hits

Kristin.blogg.no

Ytringsfriheten i Norge har ingen mørk fremtid.

 • Publisert: 25.03.2018, 08:26
 • Kategori: Blogg
 • Den siste uka har vist at politikere går over streker, og noen mer enn andre. I kjølvannet av heksejakter, barnehager og en haug med argumenter den ene og den andre veien er jeg helt sikker på at ytringsfriheten i Norge ikke har noen mørk fremtid. Vi bor i et land der det er lov til å ytre det aller meste, så lenge vi holder oss innenfor norsk lov. Men la oss se litt på denne ytringsfriheten.

   

  De grusomme meningene

  Den største utfordringen er at ytringsfriheten gir folk lov til å ytre ting som for deg er etisk forkastelig, helt på bærtur eller rett og slett "ikke skulle vært lov å mene". Men det er altså lov, det er dette som er ytringsfriheten. Det betyr faktisk at du skal forsvare andres rett til å mene ting som er helt på jordet.

  På dette grunnlaget må det nødvendigvis gjøre vondt å være forkjemper for ytringsfriheten. Gjør det ikke vondt innimellom når du leser eller hører hva folk sier, hadde vi i utgangspunktet ikke hatt noen ytringsfrihet. Ja, eller et samfunn der ingen turte si meningene sine, eller gikk apatisk rundt og ikke mente noe i det hele tatt.

   

  Baksiden av ytringsfriheten

  Du kan kanskje mene at baksiden av ytringsfriheten er alle de grumsete meningene folk har lov til å ytre.  Alt det idiotiske folk kommer med. Alt det ufølsomme. Der tar du uansett hvor vondt det måtte gjøre, feil. Dette er den gode siden av ytringsfriheten. Det som gir deg rett til å ytre det du ønsker, skjermer også alle andre, uansett hvor uenig du måtte være i deres ytringer. 

   

  Ytringsfrihet og "immunitet"?

  Baksiden av ytringsfriheten, slik jeg ser det, er at vi har begynt å bruke den som et immunitetskort. "Dette sier jeg fordi jeg har ytringsfrihet", sier du kanskje, eller "ytringsfriheten er under angrep når man ikke har lov til å si...". 

  Ytringsfriheten gjør deg ikke immun. Den fungerer ikke slik at du kan si akkurat det du vil, og forvente at ingen sier deg imot. Den betyr ikke at alt du sier mens du krøller deg sammen i skjul bak den er uangripelig. Den betyr heller ikke at du ikke trenger andre argumenter enn "jeg trodde det var ytringsfrihet i Norge" for å kneble all motstand. Alle ytringer bør kunne argumenteres for, forsvares og tåle at det stilles spørsmål ved. 

  Ytringsfriheten gir oss rett til å si ting, men bør også ledsages av vett til å tenke gjennom konsekvensene av det vi sier. I offentligheten også gjøre rede for hvorfor vi mener det, og mot til å stå i motargumentasjon uten å trekke "jeg sa det under ytringsfrihetens fane, derfor er jeg immun"-kortet.

  Ytringsfriheten i Norge er på ingen måte truet, og jeg tror den har en meget lys fremtid.

   

  Hva mener du om norsk ytringsfrihet? 

  Scared adult man adhesive tape closed mouth
  Licensed from: ia_64 / yayimages.com


   

 • Publisert: 25.03.2018, 08:26
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • To blogger - håpløs på kjepphestoppdrett

 • Publisert: 08.12.2017, 14:37
 • Kategori: Blogg
 • Ah, riv meg i håret og steinalderdra meg bortover et dårlig strødd gangfelt! Jeg har så mange kjepphester. Jeg har en hel rideleir. Til og med noen bortsatt på kennel, for plassen var så knapp. Nå som julaften rykker stadig nærmere, må jeg vel flytte noen av kjepphestene ut så Jesus får plass om han bestemmer seg for å vende tilbake akkurat i år. 

  Det er så mye jeg har lyst til, så mye jeg liker å drive med og så mange ideer som freser rundt oppi hodet mitt. I tillegg har jeg en god del arbeidsoppgaver i løpet av en dag jeg bare er nødt til å gjøre. Som å puste for eksempel. Har søkt om pusterom for å få spillerom til og bruke den tiden til noe ganske annet, men foreløpig ligger søknaden på slaps og dårlig vinterføre.

  Smiling woman looking trough hole
  Licensed from: feierabend / yayimages.com


   

  Økonomiske prioriteringer

  Mange har en kjepphest - et yndlingstema eller en ide de stadig vender tilbake til, gir litt ekstra kraftfor og strigler nennsomt før de rir sporenstreks inn i solariet. Kjepphester kan være både billige og dyre i drift, men en må huske på at de tross alt er dyr, og må behandles med respekt.

  En av mine premiekjepphester er økonomiske prioriteringer. Både gode og dårlige. Jeg har nå bestemt meg for å plassere denne kjepphesten permanent i bloggen Sparing.blogg.no. Der er det foretatt en større julevask, med både sletting, rydding, systematisering og nytt design. Faktisk det nye defaultdesignet til blogg.no, med noen justeringer. Er det ikke pent?

   

  Uansett, om du velger å kalle meg vinglepetra må du gjerne det. Men nå har jeg to blogger, som oppdateres når jeg har noe på hjertet. På Kristin kommer alt som ikke har med sparing å gjøre, mens testbloggen sparing gjenoppstår som ren spareblogg.

  Du finner sparing på Facebook HER.

 • Publisert: 08.12.2017, 14:37
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Blogging mot mobbing - mobb på blogg?

 • Publisert: 16.11.2017, 19:22
 • Kategori: Blogg
 • Mobbing er så anti-awesome som du kan komme, men på blogg har jeg heldigvis til gode å bevitne mobbing. Det betyr ikke at det ikke finnes. Et av mobbernes trumfkort er nemlig forkledning, tåkelegging og massiv tvilsåing. Tvil om hva det er som skjer, hvem det er sin skyld og til og med tvil hos den som blir utsatt for mobbingen. Så innfløkt kan det bli, at mobbeofferet selv begynner å ta på seg skylden for at det skjer. 

  Er jeg en mobber?

  Jeg beveger meg ofte i sarkastiske landskap, til tider overdriver jeg også så langt at jeg lurer på om jeg kommer meg tilbake igjen etterpå. Samtidig er jeg så irriterende at jeg gjør meg opp en mening om det aller, aller meste. Samme om det er skriftlig, billedlig, lydbasert eller filmbasert. Mening blir det. Det betyr at jeg statistisk sett vil være uenig med noen 100 % av gangene jeg mekker meg en mening. Parrer vi dette opp med sarkasme og kanskje også småspydige, halvtørre bemerkninger, er jeg nesten 100 % mobber. Eller?

  Det er en vesentlig forskjell her: makt/styrkeforhold og hyppighet, gjentakelse, offer og mening bak. Den dagen sarkasme, spydig humor og overdrivelser blir mobbing, får jeg heller ta på meg hatten og være en mobber. For de delene av meg kan jeg faktisk ikke fjerne.

  Beskyldninger om mobbing på blogg

  Jeg har som sagt ikke sett mobbing på blogg, men jeg har sett beskyldninger om det. Her er jeg uenig da vettu. Noe så innmari også. For vi kan ikke påberope oss å bli mobbet dersom noen skyter synspunktene våre i filler med gode argumenter. Eller pirker såpass hardt i svakheter i vår egen argumentasjon sånn at hele korthuset vaier faretruende før det kollapser og jager hybelkaninene på flukt. Hvis noen graver opp dobbeltmoralen vår og står og vifter med bevis for at vi nettopp har ment akkurat det motsatte, er det ikke mobbing. 

  Alle disse tre situasjonene er sannhet. At det er ubehagelig å bli tatt med hipsteren langt nedpå anklene? Meget mulig. Men å spille mobbekortet mot dem som faktisk har spilt deg sjakk-matt i argumentasjon, kunnskap eller oppsummering av dine egne meninger? Lavmål!

  Et hån mot de som blir mobbet.

  Det er også et hån mot dem som faktisk blir mobbet. Som opplever påtatte vennskap forkledd i løgn, trusler og usikkerhet. Skolegang gjennomsyret av frykt, angst og umulige, håpløse valg. Som opplever at alle avgjørelser de tar i livet er feil, opplever å kjenne seg feil, kjenne seg liten. Forlatt. Og ikke minst, i alle fall i jentemobbingens verden: bedratt. Bedritne, hierarkiske jentesystemer så innfløkte at selv Ariadnes tråd ville vært fånyttes for å komme seg ut av labyrinten. Som du bare vil ha en bit av, være en bit av. Kattens lek med musen og smertelig musefelle hver gang. Å være i sentrum for latter, vite at du aldri les med, men om. Både bak og foran ryggen din. Viklende nett av fortvilelse og vaklende selvbilde, ikke-eksisterende selvtillit. 

  Skjerp deg!

  Så skjerp deg, du blogger som ikke har integritet nok til å innse at noen har outsmarta deg. Ikke fordi de er sjalu, ikke fordi de mobber og slett ikke fordi de vil deg vondt. Du har bomma. Og du bommer enda mer med å vanne ut hva mobbing faktisk er: aldeles helt grusomt, ødeleggende adferd som kan knuse et selvbilde for bestandig. 

  Pretty Gangster with Mob
  Licensed from: Creatista / yayimages.com


  Dette innlegget er skrevet som en del av Eiheks sin utfordring. Jeg tenkte egentlig ikke å skrive noe denne gangen, fordi jeg tenkte at de perspektivene jeg så for meg var vel og bra nok oppdekt fra før. Men så kom det en sånn skrivekløe oppetter skinnleggen, så da blir det litt likevel. 

 • Publisert: 16.11.2017, 19:22
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Jeg vant årets gullpenn i fjor

 • Publisert: 13.11.2017, 21:53
 • Kategori: Blogg
 • I disse nominasjonstider spør mange toppbloggere svært breialt om du ikke kan nominere dem til Vixen influencer awards. En av de aller gjeveste prisene på denne utdelingen er "Årets gullpenn". En sånn pris vant jeg faktisk i fjor, og det er litt moro å se tilbake på. 

  I fjor på denne tiden porsjonerte jeg ut de siste kreftene som var å oppdrive for å komme meg på jobb. Jeg gikk straks inn i siste trimester med en bekkenløsning som hadde spasert over støvleskaftene og helt oppi hårfestet. Og jeg hadde internettpause. 

  Jeg skrev ingenting. Orka ingenting. Bare eksisterte og var mamma. 

  pen with a gold feather
  Licensed from: ayax / yayimages.com


  Derfor var overraskelsen og ikke minst gleden over å vinne årets gullpenn stor. Begrunnelsen for at jeg vant har jeg sakset inn, fra magiskliv.blogg.no

   

  Årets Gullpenn
  Denne damen er helt utrolig på å svinge pennen, selv om jeg vet at det er et tastatur hun bruker for å formidle det hun skriver til oss. Det får rett og slett være et tastatur av gull. Ordene hennes er i allefall gull verdt! Jeg vet rett og slett ikke om noen andre som har ordene i sin makt slik denne damen har!
  Hun får det kjedeligste tema, og den tørreste fakta til å bli en fryd å lese. Hun pakker alt inn i humor, vittigheter og gøy selv om det kan ligge en dose alvor i det hun skriver. Tips, triks og råd ligger i det hun gir oss som leser. Aller mest det hverdagslige vi gjør, kanskje spesielt i butikken, eller enkelt forklart når vi skal handle, eller ikke!
  Selv om hun ikke er like aktiv på bloggen akkurat nå i disse tider, har hun hatt en blogg jeg har fulgt tett før hun tok en liten pause, og jeg håper veldig på å se henne tilbake i full fyk med ord igjen, om ikke lenge. Selv med et lite fravær er det likevel henne som fortjener denne prisen!

  Kjære Kristin og bloggen: sparing.blogg.no... Gratulerer med å kunne smykke deg med utmerkelsen: Årets Gullpenn hos Magisk Liv`s Blog Awards 2016

   

  Nå er det altså snart 1 år siden jeg vant årets gullpenn, og mye har skjedd siden den gang. Gamlebloggen min, sparing, har blitt en testblogg jeg tilbringer litt tid med innimellom, og jeg har bosatt meg her. 

   

  Om gullpenna fortsatt fungerer? Nja, mulig det er på tide å skifte blekk?

 • Publisert: 13.11.2017, 21:53
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • The voice - stem på THOMAS!

 • Publisert: 10.11.2017, 20:08
 • Kategori: Blogg
 • Hvis du skulle være i tvil om hvor du skal slenge stemmen(e) dine i kveld, vil jeg gi deg et tips. Ydmyk og gjennomtrivelig. Morsom og et helt rått musikalsk talent. Stem på Thomas - en fullblods artist. 

  Ikke en sånn "nja, jeg kan davel lirke av meg en strofe eller to"-syngemann, men en helstøpt artist. Med livet fanget i stemmen, klart til å gripe oss.

  Tidligere vinnere av syngekonkurranser

  De fleste sånne syngekonkurranser blir vunnet av folk som kan synge. Bortsett fra de gangene vi ikke stemmer og de som kan synge forsvinner ut av konkurransen til fordel for noen som ikke kan det. Men de gangene er det bare vår egen feil, og fullt fortjent. 

  Mange av vinnerne har fordufta fra overflaten kort tid etter at de har vunnet. De kunne synge, men hadde ikke peiling på hva som krevdes for å være artist. Altså utenom en stor produksjon rundt seg.

  Thomas 

  Thomas vet dette. Han har vært artist i mange år. Og har vært gjennom mange av nedturene. Derfor er han også rustet til å takle eventuelle smeller som måtte komme og fortsette å følge drømmen. 

  Måtte du stå som vinneren i the Voice 2017. Du gruser dem på både integritet, ydmykhet, melodisk forståelse, innlevelse og musikalsk talent. 

  Fingers crossed og stemmer som bare det! Heia Thomas!


   

 • Publisert: 10.11.2017, 20:08
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Side2, se hvem jeg mener dere bør signere

 • Publisert: 10.11.2017, 09:49
 • Kategori: Blogg
 • Som frivillig customer manager leser jeg en god del blogg, og innimellom kommer du over blogger du tenker: oi, denne håper jeg blir signert av Side2. Jeg gjør vanligvis ingenting med disse tankene, men i dag tenkte jeg å dele hvem jeg håper Side2 tar frem pennen og signerer. Sist jeg tenkte slike tanker, ble nemlig bloggeren snappet opp av femelle og forsvant ut av feeden min. Hrmpf...

  Fountain pen writing Success
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  Emiliehelle

  Denne dama tar bilder to die for! Ikke noe mer å diskutere. Dessuten lever hun et spennende liv sammen med sin samboer Caroline. Hun deler outfits, filmtips, tanker og meninger, samt historier som om den gangen hun kom ut av skapet og da hun forminsket brystene sine. Hun har en knalltøff klesstil og sans for interiør. Til slutt er jeg nødt til å trekke frem reisene, nå sist til Island. Fantastiske bilder og "ønske jeg kunne reise dit"-feeling. 

   

  Faksimile Emiliehelle.blogg.no

  Et veldig forfriskende pust jeg håper når langt i denne bloggbobla, ikke minst fordi hun SKRIVER blogg, ikke bare hiver ut en mengde bilder med dårlig tekst til. Side2 har heller ikke, såvidt meg bekjent en sterk og fresh skeiv rollemodell  i stallen sin. Og det er vel på tide at de får? 

  Jeg ville signert henne før hun skal til Fillipinene i februar hvis jeg var Side2. Noe jeg selvfølgelig ikke er, men nå prøver jeg litt mer av den der "send ut i universet det du ønsker deg, så skal det komme tilbake"- biten jeg lærte av hun coachen jeg ikke syntes var noe særlig. 

   

  Har du også lyst til å se emiliehelle som side2-blogger? Tommel opp!

   

  #side2 #signere #emiliehelle 

 • Publisert: 10.11.2017, 09:49
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Hun ønsket meg til helvete i matbutikken

 • Publisert: 08.11.2017, 20:55
 • Kategori: Blogg
 • Av og til skjer ting som er så absurde at en bare må le, og forleden dag skjedde nettopp noe sånt. Jeg ante fred og ingen fare, som jeg ofte tillater meg å gjøre når jeg er i matbutikken, da en dame plutselig ønsket meg strake veien til helvete.

   

  Grønnsaksdisken

  Jeg gikk forbi en 12-14 tomater på veien bort og skimtet lettrømme i sidesynet. Poteter var mållinja og jeg skulle ha i løsvekt. Selvfølgelig hadde halve Notodden kjøpt poteter i løsvekt akkurat denne dagen, så jeg måtte sveipe bortom avokadoland for å få tak i en pose. Trøbla litt over gjennomsnittet med å få den fra hverandre, som vanlig, men var igrunn ved friskt mot. Såpass at jeg begynte å peile meg ut hvilke poteter som skulle få bli med hjem. 

  Hell
  Licensed from: buffaloboy / yayimages.com


  Dra til helvete!

  Og der, ut fra ingenting, etter å ha kastet rundt på 5 kg-posene med potet så en skulle tro det var tivoli, smalt det fra damen som hadde kommet opp ved min side. For å legge til litt mer detaljer kan jeg også meddele at hun så meg rett inn i øynene, for å viske ut enhver tvil jeg måtte ha for hvem hun pratet til: "Det blir strake veien til helvete med deg!". Deretter snudde hun på hælen og småløp mot kassene. Med den ene tivolisekken under arma. 

  Jeg er vanligvis ganske kvikk i replikken, men fikk et øyeblikk av stumhet over meg, sånn rett etter hun sa det. Men jeg fikk da adressert det tydelig mens hun fortsatt sto der: "Jasså, det er såpass ja". Hva skal man si liksom? 

   

  En religion som sender folk rett ned i kjelleren for å kjøpe norske poteter i løsvekt vil jeg ikke anbefale. 

  Hva ville du svart?

  Les også: Siljan, Larvik og Betlehem - en bloggersafari

  Følg ei som er dømt til evig fortapelse etter potetinnkjøp HER

 • Publisert: 08.11.2017, 20:55
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • "Nynaboen" til Ranvei Charlotte! Wow!

 • Publisert: 07.11.2017, 21:06
 • Kategori: Blogg
 • Nå har jeg flytta inn under selveste Ranvei Charlotte på bloggtoppen! Det er helt amazing å være plassert oppe i bloggeliten på blogg.no for tredje dag på rad. For i min verden er du helt on top hvis du har over magiske 1000 lesere. I går var det neste 3000 innom. Vilt! 

  Jeg må få lov å si tusen takk for alle lykkeønskninger og positive tilbakemeldinger de siste dagene. Det er ikke farlig å være toppblogger når folk sier de digger at du er der. Fordi du er litt annerledes enn de andre der oppe. 

  13.plass. På bloggtoppen. 13 er lykketallet mitt til og med. Jeg brukte å krangle med meg selv om å få den drakta da jeg spilte mindre talentfull strekspiller i håndball. I forrige istid, rett etter at grå mammut inntok motebildet igjen.

  Neighbors
  Licensed from: Michal Eyal / yayimages.com


  For hvis en skal være ærlig: nynaboen til Ranvei glir ikke akkurat ubemerket inn i forsamlingen rundt. Et ungt, vakkert og instagramvennlig nabolag er det jeg har flytta inn i. Se på meg da, jeg er så gammel at jeg kunne vært...søskenbarnet deres. Eller en plagsom, snusfornuftig storesøster. 

  Noe til felles har vi da, Ranvei har faktisk tre av mine bokstaver i navnet sitt. Gleder meg til vi skal ha grillfest i gata, vi under deg i 1.etg stiller med hjemmelaga kryddersmør. 

   

  Lurer du på noe om nynaboen til Ranvei Charlotte, må du bare skrive ut. 

  Puss och kram, so to speak. Tusen takk for at du kom innom. 

   

  Kult om du følger meg på Facebook, HER.

 • Publisert: 07.11.2017, 21:06
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Jeg vant!

 • Publisert: 31.10.2017, 21:45
 • Kategori: Blogg
 • For en stund siden var jeg så overhengende fare god at jeg nesten ble giftig. Jeg vant nemlig en konkurranse her inne i bloggeriet, og gjett om det er moro og sjelden kost da? Mhm, akkurat så sjelden er det faktisk. 

  Nå har jeg fått premien min i posten av selveste froggedronning Frodith - en supersøt liten sitatbok. Den sier til og med at den har kloke ord inni seg OG at den er tilpasset min aldersgruppe. So far so good! "Håper du liker den", har Frodith til og med skrevet på pakken.

  Jeg digger den! Her har jeg altså gått rundt med en vag følelse av at ordene sitter fast inni fingrene, også serverer du en sånn gavepakke med inspirasjon? 

  Jeg har nemlig et ekstremt anstrengt forhold til sitater, ja jeg har liketil kalt sitatfarsotten latterlig på et tidspunkt. Jeg klikker meg knallfort ut av blogginnlegg som oversvømmes med sitatbilder og sitatsamlere skremmer meg, ettersom de kan få for seg å samle enhver selvfølgelig sammensetning av ord mellom to permer. Gjerne skrevet med kalligrafi eller kategorisert etter uttalelsestidspunkt. 

  Det er så mye selvfølgelige og dårlige sitater som infiserer sosiale medier! Sånn strekke hendene fra hverandre til storfisknivå-mye. Men nå har jeg fått min egen lille bok for å få opp nivået. Kan jeg ha tatt feil? Kanskje sitater er en kilde til innsikt og progresjon i livet?

  For kanskje er det bare jeg og sitatene som har stått opp med feil fot i hverandres sone? Kanskje kan vi hinke oss inn i solnedgangen med happy ending og hele pakka? Jeg er villig til å prøve. 

  Klarer jeg å lese hele denne perlen av en minibok uten å gå fullstendig av hengslene? Kommer jeg til å skrattle eller sitte igjen med en følelse av selvutvikling med hånda planta rundt selve livsnerven? Er den full av selvfølgeligheter eller finurlige vendinger om livet i min livsfase?

  Kall det gjerne en sitatsjekk - og den starter nå!

   

  Hva er ditt forhold til sitater?

   

 • Publisert: 31.10.2017, 21:45
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • Ønsker meg litt møbleringshjelp

 • Publisert: 19.10.2017, 00:23
 • Kategori: Blogg
 • Hvert menneske er en øy, vel, jeg er et interiørsk U-land. Jeg ser hva som funker og ikke, i mine øyne vel og merke, ellers i livet. Men i interiørske gjøremål er jeg rett og slett litt utfordret. 

  Jeg synes ikke interiør er noe gøy!

  Normal interiørperson?

  Jeg prøver å innta normalmodus innimellom, og det ender enten med at jeg brekker meg av lukta på duftlyset eller glemmer å tenne lysa på bordet. Merker det når gjestene har gått hjem da, og det ikke er noen lys å blåse ut. 

  Uansett:nå eier jeg(og resten av familien red anm) to hus, og jeg er derfor vesentlig mer interiørør i hodet enn jeg noen gang har vært. Det er litt av grunnen til at denne bloggingen min har blitt sporadisk. Interiør is killing me. To plasser samtidig. Overdose og overload.

   

  Konkurranse

  Vel, for å slå ihjel hele biesvermen i en eneste stor schwung, har jeg derfor bestemt meg for å kjøre litt konkurranse. Hvem er best på interiør?

  Var du en av de som digget "Huset" på tv2 eller andre oppussingsprogrammer, og kunne tenke deg å prøve selv? Vel, her er din gyldne sjanse til å skinne, samtidig som du kommer med gode tips til en interiørtufs. Premie? Har ikke bestemt meg enda, men garantert heder, ære og applaus.

   

  Case 1: Yttergang

  Vi befinner oss nå i Trøndelag i hus 2, og skal møblere yttergang. Den skal bli et praktisk og pent første møte med huset for 3 barn og to voksne, og alle besøkende. Jeg har mine tanker om hva jeg vil ha, men med min U-landsbakgrunn gjør det ingenting å få litt input. 

   

  Forutsetninger (redigert inn etter innspill):

  • Skal fungere som oppbevaring for daglig brukt yttertøy for 2 voksne og 3 barn i barnehagealder. Sesonglagring og "brukes i ny og ne"- lagring foregår i stor skyvedørsgarderobe i innergang.
  • Gjerne en løsning for "sitte å ta på seg sko" for de små.
  • Fortrinnsvis en del skolagring, da spesielt barna har mange par i ukentlig bruk.
  • Oppheng for gjesters klær skal foregå i yttergang. Har ikke planlagt ball og slektstreff ofte, så trenger ikke mengder av dette.

   

  Hva ville du kjøpt og hvordan ville du møblert? Budsjettet du har å bruke på imaginær shopping er 6500 kr. Det realistiske budsjettet jeg har på prosjekt yttergang ligger nok noe lavere.

