:28
 • Kategori: Kreativitet
 • 4 kommentarer
 • Kraften av det visuelle

 • Publisert: 10.08.2017, 20:29
 • Kategori: Kreativitet
 • I dag har jeg lurt det kreative landslaget litt for å vise dem kraften det visuelle har på assosiasjonene dine. Fordi hvordan ting blir presentert har avgjørende betydning for hvordan du klarer å tenke. Blir det presentert på en spesiell måte, kan du også låse assosiasjonene fast slik at det blir ekstra vanskelig å komme seg vekk fra dem.

  Dagens oppgave til landslaget er rett og slett å finne hvilken landeplage denne teksten er hentet fra:

  Svært symbolske assosiasjoner har ofte såpass stor kraft at det kan ta ganske lang tid før du kjenner igjen denne sangen, selv om du kanskje har hørt den hundre ganger, eller mer. Jeg har ikke gjort det for å være ekkel - men det er en demonstrasjon av hvor forledet du kan bli av hvilke bilder som følger noe, og hvordan tekstutdraget er klippet. Enhver annen klipping av denne teksten hadde gitt den bort tvert. 

  Og du; Litt av poenget her er å ikke Google, fordi treningen er laget for å få hjernen din til å lete rundt blant alt du har lagret mellom ørene. Rote litt, rett og slett.

  Tips:

  Blir det visuelle for overveldende er et tips rett og slett å si teksten høyt for deg selv et par ganger før du lukker øynene og får ørene skikkelig med på laget.

  Finner du sangen?

 • Publisert: 10.08.2017, 20:29
 • Kategori: Kreativitet
 • 2 kommentarer
 • Breaking news - talkshowsuksess!

 • Publisert: 01.08.2017, 21:14
 • Kategori: Kreativitet
 • Det var så gøy! Det kom masse folk, og jeg hadde etvennligpuff i stolen, som min aller første talkshowgjest. Som talkshowvert er jeg impulsiv og litt lite strukturert, engasjert og forfulgt av litt tekniske problemer. 

  Tror du ikke i-paden plutselig begynte å gnåle om ny versjon av adobe for å kunne vise meg sendingen og kommentarene? Eh, jo, det gjorde den. Smertelig høyt også. Noe som selvfølgelig resulterte i en lettere "snike seg mot skjermen og lese med et kvart øye"- teknikk jeg begynner å bli litt lei av å praktisere. Fordi talkshowene mine foregår faktisk med legoavatarer og voiceover, det er ikke noe vanlig "filme trynet" Facebook live. 

  Heldigvis husket jeg å ta med snacks til de fremmøtte. Selv om det ikke ble popcorn virket de både glade og fornøyde. 

  Sendetidspunkt og ammetrøbbel

  En annen ting som var litt vittig i går, når jeg faktisk satte opp et sendetidspunkt, var at to minutter før jeg skulle på lufta ble det behov for amming. Veldig praktisk når du har en haug legofigurer å holde styr på, og kommer på etter du har trykt play at manuset ditt ligger akkurat litt for langt utenfor rekkevidde.

   

  Hva snakket vi egentlig om på det første talkshowet med både GJEST og PUBLIKUM?

  Vi fikk snakket en del om boken "Hemmeligheten, havet og misunnelsen" i går, men grunnet høymælt assistansebehov, ble sendingen brått avsluttet. Derfor vil talkshowet "Etter sengetid" invitere tilbake etvennligpuff ved neste passende anledning, for det er jo så mange spørsmål både jeg, og alle de andre leserne av denne fantastiske sommerkrimmen lurer på. 

   

  I tillegg fikk jeg sagt to og en halv setning om hvorfor det første talkshowet ikke ble så bra, og hvorfor nye kreative påfunn kan ha problemer med å bli bra første gangen. 

  Hva nå?

  Jeg vet faktisk ikke. Dette er et konsept jeg virkelig har lyst til å videreutvikle, for det er så latterlig gøy. Nå har jeg knekt koden teknisk og funnet frem en gadget som vil gi meg lov til å se kommentarer i sanntid uten å ligge som en flyndre under pc-kameraet. Hvilket vil si at med litt mer trening som virtuell talkshowhost med legoavatarer, kan jeg fort bli den beste i universet på akkurat det.

  Både det talkshowet som ikke gikk så bra, og dette, som gikk over all forventning med de utfordringene som ble hivd med, ligger for evig og alltid inne på det kreative landslaget. Så hvis du en eller annen gang skulle få lyst til å se det, kan du det.   

   

  En oppfordring til slutt:

  Sjekk ut sommerkrimmen til etvennligpuff,.blogg.no  den er vel verdt lesetiden.

  #detkreativelandslaget #talkshow #lego

   

 • Publisert: 01.08.2017, 21:14
 • Kategori: Kreativitet
 • 9 kommentarer
 • Hva gjør du for å bøte på en fiasko?

 • Publisert: 31.07.2017, 20:21
 • Kategori: Kreativitet
 • Du leste kanskje om det ultrapopulære talkshowet mitt fra i går? Det med 0 gjester og 0 seere? En deilig historie for historiebøkene om det noen gang blir behov for noe sånt. Et talkshow er nemlig "en gruppe mennesker som diskuterer et tema", "en setting der musikk, underholdning og dans trekkes frem" og "med tidvis stor involvering av publikum". Kaller vi det jeg drev med i går bullseye, kommer vi neppe lenger unna.

  Jeg gjør det igjen!

  I kveld skal jeg hive meg på igjen. Prøve nok en gang på det samme konseptet. For hvor kult er det egentlig å gjøre akkurat som alle andre? Hadde det ikke vært litt forfriskende å lage sine egne konsepter med utprøvingsmetoden? Jeg er prøvoman, og dette talkshowstæsjet, det vet jeg at blir moro når det funker.

  Og til deg som tenker "herlighet, var det ikke nok å bli utskjemt til all evighet i dette særs forgjengelige snapchatlandet med hukommelse som en halv guppy", har jeg bare en ting å si:  

    JEG HAR (minst) EN GJEST!!!! 

  Minst 1. Det er så mye mer enn null det, at det er urimelig fantastisk.

  Og hvis det blir flere? una, dos, tres, quattro, sinco, sinco, sees. ( Vet ikke hvordan Offspringtekster på halvspansk skrives, so pardon me)

   

  Kveldens sending blir minst 100 % bedre enn gårsdagens, hva talkshow angår. Jeg har jo noen å snakke MED! Vi, for ja, i går var det ikke vi engang, er en gruppe som kan diskutere ting, spørre om ting og involvere publikum.

   

  Female singer on the stage
  Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com


  Hvorfor sendes talkshowet i facebookgruppen "Det kreative landslaget?"

  Landslaget ja, samlingen med en med brafolk jeg virkelig beundrer. De driver med så mye kult og har likevel valgt å sjekke inn på mitt lille ironipensjonat. Tanken var egentlig at det skulle bli litt mindre skummelt å sende live i den gruppen, men nå er det jo nesten motsatt. På hele Facebook er jo tettheten av folk jeg har like stor respekt for som de på landslaget, heller stakkarslig. Så da blir det jo med det høyeste nivå av prestasjonsangst en setter i gang. For jeg er en sånn. En som ikke gidder å gi opp ideer jeg har tro på fordi om det kræsjlander litt første gangen. 

  Be there. Det kreative landslaget kl 21:30.Jeg kan gjerne fortelle deg litt behind the scenes om kræsjet i går, hvis det skulle være komisk eller skulle friste.

   

  Men uansett - let's face it. Verre enn i går, det kan det aldri bli!

   

 • Publisert: 31.07.2017, 20:21
 • Kategori: Kreativitet
 • 5 kommentarer
 • Ingen kom på talkshow! Fy fader så flaut!

 • Publisert: 30.07.2017, 23:05
 • Kategori: Kreativitet
 • I kveld sendte jeg mitt første talkshow på Facebook live. Og ingen kom og så det. INGEN! Hvor flaut er ikke det liksom? Skulle jo bare skynda meg å sletta hele greia før jeg tok frem spaden og gravde meg ned. Synd på meg er det. Kjempesynd!

  Audience seat in stadium
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com

   

  Seriøst, skjerpings!
   

  Nei! Det er ikke sånn det fungerer. Du må faktisk stå i de avgjørelsene du tar. Enten det er noe tullerier som talkshow på Facebook Live eller noe helt annet. Det er ikke sånn at jeg har floppa som individ eller at konseptet jeg hadde tenkt ut har floppa. Planene mine er akkurat like gode som før jeg trykket på playknappen.

  Om det tekniske ikke var 100 %, om jeg babla ivei, kanskje ble litt stressa av at det ikke var noen der, snakka litt for mye, eller dreit meg loddrett ut. Hva har det egentlig å si? Jeg turte å prøve et helt nytt konsept, et talkshow uten manus på improvisasjon, som hvilte en god del på kommunikasjon med de som så på. Funka sistnevnte? Hell no! Ble det en slags sending likevel? Oh yes! 

  Når du prøver nye ting uten å være utlært, handler det i stor grad om å gjøre det beste ut av det. For det er det beste som er tilgjengelig.

  Audience seat in stadium
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


   

  Kreativitet i feil

  Det er av feil og ting som kunne vært bedre du lærer aller mest. Du må gå inn i situasjonen, uten å legge skylda på hverken deg selv eller andre. Du er ikke noe hjelpesløst vesen som trenger trøst fordi om du har gjort noe som ikke var en kassasuksess. I alle fall nekter jeg å være det. Du må skrelle det ned til: Dette fungerte ikke optimalt- hva gjør jeg nå?

