Kristin.blogg.no

Selvtillit er en ødelagt kopp!

 • Publisert: 23.06.2017, 11:03
 • Kategori: Blogg
 • Den som sier at selvtillit ikke er viktig for lykke lyver. Selvtillit for meg handler nemlig om styrken til å være deg selv. Kanskje både på tross av og på grunn av andres forventninger og reaksjoner. 

  Selvtillit er en ødelagt kopp!

  Du har bare 1 kopp med selvtillit. Og denne ene koppen har hull i bunnen, slik at selvtilliten siver sakte ut, og du må fylle på med jevne mellomrom. Sånn er det for de fleste. Det er lettest å være seg selv hvis man får en eller annen positiv bekreftelse på eksistensen, og det igjen bygger selvtillit. Det er lettest å få selvtillit etter du har mestret en oppgave, og kanskje svinner den litt hen i de stunder det er lenge siden sist seier. Det er også lettere å få selvtillit i selskap med andre som vil deg vel, fremfor å gjøre hullene i koppen din større, trykke deg ned eller ubevisst røre ved områder ved deg selv som gjør deg usikker. Noen få av oss har funnet teipen og renner over av selvtillit uansett situasjon, men for de fleste andre er det et hull der, og det må fylles på.

  Noe de fleste er klar over, er at vi kan gjøre uopprettelig skade på andres kopp. Vi kan lage riper eller skår i koppen som gjør at selvtilliten siver ut ekstra fort. Kanskje er dette kun synlig i møte med oss, men enkelte ganger kan vi lage så dype skår at deler av koppen knuses, og det blir en evig tappekran for vedkommendes selvtillit. Vi kan påvirke noen til å prøve å være noen annen enn seg selv ved å ta noe av selvtilliten. Smaken av denne setningen er mer enn bitter.

  the angry cup
  Licensed from: delta_art / yayimages.com

  Kanskje har vedkommende møtt mange, kanskje er koppen så full av skår og hull at den knapt henger sammen. Da er det opp til hver enkelt, både eieren av koppen, og de rundt, å se dette. Observer ditt medmenneske og vær oppmerksom på lav selvtillit. Se på det som en utfordring og let etter de andre kvalitetene. For om du anerkjenner dem, vil de på mystisk vis kunne fungere som superlim for vedkommendes kopp. Den vil fortsatt være skjør, med mulighet for å gå i stykker, men den vil inneholde vesentlig mer enn hvis en ikke gjorde noe som helst. Kanskje vil også personligheten blomstre sammen med litt mer selvtillit.

  For meg personlig er det godt å gi seg selv lov til å bli usikker. Det er helt greit å kjenne at man ikke har himmelvendt nese i enhver situasjon. Men min lykke avhenger av at jeg aldri peker nesen i bakken og unnskylder min eksistens. En trenger ikke uhorvelige mengder selvtillit, bare en liten, skjør kopp. 

  Du skal ikke tro at du er noe - du skal vite!

   

  Dette innlegget ble først publisert på min gamle blogg i forbindelse med en bloggchallenge. Nå i dag får du lese det, fordi jeg har bursdag, og har lyst til å gi deg noe av det fineste jeg har skrevet, og kanskje også det viktigste jeg har skrevet. Dette er noe som står sterkt hos meg, å verne også om andres selvtillit, og sånn sett er dette innlegget en liten del av min personlighet. Håper du liker det!

  #selvtillit #kopp #omsorg #medmenneskelighet 

 • Publisert: 23.06.2017, 11:03
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • De fem beste innleggene?

 • Publisert: 21.06.2017, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg lyst til å vise deg mine favoritter. De 5 innleggene jeg har vært mest fornøyd med på denne bloggen. Er det de samme som du likte best? Som vanlig åpnes linker i et nytt vindu her på bloggen, så du kan trykke uten å bli ledet bort fra dette innlegget.

  1. Flink pike innelåst i gruppearbeid.

  Kanskje det nærmeste du kommer et rent kåseri. Ubeskjedne spark til den voksende gruppearbeidtrenden i samfunnet, og hva det egentlig fører til for oss flinke piker. Med hjelp av lånte, dramatiske formuleringer fra nyhetsformidling.

  2. Det er din feil at topplisten er dårlig.

  En adressering til deg med ansvaret for hvordan topplisten faktisk ser ut, og hva du kan gjøre med det.

  3. Kommentar til "Hvor ble alle helsesøstrene av", i Aftenposten Si:d. 

  Jeg er egentlig veldig fornøyd med de fleste av innleggene mine under meninger, da de stort sett er skrevet på en blanding mellom essay og kåseri, fullstappet av retoriske spørsmål. Dette svaret til kronikkforfatteren i Si;d er jeg spesielt fornøyd med. Hva er egentlig en helsesøster, og når mener jeg det er behov for en? 

  Smart boy learn to write
  Licensed from: franky06 / yayimages.com

  4. Blogginnlegg med nødutgang

  Kanskje verdens første blogginnlegg med nødutgang? Dette er ren ordlek, suppe på spiker og setningskverulering på sitt beste. Og når jeg da sier beste, er det i mitt hode - for dette synes jeg er skrekkelig moro å skrive. Pluss at jeg liker å lage konsepter, og dette er et nytt et.

  5. Hele den interaktive påskekrimmen min.

  Ren tullball, forkledd tidvis i et vanskelig tilgjengelig språk. Med statistikk og avstemninger underveis. Hjelpes min hvor jeg koste meg da jeg laget denne. Tenk å lage så mye moro for seg selv ut fra et eneste spørsmål da: "Hva skjedde egentlig da Martin Johnsrud Sundby ble nedkjørt av en skuter under Birkebeinerløpet?"

   

  Det var mine favoritter. Fortell meg gjerne hva som er din favoritt her på bruket, om det er av disse eller et annet innlegg. Det hadde vært ekstremt moro å høre. 

   

  Kanskje vil du også skrive et sånn innlegg slik at jeg får se fem favoritter fra ditt arkiv? 

  #favoritter #favoritt #blogginnlegg

 • Publisert: 21.06.2017, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Blogging utenfor komfortsonen

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • Litt vondt i magen. Livet her utenfor komfortsonen er ikke så ok. Du har gjort alt for at jeg skal ha det greit, kommet med helt fantastiske tilbakemeldinger. Og fortalt meg at det ikke er skummelt. Men skal jeg fortelle deg noe? Det er skummelt. Gårsdagens publisering av novelle på blogg, var edderkopp-på-leggen skummelt.

  Jeg har alltid elsket å skrive, og siden jeg kom i gang med bloggskriving, har jeg fokusert på typer innlegg som speiler hvem jeg er. Ironisk til beinmargen, rett frem og glad i å formidle eller lære bort. Det du leser, er det du får. Det vil de fleste som noen gang har snakket med meg i en skriftlig chat kunne skrive under på. Det er ikke bestandig like enkelt å finne igjen meningen oppi den sarkastiske suppa som innimellom blir servert. Og jeg kan til tider skrive masse. Jeg mener at jeg alltid har vært sånn, og trives sånn.

  Røsker bort standfoten

  Men når det kommer til noveller, forsvinner det ironiske beinet. Det blir som å røske standfoten bort under den standhaftige tinnsoldat. Handlingsrommet blir så mye mindre. Jeg får ikke lagt "meg" i det jeg skriver. Det er fantasien min som står alene tilbake på papiret. Og det er kjempeskummelt. Litt nakent, for å gjenbruke et oppbrukt uttrykk. 

  For det er ikke sånn at jeg sier at dette novellegreiene er skummelt for å fiske sympati. Jeg gjør meg heller ikke til. Hver gang jeg har vært innom bloggen min etter jeg la ut novellen, har jeg vurdert å trykke på "skjul innlegg". Fordi det var den letteste veien inn i komfortsonen igjen.

  Cute scared boy
  Licensed from: Jaykayl / yayimages.com

  Tolkningen ligger hos leseren

  Det er ubehagelig at en i noveller legger tolkningen i leserens fang på en helt annen måte enn ved et "sånn bruker du Surveymonkey på blogg"-innlegg. Du kan jo velge å tolke sistnevnte også, men da foreslår jeg egentlig at du finner deg en ny hobby. Det er vanskelig å la oppfattelsen av det en har laget, leve videre hos deg som leser. Fordi det kan medføre at du tolker meg på de måtene jeg er livredd for. De måtene jeg vet ikke stemmer med sannheten, men du som ikke kjenner meg, kan tro at er sannhet. At du tolker meg til å være enkel, overfladisk eller klisjepreget. Og forutsigbar.

  Heldigvis har ingen enda fortalt meg at de skjønte slutten fra første linje, så det er en slags trøst oppi det hele. Har du ikke lest novellen, kan du gjøre det her.

  Jeg trenger kanskje å bli vant til å ha det ubehagelig her utenfor komfortsonen, og det er helt rørende hvor god mottakelse jeg har fått fra dere. Men å si at det siste døgnet har vært lett som en lek, det er en overdrivelse. Uansett - takk!

  Har du noen gang befunnet deg utenfor komfortsonen? Hvordan var det?

  #skummelt #skremmende #novelle 

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • 18 kommentarer
 • Følelser i busskuret?

 • Publisert: 19.06.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Det du ikke kan se

  "Jeg bare lurte på om du kunne hjelpe meg? Du skjønner, har glemt brillene mine og klarer simpelthen ikke lese denne bussruten." Mannen som sitter i busskuret smiler mot meg. Kan ikke annet enn å tenke på Even, storebror. Litt sånn ubestemmelig å se på, aldersmessig, men sikkert godt plassert midt i førtiårene. Jeg lener bagasjen mot glassveggen på utsiden, og går inn for å hjelpe.

  Han fortsetter samtalen, litt ukomfortabel. "Jeg vet den linja tilhører karer som er dobbelt så gamle som meg. Prøver ikke sjekke deg opp altså, æresord. Lesebrillene mine ligger igjen i bilen". Jeg kjenner et smil brøyte seg vei i ansiktet mitt, går de siste nødvendige skrittene og strekker meg høyhælt mot tavla. "Hvilken rute skal du ta?" 

  "Jeg venter på nummer 5. Eller prøver å vente da. Blir det ikke litt sånn når en ikke har den ringeste anelse om hvor lenge man skal vente?"  Mannen legger igjen et lurt smil i munnviken og nærmest venter på min respons. Enkelte ganger kan jeg bli brydd av slike samtaler, men noe er veldig annerledes her. Han har liksom en trygghet og ro som tiltaler meg, og en behagelig, selvsikker utstråling. Som om ventetiden slett ikke betyr noe som helst.

  "Nå var du heldig, den kommer om 20 minutter." Tenker litt og slenger inn et beskjedent, " 5 minutter kortere venting enn meg det."  Det er ikke ofte jeg prøver å flørte, og skuffelsen er derfor ganske stor. "Unnskyld, hva sa du? Mistet konsentrasjonen litt der, må være varmen." Jeg gjentar meg selv, denne gangen med en mer overbevisende, flørtende tone. Setter meg så ned, litt for nærme på den harde bussbenken.

  Rear of middle aged woman communicating with man while sitting on bus stop
  Licensed from: moodboard / yayimages.com
  Hvor lenge vi sitter der før jeg hadde fortalt han både hva jeg heter og den teite anekdoten om avløserjobben på nabogården, vet jeg ikke. Men en snikende følelse av tilhørighet begynner å bre seg i kroppen. Han forteller også, svært ivrig, og gleden min er enorm da det går opp for meg at han har en hoppende fortellerstil full av anekdoter akkurat som meg. Innimellom virker han så ivrig at han stotrer ordene, eller stopper, nærmest for å la meg fullføre setningene. Sjenerte menn virkelig er i en klasse for seg!

  Buss nummer 5 kjører inn på bussholdeplassen, men han gjør ingen mine til å reise seg. Er jeg faktisk så heldig at han føler noe av det samme? Jeg velger å holde pusten til dørene lukkes og bussen kjører avgårde. "Ble fort litt til å vente nå da, eller?", sier jeg ertende. Han ser spørrende på meg. "Ja, busser kommer vel og går i godt selskap", konkluderer jeg. Han smiler. 

  "Bussen ja. Jeg liker å prate." Og der var den tilbake, varmen. Forbanner meg selv litt. Kan ikke gjøre han den samme æren akkurat. Bussen som kommer om 5 minutter, den må tas. Har ikke all verdens tid, aldri bedt en mann på date før, men en gang må vel være den første? 

  Jeg unnskylder meg og går utenfor glassruten for å hente bagasjen min. Bruker litt tid på å fikle frem en penn og en papirlapp. Skriver Siren og telefonnummeret mitt sirlig og stramt. Trekker et lettelsens sukk i det den flotte fruen på fortauet ikke stopper og setter seg ved han. Hadde vært typisk min flaks om hun var kona, liksom. Fyller lungene med nervøs luft før jeg går inn i skuret igjen. 

  Hånden med papirlappen strekkes mot han, og jeg fryser til. Blikket som treffer meg ser en fremmed: "Jeg bare lurte på om du kunne hjelpe meg? Du skjønner, har glemt brillene mine og klarer simpelthen ikke lese denne bussruten." 

   


  Del gjerne historien om du har lyst. Alzheimer vises nemlig ikke utenpå...

   

  #alzheimer #tidligalzheimer #vanskermedåfinneord #hukommelsessvikt #manglertidsbegrep #stotre

 • Publisert: 19.06.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 22 kommentarer
 • Takk til den fantastiske leseren!

 • Publisert: 18.06.2017, 19:43
 • Kategori: Blogg
 • Når en skriver blogg, er det ikke til å komme unna at det blir mye meg,meg, meg. Så i dag tenkte jeg egentlig jeg å si litt om deg, deg, deg, og hva du betyr. Den som sier det er lett å starte blogg etter at man har gått inn i the dark ages sammen med Darth Vader aldersmessig, tar feil. Ikke bare skal du krangle med dine egne indre fordommer og skrømt, men du har også en vegg av både mistillit og fordommer fra verden rundt å bryte gjennom. Derfor er det så inni regnfrakken godt å ha deg! 

  Du gjør det lett du. Mange som blogger mener de har verdens beste lesere, men de tar feil, for det er det jeg som har. Jeg har jo deg! Best på tilbakemeldinger, best på kommentering, best på Facebook og best på støtte. Du bryr deg ikke om hvor spaca ideer jeg hiver på deg. Du leser og du gir meg vanvittig energi. Bare ved å være deg. Selv når jeg er på bærtur i stedet for fisketur, hiver du over en sydvest til støtte.

  loving couple reads a book
  Smask på kinnet til deg, fordi du er så umenneskelig kul!

  Licensed from: Oksana Kukuruza / yayimages.com

  Har du tenkt over hvor viktig akkurat du er for meg? Du som kunne valgt å late som du ikke visste om denne bloggen, som kunne brukt tiden på å legge frem klær til ungene eller gå en ekstra runde med hunden i regnponcho. Men du valgte meg. Og gjør det igjen. Står klar med paraplyen når jeg har dummet meg ut, og oppmuntrer meg til å gjøre det på nytt. Både skrive og dumme meg ut. Og uansett hvor lite mening det gir,  stoler jeg nok på deg til å tro på deg.

  Derfor vil jeg jammen velge akkurat deg. Av alle lesere i hele verden, velger jeg meg deg. La oss ta på en gummistøvel hver og slepe oss frem gjennom denne bloggmyra. Jeg med kart og du med kompass og utestemme når jeg har mistet veien. Fordi jeg har en følelse av at vi hører sammen, du og jeg.

  TAKK for at DU leser bloggen min! Stor klem fra Kristin

   

  PS: Jeg lar "avstemningen" av hvilken av de 5 tingene som skremmer meg jeg må gjøre, gå ut kvelden, så det nærmer seg slutten for å hive inn sin mening der.

  #leser #takk #unik #best #fantastisk

 • Publisert: 18.06.2017, 19:43
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • 5 ting som skremmer meg skikkelig!

 • Publisert: 16.06.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • Mange bloggere har denne typen lister, og i dag er det min tur. Jeg skal fortelle deg 5 ting som skremmer meg, og , som vanlig på denne bloggen, er det en tvist. En av tingene som skremmer meg, skal jeg gjennomføre. Fordi livet befinner seg på utsiden av komfortsonen. Og for å slippe ansvaret for eget liv en liten stund, har jeg tenkt å la det bli opp til deg hvilket punkt som skal gjennomføres.