   

  Lag et innlegg om du vil, der du presenterer dine valg, #yttergang, eller bare sleng inn dine tips i kommentarfeltet. 

   

   

  Gleder meg til å høre hva du sier, og se om min initiale interiørtanke er helt på vidda eller ikke. 

 • Publisert: 19.10.2017, 00:23
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • Bankebiff i skoene

 • Publisert: 07.10.2017, 23:37
 • Kategori: Blogg
 • Koriander fra middagen spøker bak i svelget og tåputene er møre som bankebiff i skoene. Kanskje har han allerede oppdaget hva jeg har gjort, men håpet er selvfølgelig at han fortsatt ikke aner noe som helst. Håp ja, lenge siden jeg har knytta det opp mot tro og kjærlighet. 

  For min del har håpet alltid vært megastort. Håpet om å finne min plass. Slutte med overbevisende løgner og bading i egoistiske handlinger. Men så var det denne trangen til å passe inn. Eller, hvem prøver jeg å lure egentlig, det er vel heller trangen til å føle glede. Kicket over å legge hånden enda en gang ned i veska og kjenne at den er der. Den er virkelig der denne gangen også.

  For tider siden var jeg døgnvill. Dusja i strobelys med oppmerksomhet limt fast i brystbeinet mitt. Skrånende blikk fra høye herrer som slett ikke kom i galante ekvipasjer, den hvite hesten var i beste fall full av gjørme. Ikke at det gjorde så mye, jeg var ikke akkurat Rapunzel selv heller. 

  shoes
  Licensed from: Oleg Zhukov / yayimages.com


   

  Kaster litt på den nyeste trendfrisyren mens jeg avslutter tanken. Selv om Rapunzel brukte lokkene sine på et annet vis enn meg, har da jeg også lokket min andel med lokker? Du vet når du sier noe som er så knusktørt at du må le litt av deg selv? Sånn kjentes den tanken ut, mens jeg kvelte kniset mellom kinnet og tunga.

  Ingrid har spurt meg om jeg ikke kjenner samvittigheten gnage. Sånn med tanke på alt jeg tar, har tatt og tok. Hun er fin sånn, Ingrid, når det moralske kompasset ditt ikke er helt innstilt, hopper hun gjerne inn og låner deg sitt. Selv om du aldri har bedt om å få låne. Jeg pleier igrunn å svare på det mest unnvikende viset jeg kan, hiver inn noen gloser om likestilling og frihet. Helt til jeg ser henne heve øyenbryna opp mot hårfestet, i ferd med å gi meg opp. Igjen.

  Hvor mange ganger kan man bli gitt opp før man lærer, tro? For min del uendelig og ustanselig på en gang, men Ingrid lar meg alltid komme tilbake, slik at hun kan himle oppgitt med øynene en gang til. Jeg ser meg selv i de store glassviduene mens jeg stresser forbi. Hva om koriandermannen følger etter meg? Skyver tanken fra meg og tar heller opp en annen tanketråd mens jeg samler knyttneven i veska. Den er der fortsatt, takk og pris.

  Tåputene løftes selvsikkert gjennom glassdørene, og jeg spør hovmesteren om retningen til toalettet. Foran speilet er jeg min beste versjon, min eneste versjon og alt de har drømt om. Jeg dobbeltsjekker navnet og plukker frem det som alltid må være med dersom du er på din andre mann for ettermiddagen: deodoranten. Du vet aldri når du får en mer heseblesende ferd gjennom byen enn planlagt. 

 • Publisert: 07.10.2017, 23:37
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 10 sponsede avtaler fra øverste hylle

 • Publisert: 05.10.2017, 22:52
 • Kategori: Blogg
 • Først av alt: tusen takk for alt engasjementet du sender min vei. Bobler jo nesten over, selv om temaet er reklamemerking av blogg. Digger deg! Ideen til dette innlegget kom da jeg var innom min bloggus favuritos, juliafrika, sin nye Facebookside. Se(pis), elsk, le. Eller noe sånt. Spander gjerne på en lik også.

  I alle fall, underveis i kavalkaden til Juliafrika, kom jeg over innlegget der hun bretter ut sin sjarme til både bukseseleprodusenter, Cubus og Coca Cola. Som yndet og sponsbar wonderwoman. Og det fikk meg til å tenke stjele ideen. Mhm, nå også som tyv. 

  Hva hadde jeg ønska meg i sponsoravdelingen, hvis jeg valgte på den hylla jeg måtte stå på tå for å nå? Hvilke sponsavtaler eller produkter hadde jeg takket ja til på dalmatinerprikken?

   

  • . Kajabi

  Nettkursleverandøren med schwung. Du vet at jeg er læroman. Visste du det ikke, vet du det etter forrige setning. Sponsen kunne gjerne gått på å få ta noen av kursene laget på plattformen, eller tilgang til portalen for å lære å lage kurs selv. Jatakk alle verdensdeler.

   

  •  Live Nation/Billettservice

  Alle de beste konsertopplevelsene mine. ACDC i solskinn, Iron Maiden fra sittetribunen på Lerkendal, Lady Gaga, Muse, Metallica, Dream Theater. Jepp - alle sammen. Mer av dette? Jatakk!

   

  • Maarud potetgull med salt og pepper. 

  ... jada, jeg vet det er stekt grønnkål som er trendy, men gi meg potetgullet mitt! 

  child in sweet shop
  Licensed from: gemphotography / yayimages.com

   

  • Strategidag med Gry Sinding. 

  Jeg DIGGER den dama. Hun er så rå, så ærlig og så vannvittig flink, og jeg kunne virkelig tenkt meg å se henne Live.

   

  • Photoshop

  Dette er vel også et punkt jeg kan skylde læromanien for, og et program jeg tenkt meg å få labbene mine borti. LEKE seg.

   

  • Byggmakker/Byggern/Carlsen Fritzøe

  Jeg eier to hus. Oppussing er en nødvendig hobby fremover, enten jeg vil eller ikke.

   

  • BI / Westerdals / Christiania / Høyskole / Nettbasert skole

  Det er så mye igjen å lære, og altfor lite penger å lære med. Tenk å kunne tatt et latterlig spennende fag uten de økonomiske bekymringene? Tenk å kunne lært mer om skriving, markedsføring eller noe av det andre som treffer det gigastore interessefeltet mitt?

   

  • Ikea/Skeidar/Bohus

  Jeg er som et u-land når det kommer til interiør. Men ser at vi gjerne skulle hatt en ny sofa. Og ønsker meg mange av løsningene Ikea har både til barnerom, oppbevaring og kjøkken. Mhm - hadde sagt ja, med mindre kravene var at jeg måtte kjøpe rosa sofa og glitrende flosstepper. 

   

  • Coop

  OBS, bygg og Extra, og alle de andre. Her hadde vi fått til noe, det er jeg brennsikker på. 

   

  • Nortura & Tine

  Langtidsmørnet Entrecote, kyllingfilet, biola, kulturmelk, skogsbæryoghurt, pepperbiff, grillpølse, cottage cheese, kyllingvinger, creme fraiche og RØMME. Noe så innmari mye god, norsk mat! NAM! 

   

  Hva synes du om det jeg fant på øverste hylla mi? Sikler vi på samme avtaler, eller kanskje jeg har oversett noe du kan foreslå?

 • Publisert: 05.10.2017, 22:52
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Jakten på A4-livet - stående applaus

 • Publisert: 03.10.2017, 12:39
 • Kategori: Blogg
 • Døtte meg ta så gøy! Her har en hel haug med folk kommet med sine betraktninger om hva A4 er for noe. Og de har gjort det så bra - det er så reflektert, det er litt komisk og det er mye alvor. Rett og slett helt genialt! Hvis du skriver blogg, kan du lære utrolig mye av å lese blogg, og de innleggene jeg skal vise deg nå, får deg også til å reflektere. Så skriv dem på pensumplanen din, først som sist.

   

  Stavangerinmyheart har levert to bidrag, som hver på sin måte speiler en side ved A4-livet som får deg til å tenke.

  Å være A4, hva er det? 

  Når A4-tilværelsen er en fjern drøm

   

  rteworld2 var et nytt bekjentskap for min del her på blogg.no, og hvilken debut! Knallsterkt, fullt av kunnskap og ispedd litt humrende humor innimellom. Rett og slett midt i blinken:

  A4 og litt om kua til slutt

   

  Frodith leverer på frodithsk vis med selvlagde tegninger og spennende betraktninger. Som vanlig gjennomtenkt og fra flere sider av saken:

  A4- hva er det egentlig?

   

  Pandacat viser en gang for alle hvorfor hun er vår alles lille favorittpanda med sitt innlegg. Sterkt og reflektert, åpent, nakent og ærlig.

  Hva søren er A4 for noe?

   

  Lenarov her også skrevet sine tanker om det. Kanskje er det beste om vi skroter hele begrepet? Hun har gode grunner for å mene det:

  Nei til A4 livet

   

  Søtmonsen har skrevet sin tolkning av A4, og har vridd perspektivet på en veldig spennende måte. Kanskje har vi etterhvert forandret oss bort fra det tradisjonelle A4 og ikke husket å forandre uttrykket? Knallkult!

  Å være A4

   

  Unniv har også skrevet om hva hun forbinder med betegnelsen A4-liv. Kjenner du deg igjen på mange av punktene? Tør du gå dine egne veier?

  Et trygt og kjedelig liv

   

  Opp på stolene og hiv inn en øredøvende applaus til innleggsmekkerne våre. Kommer det flere innlegg, blir de redigert inn etter hvert. Og, Moses forby, skulle jeg ha glemt deg, for jeg er glemsk innimellom, hiver du inn en kjempestreng HEI DU DER i kommentarfeltet her. 

  ON AIR & APPLAUSE Theater Broadcasting Studio Signs
  Licensed from: michaeldb / yayimages.com


   

  Det er også på sin plass å hedre de som ville dele sine betraktninger i kommentarfeltet:

  Dvergpinschereimitthjerte , kjerringtanker, lillasjel , S, Helge og Charlotte.  

   

  Helt rått at dere har lagt ned så mye innsats i å hjelpe meg finne ut hva A4 er! Tusen takk! Det er fortsatt ikke for sent å hive seg med, les hvordan HER.

  Så får det heller være at jeg er litt sår i håndflatene av all klappingen. 

   

  Hvilket innlegg synes du traff din oppfatning av A4 best?

 • Publisert: 03.10.2017, 12:39
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • A4? Hva er det egentlig?

 • Publisert: 30.09.2017, 20:49
 • Kategori: Blogg
 • Jeg fascineres av så mangt, og det som napper i undringen i kveld er spørsmålet om A4. Et konsept vi gjerne hiver som kaktuspigger rundt oss på blogg. For vi er ikke A4, noen av oss, er vi vel?

  Men hvis ingen av oss er det, hva er A4 da? Jeg har tenkt og tenkt og tenkt (og tenkt), og jeg har funnet flere mulige svar. Men det er jo ikke like gøy å finne svarene mine som å høre hva du mener om saken? 

  For du mener du, ikke sant? Du har din helt egne oppfatning om hva A4 er for noe?

  Jeg har RÅLYST til å høre fra deg på en enkel utfordring. Og hvis du ikke liker utfordringer, se på det som at jeg trenger HJELP. Velg det spørsmålet som snakker til deg, og hiv inn dine oppfatninger i kommentarfeltet.  Har du egen blogg, skriv gjerne et innlegg der om temaet - men da må du si fra, så jeg får klappa såpass høyt over internett at du hører det.(Les: linka til deg) Bruk gjerne også #a4er nederst i innlegget ditt.

   

  Hva er A4 for noe?

  eller

  Et skråblikk på deg selv og begrepet A4. 

   

  Uniformity
  Licensed from: Supertrooper / yayimages.com

 • Publisert: 30.09.2017, 20:49
 • Kategori: Blogg
 • 34 kommentarer
 • Serietips: Melk

 • Publisert: 29.09.2017, 20:43
 • Kategori: Blogg
 • Streamingtjenester opp, ned og i mente, her kommer åkke som et serietips der du ikke trenger å betale en krone for å få sett hele sesongen. Serien heter Melk, er norsk, og den anbefales. 

  Hva handler den om?

  Serien er en dramakomedie som tar barseltiden på kornet, og følger to svært ulike mødre gjennom sånne utfordringer som de fleste mødre har, men også utfordringer som helt ærlig bare disse to har. Noen av situasjonene de befinner seg i er av det heller sære slaget, men det gjør det ikke noe mindre moro å være tilskuer. Av og til kan du godt ha en pute i nærheten om du ikke er den sterkeste på flaue situasjoner. 

  Karakterene i serien er ikke kjempemange, men de som dukker opp gjør et varig inntrykk, for å si det sånn. Dette er en serie det er lett å bingwatche, episodene er korte, rundt 20 minutter, og inneholder ikke mye dautid. Du får gjensyn med to favorittskuespillere fra skam; helsesøstra og Isak/Tarjei, Annette Hoff og Ingar Helge Gimle storspiller og ikke minst: Hege Schöyen som jordmora du helst ikke vil møte. Generelt lider serien ingenting av knallbra casting.

  Du har både riste på hodet-humor, fnisehumor og dette-blir-for-dumthumor, mens seriens beste humorsjanger for min del er den absurde humoren. Du kjenner deg helt klart mest igjen hvis du har vært gjennom en barseltid selv, men serien bør være morsom også for de som har til gode å ha gjort det. En må jo kunne forvente at du har såpass god humor, ikke sant?

  Enkel og morsom underholdning på norsk? Melk er et svært godt alternativ, nå gratis på Viafree.no.

  Har du sett Melk?

  Milk
  Licensed from: Stocksnapper / yayimages.com

 • Publisert: 29.09.2017, 20:43
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Torn eller dråpe? Eller begge?

 • Publisert: 21.09.2017, 22:56
 • Kategori: Blogg
 • Stå stødig på linje blant alle de våte. 

  De blaute og sleipe, usikre, vasne. 

  Strekk rød hals mot verden og skarp tunge mot allmennhet. 

  For på undersiden, 

  ulikt alt og i bitter visshet, 

  ligger det vasne og usikre i deg,

  tyngende og innenfra.

  Som hengende dråpe under torn.

   

   

  Tusen takk for at du har laget nok en skriveutfordring med utgangspunkt i bildene dine, Toini. Jeg liker å skrive alt mulig, og hvis du også har lyst på en utfordring, utfordrer jeg deg å prøve deg på denne.

   

  Hva synes du om min tolkning av Toinis bilde?

  #toini #utfordring

 • Publisert: 21.09.2017, 22:56
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • Ikke mer privatisering av helsetjenester!

 • Publisert: 11.09.2017, 13:05
 • Kategori: Blogg
 • Jeg vil ikke ha mer privatisering av helsetjenester! Bremsene på, por favor! I dag er det valgdag og mandag, og tid for å ta frem teskje. Jeg jobber i helsevesenet og bryter ingen taushetspliktregler ved å skrive dette innlegget. 

   

  Mer til de som trenger det minst

  Privatisering av helsetjenester er for meg å gi mer penger til de i befolkningen som ikke trenger det mest. Å slukke en av brannene som haster minst mens taket står i full fyr. Leie tjenester med penger som burde bli brukt til å ruste opp for befolkningen som helhet, investere i fremtiden og opprettholde tilbud.

  Du må velge offentlig når du trenger det som mest

  For å ta vare på de syke, på kreftpasienter, på traumepasienter, kronikere og andre som må ha et tilbud i øyeblikkelig hjelps fart, trenger vi faktisk et sterkt, offentlig helsevesen. Når det står om livet møter du det offentlige helsevesenet. Uansett hvor fritt behandlingsvalg du ønsker deg andre ganger, vil ikke det private kunne hjelpe deg da.

  Det blir ikke mer helsepenger av å kjøpe tjenester av det private

  Pengene staten legger ned i helse blir ikke flere av å kjøpe tjenester fra det private. Mange forbanner det offentlige helsetilbudet i Norge, det er så dårlig. Men å tro at det offentlige helsevesenet blir bedre av å privatisere enda mer, blir for meg litt som å tro på julenissen. Dette er en av kjernesakene for meg på valgdagen.

   

  Finn dine kjernesaker - og for all del - STEM!

  CT Scanner
  Licensed from: leaf / yayimages.com

 • Publisert: 11.09.2017, 13:05
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Løpe hentesveis imellom

 • Publisert: 10.09.2017, 17:50
 • Kategori: Blogg
 • Løp hentesveis mellom dine beste versjoner.

  Kjem sirlig til du limes fast,

  i påklistret glis, maskert fjes og trippende tunge. 

  Scenesatt på premiere uten å ha øvd, 

  tørr i hals og vondt i hjertet.

  Hentesveis på avveie, 

  blåst opp i motvind eller litt for glinsende av solens skinn. 

  Løgn med ektefølt overbevisning, 

  så ekte at du tror det selv. 

  Heseblesende løpeliv  uten sidespeil og bakspeil, 

  sikksakk fra deg selv og mot din vilje. 

  Bli. 

  Ikke være. 

  Så du i bakspeilet, ville du sett en trafikkork av hentesveiser,

  klipt håret ditt, 

  og vært deg selv.

   

  Tusen takk til Frodith for en morsom utfordring, jeg har skrevet "diktet" over med utgangspunkt i disse to bildene. Hiv deg med du også, det er god trening å skrive litt med gitte rammer innimellom. 

  Hvordan er det med deg og hentesveisen? Og hva synes du om min løsning på oppgaven?

   

  #frodith #oppgave #skriveoppgave #utfordring

 • Publisert: 10.09.2017, 17:50
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • Egen tupperware-mikroblogg

 • Publisert: 06.09.2017, 14:05
 • Kategori: Blogg
 • Ja, nå har jeg jammen sett det også. En Customer Manager som forlater egen bloggplattform? Etter alt det blogg.no har gjort for meg? Svik og svindlerier? 

  Blog Key
  Licensed from: bloomua / yayimages.com


  Min nye mikroblogg

  Kanskje, og kanskje ikke, men jeg har i alle fall begynt å mikroblogge litt. På Facebook. Fordi jeg ikke vil spamme ned denne bloggen med alt det jeg skal lære og driver med i Tupperwareeventyret jeg nå har satt igang. Mirkrobloggingen skjer i gruppen "Tupperwarekonsulenten som ikke kunne bake", og der får du oversikt over tilbudene, mine seire og tabber og andre relevante historier fra mitt nye liv som Tupperwarekonsulent. 

   

  Jobb tar tid

  Selvfølgelig vil denne nye jobben ta noe av tiden som tidligere ble brukt til blogging. For det er en jobb, skal du lykkes må du faktisk behandle det som en jobb og ikke som en morsom hobby. Og både du og jeg vet at jeg liker å lære ting og mestre ting. Derfor går jeg sjelden noe annet enn all in på ting. Og deretter på trynet, kan du selvfølgelig legge til om du ønsker det. 

  Foreløpig har jeg solgt veldig bra, og er positiv for veien videre.Fant til og med navnet mitt på to topp 10-lister i mitt distrikt, noe som var helt amazing. Vi snakker et distrikt med over 350 konsulenter her altså.

  Kjempespennende tider fremover, og forhåpentligvis vil Tupperware kunne bidra med en fin ekstrainntekt som hjelper oss i overgangen til nytt hus, ny jobb og et nytt liv. Funker det, får du vite det og jaggu får du vite det om det ikke funker også. Er du nyskjerrig på Tupperwaredelen av livet mitt fremover, er mikrobloggingen inne i "Tupperwarekonsulenten som ikke kunne bake" stedet å være.

  #tupperware #konsulent #mlm #tupperwarekonsulent

   

 • Publisert: 06.09.2017, 14:05
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Hvem vil jeg jobbe med?

 • Publisert: 03.09.2017, 20:25
 • Kategori: Blogg
 • Tusen takk for alle nydelige tilbakemeldinger på mitt siste innlegg!  En venninne spurte meg et ganske interessant spørsmål i den forbindelse, som jeg tenkte å si litt om. Spørsmålet kom etter at jeg i forrige innlegg statuerte at jeg ikke ønsket å rekruttere for å rekruttere. Hvem er det jeg vil ha da? Hva hadde vært mitt drømmeteam?

   

  Dette blir jo nesten som å sette opp en liste over drømmemannens egenskaper, og det er ikke en oppgave jeg kan la passere. 

   

  Så, kjære fremtidige teammedlem, dette er deg:

  - Du har humoristisk sans og liker å le. 

  - Du spiser mat på daglig basis, og lager noe av den selv. På et eller annet kulinarisk nivå.

  - Du har hørt om Tupperware, og kanskje har du også noen erfaringer med det.

  - Du er ikke en sånn som gir seg ved første tegn til motbakke. 

  - Du er omgjengelig, trivelig og liker å jobbe i team. 

  - Du vet hva dobbeltklikk og internett er, og eier en mailadresse. (blunkemilefjes)

  - Du tror du kan trives med meg som teamleder. (om du gjør det, aner man jo ikke, men det er en fordel å tro det før en starter)

  Woman with plastic food boxes Bounie_Audrey_130410
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

   

  Visste du at: MLM-rekruttering og salg i bloggshouts på blogg.no ikke er lov? Tupperware er et MLM-selskap, andre kjente er Mary Kay, Forever living, NU skin, Herbalife, Zinzino og Lyoness/Cashback world.

   

  I tillegg er dette ting jeg mangler som kanskje noen i teamet vil tilføre:

  - kan bake.

  - liker skikkelig godt å diske opp fancy mat.

  - liker å snakke i telefonen.

  - liker å ta bilder av mat, enten via instagram eller blogg. Eller annen matdokumentasjon.

  -har instagram og/eller snap.

  Dette er de jeg har lyst til å jobbe med, kanskje kjenner du dem, eller det er deg? Knalltøft, da er det håp for at jeg får et team en eller gang i fremtiden. 

   

  #tupperware #team #dreamteam

 • Publisert: 03.09.2017, 20:25
 • Kategori: Blogg
 • 15 kommentarer
 • Tupperwareselger? Hva i all verden?

 • Publisert: 31.08.2017, 13:03
 • Kategori: Blogg
 • Tupperwarekonsulenten som ikke kunne bake...Nesten litt AA over å si det i samme setning som Tupperware, men jeg kan ikke bake. Har jeg blitt Norges første konsulent uten snev av baketalent?

   

  Hæ...hvordan skjedde dette? 

  For å slå ihjel hele fluesvermen i en smekk, her er mine 10 grunner til å starte som forhandler:

  1. Det skremmer vannet av meg, spesielt Hallelujastemningen som eksisterer i enkelte kretser. MLM var en av de fem tingene dere kunne stemme fram som jeg måtte gjennomføre på et innlegg for to istider siden. Dere klarte selvfølgelig å stemme frem den tingen jeg fryktet aller mest: gjennomføre en fotoshoot, og med det i mente, har jeg sakte, men sikkert gjennomført alle de fire andre. Må le litt av meg selv, men nå har jeg faktisk en avtale om fotografering neste uke - så da er straks alle 5 gjennomført. 

  2. Jeg får rabatt på de tingene jeg ønsker å kjøpe til meg selv og vårt kjøkken og kan kvalifisere til flere gratis produkter som bonus. Dvs: jeg får fyllt opp kjøkkenskap, kjøleskap og fryser med kvalitetsting lommeboka og prioriteringer har sagt nei til tidligere. Jeg har fortalt på bloggen her at vi har kjøpt et hus til, og at vi nå sitter med to huslån for en lengre periode. Så tenker du kanskje at Tupperware ikke akkurat er en karrierevei å slå seg opp penger på. Vel, aner ikke enda. Men det jeg vet, er at de har utrolig mye fint til det nye kjøkkenet mitt. Hvis en kan tjene penger samtidig, er jo det vinn-vinn.

  3. Investeringen for å starte ligger på 0 kr, med en forpliktelse om å selge for 4200 kr i løpet av de første 5 ukene. Etter dette er det ingen kjøpskrav som legges på deg som forhandler. I  startavtalen ligger det at du får en startbag med det du trenger for å starte, tett oppfølging av teamlederen din, og et introduksjonsprogram som skal hjelpe deg å lykkes. Rent praktisk kommer teamlederen din og hjelper deg med å presentere på det første partyet, og din hovedoppgave blir å invitere gjester. Du tjener ikke penger før du har solgt for 4200 kr, og etter dette tjener du 25% av summen du selger for. (Bortsett fra denne uka, som er ei sånn spesialuke der du tjener penger fra første krone).