   

  • Legger ned hele landslaget - sletter alle innlegg og later som det aldri har skjedd.
  • Prøver en gang til på akkurat det samme og håper på bedre resultat.
  • Evaluerer hva som funket og ikke funket, og gjør endringer som videreutvikler den gode ideen min.

   

  Jeg velger den siste, og gleder meg faktisk til fortsettelsen! Ikke har jeg vett til å være altfor flau heller - jeg leverte jo min del av kaka. Men at jeg var både litt flau og stressa underveis? Absolutt.

   

  Mandag 31/7 kommer kreativ treningsøkt nummer 18 her på bloggen, og nå blir det mest sannsynlig et nytt forsøk på talkshow. Etter leggetid, kl 21:30. Hvis vi får på plass noen gjester da? HER kan du lese om hvordan det gikk.

   

  Lurer du på hvilket landslag jeg snakker om, er det Facebookgruppa "Det kreative landslaget", en gruppe med daglig input for deg som ønsker å bli mer kreativ. Det fokuseres på humor og enkle oppgaver, men skal du bli mer kreativ, må du våge å tenke annerledes enn du gjør i dag. Vil du se det episke talkshowet jeg sendte mutter alene, vel - da må du faktisk inn der.

  #talkshow #facebooklive

 • Publisert: 30.07.2017, 23:05
 • Kategori: Kreativitet
 • 24 kommentarer
 • Mitt første talkshow er under planlegging!

 • Publisert: 27.07.2017, 19:33
 • Kategori: Kreativitet
 • Du store impala! Nå har jeg oppholdt meg langt ute på viddene litt for lenge, mulig det har skribla for meg. Eller rabla? Talkshow? Virkelig?

  Woman with a child's windmill sitting in a television
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Oh yes, nå blir det talkshow. Og hvorfor det egentlig?  Ja, det lurer jeg jo fortsatt på selv, men her er skyldneren:

  "  Forresten ett strålande konsept du kjørte her.. Bør nok utviklast te ett Talkshow." (Frode Boden om min første FB Live)

  Fisken på kroken

  Nå har jeg jammen bitt på denne kroken også, for er det noe jeg digger, så er det nye konsepter. Hvem har egentlig sagt at det ikke kan kjøres talkshow på facebook live? Jeg kjenner vel egentlig ingen som snakker spesielt mye om Facebook live, så det kan ha vært hvem som helst. Ari Behn? Kim Kardashian?

   

  Talkshowet vil bli holdt i et av studioene nederst i innlegget, og kringkastet i facebookgruppen "Det kreative landslaget". Tidspunkt yet to be announced. Dette er gruppen for deg som vil bli litt mer kreativ, ved å trene hjernen din til å tenke litt annerledes. Eller bare ha det veldig gøy. Flås og tøyserier ønskes hjertelig velkommen.Eller kanskje du har en kreativ utfordring du vil ha hjelp med? Yup - welcome too. Den er ikke for deg som tenker at en kan ikke lære noe som helst mens en har det gøy, at alle oppgaver må være dørgende kjedelige for å ha en effekt eller at det er umulig å trene kreativitet.

   

  Talkshowet vil forsåvidt, muligens og kanskje ikke gi deg så mye treningsglede, men det vil i alle fall teste min kreativitet til det ytterste. Det jeg vet om talkshow er at det er plenty drama og masse gjester, fancy musikk og reklamepauser. Jeg har igrunn ingen av delene, så dette blir gøy. Improkreativitet. Wish me luck!

   

  Har du lyst til å være gjest, hiver du deg med på det kreative landslaget og møter opp på sending. Tidspunktet blir nærmere annonsert der. Sånn når det nærmer seg. Skulle det gå skikkelig sørover, skylder vi bare på Watson/Boden. Because we can! Så får vi se da, om det blir talkshow eller freakshow?

  Hva tror du om dette talkshowprosjektet? 

  (Hjelp meg gjerne å velge studiostyling.)

  #detkreativelandslaget #talkshow #facebooklive #impro #påsparket

 • Publisert: 27.07.2017, 19:33
 • Kategori: Kreativitet
 • 4 kommentarer
 • Min aller første videoblogg!

 • Publisert: 08.07.2017, 17:48
 • Kategori: Kreativitet
 • I kveld tenkte jeg å kjøre en helt annerledes landslagssamling på det kreative landslaget. Jeg lovet å kjøre live der når den når 50 medlemmer, men nå har det ønske om videoblogg under leserens uke, så da blir det allerede nå. Den kjøres i kveld, i den lukkede Facebookgruppa mi, det kreative landslaget. Som vanlig kan du forvente deg en litt annerledes vri på ting.

  Edit kl 23:20: Nå ble det til at jeg overlevde denne livesendingen, men jeg leter fortsatt febrilsk etter hvilepulsen min. Fytti så moro det er med engasjerte folk på landslaget!

  Så, velkommen inn - jeg gleder meg til å bli kjent med deg! Trykk på bildet for å komme inn i kulden, får vi vel si her jeg sitter. For ute er det både plaskebasseng og is-spisetemperatur. Og dertil volum på små mennesker i fullt firsprang.

   

  Har du forresten lest om meg hos Juliafrika i dag: "10 blogger jeg leser"

   

  Tør jeg bli med på landslaget?

  Lurer du litt på om du tør melde deg inn eller ikke? Her er noen eksempler på hva du får av oppdateringer der inne:

  Håper du har lyst til å bli med! Det kreative landslaget altså. 


  #kreativitet #kreativ #detkreativelandslaget

 • Publisert: 08.07.2017, 17:48
 • Kategori: Kreativitet
 • 0 kommentarer
 • Jeg er Kristin, et profesjonelt gnagsår

 • Publisert: 17.06.2017, 23:51
 • Kategori: Kreativitet
 • Helt sant, kors på halsen. Jeg tenkte på det hos Frodith i dag, når hun etterspurte hva jeg er flink til. Eller ikke meg personlig da, men leserne hennes. Fikk mest lyst til å skrive at jeg er ekstremt flink til å være profesjonelt gnagsår. Men det er jo intet allmennkjent begrep. Vil du vite hva jeg legger i "profesjonelt gnagsår" er dette innlegget for deg.

  Female feet in shoes
  Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com


  Hei, jeg heter Kristin, og er et profesjonelt gnagsår:

  • Jeg peprer folk med ideer de aldri har bedt om. "Du, jeg kom til å tenke på en ting som kanskje passer til deg", "sender denne til deg jeg, tenkte kanskje det kunne være noe". 

   

  • Jeg ELSKER å hjelpe folk ut av trøbbel, spesielt kreativ stillstand, kaos og "jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre nå". Såpass glad i dette er jeg, at jeg forleden hadde en utlysning her på bloggen for å få lov til å hjelpe folk. Og fikk lov. Gnagsårlov(e)!

   

  • Jeg liker å bosse litt. Fortelle mine løsninger og foreslå valg. Kanskje synes du det er merkelig, i og med at jeg har bedt deg bestemme hvilken retning utenfor komfortsona jeg skal ta i forrige innlegg, men det er sant. Jeg er nok mest komfortabel med å ha kontroll på tingenes tilstand.

  The Boss
  Licensed from: Soupstock / yayimages.com

   

  • Jeg liker å hjelpe til med skriftlige ting, og er ingen pusekatthjelper. Jeg har nye forslag til hvordan du kan forandre *det du har skrevet* som nok varer lenge etter at du er drittlei. Jeg er generelt godt over gjennomsnittet glad i å si meningen min. 

   

  Kjenner du et profesjonelt gnagsår, eller er du et du også?

   

  Vil du følge med på hva dette gnagsåret skal gjøre fremover, kan jeg anbefale Facebooksiden min.

  Der er det også en meldingsknapp. Om du aldri har snakket med et profesjonelt gnagsår før, eller har lyst til å snakke med et, hadde det vært kjempemoro om du prøvde den. Jeg liker også å prate, nemlig.

  #gnagsår #profesjonelt #thatsme

 • Publisert: 17.06.2017, 23:51
 • Kategori: Kreativitet
 • 10 kommentarer
 • En møkkadag blir blogginnlegg, trinn for trinn

 • Publisert: 15.06.2017, 12:43
 • Kategori: Kreativitet
 • Jeg er en småbarnsmor som ikke har konvertert nattdyret mitt ordentlig, eller jeg har vel ikke engang prøvd. Det vil si at jeg stort sett legger meg sent, er våken flere ganger i løpet av natten og står opp tidlig. I dag spanderte jeg liketil på meg morragretten til frokost. Virkelig et glansbilde av en blogger, dette her. Kanskje kan du kjenne deg igjen i den trinnvise utviklingen av dette innlegget?

  Hele organismen prøver høylytt å overbevise meg om at dette er en møkkadag, der jeg freser gjennom morgenrutinene, påpasselig på å frese minst mulig utad.

  Blogging på møkkadager

  På slike dager kan det være tungt å skrive blogg. Selv om jeg skriver om kreative prosesser og har laget meg en hel haug av ting jeg kan gjøre når det butter imot, vil det fortsatt finnes dager da det meste slår feil. Dager da deleteknappen har spist en fire-fem avsnitt til frokost uten at du står igjen med så mye som en matnyttig smule. 

  For å vise deg litt hvorfor jeg synes det er viktig å trene hjernen i kreativitet, skal jeg fortelle deg hvordan jeg kom fra "helt tomt hode", og frem til dit vi nå sitter. På hver vår side av et blogginnlegg, jeg inni og du utenfor.