   

  Invitere vennelista til å like Facebooksiden til bloggen min 

  Dette er en ting som henger igjen etter den der første absurde frykten for å skrive blogg dempet seg litt. Det er jo fortsatt flaut å blogge, og selv om jeg gjerne vil, klarer jeg ikke gi helt blanke i hva folk mener om meg og det jeg driver med. Jeg er forkjemper for det til de grader, men akkurat på dette "Jeg heter Kristin, og jeg skriver blogg", knyter det seg innimellom i magen. Å gjøre det synlig for alle jeg er venn med på Facebook er tett knyttet til denne frykten.

  Fotoshoot 

  Jeg kan vel neppe tenke meg noe mer uaktuelt enn å dra til fotograf for å ta bilder av meg. Eller spørre en venninne om å bli med sånn at vi kan ta en photoshoot. Av meg. Stå og posere mens en hel bråte med folk går forbi. Ukomfortabelt, klumsete og clueless er tre ting jeg ikke har så mye til overs for. Denne inneholder alle tre.

  Frightened woman
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


   

  Video på nett

  Mye av det samme som med bilder kan man kanskje si om video, bare at der har man i tillegg min hang til å knytte ironi og humor til det meste å forholde seg til. Og at jeg kan prate meg helt til Midt-østen uten å bli bedt om det. Frykten for å ende som en hårtvinner uten peiling på det en skal si, er selvfølgelig i aller høyeste grad reell.

  Skrive skjønnlitterære fortellinger

  Mange av de bloggene jeg leser, er veldig flinke til å skrive skjønnlitterære fortellinger. Med skildringer, følelser og oppdiktetede scenarier. Det er en av de tingene jeg synes er litt skremmende. Jeg vet ikke hvorfor, noveller var alltid min greie på norsktentamener, men det føles kanskje som man åpner opp en litt mer følsom del av kreativiteten enn det man nødvendigvis er komfortabel med. Og at det er vesentlig lettere for den indre kritikeren å rakke ned på.

  MLM

  Møte med MLM-, eller Multi-level-marketingselgere skremmer meg fordi jeg til dags dato ikke har møtt en eneste en som kan være med på en kritisk tilnærming til hverken det de selger eller kompensasjonsmodellen. Det meste av kritiske spørsmål blir møtt av "det er fordi du ikke skjønner det, jenta mi, du forstår mer etter du har vært med meg på *STJERNERIØYNENEEVENT*". Hvis kosttilskuddet ditt innholder 300 ganger anbefalt dagsdose av A-vitamin som videre kan gi leverproblemer, er det vel ikke så himla mye rom for misforståelser? Jenta mi?

   

  Skjebnen i dine hender

  Da er det opp til deg. De fire første punktene er ting jeg skulle ønske jeg turte. Den siste har jeg hivd inn rett og slett for å leve farlig, om så er kan jeg bli Norges første dønn ærlige og pessimistisk på vegne av egne produkter-MLMselger.

  Hvilken av de 5 tingene som skremmer meg, bør jeg gjennomføre?
   

  Har du ikke fått med deg dagens innlegg som beviser en gang for alle at alt ikke alltid er som det ser ut ved første øyekast, finner du det her.

  #skummelt #skremme #hjelp #dettevarendumide

 • Publisert: 16.06.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • 20 kommentarer
 • "Sunn fornuft"-plakaten;blogg eller podcast?

 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har ikke signert "sunn fornuft"-plakaten og har ingen planer om å gjøre det heller. I dag leste jeg et innlegg på Martine Halvorsen sin blogg, der hun ber de som ikke har signert svare henne hvorfor. Svar fra meg skal du få, Martine, men ikke før i kveld. Spørsmålet er bare om det skal være i bloggform eller i en podcast? Det kan jo du som leser få bestemme. Red.anm: podcast ble stemt fram, og podcast skal det bli. Jeg skal gå gjennom plakaten, punkt for punkt. Men det generelle lydnivået i huset tilsa at det ble en bakgrunnsblogg først.

   

   

   

 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Edderkoppdrama på badet

 • Publisert: 07.06.2017, 20:07
 • Kategori: Blogg
 • Hva skjer egentlig med hodet etter man har blitt mamma? La meg gi deg en stk historie fra virkeligheten som illustrerer et kritisk avvik fra normalreaksjonen min. Sjokkerende vil en kanskje kunne si.

  Dautrøtt mammazombie på badet

  Etter lange dager kommer de korte netter, og disse innledes oftest med et slags skynde seg før man sovner-rituale rundt omkring i huset. Og i går var intet unntak. En tur ned i vaskekjelleren for å henge opp klær, sette de siste koppene inn i oppvaskmaskinen, hive noen klær i skittentøyskurven, legge frem barnehagetøy og mange andre, spennende formål ble gjennomført. Siste etappe før tannpussen var en rask runde ut i søppelstampen med restavfall, siden søppelbilen skulle på oppdagelsesferd i dag.

  Helt greit overfornøyd med dagens lengde, var det derfor en trøtt person som sto foran speilet for tannpussing. Hvis jeg er helt ærlig, også litt i ørska. Og det gjorde slett ikke det som hendte videre noe mer behagelig. Jeg rakk i det minste å ta frem hårbørsta før det skjedde.

  Dramatikk under hårbørstingen

  For tror du ikke, sånn helt utav det blå at en edderkopp på størrelse med Narnia plutselig spankulerer oppover den intetanende, venstre overarmen min? Nå kan du argumentere for at så store edderkopper ikke finnes, men godt for argumentasjonen, så gjør ikke Narnia det heller. 

  Halloween Costume
  Aslan var også trøtt, og lite interessert i å hjelpe.


  Licensed from: carlush / yayimages.com


  Hva skjedde så?

  Min pre-mammaversjon ville hoppet nesten opp i taket, veivet febrilsk med hendene og satt i et akkurat passe primalhyl. Som om det noen sinne har drept noen Narnia-edderkopp. Men hva gjør mammaversjonen?

  Hun har innebygd refleks, så den første tanken ved synet av en edderkopp er: vekk nå for all del ikke ungene! Uansett hva som skjer - ikke ødelegg et eneste minutt av dyrebar søvn unødvendig! 

  Kvalifiserer ikke det for å være på trynet, er det ingenting som gjør det. Hvor har noen gjort av de naturlige refleksene mine? Har ungene stjålet hoppingen, er det derfor det er så full fart i huset? Gjør hva du vil med meg, allmektige Narniaedderkopp, bare jeg kan få sove biiiiiittelittegrann, liksom.

  Enden på visa var at jeg klappet edderkoppen rimelig bestemt på hodet med hårbørsten, såpass at armen nok får et merke der i noen dager. Deretter falt den selvfølgelig levende ned og trippet avgårde mot friheten. Jeg ristet meg gjennom det som lå på gulvet, og fikk presset fyren halvveis ned i gulvbelegget før jeg putta han ned i kloakksystemet med hjelp av vegghengt toalett.

  Men fortvil ikke, mammahjernen er ikke helt i ustand. Damer som ikke er glad i edderkopp, spyler for evig og alltid to ganger. Uansett hvor dødt vesenet er.

  Har du opplevd at din egen reaksjon ble noe helt annet enn forventet noen gang?

  Og; skyller du edderkoppen to ganger?

  Lik hårbørsteedderkoppdødaren på Facebook.

  #edderkopp #badet #skrekk #narniastor #skummel #hvaiallverden?

 • Publisert: 07.06.2017, 20:07
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • 5 smarte snarveier til bedre ideer - tipshefte

 • Publisert: 06.06.2017, 15:32
 • Kategori: Blogg
 • I dag er jeg ute etter noen prøvekaniner som har lyst til å teste et tipshefte med snarveier til bedre ideer, som du ser på bildet under. Hvis du vil ha det sender du meg bare en melding på Facebooksiden eller skriver i kommentarfeltet her hvorfor du vil ha det. Enkelt og greit.   Jeg har flyttet meg fra mitt kjære Paint og over til Canva for anledningen, og tester ulike måter å bruke siden på. Denne gangen altså et tipshefte.

  Løp inn på Facebooksiden og send en melding dersom du er den prøvekaninen jeg leter etter.

  #tips #tipshefte #canva #kreativitet

 • Publisert: 06.06.2017, 15:32
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • Blogging, en konstant reise i feil?

 • Publisert: 03.06.2017, 20:23
 • Kategori: Blogg
 • "Feil sted, feil plass, feil rom, feil tid. Æ har ei feilkalibrert tidsmaskin." Hopalong Knut beskriver bloggeriet ganske godt i refrenget på sin slager "Feilkalibrert tidsmaskin." Det er akkurat sånn det føles å skrive blogg. Og jeg skal fortelle deg hvorfor.

  Feil plass

  For det første, vil jeg for evig og alltid være på feil plass. Jeg skriver på en plattform der majoriteten er helt annerledes enn meg. Og som regel går ikke det i min favør akkurat. De fleste av medbloggerne lurer sikkert på hva denne jenta med til dels skarpe meninger om både kroppsideal og dobbeltmoral gjør i denne delen av bingen. De fleste som mener de vet noe om blogging mener i tillegg at det virker uproft at jeg bor her. Akkurat her jeg er. Og mange jeg kjenner vil ikke ta i bloggfenomenet med tang engang. Jeg skulle nok vært så mye, mye yngre og kunnet skylde på alderen. Eller allerede før jeg visste om blogging var noe jeg likte, vrengt lommene i jakten på den perfekte bloggadresse.

  Http Error 500, Internal Server error page concept
  Licensed from: stevanovicigor / yayimages.com

   

  Feil på feil i innlegg

  Noen ganger har jeg tatt meg selv i å skrive innlegg som har så tette skott at de ligner en leksikonartikkel. Med forbehold lagt inn i hvert avsnitt, og oppklaringer av misforståelser som enda ikke har oppstått. Da blir det litt for seriøst for de fleste og ingen blir engasjert.

  Andre ganger har jeg valgt å kjøre på med en ensidig fremstilling av saken, ofte i en blanding av kåseri og essay. Da er det flere som engasjerer seg, men da treffer en også de som tviler på selve intensjonen til innlegget, tror jeg er staure dum som ikke nevner et ord om argumentene til de som er uenige med meg og anklager meg for å lyve. Og som til og med mener jeg ikke har skrevet en blanding mellom et kåseri og et essay, bare en elendig nyhetsartikkel.

  Andre ganger igjen blir jeg så engasjert at jeg seiler ivei og havner helt på viddene ut fra planen. Heldigvis er det innimellom noen som er tøffe nok til å gi en ærlig tilbakemelding på det. Med den faren det er for dem å treffe nettroll i kommentarfelt som vil si til dem at de også tar feil.

  Eller da det nye designet spiste figurene i tipsinnlegget mitt om Font Awesome. 

  Composite image of couple holding broken heart
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

   

  Feil tid

  Kanskje er en uheldig og hiver ut et innlegg akkurat når et annet har buzz på det samme temaet. Kanskje blir en akkurat ferdig og trykker publiser, mens leserne slett ikke er i nærheten av noe å lese på. Eller man bare timer elendig og skriver om juledekorasjoner i mai. Jeg vet ikke, men innimellom kan det kanskje kjennes som at ingen tid er den riktige, jeg klarer i alle fall å finne minst en feil med ethvert tidspunkt.

   

  Feil blogger

  Kanskje er det feil blogger, eller kanskje er det inntrykket du sitter med feil? En blanding? Eller kanskje det ikke er så stort rom for å være annerledes som vi prøver å gi inntrykk av? Kanskje kommer ikke de som ville elsket bloggen min i nærheten av innom en gang? Eller kanskje blogger jeg beint ut feil?

   

  Spiller det noen rolle?

  Og kanskje spiller det rett og slett ingen rolle? Jeg har sagt at jeg skal bli så flink som jeg kan bli. Og da må jeg nødvendigvis gjøre mange feil. For å bli bedre. Da må jeg kjøre konkurranser og masse annet samtidig. Jeg må skrive ting jeg ikke kan gjennomføre og så glemme at jeg har skrevet ting. Jeg må bli motsagt, korrigert, trollet og bortskjemt med fine kommentarer. Og jeg må være meg.

  Jeg må rett og slett godta hele pakken. For jeg liker virkelig å blogge. Her på blogg.no.

  #tanker #blogging #feil #error

 • Publisert: 03.06.2017, 20:23
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Hvordan jeg fikk flere tusen lesere

 • Publisert: 28.05.2017, 12:40
 • Kategori: Blogg
 • Den siste uken har vært helt ellevill. Nesten 8000 har så langt lest innlegget mitt, "Bønder, bare utestemme og subsidiesugerør?", jeg var torsdag oppe på 35.plass på topplisten med 3396 norske lesere. Er du nysgjerrig på hvordan jeg klarte det, er dette innlegget for deg. Jeg skal fortelle deg hvorfor innlegget ble skrevet, hva som tok det til topplisten og ikke minst, hva strategien bak var. Til slutt vil jeg også tipse deg om en konkurranse jeg har gående.

  Hvorfor ble det blogginnlegg i første omgang?

  Historien starter onsdag morgen, det har vært en lys og søvnløs natt, hvilket betyr at den kreative hjernen står og spinner på standby. Jeg velger derfor å ta laptopen inn på soverommet, der planen er å se en eller annen lettbeint underholdning. Skal bare sjekke Facebook først.

  Og der ser jeg det - en hel haug av venner og bekjente er på vei til Oslo for å demonstrere i forbindelse med bruddet i jordbruksoppgjøret. Bestemmer meg ganske fort for at her må jeg skrive en status og ønske de lykke til. Men så er det denne kreativiteten som jeg har trent den opp til å spørre meg: "er dette den beste måten å gjøre det på?". Og etter en liten runde, med svaret nei, er jeg heller i gang med et blogginnlegg.

  Hva tok bloggen til topplisten?

  • Timing - jeg ville ønske de lykke til den dagen det var opptog. Det var derfor en dagsaktuell mening.
  • Engasjement på Facebook - pr nå er over 20 000 mennesker nådd, fra en Facebookside som på onsdag hadde 57 følgere.
  • Det er ikke skrevet som et typisk innlegg i debatten, dette skal vi snakke mer om i morgen, i den kreative treningsøkten.
  • Det har mange fellestrekk med et kåseri, og er delbart. Det er i tillegg skrevet på en måte som er tilgjengelig for de fleste, uansett forkunnskaper.
  • Mange er opptatt av norske bønder og norsk matproduksjon, noe som også gjør at de gjerne deler, kommenterer og liker.
  • Innlegget er basert på ekte engasjement, en klarer ikke fake engasjement, da vil lesere gjennomskue deg.
  • Innlegget er ikke så faktatungt som innlegg i denne debatten ofte er.

  Clever
  Licensed from: velkol / yayimages.com

   

  Hva var strategien bak topplistebesøket?

  Sannheten? Det var et innfall som tok helt av. Jeg skulle ønske jeg kunne forutsett suksessen, for da kunne jeg utnyttet lesertallene til min fordel. Men da jeg gikk inn på bloggen og så grafen skyte til himmels, visste jeg at helgen var oppfylt med sosiale eventer, dvs ingen tid til skriving. Jeg var ikke engang halvferdig med ting jeg gjerne skulle presentert for alle disse fantastiske folkene som var innom og leste.

  Det jeg kan si om topplistebesøk, er å kose deg så lenge det varer. Lesertall er nemlig ferskvare. 

  Konkurranse

  Jeg skriver jo egentlig mest om kreativitet, humoristiske betraktninger eller diverse kreative krumspring, og ikke landbrukspolitikk. Derfor har jeg laget et tipshefte, og om du lyst til å vinne heftet under, meld deg på konkurransen på min Facebookside.

  Les også et mer typisk innlegg på denne bloggen: Gi ideene best mulig vekstvilkår

  #topplisten #strategi #blogginnlegg #bonden #norgetrengerbonden 

 • Publisert: 28.05.2017, 12:40
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Da ble det diktskriving

 • Publisert: 22.05.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • Kreativ, nå også i diktform? Hvordan skal dette gå? Toini, dråpedronningen, har lagt ut en fin utfordring der du kan velge et av hennes mange flotte dråpebilder, og skrive dikt til. Jeg, som liker å skrive hva det skulle være, tar utfordringen. 

  Jeg har valgt meg bildet under, og det er det første av de 10 dråpebildene i utfordringen. Vil du være med i utfordringen, kan du trykke på bildet for å se alle bildene du kan velge blant. Kanskje finner du en storfavoritt?