  4. Jeg digger produktene, de er solide og det er kvalitet. For skamvettet mitt var det helt uaktuelt å begynne med salg av for eksempel sminke eller hudkrem. Jeg, som knapt har brukt solkrem de siste 8 årene, langt mindre noe eksklusive varianter med gull, får meg ikke til å anbefale ting folk vet jeg ikke bruker selv. 

  5. Jeg har muligheten til å starte team på sikt. Jeg elsker å lede team, sette spennende målsetninger, jobbe sammen, se folk vokse med oppgavene, ha det moro, være sosiale og legge planer. Det er nok organisasjonsmennesket i meg som verker av lengsel etter denne muligheten. Men; i motsetning til enkelte andre jeg har sett i MLM-selskaper,er ikke teambygging pri 1. Jeg ser ikke poenget med å rekruttere folk for å rekruttere dem, det må være folk jeg liker og vil samarbeide med.

  6. Jeg kan gjøre sunn matlaging mer effektiv og praktisk. Man skal jo ikke være så forelska i produktene, for det er superusexy. Men; omelettformen til mikro? Jeg digger pai, og synes fyllet er klart best. Tenk deg en perfekt stekt paiinnhold-omelett uten stekefett på 6 minutter til hele familien. Uten fare for forbrente små barnehender. Det er faktisk ganske elsk, uansett om det er småkvalmt å si.

  7. Jeg tror det er behov for en konsulent som meg. Selv blir jeg vettaskremt av tanken på å få inn en kjøkkenproff i min stue til å ha party, og har kanskje også en forestilling om hvor kleint det ville blitt. Derfor har jeg "lansert" meg selv som et alternativ til deg der ute som liker smarte løsninger, gode tilbud, mat og selvfølgelig: en god dose Kristinironi. Og; ærlige svar på spørsmål du måtte ha. Er ikke produktet er noe for deg, er det best å si det til deg. Tro du meg, jeg kommer til å gå på trynet innimellom, og har allerede gjort det. Jeg har jo akkurat startet, og kan jo nesten ingenting enda! Hvis du vil høre mer om tryningen min, kan jeg sikkert fortelle om det senere. Let me know.

  8. Jeg får administrere og følge opp mine egne kunder. Jeg liker å hjelpe folk, og informere, og har laget en dedikert facebookgruppe for mine kunder og andre som vil følge Tupperwareeventyret. Dette er viktig for meg, fordi jeg irriterer meg over folk som driver i MLM og har nærmest infisert privatprofilen sin med hva det nå er de selger. Det blir rett og slett gnagsåraktig, og det er viktig for meg at kun de som ønsker kan få informasjon fra meg. Når det er sagt, har jeg i startfasen nå, lagt "reklame" for gruppen i forsidebildet mitt. Sikkert helt feil i et markedsføringsøyemed, men det var en enkel og uspammete måte å fortelle at de som ønsker, kan ta turen innom.

  9. Jeg er læroman og elsker utfordringer. Jeg kan ikke bake, jeg hatet å matblogge og jeg avskyr å ringe folk. Ikke imponerende flink til å be folk om hjelp, gremmes av å ikke kunne ting og irriterer meg fort hvis jeg står fast. Jeg er heller ikke spesielt flink til å selge, og synes det er ubehagelig å be folk om penger. Altså: dette er kanskje den største utfordringen jeg kan få. Er det i det helet tatt mulig?

  10. Jeg får testet om mine kreative triks kan jobbe rundt utfordringene skissert i nr 9. Er fortsatt usikker på om jeg kan tjene penger på lang sikt med mine forutsetninger, og ser på det hele med sunn skepsis og pågangsmot. Dette blir jo en perfekt ildprøve for å se om jeg kan bruke det jeg prøver å lære bort i praksis.

  Avslutningsvis: de pengene jeg allerede har tjent, er de morsomste pengene jeg noen gang har tjent. 

   

  Heier du på sånne konsulenter som ikke kan bake? Tror du dette går bra?

  Baking a cake
  Needless to say: dette er ikke, og kommer aldri til å bli, meg.

  Licensed from: Fotosmurf / yayimages.com

 • Publisert: 31.08.2017, 13:03
 • Kategori: Blogg
 • 17 kommentarer
 • Galskap: tubamarsj over Hardangervidda!

 • Publisert: 19.08.2017, 10:45
 • Kategori: Blogg
 • Å marsjere og spille Tuba mens man marsjerer 75 km over Hardangervidda er tungt. Når gnagsårene nesten spiser deg opp og lungene svir ved hvert eneste pust.Galskap og umulig? Det skjer akkurat nå, og du kan følge med!

   

  Blytungt

  Christian skal spille Tuba til lungene skranter og kroppen skjelver. 75 km over Hardangervidda.En tuba krever stor lungekapasitet for å i det hele tatt få en eneste lyd. Og en tuba, i følge litt googlesøk, veier rundt 9 kg. Dette er da nesten tre ganger så mye som birkebeinernes sekk.

   

  Hvis du i barndommen spilte i korps og husker hvordan kroppen var etter 17.mai, eller har noe som helst kjennskap til statisk trening, bør du bøye deg i myra for denne tredagers styrkeprøven.

  Little musician.
  Licensed from: maxoliki / yayimages.com


  Hvorfor dette stuntet?

  Christian, som er tubaist i Sotra brass, gjør akkurat nå bot for ordene tidligere i sommer: "Dersom vi når målet med innsamling av penger til ny tuba for Sotra Brass skal jeg marsjere over Hardangervidda."  Det var mange penger, og sannsynligheten var kanskje ikke så stor. Men de klarte det - og nå er det på tide å stå for sine ord. Du kan følge hele turen HER. Der får du se både bilder fra eventet - rapporter om de forskjellige etappene, og det finnes til og med en film av hvordan det høres ut. Christian er såpass musikalsk at hele distansen nok marsjeres i takt. 

   

   

  Synes du konseptet var like rått som jeg, kan du støtte Sotra Brass eller Christians tubatur:

  Heia Christian - heia Sotra Brass og riktig så god tur! 

  Tøft, ikke sant?

   

 • Publisert: 19.08.2017, 10:45
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Kan man selvutvikle på seg jobb?

 • Publisert: 16.08.2017, 23:29
 • Kategori: Blogg
 • Kan man selvutvikle på seg jobb? Nå er vel sannsynligvis ikke å selvutvikle engang et gangbart verb. Men om det var det da. Ikke vær så vrang nå, kan vi ikke bare late som for en hvitmalt stakittstund?

  Man kunne, om verbet eksisterte, selvutvikle seg på jobb. Det er helt åpenbart, men det var igrunn ikke hverken spørsmålet eller poenget her. Kan man selvutvikle på seg jobb? Og hvordan gjør man egentlig det isåfall?

  universe
  Licensed from: nicky2342 / yayimages.com

  Flyvende mare-konsept
   

  Selvutvikling er en flyvende mare av et konsept, som henger over deg hvis du har søkt på et eller annet skeivt ord på internett på et eller annet tidspunkt. Da dukker det opp forkledt som smilende forretningsfolk i annonsebannerne dine på Facebook. Tro meg, jeg har dem alle sammen. Fordi jeg er læroman og sjelden sier nei til lettvinte sjekklister og små webinartreninger. Mye vil ha mer, og innimellom ramler jeg ned i en mørk hule med noen helt syke, abstrakte selvutviklingslandskap. 

  Og det jeg har lært der er at hvis jeg bare sender det nok ut i universet, vil det manifistere seg, alt det jeg begjærer. I tifold og litt til. Ca rundt halv fire på en lørdag. Selv om min tro på dette konseptet er heller miserabel, får en tro såpass at det kan flytte noen småsteiner, om fjellet blir for tungt.

  Min lille aftenbønn

  Så kjære, kjære universet: Nå har jeg all intensjon om å selvutvikle på meg ikke bare en jobb, men en drømmejobb:

  • like bra eller bedre(sannsynligvis umulig) kolleger enn jeg har pr nå.
  • like bra eller bedre lønn enn jeg har nå.
  • jobbe med teknologi og folk i en jobb jeg trives i, med mulighet til å påvirke arbeidsdagen selv i noe grad.

   

  Den ultimate drømmejobben har jeg ikke selvutvikla på meg nok baller til å be om, men den har villere og mer storkrevende adjektiver enn overstående liste.

  Så kjære univers: tar du utfordringen?

  (ny jobb nødvendig grunnet lelokalisering av legeme, med drømmehuskjøp 60 mil unna nåværende jobb. Read all about it.)

 • Publisert: 16.08.2017, 23:29
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Å følge drømmen er råskummelt!

 • Publisert: 15.08.2017, 22:58
 • Kategori: Blogg
 • Innimellom hiver livet en vannmelon midt imot trynet ditt, og du ivrer etter å ta imot på en så lite katastrofal måte som mulig. For nå kan absolutt alt skje! Du vet det er riktig når det kiler i magen, vel, her er jeg til tider pisseredd, så da må det jo være match made in heaven. Du husker jeg fortalte for noen innlegg siden at det er store ting på gang, vel: vi har kjøpt oss hus! Eller, den korrekte terminologien er vel strengt tatt "ett hus til". 

  Mansion
  Licensed from: thorsten / yayimages.com

  Drømmehuset

  Og ikke hvilket som helst lite hus med få konsekvenser, neida, vi har kjøpt oss the mother of drømmehus, rundt regna 60 mil fra der vi bor nå. Noe som også vil si at med mindre Notodden blir sammenslått med Sør-trøndelag og røntgenmaskinene fraktes oppover med Massey Ferguson og henger, flytter jeg sånn som det ligger an akkurat nå, på meg arbeidsledighet.

   

  Arbeidsledighet

  Denne arbeidsledigheten vil selvfølgelig være førstepri å få gjort noe med fremover. Vi har heldigvis noen måneder på oss, så drømmejobben må gjerne banke på døra og hilse på når som helst for min del. Jeg kan ikke bake, men jeg har sikkert noe godt liggende i frysern.

  Innimellom må du svelge både kameler og kanari for å oppfylle drømmer, og en av mine kameler vil nok være yrkesstolthet. Men jeg trenger ikke være radiograf. Selvfølgelig hadde det vært storstas å få utnyttet kompetansen sin, men dukker det opp andre muligheter, er jeg nødt til å ta dem på alvor. Kanskje du sitter med drømmejobben min på innerlomma? Longshot - i know, men spytt isåfall ut.

   

  Du vet følelsen av å hoppe uten at du aner hvordan og hvor du skal lande? Check.

   

  Hva betyr huskjøpet for deg som leser bloggen?

  Vel, at jeg har fått denne drømmen i fanget, betyr også at nå er det slutt på å leke seg. Kanskje må jeg by opp sparing til dans igjen her inne, ettersom livet med to huslån gjør at han blir mer aktuell enn noen gang. Nå har jeg faktisk hverken råd eller tid til å være høne(chicken), nå er jeg dørgende nødt til å leke sisten med komfortsona mi. Og det kan jo by på litt av hvert?

   

  Har du noen gang bestemt deg for å følge en drøm som har skremt deg litt?

 • Publisert: 15.08.2017, 22:58
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Amputert arbeidsmaur på speed

 • Publisert: 09.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg lyst til å ta en Anna. For nå skjer det så mye spennende i livet utenfor skjermen her jeg gleder meg skikkelig til jeg kan fortelle deg om. Vi snakker store saker, big juicy news, og vi snakker snart. Og for å berolige deg som mener jeg clickbaiter: vi snakker ikke om å bytte oppvaskkost her, vi snakker store saker på ordentlig.

  Jeg freser rundt her som en amputert arbeidsmaur på speed.  Ufattelig moro og så altfor, altfor mange spennende prosjekter samtidig. Målbevisst som jeg er nå er det lenge siden jeg har vært.

  Du vet når livet hiver utfordringer og drømmer fremfor deg og får deg til å bite på? Sånn er det akkurat nå for meg. Må egentlig bare velge og vrake hvilke retninger jeg har lyst til å ta. 

  yay og jeg hadde en kjempekrangel til mårran i dag, så da blir det arkivbilder fra hagen min

  En kjempevag A

  Men, som jeg har lært av Anna - hvis jeg driver med noe jeg ikke kan fortelle om akkurat nå, er det best å hive inn en vag A sånn at folk ikke tror jeg har forduftet fra jordens overflate. For det har jeg jo ikke. 

  Hemmelighetsfulle tider, helt i bloggerhenhold. Snart kommer de store nyhetene.

  Hva håper du det er?

  stor krangel med yay- drastiske tiltak.

  Savner du meg - finner du meg her:

  Savner du meg en dag på blogg, finner du meg stort sett bestandig på "Det kreative landslaget". Jeg prioriterer denne gruppen så langt det lar seg gjøre fordi jeg ønsker å gi verdi til dem som ønsker å bli mer kreative sammen med meg. Er du en av dem, må du bare hive deg med!

 • Publisert: 09.08.2017, 11:00
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Hvordan tenke ideer utenfor boksen

 • Publisert: 07.08.2017, 09:39
 • Kategori: Blogg
 • Setningen: "la oss tenke utenfor boksen" ender ofte som en live duett mellom Mira Craig og Maria Mena. Selv de som liker artistene må kunne vedkjenne at de med jevne mellomrom er uheldige med både tonalitet og hvilken sang de skal synge, for å ikke snakke om stagediving. Men hvorfor skjer dette? Å tenke utenfor boksen burde jo strengt tatt være vakker musikk i mine ører, som er så glad i nye løsninger, ideer og assosiasjoner?

  Først av alt: hva er boksen?

  Boksen vil vel kort fortalt være et regelsett du har satt deg opp for å kategorisere hvilke ideer som er ok, normale og "lov til å tenke". Både vanlige og middelmådige ideer bor ofte i boksen, mens de fantastiske må du ofte utenfor boksen for å finne.

  Det blir en slags lekekasse du har puttet alle de brukbare ideene oppi. Og det som ligger på gulvet utenom, er litt skumlere å gi seg i kast med.

   

  Tre ting du bør vite om å tenke utenfor boksen

  • Din egen boks består i tillegg til det jeg nevnte i stad av frykt, fordommer, begrensninger og forutinntatthet. Svært få av ideene du plasserer utenfor boksen vil du derfor vedkjenne deg, og aller minst dele med andre. Fremmed, nytt og uvant skal gjøre deg litt skeptisk, det er bare sunt, men ikke la det hindre deg i å prøve ut nye tanker. Hvor solid boksen er, henger ofte sammen med hvor lenge du har satt begrensningene for deg selv.

  For å si det enkelt: ideer som skulle vært frittflaksende utenfor boksen, råtner på stilk inni hodet ditt. Fordi du ikke tør å slippe dem løs.

  Little girl playing
  Du kan selvfølgelig fly langt avgårde, men du trenger ikke nødvendigvis så mange ballonger for å ta deg utenfor boksen. Du trenger egentlig kun å stikke hodet utenfor innimellom.


  Licensed from: Sergey Nivens / yayimages.com

   

  •  Hvis du jobber sammen med andre er det stor sjanse for at den som uttaler ordene "la oss tenke utenfor boksen", snakker om sin egen boks. Med mindre dette er snakk om en bedriftskultur som har jobbet på samme vis i åresvis, uten utskifting i personalet, er det ikke urimelig å tenke dithen at ikke alle har samme oppfattelse av hvordan boksen ser ut.  Mange vil også bruke tiden på å teste seg frem til hvor veggene på den andres boks er, og hvor solide de er, fremfor å finne de gode ideene.

   

  •  Boksen din krymper hvis du aldri beveger deg utenfor den. Komfortsonen kan bli mindre og mindre, ikke ulikt klær i skap hvis de blir hengende uten tilsyn. Du velger det du er helt bombesikker på at funker hver eneste gang, og plutselig sitter du igjen med svært få valgmuligheter.

  girl with balloon at sunset
  Licensed from: adrenalina / yayimages.com


  Tips til å bli flinkere

  • Hvis du er redd for en ide, undersøk om det er noe å være redd for. Vil det gjenopplive en sabeltanntiger i din umiddelbare nærhet å gjøre dette, aka livsfarlig, eller er det en "alle andre"-faktor inne i bildet? All frykt som går på andres reaksjoner kan du sortere i to leire: Dette er reaksjoner jeg er villig til å møte og dette er ikke reaksjoner jeg er villig til å møte. Husk også at de fleste av disse scenarioene oppi hodet vårt, aldri skjer.

   

  • Du må øve deg. Du får ikke på magisk vis en kjempestor boks full av ideer du er komfortabel med, du må plukke de inn en for en, og hvem vet, kanskje du en dag sprenger boksen i småbiter?

   

  • Hver gang du tenker en begrensning, gjør det ubehagelig for hjernen din. Si det gjerne høyt. "Drittboks", "tror du ja" eller "du bestemmer ikke over meg". Hjernen er fantastisk, men innimellom jobber den avsted på egen hånd, og da må du ta tilbake kontrollen. Heldigvis er den godt programmerbar.

   

  Hva synes du om dagens kreative treningsøkt? Nyttig?

 • Publisert: 07.08.2017, 09:39
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • Da Gatlin stilnet stadion

 • Publisert: 06.08.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • ...var du der? Eller, ikke der da, men så du? Så du kanskje tidenes idrettsutøver løpe sin siste 100-meter i mesterskap? Usain Bolt, mannen som har danset seg inn i hjertene til selv blåfrosne nordmenn med humor, sjarm og et eksepsjonelt talent. 

  Spenningen spant i kommentatordialogen i forkant av løpet, og de gjorde sitt beste for å skjule usikkerheten. Tidligere har Bolt vært storfavoritt, men nå hadde han visstnok ikke vært så vass som vanlig. Hva vet jeg, jeg har vært litt vassen på friidrettsfronten det siste halvåret. 

  Men nå er det mesterskap - og da må man få med seg hva som skjer.

  Redhead student asking for silence
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Formel 1: herrenes hundremeter

  Presentasjonen freser ivei, alle mottar en eller annen form for jubel, bortsett fra en mann. En juksemaker, to ganger dømt for doping, og iskald i blikket. Justin Gatlin. Personifiseringen av alt friidretten ikke ønsker seg. Som reglene utrolig nok fortsatt tillater konkurrere. Stadion bruser av øredøvende misnøye hver gang blikket går i kameraet. 

  Kontrasten kunne ikke vært større til det lett rebelske hjemmehåpet som avslutter presentasjonsrunden. 

   

  Startskuddet går, startblokkene dirrer og sekundene spurter unna. 

  Jeg venter på gepardbyksene. På den himmelsendte steglengden og sluttspurten. Tåballene dirrer i gulvet foran sofaen, og det er mye håp du klarer å kanalisere i løpet av drøye 9 sekunder. 

  Målstreken treffer løperne og det blir stille. Jeg hører omtrent ambolten inni øret kjede seg. Hva skjedde nå?

  Var det faktisk sånn at den rene, energiske og lekne friidretten tapte for systematikk, juks og fanteri i går? Ja, dessverre. Og den stillheten var om mulig enda vondere enn den bisarre seiersrunden. En seiersrunde der alle skulle ønske bronsemannen hadde tatt det, misliker vinneren og totalt overser den flotte prestasjonen andreplassen fikk til. 

  Mesterskap er mesterskap. Følelser er følelser. Bare sport er sport. Takk Usain Bolt! For all the nights to come.

  Guess winter is coming...

 • Publisert: 06.08.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 10 funfacts om meg

 • Publisert: 03.08.2017, 11:20
 • Kategori: Blogg
 • De fleste av oss er på et eller annet tidspunkt redd for hva alle andre mener. Om ikke neglebitende redde, i alle fall såpass at vi hiver opp en sofapute innimellom. Litt sånn småskvetne.

  Vel, i dag tenkte jeg å gi deg noen funfacts om meg, for å se om du blir sittende på stolen din eller løper i faretruende tempo for å aldri mer returnere. Eller, det er ikke sikkert de er så morsomme for deg heller, så det blir vel kanskje truefacts da. Ville du gå om du visste sannheten?

   

  • Jeg elsker kunnskap og digger alle som er flinke til å lære bort det de vet. Ikke fullt så fan av de som bor i sin egen boble og ikke trenger opp for å puste engang. Ikke fordi de ikke er smarte, men fordi jeg ikke kan få fatt på det de vet.

   

  • Jeg gremmes av autotune, og reagerer spontant i sanger der overforbruket er betraktelig. At en artist overforbruker autotune, er mer enn nok for meg til å la være å høre på. Trenger du et eksempel blir det Markus og Martinus.

  woman holding ears
  Licensed from: luna4 / yayimages.com

   

  • Jeg synes folk som ikke vet forskjellen på en triceratops og en stegosaurus er kjemperare. Sammenlign det med at man ikke vet forskjellen på Kim Kardashian og Erna Solberg. Cirka der på hæ-skalaen ligger det.

   

  • Jeg er skikkelig kunsthistorienerd, og da spesielt klassisk arkitektur, kirkearkitektur og malerier. Må jeg velge, blir det antikk og renessanse.

   

  • Jeg liker å spille dataspill, og spilte nok like mange timer Runescape da jeg studerte som timene jeg faktisk studerte. 

  Computer gamer
  Licensed from: Novic / yayimages.com

   

  • Yndlingsfaget mitt på radiografstudiet var anatomi, jeg elsket å lære latinske ord. Når sykdomslære kom og introduserte greske ord var jeg solgt.

   

  • Jeg starta på spanskkurs for noen år siden, men ble stoppet av en graviditet som gjorde meg så trøtt at ikke makta å reise to ganger på rad. Kan å si at jeg kan snakke spansk da...

   

  Spain flag
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  • Jeg er ganske sta, så jeg gir meg ikke først, men er heller ikke den som sitter og spiller fiolin fremst i båten helt til den synker på umulige prosjekter.

   

  • Jeg liker å hjelpe folk, selv om jeg innimellom kan bare bittelitt mer enn dem. Det er heldigvis ikke sånn at man kun kan lære noe av de som er milevis foran deg. Og du trenger heller ikke kunne alt for å lære bort noe.

   

  • Jeg gleder meg til det meste av VM, OL og andre sportsbegivenheter. Jeg står opp midt på natta for curlingfinaler, hopper rundt på stuegulvet under håndballkamper, lærer meg reglene hvis sporten er ukjent og ser mye heller et døgn med fotballkamper enn å lide meg gjennom Dirty Dancing. Gåsehudmoment nr 1 var da Liverpool vant champions league. Wow, liksom!

   

  Noe som overrasket deg? Kanskje ligner vi litt eller er helt ulike?

  Les også: Studenter skal da fanden ikke bo på sykehjem

  #funfact #fakta 

 • Publisert: 03.08.2017, 11:20
 • Kategori: Blogg
 • 25 kommentarer
 • Å publisere eller ikke publisere?

 • Publisert: 23.07.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • Når det er så klamt i murhuset at t-skjorten sitter fast ved den tynne lenken på sølvsmykket, og knærne er småsåre etter timesvis på magen på piknikteppe i hagen. Under epletreet, med epler dryssende ned i takt med den barmhjertige vinden. En stekende sommer for trønderen i meg, som slett ikke er laget for varme eller sol. Her snakker vi om trønderen som inntar mahogni som skaller av etter et par dager, og myser mot sola til migrenen slår inn. Hvor lyst har en til å skrive blogginnlegg da?

  La være å skrive?

  Det finnes alltid utallige grunner til å ikke skrive blogginnlegg. Det finnes til og med latterlig gode. Men å innta gamlemormodus og bruke været som en unnskyldning er lavmål, selv til meg å være.

  For det er jo sånn at en gjerne har en viss avtale med seg selv da, i denne hobbyen, hvor ofte en skal levere brukandes skriblerier til massene. Feed them cake osv. Men er det en person det er lett å bryte avtaler med, er det jo nettopp seg selv.

  Gjør det noe om en ikke skriver?

  Gjør det så mye da?, spør du kanskje. Nei, det gjør ikke det, men en dag blir fort til mange og plutselig sitter man med både sceneskrekk og dårlig samvittighet i tillegg til den følelsen man får når man ikke har nok nakkeskinn å dra seg selv etter. Fordi man finter seg selv ut på innbytterbenken med dårlige unnskyldninger litt for ofte.

  Think new idea
  Licensed from: phakimata / yayimages.com

  Alene i verden?

  Det er meget mulig dette er en følelse jeg er helt alene om i verden, men om det skulle være, er det jo også en unik historie som fortjener å bli hørt. Uansett, på slike dager som dette har jeg god erfaring med å røske kaktusen vekk fra munnen. Si det som det er i stedet for å pynte med serpentiner her og der. Hvis jeg bare kan hjelpe en osv.

   

  Hva har jeg brukt tiden på?

  I dag og i går har jeg faktisk bedrevet bildelek på canva de timene jeg vanligvis bruker på blogging. Jeg har blant annet laget ny header til Toini - dråpedronningen. Hun lar meg få leke med den store bildesamlingen sin når jeg skal lære meg nye ting, og det er jeg meget takknemlig for! Det hadde ikke vært like gøy med mine egne bilder.