  Happy family writing in a park
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Fra ingenting til blogginnlegg på 6 trinn

  1. Jeg skriver noen avsnitt på en av utkastene jeg har liggende. Føler meg ikke inspirert. Sletter halvparten av det jeg hadde skrevet, og lagrer som utkast igjen.

  2. Åpner et tomt innlegg og skriver ned en ide i forlengelse av noe jeg hadde skrevet om før. Vet at inspirasjonen ikke er der i dag, men viktig å lagre ideen til senere. Stirrer videre inn i et annet, blankt Blogsoftdokument og innser at dette blogginnlegget, det kommer til å måtte lirkes frem. Ser ingen åpenbare tegn til at det vil skrive seg selv i alle fall.

  3. Jeg må få opp energien - gjøre noe jeg synes er gøy. Lager dagens oppgave til den daglig kreative treningsgruppen "Det kreative landslaget" i stedet for å skrive blogginnlegg. Håper det løsner opp litt å gjøre noe som er vesentlig mer lystbetont enn å stå bom fast.

  4. Velger å snakke litt med en venninne på Messenger i stedet for å skrive blogg. Hun skriver også blogg, så vi sparrer innimellom litt på fenomenet, og hjelper hverandre der vi kan. Får noen veldig gode tips av venninnen min, men de er dessverre ikke de som funker akkurat i dag. Note to self: huske tipsene til senere.

  5 Bestemmer meg for å gjøre noe som har fungert for meg før når jeg har stått fast. La hjernen få en liten pause. Men dere som har lest litt fra før på denne bloggen, har kanskje lagt merke til at jeg ikke er verdens flinkeste til å gjøre ingenting, så jeg valgte å gjøre ingenting mens jeg tok en dusj.

  6. Kommer ut av dusjen, hiver opp vinduet for å få friskluft og kler på meg igjen. Kan jeg skrive en slags behind the scenes på hvordan det har vært i dag? Det må jo være flere enn meg som opplever dette? Og kanskje er det noen der ute som tror at jeg skriver om disse kreative greiene fordi jeg arrogant tror jeg sitter med fasiten også? Det må jeg jo motbevise med en gang.

  Students revising outside
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


   

  Jeg sitter slett ikke med alle svarene, og er ikke noen kreativ genistrekdame. Jeg skriver ned de kreative treningsøktene hovedsakelig fordi jeg trenger et sted å lete etter løsninger som har fungert for meg før. De gangene det går i svart, sirup eller i verste fall, ikke går i det hele tatt.

  Uansett hvor mange teknikker og tips jeg har, er det nesten alltid enklere å hjelpe andre enn å hjelpe seg selv. Men jo mer bevisst du blir på hvordan hjernen din fungerer, og jo flinkere du blir til å legge merke til hva du gjør de gangene du løser dine egne problemer, jo lettere blir det. Også å skrive blogg.

   

  Har du en inspirert eller en mindre inspirert bloggdag i dag?

  #tips #kreativitet #møkkadag #blogginnlegg #skrive #ide

 • Publisert: 15.06.2017, 12:43
 • Kategori: Kreativitet
 • 6 kommentarer
 • How is life like a cup of tea?

 • Publisert: 09.06.2017, 13:19
 • Kategori: Kreativitet
 • I dag har jeg lyst til å gi deg en sniktitt inn i landslaget mitt sin verden. Som du kanskje vet, har jeg opprettet Facebookgruppen "Det kreative landslaget" for deg som ønsker et lite daglig påfyll med små, assosiative oppgaver, kreative tips og annet krimskrams. Og kanskje har du lurt på om det er noe for deg? Eller hva i alle dager vi driver med? 

  Det er kanskje et betimelig spørsmål, for jeg er neimen ikke sikker selv alltid. Men jeg prøver å levere litt påfyll hver dag som kan få deltakerne på landslaget til å tenke. Både utfordre kjente tankemønstre, men også trene på ulike små teknikker for å trene hjernen. Jeg har lyst til å høre om du også har lyst til å være med å leke? Dette er gårsdagens oppgave, laget i Canva, som jeg har brukt litt for mye tid på de siste dagene.  Bruk de små grå og kom opp med din forklaring: På hvilken måte er livet som en kopp te? 

  Ønsker du slike småoppgaver på daglig basis, melder du deg inn i "Det kreative landslaget", så sees vi der.

  #oppgave #kreativitet #detkreativelandslaget

 • Publisert: 09.06.2017, 13:19
 • Kategori: Kreativitet
 • 6 kommentarer
 • En smart, go-toperson?

 • Publisert: 04.06.2017, 20:11
 • Kategori: Kreativitet
 • Jeg har åresvis med "griseflink pike"-status og gode karakterer og har alltid hatt hjernen min å lene meg på, eller vært smart om du vil. Og det forundrer meg fortsatt at det skal være tabu å si. En møter både jantelov og seg selv i døra, kjenner jeg. En skal vel ikke stikke seg så mye over snittet, etter sedvanlig kotyme? Vel, på enkelte områder har jeg alltid strukket hals og gitt litt blanke i janteloven, mens det på andre områder kan være litt vanskeligere.

  Go-toperson

  Du har kanskje savnet en go-toperson på skriftlige ting? Det har jeg alltid vært. Enten det har vært førsteinntrykk eller overordnet, eller helt ned i detaljene. Jeg har lest korrektur og kommet med konkrete tips og forslag på bacheloroppgaver, skoleoppgaver og masteroppgaver, så lenge jeg kan huske. Også oppgaver der jeg har vært clueless om temaet, og den som har skrevet det også visste det. Jeg er en sånn som får jobbsøknader til gjennomlesning når venner og bekjente skal søke jobb, for å justere den inn mot den konkrete jobben de søker på. Og helt ærlig; jeg liker å være go-to.

  Også når janteloven forteller meg at jeg nok ikke bør si at jeg er en go-to.

  Smart businesswoman and business team
  Licensed from: tomwang / yayimages.com

  Radiografens allsidige ekstraerfaring

  Ved første øyekast er det kanskje vanskelig å få øye på kompetansen hos en helt vanlig radiograf som skulle tilsi at jeg er en go-to på sånne ting. Men; jeg har mange års erfaring som tillitsvalgt, både i organisasjoner og på arbeidsplassen. Jeg har vært på både tillitsvalgt- og arbeidsgiversiden av bordet i både lønnsforhandlinger og ansettelsesprosesser, og vært prosjektleder i flere år for ulike prosjekter innen foto og kultur. Kombinert sett vil dette være en ganske god kunnskap å ta med seg når en skal komme med tilbakemeldinger til andre.

  Det er noe helt spesielt med den tilliten når du får lov til å gå gjennom andres skriftlige ting som har betydning. Ofte også stor betydning. Og stress. Jeg vet derfor smertelig godt hva både ingen ideer og for mange ideer kan gjøre med folk. Hvordan systematikk, tidsfrister, sortering og ordtelling kan gjøre en helt blind. Både individuelt og i grupper. Og når det kreative ikke spiller på lag, men står og slår på en cymbal i hjørnet, er det også vanskelig å få utnyttet kunnskapen tilstrekkelig. 

  Hvorfor kreativitet?

  Jeg har i mange av de rollene jeg har hatt, i ettertid innsett at alt kunne vært både bedre og mer effektivt hvis jeg hadde hatt full kontroll på kreativiteten min. Hvis jeg kunne stole på at den leverte de beste ideene, og at den ikke sviktet ved behov. Jeg har derfor reflektert veldig og de siste årene hatt større og større kontroll, slik at jeg sjelden blir sittende med skjegget i postkassa.

  Du trenger ikke fortsette å være lite kreativ, eller overkreativ. Du kan ta tilbake kontrollen. Jeg har blitt opptatt av å vise en mulighet for å forandre ting for de som er interessert.

  Vil du ha mer om kreativitet?

  Jeg er veldig vant til å komme med tilbakemeldinger  og ideer som er både kreative og konstruktive, og er vant til å lage mine egne teknikker,. Det har tross alt foregått en temming av min egen kreativitet, som kan være langt over referanseverdi innimellom. Så hvis du vil få et innblikk eller to inn i mitt kreative tankeunivers, utover det som kommer på denne bloggen og Facebooksiden:

  - Meld deg på nyhetsbrevet mitt via skjemaet i sidemenyen til høyre. Her kommer det større teknikker,  tips og historier.

  - Meld deg inn i "Det kreative landslaget" på Facebook. Det er en lukket gruppe med små tankeoppgaver hver dag, for å utfordre hjernen til å bli mer kreativ.

   

  Hva er du en go-toperson på?

   

  #goto #kreativitet #ideer #tips #kreativ #konstruktiv #tilbakemeldinger #jobbsøking #oppgave

 • Publisert: 04.06.2017, 20:11
 • Kategori: Kreativitet
 • 2 kommentarer
 • Hvordan du kan bli mer kreativ.

 • Publisert: 25.05.2017, 21:23
 • Kategori: Kreativitet
 • Du sitter og må prestere, men alle de gode ideene dine har reist på hyttetur til Geilo. Eller du bare MÅ holde fokus, mens alle ideer i verden på alle andre områder i livet ditt har russefest. Har du opplevd at det er kreativiteten som eier deg, fremfor at det er du som sitter med tøylene og kan disponere den? At den svikter deg når du trenger den som mest, glemmer å møte opp på eksamen eller hakker løs i situasjoner der du ikke kan bli med på leken? Har du noen gang følt deg maktesløs når noen har sagt setningen: Nå skal vi være kreative, alt er lov? Har du vurdert å gjøre noe med det?

  girl paints the wall
  Licensed from: adam121 / yayimages.com

  Kreativitet - det du vet og hvordan du bruker det

  Kreativitet er av mange ansett som en magisk egenskap bare noen heldige utvalgte har fått utdelt. Der er jeg uenig. Noen er mer disponerte for å være kreative enn andre, men jeg mener at du kan trene deg adskillig bedre enn det du er pr dags dato. Men du må, som i alt annet i livet, bestemme deg for å bli mer kreativ. Og jobbe mot målet. Kanskje har du allerede lest noen av de kreative treningsøktene her på bloggen?