  Dråpenes kamp

  Du liten ble lenket av kreftenes strid

  til stor som går foran i tidenes tid.

  Lik to små planeter i tango i kveld.

  Så nære og gode, men fjernt likevel.

  Med lyset som nabo og skyggenes sjel,

  du lengter med nærvær for hver minste del.

  Usynlige strenger i ren harmoni,

  der avstand må holdes i smerte fordi

  hvis nærheten kommer til kinn imot kinn,

  vil verden fortapes og sluke deg inn.

   

  Det ble visst litt underliggende meninger også her, Toini, men håper det blir godkjent selv om det ikke kun handler om dråper.

  Hva synes du om "dråpediktet" mitt? Synes du det passet til bildet?

  #dikt #dråper #toini #utfordring

 • Publisert: 22.05.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • 15 kommentarer
 • Da de store følelsene traff

 • Publisert: 19.05.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • Da du svimlet famlende rundt i halvblinde og ikke visste helt hvor du var? Du har kanskje opplevd noe sånt i livet, slike fossefall av følelser som grep tak i selve kjernen av deg og forandret deg? Kanskje også på en voldsom måte slik at du ikke noen sinne klarte å bli den samme igjen? Slik har jeg nemlig hatt det de siste ukene, både på godt og ufattelig vondt.

  Noen ganger kjenner jeg på at det blir for mye følelser. At det blir altfor mye føleri, og at jeg slett ikke er komfortabel med alt dette følelsesklisset. Det blir nesten på et kvalmende nivå.

  Jeg undrer meg innimellom om vi på generelt grunnlag kjenner etter litt for godt. Er det slik i livet at absolutt alt skal knyttes til en følelse, eller overlever vi godt også vi som føler litt mindre? Er det tabu å si at man ikke føler så mye bestandig?

  Jeg er nok ikke skrudd sammen helt på samme måte som den gjengse blogger på denne plattformen, for når livet svinger og følelsene tar over - da skriver jeg ikke. Det er ikke fordi jeg ikke er i kontakt med hverken meg selv eller følelsene mine, men det handler om de reglene jeg selv har trukket for hva som er innafor å dele med potensielt hele verden. Nå vet jo både du og jeg at ikke hele verden leser min blogg, men det er likevel noe som ligger åpent for hvem som helst.

  feel freedom
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com

  Heller ikke på store familiære avgrunner og høydepunkter, deler jeg. Så når jeg har brukt de siste ukene med barnedåp, begravelse, bursdager og 17.mai - er det ting jeg kommer til å fortsette og nekte deg ta del i. Selv om du sikkert hadde likt både borddekkingen jeg valgte i dåpen og glade, bunadskledte unger i vilt hurra. Jeg er nok i overkant bevisst på at det er jeg som styrer denne bloggskuta, men jeg trenger ikke mene eller føle så mye om hvordan du styrer skuta di. Det er ditt valg.

  Vet ikke helt om du følger dette innlegget, eller om du i det hele tatt leser det. Men for deg som har lurt på hva jeg har drevet med de siste ukene, er det i alle fall et lite innblikk. Ligner vi i forhold til hva vi deler?

  Hva har du bedrevet og skrevet om de siste ukene?

 • Publisert: 19.05.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Har du møtt denne typen kommentarer?

 • Publisert: 02.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • Det er veldig mye snakk om kommentarfelt. Det bor visstnok både troll og alskens styggedom der, uten at jeg kan si jeg har funnet noe holdepunkt i mine kommentarfelt for at de finnes der. De er kanskje utrydningstruet, i og med at jeg provoserer litt for lite? Uansett har jeg litt lyst til å snakke noen avsnitt om kommentarfelt.

  Kommentarfelt

  Kommentarfelt er gøy - skikkelig gøy. Du får tilbakemeldinger fra mennesker du egentlig ikke kjenner, men samtidig føler en at en kjenner dem litt likevel. For det er noe helt magisk over disse små tilbakemeldingene, spørsmålene og tankene som dukker opp. Og hvor mye moro det går an å ha det av små bokstaver sperret innimellom kommentarfeltmargene? Det er mye.

  Tre små fenomener

  Denne uken har jeg tre små fenomener jeg har lyst til å gi litt oppmerksomhet:

  1. Det første er konstruktiv kritikk. Det kan være ekstremt vanskelig å levere, i en verden der mye blir kalt både personangrep og misunnelse uten å være det. Jeg fikk en helt fantastisk tilbakemelding fra Danielmin første podcast, og har du ikke sett ren, konstruktiv kritikk på en stund, kan du gjerne ta en tur å se hvordan det kan gjøres.

  2. Kommentarfeltspam. Når en kommentar gjentas ofte nok, blir det gjerne ansett som spam. Dette også om kommentaren er av den trivelige sorten. Dette er kommentarer som ofte er svært generelle, og massepostes på mange blogger med copy/paste-funksjon. Det vil da være helt likegyldig hva bloggposten handler om, alle blogger som får et besøk, får den samme kommentaren. 

  3. Kommentarfeltlek. Noen ganger blir det ikke helt nok med små svar og kommentarer i kommentarfeltet, og det utvikler seg til samtaler og det som bedre er. 

  kommentarfeltnovelle lang kommentar fra jeggikkbareibodenentur

  Dette er utdrag fra en fantastisk kommentarfeltnovelle jeg fikk i gårkveld, og avsenderen gjetter du kanskje? Hvis ikke, kan du gå inn og lese resten av novellen, og se hvem det er fra her.

   

  Har du fått noen av de tre typene kommentarer i ditt kommentarfelt?

   

  PS for gromme lesere: Denne uken blir det litt lavsesong her inne - men finner jeg en luke med tid, kan det være jeg hiver inn noe småtteri. 

  #kommentar #kommentarer #comment #comments 

 • Publisert: 02.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • Opplever du også idiotdager?

 • Publisert: 30.04.2017, 13:06
 • Kategori: Blogg
 • Jeg tror de fleste har besøkt dem, dagene da man føler seg som en komplett idiot. Kanskje står du og spinner på startstreken, og kommer ikke i gang for alt i verden? Eller kommer i gang, men bråstanser i en vegg av motløshet? Alt du skal gjøre, føles som et ork, og du evner ikke å sette det du ønsker i sving. Kanskje har du også en slik dag innimellom?

  Det er på slike idiotdager jeg får mest bruk for teknikkene jeg lærer bort i den kreative treningsleiren. Det er når det butter imot at jeg trenger et system å bruke for å få ting til å skje. Ellers blir jeg fort sittende og bruke mye tid uten å få noe resultat. Og det har jeg, helt ærlig, slett ikke tid til. Hvis du aldri har behov for å være kreativ utenom de gangene det kommer av seg selv, har du kanskje ikke bruk for disse teknikkene i det hele tatt. Men de aller fleste vil ha behov for litt hjelp en eller annen gang.

  De gangene det er lettest å være kreativ, er de gangene det kommer naturlig. Når det nesten triller gode ideer og påfunn ut, og en nærmest drukner i unike ideer. Slik er det dessverre ikke for de fleste. Og det er ikke dermed sagt at du klarer å trekke en slik flytdag opp av hatten akkurat den dagen du skal på brainstorming på jobben, skal planlegge utdrikningslaget til venninnen din eller skrive en oppgave på videreutdanningen. Det er ikke sikkert de ytre forutsetningen hjelper til heller. Av og til vil støy og forstyrrelser kunne påvirke resultatet.

  I dag har jeg en idiotdag. Det er alt for mye som skjer rundt meg til at jeg får kommet i noen flytsone. 

  Så da tenkte jeg rett og slett å spørre deg om du noen gang opplever slike dager? Hvordan er det for deg?

  Genius nerd electronic engineer tech man thinking
  Licensed from: lunamarina / yayimages.com

  Hør også: gårsdagens podcast.

  #idiotdager #kreativitet #kreativ 

 • Publisert: 30.04.2017, 13:06
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Krysse treningssykkel med en elefant?

 • Publisert: 29.04.2017, 21:35
 • Kategori: Blogg
 • Andre episode av #bestpaalyd - en podcast, gir deg blant annet svar på:

  1. Hvilke serier er dine favoritter?

  2. hva skjer hvis du krysser en treningsykkel med en elefant?

  4. kunne du tenke deg og samarbeide med en podcast en gang? (vet ikke når)

  5. la du merke til at jeg hoppet over et tall nå?

  6. sjekket du nettopp at jeg hadde hoppet over et tall nå?
 • Publisert: 29.04.2017, 21:35
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Siste sjanse i konkurransen!

 • Publisert: 28.04.2017, 00:02
 • Kategori: Blogg
 • Nå begynner det virkelig å dra seg til altså - kun timer igjen før avsløringen faller. Er du god på å gjenkjenne lyder?  For deg som liker "lyden av Norge" og andre gjettekonkurranser - det er liksom litt nå eller aldri over det hele.

  Konkurransen er fortsatt åpen. Kommer du nærmere enn de som allerede har gjettet? Klarer du å naile lyden 100%? Oppgaven finner du mot slutten av min podcast, veldig moro om du vil være med å gjette.

  For, tenk deg litt om nå. Hvor ofte har du sjansen til både å høre min premierepodcast, lese den smått komiske historien om hvordan det ble til og gjette lyden,? Og alt i løpet av besøk på en og samme blogg? Aldri igjen på denne bloggen, i alle fall, for premiereaspektet er brukt opp. Sånn for alltid.

  Så, fortell meg: Hva i all verden er den lyden?

  Brunette holding mp3 player and miniature globe
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  #podcast #konkurranse #lyd #gjett #gjettlyden

 • Publisert: 28.04.2017, 00:02
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Historien bak en podcast

 • Publisert: 26.04.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • Tidligere i dag, gikk jeg live med min aller første podcast, og nå tenkte jeg å gi deg litt bakgrunnshistorie. Hvordan gikk det egentlig til at det ble en podcast?

  Jeg er innmari glad i å prate. Helst med folk da, men til folk kunne vel også fungere? Sånn sett skulle podcast være innafor. Det var bare et lite problem. Mikrofonen på laptopen hadde sett bedre dager, og utstyret var derfor begrenset til mannen i husets diktafon. Nuvel - jeg er av typen som finner ut at jeg skal gjøre noe, og så gjør jeg det. Enkelt og greit.

  Composite image of nerd with tape recorder
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Heldigvis var det ikke så mange som så meg, der jeg satt inne på lekemattene til ungene. Snakket halvhøyt til meg selv med gåvogner og leker dandert rundt, og en forskrekket diktafonmikrofon dinglende i t-skjortehalsen. Jepp, det er nok de bevegelsesartefaktene som holdt på å skremme livet av deg underveis i podcasten. Bø, liksom.

  I leikegrinda er tid en sånn ressurs det ikke er flust av, så dette måtte bli en hurtigpodcast. Fort inn og fort ut, som et hvilket som helst agentoppdrag. Hele greia ble derfor tatt opp i en eneste smørje, og deretter matet inn i en meget overrasket laptop.

  young attractive woman holding a laptop
  Licensed from: adam121 / yayimages.com


  Etterarbeidet

  På laptopen fikk jeg stiftet nybekjentskap med Audacity, det var lenge siden sist. Pleide å lage musikkquiz med  Audacity tidligere, der jeg flettet sanger og snutter slik at folk skulle kjenne dem igjen. Jeg var ganske flink til akkurat det, men kjente at det ble noe helt annet å jobbe med tale. Litt mer gjennomsiktig, kan du trygt si. Jeg fikk likevel klippet vekk de fleste av de skremmende smellene, men noen var rett og slett plassert midt i essensiell tale. 

  Sånn rent teknisk fungerte utstyret som forventet. Hvor bra kan det bli med en diktafon liksom? Noen brå bevegelsesartefakter, og litt plagsom bakgrunnstøy. Småfeil her og der, og språklige snubletråder. Det er ganske uvant å snakke høyt for seg selv, så noe fomling og ehmmmm-ing, det må en nesten regne med.

  Men at det var ganske så gøy? Liten tvil om det. 

  Prøv!

  Podcast er en morsom greie du helt klart bør teste ut - med tanke på at jeg med min diktafonkvalitet stort sett har fått bare reell konstruktiv kritikk og skryt - hva venter du på egentlig? Du trenger ikke all verdens proft utstyr, bare du har noe du har lyst til å fortelle eller snakke om, er det det viktigste. Du fikser dette så lett som bare det - gleder meg til å høre på deg! 

  Har du lyst på mer #bestpaalyd, nå med laptopopptak og garantert ingen skumle smell? 

  Har du noen ønsker, kom gjerne med dem, jeg er åpen for å prate tullball om det aller meste.

  #podcast #bestpaalyd

 • Publisert: 26.04.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Premiere: #bestpaalyd - en podcast

 • Publisert: 26.04.2017, 09:55
 • Kategori: Blogg
 • Kristin prøver podcast. Gjett lyden i konkurransen, kos deg med fin musikk eller bare len deg tilbake og se om du kjenner deg igjen. Dette er nybegynnerflaks i sitt aller, aller ypperste slag.

  Inneholder produktfraråding, ehhh og bittelitt tekniske utfordringer. Beklages på det sterkeste at det smeller til noen ganger.

  Vil du høre historien bak denne podcasten? Innlegget er lagt ut.
  #bestpaalyd #podcast
 • Publisert: 26.04.2017, 09:55
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • For et opplegg....nyhetsbrev, pinterest, bloglovin'...

 • Publisert: 25.04.2017, 21:46
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg finjustert innholdet i skattekista på bloggen min. Skattekista er sidebaren i bloggen min, og nå inneholder den enda mer moro. Ikke bare har jeg blitt den heldige eier av et søkefelt etter designbyttet - her har det skjedd mye! Jeg har pusset opp og gjort innholdet enda mer tilgjengelig, kan man kanskje si?

  Treasure
  Licensed from: Oleksii / yayimages.com


  Pinterest og Bloglovin'

  Jeg har fått pinterestknappen til å bli en oversikt over den ene tavlen min i stedet, og selvfølgelig ukledelig fornøyd med det. Jeg valgte selvfølgelig den tavlen med fin-stygge bildene mine. Du har vel fått med deg hvorfor de ser sånn ut?

  Og Bloglovin'? Vel, jeg føler ikke akkurat en strøm av Love enda, men jeg synes jo det er så ekstremt moro med alle sånne duppedittknapper, så jeg måtte jo ha det også. Om jeg er barnslig entusiastisk til alt sånt? Ja, det kan du trygt si.

  Nyhetsbrev

  I dag fikk jeg meldt meg på nyhetsbrevet til Frode Boden, og det minte meg om at jeg selv hadde hatt et vannskjøttet nyhetsbrevprosjekt boende i sidemenyen min en ukes tid. Så da var det på tide å plukke opp bitene og pusle det sammen igjen. Jeg er ganske flink til å legge til side ting jeg synes er litt skummelt og vanskelig, skjønner du.

  Men nå har jeg i alle fall fått justert påmeldingen til nyhetsbrevet, og nyhetsbrev er noe helt nytt for meg, skikkelig skremmende nytt. Har du lyst til å se hvordan jeg driter meg ut i oppstartsfasen, må du faktisk skynde deg å melde deg på i sidemenyen. For plutselig kan jeg jo bli superflink? Eller?

  Fikk forresten en liten strekk på den kreative treninga på mandag, så dette innlegget kommer litt sent. Beklager det. (Les med tullelesebriller)

  #nyhetsbrev #mail #skattekiste #kiste #skatt

 • Publisert: 25.04.2017, 21:46
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • Kjære mobilleser, nå har jeg nytt design - kom å se!

 • Publisert: 24.04.2017, 14:22
 • Kategori: Blogg
 • Du som har lest bloggen en stund, har sikkert fått med deg at jeg er sta som et esel, og utrolig glad i å lære nye ting. Også programmeringen av bloggen min. Men i dag er jeg som en liten jente. Kom å se da - se på dette! Nytt design og greier.

  Etter en sniktitt på tallene fra Google analytics har jeg nemlig brukt designbyggeren til RHH-design for å gi hele bloggen en ansiktsløftning. Og det var faktisk utrolig moro.

  Yeah ! i am so happy today !
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Hvorfor?

  Den store forskjellen vil være hos dere som leser bloggen min på mobil. Dette designet er nemlig responsivt, så velkommen inn i min blågrønne verden! Det var såpass mange av dere som leste på mobil, og fikk kun blogg.no sitt standarddesign, så jeg tenkte det var på tide å få litt farge ut til dere også. Det var vel fortjent!