   

  Hva gjør jeg de dagene det er radio silence?

  Enkelte dager vil det ikke komme noe blogginnlegg herfra fordi livet har tatt styringen, også på internett. Mens andre dager er det av helt andre grunner, kall det gjerne en investering i fremtiden. Nye ting må læres, og da er bloggtiden nødvendigvis den som må vike med familie og hus prioritert over internett på skalaen.

  Hvordan være sikret en daglig dose?

  Vil du være sikret en daglig dose fra Kristin.blogg.no, er det sikreste kortet å melde deg inn i Facebookgruppen "det kreative landslaget".  Den er for deg som vil bli mer kreativ, og fokuserer på små oppgaver, humor og kreative tips.

  Jeg har mange planer for denne gruppen fremover. Jeg vurderer til og med å kjøre et slags nachspiel med Facebook live som går nærmere inn på de ulike kreative treningsøktene. Men det har jeg ikke testet interessen for enda, så det har du altså ikke hørt fra meg.

  ...

  Ja, også et nyskjerrigspørsmål til slutt: Har du noen gang sluttet å følge en blogg fordi de har endret publiseringsrate fra det du har blitt vant med?

 • Publisert: 23.07.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • I kveld skal jeg leke med bilder!

 • Publisert: 22.07.2017, 19:55
 • Kategori: Blogg
 • Gleder meg skikkelig, for i kveld har jeg og Canva datenight. Romantisk belysning, fiolinmusikk og eplemost fra Telemark.

  Jeg har noen faste snillinger som er elskverdige nok til å låne meg bilder, slik at jeg kan leke meg med å lage headere, grafikker, bilder og lignende. Og i kveld tenkte jeg å ta med meg noen godbiter til Canva for å se hva resultatet blir. 

   

  Vil du gi meg muligheten til å leke med dine bilder, og kanskje få en ny header eller noe annet snacks tilbake? Send meg det du ønsker brukt til: kontaktkristinblogg@gmail.com. 

  Angry little girl with painted hands
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com

   

 • Publisert: 22.07.2017, 19:55
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 3 spillfavoritter fra glemselens hule

 • Publisert: 21.07.2017, 10:47
 • Kategori: Blogg
 • Mye er sagt, skrevet og gjort opp for når det gjelder de store spillutgivelsene på 2000-tallet. Men hva med de små favorittene? Spillene som skulle spilles "bare en gang til" før en begynte med maten, og endte med en skrubbsulten Kristin 4 timer senere? Jeg har flere sånne småspill jeg brukte mye tid på, og fortsatt har gode tanker når jeg tenker tilbake på. Her er en liten hyllest til de 3 beste. Kanskje du også har spilt dem?

  Happy pretty blonde using computer
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


   

  1. Rocket mania.

  Du er sjefen for rakettoppskyting i en spilloverflate der opparbeiding av bonus, logiske løsninger og kampen mot klokka dominerer. Legg opp luntene slik at flest mulig raketter blir fyrt av samtidig, og nyt jubelropene. Denne lille perlen fra Popcap games har alt. 

  2. Dynomite.

  Også en popcapperle: Du styrer retningen på og velger hvilket dinosauregg som skytes opp. De skal cleare en stadig økende mengde dinosauregg som kommer rasende mot hodet ditt. Et spill der fargekombinasjoner, nøyaktighet, flaks og det å holde hodet kaldt dominerer. Spesielt når eggene begynner å nærme seg deg, og farten er faretruende høy. En bonus for dinosaurnerden i meg, er lydsporet som inviterer til å treffe riktige farger: Jurrassic combo - Dynomite combo!!!! Klarer du mange nok på rad, får du selvfølgelig poengbonuser og andre fine fordeler.

  3. Insaniquarium

  Dette er et gratisspill, men ville nok anbefalt downloadversjonen, da dette er et spill som tar tid. Hvor god er du på gullfiskoppdrett i en tid der skumle aliens kan komme når som helst å avslutte hele akvariumslykken? Strategi, økonomiske vurderinger, pengeinnsamling og fanatisk panikkskyting. Takket høyere makter den dagen jeg fikk låst opp innsamlingshjelperen, for akvariet blir fullt til slutt, og spillet er velegnet for å få vondt i klikkfingrene. Et av de mest absurde, men ekstremt underholdende spillene.

   

  Har du spilt noen av mine favoritter?

  Les også: Mine 5 favorittblogger

  #spill #pc #godeminner

 • Publisert: 21.07.2017, 10:47
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Hvordan gikk det?

 • Publisert: 15.07.2017, 13:08
 • Kategori: Blogg
 • På fredag var jeg annerledes på bloggen, fordi jeg var på oppdrag. Jeg skulle oppføre meg på en helt annen måte enn det jeg pleier, og det hadde vært moro å vite om du synes jeg klarte oppgaven.

  set of pinup tattooed girl wth different expressions
  Licensed from: peus / yayimages.com


  Her er innleggene fra annerledesdagen:

   

  Spraymal legoen i huset

  Hair inspo - hvilken farge bør jeg velge?

  Bildedryss fra hagen

  Sorry!

   

  Jeg har nå redigert inn noe av det som ikke er meg i starten av innleggene, slik at du kan se det.

   

  Hvilket av innleggene er minst meg?

  #annerledesdagen 

 • Publisert: 15.07.2017, 13:08
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • Sorry!

 • Publisert: 13.07.2017, 21:15
 • Kategori: Blogg
 • Sett i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen her på bloggen. Måten dette innlegget er annerledes oppførsel på nett fra meg på: 1. Jeg har et overforbruk av det samme ordet i første avsnitt som er nesten kriminelt. 2. Jeg hadde pepret ut tre innlegg allerede denne dagen, så unnskyldningen er helt idiotisk. 3. Jeg er ikke en blogger som presenterer new in. Det måtte isåfall vært i kjøleskapet, med yoghurt og cottage cheese. 3. Avslutningen...

  Beklager for at jeg ikke har blogget på en stund. Regner med dere har savnet meg noe skrekkelig den tiden jeg har vært vekke? Grunnen er at jeg har ikke hatt så mye spennende å blogge om, for det har ikke skjedd så mye spennende i livet mitt siden det siste spennende innlegget jeg laget. Jeg lover å skjerpe meg, pinkie, og at mitt uspennende liv ikke skal gå utover dere spennende lesere i fremtiden.

  Sad Faced Woman
  Licensed from: Creatista / yayimages.com

   

  Tidligere i dag tenkte jeg å lage et "new in"-innlegg av de nyeste innkjøpene mine, men så ventet jeg for lenge, så de var ikke nye lenger. De var rett og slett blitt gamle. Sorry for det også! Tenker at alle lærer så lenge de lærer, og at i morgen er en ny dag. Om det blir noen nye innkjøp i morgen, og om jeg rekker å gjøre "new in" på dem før de også blir for gamle, den som lever ser.

  Håper det ikke er "too late to apologize!

  xoxo Bloggergirl

  #annerledesdagen #annerledes

 • Publisert: 13.07.2017, 21:15
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Bildedryss fra hagen

 • Publisert: 13.07.2017, 19:20
 • Kategori: Blogg
 • Sett i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen her på bloggen. Måten dette innlegget er annerledes oppførsel på nett fra meg på: 1. Jeg tar svært sjelden bilder til bloggen min. Selvfølgelig hadde det vært moro å gjort, men det tar rett og slett litt for mye tid. 2. Jeg er ikke så opptatt av hagestell og blomster, sånn egentlig.

   

   

  En liten runde i hagen i kveld resulterte i disse bildene jeg gjerne vil DELE med dere. 
  #annerledesdagen #annerledes

 • Publisert: 13.07.2017, 19:20
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Hair inspo - hvilken farge bør jeg gå for?

 • Publisert: 13.07.2017, 18:09
 • Kategori: Blogg
 • Skrevet i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen, og her er hvordan dette innlegget er annerledes: 1. Skrivemåte, ordvalg, velkomsthilsen og emojis i innlegget. Jeg hiver på emojis i kommentarfelt til vanlig, men ikke i innlegg. Jeg har lånt litt ord av noen bloggere som er litterann høyere enn meg på listene. 2. Jeg er ikke så lite gjennomtenkt at jeg blir lei av ting etter en uke, og i alle fall ikke hår. 3. Jeg har frisørskrekk, og hater å gå til frisøren, så det å spørre noen andre om hjelp her, er faktisk helt utenkelig.

   

  Hei mine fineste og beste! :) <3 <3 <3 <3 <3 (Når vet man egentlig at det er nok hjerter?)

  Ble sittende og drodle på pinterest, og plutselig fant jeg på at jeg er typ drittlei av håret mitt. Det ble plutselig so last year lissom. Så jeg har dekt over alle speilene i huset nå, i påvente av endring. Har landet på tre mulige farger, og hvem er bedre til å hjelpe meg enn dere?

   

  Beauty woman with shiny golden hair
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com

  young attractive bunette woman with glossy shiny hair
  Licensed from: juniart / yayimages.com

  Blond Fashion Woman Portrait. Blonde Hair
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com

  Jeg trenger helt klart hjelp - ASAP!

  Trykk like hvis du liker hair inspo.

  stoooor klem fra meien, helt på sneien uten speil på denne veien.

  #annerledesdagen

 • Publisert: 13.07.2017, 18:09
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Spraymal legoen i pastellfarger!

 • Publisert: 13.07.2017, 13:33
 • Kategori: Blogg
 • Sett i etterkant: Dette innlegget er en del av annerledesdagen her på bloggen. Måten dette innlegget er annerledes oppførsel på nett fra meg på: 1. Løgn. Historien som fortelles er ikke sann, noe som forsåvidt kommer frem i de to bildene nederst, om du leser første linje loddrett. Men likevel, det er ikke helt meg å fare med løgn på denne måten. 2. Jeg har lånt meg en interiørinteresse som i utgangspunktet er ikke-eksisterende. 3. Jeg har innplassert skrivefeil med vilje, for eksempel i parantesen etter affiliateslinken som ikke fungerer. 4. Jeg har inntatt idiotmodus. 5. Ja, også signaturen nederst da...

  Det er sikkert flere enn meg som har irritert seg over de skarpe fargene duploen har? Jeg mener, eyesores much? Jeg skulle gjerne likt å se den barneromspaletten slikt glir sømløst inn i. Eller, spar meg, jeg vil ikke hverken meg selv eller deg så vondt. Derfor har jeg i dag et eminent tips til deg som også prøver å ha en viss standard på fargene i huset.

  Kvalitetstid med ungene

  For å gjøre dette til et prosjekt både for meg og ungene, tenkte jeg å involvere dem, for det har jeg både lest og hørt at er viktig for deres selvbilde senere. Det var derfor med et frydefullt mammasmil jeg kom hjem fra EUROPRIS(afillieitslink) med en sprayboks med bebiblått og en med prinsesserosa. Og smilet, det ble ikke noe mindre utover dagen. 

  Mother and her child
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com


   

  Hvorfor har ingen tenkt på det før?

  Jeg beklager til de som føler seg dratt langflat under samme kam her, men jeg velger å ta hatten for meg selv denne gangen. Jeg skjønner simpelthen ikke hvorfor ikke flere har tatt med barna på slike prosjekter? Skikkelig latter og kos mens vi sprayet. Jeg valgte å ikke bruke vernemaske, fordi det er et økonomisk valg jeg tar på vegne av min familie.

   Legoen ligger nå til tørk, og gjett om de var fornøyde? Det blir jo vanskelig å holde fingrene unna til det tørker, men så lenge de bare smaker litt, burde det gå bra, ikke sant?

  Så, til Lego produserer Duplo i farger som passer interiøret på barnerommet - er kanskje spraylakkering tingen?

   

  Før du kommenterer, vil jeg at du leser noen ord for dagen. Kan ikke leses for grundig, og definitivt anbefales noe vertikal lesning og ettertanke også.     Nå kan du få kommentere, hvis du har lest ordene som jeg ba deg om.

  Vi snakkes senere i dag! 

  xoxo Bloggergirl

  #annerledesdagen #annerledes

 • Publisert: 13.07.2017, 13:33
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Det beste til slutt?

 • Publisert: 12.07.2017, 21:57
 • Kategori: Blogg
 • Vi nærmer oss heldigvis eller uheldigvis slutten på ønskene som kom inn under leserens uke. Og det beste har jeg selvfølgelig spart igjen til slutt. Eller? La meg oppsummere, så kan jo du si din mening om gjennomføringsevnen. For å dra inn sportsklisjeene i selskapet: telemarksnedslag eller brink? 

  Business woman holding target to man's back while other man aims bow and arrow
  Licensed from: moodboard / yayimages.com


  Leserens uke - siste oppsummering

   

  Vegetarprosjekt: Det ble intet prosjekt, men noen tanker om vegetarliv og kjøttfrie dager.

  Noe på navneforvirring norsk/engelsk: Den ble kort, men jeg fikk da sagt litt om navn og tilstander.

  Vlog, noe på brettspill og liste over favorittblogger: Her har jeg levert. Vlog i "Det kreative landslaget" og innlegg om både brettspill og favorittblogger. Kinderegg og tre i en, der altså.

  Om noe/noen som jeg ser opp til, som inspirerer meg eller som har forandret mitt syn på noe. Her skrev jeg en personlig tekst om mannen som forandret mitt syn på meg selv.

  Fotoshoot/antrekk. Her er det status quo, den er stemt frem av de tingene som skremmer meg, og det kommer. Vil dukke opp så snart fotograf, barnepass og tid møtes i origo. .

  En dag da jeg er veldig lite meg, og rapport fra den. Ift oppførsel og utseende. Her har jeg vridd hjernen noe innmari, og kommet opp med en mulig løsning. 

  Gå med ulike sokker en uke: Denne står på pause, så jeg har igjen to dager. Grunn: uventet sommervær og sokkeløs tilværelse. 

  Sprade rundt i bikini og legge bildene på bloggen: Denne er gjennomført.

   

  Verdien av evaluering

  Når en gjør opp status på denne måten, blir det veldig tydelig hvordan det ligger an med gjennomføringsevnen. Det kan være lurt å evaluere litt innimellom, ikke bare ift jobb og skolegreier, men også på andre områder. Hadde jeg evaluert litt før, kunne jeg også oppdaget det faktum at jeg igjen sparer det dummeste til slutt. Det jeg gruer meg mest til, og som potensielt kan gi størst omvei fra komfortsonen.

  Dette vet jeg jo at er dumt - og gir som tips til alle andre å unngå. Men det er bare så himla vanskelig å gjennomføre innimellom.

  Les også: Hvorfor er hvordan du skriver så viktig? , der viktige poenger belyses ved hjelp av en Disneyfilm. Gjetter du hvilken før du kommer til slutten av innlegget?

   

  Hva synes du om gjennomføringen av leserens uke? Hva tror du om det som gjenstår?

  #leserensuke 

 • Publisert: 12.07.2017, 21:57
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hvorfor er presentasjon så viktig?

 • Publisert: 11.07.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke mange som på stående fot synes mange av temaene fra sist innlegg er passende for en barnefilm? Vel, det er en barnefilm, og en høyt aktet og elsket en. Tror du meg ikke får du skynde deg ned til bunnen av innlegget og lese det med en gang.

  For deg som vil leke enda litt først; her er en reprise på listen:  Presentasjon er alfa og omega

  Hvordan du velger å se verden og hvordan du velger å kommunisere det du har sett, er to ekstremt viktige ting. Måten vi ordlegger oss på har avgjørende betydning for hvordan mottakeren ser på scenarioet som blir presentert. Jeg vil derfor gi deg denne listen i en annen, og like sann versjon.

  • vakten blir mobbet av sin overordnede.
  • du sitter og heier på en kriminell.
  • han ramlet i en tønne med rom, glemte jobben sin og oppførte seg som en fyllik etterpå.
  • Skattene ble økt med tigangen. Styresmaktenes ord var "flå dem!", uten tanke for sine innbyggere.
  • Han sto opp mot urettferdighet, og må møte galgen for det.
  • De er villige til å ofre en uskyldig mann som et brikke i et høykriminelt spill.
  • Landsbyen samler seg om grove sjikaneviser mot monarkiet.
  • Ingen løftet en finger da vakten ble offer for blind vold.

  Ord er mektige

  Jeg må igjen minne deg om at dette ikke er tabloide overskrifter fra avisene, men en høyt aktet barnefilm. For ord er mektige sånn, du kan fremstille dem på den måten du vil. For å oppnå den reaksjonen du vil. Og det er faktisk litt skummelt å tenke på. 

  De sier ofte at folk har ordene i sin makt, men hvis man ikke tenker seg om, kan det fort være tvert om. For ord fanger, er de først lagt på bordet kan de være vanskelig å forandre. Og ord farger, visse ord er forbundet i kjetting med visse assosiasjoner og situasjoner. Sannelig jeg sier deg, sann mine ord, hvis du er med på den leken. 

  business team making a presentation
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  Husk ordenes makt

  Prøv å ha i bakhodet hvorfor ting blir sagt på en viss måte. Vær din egen lille kildekritiker. For folk sier ting på en viss måte for å få innflytelse, for å skaffe seg fordeler og i ytterste konsekvens; for å lure deg. Og i dette tilfellet, for å statuere et eksempel for hvordan en kan fremprovosere en ønsket reaksjon på noe, ved å presentere det på en klinisk og alvorlig måte. For å få deg til å tenke. For Robin Hodd er en strålende barnefilm jeg koser meg med sammen med mine barn, selv om den inneholder alle disse temaene:   

  Hva er poenget her Kristin, skal vi slutte å se på Robin Hood nå da?

   

  Nei, men du skal huske dette!

  Spesielt opp mot valget i høst, vil jeg be deg om å huske dette innlegget. Hva ligger bak ordene? Hvorfor blir ting sagt på denne måten? Hva sies egentlig?

  For å oppsummere: Er det sir Hiss som har falt i en tønne med rom, eller er det en statsansatt som er dritings på jobb? 

  Det kommer faktisk helt an på intensjonen bak utsagnet.

   

  Synes du dette var interessant?

  Del gjerne innlegget, hvis du vil at flere skal få med seg det viktige budskapet. (Oppfordring inspirert av den fine kommentaren til hverdagspost.)

   

 • Publisert: 11.07.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Vegetariske Kristin?

 • Publisert: 09.07.2017, 19:10
 • Kategori: Blogg
 • Veggis er et språk jeg har hatt vanskeligheter med å gjøre meg forstått på. Mest fordi de andre jeg har møtt som snakker, eller rettere sagt lever veggis, har hatt en lei tendens til å være sinte. Og da gjerne også sinte på meg, selv der vi har vært enige. Ikke like sinte som dyrevernere med navnetrekket sitt i Noah, men det finnes vel også eksplosive kryssblandinger her som har begges harme i seg.

  Vegetarprosjekt fra Misscarrot?

  Misscarrot utfordret meg i leserens uke til å leve uten kjøtt, hun foreslo liketil å ha det som et gående prosjekt over lengre tid enn bare den uka. Dokumentere fremgang og tilstanden i prosjektet. Der melder jeg pass altså, beklager. Jeg har skrevet om mat en par-tre ganger tilbake i den tidsalderen da jeg tenkte at det er noe en gjør som blogger. Før jeg fant ut at det er i alle fall ikke noe jeg gjør eller trives med. Bildetakingen og trinn for trinn oppskrifter og alt det der? Å herre min gjesp så lite givende det var for meg. 

  Det å gå på et langvarig "skrive om maten min"-prosjekt for meg, vil være det samme som å miste all livsgnist. Eller i det minste all bloggnist. I og med at jeg liker denne hobbyen, har jeg ikke lyst til å kræsje steindau inn i inspirasjonsveggen frivillig.

  Cute Santa girl with lollipop
  Jul, juli? Nært nok. Juletemaet i bildene fortsetter i leserens uke.


  Licensed from: Anna Om / yayimages.com


  Vil likevel hedre intensjonen

  Jeg vil klassifisere meg som en "spise alt mulig og så variert som mulig-aner."  Innimellom er jeg til og med potetgullianer. Men det jeg skal gjøre, i og med at jeg ikke kaster meg inn i et større prosjekt, er å ta for meg intensjonen bak det hele, som jeg synes er prima: spise mer bærekraftig for samfunnet som helhet.

  Det har seg nemlig sånn at jeg allerede har vegetariske dager, ut fra definisjonen fra kommentaren til misscarrot, der fisk er innafor. Det er bare det at jeg tenker ikke over dem engang. Det finnes dager da middagen består av fiskepinner eller laks, frokosten er noe havregrynsk og kveldsmaten ei brødskive med noe ikke-kjøttsk. Slike dager bare kommer naturlig. Og det bør de hos langt flere kunne gjøre, uten å gjøre et stort poeng ut av det. Det er jo ikke akkurat en OL-prestasjon vi snakker om? Kjøttfrie dager burde være enkelt å gjennomføre for alle. Så enkelt at begrepet burde være utdødd og en ikke-sak, at det kom helt naturlig.

    

  Det trenger ikke være utskremte og utdødde grønnsaker en ikke har hørt om, hippiehår, slengbukser og moder jord for å være vegetarisk. En grøtbolle holder i massevis. 

  Christmas girl eating cake
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com


  For strengt hylekor?

  Jeg vet at enkelte vegetarianere blir så strenge mot omverdenen at de skremmer buksevann på den egentlige intensjonen. Hvis en forbinder vegetarianere med "noen kjempesinte raringer", noe som er en helt reell oppfatning i enkelte miljøer, er det ikke like lett å nå gjennom med budskapet sitt. Mange tar også på seg dyrevernhatten når de skal snakke vegetarmåltider, og da vet jeg, av erfaring, at enda flere faller av.

  Mennesker hater at andre forteller dem hva de ikke får lov til. Bare prøv på ungene til naboen om du ikke tror meg. Da er det bedre å lage maten, og kanskje ikke en gang gjøre et nummer ut av at det ikke er kjøtt der?

  Lov meg dette om du blir vegetarianer!

  Men lov meg en ting;: skal du først gå vegetarisk - pass på at du får i deg alle de næringsstoffene kroppen din trenger. Spesielt viktig er essensielle fettsyrer og aminosyrer. Vegetarianerens bestevenn bør være egg, bare så det er sagt. Alle næringsstoffer kroppen trenger, unntatt vitamin c, i en bitteliten, hendig pakke.

   

  Hva tenker du om veggisliv og kjøttfrie dager?

  #vegetar #veggis #veggiskristin

 • Publisert: 09.07.2017, 19:10
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Hei, jeg heter Kjøttmeis Kvasi!

 • Publisert: 07.07.2017, 12:19
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke alle navn jeg synes er like fine. De siste årene har jeg bestemt navnene til tre små mennesker som de forhåpentligvis skal leve godt med resten av livet. Og i en sånn prosess er en innom mye rart. Navnekaruseller, diskusjoner og topplister, slekt, venner og uvenner. Før en lander på noe en finner makeløst og passende for sitt bruk.

  Men hva jeg finner makeløst trenger ikke nødvendigvis være din tekopp. Trenger ikke engang stå i tekoppskapet ditt. For det er jo sånn at navn er en ganske stor del av identiteten vår, og noe som er ganske synlig gjennom livet.

  Odd Simen i England

  "S" ville i forbindelse med leserens uke at jeg skulle si litt om livet til Odd Simen i møte med England. Vel, det livet kommer helt an på Odd Simen selv. Enten legger han selv alle misforståelsene som kan ligge i navnet sitt på engelsk på sølvfat og beklager egen eksistens, eller hever hodet. Jeg heier litt på sistnevnte.

  Misforståelser

  Uansett hvilket navn du har, vil det kunne være anledninger det ikke passer så godt. For min egen del, har jeg ikke det mest religionsnøytrale navnet, for eksempel. Lange dobbeltnavn i kombinasjon med to lange etternavn, sliter også litt i møte med skjemanorge, og får ikke plass. Navn med ekstreme assosiasjoner kan være en utfordring. Og sammensetninger av bokstaver er dømt til å bety noe annet på et eller annet språk, enten det skjer skriftlig eller muntlig. Tror jeg i alle fall.

  Men klart, heter du Kjøtttmeis Kvasi, har foreldrene dine gitt deg et litt tøffere utgangspunkt enn mange andre. Ta det som en utfordring!

  Har du noen tanker om navn du vil dele med meg?


  #navn #navnevalg

 • Publisert: 07.07.2017, 12:19
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Den gode fe? Sånn ligger det an.