  Jeg synes kreativiteten som skjer oppi hodet mer spennende enn strikking, sying og andre ting jeg som jente nok "burde" interessert meg for. Men uten hverken talent, tålmodighet eller interesse, går det dårlig. Mamma er verdensmester i alt det der, så det ingen genetisk mangel heller. Det er forsåvidt ikke det eneste "vi jenter" driver med jeg ikke identifiserer meg med, men det kan vi snakke mer om en annen gang.

  Jeg har tro på at kreativitet lever i spennet mellom det du vet, og hvordan du bruker det du vet. Så enkelt og så vanskelig. Skal du bli mer kreativ, kan du derfor gjøre en av tre ting: Vite mer, bruke det du vet på en annen måte, eller rett og slett bli flinkere til å utnytte utgangspunktet.

  Vite mer, bruke det på en annen måte eller flinkere til å utnytte utgangspunktet

  Alle disse tre er ting du gjennom skolegang og livet forøvrig trener på, du lærer mer, gjør nytte av nye metoder og lærer innimellom en teknikk eller to for hvordan du utnytter utgangspunktet bedre. Men når du først har funnet "din" måte å lære på, kan det være vanskelig å bryte vante mønstre. Du bruker det som er mest effektivt, selv om det kanskje ikke på sikt blir den teknikken som tar best vare på ideene dine.

  Hjernen din har helt klart godt av at du prøver nye ting. Det blir som med annen trening, løfter du like mye i benken over tid, vil fremgangen etter hvert stagnere. Både muskler og kreativitet må ha utfordringer for å vokse. Ved å gjøre nye typer assosiasjonsrekker, nye læringsmetoder og være i uvant terreng, vil hjernen din produsere nye kontaktpunkter mellom den kunnskapen som allerede er i hjernen din, og du vil kunne utnytte det du allerede vet bedre.

  Prøv gjerne å lage deg egne, unike teknikker. Og test dem ut. Hvis en teknikk slett ikke fungerer, vil dette også være uvurderlig kunnskap på veien mot de teknikkene som fungerer. Det triste er derimot at for å ha kontinuerlig utvikling, må du også utvikle teknikkene med jevne mellomrom.

  Knytting av ny kunnskap

  Det er også lurt å knytte ny kunnskap direkte mot kunnskap du allerede har. På denne måten blir det både lettere å huske, og kan tas frem i flere relevante situasjoner.

  For eksempel kan jeg knytte spekulasjonene om at Tyrannosaurus Rex var en åtseleter basert på lengdeforholdet mellom femur og tibia, at beina rett og slett var bygd for å gå lange distanser fremfor å løpe, direkte til min jobbsituasjon som radiograf, der femur og tibia er områder som avbildes jevnlig. Om det er sært og innimellom få opp en tanke om T-Rex når du tar bilde av en gammel dame med hoftebrudd? Nja, det spørs hvem du spør, jeg har med vilje laget meg en hjerne der kunnskapen er vevd i hverandre.

  Samtidig bør du prøve å utfordre hjernen din til å tenke i uvante baner minst en gang i uken. Det være seg absurde spørsmål, uvante tankerekker, å sette seg inn i en meningsmotstanders meninger eller rett og slett prøve noe du aldri har gjort før. Du bør også lære deg noe nytt, om enn så lite, så ofte du kan.  Og lærer du deg noe nytt, gir du automatisk kreativiteten din nye arbeidsflater.

  Det oppbrukte uttrykket "å tenke utenfor boksen", er sunt påfyll for kreativiteten din, men kanskje ikke så enkelt å gjennomføre bestandig. Er du av dem som har behov for litt drahjelp, kan du melde deg inn i den lukkede Facebookgruppa "Det kreative landslaget". Der vil det komme små oppgaver du kan bryne deg på og du kan treffe andre med interesse for å utvikle sin kreativitet. PS: Når vi 50 medlemmer der inne, kjøres det Facebook live der inne, til tross for undertegnedes motforestillinger mot fremstilling på video.

  #kreativitet #kreativ #kreativtrening #kreativtreningsøkt #facebookgruppe

 • Publisert: 25.05.2017, 21:23
 • Kategori: Kreativitet
 • 8 kommentarer
 • Hvordan eksamensnervene tok meg, og hva jeg gjorde for å ikke oppleve det igjen.

 • Publisert: 23.05.2017, 00:08
 • Kategori: Kreativitet
 • Har du merket at når du er nervøs eller spent, er det ekstra vanskelig å finne på noe? Når jernteppet nærmest rer seg fotbukt rundt føttene dine, og du er så stressa at du kjenner bevegelsen til veggklokkas sekundviser mot strupen? Jeg har vært der. Noe så til de grader også. Og fant min vei ut av det.

  Jeg har tidligere skrevet litt om saken i innlegget Karakteren 3 er katastrofalt dårlig, som er verdt en titt om du ikke har lest det. Men hva skjedde egentlig bak kulissene, eller for ikke si inni hodet når eksamensnervene fintet meg ut og jeg skrev verdens mest stillestående novelle? Og hvordan sørget jeg for at det aldri skjedde igjen?

  Tidsmaskinen er stilt på nynorskeksamen, våren 2003

  Jeg kan enda huske det øyeblikket jeg fikk utdelt eksamen, for det var en slik type at vi fikk et inspirasjonshefte på forhånd. Allerede ved første gjennomlesning, fikk jeg helt vondt i magen. Ingenting var i nærheten av å treffe blinken på mitt interessefelt som allerede den gangen nærmet seg en mil i diameter. Det kan da ikke være mulig? Som den flinke piken jeg var, og er, lot jeg selvfølgelig ikke dette stresse meg, og bladde febrilsk frem og tilbake. Som sidene ville forandre seg på magisk vis, bare jeg bladde fort eller lenge nok.

  Hele ettermiddagen gikk med til å irritere seg over dette makkverket av et oppgavesett. Ikke bare hadde de bommet på interesseområdet mitt, de hadde også spesifisert hvilken sjanger de ulike oppgavene skulle skrives i. Og, irrasjonell som jeg var i gjerningsøyeblikket, begynte jeg å irritere meg over hvorfor ikke den første oppgaven kunne skrives som et kåseri i stedet for en artikkel. Det hadde vært saker, da skulle det blitt litt av en kvalitetsbesvarelse kan du tro!

  The student is not feeling nervous tension
  Licensed from: Madhourse / yayimages.com

  Ahaopplevelsen som sendt fra helvete

  Rett før jeg la meg, bestemte jeg meg for å velge den sjangeren jeg likte best, koste hva det koste ville. Og rett før øynene slamret igjen i trøtt fortvilelse, tok jeg den skjebnesvangre avgjørelsen: "Novellen skal skrives ut fra bildet på tredje side i inspirasjonsheftet. Det bildet av en kø av mennesker som fraktes til en konsentrasjonsleir".

  Du henger fortsatt med, ikke sant? Du ser jo også hvor spennende denne historien kommer til å bli, eller? Personer som er avgrenset i rekker og kolonner, som marsjerer og sleper seg bortetter en vei. I tillegg vet de ikke hvor de skal eller hva de skal. Og med novellens kjennetegn med overraskende slutt? Hvor overrasket kan en leser bli da? "De kom frem, yey!" eller " det ble det siste de så til hverandre". Ingen av dem spesielt egnet til å være vendepunkt.

  Student covering her head arms in preparation for exams
  Licensed from: Madhourse / yayimages.com

  Da det knapt kunne bli verre, klarte jeg å gjøre det verre

  For å gjøre ting enda verre, fikk jeg ved eksamenspulten, til venstre for en sovende og overparfymert eksamensvakt, den strålende ideen om å bruke hoppende padling som fortellerstil. Vel, det heter kanskje ikke offiisielt hoppende padling, men i mangel på et bedre ord: vi hopper mellom to fortellerstemmer, en gutt og hans mor. Og for å sikre absolutt null fremdrift, hva gjør en da? Joda - da plotter man inn hele historien som tankereferat. 

  I sikksakk mellom hodet til mor og sønn, som ikke vet hvor de skal og det dramaet det kunne vært, bare litt sånn huff, nå er jeg innmari skeptisk-slalom. Jeg vurderer virkelig å gi ut e-bok, og du burde kjøpe. Kommer i kombinasjonspakke med en trepakning popcorn, for tro meg, det trengs. 

  Så hvorfor skjedde det aldri igjen?

  Du synes sikkert ikke det er så merkelig at makkverket ble belønnet med min aller dårligste eksamenskarakter. Men poenget ligger ikke der. Poenget ligger i hvor mye den karakteren endret meg. 

  Denne opplevelsen, sammen med flere andre, gjorde at jeg bestemte meg for å ta kontroll over tankene mine. Bli bevisst hvordan jeg jobber kreativt, bli rustet til å gjøre endringer på sparket, finne flere mulige løsninger på problemer og aldri gjøre som planlagt kun begrunnet i at det er planen. Jeg valgte å temme min kreativitet - kjenne den ut og inn, systematisere den, lage tankemønstre og teknikker.

  Kort sagt analysere og leke så mye med kreativiteten at uansett hvilken situasjon jeg kommer i, vil den være der å hjelpe meg. Uavhengig av klokke, stress og jernteppe. Og det er jeg nynorskeksamen evig takknemlig for.