  Jeg har ikke helt fått dressert headeren enda, men det blir. Kanskje. Hvis jeg får det til. Har dressert nok for en dag nå, måtte jo inn å se om jeg fikk småflikket litt på kodene, selv om det i teorien var bare å lime de rett inn.

   

  Hiv inn en tommel nederst i innlegget hvis du liker ansiktsløftningen, eller hiv inn en kommentar så jeg får høre din mening.

   

  Bill.merk: jøssemin hvor mye stress det skulle være med den der headeren.

  Har du forresten vært på kreativ trening i dag? Hvis ikke - kom deg på trening, jeg liker ikke unnasluntrere!

  #design #nytt #header #bloggdesign

 • Publisert: 24.04.2017, 14:22
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Bloggtreff i Oslo - the true story

 • Publisert: 23.04.2017, 13:12
 • Kategori: Blogg
 • I går var jeg i Oslo for bloggtreff, med Afebruarygirl, Frodith og Etvennligpuff. Dette er innlegget som forteller deg om dagen. Jeg hadde forhåndspublisert et innlegg i går da lunsjen vår startet, men det ble ikke helt sånn som jeg forhåndsskrev da, merkelig nok, derfor vil jeg gjerne fortelle deg "the true story". 

  Starten

  Det offisielle programmet startet med at jeg ble møtt av strålende Afebruarygirl og etvennligpuff på busstasjonen. Jeg og familiens minste bidrag hadde nemlig tatt bussen inn til storbyen for litt sosial påfyll.

  Etter å ha kjørt kronerulling med mynter for å få bilsetet inn i en nærliggende oppbevaringsboks, begav vi oss ut i et Oslo som var en salig blanding av Karpe Diem-konsertgjengere, turbandagen og "We love the 90s". Vi var med andre ord langt fra alene i verden. 

  Oslo Opera House
  Licensed from: Nanisimova / yayimages.com


  Vi tok en runde innom Oslo city, med diverse nødvendige ærend. Ettersom jeg nå var i storbyen, fant jeg ut at det kunne være en anledning til å sminke seg litt også, så jeg fikk frest på litt mascara før vi dro videre. Jeg fikk også en gave som var helt meg av etvennligpuff, jeg vil vise den frem ved en passende anledning senere.

  Lunsj i det fjerne.

  Deretter satte vi kursen mot Karl Johan og oppover mot Stortinget. Måtte bare innom å veksle penger for å gi tilbake til kronerullerne. Akkurat da jeg åpnet myntlomma på pengeboken, kom det en skjørtekledd plastkoppdame og stilte seg umerkelig i kø med koppen sin rett ved siden av Afebruarygirl og etvennligpuff.

  Lykke til med å si at du ikke har mynter når du står med labbene langt ned i myntelomma og attpåtil står og deler ut til andre folk. Det ble 3 små kronestykker på henne også.

   

  Jensens Bøfhus

  Rundt 12:45 var vi på plass på Jensens Bøfhus ved siden av Stortinget, og fikk et koselig bord litt inne i lokalet. Allerede da vi satte oss ned, ble det klart at her måtte dessertmagen til pers. Fristende bilder av dessertutvalget var nemlig trykket opp og lagt som spisebrikke midt foran hver og en av oss. I tillegg var en rikholdig meny satt frem, og det var bare å starte letingen. For hva velger man egentlig når det er så mye godt å velge i?

  Da klokken nærmet seg 13, kom også Frodith og sluttet seg til det lystige selskapet. Mediakaos kom desverre ikke løs fra jobbing i Lillestrøm, men ta det med ro Tone, jeg tok ansvar og spiste litt ekstra sjokoladefondant for deg også. 

   

  Biff fra oven

  Jeg valgte lunsjbiff som hovedrett. Du som har vært gravid og er biffelsker, kjenner deg sikkert igjen hvis jeg sier at det er deilig med medium stekt mat igjen? Helt himmelsk var det i alle fall. Himmelsk mørbrad med tykke fries, pappadews med jalapenõs, peppersaus og hvitløkssmør.

  Etter den nevnte sjokoladefondanten var måltidet over. Et måltid fullt av latter, anekdoter, historier og erfaringsutvekslinger. Det blir jo naturlig nok noe bloggsnakk også, når en først treffes på denne måten. Hvis du får muligheten til å treffe noen av disse damene noen gang - grip den. Fytti for et gjennomtrivelig kalas!

  The Opera in Oslo, Norway
  Licensed from: frodelil / yayimages.com


  Stunt ved operaen

  Etter maten tuslet vi nedover mot operaen og Frodiths rør. Meningen var at vi skulle hjelpe til med gjennomføring av foto-oppdragene hun hadde fått inn. Det var bare et lite problem for min del: slike ting er noe av det jeg synes er kjempemoro - så lenge jeg slipper å delta. Jeg hadde aldri turt å tre på meg en giraffdrakt og posere med den største selvfølgelighet i en rørstump rett foran operaen, med store flokker av assorterte turister traskende forbi. Å bli fotografert synes jeg nemlig ikke er så kjempestas, spesielt ikke med masse tilskuere.

  Jeg fikk heldigvis gehør for mitt noget smålige ubehag - og fikk heller en birolle som fotograf innimellom. Da Frodith påpekte at jeg kanskje sto ved barnevognen og latet som jeg ikke kjente dem, var nok ikke det helt sant. Men jeg var overmåte lykkelig for at jeg ikke var subjektet som skulle fotograferes. 

  Vi er nok litt rare sånn, vi mennesker. Skulle jeg snakket foran den samme folkemengden, hadde det ikke vært noe problem. Men akkurat denne poseringen, vel, det gir meg nesten brekningsrefleks å tenke på det.

  Avslutningen

  Ballonger, såpebobler og giraffdrakt senere fikk vi plassert baken i en kafesofa oppe på Byporten. Der fikk jeg strupen på en limonade med pasjonsfrukt og mynte. "Sånt no hakke vi i min småby." Heldigvis kan en kanskje si - for det ville gått hardt utover pengeboka, for den var helt i min gate. Pasjonsfruktgaten med et lite sting, that is.

  Etter en helt strålende dag, var det på tide å dra hver til sitt, så da var det bare å busse seg hjem igjen. Der fant jeg en lader som fungerte - så da fik jeg endelig tatt noen bilder, etter nærmest en hel dag uten batteri. Selfie på bussen - ikke akkurat de bildene som er morsomt å vise etter en hel dag i Oslo - men de vel 4,5 timene i buss var jo også en tidsmessig stor del av dagen.

              
  I dag kjenner jeg meg nærmest fyllesyk. Sliten, men utrolig fornøyd og glad for at jeg tok turen.Tusen takk for en kjempefin dag - håper vi kan gjenta suksessen en gang eller to senere.

   

  Hadde du ønsket å treffe medbloggere på denne måten?

  Er du lik meg ift fotografering, eller er du like uredd som Frodith?

   

  Har du lest #HjelpJuliaMedNisjen?

  Følg meg gjerne på Facebook. I morgen er det ny, kreativ treningsøkt på gang!

  #oslo #opera #foto #jensens #biff #mat #lunsj #bloggerlunsj #bloggtreff #treff #buss #nettbuss

 • Publisert: 23.04.2017, 13:12
 • Kategori: Blogg
 • 22 kommentarer
 • På bloggerlunsj i Oslo.

 • Publisert: 22.04.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg
 • Nå skjer det virkelig! Jeg tror jeg drømmer, nesten. Er det mulig at maten kan smake så uendelig godt? Jeg er i Oslo, og kjenner storbypulsen hamre meg i mellomgulvet. Og for en gjeng jeg er sammen med!

  Pretty woman having dinner
  Licensed from: Anna Om / yayimages.com


  Frodith drar frem noen helt ville anekdoter om ungdomslivet som freelance døvetolkdanser, og etvennligpuff relaterer veldig til den samme, indre dansedriven, selv om det ikke er onsdag og linedancekveld. Mediakaos prøver forgjeves å gjemme scanncutmaskina under bordet, slik at servitøren ikke skal se den. For som hun sier: "han vil sikkert tro at vi lager vår egen mat på den, for alle vet at på en scanncut, kan en lage det meste". Afebruarygirl fikler med telefonen sin oppi et glass midt på bordet, slik at glasset fungerer som en høyttaler og fyller etter hvert lokalet med "Elektrisk" av Marcus og Martinus. Og stille i det nedre hjørnet av det runde bordet, sitter jeg. Helt stille og uskyldig, akkurat som jeg pleier.

  Denne forhåndspubliseringen stemte ikke 100 %, så jeg har valgt å skrive litt om hva som egentlig skjedde her.

  Akkurat sånn har jeg det nok akkurat nå. Etter noen fine timer i hovedstaden, er planen at vi akkurat nå skal sitte i en helt uformell 100 % sosial bloggerlunsj. Og jeg håper vi har det gøy. 

  Har du truffet noen medbloggere noen gang?

  #lunsj #oslo #trivelig #moro #bloggtreff

 • Publisert: 22.04.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg
 • 17 kommentarer
 • #HjelpJuliaMedNisjen

 • Publisert: 21.04.2017, 20:10
 • Kategori: Blogg
 • Jeg enset i dag et rop fra en favorittblogger i nød bre seg over fylkesgrensa. Hun måtte ha hjelp til å finne sin nisje, og jeg fant den. Er du enig i hvor jeg puttet henne inn?

  Jeg har et par blogger jeg virkelig ikke legger skjul på at favoriseres foran det meste av skriftlig bloggmateriale, og du er kanskje lei av å høre om dem? Den ene av dem er Juliafrika, #imnotinlove, men det er neimen ikke langt unna. Jeg liker selvfølgelig latterlig mange flere blogger enn som så, men i dag var det Julia som trengte hjelp, og ilspurt til unnsetning. Ber man om hjelp, skal man jammen få det, mener jeg.

  Det var neimen såvidt jeg hørte ropet, men det lød omtrent sånn:

  Visste du: Embedding fra Facebook er en helt genial måte å dele ting på en blogg. Og det beste? Det er lovlig ift opphavsrett. Toril, blogg.nos Community Manager har laget en kjempelett "How to" på dette, om du er interessert i å prøve.

  #HjelpJuliaMedNisjen

  Men tilbake til nisjen til Julia. Her kan vi ikke benytte noe halvfabrikat fra Litauen akkurat. Her må det bygges nytt og storslagent! La oss bygge nisjepalass!

  Vi trenger følgende byggeklosser:

  • en passelig porsjon med samfunnskritikk forkledt som tull og fanteri. Bare på en sånn måte kan man få lurt slikt innhold inn gjennom Side2-gangene. Tror jeg i alle fall.
  • en real dose sjølironi, og la den blomstre i alle tenkelige former. Også slike former som undertegnede får kusma bare av å tenke på.
  • et dusin kameratekke og et tonn med sjarm.
  • eksellent humor og sarkastisk skråblikk.
  • stor skriveglede og ekstrem formidlingsevne.
  • dybde og evne til å snakke også om de tøffeste dagene i livet. Også på en slik åpen måte som gjør det lettere for andre i lignende situasjoner.
  • vilje til å si at "nå er det faktisk ikke så ok", mot til å vise sårbarhet og lov til å hylle savn. Å sette pris på minner på en god måte, og gjøre det til en naturlig del av bloggen.
  • å tørre og være selv. På godt, vondt, sært, forbanna og oppgitt.
  Woman holding a cauliflower
  Dette kom opp ved søk på champion. Regner derfor med det er en ny trend innen trofeer. Licensed from: phovoir / yayimages.com

  Ut fra punktene over, vil du som leser her kanskje se at dette er ikke en gjennomsnittlig Side2-blogger. Det er heller ingen gjennomsnittlig blogger. Jeg kunne gått for superblogger som nisje, men kjenner jeg henne rett, hadde hun blitt altfor høy på pæra. Og pærer er ikke så godt i lengden.

  Jeg går derfor for eksplosiv, Julia. Du hører hjemme i den eksplosive nisjen. Du har sprengt grensene for hva en blogg skal være hos veldig mange. Du går foran som et ekte forbilde i en silkeglatt, internettsk fantasiverden, full av retusjering, dårlig selvtillit, operasjoner og usunne forventninger.

  Og personlig håper jeg etterdønningene av eksplosjonen gjør at vi får flere som ligner på deg, etter at du har brøyta unna løssnøen.

   

  Hvilken nisje mener du Juliafrika hører hjemme i? 

   

  Fikk du med deg: Hvordan ta mer unike bilder?

  Om du skulle ha lyst, er du hjertelig velkommen på besøk på Facebook:


  #HjelpJuliaMedNisjen #nisje #juliafrika #bloggnisje #superblogger #hjelp #hjelpsomjegdavettu #eksplosiv 

 • Publisert: 21.04.2017, 20:10
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Bloggeier har inntatt overdrive.

 • Publisert: 20.04.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • Fantastiske nyheter. Hjernen min har gått i kreativ overdrive etter møtet med forskjellige bilder jeg kan få låne. Det forespeilede innlegget i kveld har derfor formert seg gjennom hele ettermiddagen, og her kommer det mye spennende. Har mengder med stoff her nå, men vil gjerne få strukturert det godt før jeg leverer det til deg. Derfor vil det, dessverre, ta litt lengre tid enn først forespeilet. Jeg gleder meg til jeg får sortert alt.

  Du har sikkert sett sånne roboter på film, man heller vann på så gnistene står? Der er jeg nå. Helt elektrisk. 

  Det er innmari gøy, selv om det er en liten nedtur å ikke ha noe konkret å presentere for deg akkurat nå. Du får bare tro meg når jeg sier at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

  Robot
  Licensed from: Kitch / yayimages.com


  Noe annet jeg gleder meg til, skjer i Oslo på lørdag. Det får du selvfølgelig høre alt mer om - stay tuned. 

  Nå har jeg tenkt å prøve å få roet ned hjernen min så det går an å få sove. Vi får se hvor smidig det går. Kjenner det blir vanskelig, da det er lenge siden jeg har vært så proppfull av gode ideer på en gang.

  Herlighet, hvem hadde trodd at det skulle være SÅ gøy å låne bilder?

  #bilder #elektrisk #gira #moro #innlegg

 • Publisert: 20.04.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Etterlysning: Kan jeg få bruke ditt bilde?

 • Publisert: 20.04.2017, 09:44
 • Kategori: Blogg
 • I dag leter jeg etter to bilder, har du noen å avse? I kveld vil jeg nemlig skrive et kjempetips for deg som tar bilder av frokosten din, sminkeprodukter, innkjøp og andre småting. Om jeg får tak i bilder til å illustrere da, selvfølgelig.

   

  Hvorfor vil jeg bruke dine bilder?

  Jeg har tidligere sagt at jeg mener min kreativitet foregår i spennet mellom det jeg vet og hvordan jeg benytter det. Vel, jeg vet at å ta de bildene jeg ønsker meg selv, vil ta både lang tid og gi et halvdårlig resultat. Jeg vet også at mange er mye flinkere enn meg til å ta disse bildene, og velger derfor en annen måte å skaffe meg dem på, som muliggjør at jeg kan bruke tiden min på å skrive i stedet. Jeg spør om hjelp fra deg.

  Search For Shot
  Licensed from: kvkirillov / yayimages.com


  Om å "låne" bilder.

  Mange kaller å bruke bilder, for å låne bilder. Det er helt feil, da et lån betinger at den du låner av, er klar over lånet, og at man faktisk har en intensjon om å levere det lånte tilbake. Å låne bilder er egentlig et uttrykk fullt av bullshit i den gjengse bruken av ordet på blogg. Altfor mange "låner bilder" fra for eksempel søkemotorer som Google, til tross for at Google hverken har rettigheter eller lånekort. Bildene du finner på Google, er det nemlig noen andre som eier. 

  Finn mer informasjon hos info.blogg.no: Blogger og opphavsrett. Hva er lov og ikke lov.

   

  Min bruk av bildet

  Men dette "lånet" jeg snakker om, er av en annen karakter. Jeg finner et bilde jeg vil bruke, eller i dette tilfellet etterlyser bildet. Deretter spør jeg konkret om bruksrett til det, og tilbyr deg noe tilbake. Da har du som eier rettighetene godkjent at jeg kan bruke det, og vi er enige om spillereglene. I dette tilfellet får du ingen penger, men går med på en byttehandel.

  Look
  Licensed from: kvkirillov / yayimages.com


  Har du bildene jeg leter etter?