 • Publisert: 02.07.2017, 00:54
 • Kategori: Blogg
 • Wow, en kan bli svett av mindre. Ikke bare er det tropisk vær og greier her, men det er jammen så mange gode ønsker fra dere at topplokket koker av gode ideer. Jeg har i dag frekventert barføtt fotbekledning og inntatt hagemodus med vannspreder, blomsterplanting og utemiddag. Nær sagt familielivet i blikkstille perfeksjon.

  Hodet jobber på spreng for å oversette ønskene deres til noe spennende, givende og Kristinsk. For skal det på denne bloggen, skal det jammen pakkes inn i mine farger, mine ord og min personlighet også. Det tar bare litt lengre tid enn planlagt på grunn av dette sommerprosjektet som har dukket opp utendørs.

  santa girl vacation
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com

  Leserens uke har formert seg!
  Leserens uke har derfor formert seg litt og blitt til leserens uker. Du vil derfor ha kontroll litt lenger enn først planlagt, slik at jeg rekker å gjennomføre ønskene dine på en best mulig måte. Og vet du, det er faktisk helt amazing, for dette er virkelig ikke noe jeg tar lett på, jeg har oppriktig lyst til å løse minst et av ønskene til alle som har kommet med ønsker. For å si det enkelt; den gode fe er fortsatt god, men ikke så effektiv som hun trodde.

  For å oppdatere deg litt, i stikkordsform, på hva du kan vente deg fremover;

  Misscarrot har ønsket seg et vegetarprosjekt.

  Seljordslia har ønsket seg en dag da jeg er veldig lite meg, og rapport fra den. Ift oppførsel og utseende.

  S har ønsket seg noe på navneforvirring norsk/engelsk.

  Daniel har ønsket seg vlog, noe på brettspill og liste over favorittblogger.

  Hilde har ønsket seg at jeg skriver om noe/noen som jeg ser opp til, som inspirerer meg eller som har forandret mitt syn på noe.

  Frodith har ønsket seg fotoshoot/antrekk. Denne er allerede planlagt, og vil dukke opp så snart fotograf, barnepass og tid møtes i origo. Dvs: jeg er på saken. Fotoshoot ble nemlig stemt frem som den av de 5 tingene som skremmer meg jeg må gjennomføre.

   

  De ønskene som er under gjennomføring/ er oppfylt:

  Pandacats gå med ulike sokker resten av uken.

  Due sin " sprade rundt i bikini og legge bildene på bloggen".

   

  Noe du gleder deg til? Noe annet du vil ønske deg i leserens uke?

  #leser 

 • Publisert: 02.07.2017, 00:54
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • "Du ser litt rar ut"

 • Publisert: 28.06.2017, 11:02
 • Kategori: Blogg
 • Hvordan er det egentlig? Å løpe sokkebeint i mykt gress? Hvordan er det å få slengt "du ser litt rar ut" etter deg? I dag har jeg løpt rundt på plenen i to ulike sokker, og mottatt reaksjoner på det.

  Jeg kommer faktisk til å gå med to ulike sokker resten av uken. Ønsket kom fra pandacat i forbindelse med leserens uke, som er en gigantisk spørsmålsrunde der du kan ønske deg nærmest hva som helst på denne bloggen. Har du ikke sendt inn ditt ønske enda, kan du gjøre det her.

  Reaksjoner

  Reaksjonene så langt har gått på at jeg går med sokker uten sko, og at det slettes ikke er lov. Og at jeg ser veldig rar ut. Har foreløpig ikke lagt det på vonbråtenkontoen, og lever godt med både meg selv og reaksjonene.

  Har dog ikke møtt noen voksne, ikkebeslektede eksemplarer å teste reaksjonene til. Må kanskje finne frem sandaler for å kjøre skikkelig sokker i sandaler hvis jeg skal på butikken?

  Girl puts Christmas socks
  Fortsetter juletemaet på bildene ut leserens uke. Jula varer helt til juli?

  Licensed from: Madhourse / yayimages.com

  Hvordan føles det så langt?

  Å gå med to ulike sokker er ikke så annerledes fra å gå med to like. I dag har jeg nemlig valgt to med lik lengde og tykkelse. I morgen har jeg lagt klart en ullblandingssokk og en ankelsokk, for å se om det bidrar til et større ubehag.

  Visste du forresten at "orphan socks" er et uttrykk for det vi på norsk kaller single sokker? Det visste ikke jeg, før Yay images sin bildetjeneste fortalte meg det i stad.

  socks on the clothesline
  Licensed from: luiscar / yayimages.com

  Resten av uka
  Jeg er ikke så nøye på dette klesgreiene med mindre det skjer noe spesielt, så akkurat denne sokkegreia mener jeg skal være overkommelig. Men vi får se. Bildet av sokkeutvalget for resten av uken, kommer på Facebooksiden til bloggen i løpet av dagen, så husk og lik den om du vil få det med deg. Sist jeg skrev om ulike sokker i Din selvopptatte rockesokk, satte jeg søkelys på det negative med alle disse "bry seg"-stuntene i sosiale medier. Om du skulle få lyst til å lese litt oppgitt-Kristinsk.

  Hva er motivet på de kuleste sokkene dine? Tror du jeg klarer utfordringen?

  Håper du vil bidra til at denne leserens uke blir akkurat det du ønsker deg.

  #sokker #ulike

 • Publisert: 28.06.2017, 11:02
 • Kategori: Blogg
 • 13 kommentarer
 • Leserens uke - hva ønsker du deg?

 • Publisert: 27.06.2017, 12:52
 • Kategori: Blogg
 • Leserens uke er en konseptuke jeg har prøvd før, og det var så fantastisk gøy at jeg bare må gjøre det igjen. Det fungerer på den måten at du ønsker deg noe, og jeg prøver å levere etter beste evne. For hva skjer egentlig hvis du bestemmer?

  Hva kan du gjøre i leserens uke?

  Du kan velge å spørre spørsmål på samme måte som til en spørsmålsrunde, hvis det er det du har lyst til. Eller du kan be meg teste ut noe nytt på bloggen, skrive mine meninger om et tema, kverulere på noe eller nærsagt hva du måtte ønske. Kanskje lurer du på mine favoritter innenfor et gitt tema? Eller er det et tipsinnlegg eller podcasttema du alltid har ønsket deg? Dette er med andre ord uken din.

  Du har mulighet til å ønske deg nærmest "hva som helst". Men, i motsetning til ånden i lampen, kan det være jeg må melde pass dersom det ikke er gjennomførbart. Men da vil du selvfølgelig få enten en saklig eller usaklig begrunnelse, alt etter hvor spørsmålet ditt ligger på gjennomføringsskalaen. Det siste der sagt med den ironien du kjenner igjen om du har vært her på besøk før.

  Så mye kontroll over noen annens blogg en hel uke, er det ikke sikkert du har hatt før.

  Composite image of festive little girl showing poster
  Hvis dette bildet ikke skiller seg ut i feeden din på Facebook i Juni, så er det jammen ingen bilder som gjør det.


  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Jeg setter meg her og krysser fingrene for at du har både spennende og skumle planer for uken. Leserens uke på Kristin.blogg.no er offisielt åpnet.

  #kristinbloggno #lesernesuke #moro #gledermeg

 • Publisert: 27.06.2017, 12:52
 • Kategori: Blogg
 • 21 kommentarer
 • Selvtillit er en ødelagt kopp!

 • Publisert: 23.06.2017, 11:03
 • Kategori: Blogg
 • Den som sier at selvtillit ikke er viktig for lykke lyver. Selvtillit for meg handler nemlig om styrken til å være deg selv. Kanskje både på tross av og på grunn av andres forventninger og reaksjoner. 

  Selvtillit er en ødelagt kopp!

  Du har bare 1 kopp med selvtillit. Og denne ene koppen har hull i bunnen, slik at selvtilliten siver sakte ut, og du må fylle på med jevne mellomrom. Sånn er det for de fleste. Det er lettest å være seg selv hvis man får en eller annen positiv bekreftelse på eksistensen, og det igjen bygger selvtillit. Det er lettest å få selvtillit etter du har mestret en oppgave, og kanskje svinner den litt hen i de stunder det er lenge siden sist seier. Det er også lettere å få selvtillit i selskap med andre som vil deg vel, fremfor å gjøre hullene i koppen din større, trykke deg ned eller ubevisst røre ved områder ved deg selv som gjør deg usikker. Noen få av oss har funnet teipen og renner over av selvtillit uansett situasjon, men for de fleste andre er det et hull der, og det må fylles på.

  Noe de fleste er klar over, er at vi kan gjøre uopprettelig skade på andres kopp. Vi kan lage riper eller skår i koppen som gjør at selvtilliten siver ut ekstra fort. Kanskje er dette kun synlig i møte med oss, men enkelte ganger kan vi lage så dype skår at deler av koppen knuses, og det blir en evig tappekran for vedkommendes selvtillit. Vi kan påvirke noen til å prøve å være noen annen enn seg selv ved å ta noe av selvtilliten. Smaken av denne setningen er mer enn bitter.

  the angry cup
  Licensed from: delta_art / yayimages.com

  Kanskje har vedkommende møtt mange, kanskje er koppen så full av skår og hull at den knapt henger sammen. Da er det opp til hver enkelt, både eieren av koppen, og de rundt, å se dette. Observer ditt medmenneske og vær oppmerksom på lav selvtillit. Se på det som en utfordring og let etter de andre kvalitetene. For om du anerkjenner dem, vil de på mystisk vis kunne fungere som superlim for vedkommendes kopp. Den vil fortsatt være skjør, med mulighet for å gå i stykker, men den vil inneholde vesentlig mer enn hvis en ikke gjorde noe som helst. Kanskje vil også personligheten blomstre sammen med litt mer selvtillit.

  For meg personlig er det godt å gi seg selv lov til å bli usikker. Det er helt greit å kjenne at man ikke har himmelvendt nese i enhver situasjon. Men min lykke avhenger av at jeg aldri peker nesen i bakken og unnskylder min eksistens. En trenger ikke uhorvelige mengder selvtillit, bare en liten, skjør kopp. 

  Du skal ikke tro at du er noe - du skal vite!

   

  Dette innlegget ble først publisert på min gamle blogg i forbindelse med en bloggchallenge. Nå i dag får du lese det, fordi jeg har bursdag, og har lyst til å gi deg noe av det fineste jeg har skrevet, og kanskje også det viktigste jeg har skrevet. Dette er noe som står sterkt hos meg, å verne også om andres selvtillit, og sånn sett er dette innlegget en liten del av min personlighet. Håper du liker det!

  #selvtillit #kopp #omsorg #medmenneskelighet 

 • Publisert: 23.06.2017, 11:03
 • Kategori: Blogg
 • 18 kommentarer
 • De fem beste innleggene?

 • Publisert: 21.06.2017, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg lyst til å vise deg mine favoritter. De 5 innleggene jeg har vært mest fornøyd med på denne bloggen. Er det de samme som du likte best? Som vanlig åpnes linker i et nytt vindu her på bloggen, så du kan trykke uten å bli ledet bort fra dette innlegget.

  1. Flink pike innelåst i gruppearbeid.

  Kanskje det nærmeste du kommer et rent kåseri. Ubeskjedne spark til den voksende gruppearbeidtrenden i samfunnet, og hva det egentlig fører til for oss flinke piker. Med hjelp av lånte, dramatiske formuleringer fra nyhetsformidling.

  2. Det er din feil at topplisten er dårlig.

  En adressering til deg med ansvaret for hvordan topplisten faktisk ser ut, og hva du kan gjøre med det.

  3. Kommentar til "Hvor ble alle helsesøstrene av", i Aftenposten Si:d. 

  Jeg er egentlig veldig fornøyd med de fleste av innleggene mine under meninger, da de stort sett er skrevet på en blanding mellom essay og kåseri, fullstappet av retoriske spørsmål. Dette svaret til kronikkforfatteren i Si;d er jeg spesielt fornøyd med. Hva er egentlig en helsesøster, og når mener jeg det er behov for en? 

  Smart boy learn to write
  Licensed from: franky06 / yayimages.com

  4. Blogginnlegg med nødutgang

  Kanskje verdens første blogginnlegg med nødutgang? Dette er ren ordlek, suppe på spiker og setningskverulering på sitt beste. Og når jeg da sier beste, er det i mitt hode - for dette synes jeg er skrekkelig moro å skrive. Pluss at jeg liker å lage konsepter, og dette er et nytt et.

  5. Hele den interaktive påskekrimmen min.

  Ren tullball, forkledd tidvis i et vanskelig tilgjengelig språk. Med statistikk og avstemninger underveis. Hjelpes min hvor jeg koste meg da jeg laget denne. Tenk å lage så mye moro for seg selv ut fra et eneste spørsmål da: "Hva skjedde egentlig da Martin Johnsrud Sundby ble nedkjørt av en skuter under Birkebeinerløpet?"

   

  Det var mine favoritter. Fortell meg gjerne hva som er din favoritt her på bruket, om det er av disse eller et annet innlegg. Det hadde vært ekstremt moro å høre. 

   

  Kanskje vil du også skrive et sånn innlegg slik at jeg får se fem favoritter fra ditt arkiv? 

  #favoritter #favoritt #blogginnlegg

 • Publisert: 21.06.2017, 10:25
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • Blogging utenfor komfortsonen

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • Litt vondt i magen. Livet her utenfor komfortsonen er ikke så ok. Du har gjort alt for at jeg skal ha det greit, kommet med helt fantastiske tilbakemeldinger. Og fortalt meg at det ikke er skummelt. Men skal jeg fortelle deg noe? Det er skummelt. Gårsdagens publisering av novelle på blogg, var edderkopp-på-leggen skummelt.

  Jeg har alltid elsket å skrive, og siden jeg kom i gang med bloggskriving, har jeg fokusert på typer innlegg som speiler hvem jeg er. Ironisk til beinmargen, rett frem og glad i å formidle eller lære bort. Det du leser, er det du får. Det vil de fleste som noen gang har snakket med meg i en skriftlig chat kunne skrive under på. Det er ikke bestandig like enkelt å finne igjen meningen oppi den sarkastiske suppa som innimellom blir servert. Og jeg kan til tider skrive masse. Jeg mener at jeg alltid har vært sånn, og trives sånn.

  Røsker bort standfoten

  Men når det kommer til noveller, forsvinner det ironiske beinet. Det blir som å røske standfoten bort under den standhaftige tinnsoldat. Handlingsrommet blir så mye mindre. Jeg får ikke lagt "meg" i det jeg skriver. Det er fantasien min som står alene tilbake på papiret. Og det er kjempeskummelt. Litt nakent, for å gjenbruke et oppbrukt uttrykk. 

  For det er ikke sånn at jeg sier at dette novellegreiene er skummelt for å fiske sympati. Jeg gjør meg heller ikke til. Hver gang jeg har vært innom bloggen min etter jeg la ut novellen, har jeg vurdert å trykke på "skjul innlegg". Fordi det var den letteste veien inn i komfortsonen igjen.

  Cute scared boy
  Licensed from: Jaykayl / yayimages.com

  Tolkningen ligger hos leseren

  Det er ubehagelig at en i noveller legger tolkningen i leserens fang på en helt annen måte enn ved et "sånn bruker du Surveymonkey på blogg"-innlegg. Du kan jo velge å tolke sistnevnte også, men da foreslår jeg egentlig at du finner deg en ny hobby. Det er vanskelig å la oppfattelsen av det en har laget, leve videre hos deg som leser. Fordi det kan medføre at du tolker meg på de måtene jeg er livredd for. De måtene jeg vet ikke stemmer med sannheten, men du som ikke kjenner meg, kan tro at er sannhet. At du tolker meg til å være enkel, overfladisk eller klisjepreget. Og forutsigbar.

  Heldigvis har ingen enda fortalt meg at de skjønte slutten fra første linje, så det er en slags trøst oppi det hele. Har du ikke lest novellen, kan du gjøre det her.

  Jeg trenger kanskje å bli vant til å ha det ubehagelig her utenfor komfortsonen, og det er helt rørende hvor god mottakelse jeg har fått fra dere. Men å si at det siste døgnet har vært lett som en lek, det er en overdrivelse. Uansett - takk!

  Har du noen gang befunnet deg utenfor komfortsonen? Hvordan var det?

  #skummelt #skremmende #novelle 

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • 18 kommentarer
 • Følelser i busskuret?

 • Publisert: 19.06.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Det du ikke kan se

  "Jeg bare lurte på om du kunne hjelpe meg? Du skjønner, har glemt brillene mine og klarer simpelthen ikke lese denne bussruten." Mannen som sitter i busskuret smiler mot meg. Kan ikke annet enn å tenke på Even, storebror. Litt sånn ubestemmelig å se på, aldersmessig, men sikkert godt plassert midt i førtiårene. Jeg lener bagasjen mot glassveggen på utsiden, og går inn for å hjelpe.

  Han fortsetter samtalen, litt ukomfortabel. "Jeg vet den linja tilhører karer som er dobbelt så gamle som meg. Prøver ikke sjekke deg opp altså, æresord. Lesebrillene mine ligger igjen i bilen". Jeg kjenner et smil brøyte seg vei i ansiktet mitt, går de siste nødvendige skrittene og strekker meg høyhælt mot tavla. "Hvilken rute skal du ta?" 

  "Jeg venter på nummer 5. Eller prøver å vente da. Blir det ikke litt sånn når en ikke har den ringeste anelse om hvor lenge man skal vente?"  Mannen legger igjen et lurt smil i munnviken og nærmest venter på min respons. Enkelte ganger kan jeg bli brydd av slike samtaler, men noe er veldig annerledes her. Han har liksom en trygghet og ro som tiltaler meg, og en behagelig, selvsikker utstråling. Som om ventetiden slett ikke betyr noe som helst.

  "Nå var du heldig, den kommer om 20 minutter." Tenker litt og slenger inn et beskjedent, " 5 minutter kortere venting enn meg det."  Det er ikke ofte jeg prøver å flørte, og skuffelsen er derfor ganske stor. "Unnskyld, hva sa du? Mistet konsentrasjonen litt der, må være varmen." Jeg gjentar meg selv, denne gangen med en mer overbevisende, flørtende tone. Setter meg så ned, litt for nærme på den harde bussbenken.

  Rear of middle aged woman communicating with man while sitting on bus stop
  Licensed from: moodboard / yayimages.com
  Hvor lenge vi sitter der før jeg hadde fortalt han både hva jeg heter og den teite anekdoten om avløserjobben på nabogården, vet jeg ikke. Men en snikende følelse av tilhørighet begynner å bre seg i kroppen. Han forteller også, svært ivrig, og gleden min er enorm da det går opp for meg at han har en hoppende fortellerstil full av anekdoter akkurat som meg. Innimellom virker han så ivrig at han stotrer ordene, eller stopper, nærmest for å la meg fullføre setningene. Sjenerte menn virkelig er i en klasse for seg!

  Buss nummer 5 kjører inn på bussholdeplassen, men han gjør ingen mine til å reise seg. Er jeg faktisk så heldig at han føler noe av det samme? Jeg velger å holde pusten til dørene lukkes og bussen kjører avgårde. "Ble fort litt til å vente nå da, eller?", sier jeg ertende. Han ser spørrende på meg. "Ja, busser kommer vel og går i godt selskap", konkluderer jeg. Han smiler. 

  "Bussen ja. Jeg liker å prate." Og der var den tilbake, varmen. Forbanner meg selv litt. Kan ikke gjøre han den samme æren akkurat. Bussen som kommer om 5 minutter, den må tas. Har ikke all verdens tid, aldri bedt en mann på date før, men en gang må vel være den første? 

  Jeg unnskylder meg og går utenfor glassruten for å hente bagasjen min. Bruker litt tid på å fikle frem en penn og en papirlapp. Skriver Siren og telefonnummeret mitt sirlig og stramt. Trekker et lettelsens sukk i det den flotte fruen på fortauet ikke stopper og setter seg ved han. Hadde vært typisk min flaks om hun var kona, liksom. Fyller lungene med nervøs luft før jeg går inn i skuret igjen. 

  Hånden med papirlappen strekkes mot han, og jeg fryser til. Blikket som treffer meg ser en fremmed: "Jeg bare lurte på om du kunne hjelpe meg? Du skjønner, har glemt brillene mine og klarer simpelthen ikke lese denne bussruten." 

   


  Del gjerne historien om du har lyst. Alzheimer vises nemlig ikke utenpå...

   

  #alzheimer #tidligalzheimer #vanskermedåfinneord #hukommelsessvikt #manglertidsbegrep #stotre

 • Publisert: 19.06.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 22 kommentarer
 • Takk til den fantastiske leseren!

 • Publisert: 18.06.2017, 19:43
 • Kategori: Blogg
 • Når en skriver blogg, er det ikke til å komme unna at det blir mye meg,meg, meg. Så i dag tenkte jeg egentlig jeg å si litt om deg, deg, deg, og hva du betyr. Den som sier det er lett å starte blogg etter at man har gått inn i the dark ages sammen med Darth Vader aldersmessig, tar feil. Ikke bare skal du krangle med dine egne indre fordommer og skrømt, men du har også en vegg av både mistillit og fordommer fra verden rundt å bryte gjennom. Derfor er det så inni regnfrakken godt å ha deg! 

  Du gjør det lett du. Mange som blogger mener de har verdens beste lesere, men de tar feil, for det er det jeg som har. Jeg har jo deg! Best på tilbakemeldinger, best på kommentering, best på Facebook og best på støtte. Du bryr deg ikke om hvor spaca ideer jeg hiver på deg. Du leser og du gir meg vanvittig energi. Bare ved å være deg. Selv når jeg er på bærtur i stedet for fisketur, hiver du over en sydvest til støtte.

  loving couple reads a book
  Smask på kinnet til deg, fordi du er så umenneskelig kul!

  Licensed from: Oksana Kukuruza / yayimages.com

  Har du tenkt over hvor viktig akkurat du er for meg? Du som kunne valgt å late som du ikke visste om denne bloggen, som kunne brukt tiden på å legge frem klær til ungene eller gå en ekstra runde med hunden i regnponcho. Men du valgte meg. Og gjør det igjen. Står klar med paraplyen når jeg har dummet meg ut, og oppmuntrer meg til å gjøre det på nytt. Både skrive og dumme meg ut. Og uansett hvor lite mening det gir,  stoler jeg nok på deg til å tro på deg.

  Derfor vil jeg jammen velge akkurat deg. Av alle lesere i hele verden, velger jeg meg deg. La oss ta på en gummistøvel hver og slepe oss frem gjennom denne bloggmyra. Jeg med kart og du med kompass og utestemme når jeg har mistet veien. Fordi jeg har en følelse av at vi hører sammen, du og jeg.

  TAKK for at DU leser bloggen min! Stor klem fra Kristin

   

  PS: Jeg lar "avstemningen" av hvilken av de 5 tingene som skremmer meg jeg må gjøre, gå ut kvelden, så det nærmer seg slutten for å hive inn sin mening der.

  #leser #takk #unik #best #fantastisk

 • Publisert: 18.06.2017, 19:43
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • 5 ting som skremmer meg skikkelig!

 • Publisert: 16.06.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • Mange bloggere har denne typen lister, og i dag er det min tur. Jeg skal fortelle deg 5 ting som skremmer meg, og , som vanlig på denne bloggen, er det en tvist. En av tingene som skremmer meg, skal jeg gjennomføre. Fordi livet befinner seg på utsiden av komfortsonen. Og for å slippe ansvaret for eget liv en liten stund, har jeg tenkt å la det bli opp til deg hvilket punkt som skal gjennomføres.

   

  Invitere vennelista til å like Facebooksiden til bloggen min 

  Dette er en ting som henger igjen etter den der første absurde frykten for å skrive blogg dempet seg litt. Det er jo fortsatt flaut å blogge, og selv om jeg gjerne vil, klarer jeg ikke gi helt blanke i hva folk mener om meg og det jeg driver med. Jeg er forkjemper for det til de grader, men akkurat på dette "Jeg heter Kristin, og jeg skriver blogg", knyter det seg innimellom i magen. Å gjøre det synlig for alle jeg er venn med på Facebook er tett knyttet til denne frykten.

  Fotoshoot 

  Jeg kan vel neppe tenke meg noe mer uaktuelt enn å dra til fotograf for å ta bilder av meg. Eller spørre en venninne om å bli med sånn at vi kan ta en photoshoot. Av meg. Stå og posere mens en hel bråte med folk går forbi. Ukomfortabelt, klumsete og clueless er tre ting jeg ikke har så mye til overs for. Denne inneholder alle tre.

  Frightened woman
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


   

  Video på nett

  Mye av det samme som med bilder kan man kanskje si om video, bare at der har man i tillegg min hang til å knytte ironi og humor til det meste å forholde seg til. Og at jeg kan prate meg helt til Midt-østen uten å bli bedt om det. Frykten for å ende som en hårtvinner uten peiling på det en skal si, er selvfølgelig i aller høyeste grad reell.