  Har du noen gang fått jernteppe eller eksamensnerver? Hvordan var det?

  Følg gjerne Facebooksiden til den nynorske stillstandforfatteren.

  #jernteppe #kreativitet #kreativ #fail #epicfail #eksamen #eksamensnerver #totalfiasko #fiasko

 • Publisert: 23.05.2017, 00:08
 • Kategori: Kreativitet
 • 11 kommentarer
 • And the winner is.....

 • Publisert: 15.04.2017, 10:28
 • Kategori: Kreativitet
 • I morrest har vi foretatt en høytidelig trekning med post-itlapper og barnehender. Lotteritilsynet var tidlig oppe, og dermed fullt skjerpa under trekningen. Så da er det bare for meg å gratulere vinnerne i min påskekonkurranse så mye!

  Vi kjører trommevirvel på djembe, og linktrykking for å finne ut hvem som vant - noe spenning må vi jo ha?

  Woman with a djembe drum
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  Denne heldige damen har vunnet en ny header, og kan sende meg ønsket bilde, samt ønske om farger og font på mail: kontaktkristinblogg@gmail.com.

   

  Mens denne heldige damen har vunnet minimum 10 kreative ideer basert på sitt blogginnlegg. Der går jeg i gang i løpet av helgen, og premien leveres på mail så fort den er ferdig. 

   

  Gratulerer til vinnerne, gleder meg til å komme i gang med premiene deres!

   

  Tips til dere som ikke vant, eller kanskje ikke deltok?

  Til dere som ikke vant denne gangen, eller skulle ønske seg en av premiene - jeg er alltid på jakt etter "prøvekaniner", både til kreative prosjekter og til headere, så hvis du sender en mail på kontaktkristinblogg@gmail.com og forteller meg hva du ønsker og hvorfor, skal en ikke se bort fra at det kan la seg gjøre på magisk vis.

  Følg Kristin på Facebook.

  Jeg har også begynt nedtellingen til noe veldig spennende du vil få høre om her på bloggen:

  #vinnere #vinner #win #premie #konkurranse #paaske

 • Publisert: 15.04.2017, 10:28
 • Kategori: Kreativitet
 • 9 kommentarer
 • Siste sjanse: under 3 timer igjen av påskekonkurransen!

 • Publisert: 14.04.2017, 21:14
 • Kategori: Kreativitet
 • Kunne du tenkt deg en ny header, eller sliter med å finne de originale ideene? Nå er det siste innspurt i påskekonkurransen min, der du kan vinne enten en header, eller minimum 10 kreative innleggsideer basert på ditt blogginnhold. Vil du være med i trekningen i morgen, ikke nøl med å meld deg på - det gjør du HER, "linjene stenger" ved midnatt og det trekkes på dagtid i morgen.

  Headeren du kan vinne kan ha ca denne utformingen, her rikt illustrert av fotoglad turistversjon av  undertegnede bloggerina, i Budapest.

  Bloggideene du får tilsendt vil se ca sånn ut:

  Gleder meg til trekning i morgen!

  Har du forresten lest om da jeg skulle finne ut om kroppsfasongen min var en søyle?

  #konkurranse #premie #header #tips #trekning #moro 

 • Publisert: 14.04.2017, 21:14
 • Kategori: Kreativitet
 • 1 kommentarer
 • Kreativ jobbing i praksis - med eksempler

 • Publisert: 13.04.2017, 13:44
 • Kategori: Kreativitet
 • Skrivesperre eller idetørke, kjært barn har mange navn. Hvorfor ikke finne inspirasjon i noe du liker å skrive om, og har skrevet selv?  I dag skal jeg vise deg hvordan du tar knekken på skrivesperren ved hjelp av en kreativ teknikk. Teknikken er tidligere omtalt i treningsdag 2 av min kreative treningsleir, og er virkelig super når du står helt fast på hva du vil skrive om.

   

  Finn nye ideer i det du allerede har skrevet.

  Jeg vil nå gi deg eksempler på 5 nye innleggsideer, hentet fra innlegg jeg har skrevet den siste uken. Alle er ideer jeg kunne funnet på å skrive og begrenses til en ide pr innlegg. 

  Ide fra Påskekonkurranse - vinn bloggrelaterte premier

  Det er faktisk dette innlegget. En av premiene mine i påskekonkurransen, er minimum 10 konkrete, kreative ideer til blogginnlegg basert på innholdet i bloggen din. Ved gjennomlesning gikk det opp for meg at denne premien har du kanskje litt lite forutsetning for å vite hvordan er.

  Med dette innlegget vil jeg vise deg hvordan premien vil se ut, bare med litt færre ideer:

  Ble du inspirert til å dra på skattejakt i dine gamle innlegg og tilhørende kommentarfelt?

   

  Om du ikke finner gull, finner du helt sikkert noen innleggsideer. Vil du heller at jeg skal ta en kreativ runde for deg, er påskekonkurransen åpen frem til lørdag.

  Er ikke dette helt metoden for deg, kan du jo prøve oppgaven i dag 1 av min kreative treningsleir.

  #kreativ #paaske #kreativtrening #eksempel #praksis #kreativekristin #kreativtreningsleir #premie #konkurranse #premieeksempel

 • Publisert: 13.04.2017, 13:44
 • Kategori: Kreativitet
 • 0 kommentarer
 • Disse headerne kan du lage i Paint!

 • Publisert: 08.04.2017, 21:03
 • Kategori: Kreativitet
 • Her kommer siste runde med headere i denne omgang, og de er laget til afebruarygirlsthoughts. Jeg fikk en mail av henne med litt bilder, og en fargeskala som jeg etterhvert hadde null respekt for. Hun ønsket seg nemlig grått, svart og hvitt, og det samstemte litt lite med den bloggeren jeg har lest en del av. Så da var jeg ulydig - og laget headere med utgangspunkt i fargetonene i bildene hennes. 

  Grunnen til at jeg har laget alle disse headerne i Paint, er for å vise deg at hvem som helst kan lage en header, selv uten kompliserte programmer. Har du aldri brukt Paint, eller aldri tenkt på å gjøre det før, kan jeg anbefale Lag din egen header i Paint! 10 lure tips.

   Afebruarygirlsthoughts har i dag blitt til afebruarygirl, men jeg endrer ikke alle headerene i dette innlegget - du ser ideene likevel om navnet nå har blitt kortere og lettere å huske, sant?

  London vibe

  Denne dama er veldig glad i London, og ganske tøff til vanlig også, tror jeg - sjekk bare ut den kule, nye hårfargen. Dette bildet er helt fantastisk - det er mye som skjer, masse storbyvibber, og en spennende fargesammensetning. Spesielt likte jeg kontrasten mellom London Eye og den åpne, matte porten i forgrunnen.

  For å gjøre headeren enda litt mer urban, velger jeg å kutte den slik: 

  Jeg elliminerer den rolige himmelen, og tar utgangspunkt i høyden på porten til venstre, for å gjøre storbyfølelsen skarpere. Fargene i den gjennomsiktige stripen er tatt fra bildet, slik at nyansene stemmer, og jeg velger en font med bare store bokstaver. Dette gjør jeg i og med at dette bloggnavnet er såpass langt at fonten må være ryddig, og lesbar. Dette er spesielt i headere der det skjer såpass mye, men fonten ble også valgt fordi den komplimenterer det rå bybildet.

  Kattepus/pusekatt

  Egentlig litt vittig at vi bruker dem om hverandre sånn, synes du ikke?

  Uansett, utgangspunktet her var dette fine bildet av pus.

  Den normale tilnærmingen til oppgaven ville sett ca sånn ut som bildet under, men jeg har lyst til å vise deg hva som skjer med bildet dersom du velger en annen beskjæring.

  Her ser du et annet utsnitt - og et utsnitt som får deg til å stoppe opp og tenke. Er det første gang du tilfeldig klikker inn på bloggen, vil du mest sannsynlig stoppe opp og lese bloggnavnet. Det er slett ikke sikkert du hadde gjort på den over. Selv om pus er noe redusert, ser en fortsatt at det er en katt, og blir kanskje enda mer nyskjerrig på dens historie? Fargene er igjen hentet direkte fra bildet, for å unngå nyansekræsj.

  Kan også hive på et bilde, om man ønsker det.

  Treet i svingen

  Siste headere for denne runden tar utgangspunkt i dette bildet. Hvem sier at du ikke kan stjele elementer til bakgrunn og rotere dem en kvart runde?

  Eller rett og slett kutte vekk den mest åpenbart headervennlige, øvre delen og likevel få et godt uttrykk:


  Den grålige effekten på den siste her er gjort ved å legge et markeringstusjrektangel over hele bildet, det er ikke bearbeidet i noe annet program. 


  Tips om beskjæring:

  • Se etter S eller C-formasjoner. F.eks veien i bildet av treet, går i en C-form. Dette er noe som automatisk drar leseren inn i bildet og skaper perspektiv.
  • Tenk på fargebruk.
  • Tenk på hva du selv ville stoppet opp for. Hva kan være uvanlig og unikt med dette?
  • Ikke vær redd for å klippe litt og være litt gal. Liker du det ikke, starter du bare på nytt.
  • Du trenger ikke alltid ha med hele tingen, selv om det er mest vanlig.
  • Tenk gjerne på å plassere elementer i det gyldne snitt.

  Det var siste runde med headere for denne gang, noen litt ekstra ekstreme for å vise et eksempel. (Sorry pus) Håper jeg har klart å vise deg litt om mulighetene beskjæring gir. 

   

  Hva synes du om headerne til afebruarygirl?