  • Et nærbilde av en flate med "hvit marmor". Det kan være et mobildeksel, en skrivepult, et bord eller noe helt annet. Hovedsaken er at bildet kun inneholder hvit marmor.
  • Et staget bilde av frokost, sminkeprodukter, innkjøp eller noe helt annet. Hovedsaken er at det er noe du vil vise frem.
  • Begge bildene må være liggende bilder og du må være eier av bildet.

  Hva får du ut av at jeg får bruke bildet/bildene:

  • Jeg bildekrediterer deg i innlegget, med link til bloggen din og noen ord om bloggen din.
  • Jeg går inn på bloggen din, og gir deg 5 innleggstips, basert på innholdet i bloggen din. De leveres på mail.

  Spring Coming
  Licensed from: kvkirillov / yayimages.com


  Hvordan blir bildene dine brukt:

  • De blir brukt direkte, som de er i et innlegg, for å illustrere et tips til bloggere som tar lignende bilder. Jeg har ikke lov til å bruke dem til noe annet.
  • Eneste forandring jeg må gjøre, dersom bildet er veldig stort, er å lage en webtilpasset versjon, som tar kortere tid å laste på bloggen. Ellers har jeg ikke lov å gjøre endringer på bildet ditt.

   

  Har du bildet/bildene jeg er ute etter?

  Skriv i kommentarfeltet og link til et innlegg de ligger i, eller send meg en mail på: kontaktkristinblogg@gmail.com. 

   

  Har du noen gang spurt om å få bruke bilder?

   

  Anbefalt lesing: Dilla på å lage pins på Pinterest.

  Husk at jeg deler bilder der som ikke kommer på bloggen, altså på ordentlig aldri kommer hit.

  #bilde #rettigheter #bruk #bildebruk #bildetips #tips

 • Publisert: 20.04.2017, 09:44
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Svar på spørsmålsrunden

 • Publisert: 16.04.2017, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • Lurer du på hvordan det er å være tilbake igjen med blogging eller hva lærevillige meg har mest lyst til å lære seg? Dette er innlegget du har ventet på. I tillegg får du litt om Kristin i feriemodus og filmmodus, og svaret på om jeg tror livet består av mer enn det vi blir fortalt. Rett og slett en helaften for deg som er interessert i å bli kjent med meg. Og det er du jo, ikke sant?

  Vi starter med mammaglede sine spørsmål:

  Hvordan er det å være tilbake igjen med blogging?

  På en måte er det veldig rart, da en kjenner at en har vært lenge borte. På den annen side er det heller ikke mye som har forandret seg. Jeg liker fortsatt å skrive, og har nå laget en blogg der jeg har frihet til å skrive om det jeg liker aller best å skrive om. Så da må jeg vel bare innrømme at jeg storkoser meg med å være tilbake.

  Hva liker du å gjøre i ferien din?

  Jeg er hun med researchen og kartet, fremst i et utskremt reisefølge som prøver desperat å holde følge. Som helst vil det skal skje noe, uten ro i rumpa til å ligge rolig på noe strand eller på en solseng med bok. Jeg trasker milevis for å se arkitektur og egenart, oppsøker kulturelle eventer, drar på konserter og gjør alle de tingene hjemlig research nærmest har tryglet meg om å oppleve.

  Jeg er i aller høyeste grad et aktivitetsdyr på ferie, men ikke en sånn hoppe-i-strikk og dykking-type.  

  Jeg er veldig glad i å prøve autentisk mat og atmosfære, det være seg middag eller kaker, og har tro på å ha et reisebudsjett som tillater å spise ute fremfor å lage mat i leilighet eller på hotellrom. 

  Jeg liker best storbyferier, og drar jeg til Syden; storbyturist der også. På mine mange besøk på Gran Canaria har jeg faktisk ikke badet i havet mer enn en gang.

  Beautiful tourist
  Licensed from: Iko / yayimages.com


  Hvilke typer filmer liker du?

  Jeg liker de filmene som er markedsført mot smarte gutter, hvis det er lov å si. Memento, Shutter Island, Inception, The Usual Suspects og Dark City for eksempel. Filmer der man ikke får med seg alt ved første øyekast, eller der dialogen er tvetydig. Filmer som overrasker og en ikke kan sitte som en sufflør og gjette hva som er neste replikk. Estetisk interessante filmer som for eksempel Underworld og Sin City er helt innafor, sammen med store dramatiske historier som Frihetens regn og Den grønne mil .

  Jeg har nok også en guilty pleasure for X-menuniverset.

  Vil du ha meg til å skru av filmen, setter du på en grøsser - jeg hater å skvette. Vil du ha meg til å le - setter du på en film med humor som ikke er sentrert rundt dop og samleie. Vil du ha meg til å sovne, setter du på Fast and the furious, Pretty Woman eller Dirty Dancing.

  Oppsummert ser jeg mye mindre film enn før, sverger helst til serier på HBO.

  Scary Movie
  Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


  Tror du livet består av mer enn det vi blir fortalt?

  Her tenker jeg det spørs litt hvem en snakker med, hva en er blitt fortalt og om en velger å tro på det en har blitt fortalt. Jeg er nok det jeg vil betegne som realist og ganske godt planta i den naturvitenskapelige stolen. Slik sett velger jeg foreløpig å ikke bruke dagene mine til og lete etter en større mening eller sammenheng med livet mitt, men heller prøve å leve det så godt jeg kan.

  På den annen side; ingen har mulighet for å bli fortalt alt i verden, så livet vil jo alltid bestå av mer enn det du vet og klarer å fatte. Så svaret er vel at jeg vet at livet består av mer enn det vi blir fortalt, men jeg er slett ikke så sikker på at jeg trenger å vite alt.

   

  Så til Daniels spørsmål: Hva er det du har mest lyst til og lære deg?

  Det er MYE, tror jeg svarer på dette spørsmålet ved en liten liste:

  • Skrive skikkelig, skikkelig bra. Om det så er kåseri, blogginnlegg, artikler, dikt eller sangtekster. 
  • CSS og HTML.
  • Teknikken rundt å lage podcast og e-kurs.
  • Mer historie, vitenskap, kultur og all annen fantastisk kunnskap.
  • Lære meg å spille soloer på el-gitaren min.
  • Lese manualen og faktisk kunne bruke speilreflekskameraet mitt ordentlig.
  • Lære meg en hel haug med sangtekster jeg bare kan brøkdeler av.

  Og, hadde ikke penger vært et issue; coaching. 

  Businesswoman writing the word coaching
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Hvilket svar overrasket deg mest? Ligner vi?

  Fikk du ikke med deg svaret på hovedmålet mitt med å ha blogg, finner du det her.

  #spm #svar #qa #film #ferie 

 • Publisert: 16.04.2017, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • 25 kommentarer
 • Hovedmålet mitt med å ha blogg.

 • Publisert: 13.04.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Tidligere denne uken åpnet jeg en spørsmålsrunde, og dette er en tyvstart på besvarelsen med et av de smarte spørsmålene jeg fikk inn fra Frodith.

  "Hva er hovedmålet mitt med å ha blogg?"

  For å svare: litt juicy bakgrunnshistorie:

  Jeg skulle egentlig bli journalist jeg, skjønner du. Det var bare det at når fristen for å endre rekkefølge på studievalgene nærmet seg, gikk det plutselig opp et geografisk lys for meg. Det var jo latterlig langt fra Trøndelag til Volda?

  Jeg feiga i alle fall ut, og valgte radiografutdanning i Trondheim i stedet. Jepp, I know, ikke helt det samme, men greit med bredt interessefelt.

  Den første bloggen

  Den kreative delen av meg trengte på en eller annen måte å få utløp. Ikke det at en ikke må være kreativ på jobb når vonde brudd og stridige unger slår seg sammen, men det blir på en helt annen måte. Jeg liker å skape, men hadde ingenting i håndarbeidets verden å gjøre.

  Derfor begynte jeg for litt over ett år siden og leke med tanken på å skrive. Jeg var hjemme i svangerskapspermisjon, og satt ofte hjemme på kveldene med samboeren på trening. Plutselig var det startet en spareblogg, og undertegnede var vel minst like overrasket som alle andre over det.

  Denne bloggen

  Kristin.blogg.no er både et slags tidsfordriv, en hobby, et sosialt møtested og et slags plaster på såret for at det aldri ble noen journalist av meg. Jeg elsker å skrive, liker å lære nye ting og lærer gjerne bort, selv om eget kunnskapsnivå ikke er ekstremt innenfor feltet. Svært få har blitt dårligere selv av å dele det en selv har lært eller kan.

  Mer om meg og denne bloggen, kan du lese her.

  Hovedmålet med å ha bloggen er vel, helt ærlig, å lære mest mulig om det aller meste. Skjønne hvordan ting fungerer og kose meg på veien. Som flink pike liker jeg å være flink, så jeg får bli så flink jeg kan. Skape noe som jeg liker, og kanskje både lære bort litt og inspirere andre på veien.

   

  Håper det er et godkjent svar på spørsmålet ditt, Frodith?

   

  Skulle noen forøvrig brenne inne med spørsmål, er det bare å hive dem inn i kommentarfeltet.

   

  #svar #spm #hvorforblogg #tidsfordriv #hobby #journalist #flinkpike #griseflinkpike

 • Publisert: 13.04.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Dilla på å lage pins på Pinterest

 • Publisert: 12.04.2017, 12:48
 • Kategori: Blogg
 • Alle jeg kjenner elsker Pinterest, mens jeg har hatt en ganske så brakk, personlig pinterestkonto. Jeg blir så innmari fort hekta på sånne steder, og det er grunnen til at jeg hverken har snapchat eller instagram; jeg blir for ivrig og det spiser altfor mye tid.

  Underveis i laging av headere i paint, børstet jeg derimot støvet av kontoen for å finne fonter. Pinterest er jo en fantastisk søkemotor for sånt. Og det er det sikkert ikke bare jeg som synes?

  Bloggen overtok pinterestkontoen min!

  Her om dagen bestemte jeg meg altså for å konvertere min personlige pinterestkonto til en pinterestkonto for bloggen. Hvis du ønsker å følge meg, får du også tilgang på innhold jeg finner relevant for blogging. Pr nå er det to fontsamlinger, med gratis fonter til bruk privat og kommersielt. Jeg har mapper med bloggrelaterte tips, gratis designelementer og mer er på vei.

  Overgangen fra privat konto til bloggsidens konto tar nok litt omstilling, men jeg er allerede godt i gang. Jeg kommer til å fokusere på nyttige bloggressurser og skal kvalitetssikre innholdet i alle tavlene mine, slik at du slipper å lese masse random, dårlige tipsartikler. Jeg skriver det i beskrivelsen til tavlen når dette er gjort, og det kommer ikke nytt innhold på en tavle uten at det er kvalitetssjekket, så vet du det.

  Skal bare få igjen dybdesynet mitt før jeg får gjort noe som helst av dette. Lurer du på hvorfor synet er så som så, les om det her.


   

  Hekta på å lage egne pins

  Jeg hadde lenge utsatt å lære meg å lage pins, men hadde sett noen videoer om saken. Og nå er jeg hekta. På å lage pins.

  Tidligere denne uken startet jeg, og nå kommer det til å tikke inn innhold litt etter litt. 

  Slik ser de tre innleggene mine jeg har pinnet så langt ut:

   

  Som du ser, har jeg valgt å fortsette med de fargene jeg bruker på bloggen. Men ettersom dette er pinterest, har jeg også hivd en komplementærfarge inn, for litt mer oppmerksomhet. Selvfølgelig vil en ikke få utnyttet pinterestsøk maksimalt med norsk som språk, men du kjenner meg; kan jeg lære noe nytt, gjør jeg det.

  Jeg trenger sikkert ikke fortelle deg hvilket program disse er laget i? Paint såklart.
   

  Har du Pinterest? Har du prøvd å pinne egne ting?

   

  Vil du følge meg på Pinterest, heter jeg kristin.blogg.no.

  #pinterest #hekta #pin #pins #lagepins #lage #pinterestkonto 

 • Publisert: 12.04.2017, 12:48
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Velkommen til kretsmesterskap i øyekatarr!

 • Publisert: 11.04.2017, 09:28
 • Kategori: Blogg
 • Kjære yndige og staute - it's about to get real! Det er påske, det er finvær og full vår ute, for en trøndersk semisøring nærmest full sommer. Hva passer vel da bedre enn at kretsmesterskapet i øyekatarr er lagt akkurat til dette huset, akkurat nå? 

  Denne bloggen handler ikke så mye om hva som skjer i livet mitt fra dag til dag, men dagen i dag er et unntak. Dybdesyn er oppskrytt, og den kledelige sløringen av bakgrunnen på bilder? Vel, jeg ser den over hele bildene nå. Jeg må med andre ord sette lange og gode innlegg litt på vent til jeg har vunnet dette kretsmesterskapet, selv om de ligger halvklare i utkast. 

  blue eye
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com


  Et tips til andre deltakere i kretsmesterskapet har jeg også. Reseptaren som hjalp meg på apoteket hadde to alternativer saltvann til skylling; en pakke porsjonspakker til ågerpris, og en liter til 22 kr. Og, med ti øyne som skal skylles, gikk vi for jumbopack.

  Krysser fingrene for at vi kommer oss i mål snart... syte, syte. 

  Hvis du mangler noe å lese på, vil du kanskje velge din egen slutt i påskekrimmen min? Jeg har laget fire ganske så morsomme slutter der, og alt som står mellom deg og en av dem, er fire helt random spørsmål. Det er ingen som vet svaret på noen av dem, quizen er først og fremst laget for å vise deg hvordan en utfallsquiz ser ut i Opinionstage. 

  #sykdom #påske #krim #syting #personlig

 • Publisert: 11.04.2017, 09:28
 • Kategori: Blogg
 • 20 kommentarer
 • Måneden som gikk og spørsmålsrunde.

 • Publisert: 09.04.2017, 14:40
 • Kategori: Blogg
 • I morgen er det allerede en måned siden jeg bestemte meg for å få ordentlig fart på bloggen igjen. I dette innlegget vil jeg oppsummere den første måneden tilbake, og åpne muligheten for deg som vil stille spørsmål i en spørsmålsrunde.

   

  Oppsummering av første måned tilbake som bloggerina, hva har jeg oppnådd?

  • Kommet i gang igjen med skrivingen, og synes fortsatt det er latterlig gøy.
  • Gjennomført blogg.nos første, interaktive påskekrim.
  • Laget, og publisert, første uke av min egenmekkede treningsleir for deg som vil bli mer kreativ.
  • Ment ting om blant annet helsesøstertilgjengelighet og bilderedigering.
  • Prøvd å lære bort enkel paintjobbing for å lage header, spørreundersøkelser i blogg med surveymonkey og opinionstage og bruk av font awesome.
  • Skrevet assortert tull og fanteri.
  • Laget mine første headere for andre, i et så simpelt program som Paint.
  • Startet utprøving med direkteknapper nederst i innleggene, som i for eksempel dette innlegget.
  • Fått en blomsterbukett med yndige og staute premiumfolk som heier meg frem blant følgerne her på blogg.no og på Facebook.

   

  Spørsmålsrunde

  For å feire månedsjubileet, ønsker jeg å åpne for en spørsmålsrunde. Er det noe du lurer på om meg, bloggen, skriveriene eller konseptene mine, er det nå du må slå til. Jeg er såpass usikker på hele spørsmålsrundekonseptet, at det er ikke sikkert sjansen kommer igjen.

  Spør ivei!

  Jeg svarer på spørsmålene deres til helgen!

  Den spennende avslutningen på påskekrimmen er også ute! Du bestemmer utfallet!

   


   

  #spm #ommeg #oppsummering #jubileum #jubel #bakspeil #tilbakeblikk 

 • Publisert: 09.04.2017, 14:40
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • 3 blogginnlegg jeg aldri glemmer.

 • Publisert: 06.04.2017, 21:28
 • Kategori: Blogg
 • I kveld skal du få tre innlegg jeg husker ekstremt godt, selv lenge etter publisering. Uforglemmelig lesing, rett og slett. Og selvfølgelig anbefalt. Linkene har jeg gjemt i overskriftene denne gangen.

  Frode Boden på sykkeltur med svogeren sin.

  Sorry, men jeg kommer ikke utenom Frode.Jeg er jo stolt medlem i fanklubben til Frode, og synes han er ekstremt morsom. Spesielt når han er i det absurde hjørnet. Vi sto helt ved siden av hverandre da det ble delt ut ordforråd og humor, han og jeg, bare at han fikk alle de vestlandske glosene. Hvis jeg er i dårlig humør, leser jeg innlegget om sporty Frode. Og ler akkurat like godt, hver eneste gang.