  Skrive skjønnlitterære fortellinger

  Mange av de bloggene jeg leser, er veldig flinke til å skrive skjønnlitterære fortellinger. Med skildringer, følelser og oppdiktetede scenarier. Det er en av de tingene jeg synes er litt skremmende. Jeg vet ikke hvorfor, noveller var alltid min greie på norsktentamener, men det føles kanskje som man åpner opp en litt mer følsom del av kreativiteten enn det man nødvendigvis er komfortabel med. Og at det er vesentlig lettere for den indre kritikeren å rakke ned på.

  MLM

  Møte med MLM-, eller Multi-level-marketingselgere skremmer meg fordi jeg til dags dato ikke har møtt en eneste en som kan være med på en kritisk tilnærming til hverken det de selger eller kompensasjonsmodellen. Det meste av kritiske spørsmål blir møtt av "det er fordi du ikke skjønner det, jenta mi, du forstår mer etter du har vært med meg på *STJERNERIØYNENEEVENT*". Hvis kosttilskuddet ditt innholder 300 ganger anbefalt dagsdose av A-vitamin som videre kan gi leverproblemer, er det vel ikke så himla mye rom for misforståelser? Jenta mi?

   

  Skjebnen i dine hender

  Da er det opp til deg. De fire første punktene er ting jeg skulle ønske jeg turte. Den siste har jeg hivd inn rett og slett for å leve farlig, om så er kan jeg bli Norges første dønn ærlige og pessimistisk på vegne av egne produkter-MLMselger.

  Hvilken av de 5 tingene som skremmer meg, bør jeg gjennomføre?
   

  Har du ikke fått med deg dagens innlegg som beviser en gang for alle at alt ikke alltid er som det ser ut ved første øyekast, finner du det her.

  #skummelt #skremme #hjelp #dettevarendumide

 • Publisert: 16.06.2017, 20:40
 • Kategori: Blogg
 • 22 kommentarer
 • "Sunn fornuft"-plakaten;blogg eller podcast?

 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har ikke signert "sunn fornuft"-plakaten og har ingen planer om å gjøre det heller. I dag leste jeg et innlegg på Martine Halvorsen sin blogg, der hun ber de som ikke har signert svare henne hvorfor. Svar fra meg skal du få, Martine, men ikke før i kveld. Spørsmålet er bare om det skal være i bloggform eller i en podcast? Det kan jo du som leser få bestemme. Red.anm: podcast ble stemt fram, og podcast skal det bli. Jeg skal gå gjennom plakaten, punkt for punkt. Men det generelle lydnivået i huset tilsa at det ble en bakgrunnsblogg først.

   

   

   

 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Edderkoppdrama på badet

 • Publisert: 07.06.2017, 20:07
 • Kategori: Blogg
 • Hva skjer egentlig med hodet etter man har blitt mamma? La meg gi deg en stk historie fra virkeligheten som illustrerer et kritisk avvik fra normalreaksjonen min. Sjokkerende vil en kanskje kunne si.

  Dautrøtt mammazombie på badet

  Etter lange dager kommer de korte netter, og disse innledes oftest med et slags skynde seg før man sovner-rituale rundt omkring i huset. Og i går var intet unntak. En tur ned i vaskekjelleren for å henge opp klær, sette de siste koppene inn i oppvaskmaskinen, hive noen klær i skittentøyskurven, legge frem barnehagetøy og mange andre, spennende formål ble gjennomført. Siste etappe før tannpussen var en rask runde ut i søppelstampen med restavfall, siden søppelbilen skulle på oppdagelsesferd i dag.

  Helt greit overfornøyd med dagens lengde, var det derfor en trøtt person som sto foran speilet for tannpussing. Hvis jeg er helt ærlig, også litt i ørska. Og det gjorde slett ikke det som hendte videre noe mer behagelig. Jeg rakk i det minste å ta frem hårbørsta før det skjedde.

  Dramatikk under hårbørstingen

  For tror du ikke, sånn helt utav det blå at en edderkopp på størrelse med Narnia plutselig spankulerer oppover den intetanende, venstre overarmen min? Nå kan du argumentere for at så store edderkopper ikke finnes, men godt for argumentasjonen, så gjør ikke Narnia det heller. 

  Halloween Costume
  Aslan var også trøtt, og lite interessert i å hjelpe.


  Licensed from: carlush / yayimages.com


  Hva skjedde så?

  Min pre-mammaversjon ville hoppet nesten opp i taket, veivet febrilsk med hendene og satt i et akkurat passe primalhyl. Som om det noen sinne har drept noen Narnia-edderkopp. Men hva gjør mammaversjonen?

  Hun har innebygd refleks, så den første tanken ved synet av en edderkopp er: vekk nå for all del ikke ungene! Uansett hva som skjer - ikke ødelegg et eneste minutt av dyrebar søvn unødvendig! 

  Kvalifiserer ikke det for å være på trynet, er det ingenting som gjør det. Hvor har noen gjort av de naturlige refleksene mine? Har ungene stjålet hoppingen, er det derfor det er så full fart i huset? Gjør hva du vil med meg, allmektige Narniaedderkopp, bare jeg kan få sove biiiiiittelittegrann, liksom.

  Enden på visa var at jeg klappet edderkoppen rimelig bestemt på hodet med hårbørsten, såpass at armen nok får et merke der i noen dager. Deretter falt den selvfølgelig levende ned og trippet avgårde mot friheten. Jeg ristet meg gjennom det som lå på gulvet, og fikk presset fyren halvveis ned i gulvbelegget før jeg putta han ned i kloakksystemet med hjelp av vegghengt toalett.

  Men fortvil ikke, mammahjernen er ikke helt i ustand. Damer som ikke er glad i edderkopp, spyler for evig og alltid to ganger. Uansett hvor dødt vesenet er.

  Har du opplevd at din egen reaksjon ble noe helt annet enn forventet noen gang?

  Og; skyller du edderkoppen to ganger?

  Lik hårbørsteedderkoppdødaren på Facebook.

  #edderkopp #badet #skrekk #narniastor #skummel #hvaiallverden?

 • Publisert: 07.06.2017, 20:07
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • 5 smarte snarveier til bedre ideer - tipshefte

 • Publisert: 06.06.2017, 15:32
 • Kategori: Blogg
 • I dag er jeg ute etter noen prøvekaniner som har lyst til å teste et tipshefte med snarveier til bedre ideer, som du ser på bildet under. Hvis du vil ha det sender du meg bare en melding på Facebooksiden eller skriver i kommentarfeltet her hvorfor du vil ha det. Enkelt og greit.   Jeg har flyttet meg fra mitt kjære Paint og over til Canva for anledningen, og tester ulike måter å bruke siden på. Denne gangen altså et tipshefte.

  Løp inn på Facebooksiden og send en melding dersom du er den prøvekaninen jeg leter etter.

  #tips #tipshefte #canva #kreativitet

 • Publisert: 06.06.2017, 15:32
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • Blogging, en konstant reise i feil?

 • Publisert: 03.06.2017, 20:23
 • Kategori: Blogg
 • "Feil sted, feil plass, feil rom, feil tid. Æ har ei feilkalibrert tidsmaskin." Hopalong Knut beskriver bloggeriet ganske godt i refrenget på sin slager "Feilkalibrert tidsmaskin." Det er akkurat sånn det føles å skrive blogg. Og jeg skal fortelle deg hvorfor.

  Feil plass

  For det første, vil jeg for evig og alltid være på feil plass. Jeg skriver på en plattform der majoriteten er helt annerledes enn meg. Og som regel går ikke det i min favør akkurat. De fleste av medbloggerne lurer sikkert på hva denne jenta med til dels skarpe meninger om både kroppsideal og dobbeltmoral gjør i denne delen av bingen. De fleste som mener de vet noe om blogging mener i tillegg at det virker uproft at jeg bor her. Akkurat her jeg er. Og mange jeg kjenner vil ikke ta i bloggfenomenet med tang engang. Jeg skulle nok vært så mye, mye yngre og kunnet skylde på alderen. Eller allerede før jeg visste om blogging var noe jeg likte, vrengt lommene i jakten på den perfekte bloggadresse.

  Http Error 500, Internal Server error page concept
  Licensed from: stevanovicigor / yayimages.com

   

  Feil på feil i innlegg

  Noen ganger har jeg tatt meg selv i å skrive innlegg som har så tette skott at de ligner en leksikonartikkel. Med forbehold lagt inn i hvert avsnitt, og oppklaringer av misforståelser som enda ikke har oppstått. Da blir det litt for seriøst for de fleste og ingen blir engasjert.

  Andre ganger har jeg valgt å kjøre på med en ensidig fremstilling av saken, ofte i en blanding av kåseri og essay. Da er det flere som engasjerer seg, men da treffer en også de som tviler på selve intensjonen til innlegget, tror jeg er staure dum som ikke nevner et ord om argumentene til de som er uenige med meg og anklager meg for å lyve. Og som til og med mener jeg ikke har skrevet en blanding mellom et kåseri og et essay, bare en elendig nyhetsartikkel.

  Andre ganger igjen blir jeg så engasjert at jeg seiler ivei og havner helt på viddene ut fra planen. Heldigvis er det innimellom noen som er tøffe nok til å gi en ærlig tilbakemelding på det. Med den faren det er for dem å treffe nettroll i kommentarfelt som vil si til dem at de også tar feil.

  Eller da det nye designet spiste figurene i tipsinnlegget mitt om Font Awesome. 

  Composite image of couple holding broken heart
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

   

  Feil tid

  Kanskje er en uheldig og hiver ut et innlegg akkurat når et annet har buzz på det samme temaet. Kanskje blir en akkurat ferdig og trykker publiser, mens leserne slett ikke er i nærheten av noe å lese på. Eller man bare timer elendig og skriver om juledekorasjoner i mai. Jeg vet ikke, men innimellom kan det kanskje kjennes som at ingen tid er den riktige, jeg klarer i alle fall å finne minst en feil med ethvert tidspunkt.

   

  Feil blogger

  Kanskje er det feil blogger, eller kanskje er det inntrykket du sitter med feil? En blanding? Eller kanskje det ikke er så stort rom for å være annerledes som vi prøver å gi inntrykk av? Kanskje kommer ikke de som ville elsket bloggen min i nærheten av innom en gang? Eller kanskje blogger jeg beint ut feil?

   

  Spiller det noen rolle?

  Og kanskje spiller det rett og slett ingen rolle? Jeg har sagt at jeg skal bli så flink som jeg kan bli. Og da må jeg nødvendigvis gjøre mange feil. For å bli bedre. Da må jeg kjøre konkurranser og masse annet samtidig. Jeg må skrive ting jeg ikke kan gjennomføre og så glemme at jeg har skrevet ting. Jeg må bli motsagt, korrigert, trollet og bortskjemt med fine kommentarer. Og jeg må være meg.

  Jeg må rett og slett godta hele pakken. For jeg liker virkelig å blogge. Her på blogg.no.

  #tanker #blogging #feil #error

 • Publisert: 03.06.2017, 20:23
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Hvordan jeg fikk flere tusen lesere

 • Publisert: 28.05.2017, 12:40
 • Kategori: Blogg
 • Den siste uken har vært helt ellevill. Nesten 8000 har så langt lest innlegget mitt, "Bønder, bare utestemme og subsidiesugerør?", jeg var torsdag oppe på 35.plass på topplisten med 3396 norske lesere. Er du nysgjerrig på hvordan jeg klarte det, er dette innlegget for deg. Jeg skal fortelle deg hvorfor innlegget ble skrevet, hva som tok det til topplisten og ikke minst, hva strategien bak var. Til slutt vil jeg også tipse deg om en konkurranse jeg har gående.

  Hvorfor ble det blogginnlegg i første omgang?

  Historien starter onsdag morgen, det har vært en lys og søvnløs natt, hvilket betyr at den kreative hjernen står og spinner på standby. Jeg velger derfor å ta laptopen inn på soverommet, der planen er å se en eller annen lettbeint underholdning. Skal bare sjekke Facebook først.

  Og der ser jeg det - en hel haug av venner og bekjente er på vei til Oslo for å demonstrere i forbindelse med bruddet i jordbruksoppgjøret. Bestemmer meg ganske fort for at her må jeg skrive en status og ønske de lykke til. Men så er det denne kreativiteten som jeg har trent den opp til å spørre meg: "er dette den beste måten å gjøre det på?". Og etter en liten runde, med svaret nei, er jeg heller i gang med et blogginnlegg.

  Hva tok bloggen til topplisten?

  • Timing - jeg ville ønske de lykke til den dagen det var opptog. Det var derfor en dagsaktuell mening.
  • Engasjement på Facebook - pr nå er over 20 000 mennesker nådd, fra en Facebookside som på onsdag hadde 57 følgere.
  • Det er ikke skrevet som et typisk innlegg i debatten, dette skal vi snakke mer om i morgen, i den kreative treningsøkten.
  • Det har mange fellestrekk med et kåseri, og er delbart. Det er i tillegg skrevet på en måte som er tilgjengelig for de fleste, uansett forkunnskaper.
  • Mange er opptatt av norske bønder og norsk matproduksjon, noe som også gjør at de gjerne deler, kommenterer og liker.
  • Innlegget er basert på ekte engasjement, en klarer ikke fake engasjement, da vil lesere gjennomskue deg.
  • Innlegget er ikke så faktatungt som innlegg i denne debatten ofte er.

  Clever
  Licensed from: velkol / yayimages.com

   

  Hva var strategien bak topplistebesøket?

  Sannheten? Det var et innfall som tok helt av. Jeg skulle ønske jeg kunne forutsett suksessen, for da kunne jeg utnyttet lesertallene til min fordel. Men da jeg gikk inn på bloggen og så grafen skyte til himmels, visste jeg at helgen var oppfylt med sosiale eventer, dvs ingen tid til skriving. Jeg var ikke engang halvferdig med ting jeg gjerne skulle presentert for alle disse fantastiske folkene som var innom og leste.

  Det jeg kan si om topplistebesøk, er å kose deg så lenge det varer. Lesertall er nemlig ferskvare. 

  Konkurranse

  Jeg skriver jo egentlig mest om kreativitet, humoristiske betraktninger eller diverse kreative krumspring, og ikke landbrukspolitikk. Derfor har jeg laget et tipshefte, og om du lyst til å vinne heftet under, meld deg på konkurransen på min Facebookside.

  Les også et mer typisk innlegg på denne bloggen: Gi ideene best mulig vekstvilkår

  #topplisten #strategi #blogginnlegg #bonden #norgetrengerbonden 

 • Publisert: 28.05.2017, 12:40
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Da ble det diktskriving

 • Publisert: 22.05.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • Kreativ, nå også i diktform? Hvordan skal dette gå? Toini, dråpedronningen, har lagt ut en fin utfordring der du kan velge et av hennes mange flotte dråpebilder, og skrive dikt til. Jeg, som liker å skrive hva det skulle være, tar utfordringen. 

  Jeg har valgt meg bildet under, og det er det første av de 10 dråpebildene i utfordringen. Vil du være med i utfordringen, kan du trykke på bildet for å se alle bildene du kan velge blant. Kanskje finner du en storfavoritt?

  Dråpenes kamp

  Du liten ble lenket av kreftenes strid

  til stor som går foran i tidenes tid.

  Lik to små planeter i tango i kveld.

  Så nære og gode, men fjernt likevel.

  Med lyset som nabo og skyggenes sjel,

  du lengter med nærvær for hver minste del.

  Usynlige strenger i ren harmoni,

  der avstand må holdes i smerte fordi

  hvis nærheten kommer til kinn imot kinn,

  vil verden fortapes og sluke deg inn.

   

  Det ble visst litt underliggende meninger også her, Toini, men håper det blir godkjent selv om det ikke kun handler om dråper.

  Hva synes du om "dråpediktet" mitt? Synes du det passet til bildet?

  #dikt #dråper #toini #utfordring

 • Publisert: 22.05.2017, 00:13
 • Kategori: Blogg
 • 15 kommentarer
 • Da de store følelsene traff

 • Publisert: 19.05.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • Da du svimlet famlende rundt i halvblinde og ikke visste helt hvor du var? Du har kanskje opplevd noe sånt i livet, slike fossefall av følelser som grep tak i selve kjernen av deg og forandret deg? Kanskje også på en voldsom måte slik at du ikke noen sinne klarte å bli den samme igjen? Slik har jeg nemlig hatt det de siste ukene, både på godt og ufattelig vondt.

  Noen ganger kjenner jeg på at det blir for mye følelser. At det blir altfor mye føleri, og at jeg slett ikke er komfortabel med alt dette følelsesklisset. Det blir nesten på et kvalmende nivå.

  Jeg undrer meg innimellom om vi på generelt grunnlag kjenner etter litt for godt. Er det slik i livet at absolutt alt skal knyttes til en følelse, eller overlever vi godt også vi som føler litt mindre? Er det tabu å si at man ikke føler så mye bestandig?

  Jeg er nok ikke skrudd sammen helt på samme måte som den gjengse blogger på denne plattformen, for når livet svinger og følelsene tar over - da skriver jeg ikke. Det er ikke fordi jeg ikke er i kontakt med hverken meg selv eller følelsene mine, men det handler om de reglene jeg selv har trukket for hva som er innafor å dele med potensielt hele verden. Nå vet jo både du og jeg at ikke hele verden leser min blogg, men det er likevel noe som ligger åpent for hvem som helst.

  feel freedom
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com

  Heller ikke på store familiære avgrunner og høydepunkter, deler jeg. Så når jeg har brukt de siste ukene med barnedåp, begravelse, bursdager og 17.mai - er det ting jeg kommer til å fortsette og nekte deg ta del i. Selv om du sikkert hadde likt både borddekkingen jeg valgte i dåpen og glade, bunadskledte unger i vilt hurra. Jeg er nok i overkant bevisst på at det er jeg som styrer denne bloggskuta, men jeg trenger ikke mene eller føle så mye om hvordan du styrer skuta di. Det er ditt valg.

  Vet ikke helt om du følger dette innlegget, eller om du i det hele tatt leser det. Men for deg som har lurt på hva jeg har drevet med de siste ukene, er det i alle fall et lite innblikk. Ligner vi i forhold til hva vi deler?

  Hva har du bedrevet og skrevet om de siste ukene?

 • Publisert: 19.05.2017, 08:59
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Har du møtt denne typen kommentarer?

 • Publisert: 02.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • Det er veldig mye snakk om kommentarfelt. Det bor visstnok både troll og alskens styggedom der, uten at jeg kan si jeg har funnet noe holdepunkt i mine kommentarfelt for at de finnes der. De er kanskje utrydningstruet, i og med at jeg provoserer litt for lite? Uansett har jeg litt lyst til å snakke noen avsnitt om kommentarfelt.

  Kommentarfelt

  Kommentarfelt er gøy - skikkelig gøy. Du får tilbakemeldinger fra mennesker du egentlig ikke kjenner, men samtidig føler en at en kjenner dem litt likevel. For det er noe helt magisk over disse små tilbakemeldingene, spørsmålene og tankene som dukker opp. Og hvor mye moro det går an å ha det av små bokstaver sperret innimellom kommentarfeltmargene? Det er mye.

  Tre små fenomener

  Denne uken har jeg tre små fenomener jeg har lyst til å gi litt oppmerksomhet:

  1. Det første er konstruktiv kritikk. Det kan være ekstremt vanskelig å levere, i en verden der mye blir kalt både personangrep og misunnelse uten å være det. Jeg fikk en helt fantastisk tilbakemelding fra Danielmin første podcast, og har du ikke sett ren, konstruktiv kritikk på en stund, kan du gjerne ta en tur å se hvordan det kan gjøres.

  2. Kommentarfeltspam. Når en kommentar gjentas ofte nok, blir det gjerne ansett som spam. Dette også om kommentaren er av den trivelige sorten. Dette er kommentarer som ofte er svært generelle, og massepostes på mange blogger med copy/paste-funksjon. Det vil da være helt likegyldig hva bloggposten handler om, alle blogger som får et besøk, får den samme kommentaren. 

  3. Kommentarfeltlek. Noen ganger blir det ikke helt nok med små svar og kommentarer i kommentarfeltet, og det utvikler seg til samtaler og det som bedre er. 

  kommentarfeltnovelle lang kommentar fra jeggikkbareibodenentur

  Dette er utdrag fra en fantastisk kommentarfeltnovelle jeg fikk i gårkveld, og avsenderen gjetter du kanskje? Hvis ikke, kan du gå inn og lese resten av novellen, og se hvem det er fra her.

   

  Har du fått noen av de tre typene kommentarer i ditt kommentarfelt?

   

  PS for gromme lesere: Denne uken blir det litt lavsesong her inne - men finner jeg en luke med tid, kan det være jeg hiver inn noe småtteri. 

  #kommentar #kommentarer #comment #comments 

 • Publisert: 02.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • Opplever du også idiotdager?

 • Publisert: 30.04.2017, 13:06
 • Kategori: Blogg
 • Jeg tror de fleste har besøkt dem, dagene da man føler seg som en komplett idiot. Kanskje står du og spinner på startstreken, og kommer ikke i gang for alt i verden? Eller kommer i gang, men bråstanser i en vegg av motløshet? Alt du skal gjøre, føles som et ork, og du evner ikke å sette det du ønsker i sving. Kanskje har du også en slik dag innimellom?

  Det er på slike idiotdager jeg får mest bruk for teknikkene jeg lærer bort i den kreative treningsleiren. Det er når det butter imot at jeg trenger et system å bruke for å få ting til å skje. Ellers blir jeg fort sittende og bruke mye tid uten å få noe resultat. Og det har jeg, helt ærlig, slett ikke tid til. Hvis du aldri har behov for å være kreativ utenom de gangene det kommer av seg selv, har du kanskje ikke bruk for disse teknikkene i det hele tatt. Men de aller fleste vil ha behov for litt hjelp en eller annen gang.

  De gangene det er lettest å være kreativ, er de gangene det kommer naturlig. Når det nesten triller gode ideer og påfunn ut, og en nærmest drukner i unike ideer. Slik er det dessverre ikke for de fleste. Og det er ikke dermed sagt at du klarer å trekke en slik flytdag opp av hatten akkurat den dagen du skal på brainstorming på jobben, skal planlegge utdrikningslaget til venninnen din eller skrive en oppgave på videreutdanningen. Det er ikke sikkert de ytre forutsetningen hjelper til heller. Av og til vil støy og forstyrrelser kunne påvirke resultatet.

  I dag har jeg en idiotdag. Det er alt for mye som skjer rundt meg til at jeg får kommet i noen flytsone. 

  Så da tenkte jeg rett og slett å spørre deg om du noen gang opplever slike dager? Hvordan er det for deg?

  Genius nerd electronic engineer tech man thinking
  Licensed from: lunamarina / yayimages.com

  Hør også: gårsdagens podcast.

  #idiotdager #kreativitet #kreativ 

 • Publisert: 30.04.2017, 13:06
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Krysse treningssykkel med en elefant?

 • Publisert: 29.04.2017, 21:35
 • Kategori: Blogg
 • Andre episode av #bestpaalyd - en podcast, gir deg blant annet svar på:

  1. Hvilke serier er dine favoritter?

  2. hva skjer hvis du krysser en treningsykkel med en elefant?

  4. kunne du tenke deg og samarbeide med en podcast en gang? (vet ikke når)

  5. la du merke til at jeg hoppet over et tall nå?

  6. sjekket du nettopp at jeg hadde hoppet over et tall nå?
 • Publisert: 29.04.2017, 21:35
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • Siste sjanse i konkurransen!

 • Publisert: 28.04.2017, 00:02
 • Kategori: Blogg
 • Nå begynner det virkelig å dra seg til altså - kun timer igjen før avsløringen faller. Er du god på å gjenkjenne lyder?  For deg som liker "lyden av Norge" og andre gjettekonkurranser - det er liksom litt nå eller aldri over det hele.

  Konkurransen er fortsatt åpen. Kommer du nærmere enn de som allerede har gjettet? Klarer du å naile lyden 100%? Oppgaven finner du mot slutten av min podcast, veldig moro om du vil være med å gjette.

  For, tenk deg litt om nå. Hvor ofte har du sjansen til både å høre min premierepodcast, lese den smått komiske historien om hvordan det ble til og gjette lyden,? Og alt i løpet av besøk på en og samme blogg? Aldri igjen på denne bloggen, i alle fall, for premiereaspektet er brukt opp. Sånn for alltid.

  Så, fortell meg: Hva i all verden er den lyden?

  Brunette holding mp3 player and miniature globe
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  #podcast #konkurranse #lyd #gjett #gjettlyden

 • Publisert: 28.04.2017, 00:02
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • Historien bak en podcast

 • Publisert: 26.04.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • Tidligere i dag, gikk jeg live med min aller første podcast, og nå tenkte jeg å gi deg litt bakgrunnshistorie. Hvordan gikk det egentlig til at det ble en podcast?