   

  Trykk på bildet for å lese mer tradisjonelle headere laget i paint.
  Trykk på bildet for å lese om helt personlige headere laget i paint.

  Har du meldt deg på påskekonkurransen min, der du kan vinne en header laget i paint?


  #header #paintheader #paint #forslag #tips #diy 

 • Publisert: 08.04.2017, 21:03
 • Kategori: Kreativitet
 • 16 kommentarer
 • Blogg.no er full av forglemmelige headere!

 • Publisert: 08.04.2017, 15:25
 • Kategori: Kreativitet
 • Du tenker kanskje at det er rimelig frekt av meg å påstå, men hvor mange headere husker du skikkelig godt? Og nå snakker jeg ikke om samarbeidsbloggere eller toppbloggere med rådgivere og et team som hjelper dem. Jeg mener de andre, eller kanskje jeg bør si oss andre, hvor mange av våre headere husker du? Jeg tør påstå at det er alt for få.

  En av utfordringene du står ovenfor som blogger, er at du gjerne vil være både unik og lite A4, men helst innenfor kjente og trygge rammer. Derfor ser du kanskje til toppbloggere og andre stilikoner, og prøver å gjøre noe som ligner. Og da blir det det. Noe som ligner altså. Og ikke noe unikt og spennende som representerer akkurat din blogg.

  Du kan ikke stikke deg ut og gli inn i mengden samtidig. Du må faktisk velge!

  Audience Watching 3-D Movie
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


  Hvem er det som snakker?

  Hvem er jeg til å snakke, jeg har jo ikke en gang et fancy design eller spesielt mange egne bilder på bloggen, tenker du kanskje. Vel, jeg har ingen mastergrad i headere , er ingen designer og er ingen fantastisk fotograf, men jeg har noe annet som er kjekt å ha:

  • Jeg har vært prosjektleder for et fotoprosjekt i to år, og deltok i en eller annen grad på de fleste av kursene vi satte opp.
  • Jeg har holdt kurs i makrofotografering, portrettfotografering, actionfotografering og landskapsfotografering. Disse kursene har vært fokusert på motivoppbygging, kreativ fotografering og det å finne motivene - men ikke ISO og alt det tekniske. Det er ikke der jeg er god.
  • Jeg kan mye om kunsthistoriske virkemidler, bildeanalyse, utsnitt og komposisjon, og har både kurs, videregåendefag og studiepoeng innen feltet.
  • Jeg er flink til å finne sammenhenger og se nye muligheter.
  • Jeg er flink til å trekke ut hva som er unikt med en blogg, og kan beskrive hvorfor jeg mener det.
  • Jeg er, selv om det er litt unorsk å skryte av det, ekstremt kreativ.   

  Så hva mener jeg er en god header?

  En god header er en header som sier noe om deg og bloggen din, gir leseren en slags følelse, eller en spennende header som legger seg på minnet. En god header dras øynene dine til når du åpner fanen, og gir deg lyst til å se mer.

  Det handler faktisk like mye om komposisjon og hvilke valg man gjør underveis, som hvilket bilde man velger. Jeg har sett mange eksempler der fantastiske bilder blir svært forglemmelige og kjedelig headere. 

  Header ut fra disse bildene.

  Senere i kveld skal jeg vise deg hvilke headere jeg laget til afebruarygirlsthoughts med utgangspunkt i bildene under. Du kan jo tenke litt på hva du hadde laget, så kan vi se om vi tenker likt?

  Grunnen til at jeg skulle lage header til henne, var at hun meldte sin interesse som prøvekanin under dette innlegget. Jeg har valgt å lage "prøvekaninheaderne" i Paint for å vise deg at du trenger ikke all verdens programmer for å få til noe som kan brukes. De fleste kan lage sin egen header!

  Jeg har satt i gang en påskekonkurranse, der en av de mulige premiene er nettopp en header. Vinnerne trekkes påskeaften, så meld deg gjerne på her.

  Vil du forresten se headerne til de andre prøvekaninene, ligger de her:

  #header #tips #forglemmelig #komposisjon #konkurranse #vinn #paaske #paint #paintheadere

 • Publisert: 08.04.2017, 15:25
 • Kategori: Kreativitet
 • 12 kommentarer
 • Påskekonkurranse: vinn bloggrelaterte premier.

 • Publisert: 07.04.2017, 23:09
 • Kategori: Kreativitet
 • Det er så mange morsomme konkurranser i forbindelse med påskeuka, og jeg har bestemt meg for å lage en, jeg også.

   

  Hvordan deltar du?

  Det jeg vil at du skal gjøre for å delta:

  • skriv hvilken type innlegg du liker best å skrive i kommentarfeltet.
  • fortell meg gjerne hvilken premie du hadde ønsket deg. 
  • hvis du ikke har blogg, finner vi på en premie sammen - skriv gjerne ønsker i kommentarfeltet.
  • Følg gjerne Facebooksiden min.


   

  Vinner du, kan du velge mellom:

  1. Header til bloggen din

  Header med utgangspunkt i ditt eget bilde, egne fargepreferanser og valgfri tekst. Hvis du vil, kan jeg også legge inn headeren for deg, ellers blir den levert på mail. Den blir laget med omtrent denne utformingen, med mulighet for små tilpasninger:

  2. Kreative bloggideer.

  Jeg er kjent for å tenke litt annerledes og finne nye vrier på ting. Har du kjørt deg fast er dette kanskje tingen for deg. Jeg gir deg minimum 10 konkrete, kreative ideer til blogginnlegg basert på innholdet i bloggen din. Jeg snuser rundt i det du allerede har skrevet og sender deg ideene på mail.

   

  Jeg trekker to vinnere påskeaften- hadde vært stor stas om akkurat du ville delta!

  Noen headere jeg har laget i det siste, om du vil ta en titt:  #konkurranse #paaske #vinner #premie #annerledes #blimed #vinn

 • Publisert: 07.04.2017, 23:09
 • Kategori: Kreativitet
 • 15 kommentarer
 • To personlige headere laget i paint

 • Publisert: 07.04.2017, 19:44
 • Kategori: Kreativitet
 • På onsdag postet jeg et innlegg med de første headerne jeg har laget for andre, også i paint. Det er stort sett min egen headerplass som får gjennomgå, men nå var jeg så heldig at enda flere sa seg villige til å være prøvekaniner - og da lar man ikke sjansen gå fra seg. 

  To av de som meldte seg i kommentarfeltet var nemlig svært kjente bloggere for meg, og de har produsert mye blogg og bilder.

  Jeg valgte derfor å tolke deres kommentarer som en invitasjon til å tjuvradde rundt på bloggene og lage header. 

  Jeg ville lage en personlig header til hver av dem. Og hvis en mener alvor av å lage en personlig header, er det viktigste å se på hva som skiller en blogger fra mengden, ikke å lage en dårlig kopi av noe som fungerer hos andre. Noter gjerne dette.

   

  Frodith sin header

  Frodith har en veldig kreativ blogg, og er blant annet veldig flink til å lage painttegninger, så det var en god dose prestasjonsangst underveis. Men jeg måtte jo gjennomføre.

  Som du ser av kommentaren hennes, vil hun gjerne ha med ALT i en header. Jeg tok derfor en runde inne på bloggen, for å finne et godt utvalg av det hun driver med. Det resulterte i headeren under, link i bildet om du vil se den live.

  Bildene representerer forskjellige ting Frodith driver med. Hun utfordrer ofte sine lesere i ulike challenger, og henger opp resultatet i Galleri Frodith. Har du til gode å ha vært på utstilling, ta deg en tur! Regnbuefargene ved siden av bloggnavnet er inspirert av paraplyen hennes, og står godt til de friske fargene i tegningene. 

  Hvis du skal lage en header der såpass mye skjer:

  • Gi bloggnavnet en enkel font.
  • Gi bloggnavnet nok luft til å stikke seg ut.
  • Bruk en farge som skiller seg fra resten av headeren som bakgrunn for bloggnavnet, slik at øyet trekkes til det.
  • Hold linjene stramme og systematisk. Bildene trenger ikke være like store, men enten bredden eller høyden bør være like.
  • Velg bilder du synes passer sammen.
  • Ikke lag en slik header for smal, denne vil trenge minimum 450 px høyde i visning.
  • En slik header må passe til bloggeren.

  Ideen har overføringsverdi til for eksempel dine instagrambilder eller om du vil lage en lignende.


  Toini sin header

  Det som skiller Toini sin blogg fra mange andre, er at den er tematisk svært god. Du vet hva du får inne hos Toini, og hun kalles ikke Dråpedronningen for ingenting. Har du ikke sett dråpebildene hennes, får du stille deg i skammekroken eller ta en tur innom nå.

  Ut fra kommentaren kjente jeg at tøylene var ganske løse, så jeg løp på tokt. Jeg hadde lyst til å gi Toini en header som viser mangfoldet i fotograferingen hennes, samtidig som det gjenspeiler det milde vesenet og det godhjertede mennesket. Har du hatt besøk av Toini i ditt kommentarfelt, gløder det jo omtrent av omtanke et kvarter etterpå.

  Dette resulterte i headeren under, trykk på den for å se headeren live:

  Hva jeg tenkte på når jeg laget headeren:

  • Gi bildene nok oppmerksomhet: bruk gjerne et bilde som bakgrunn for å få presentere flest mulig.
  • Ha luft mellom bildene så de stikker seg ut.
  • Bruk linjene i bakgrunnsbildet som veileder ift plassering av ting.
  • Ta gjerne igjen farge fra bakgrunnen for eventuelle bilderammer.
  • Velg bilder med noe samme varme og fargetoner som passer sammen. (Her; tatt utgangpunkt i den oransje pelsen til supertrioen.)
  • Velge en personlig font til bloggnavnet, og en som tar lite oppmerksomhet til evt undertittel.
  • Hjertet ble lagt til fordi alle som "kjenner" Toini vil kalle henne godhjertet og det også symboliserer bloggadressen.
  • Ikke lag en slik header for smal, denne vil trenge minimum 450 px høyde i visning.