  Han har forresten publisert en helt ny favoritt også nå, om da han skulle gjøre et ballongpek med kona. Måtte ta meg sammen for å ikke latterkrampevekke hele huset, der jeg lå og leste mens jeg lekte næringsmiddelfabrikk for husets minste tilskudd.

  bike
  Licensed from: ponsulak / yayimages.com


  Casa Kaos sitt husmortips

  Marte har mye bra for seg, men når vi er uenige, Marte og jeg, da er vi skikkelig uenige. Dette innlegget vant prisen for latterligste blogginnlegg i fjor her i heimen. Hvis du først har tatt deg bryet med å sette risten på skrå, hva i alle dager er problemet med å løfte den og helle innholdet i søpla? Dette er helbom i min bok. Skjerpings!

  Juliafrika sin lyrikkvideo om nettroll

  Denne har alt. Absolutt alt. Humor, skuespill, ekstremt smart laget og en alvorlig undertone til ettertanke. En av de beste videoene på blogg.no i fjor? Jeg synes det. 


  Funfacts om disse tre bloggene og meg:

  •  Frode Boden bidro nesten alene til at min første spørsmålsrunde på blogg.no ble en knallopplevelse. Men jeg tror ikke han var helt forberedt på at jeg kom til å svare på disse: Eg lure på om hvis du kjøre med ein bil i lysets hastighet, ka vil då skje når du skrur på lysene ?? Og hva er forskjellen på en Toyota? Vet du svarene?
  • Casakaos var den første bloggen jeg noen sinne kommenterte. Det var et innlegg om å senke skuldrene og ikke ta alt så høytidelig.
  • Juliafrika er den eneste Side2-bloggeren jeg følger på blogg.no. Jeg har fulgt henne siden jeg tok mine aller første bloggsteg i januar i fjor, og ble hoppende glad da frekvensen på deling av hennes innlegg på blogg.nos Facebookside økte betraktelig. Da ventet jeg bare på de gode nyhetene, og vips - der var de.

  Har du et uforglemmelig innlegg å dele med meg?

   

  Lyst til å bli mer kreativ?


  #bloggtips #uforglemmelige #blogginnlegg #innlegg #fantastisk #leselyst

 • Publisert: 06.04.2017, 21:28
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Jeg fant, jeg fant!

 • Publisert: 02.04.2017, 14:21
 • Kategori: Blogg
 • I går skrev jeg om at vi stadig blir mer redigert, i innlegget Redigere frem drømmedama?, et innlegg veldig mange har respondert på, noe som er utrolig stas, selvfølgelig. Kanskje du som leser faktisk viser seg å være så kul som jeg tror du er?
   
   Jeg etterlyste også hjelp med å finne reklamen med ordene "operert, operert, operert, operert". Og tror du ikke det tikket inn et tips på melding om det også?
   
  Oh yes! Her er reklamen jeg refererte til:
  Jeg fant, jeg fant! Selv med litt hjelp er dette innafor.
   
  Håper du har en helt fantastisk søndag i samme solskinn som jeg har. Eller koser deg med en annen værvariant. Nå blir det SSS:  sykkel, sol og sandkasse her.
 • Publisert: 02.04.2017, 14:21
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • PyseKristin!

 • Publisert: 02.04.2017, 10:33
 • Kategori: Blogg
 • Så satt jeg her da. Ikke redd for så veldig mye på generell basis, men ekstrempyse likevel. For hvordan i alle dager skal man stå med hodet hevet og fortelle kjentfolk at '"joda, det stemmer at jeg driver og blogger litt"? "Jepp, har gjort det en stund, det stemmer".

  "Mhm, på blogg.no ja. Der du har hørt at alt er rosa og marmorbelagt."

  Afraid clown
  Licensed from: Novic / yayimages.com

  Hvorfor i alle dager skal det være så skummelt? Jeg har jo all verdens ironisk distanse til det jeg gjør, og det er neppe noen andre flinkere til å bedømme det jeg driver med? Jeg har jo tross alt over 32 års trening i det - er regjerende mester, for å si det sånn.

  "Ja, men i tillegg til å blogge, hjelper jeg jo til på support også da. Som Customer Manager..frivillig sådan..så det er liksom ikke bare skrivi.....nga"

  Alle andre er jo opptatt av å dømme det de selv driver med, og det holder vel i massevis? Ikke så sikker på at de har igjen tid i døgnet til å bedømme meg, sånn egentlig. Og hvis de har tid, kan vel ikke jeg være den eneste de har på lista?

  "Når du i stedet for å bli hoppende glad når det dukker opp likes på et innlegg på Facebook, tenker - hjelpes min, nå er det ikke lenge før alle jeg kjenner vet om denne bloggen."

  Det er jo egentlig ganske nitrist, for jeg er jo ikke flau over det jeg skriver. Likevel er det noe som holder meg tilbake. Kanskje en blanding av å ikke ville spamme ned de jeg kjenner, at de ikke skal føle noe trang til å følge med på noe de synes er uinteressant og en mengde andre grunner.

  Hodet er flink til å finne unnskyldninger. Rent svart på hvitt er det vel at jeg er litt pyse. (eller MEGAPYSE)

  Når jeg blir stor, skal jeg invitere alle mine venner til Facebooksiden til bloggen min. Tror jeg.

  Foreløpig vil jeg fortsette å være takknemlig til alle som vil følge med, om vi kjenner hverandre fra før eller ikke.

  Uansett hvordan en vender og vrir, og hvor flaut det er å være "redd" for noe sånt: jeg er visst president i SAB - Semianonyme Bloggere.

  Har du vurdert medlemskap?

 • Publisert: 02.04.2017, 10:33
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • I dag starter N64-ever på Twitch!

 • Publisert: 31.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • N64-Ever-prosjektet: å spille gjennom alle spill noen gang lisensiert av Nintendo til N64, i USA eller Europa. Det er mange! Da jeg fikk invitasjonen til eventet på Facebook, måtte jeg ta en prat med Patrick, mannen bak kontoen Meridianprime. Jeg har skrevet om mitt møte med ekstremgamerne på den gamle bloggen min, og Patrick fra Nederland var en av de jeg møtte.

  Jeg tastet meg inn i messenger for å høre historien om dette, for meg, elleville påfunnet. En mann på alle de spillene? Nærmest brutalt. Messengerintervju er uansett det nye på blogg, har jeg hørt.

  Hvordan fikk du ideen?

  Det startet når Nintendo 64 ble lansert. Jeg begynte å skrive ned alle spillene jeg hadde spilt og fullført. Men selvfølgelig kom det hele tiden nye spill og det ble etter hvert vanskelig å fullføre alle. Etter å ha spilt gjennom 38 stk, stoppet jeg.

  Jeg fikk en trang til å ta opp igjen prosjektet etter jeg så TMR(themexicanrunner) fullføre sin NES-challenge.

  Patrick logger spillene han har spilt igjennom. SNES til venstre, N64 til høyre.

  Hvor mange spill snakker vi om?

  Det er ekstremt mange spill lansert til N64, og mange fikk ulike versjoner for Japan, USA og Europa. Noen spill ble bare lansert i noen av sonene, men jeg fokuserer på de som ble lansert i USA og/eller Europa. Så hvis et spill kun ble sluppet i Japan, kommer jeg ikke til å spille det.

  "Racist? No.... just pointless to play a game i cant even reach the end of the intro menu screen because I dont understand it"

  Da sitter jeg igjen med 303 spill som skal spilles fra start til mål. Eller tilsvarende.  Hvor lang tid tenker du å bruke på N64-ever prosjektet?

  Vel, det jeg klarer å fantasere meg frem til, må vel være omtrent et år. Jeg trenger vel rundt en dag pr spill.

  Det høres veldig ambisiøst ut!

  Ja, men siden du kjenner meg og spilling, vet du at jeg mener alvor, og kommer til å gjennomføre det.

  Jeg vet jo at du spiller som om du har Satan selv i hælene, når jeg tenker meg om.

  Plutselig tupper Satan meg i baken slik at jeg snubler over noen spill jeg ikke har planlagt å spille også. Men til de som spør, sier jeg at jeg kommer til å bruke omtrent et år.


  Kickoff i dag kl 18!

  N64-ever-prosjektet tar altså sikte på at en mann skal spille gjennom 303 spill på et år. I dag er det kick-off, og alle spill vil gå Live på Twitch. Du kan delta via chat og bli med å stemme frem hvilket spill Patrick skal spille neste gang. 

  Første spill ut er Star Wars: Rogue Squadron - jeg gleder meg!

  I kveld kl 18 vil jeg virkelig anbefale deg å besøke Patricks twitch-kanal om du har interesse for Nintendo 64. Eller bare vil se en ekstremgamer i aksjon. Hils gjerne fra meg i chatten. 

  https://www.twitch.tv/meridianprime

   Prosjektets Facebookevent

  #spill #nintendo #tv-spill #gaming #twitch #tips #retrogaming #ekstremgaming

 • Publisert: 31.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 3 gode brettspillkjøp til påske

 • Publisert: 28.03.2017, 23:26
 • Kategori: Blogg
 • I dag vil jeg gi deg 3 knallgode brettspilltips til påska, som passer enten du er på hyttepåske eller sitter godt plantet i sofakroken. Dette 3 av mine ultimate spillfavoritter, og det beste er at de trener kreativiteten din uten at du tenker over det.

  Sistnevnte er kjempebra, for kreativitet må du faktisk trene på for å bli bedre. Er du av de som "ikke finnes kreativ" eller gjerne vil bli mer kreativ, har jeg gode (og, i min verden, veldig spennende) nyheter til deg:

  Spilltips 1: Fantasi

  Et lagspill med oppgaver og tidspress som garantert får fart på konkurranseinstinktet. Oppgavene er delt inn i ulike kategorier, og de skal presenteres for de andre på laget enten ved hjelp av tegning eller miming. Min erfaring er dog at det blir enda morsommere hvis en kan kombinere disse i sitt forsøk på å presentere til sine lagkamerater. Synd at det ikke står noe sted i reglene hvor moro det er.  

  Målsetningen er å finne ut hva din håpløse lagkamerat prøver å tegne eller mime. Er det Ålesund? Eller kanskje skilsmisse? Klarer dere oppgaven, kan dere kaste og flytte spillebrikken litt nærmere mål. Heldigvis har en noe hjelp i hvilket farget felt spillebrikken står på, som symboliserer en kategori, for eksempel "Aktivitet-tilstand-begrep". Hvis en husker å se etter om det i kampens hete da.

  Young woman mime
  Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com

  Lagene spiller i intervaller på 1 minutt, og dette styres enten av en stoppeklokke eller et timeglass. Det spørs hvilken versjon du har.

  Fantasi er også laget i ulike party og juniorversjoner, men de kan jeg ikke uttale meg om. De bygger dog på det samme konseptet, så skulle ikke forundre meg om de var latterlig morsomme også.

  Spilltips 2: Alias

  Alias er også et lagspill, og er spillet der du får lov til det du ikke får lov til i Fantasi, nemlig snakke. Her skal du få din lagkamerat til å forstå hvilket ord det er du prøver å forklare. Du har ikke lov til å bruke bestanddeler av ordet når du forklarer.

  Også her spiller du med klokka som motstander, og tempoet er til tider veldig høyt. Du flytter spillebrikken din fra start til mål, og hvor langt du får flytte, avhenger av hvor mange oppgaver dere greide.

  Har du prøvd å forklare bulldoser til en som aldri har hørt om det før? Eller Taj Mahal til noen som ikke har peiling på hverken hvor det ligger eller hva det er? Eller noe så enkelt som fotball uten å bruke hverken ordene fot eller ball?

  Dette er spillet som setter ordforrådet på prøve, samtidig som du må tenke på hvilke referanser lagkameraten din vil forstå, og hvilken kunnskap vedkommende har. I hvert fall hvis du har tenkt å vinne.

  Marketing Words Shows Selling Promotional And Sales
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

  Spilltips 3: A til Å

  Sist, men ikke minst; dette tror jeg må være min favoritt. Hver spiller har et brett med hele alfabetet foran seg, der hver bokstav ligger i en grop. Målet er å fylle alle disse gropene med myntlignende brikker, slik at alle bokstavene blir dekket.

  Måten du gjør dette på, er ved å løse oppgaver. Når det blir din tur, får du enten 15 eller 30 sekunder på å finne så mange ting som "finnes på badet", bilmerker, guttenavn som slutter på -ar eller europeiske hovedsteder du klarer. Stressfaktoren er enorm, og det kan være nesten morsomst de rundene en ikke får lagt en eneste brikke.

  Vinneren er selvfølgelig den som først får fylt opp brettet sitt. Tvisten er at du kan kaste terningen og i stedet for å fylle opp ditt brett, plukker du av fra din motstander. Tilfredsstillelsen av å få plukket vekk de vanskelige bokstavene motstanderen har vridd hjernen for å få fylt, er ubetalelig. Samtidig er det litt komisk når du sitter der med Z, Æ,Y og Å igjen, og får oppgaven "steder i England".

  Spillet trener både ordforråd og assosiasjonsevne, og finnes også i en juniorutgave. Den kjøpte jeg til fadderungen min til bursdag et år, og det fikk gode skussmål derfra. Har ikke prøvd juniorutgave selv, men originalen her hjemme er både velbrukt og slitt.

  Reglene presenterer spillet som et individuelt spill, men mine erfaringer tilsier at det er ekstremt morsomt med et lag rundt hvert spillebrett. 

   

  Og et siste tips til slutt: Mange bokhandlere henger nå opp plakater med "alle spill 50 %", så sjekk gjerne opp dette før du kjøper. Min lokale Nordli-butikk laget plakater i går, i alle fall. 

  Det var mine tre beste spilltips til påske - har du prøvd noen av disse spillene?

  Lurer du litt på hva slags blogg dette er, finner du mer om det her.

  #spill #påske #moro #familietid #venner #konkurranse

 • Publisert: 28.03.2017, 23:26
 • Kategori: Blogg
 • 13 kommentarer
 • Dette skjer på bloggen fremover

 • Publisert: 28.03.2017, 14:57
 • Kategori: Blogg
 • Nå er det så utrolig mye jeg har lyst til å skrive om, og drive med, at det nesten er kreativ overload. Derfor ønsker jeg å gi deg, du yndige vesen som leser denne smørja, en liten pekepinn på hva hovedplanene mine er fremover:

   

   Jobbe meg gjennom alle kroppstypene for å stadfeste hvilken jeg hører hjemme i, også kalt kroppstypejakten.

   Etterforske ferdig Sundbysaken, blogg.nos første, interaktive påskekrim.

   Skrive mye mer om kreativitet og hvordan det funker for meg. Dertil nye kreative sprell og konsepter påberegnes.

   Lage tipsartikler om bruk av spørreundersøkelser, poller, meningsmålinger ol.

   Skrive blogg.no - konkrete bloggtips.

   

  Og det mest spennende til slutt;

   Lage et treningsprogram for deg som vil bli mer kreativ.

   

   

  Håper du kan ha glede av noen av innleggene mine fremover, jeg gleder meg i alle fall noe helt vannvittig til å skrive for deg! 

  Haopy girls
  Licensed from: Iko / yayimages.com

 • Publisert: 28.03.2017, 14:57
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Svar på hvorfor jeg byttet blogg

 • Publisert: 24.03.2017, 10:43
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har et anstrengt forhold til å gjøre ting for siste gang, jeg liker rett og slett ikke konseptet. Og i dag har jeg avsluttet et kapittel jeg igrunn aldri trodde jeg skulle starte heller. Jeg satte nøkkelen i låsen på gamlebloggen min, sparing.blogg.no, for å legge inn et siste headerbilde

  Nå er det offisielt - det er helt slutt mellom Sparing og meg. Men vi går videre som venner, og jeg får derfor lov å bruke han til testing av morsomme og kjedelige ting fremover.

  Hvorfor ble det slutt?

  Jeg måtte rett og slett videre etter en lang periode i livet der jeg knapt var inne på internett, langt mindre på bloggen. Grunnlaget her var ikke mer dramatisk enn at energilagrene var tomme etter å ha blitt brukt til å passe på barn, jobbe, bygge barn i magen og leve utenfor nettets fire vegger. 