  Jeg er innmari glad i å prate. Helst med folk da, men til folk kunne vel også fungere? Sånn sett skulle podcast være innafor. Det var bare et lite problem. Mikrofonen på laptopen hadde sett bedre dager, og utstyret var derfor begrenset til mannen i husets diktafon. Nuvel - jeg er av typen som finner ut at jeg skal gjøre noe, og så gjør jeg det. Enkelt og greit.

  Composite image of nerd with tape recorder
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Heldigvis var det ikke så mange som så meg, der jeg satt inne på lekemattene til ungene. Snakket halvhøyt til meg selv med gåvogner og leker dandert rundt, og en forskrekket diktafonmikrofon dinglende i t-skjortehalsen. Jepp, det er nok de bevegelsesartefaktene som holdt på å skremme livet av deg underveis i podcasten. Bø, liksom.

  I leikegrinda er tid en sånn ressurs det ikke er flust av, så dette måtte bli en hurtigpodcast. Fort inn og fort ut, som et hvilket som helst agentoppdrag. Hele greia ble derfor tatt opp i en eneste smørje, og deretter matet inn i en meget overrasket laptop.

  young attractive woman holding a laptop
  Licensed from: adam121 / yayimages.com


  Etterarbeidet

  På laptopen fikk jeg stiftet nybekjentskap med Audacity, det var lenge siden sist. Pleide å lage musikkquiz med  Audacity tidligere, der jeg flettet sanger og snutter slik at folk skulle kjenne dem igjen. Jeg var ganske flink til akkurat det, men kjente at det ble noe helt annet å jobbe med tale. Litt mer gjennomsiktig, kan du trygt si. Jeg fikk likevel klippet vekk de fleste av de skremmende smellene, men noen var rett og slett plassert midt i essensiell tale. 

  Sånn rent teknisk fungerte utstyret som forventet. Hvor bra kan det bli med en diktafon liksom? Noen brå bevegelsesartefakter, og litt plagsom bakgrunnstøy. Småfeil her og der, og språklige snubletråder. Det er ganske uvant å snakke høyt for seg selv, så noe fomling og ehmmmm-ing, det må en nesten regne med.

  Men at det var ganske så gøy? Liten tvil om det. 

  Prøv!

  Podcast er en morsom greie du helt klart bør teste ut - med tanke på at jeg med min diktafonkvalitet stort sett har fått bare reell konstruktiv kritikk og skryt - hva venter du på egentlig? Du trenger ikke all verdens proft utstyr, bare du har noe du har lyst til å fortelle eller snakke om, er det det viktigste. Du fikser dette så lett som bare det - gleder meg til å høre på deg! 

  Har du lyst på mer #bestpaalyd, nå med laptopopptak og garantert ingen skumle smell? 

  Har du noen ønsker, kom gjerne med dem, jeg er åpen for å prate tullball om det aller meste.

  #podcast #bestpaalyd

 • Publisert: 26.04.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Premiere: #bestpaalyd - en podcast

 • Publisert: 26.04.2017, 09:55
 • Kategori: Blogg
 • Kristin prøver podcast. Gjett lyden i konkurransen, kos deg med fin musikk eller bare len deg tilbake og se om du kjenner deg igjen. Dette er nybegynnerflaks i sitt aller, aller ypperste slag.

  Inneholder produktfraråding, ehhh og bittelitt tekniske utfordringer. Beklages på det sterkeste at det smeller til noen ganger.

  Vil du høre historien bak denne podcasten? Innlegget er lagt ut.
  #bestpaalyd #podcast
 • Publisert: 26.04.2017, 09:55
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • For et opplegg....nyhetsbrev, pinterest, bloglovin'...

 • Publisert: 25.04.2017, 21:46
 • Kategori: Blogg
 • I dag har jeg finjustert innholdet i skattekista på bloggen min. Skattekista er sidebaren i bloggen min, og nå inneholder den enda mer moro. Ikke bare har jeg blitt den heldige eier av et søkefelt etter designbyttet - her har det skjedd mye! Jeg har pusset opp og gjort innholdet enda mer tilgjengelig, kan man kanskje si?

  Treasure
  Licensed from: Oleksii / yayimages.com


  Pinterest og Bloglovin'

  Jeg har fått pinterestknappen til å bli en oversikt over den ene tavlen min i stedet, og selvfølgelig ukledelig fornøyd med det. Jeg valgte selvfølgelig den tavlen med fin-stygge bildene mine. Du har vel fått med deg hvorfor de ser sånn ut?

  Og Bloglovin'? Vel, jeg føler ikke akkurat en strøm av Love enda, men jeg synes jo det er så ekstremt moro med alle sånne duppedittknapper, så jeg måtte jo ha det også. Om jeg er barnslig entusiastisk til alt sånt? Ja, det kan du trygt si.

  Nyhetsbrev

  I dag fikk jeg meldt meg på nyhetsbrevet til Frode Boden, og det minte meg om at jeg selv hadde hatt et vannskjøttet nyhetsbrevprosjekt boende i sidemenyen min en ukes tid. Så da var det på tide å plukke opp bitene og pusle det sammen igjen. Jeg er ganske flink til å legge til side ting jeg synes er litt skummelt og vanskelig, skjønner du.

  Men nå har jeg i alle fall fått justert påmeldingen til nyhetsbrevet, og nyhetsbrev er noe helt nytt for meg, skikkelig skremmende nytt. Har du lyst til å se hvordan jeg driter meg ut i oppstartsfasen, må du faktisk skynde deg å melde deg på i sidemenyen. For plutselig kan jeg jo bli superflink? Eller?

  Fikk forresten en liten strekk på den kreative treninga på mandag, så dette innlegget kommer litt sent. Beklager det. (Les med tullelesebriller)

  #nyhetsbrev #mail #skattekiste #kiste #skatt

 • Publisert: 25.04.2017, 21:46
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • Kjære mobilleser, nå har jeg nytt design - kom å se!

 • Publisert: 24.04.2017, 14:22
 • Kategori: Blogg
 • Du som har lest bloggen en stund, har sikkert fått med deg at jeg er sta som et esel, og utrolig glad i å lære nye ting. Også programmeringen av bloggen min. Men i dag er jeg som en liten jente. Kom å se da - se på dette! Nytt design og greier.

  Etter en sniktitt på tallene fra Google analytics har jeg nemlig brukt designbyggeren til RHH-design for å gi hele bloggen en ansiktsløftning. Og det var faktisk utrolig moro.

  Yeah ! i am so happy today !
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Hvorfor?

  Den store forskjellen vil være hos dere som leser bloggen min på mobil. Dette designet er nemlig responsivt, så velkommen inn i min blågrønne verden! Det var såpass mange av dere som leste på mobil, og fikk kun blogg.no sitt standarddesign, så jeg tenkte det var på tide å få litt farge ut til dere også. Det var vel fortjent!

  Jeg har ikke helt fått dressert headeren enda, men det blir. Kanskje. Hvis jeg får det til. Har dressert nok for en dag nå, måtte jo inn å se om jeg fikk småflikket litt på kodene, selv om det i teorien var bare å lime de rett inn.

   

  Hiv inn en tommel nederst i innlegget hvis du liker ansiktsløftningen, eller hiv inn en kommentar så jeg får høre din mening.

   

  Bill.merk: jøssemin hvor mye stress det skulle være med den der headeren.

  Har du forresten vært på kreativ trening i dag? Hvis ikke - kom deg på trening, jeg liker ikke unnasluntrere!

  #design #nytt #header #bloggdesign

 • Publisert: 24.04.2017, 14:22
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Bloggtreff i Oslo - the true story

 • Publisert: 23.04.2017, 13:12
 • Kategori: Blogg
 • I går var jeg i Oslo for bloggtreff, med Afebruarygirl, Frodith og Etvennligpuff. Dette er innlegget som forteller deg om dagen. Jeg hadde forhåndspublisert et innlegg i går da lunsjen vår startet, men det ble ikke helt sånn som jeg forhåndsskrev da, merkelig nok, derfor vil jeg gjerne fortelle deg "the true story". 

  Starten

  Det offisielle programmet startet med at jeg ble møtt av strålende Afebruarygirl og etvennligpuff på busstasjonen. Jeg og familiens minste bidrag hadde nemlig tatt bussen inn til storbyen for litt sosial påfyll.

  Etter å ha kjørt kronerulling med mynter for å få bilsetet inn i en nærliggende oppbevaringsboks, begav vi oss ut i et Oslo som var en salig blanding av Karpe Diem-konsertgjengere, turbandagen og "We love the 90s". Vi var med andre ord langt fra alene i verden. 

  Oslo Opera House
  Licensed from: Nanisimova / yayimages.com


  Vi tok en runde innom Oslo city, med diverse nødvendige ærend. Ettersom jeg nå var i storbyen, fant jeg ut at det kunne være en anledning til å sminke seg litt også, så jeg fikk frest på litt mascara før vi dro videre. Jeg fikk også en gave som var helt meg av etvennligpuff, jeg vil vise den frem ved en passende anledning senere.

  Lunsj i det fjerne.

  Deretter satte vi kursen mot Karl Johan og oppover mot Stortinget. Måtte bare innom å veksle penger for å gi tilbake til kronerullerne. Akkurat da jeg åpnet myntlomma på pengeboken, kom det en skjørtekledd plastkoppdame og stilte seg umerkelig i kø med koppen sin rett ved siden av Afebruarygirl og etvennligpuff.

  Lykke til med å si at du ikke har mynter når du står med labbene langt ned i myntelomma og attpåtil står og deler ut til andre folk. Det ble 3 små kronestykker på henne også.

   

  Jensens Bøfhus

  Rundt 12:45 var vi på plass på Jensens Bøfhus ved siden av Stortinget, og fikk et koselig bord litt inne i lokalet. Allerede da vi satte oss ned, ble det klart at her måtte dessertmagen til pers. Fristende bilder av dessertutvalget var nemlig trykket opp og lagt som spisebrikke midt foran hver og en av oss. I tillegg var en rikholdig meny satt frem, og det var bare å starte letingen. For hva velger man egentlig når det er så mye godt å velge i?

  Da klokken nærmet seg 13, kom også Frodith og sluttet seg til det lystige selskapet. Mediakaos kom desverre ikke løs fra jobbing i Lillestrøm, men ta det med ro Tone, jeg tok ansvar og spiste litt ekstra sjokoladefondant for deg også. 

   

  Biff fra oven

  Jeg valgte lunsjbiff som hovedrett. Du som har vært gravid og er biffelsker, kjenner deg sikkert igjen hvis jeg sier at det er deilig med medium stekt mat igjen? Helt himmelsk var det i alle fall. Himmelsk mørbrad med tykke fries, pappadews med jalapenõs, peppersaus og hvitløkssmør.

  Etter den nevnte sjokoladefondanten var måltidet over. Et måltid fullt av latter, anekdoter, historier og erfaringsutvekslinger. Det blir jo naturlig nok noe bloggsnakk også, når en først treffes på denne måten. Hvis du får muligheten til å treffe noen av disse damene noen gang - grip den. Fytti for et gjennomtrivelig kalas!

  The Opera in Oslo, Norway
  Licensed from: frodelil / yayimages.com


  Stunt ved operaen

  Etter maten tuslet vi nedover mot operaen og Frodiths rør. Meningen var at vi skulle hjelpe til med gjennomføring av foto-oppdragene hun hadde fått inn. Det var bare et lite problem for min del: slike ting er noe av det jeg synes er kjempemoro - så lenge jeg slipper å delta. Jeg hadde aldri turt å tre på meg en giraffdrakt og posere med den største selvfølgelighet i en rørstump rett foran operaen, med store flokker av assorterte turister traskende forbi. Å bli fotografert synes jeg nemlig ikke er så kjempestas, spesielt ikke med masse tilskuere.

  Jeg fikk heldigvis gehør for mitt noget smålige ubehag - og fikk heller en birolle som fotograf innimellom. Da Frodith påpekte at jeg kanskje sto ved barnevognen og latet som jeg ikke kjente dem, var nok ikke det helt sant. Men jeg var overmåte lykkelig for at jeg ikke var subjektet som skulle fotograferes. 

  Vi er nok litt rare sånn, vi mennesker. Skulle jeg snakket foran den samme folkemengden, hadde det ikke vært noe problem. Men akkurat denne poseringen, vel, det gir meg nesten brekningsrefleks å tenke på det.

  Avslutningen

  Ballonger, såpebobler og giraffdrakt senere fikk vi plassert baken i en kafesofa oppe på Byporten. Der fikk jeg strupen på en limonade med pasjonsfrukt og mynte. "Sånt no hakke vi i min småby." Heldigvis kan en kanskje si - for det ville gått hardt utover pengeboka, for den var helt i min gate. Pasjonsfruktgaten med et lite sting, that is.

  Etter en helt strålende dag, var det på tide å dra hver til sitt, så da var det bare å busse seg hjem igjen. Der fant jeg en lader som fungerte - så da fik jeg endelig tatt noen bilder, etter nærmest en hel dag uten batteri. Selfie på bussen - ikke akkurat de bildene som er morsomt å vise etter en hel dag i Oslo - men de vel 4,5 timene i buss var jo også en tidsmessig stor del av dagen.

              
  I dag kjenner jeg meg nærmest fyllesyk. Sliten, men utrolig fornøyd og glad for at jeg tok turen.Tusen takk for en kjempefin dag - håper vi kan gjenta suksessen en gang eller to senere.

   

  Hadde du ønsket å treffe medbloggere på denne måten?

  Er du lik meg ift fotografering, eller er du like uredd som Frodith?

   

  Har du lest #HjelpJuliaMedNisjen?

  Følg meg gjerne på Facebook. I morgen er det ny, kreativ treningsøkt på gang!

  #oslo #opera #foto #jensens #biff #mat #lunsj #bloggerlunsj #bloggtreff #treff #buss #nettbuss

 • Publisert: 23.04.2017, 13:12
 • Kategori: Blogg
 • 22 kommentarer
 • På bloggerlunsj i Oslo.

 • Publisert: 22.04.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg
 • Nå skjer det virkelig! Jeg tror jeg drømmer, nesten. Er det mulig at maten kan smake så uendelig godt? Jeg er i Oslo, og kjenner storbypulsen hamre meg i mellomgulvet. Og for en gjeng jeg er sammen med!

  Pretty woman having dinner
  Licensed from: Anna Om / yayimages.com


  Frodith drar frem noen helt ville anekdoter om ungdomslivet som freelance døvetolkdanser, og etvennligpuff relaterer veldig til den samme, indre dansedriven, selv om det ikke er onsdag og linedancekveld. Mediakaos prøver forgjeves å gjemme scanncutmaskina under bordet, slik at servitøren ikke skal se den. For som hun sier: "han vil sikkert tro at vi lager vår egen mat på den, for alle vet at på en scanncut, kan en lage det meste". Afebruarygirl fikler med telefonen sin oppi et glass midt på bordet, slik at glasset fungerer som en høyttaler og fyller etter hvert lokalet med "Elektrisk" av Marcus og Martinus. Og stille i det nedre hjørnet av det runde bordet, sitter jeg. Helt stille og uskyldig, akkurat som jeg pleier.

  Denne forhåndspubliseringen stemte ikke 100 %, så jeg har valgt å skrive litt om hva som egentlig skjedde her.

  Akkurat sånn har jeg det nok akkurat nå. Etter noen fine timer i hovedstaden, er planen at vi akkurat nå skal sitte i en helt uformell 100 % sosial bloggerlunsj. Og jeg håper vi har det gøy. 

  Har du truffet noen medbloggere noen gang?

  #lunsj #oslo #trivelig #moro #bloggtreff

 • Publisert: 22.04.2017, 13:00
 • Kategori: Blogg
 • 17 kommentarer
 • #HjelpJuliaMedNisjen

 • Publisert: 21.04.2017, 20:10
 • Kategori: Blogg
 • Jeg enset i dag et rop fra en favorittblogger i nød bre seg over fylkesgrensa. Hun måtte ha hjelp til å finne sin nisje, og jeg fant den. Er du enig i hvor jeg puttet henne inn?

  Jeg har et par blogger jeg virkelig ikke legger skjul på at favoriseres foran det meste av skriftlig bloggmateriale, og du er kanskje lei av å høre om dem? Den ene av dem er Juliafrika, #imnotinlove, men det er neimen ikke langt unna. Jeg liker selvfølgelig latterlig mange flere blogger enn som så, men i dag var det Julia som trengte hjelp, og ilspurt til unnsetning. Ber man om hjelp, skal man jammen få det, mener jeg.

  Det var neimen såvidt jeg hørte ropet, men det lød omtrent sånn:

  Visste du: Embedding fra Facebook er en helt genial måte å dele ting på en blogg. Og det beste? Det er lovlig ift opphavsrett. Toril, blogg.nos Community Manager har laget en kjempelett "How to" på dette, om du er interessert i å prøve.

  #HjelpJuliaMedNisjen

  Men tilbake til nisjen til Julia. Her kan vi ikke benytte noe halvfabrikat fra Litauen akkurat. Her må det bygges nytt og storslagent! La oss bygge nisjepalass!

  Vi trenger følgende byggeklosser:

  • en passelig porsjon med samfunnskritikk forkledt som tull og fanteri. Bare på en sånn måte kan man få lurt slikt innhold inn gjennom Side2-gangene. Tror jeg i alle fall.
  • en real dose sjølironi, og la den blomstre i alle tenkelige former. Også slike former som undertegnede får kusma bare av å tenke på.
  • et dusin kameratekke og et tonn med sjarm.
  • eksellent humor og sarkastisk skråblikk.
  • stor skriveglede og ekstrem formidlingsevne.
  • dybde og evne til å snakke også om de tøffeste dagene i livet. Også på en slik åpen måte som gjør det lettere for andre i lignende situasjoner.
  • vilje til å si at "nå er det faktisk ikke så ok", mot til å vise sårbarhet og lov til å hylle savn. Å sette pris på minner på en god måte, og gjøre det til en naturlig del av bloggen.
  • å tørre og være selv. På godt, vondt, sært, forbanna og oppgitt.
  Woman holding a cauliflower
  Dette kom opp ved søk på champion. Regner derfor med det er en ny trend innen trofeer. Licensed from: phovoir / yayimages.com

  Ut fra punktene over, vil du som leser her kanskje se at dette er ikke en gjennomsnittlig Side2-blogger. Det er heller ingen gjennomsnittlig blogger. Jeg kunne gått for superblogger som nisje, men kjenner jeg henne rett, hadde hun blitt altfor høy på pæra. Og pærer er ikke så godt i lengden.

  Jeg går derfor for eksplosiv, Julia. Du hører hjemme i den eksplosive nisjen. Du har sprengt grensene for hva en blogg skal være hos veldig mange. Du går foran som et ekte forbilde i en silkeglatt, internettsk fantasiverden, full av retusjering, dårlig selvtillit, operasjoner og usunne forventninger.

  Og personlig håper jeg etterdønningene av eksplosjonen gjør at vi får flere som ligner på deg, etter at du har brøyta unna løssnøen.

   

  Hvilken nisje mener du Juliafrika hører hjemme i? 

   

  Fikk du med deg: Hvordan ta mer unike bilder?

  Om du skulle ha lyst, er du hjertelig velkommen på besøk på Facebook:


  #HjelpJuliaMedNisjen #nisje #juliafrika #bloggnisje #superblogger #hjelp #hjelpsomjegdavettu #eksplosiv 

 • Publisert: 21.04.2017, 20:10
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Bloggeier har inntatt overdrive.

 • Publisert: 20.04.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • Fantastiske nyheter. Hjernen min har gått i kreativ overdrive etter møtet med forskjellige bilder jeg kan få låne. Det forespeilede innlegget i kveld har derfor formert seg gjennom hele ettermiddagen, og her kommer det mye spennende. Har mengder med stoff her nå, men vil gjerne få strukturert det godt før jeg leverer det til deg. Derfor vil det, dessverre, ta litt lengre tid enn først forespeilet. Jeg gleder meg til jeg får sortert alt.

  Du har sikkert sett sånne roboter på film, man heller vann på så gnistene står? Der er jeg nå. Helt elektrisk. 

  Det er innmari gøy, selv om det er en liten nedtur å ikke ha noe konkret å presentere for deg akkurat nå. Du får bare tro meg når jeg sier at den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves.

  Robot
  Licensed from: Kitch / yayimages.com


  Noe annet jeg gleder meg til, skjer i Oslo på lørdag. Det får du selvfølgelig høre alt mer om - stay tuned. 

  Nå har jeg tenkt å prøve å få roet ned hjernen min så det går an å få sove. Vi får se hvor smidig det går. Kjenner det blir vanskelig, da det er lenge siden jeg har vært så proppfull av gode ideer på en gang.

  Herlighet, hvem hadde trodd at det skulle være SÅ gøy å låne bilder?

  #bilder #elektrisk #gira #moro #innlegg

 • Publisert: 20.04.2017, 23:57
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Etterlysning: Kan jeg få bruke ditt bilde?

 • Publisert: 20.04.2017, 09:44
 • Kategori: Blogg
 • I dag leter jeg etter to bilder, har du noen å avse? I kveld vil jeg nemlig skrive et kjempetips for deg som tar bilder av frokosten din, sminkeprodukter, innkjøp og andre småting. Om jeg får tak i bilder til å illustrere da, selvfølgelig.

   

  Hvorfor vil jeg bruke dine bilder?

  Jeg har tidligere sagt at jeg mener min kreativitet foregår i spennet mellom det jeg vet og hvordan jeg benytter det. Vel, jeg vet at å ta de bildene jeg ønsker meg selv, vil ta både lang tid og gi et halvdårlig resultat. Jeg vet også at mange er mye flinkere enn meg til å ta disse bildene, og velger derfor en annen måte å skaffe meg dem på, som muliggjør at jeg kan bruke tiden min på å skrive i stedet. Jeg spør om hjelp fra deg.

  Search For Shot
  Licensed from: kvkirillov / yayimages.com


  Om å "låne" bilder.

  Mange kaller å bruke bilder, for å låne bilder. Det er helt feil, da et lån betinger at den du låner av, er klar over lånet, og at man faktisk har en intensjon om å levere det lånte tilbake. Å låne bilder er egentlig et uttrykk fullt av bullshit i den gjengse bruken av ordet på blogg. Altfor mange "låner bilder" fra for eksempel søkemotorer som Google, til tross for at Google hverken har rettigheter eller lånekort. Bildene du finner på Google, er det nemlig noen andre som eier. 

  Finn mer informasjon hos info.blogg.no: Blogger og opphavsrett. Hva er lov og ikke lov.

   

  Min bruk av bildet

  Men dette "lånet" jeg snakker om, er av en annen karakter. Jeg finner et bilde jeg vil bruke, eller i dette tilfellet etterlyser bildet. Deretter spør jeg konkret om bruksrett til det, og tilbyr deg noe tilbake. Da har du som eier rettighetene godkjent at jeg kan bruke det, og vi er enige om spillereglene. I dette tilfellet får du ingen penger, men går med på en byttehandel.

  Look
  Licensed from: kvkirillov / yayimages.com


  Har du bildene jeg leter etter?

  • Et nærbilde av en flate med "hvit marmor". Det kan være et mobildeksel, en skrivepult, et bord eller noe helt annet. Hovedsaken er at bildet kun inneholder hvit marmor.
  • Et staget bilde av frokost, sminkeprodukter, innkjøp eller noe helt annet. Hovedsaken er at det er noe du vil vise frem.
  • Begge bildene må være liggende bilder og du må være eier av bildet.

  Hva får du ut av at jeg får bruke bildet/bildene:

  • Jeg bildekrediterer deg i innlegget, med link til bloggen din og noen ord om bloggen din.
  • Jeg går inn på bloggen din, og gir deg 5 innleggstips, basert på innholdet i bloggen din. De leveres på mail.

  Spring Coming
  Licensed from: kvkirillov / yayimages.com


  Hvordan blir bildene dine brukt:

  • De blir brukt direkte, som de er i et innlegg, for å illustrere et tips til bloggere som tar lignende bilder. Jeg har ikke lov til å bruke dem til noe annet.
  • Eneste forandring jeg må gjøre, dersom bildet er veldig stort, er å lage en webtilpasset versjon, som tar kortere tid å laste på bloggen. Ellers har jeg ikke lov å gjøre endringer på bildet ditt.

   

  Har du bildet/bildene jeg er ute etter?

  Skriv i kommentarfeltet og link til et innlegg de ligger i, eller send meg en mail på: kontaktkristinblogg@gmail.com. 