   

  Dette er overførbart til de fleste headere der en bruker bilde som bakgrunn, spesielt aktuelt i landskapsbilder.

   

  Resultatet av at jeg travet ubedt inn i to blogger og lekte tjuvradd, for deretter å leke meg i Paint er nå presentert. Er dette noe du liker å lese om, eller er det totalt uinteressant?

   


   

  #blogg #header #tips #personlig #personligheader #paint #paintheader

 • Publisert: 07.04.2017, 19:44
 • Kategori: Kreativitet
 • 16 kommentarer
 • Disse headerne er laget i paint!

 • Publisert: 05.04.2017, 20:25
 • Kategori: Kreativitet
 • I går ba jeg om noen frivillige prøvekaniner for å få vist deg litt av det som går an å lage i noe så simpelt som paint. Vel, her kommer resultatet. Jeg skal vise deg to forskjellige bloggere, og ulike uttrykk. Dette innlegget er laget for å forhåpentligvis inspirere deg til å lage din egen header.

  PS: Alle headerne har fått en svart ramme i dette innlegget, for å skille dem fra hverandre. Denne er selvfølgelig ikke en del av "designet". 

  Med utgangspunkt i bilder

  Den første jeg fikk drodle med bildene til, var Lena som skriver jegmotverden. Hun sendte meg en håndfull svært gode bilder jeg fikk frie tøyler å leke med, så lenge det passet bloggen. Felles for bildene er et ryddig uttrykk og rolige bakgrunner som også kan brukes i headerbygging. Kanskje ikke så rart, denne jenta er en mester med fotoapparatet. Og ganske så fotogen, må jeg tilføye.

  Etter å ha sett gjennom bildene, bestemmer jeg meg for å lage noen varianter med de tre bildene over.  I bredden ca 1000 px, og høyde 350 px. Pirkejobben med denne type header, er egentlig å få utsnittet på bildene pent, og bildene like store. Deretter er det egentlig bare å sette bildene på plass. Her kan du sikte enten med øyemål eller bruke pixelreferansen, det tallet som forteller deg hvor i bildet du er, nederst til venstre. 


  Jeg anbefaler å starte med det midterste bildet, da blir det lettere å plassere de andre to. Som du ser, har headermekkeren på det siste bildet her vært litt unøyaktig med innrammingen, men du skjønner tegninga. Rammer og linjer forandrer uttrykket, så selv med enkle endringer gjør en stor forskjell. Selv et bittelite hint av farge kan også ha en stor effekt.

  Et funn av en bakgrunn

  På to av bildene jeg får tilsendt står Lena foran en betongvegg. Denne har en kjempefin look og egner seg ypperlig som bakgrunn også for en header med andre bilder, så den klippet jeg ut og brukte i denne varianten. Skyggen nede i høyre hjørne er også helt perfekt, da den er med på å dra blikket i samme retning som bildet.


  Klipp og lim

  Jegmotverden er en veldig ærlig skildring av et liv, og de neste headerne er laget med det i tankene.  Her ser en også at små, grafiske endringer gjør at uttrykket blir litt annerledes.

  Den varme gullfargen har jeg blandet i fargeredigeren, og fonten har jeg lastet ned. Utover dette er alle disse headerne laget med en helt standard versjon av paint og de funksjoner den har å tilby.

  Med utgangpunkt i tekst

  Den andre jeg fikk låne som prøvekanin, var Bente, som skriver HomeofBente. Her var premissene litt annerledes, jeg valgte å fokusere litt mer på teksten , i og med at jeg fikk vist frem litt om bilder på det første eksempelet her. Det passet også godt med Bente sine preferanser, en header i grått eller hvitt med navn og bloggnavn. 


  De to første her er den samme headeren, bare med noen få elementer lagt til. Bittelitt farge og et bilde forandrer hele headeren. Ellers er disse sentrert rundt en hjemmelaget speiling av skriften, en teknikk som gjør at du kan speile hvilken som helst skrift. Den lager du ved å beskjære teksten, høyreklikke og deretter rotere utklippet. Etterpå finjobber du litt og setter utklippet sammen med ordene skrevet en gang til. Dette kan du gjøre med eller uten hjelpelinje/horisont.


  Det er litt vanskelig å jobbe med bare tekst, så det kan innimellom lønne seg å legge til noe bittelite og subtilt, slik at det ikke ser så nakent ut. Som i eksemplene over. Det er ikke neglebitende spennende, men det gir headeren litt mer personlighet likevel. 

  Her er det bare fonten som er ekstrautstyr, resten får du til med litt trening og fomling med Paints verktøyknapper.

  Hvis du lurer på noe rundt fonter eller fargeblanding, skrev jeg om det i min ti viktigste tips for å lage header i paint tidligere i dag.

   

  Hva synes du?

  Fikk du lyst til å samarbeide med Paint og lage din neste header selv?

   

  Jeg har et par headere til på lur som jeg kanskje kan vise deg, det spørs på de nye eierne. Uansett; det jobbes med finpussen av morgendagens treningsdag i min kreative treningsleir. Kanskje vi sees?

  #header #paint #kreativitet #lage #diy #tips #bloggtips 

 • Publisert: 05.04.2017, 20:25
 • Kategori: Kreativitet
 • 30 kommentarer
 • Lag din egen header i paint! 10 lure tips.

 • Publisert: 05.04.2017, 10:11
 • Kategori: Kreativitet
 • Som jeg nevnte i innlegget hvorfor lager jeg en kreativ treningsleir?, mener jeg at kreativitet lever i spennet mellom det du vet og hvordan du bruker denne kunnskapen. I dag skal jeg derfor vise deg 10 viktige ting det er lurt å vite for deg som vil komme i gang med å lage dine egne headere i paint. Du trenger ikke nødvendigvis photoshop for å lage noe pent.

  Mange tror man må ha avanserte redigeringsprogrammer for å lage headere. Jeg mener paint er et veldig undervurdert program, da mange fokuserer på det man ikke kan gjøre, fremfor å se mulighetene programmet har. Dette innlegget er derfor en del av den kreative treningsleiren, fordi det kanskje gir deg ny kunnskap om et kjent program som du kan bruke for å være enda mer kreativ.

  1. Størrelse på bilder  Dersom du skal ha bilder i headeren, er det helt avgjørende at du kan forandre størrelsen på bildet slik at det passer inn der du skal ha det. I bildet ligger det en link fra info.blogg.no med forklaring for deg som aldri har forandret størrelsen på bilder i paint, steg-for-steg.

  2. Arbeidsflate

  På bildet over ser du inni ringen et tips greit å gjøre før du starter med noe som helst, slik at du har en bra arbeidsflate. Sett bredden på arbeidsflaten til den bredden du ønsker på headeren. 

  Vi skal ikke lage en kvadratisk header altså, men det er lurt å ha litt "arbeidsbenk" under selve headeren, slik at du kan klippe ut og legge elementer der underveis i prosessen. 

  3. Beskjæring

  Beskjærfunksjonen i paint er veldig nyttig, både for å få riktig utsnitt på bilder, klippe vekk unødvendige ting og kan også brukes som et lettvint viskelær. Da beskjærer du bare det området du vil fjerne, og trykker på delete/del på tastaturet ditt.

  4. Verdens nyttigste tastekombinasjoner?

  Disse snarveiene bruker jeg ekstremt mye når jeg lager en header, men også ellers, da de er universelle. De fungerer ved at du holder inne begge de nevnte tastene på tastaturet samtidig. Er noen av de nye for deg, kan det hende livet ditt blir litt bedre akkurat nå:

  • ctrl + c  for kopier.
  • ctrl + v  for lim inn.
  • ctrl + z  for angre sist aksjon.

  Merk at sistnevnte kan angre flere aksjoner, så hvis du for eksempel har flyttet 4 bilder og finner ut at dette ble helt feil, ctrl + z dem tilbake til start. Ctrl-tasten er liksom litt drømmemannen på tastaturet, både kjekk og grei.

  5. Fonter
  En kan lage header uten dette punktet, men det er utrolig morsomt å leke med fonter. Det er mange sider med gratis fonter på nettet, og det er bare å slå seg løs, men husk å les retningslinjene for bruk. Noen kan brukes helt fritt, andre med forskjellige forbehold. Du stjeler ikke sjokolade i butikken heller, og bør ikke stjele fonter.

  Nye fonter til maskinen din laster du ned, og lagrer deretter i kontrollpanelet under utseende og personalisering - skrifter. Dette gjelder windowspc. Har du mac er jeg dessverre en helt ubrukelig tipser, der kan jeg ingenting.

  6. Estetikk 

  Smaken er som baken, men noen tips kan brukes uansett tema på bloggen:

  • Lesbare fonter og skriftstørrelser.
  • Systematisk oppbygd.
  • Gjennomtenkt bruk av farger. Mengde farger som passer bloggen.
  • Gir en følelse som ligner bloggens innhold.

  Det viktigste tipset er likevel: lag noe du liker, lag noe som er ditt og å kopiere andres ideer er ikke nødvendigvis en god ide.