  Da jeg fikk opp energien igjen, fristet det ikke så veldig å logge inn på en blogg som ga meg ekstremt dårlig samvittighet for den lange pausen. Såpass mye at det fort ble uinspirerende. Hvis du ikke har fått det med deg, er jeg velsignet med pro-versjonen av flink pike: griseflink pike. Jeg har derfor ganske store krav til egne prestasjoner, og også til blogg.

  Samtidig ønsket jeg ikke og fremstå som noe annet enn det jeg leverer; sparing ble etterhvert mye mer enn sparing, og med nytt navn kunne jeg leke med alle de tingene jeg liker, uten at følgerne mine får helt sjokk. Eller enda verre for en griseflink pike; at de følte seg lurt på innhold. 

  Nå vet jeg at disse tingene ikke er noen katastrofe, eller spesielt viktige. Men for meg ble å bytte blogg avgjørende for å fortsette og skrive eller slutte med det. Og ettersom det er gøy, vel - tada-  her er jeg.

  Den siste headeren

  For å hedre bittelitt, drodlet jeg frem et omaggioinspirert mesterverk. Hoppet litt rundt med farger og landet i mitt signaturfargeland, bloggmessig. Jeg liker disse fargene i skillet mellom grønt og blått, selv om den grå versjonen også var ganske fin. Jeg satte den på plass, og slo igjen døra bak meg. Litt vemodig faktisk, å forlate noen en egentlig liker veldig godt.


   

  Vel, jeg låser døra for morsomme krumspring der, og vil fortsette med ting jeg liker her. Så får vi se hvor veien fører oss. Tusen takk for alt du har vist meg i bloggeriet, Sparing! ("det er ikke deg, det er meg") Mer om hva jeg har tenkt at denne bloggen skal bli, finner du her.

  Har du en gammel blogg du har gjort det slutt med? Hvorfor?

  Lager du dine egne headere?

  #sparing #slutt #nyblogg #tusentakk #takk

 • Publisert: 24.03.2017, 10:43
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • DIY: Hva ville du puttet i kofferten?

 • Publisert: 21.03.2017, 12:28
 • Kategori: Blogg
 • I helgen hadde jeg og treåringen hobbyverksted med denne gamle trompetkofferten, kjøpt på loppemarked for en stund tilbake. Jeg liker å finne nye bruksområder for ting jeg allerede har i hus, og har liksom ikke fått hengt meg på "nå skal jeg lage noe, stikke på butikken og kjøpe ting for hundrevis av kroner"-DIYbobla. Noe av poenget for min del, er å benytte noe av det som allerede er i huset, eller anskaffe tingene billigst mulig. Enten det er på loppemarked, bruktbutikk, finn eller salgsgrupper på nett. Du skjønner tegninga - jeg hater å sløse.

  Helgens prosjekt - kofferten


  Vi rev først ut det slitte, gamle skumgummiforet, noe som fikk kofferten til å vise seg i "all sin prakt".


  Deretter fant vi frem det vi trengte: en rest av voksduk fra tegnebordet på rommet til treåringen, og en pakke skuffedelere fra ikea som ble til overs etter sist ikeamontering.


  Deretter målte vi til og klippet en passende stor bit voksduk for å dekke bunnen og kantene, slik at ingenting av den brune innmaten i kofferten skulle vises. Vi brukte den eminente bretteteknikken "pakke julegaver", og festeanordningen for dette prosjektet er tape. 

  Noe dårlig, synes du kanskje, men i og med at dette var et samarbeidsprosjekt som treåringen syntes var utrolig gøy å være med på, må en tilpasse noe. Varm limpistol ville ikke vært å tilpasse, det hadde bare blitt "nei, ikke rør, varmt", og dertil utrivelig. Å rulle teipbiter til rundinger som fungerte som dobbeltsidig teip, var derimot både passe utfordrende og "Kjempegøy, mamma". Jeg kan alltids gå over denne på et senere tidspunkt med limpistol eller annet lim om jeg ønsker det, og dermed også få et enda penere resultat.


  Etter å ha dekt bunnen noen lunde med voksduk, tilpasset vi skuffedelerne, og kledde til slutt også lokket i voksduk.  Denne kofferten har nå gått fra sliten trompetkoffert til lagringsenhet for den sminken jeg ikke bruker daglig. Som vil si, hvis en skal være ærlig, stort sett all sminken min.


  Planer videre for kofferten:

    Neste loppemarked skal jeg se etter gamle, doble pennalhus, og bruke innmaten beregnet for å holde blyanter på plass til å henge sminkekoster og andre pennelignende saker i lokket. Vil da klippe ut bare en stripe rundt strikkene og lime fast i lokket. ( Blir dette noe av, er jeg nødt til å ha gått over med limpistolen først, selvfølgelig)

   Gå over flekker på eksteriøret med skokrem, slik at det får en helt jevn farge.

   Pusse sølvdetaljer og håndtak for å få de finest mulig.

   Plassere den på kommoden utenfor badet og ta den frem når jeg trenger mer enn hverdagssminken min.


  Vi er i alle fall godt fornøyd med resultatet, prosessen var kjempetrivelig, og voksdukens egenskaper er helt ypperlig dersom noe av innholdet bestemmer seg for å spre seg: Bare å vaske av. Og den stakkars trompeten ligger til pynt oppe på et skap i stua.

  Så da blir spørsmålet: hva synes du?

  Facebooksiden min finner du her.

  #gjenbruk #DIY #koffert #trompetkoffert #sminke #tips #interiør #voksduk #ikea #skuffedeler #sminkeoppbevaring #oppbevaring

 • Publisert: 21.03.2017, 12:28
 • Kategori: Blogg
 • 15 kommentarer
 • Tips: Hvorfor kjøpe brukte drikkeflasker?

 • Publisert: 19.03.2017, 19:30
 • Kategori: Blogg
 • Her om dagen kom jeg over akkurat en sånn drikkeflaske som jeg har ønsket meg, og attpåtil i yndlingsfargen min. Du burde kanskje også kjøpe en brukt drikkeflaske? Bare se på det her!

  Denne rakkeren har perfekt størrelse, med kort og solid reim for oppheng. Stor åpning på tuten, og låsemekanisme. Og nevnte jeg blå?

  Nå er det jo kanskje mange som ikke liker tanken på å drikke av brukte drikkeflasker - vel ingen fare. Denne flasken er etter en grundig vaske- og tørkerunde perfekt til formålet:

  Fyller på pulver en gang innimelom, og med mindre en søler da: ingen søl når en skal legge pulver i kammeret. Tuten er såpass liten at det er lett å sikte om en skal ha litt i hvert kammer, men stor nok til at en slipper å late som en strør pepper fra det ene bittelille hullet på pepperbøssa.

  En annen fordel er at om pulveret blir fuktig, er det bare å riste klumpene bort i ren barista-stil. Eller kanskje heller bartender - baristaer driver vel ikke med så mye risting. Hva vet jeg, jeg drikker ikke kaffe engang. Eventuelt kan jeg legge en sånn fuktabsorberende, liten pose oppi for å forhindre klumpene. Du vet, sånn som ligger i den nye veska di, eller de nye skoene.

  Det absolutt beste med hele kjøpet, er at dette monsteret av en vaskepulverpakke nå kan plasseres i et skap, fremfor å må løftes ned for hver eneste vask. Med små barn i hus er det skummelt å ha noe som ligner såpass mye på sukker i spisehøyde. Og flasken? Henger på en skrue over vaskemaskina i påvente av at jeg skal lage noen hyller der.

  Men hvorfor kjøpe brukt? Ser ikke helt poenget med å bruke masse penger på noe som skal brukes til vaskepulver, en tier holder i massevis. Samtidig støtter man en god sak, enten det er på loppemarked eller i veldedige bruktbutikker. For ikke snakke om miljø. 

  (Skulle forsåvidt gjerne hatt en til lik, så om du vet hvor dette vidunderet har vært i salg, rop gjerne ut.)

   

  Hvilken løsning har du for vaskepulveret ditt?

   

  Sjekk gjerne ut Facebooksiden min.

  #tips #vaskerom #vaskepulver #lurt #fornøyd #praktisk #brukt #gjenbruk #nmsgjenbruk #nms 

 • Publisert: 19.03.2017, 19:30
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Karakteren 3 er katastrofalt dårlig!

 • Publisert: 16.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • Da nyheten kom om at partiet Høyre ønsket å fjerne karakteren i sidemål, var det første jeg tenkte på hvor elendig karakter en treer er. Hvorfor i alle dager tenkte jeg det? Svaret sier forsåvidt ganske mye om meg som person, på godt og vondt. Jeg var også fristet til å spørre dem om forslaget ikke burde ha tilbakevirkende kraft.

  De var nemlig ikke noe mindre flinke, de flinke pikene på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet enn det de er i dag. Jeg var griseflink pike. Snusfornuftig og med forhatt klisterhjerne. Elsket sammenhenger og nye ting. Likte å lære. Og hadde ekstreme prestasjonskrav på egne vegne, dog uten å plassere lignende krav på andre. Jeg var ikke Flinkzilla, hvis du skjønner.

  Absurditet satt i praksis, jeg vet. Men det er jo tross alt "bare" 14 år siden? Nå har det seg nemlig sånn at på mitt vitnemål fra videregående står det en enslig 3-er og skinner. Ødelegger snittet og er en spottflekk midt på andre side. Jeg fikk 3 på nynorskeksamen, etter noe som best kan beskrives som tidenes minst spennende novelle. Et så stillestående makkverk fullt av ikkje og hugleik har verden sjelden sett maken til.

  hand holding up the number three from the left
  Licensed from: stryjek / yayimages.com


  Og det stopper faktisk ikke der. Når tankesmia først setter i gang, husker jeg tilbake på alle treere jeg noen gang har fått. Tro meg, jeg husker alle: Gruppearbeidet i heimkunnskap på ungdomsskolen om poteten, med mildt sagt dysfunksjonell gruppe sluppet løs i Google-søk på datarom for aller, aller første gang. Dette var sent på nittitallet, så blokkeringer for å søke på visse ting på skolepc-er var enda uoppdaget terreng. Dette resulterte i at deler av gruppen rett og slett søkte på litt mer juicy ting enn potet. Hvis du forventer en lang regle av mine sørgmodige treere her nå, får du ikke det. Det er disse to. Alle. Og for meg var det katastrofe.

  Dette var aldri noe destruktivt eller negativt for min del. Redselen for å underprestere gjorde at karakterene var gode. Redselen for å skuffe meg selv var drivkraft og motivasjon i massevis.Presset som kom innenfra var med på å gjøre meg til meg, og var ingenting å være redd for, selv om få andre hadde forståelse for hvor jeg hadde lagt lista for meg selv. Det var jo ingen andre som trengte å hoppe den lista, og jeg ba dem aldri om det heller.

  High Jump
  Licensed from: songbird839 / yayimages.com


  Fikk jeg 5 minus på en prøve, anså jeg det som et greit, men fortsatt litt for dårlig resultat. Karakteren 3 var derimot katastrofalt dårlig, jeg var nesten i sjokk i flere dager. Men det kunne jeg aldri si høyt, da det satt mange rundt meg som ikke hadde samme oppfatning eller forutsetninger. Den griseflinke piken i meg fant det egentlig best å holde kjeft når det ble snakk om karakterer. (Jeg har aldri syntes at karakteren 3 var elendig når andre fikk det, bare så det er nevnt også. Som sagt, ingen terroriserende flinkzilla).

  Jeg må lirke litt på smilebåndet når jeg tenker på det i dag, og har nok et litt annet forhold til egne prestasjoner. Men, jeg liker fortsatt ikke å mislykkes, og terskelen for hva som er mislykket for meg, ligger nok fortsatt litt høyere enn gjennomsnittet. Har ikke gjennomført griseflink-pike-rehab enda. Så om Høyre vil kjøre tilbakevirkende kraft på disse nynorskkarakterene, skal du jammen ikke se bort fra at jeg stiller meg først i kø.

  Har du noen karakterer du husker bedre enn andre?

  Følg meg gjerne på Facebook.

  #karakterer #høyre #nynorsk #eksamen #flinkpike #griseflinkpike #minner #vgs #sidemål

 • Publisert: 16.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Verdens enkleste DIY?

 • Publisert: 15.03.2017, 14:17
 • Kategori: Blogg
 • Har du også lyst til å lære prinsippet bak verdens kanskje letteste DIY? I går kjøpte jeg nemlig med meg fire broderirammer til 15 kr stk på den lokale brukbutikken, med den intensjon å bli kvitt litt av det rotet som slenger rundt i hjemmet. Se i innlegget hvordan. Noen av bildene som kommer i innlegget er eksempler på bruk, og ikke ferdig produkt, bare så det er sagt.

  Innhent broderirammer der prinsippet for festing er å stramme tøyet mellom to ringer.
  Del ringen fra hverandre, og finn frem et tøystykke du ønsker å stramme. Her: gammel blondegardin fra hobbyhaugen. Derfra benyttes den til slike prosjekter, kjøkkengardiner på lekekjøkken, sjablongmaling med spraylakk og andre krumspring jeg måtte finne på.
  Legg tøyet over den indre ringen, og press på den ytre. Grovklipp rundt.
  Snu ringen, og fest noen sikkerhetsnåler inn i mønsteret. Pass på at nålen henger på flere enn en tråd. Klipp av stoffet, og ved varig bruk av rammen på denne måten: fikser stoffet med feks lim.
  Sikkerhetsnålene brukes til å henge armbånd eller smykker, som vist på dette bildet. En kan også bruke andre små ting som kan fikseres rundt blonden, for eksempel små runde ringer beregnet på smykkelaging.
  Slik ser den altså ut som lagringsdrømmefanger for smykker og øredobber, for anledningen pyntet med ting jeg lagde den gang jeg ikke hadde barn, og hadde tid. De lå så fint i hobbykassen, og orket ikke løpe opp på loftet for å hente andre smykker. #lat
  Denne varianten er laget med et avdanket sjal. Frynsene har virkelig sett bedre dager, og sjansen for at jeg noen gang tar det i bruk igjen som sjal er ikke tilstede.
  Gjentar samme prinsipp, og strammer sjalet slik man ønsker mønsteret plassert. Det er mulig å få dette helt glatt og fint, og det gjorde jeg også, etter litt fikling og draing. Men tror du jeg husket å ta bilde av det da? Dette stoffet er akkurat passe tynt til at man kan lage hull der man ønsker å plassere ting. Her et par øredobber fra dagens antrekk.
  Så over til hovedgrunnen til at jeg kjøpte disse rammene i første omgang, og da bruker man bånd som har blitt hittegods etter to dåpspyntinger.
  Har du pirkehender og tålmodighet kan du lage en variant der du surrer kantene. Lim og presisjon nødvendig, men surret rundt og festet for å gi deg en ide om hva jeg mener.
  Den jeg landet på, målte jeg bare til de båndene jeg ønsket å bruke, for deretter å klippe dem litt lengre enn de skulle være. Både for mulighet til justering, og for å få festet dem.
  Her er mitt mønster presset sammen, og jeg kan justere båndene ved å dra i de ulike endene.
  Og slik ble resultatet - et hjem for alle de bortkomne spenner, eller snart bortkomne, om lillebror hadde fortsatt den intense tilintetgjørelsejakten. Gjenstår å feste endene bak med lim, og få den opp på veggen til treåringen. Det er nok mer midt i blinken hennes smak, enn din, vil jeg tro.

  Har du laget noe kult av gamle broderirammer? 

  Bloggens Facebookside finner du HER.

  #diy #tips #lage #spenner #hårpynt #broderi #broderirammer 

 • Publisert: 15.03.2017, 14:17
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Løsningen på et kremete problem

 • Publisert: 14.03.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Kremtubene har vært et problem siden eldste avkom kom seg på beina, og i dag gir jeg deg min løsning på problemet. De fantastiske tubene med krem som står i vinduskarmen, i akkurat passe tit-tit-høyde for en liten krabat. Skikkelig schwung får en også ved å kaste dem. Fortrinnsvis under dusjkabinettet, for da kan en samtidig kose seg med et innmari ekko.

  Colorful scrubs in tubes on a background
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com


  Første forsøk på å bøte på problemet funket meget bra. En boks i vinduskarmen med kremene oppi. Løsningen gjorde det også mer tungvindt for de to lengste medlemmene av familien. Opp med lokket, ned med lokket. Rote rundt oppi der etter den man trenger. Opp med lokket, ned med lokket. Permanent avsluttet ved den tredje "sett ned den boksen, mamma sin!" etterfulgt av redsel for at små tær skulle ha nærkontakt og utløse kraftige lydbølger fra den vesle skrotten. 