  7. Farger

  Kanskje et av de lureste triksene for å få en header laget i paint til å se mer eksklusiv ut: bland dine egne farger. Standardfargene i paint er veldig, hva er ordet, paint? Vet ikke om det gir noen mening for deg, men det er i alle fall en god ide å lage sine egne farger for et mer eksklusivt preg.

  I fargeredigereren kan du dra krysset rundt i regnbuefeltet for å lage akkurat den fargen du ønsker. Fargen vil bli forhåndsvist i det sorte feltet under, der det står Farge/Solid under.

  Du kan også bruke et hjelpemiddel som denne nettsiden til å finne de fargene du vil ha. Da kan du plotte inn hvor mye rød, grønn og blå fargen skal inneholde, direkte i fargeredigereren, markert med sirkel i bildet. I akkurat denne nettsiden, er det de tallene som står i kolonnen helt til høyre, rød først, deretter grønn og blå.

  Husk å lagre fargen i paletten ved å trykke på legg til i egendefinerte farger før du legger til flere.

  8. Print screen

  Knappen som tar bilde av skjermen din. Kombinert med lim inn, beskjæring, angring og annet - en slager. Jeg bruker printscreen ekstremt mye når jeg lager disse innleggene, for eksempel.

  9.Zoom inn og ut

  Bruk dette verktøyet for finpuss, bruk av viskelær osv. For en god finish; gå så nært du trenger for at det blir riktig, ikke bare nesten riktig på lang avstand.

  10. Ekstrakteringsverktøyet

  I tillegg til å lage farger selv, kan du også trekke farger direkte ut fra et bilde med knappen vist under:


  Veldig kjekt hvis du har funnet drømmefargen, men ikke i noe fargekart, hvis du skal matche til et bilde med en spesiell farge eller har visket borti et bilde og må reparere litt.


   

  Dette var mine ti viktige ting å vite for å lage header i paint - lærte du noe nytt?

  Senere i dag kommer resultatet fra gårsdagens innsamling av prøvekaniner, og du får se eksempler på headere jeg har laget i paint.

  #bloggtips #tips #header #paint #kreativ #kreativitet

 • Publisert: 05.04.2017, 10:11
 • Kategori: Kreativitet
 • 27 kommentarer
 • 7 grunner til å hate brainstorming.

 • Publisert: 01.04.2017, 09:15
 • Kategori: Kreativitet
 • Svært mange bedrifter sverger til brainstorming, enten på whiteboard, post-it lapper eller på flipover. Kanskje har du også vært innelåst i et gruppearbeid der denne metoden har vært den foretrukne? De fleste av oss har på et eller annet tidspunkt i livet møtt denne kreative måten å jobbe på. 

  Hva er brainstorming?

  Brainstorming er et forsøk på å få ideer fra alle i rommet ned på papiret, uten filter og helt ukritisk. Deretter jobber man videre ut fra det som kommer frem. Metoden er mye brukt av flere grunner, men hovedgrunnen er vel at den er lett å gjennomføre og krever få ressurser. Metoden kan brukes alene, ved å skrive tankekart, men resten av dette innlegget handler om bruk i grupper.

  Brainstorming er, vil jeg påstå: utrolig lett å lære men vanskelig å mestre.

  Brainstorm wall in creative office
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  7 ting jeg hater med brainstorming.

  • Den som leder brainstormingen anser det for sin oppgave å skrive ned forslagene. Og der stopper igrunn oppgaven. Dette blir et problem da brainstorming handler om å få fisket ut ideene til de som sitter sammen med deg, og det gjøres ikke mest effektivt ved å riste oppgitt på en whiteboardtusj mens du mumler, "ja, noe mer?" 
  • Resultatet er veldig avhengig av gruppedynamikken. Ofte blir det de samme som deltar aktivt, og det er ofte de som er mest kreative i utgangspunktet. En får ofte ikke hentet de gode ideene fra de mer introverte i gruppen, og vil også kunne oppleve at mennesker som anser seg selv som "ikke-kreative", sier minst mulig. Disse kan du gjerne kjenne igjen på uttalelser som "kan ikke noen andre begynne" og "alt jeg har er sagt".
  • En kreativ prosess i grupper kan fungere godt om man lurer og pusler de gode ideene frem, en kan ikke presse kreativitet i team på samme måte som man presser sitroner. Resultatet er isåfall sammenlignbart; folk kan bli både bitre og sure.
  • Ingen plan for etterarbeidet. Hvordan skal dette forvaltes for at vår gruppe eller vår bedrift får de beste resultatene? Ideforvaltning, vet ikke om det er et offisielt ord, om ikke har jeg nettopp funnet det opp. Det er ingen vits i idemyldring om en ikke har en plan for etterarbeidet.
  •  Brainstorming samler ofte konkrete ideer, og ikke de magiske bruddstykkene som er det som gjerne blir noe stort.
  •  Vi mennesker er svært assosiative vesener, noe som betyr at hvis forslagene som kommer er av en karakter, har de neste en tendens til å være nært beslektet. Er temaet fremkomstmiddel og den første sier Volvo, er sjansen for at de andre holder seg til bilmerker en stund, veldig stor. Forslaget U-båt vil være milevis unna, hvis du skjønner. Dette gjelder spesielt om man har "nå setter vi igang dere"- holdning.
  • Brainstorming i seg selv er blitt en så mye brukt metode, at den kan lett for å føles litt lite motiverende for de som er med.

   

  Er du enig i problemene jeg lister opp? Har vi rett og slett "brukt opp" brainstorming?

  #kreativitet #gruppe #gruppearbeid #brainstorming #hat 

 • Publisert: 01.04.2017, 09:15
 • Kategori: Kreativitet
 • 4 kommentarer
 • Hvorfor lager jeg en kreativ treningsleir?

 • Publisert: 29.03.2017, 18:04
 • Kategori: Kreativitet
 • Jeg har, som du kanskje har fått med deg, bestemt meg for å lage en kreativ treningsleir her på bloggen. Nå har jeg tenkt å fortelle deg litt om bakgrunnen for akkurat det. Vi fortsetter derfor å snakke litt mer om meg og min kreativitet, løfter litt på panseret og inviterer deg inn i mine tanker.

  Bakgrunn

  Mye er skrevet om kreativitet opp gjennom tidene, og mange teorier er både elsket og hatet. Felles for de fleste bøker om kreativitet er at de oftest er for kjedelige for de som allerede er kreative. Samtidig mener jeg at det er bortkastet å forsøke selge en slik bok til en som er allergisk mot ordet kreativ, som har bestemt seg på forhånd at dette er en vederstyggelighet. "Jeg er ikke kreativ. Jeg kan ikke bli det." Du kjenner sannsynligvis minst en.

  Vel, jeg er overbevist om at alle har et kreativt potensiale inni seg, og hvor flink man blir, avhenger av hvor mye man trener. I en travel hverdag kan det være nok å henge fingrene i, om en ikke skal ta fatt på store kompendier og store teorier om kreativitet.

  Min treningsleir blir derfor tilpasset slik at alle, uansett utgangspunkt, kan bli med. Øvelsene kretser rundt enkle ting jeg personlig bruker for å bli mer kreativ, sånn sett må du bare stole på meg når jeg sier at det funker. Hvis du vil prøve, starter den kreative treningsleiren mandag 3.april kl 19:

  Mine svar på undersøkelsen.

  For å fortelle deg litt mer om meg og min kreativitet, vil jeg vise deg hva jeg ville svart på min egen spørreundersøkelse. Den finner du forresten her, om du ønsker å hive inn dine svar.

  Jeg starter, som du ser, ganske freidig ut og spanderer på meg 5 stjerner på kreativitet. En kan kanskje argumentere for at det ligner selvskryt, men det er ikke selvskryt når det er sant. Jeg har heller ingen problemer med å finne ideer til blogginnlegg, og mener selv jeg skriver en noen lunde unik blogg. Jeg liker å skrive, egentlig burde denne kanskje vært plassert utenfor skjemaet, mot punktet elsker, som jeg ikke tok med.

  Fotoflinkheten er det så som så med, litt ironisk ettersom blogg er mitt valgte medium, og jeg har ingen problemer med å komme i gang med skrivingen. Jeg sammenligner meg ikke så ofte direkte med andre bloggere, men bryr meg om statistikk. Mest på det grunnlag at jeg liker å vite historien bak tallene. Hva skjer egentlig med statistikken hvis jeg gjør SÅNN.

  Noe som ville overrasket meg om du sa det til meg før jeg begynte å blogge, er hvor glad en blir i enkelte av leserne sine. De som kommer i kommentarfeltet med oppfordringer, tips og egne refleksjoner. Nesten som en eneste stor heiagjeng. Derfor blir det også helt naturlig å være aktiv i kommentarfeltet. Jeg synes ikke det er vanskelig å finne originale ideer, og jeg er, som du kanskje har merket, veldig glad i å prøve nye ting.

  Siste innspurt; stort sett alle ønsker å bli mer kreative, uansett hvilket nivå de er på. Og jeg tror nok også de fleste som blogger, i hvert fall innimellom, tenker at de gjerne skulle hatt flere lesere. Feilleting er jeg veldig flink på, griseflink pike som jeg er, og jeg er også flink til å finne nye løsninger.

  Det var litt mer om meg og det kreative treningsprogrammet. Jeg gleder meg veldig, dette er nytt og spennende, og jeg tror ikke det er blitt prøvd på blogg.no tidligere.

  Er du klar for treningsleir?

  #kreativtreningsleir #kreativ #kristinbloggno #kreativekristin #kreativitet #tips #spørreundersøkelse #surveymonkey

 • Publisert: 29.03.2017, 18:04
 • Kategori: Kreativitet
 • 6 kommentarer