  Neste løsning var å flytte krembeholdningen opp på platået sammen med vaskefatet. På dette tidspunkt var beina blitt såpass lange at kremene inviterte til fotballkamp. Fortsatt ekko under dusjkabinettet, og ingen gullplate der heller.

  Men i dag mener jeg å ha funnet en fullgod løsning på kremproblemet. Åpenbaringen kom under rydding i ubrukt dill i en roteskuff, da jeg har fortsatt litt i Marie Kondo-land etter frontangrepet på tekstilene tidligere i år. Men ikke si til henne at jeg tar område for område, da hadde hun nok forberedt en likkiste hun kunne rotere i til den dagen kom.

  I roteskuffen lå det to håndkleklyper, pene og ubrukelige til formålet her i huset. Våre håndklær kommer utrolig nok med hempe, og på et tidspunkt var jeg Einstein nok til å tenke at det blir jo kjempefint med en ekstra hempe her. Som må bukseseleklypes på i et hjørne, sånn fint dandert. I et annet liv skal jeg kanskje benytte innsatsviljen min på slike unødvendige prosjekter, men ikke i dette. #bomkjøp

  Sammen med en selvklebende knagg fikk disse klypene delta i en løsningsjackpot. Kremene borte fra barnehenders rekkevidde, og lett tilgjengelig for enhver smøresjef. Godt fornøyd med egen innsats, der altså, og ut fra responsen på DIY-siden, er flere fornøyd med meg. Barnslig moro. Hva synes du om løsningen?  Vet ikke om du la merke til den lille makeoveren på toppen av denne bloggen i dag? Har også pusset opp bloggens Facebookside i dag. Der har jeg planer om at det skal skje litt fremover, spesielt i perioder der tidsklemme og annet kommer i veien for innlegg, så om du vil slenge inn en tommel, lover jeg å bli både skammelig og barnslig glad.

  #tips #diy #smart #krem #barn #baby #bad #problem #løsning

 • Publisert: 14.03.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • En utrolig søndag med to bakerunder

 • Publisert: 12.03.2017, 21:03
 • Kategori: Blogg
 • I dag har vi hatt en helt vill, bloggvennlig søndag. Ikke mindre enn to ganger har husets komfyr blitt brukt til bakegjerning, og fortsetter det på denne måten vil det jo bli nesten pinlig. For en må vel være ærlig å si at noen bakemagiker, det er jeg ikke.

  Hvis du studerer det bildet under, er det et greit eksempel på hvordan det burde sett ut. Dandert og delikat, på fat. Komponert og fristende, med lett uskarphet i bakgrunnen. Godt med kontrast og med lyset ampet godt opp. Hvis en skulle pirke på noe på dette bildet, er det vel nettopp lyset. Den gjengse blogger virker å inneha et relativt mørkt liv, eller mistenke at ens følgere har det, for lys, det skal på max.

  chocolate cake on a cake stand
  Licensed from: Szakaly / yayimages.com


  Men så var det denne virkeligheten da. Du tror sikkert jeg lyver når jeg hiver inn påstand om to bakerunder på en dag. Vel, det gjør jeg ikke. Men det er nok ikke så eksotisk som en gjerne hadde ønsket.

  Vi startet dagen med ekstremt gode rundstykker med havregryn og cottage cheese. Varme, og oppdelt med ulikt pålegg til alles forlystelse. Påleggplukking forekommer også, så det er greit å ha et lite ekstra lager ved siden av. Etter å ha funnet oppskriften på disse rundstykkene på blogg.no for over et år siden, takk Charlotte, har både jeg og samboeren min bakt dem ofte. Og, som en sier på (dårlige) musikkonkurranser, gjort oppskriften til vår egen. Dagens var made by man, og med havsalt og olivenolje.

  Da middagen putret ivei på steketoppen, ble andre bakeprosjekt satt i gang. Det er innmari praktisk og heldig for min del at ungene mine er fornøyde så lenge en hvilken som helst kjøkkenmaskin benyttes, eller det er røring involvert. På nivået "bestemor, mamma og jeg har baka krem". Så, i dag har vi baka torokake, og ettersom en skal lære av ungene sine, hadde ikke jeg hjerte til å rette det opp til "vi har rørt sammen, lille venn". Hvis ungene vil leke at jeg er supermum....

   

  Det ble igjen et enslig rundstykke, og browniekake er best varm. Så da blir det litt sånn, med mobilkamera. Men, jeg har i det minste tatt livet av både kontrast og lysinnstillingene. Tror du ikke jeg lærer noe som helst? Uansett viktig med bevis, når skuddårstilfellet to bakinger på en dag inntreffer. Kryss i taket og brosteinslakt vei straka vegen til blogghimmelen. Hadde jeg bare hatt arm- og viljestyrke nok til å forsinke familiens matinntak for at jeg skulle lade speilreflekskamera og dekke på pent, lyssette tablået og knipse ivei mens maten ble kald. Dream on.

  Heldigvis er folk opptatt av at ting skal være ekte nå for tiden. Bortsett fra på ens egne, sosiale medium da. Eller?


  Sett i lys av kakeinntaket, vil nok ikke flere klær passe med det første. Fikk du med deg historien om meg, klesskapet og Marie Kondo?

  #kake #bake #toro #søndag #familie

 • Publisert: 12.03.2017, 21:03
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Er kunnskap virkelig tabu?

 • Publisert: 04.03.2017, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • Hvis det er lov å si at man elsker og vite ting, erkjenner jeg meg skyldig pronto. Selv om jeg har lært på både den lette og tunge måten at det er tabu å stikke seg frem med nyttig og unyttig kunnskap, nekter jeg å skjule meg bak mengden med interessefelt bestående av interiør, sminke, mote, mat og treningstrender. Du blir ikke populær quizmotstander når du husker det høyeste fjellet i Sverige, hva det mest kjente diktet til Sigbjørn Obstfelder heter, hvilket romertall solkongen hadde bak navnet sitt eller hvilket stoff som har formelen H2SO4, for å nevne noe.

  Hjernen min har utrolig mange slike småskuffer der innholdet kan dras frem både på riktige og feil tidspunkt, og jeg liker å fylle på skuffene med jevne mellomrom. Dette er innlegget for deg som vil bli med inn i min lille tabu-verden; nyttig og unyttig kunnskap. Dagens samlebegrep er de engelske ordene for smått og stort - minor og major.

  So - let's nerd up!

   

  På stjernehimmelen.

  Du er kanskje flinkere i latin enn det du tror? Ved hjelp av minor og major, vet du kanskje allerede hva disse stjernebildene heter på norsk: Leo minor, canis major/minor? Leo betyr løve, og canis er en kortversjon for canine, samlebetegnelsen for hund. De siste stjernebildene jeg husker i farten som inneholder minor og major er Ursa, og det er bjørn. Fem fine stjernetegn på latin til deg, der altså. Lille løve, store hund, lille hund, store bjørn og lille bjørn.

  Constellation The Great Bear
  Licensed from: Palych / yayimages.com


  I musikk

  Minor og major benevner dur og moll på engelsk. Musikklærere på barneskolen differensierer gjerne disse ved å beskrive dur som den hoppende glade, og moll som den sørgmodige, triste. Senere i utdanningsløpet kan det være du trenger å vite hvor mye bedre de engelske navnene er for å huske en annen, vesentlig forskjell på de to akkordoppbygningene. 

  Både durakkorder og mollakkorder er treklanger, noe som vil si at akkorden består av tre toner. Avstanden mellom de ulike tonene kalles en ters, og denne kan være enten stor eller liten. En liten ters er tre halvtoner stor, mens en stor ters er fire halvtoner stor.  En halvtone er avstanden på pianoet mellom en tone og den nærmeste. Spiller du innerst på pianoet, slik at du spiller de hvite tangentene mellom de sorte - vil du lett kunne spille deg frem til hvilke toner som inngår i en akkord.

  Både dur- og mollakkorder består av en stor og en liten ters, forskjellen er hvordan disse er plassert. Rent praktisk vil det si at ved D-dur vil den midterste tonen være F#, mens ved en d-moll vil den være F. Spranget mellom D og F er en halvtone mindre enn spranget mellom D og F#. Derfor kan de engelske ordene benyttes til å huske at en moll(minor) har den minste tersen først, mens en dur(major) har den største tersen først i akkorden.

  piano keyboard
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


  Hva mener du, er kunnskap tabu eller ikke?

  #kunnskap #vite #minor #major #nerd #tabu

 • Publisert: 04.03.2017, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hvilke klær passer etter en fødsel? Meg, klesskapet og Marie Kondo.

 • Publisert: 01.03.2017, 10:18
 • Kategori: Blogg
 • Sist innlegg hadde jeg begynt et stadig nytt og bedre liv som et "prøver og organisere bopælen"-menneske. Og, som nevnt i En rotekoppblogger på rehab?, gikk det egentlig ganske lett og smertefritt. Det var jo på grensen til gøy å se hvordan noen nye løsninger på magisk vis løste noen av de brutalt standhaftige problemområdene i huset. 

  Vel, på et eller annet tidspunkt ble oppmerksomheten trukket mot min egen bekledning. Nitriste greier. En type uniform jeg hadde tilbrakt ekstremt mye tid i de siste fire årene. Papalou joggebukse, du vet, den typen som er på salg til 99 kroner hver gang en halvdårlig sportsbutikk er med på ekstreme/elleville/hurramegrundt dager, og en lang singlet fra Cubus eller Vero moda.

  Weight loss
  Licensed from: TristanBM / yayimages.com


  For la meg være ærlig, en får jo faktisk på seg absolutt alt etter en fødsel, så lenge man har riktig størrelse på klesplagget. Det betyr derimot ikke at klesskapet har inntatt fabelmodus og automatisk inneholder disse klærne to uker etter leveranse av ny verdensborger. Det innebærer heller ikke at alle klesvalg er like behagelige og praktiske i det som gjerne kan beskrives som en kroppslig unntakstilstand.

  Så jeg hadde valgt uniformen. Og ble litt sånn barselsint på meg selv, før jeg besluttet å hive ut innholdet i alle klesskap og kleskommoder i andre etasje utover dobbeltsenga på gjesterommet. Det måtte jo finnes noen bedre alternativer der inne? Etter å ha hivd rundt på mine klær, var det jo litt snaut i noen av skapene, og da kunne jeg jo like gjerne hive samboerens klær på dobbeltsengbålet også? Og gjestedyner? Dynetrekk, gardiner og håndklær? Det kunne jo finnes noen gode antrekkskombinasjoner i skjæringspunktet mellom avdanket vinterdyne og finskjorta til mannen, eller?

  Før jeg visste ordet av det, var gjesterommet blitt en sone perfekt regissert til barndommens klassiker "ikke trå på gulvet". Gulvet var sporadisk synlig her og der, og for å alarmere dere som er vant med soverom i midtbygryter på størrelse med en dobbeltseng: her snakker vi et rom på over 16 kvadrat, med omtrent en halvmeter "nysnø" av klær spredd utover. 

  "Nå var du lur, Kristin, skikkelig lur." 

  De dagene som har gått siden forrige innlegg, har jeg brukt på å gjenta denne setningen til meg selv, i ustemt kor med innholdet på gjesterommet. Plutselig fikk jeg en ide om at Marie Kondo, ryddeguruen jeg såvidt hadde hørt om, kunne hjelpe meg å fjerne denne haugen av eiendeler og så en video om hennes filosofi på youtube. Gledelig, eller egentlig sjokkerende nok, anbefalte hun å gjøre nettopp det idiotiske jeg hadde gjort. Samle alt, absolutt alt, og ta runden en gang for alle. Guru liksom, hun var jo ikke hjelpsom i det hele tatt.

  Sad Woman with wine and a pile of clothes
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  På tross av dette har jeg nå lekt Marie Kondo. Eller, det vil si, jeg er trønder, så det å ta for meg plagg og spørre om de bringer meg glede, ligger ikke fremmerst i frontallappen. Men; en stor haug med poser som skal til Fretex er produsert, klesskapene har plass for nyinnkjøp og optimistisk nok, en kasse er fylt med klær innerst i skapet jeg "kanskje kan bruke når ammekuperioden er over". Fretex om 5 måneder, der altså. 

  Det er ingen tellekanter på trusene mine, har fortsatt sokker som er buntet sammen og kommer sikkert aldri til å sortere klærne mine etter fargekode. (Ikke at det hadde blitt så vanskelig, det hadde bare blitt enorme avdelinger med blått og svart.) Sengen på gjesterommet inneholder nå gjester i stedet for enorme mengder tekstiler, og sett retrospektivt, kom det mye godt ut av dette infallet. Bortsett fra den underliggende grunnen til at det ble gjort.

  For, hva får man på seg etter fødsel?

  Kristin får på seg en av dongeribuksene sine uten å se ut som en elefantsel, noen t-skjorter og de samme tunikaene som jeg fikk på meg med baby i magen. Kristin får ikke på seg yndlingsbuksene sine, får forsåvidt på seg kjolene sine, men ligner mest en playboymodell i utrigningspartiet og får ikke kneppet en eneste av de fine cardiganjakkene over ammestasjonen. Sokker og truser er ikke alene en sosialt akseptert bekledning, så; heisann Papalou - skal vi leke uniform enda litt lenger? #FML

  #mariekondo #rydde #organisere #klesskap #klær #fødsel #fretex

 • Publisert: 01.03.2017, 10:18
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • En rotekoppblogger på rehab?

 • Publisert: 21.02.2017, 21:11
 • Kategori: Blogg
 • Idealinteriøret, sirlig dandert i flatterende nyanser, gjerne også duse, før det i en bisetning nevnes at her bor det et usannsynlig antall små barn, sammenlignet med hvordan det beboelige området faktisk ser ut. Jeg lar meg imponere. For jeg er en rotekoppblogger. En sånn du ikke leser så ofte, for de som finnes prøver nok iherdig og gjemme rotet i det ene hjørnet i huset de står og tar bildene fra. Som kanskje har en roteskuff og et dedikert roteområde i huset, der man med jevne mellomrom jevner rotet med jorden og levler opp i feng shui.

  Her finnes det mange roteskuffer, mange roteområder, en god samling diverseoppbevaringer og en haug med ting jeg har satt til side. Kjekt å ha, liksom. Jeg har også flere steder i huset jeg rett og slett vil definere som problemområder. Steder der jeg ikke får det til å flyte, eller det ble kanskje feil, for det er jo nettopp flyting det gjøres mest av. Definisjonen kan vel også utvides til "gitt opp".

  Woman with messy hair
  Licensed from: Creatista / yayimages.com


  Men er det virkelig sånn at en alltid må være en rotekopp? Misforstå meg rett, jeg har kontroll på livet mitt, jeg roter ikke rundt i ingenmannsland uten mål og mening, uten retning og misjon. Jeg har derimot et klart forbedringspotensial når det gjelder systematisering av eiendeler i eget hjem. Selv om jeg, merkelig nok,  stort sett vet hvor ting er i mitt systemløse system.

  Vel, folk klarer å slutte med røyk og snus, slutte å bite negler og endre både innstillinger, politisk ståsted og væremåte. La oss se om en ikke kan få systematisert rotekoppen. Jeg bestemte meg før minstemann kom til verden for å gjøre et iherdig forsøk. Prosjekt rotekopp.

  I løpet av de første levedøgnene til minstemann kom det derfor en stor forsamling pakker fra Ikea på døren. Jeg hadde bestemt meg for å beseire noen av disse irriterende problemområdene. Vaskerommet, innergangen, matboden og nattbordsområdet på soverommet vårt ble etter skruing, etterfulgt av timer med organisering, flytting og avgjørelser, nærme noe jeg vil kalle organisert. Og det var gøy.

  Foreløpig gikk det dermed ganske greit med dette "organisere eiendeler og bosted"-prosjektet. Så kan man da undre seg hvordan man gikk fra "ganske greit" til et gjesterom der dobbeltsengen fløt over av innhold fra absolutt alle klesskap i andreetasjen. Vil du høre historien bak det, er det neste innlegg ut herfra. Kanskje blir du like forundret og oppgitt som jeg ble?

  Har du noen problemområder eller rotesoner i ditt hjem?

  #rotekopp #rot #rehab #interior #organisere #organisasjon #endre #ikea #kaos #orden 

 • Publisert: 21.02.2017, 21:11
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • hits