   

  Har du noen gang spurt om å få bruke bilder?

   

  Anbefalt lesing: Dilla på å lage pins på Pinterest.

  Husk at jeg deler bilder der som ikke kommer på bloggen, altså på ordentlig aldri kommer hit.

  #bilde #rettigheter #bruk #bildebruk #bildetips #tips

 • Publisert: 20.04.2017, 09:44
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Svar på spørsmålsrunden

 • Publisert: 16.04.2017, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • Lurer du på hvordan det er å være tilbake igjen med blogging eller hva lærevillige meg har mest lyst til å lære seg? Dette er innlegget du har ventet på. I tillegg får du litt om Kristin i feriemodus og filmmodus, og svaret på om jeg tror livet består av mer enn det vi blir fortalt. Rett og slett en helaften for deg som er interessert i å bli kjent med meg. Og det er du jo, ikke sant?

  Vi starter med mammaglede sine spørsmål:

  Hvordan er det å være tilbake igjen med blogging?

  På en måte er det veldig rart, da en kjenner at en har vært lenge borte. På den annen side er det heller ikke mye som har forandret seg. Jeg liker fortsatt å skrive, og har nå laget en blogg der jeg har frihet til å skrive om det jeg liker aller best å skrive om. Så da må jeg vel bare innrømme at jeg storkoser meg med å være tilbake.

  Hva liker du å gjøre i ferien din?

  Jeg er hun med researchen og kartet, fremst i et utskremt reisefølge som prøver desperat å holde følge. Som helst vil det skal skje noe, uten ro i rumpa til å ligge rolig på noe strand eller på en solseng med bok. Jeg trasker milevis for å se arkitektur og egenart, oppsøker kulturelle eventer, drar på konserter og gjør alle de tingene hjemlig research nærmest har tryglet meg om å oppleve.

  Jeg er i aller høyeste grad et aktivitetsdyr på ferie, men ikke en sånn hoppe-i-strikk og dykking-type.  

  Jeg er veldig glad i å prøve autentisk mat og atmosfære, det være seg middag eller kaker, og har tro på å ha et reisebudsjett som tillater å spise ute fremfor å lage mat i leilighet eller på hotellrom. 

  Jeg liker best storbyferier, og drar jeg til Syden; storbyturist der også. På mine mange besøk på Gran Canaria har jeg faktisk ikke badet i havet mer enn en gang.

  Beautiful tourist
  Licensed from: Iko / yayimages.com


  Hvilke typer filmer liker du?

  Jeg liker de filmene som er markedsført mot smarte gutter, hvis det er lov å si. Memento, Shutter Island, Inception, The Usual Suspects og Dark City for eksempel. Filmer der man ikke får med seg alt ved første øyekast, eller der dialogen er tvetydig. Filmer som overrasker og en ikke kan sitte som en sufflør og gjette hva som er neste replikk. Estetisk interessante filmer som for eksempel Underworld og Sin City er helt innafor, sammen med store dramatiske historier som Frihetens regn og Den grønne mil .

  Jeg har nok også en guilty pleasure for X-menuniverset.

  Vil du ha meg til å skru av filmen, setter du på en grøsser - jeg hater å skvette. Vil du ha meg til å le - setter du på en film med humor som ikke er sentrert rundt dop og samleie. Vil du ha meg til å sovne, setter du på Fast and the furious, Pretty Woman eller Dirty Dancing.

  Oppsummert ser jeg mye mindre film enn før, sverger helst til serier på HBO.

  Scary Movie
  Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


  Tror du livet består av mer enn det vi blir fortalt?

  Her tenker jeg det spørs litt hvem en snakker med, hva en er blitt fortalt og om en velger å tro på det en har blitt fortalt. Jeg er nok det jeg vil betegne som realist og ganske godt planta i den naturvitenskapelige stolen. Slik sett velger jeg foreløpig å ikke bruke dagene mine til og lete etter en større mening eller sammenheng med livet mitt, men heller prøve å leve det så godt jeg kan.

  På den annen side; ingen har mulighet for å bli fortalt alt i verden, så livet vil jo alltid bestå av mer enn det du vet og klarer å fatte. Så svaret er vel at jeg vet at livet består av mer enn det vi blir fortalt, men jeg er slett ikke så sikker på at jeg trenger å vite alt.

   

  Så til Daniels spørsmål: Hva er det du har mest lyst til og lære deg?

  Det er MYE, tror jeg svarer på dette spørsmålet ved en liten liste:

  • Skrive skikkelig, skikkelig bra. Om det så er kåseri, blogginnlegg, artikler, dikt eller sangtekster. 
  • CSS og HTML.
  • Teknikken rundt å lage podcast og e-kurs.
  • Mer historie, vitenskap, kultur og all annen fantastisk kunnskap.
  • Lære meg å spille soloer på el-gitaren min.
  • Lese manualen og faktisk kunne bruke speilreflekskameraet mitt ordentlig.
  • Lære meg en hel haug med sangtekster jeg bare kan brøkdeler av.

  Og, hadde ikke penger vært et issue; coaching. 

  Businesswoman writing the word coaching
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Hvilket svar overrasket deg mest? Ligner vi?

  Fikk du ikke med deg svaret på hovedmålet mitt med å ha blogg, finner du det her.

  #spm #svar #qa #film #ferie 

 • Publisert: 16.04.2017, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • 25 kommentarer
 • Hovedmålet mitt med å ha blogg.

 • Publisert: 13.04.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Tidligere denne uken åpnet jeg en spørsmålsrunde, og dette er en tyvstart på besvarelsen med et av de smarte spørsmålene jeg fikk inn fra Frodith.

  "Hva er hovedmålet mitt med å ha blogg?"

  For å svare: litt juicy bakgrunnshistorie:

  Jeg skulle egentlig bli journalist jeg, skjønner du. Det var bare det at når fristen for å endre rekkefølge på studievalgene nærmet seg, gikk det plutselig opp et geografisk lys for meg. Det var jo latterlig langt fra Trøndelag til Volda?

  Jeg feiga i alle fall ut, og valgte radiografutdanning i Trondheim i stedet. Jepp, I know, ikke helt det samme, men greit med bredt interessefelt.

  Den første bloggen

  Den kreative delen av meg trengte på en eller annen måte å få utløp. Ikke det at en ikke må være kreativ på jobb når vonde brudd og stridige unger slår seg sammen, men det blir på en helt annen måte. Jeg liker å skape, men hadde ingenting i håndarbeidets verden å gjøre.

  Derfor begynte jeg for litt over ett år siden å leke med tanken om og skrive. Jeg var hjemme i svangerskapspermisjon, og satt ofte hjemme på kveldene med samboeren på trening. Plutselig var det startet en spareblogg, og undertegnede var vel minst like overrasket som alle andre over det.

  Denne bloggen

  Kristin.blogg.no er både et slags tidsfordriv, en hobby, et sosialt møtested og et slags plaster på såret for at det aldri ble noen journalist av meg. Jeg elsker skriving, liker å lære nye ting og lærer gjerne bort, selv om eget kunnskapsnivå ikke er ekstremt innenfor feltet. Svært få har blitt dårligere selv av å dele det en selv har lært eller kan.

  Mer om meg og denne bloggen, kan du lese her.

  Hovedmålet med å ha bloggen er vel, helt ærlig, å lære mest mulig om det aller meste. Skjønne hvordan ting fungerer og kose meg på veien. Som flink pike liker jeg å være flink, så jeg får bli så flink jeg kan. Skape noe som jeg liker, og kanskje både lære bort litt og inspirere andre på veien.

   

  Håper det er et godkjent svar på spørsmålet ditt, Frodith?

   

  Skulle noen forøvrig brenne inne med spørsmål, er det bare å hive dem inn i kommentarfeltet.

   

  #svar #spm #hvorforblogg #tidsfordriv #hobby #journalist #flinkpike #griseflinkpike

 • Publisert: 13.04.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 5 kommentarer
 • Dilla på å lage pins på Pinterest

 • Publisert: 12.04.2017, 12:48
 • Kategori: Blogg
 • Alle jeg kjenner elsker Pinterest, mens jeg har hatt en ganske så brakk, personlig pinterestkonto. Jeg blir så innmari fort hekta på sånne steder, og det er grunnen til at jeg hverken har snapchat eller instagram; jeg blir for ivrig og det spiser altfor mye tid.

  Underveis i laging av headere i paint, børstet jeg derimot støvet av kontoen for å finne fonter. Pinterest er jo en fantastisk søkemotor for sånt. Og det er det sikkert ikke bare jeg som synes?

  Bloggen overtok pinterestkontoen min!

  Her om dagen bestemte jeg meg altså for å konvertere min personlige pinterestkonto til en pinterestkonto for bloggen. Hvis du ønsker å følge meg, får du også tilgang på innhold jeg finner relevant for blogging. Pr nå er det to fontsamlinger, med gratis fonter til bruk privat og kommersielt. Jeg har mapper med bloggrelaterte tips, gratis designelementer og mer er på vei.

  Overgangen fra privat konto til bloggsidens konto tar nok litt omstilling, men jeg er allerede godt i gang. Jeg kommer til å fokusere på nyttige bloggressurser og skal kvalitetssikre innholdet i alle tavlene mine, slik at du slipper å lese masse random, dårlige tipsartikler. Jeg skriver det i beskrivelsen til tavlen når dette er gjort, og det kommer ikke nytt innhold på en tavle uten at det er kvalitetssjekket, så vet du det.

  Skal bare få igjen dybdesynet mitt før jeg får gjort noe som helst av dette. Lurer du på hvorfor synet er så som så, les om det her.


   

  Hekta på å lage egne pins

  Jeg hadde lenge utsatt å lære meg å lage pins, men hadde sett noen videoer om saken. Og nå er jeg hekta. På å lage pins.

  Tidligere denne uken startet jeg, og nå kommer det til å tikke inn innhold litt etter litt. 

  Slik ser de tre innleggene mine jeg har pinnet så langt ut:

   

  Som du ser, har jeg valgt å fortsette med de fargene jeg bruker på bloggen. Men ettersom dette er pinterest, har jeg også hivd en komplementærfarge inn, for litt mer oppmerksomhet. Selvfølgelig vil en ikke få utnyttet pinterestsøk maksimalt med norsk som språk, men du kjenner meg; kan jeg lære noe nytt, gjør jeg det.

  Jeg trenger sikkert ikke fortelle deg hvilket program disse er laget i? Paint såklart.
   

  Har du Pinterest? Har du prøvd å pinne egne ting?

   

  Vil du følge meg på Pinterest, heter jeg kristin.blogg.no.

  #pinterest #hekta #pin #pins #lagepins #lage #pinterestkonto 

 • Publisert: 12.04.2017, 12:48
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Velkommen til kretsmesterskap i øyekatarr!

 • Publisert: 11.04.2017, 09:28
 • Kategori: Blogg
 • Kjære yndige og staute - it's about to get real! Det er påske, det er finvær og full vår ute, for en trøndersk semisøring nærmest full sommer. Hva passer vel da bedre enn at kretsmesterskapet i øyekatarr er lagt akkurat til dette huset, akkurat nå? 

  Denne bloggen handler ikke så mye om hva som skjer i livet mitt fra dag til dag, men dagen i dag er et unntak. Dybdesyn er oppskrytt, og den kledelige sløringen av bakgrunnen på bilder? Vel, jeg ser den over hele bildene nå. Jeg må med andre ord sette lange og gode innlegg litt på vent til jeg har vunnet dette kretsmesterskapet, selv om de ligger halvklare i utkast. 

  blue eye
  Licensed from: Yellowj / yayimages.com


  Et tips til andre deltakere i kretsmesterskapet har jeg også. Reseptaren som hjalp meg på apoteket hadde to alternativer saltvann til skylling; en pakke porsjonspakker til ågerpris, og en liter til 22 kr. Og, med ti øyne som skal skylles, gikk vi for jumbopack.

  Krysser fingrene for at vi kommer oss i mål snart... syte, syte. 

  Hvis du mangler noe å lese på, vil du kanskje velge din egen slutt i påskekrimmen min? Jeg har laget fire ganske så morsomme slutter der, og alt som står mellom deg og en av dem, er fire helt random spørsmål. Det er ingen som vet svaret på noen av dem, quizen er først og fremst laget for å vise deg hvordan en utfallsquiz ser ut i Opinionstage. 

  #sykdom #påske #krim #syting #personlig

 • Publisert: 11.04.2017, 09:28
 • Kategori: Blogg
 • 20 kommentarer
 • Måneden som gikk og spørsmålsrunde.

 • Publisert: 09.04.2017, 14:40
 • Kategori: Blogg
 • I morgen er det allerede en måned siden jeg bestemte meg for å få ordentlig fart på bloggen igjen. I dette innlegget vil jeg oppsummere den første måneden tilbake, og åpne muligheten for deg som vil stille spørsmål i en spørsmålsrunde.

   

  Oppsummering av første måned tilbake som bloggerina, hva har jeg oppnådd?

  • Kommet i gang igjen med skrivingen, og synes fortsatt det er latterlig gøy.
  • Gjennomført blogg.nos første, interaktive påskekrim.
  • Laget, og publisert, første uke av min egenmekkede treningsleir for deg som vil bli mer kreativ.
  • Ment ting om blant annet helsesøstertilgjengelighet og bilderedigering.
  • Prøvd å lære bort enkel paintjobbing for å lage header, spørreundersøkelser i blogg med surveymonkey og opinionstage og bruk av font awesome.
  • Skrevet assortert tull og fanteri.
  • Laget mine første headere for andre, i et så simpelt program som Paint.
  • Startet utprøving med direkteknapper nederst i innleggene, som i for eksempel dette innlegget.
  • Fått en blomsterbukett med yndige og staute premiumfolk som heier meg frem blant følgerne her på blogg.no og på Facebook.

   

  Spørsmålsrunde

  For å feire månedsjubileet, ønsker jeg å åpne for en spørsmålsrunde. Er det noe du lurer på om meg, bloggen, skriveriene eller konseptene mine, er det nå du må slå til. Jeg er såpass usikker på hele spørsmålsrundekonseptet, at det er ikke sikkert sjansen kommer igjen.

  Spør ivei!

  Jeg svarer på spørsmålene deres til helgen!

  Den spennende avslutningen på påskekrimmen er også ute! Du bestemmer utfallet!

   


   

  #spm #ommeg #oppsummering #jubileum #jubel #bakspeil #tilbakeblikk 

 • Publisert: 09.04.2017, 14:40
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • 3 blogginnlegg jeg aldri glemmer.

 • Publisert: 06.04.2017, 21:28
 • Kategori: Blogg
 • I kveld skal du få tre innlegg jeg husker ekstremt godt, selv lenge etter publisering. Uforglemmelig lesing, rett og slett. Og selvfølgelig anbefalt. Linkene har jeg gjemt i overskriftene denne gangen.

  Frode Boden på sykkeltur med svogeren sin.

  Sorry, men jeg kommer ikke utenom Frode.Jeg er jo stolt medlem i fanklubben til Frode, og synes han er ekstremt morsom. Spesielt når han er i det absurde hjørnet. Vi sto helt ved siden av hverandre da det ble delt ut ordforråd og humor, han og jeg, bare at han fikk alle de vestlandske glosene. Hvis jeg er i dårlig humør, leser jeg innlegget om sporty Frode. Og ler akkurat like godt, hver eneste gang.

  Han har forresten publisert en helt ny favoritt også nå, om da han skulle gjøre et ballongpek med kona. Måtte ta meg sammen for å ikke latterkrampevekke hele huset, der jeg lå og leste mens jeg lekte næringsmiddelfabrikk for husets minste tilskudd.

  bike
  Licensed from: ponsulak / yayimages.com


  Casa Kaos sitt husmortips

  Marte har mye bra for seg, men når vi er uenige, Marte og jeg, da er vi skikkelig uenige. Dette innlegget vant prisen for latterligste blogginnlegg i fjor her i heimen. Hvis du først har tatt deg bryet med å sette risten på skrå, hva i alle dager er problemet med å løfte den og helle innholdet i søpla? Dette er helbom i min bok. Skjerpings!

  Juliafrika sin lyrikkvideo om nettroll

  Denne har alt. Absolutt alt. Humor, skuespill, ekstremt smart laget og en alvorlig undertone til ettertanke. En av de beste videoene på blogg.no i fjor? Jeg synes det. 


  Funfacts om disse tre bloggene og meg:

  •  Frode Boden bidro nesten alene til at min første spørsmålsrunde på blogg.no ble en knallopplevelse. Men jeg tror ikke han var helt forberedt på at jeg kom til å svare på disse: Eg lure på om hvis du kjøre med ein bil i lysets hastighet, ka vil då skje når du skrur på lysene ?? Og hva er forskjellen på en Toyota? Vet du svarene?
  • Casakaos var den første bloggen jeg noen sinne kommenterte. Det var et innlegg om å senke skuldrene og ikke ta alt så høytidelig.
  • Juliafrika er den eneste Side2-bloggeren jeg følger på blogg.no. Jeg har fulgt henne siden jeg tok mine aller første bloggsteg i januar i fjor, og ble hoppende glad da frekvensen på deling av hennes innlegg på blogg.nos Facebookside økte betraktelig. Da ventet jeg bare på de gode nyhetene, og vips - der var de.

  Har du et uforglemmelig innlegg å dele med meg?

   

  Lyst til å bli mer kreativ?


  #bloggtips #uforglemmelige #blogginnlegg #innlegg #fantastisk #leselyst

 • Publisert: 06.04.2017, 21:28
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Jeg fant, jeg fant!

 • Publisert: 02.04.2017, 14:21
 • Kategori: Blogg
 • I går skrev jeg om at vi stadig blir mer redigert, i innlegget Redigere frem drømmedama?, et innlegg veldig mange har respondert på, noe som er utrolig stas, selvfølgelig. Kanskje du som leser faktisk viser seg å være så kul som jeg tror du er?
   
   Jeg etterlyste også hjelp med å finne reklamen med ordene "operert, operert, operert, operert". Og tror du ikke det tikket inn et tips på melding om det også?
   
  Oh yes! Her er reklamen jeg refererte til:
  Jeg fant, jeg fant! Selv med litt hjelp er dette innafor.
   
  Håper du har en helt fantastisk søndag i samme solskinn som jeg har. Eller koser deg med en annen værvariant. Nå blir det SSS:  sykkel, sol og sandkasse her.
 • Publisert: 02.04.2017, 14:21
 • Kategori: Blogg
 • 10 kommentarer
 • PyseKristin!

 • Publisert: 02.04.2017, 10:33
 • Kategori: Blogg
 • Så satt jeg her da. Ikke redd for så veldig mye på generell basis, men ekstrempyse likevel. For hvordan i alle dager skal man stå med hodet hevet og fortelle kjentfolk at '"joda, det stemmer at jeg driver og blogger litt"? "Jepp, har gjort det en stund, det stemmer".

  "Mhm, på blogg.no ja. Der du har hørt at alt er rosa og marmorbelagt."

  Afraid clown
  Licensed from: Novic / yayimages.com

  Hvorfor i alle dager skal det være så skummelt? Jeg har jo all verdens ironisk distanse til det jeg gjør, og det er neppe noen andre flinkere til å bedømme det jeg driver med? Jeg har jo tross alt over 32 års trening i det - er regjerende mester, for å si det sånn.

  "Ja, men i tillegg til å blogge, hjelper jeg jo til på support også da. Som Customer Manager..frivillig sådan..så det er liksom ikke bare skrivi.....nga"

  Alle andre er jo opptatt av å dømme det de selv driver med, og det holder vel i massevis? Ikke så sikker på at de har igjen tid i døgnet til å bedømme meg, sånn egentlig. Og hvis de har tid, kan vel ikke jeg være den eneste de har på lista?

  "Når du i stedet for å bli hoppende glad når det dukker opp likes på et innlegg på Facebook, tenker - hjelpes min, nå er det ikke lenge før alle jeg kjenner vet om denne bloggen."

  Det er jo egentlig ganske nitrist, for jeg er jo ikke flau over det jeg skriver. Likevel er det noe som holder meg tilbake. Kanskje en blanding av å ikke ville spamme ned de jeg kjenner, at de ikke skal føle noe trang til å følge med på noe de synes er uinteressant og en mengde andre grunner.

  Hodet er flink til å finne unnskyldninger. Rent svart på hvitt er det vel at jeg er litt pyse. (eller MEGAPYSE)

  Når jeg blir stor, skal jeg invitere alle mine venner til Facebooksiden til bloggen min. Tror jeg.

  Foreløpig vil jeg fortsette å være takknemlig til alle som vil følge med, om vi kjenner hverandre fra før eller ikke.

  Uansett hvordan en vender og vrir, og hvor flaut det er å være "redd" for noe sånt: jeg er visst president i SAB - Semianonyme Bloggere.

  Har du vurdert medlemskap?

 • Publisert: 02.04.2017, 10:33
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • I dag starter N64-ever på Twitch!

 • Publisert: 31.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • N64-Ever-prosjektet: å spille gjennom alle spill noen gang lisensiert av Nintendo til N64, i USA eller Europa. Det er mange! Da jeg fikk invitasjonen til eventet på Facebook, måtte jeg ta en prat med Patrick, mannen bak kontoen Meridianprime. Jeg har skrevet om mitt møte med ekstremgamerne på den gamle bloggen min, og Patrick fra Nederland var en av de jeg møtte.

  Jeg tastet meg inn i messenger for å høre historien om dette, for meg, elleville påfunnet. En mann på alle de spillene? Nærmest brutalt. Messengerintervju er uansett det nye på blogg, har jeg hørt.

  Hvordan fikk du ideen?

  Det startet når Nintendo 64 ble lansert. Jeg begynte å skrive ned alle spillene jeg hadde spilt og fullført. Men selvfølgelig kom det hele tiden nye spill og det ble etter hvert vanskelig å fullføre alle. Etter å ha spilt gjennom 38 stk, stoppet jeg.

  Jeg fikk en trang til å ta opp igjen prosjektet etter jeg så TMR(themexicanrunner) fullføre sin NES-challenge.

  Patrick logger spillene han har spilt igjennom. SNES til venstre, N64 til høyre.

  Hvor mange spill snakker vi om?

  Det er ekstremt mange spill lansert til N64, og mange fikk ulike versjoner for Japan, USA og Europa. Noen spill ble bare lansert i noen av sonene, men jeg fokuserer på de som ble lansert i USA og/eller Europa. Så hvis et spill kun ble sluppet i Japan, kommer jeg ikke til å spille det.

  "Racist? No.... just pointless to play a game i cant even reach the end of the intro menu screen because I dont understand it"

  Da sitter jeg igjen med 303 spill som skal spilles fra start til mål. Eller tilsvarende.  Hvor lang tid tenker du å bruke på N64-ever prosjektet?

  Vel, det jeg klarer å fantasere meg frem til, må vel være omtrent et år. Jeg trenger vel rundt en dag pr spill.

  Det høres veldig ambisiøst ut!

  Ja, men siden du kjenner meg og spilling, vet du at jeg mener alvor, og kommer til å gjennomføre det.

  Jeg vet jo at du spiller som om du har Satan selv i hælene, når jeg tenker meg om.

  Plutselig tupper Satan meg i baken slik at jeg snubler over noen spill jeg ikke har planlagt å spille også. Men til de som spør, sier jeg at jeg kommer til å bruke omtrent et år.


  Kickoff i dag kl 18!

  N64-ever-prosjektet tar altså sikte på at en mann skal spille gjennom 303 spill på et år. I dag er det kick-off, og alle spill vil gå Live på Twitch. Du kan delta via chat og bli med å stemme frem hvilket spill Patrick skal spille neste gang. 

  Første spill ut er Star Wars: Rogue Squadron - jeg gleder meg!

  I kveld kl 18 vil jeg virkelig anbefale deg å besøke Patricks twitch-kanal om du har interesse for Nintendo 64. Eller bare vil se en ekstremgamer i aksjon. Hils gjerne fra meg i chatten. 

  https://www.twitch.tv/meridianprime

   Prosjektets Facebookevent

  #spill #nintendo #tv-spill #gaming #twitch #tips #retrogaming #ekstremgaming

 • Publisert: 31.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 3 gode brettspillkjøp til påske

 • Publisert: 28.03.2017, 23:26
 • Kategori: Blogg
 • I dag vil jeg gi deg 3 knallgode brettspilltips til påska, som passer enten du er på hyttepåske eller sitter godt plantet i sofakroken. Dette 3 av mine ultimate spillfavoritter, og det beste er at de trener kreativiteten din uten at du tenker over det.

  Sistnevnte er kjempebra, for kreativitet må du faktisk trene på for å bli bedre. Er du av de som "ikke finnes kreativ" eller gjerne vil bli mer kreativ, har jeg gode (og, i min verden, veldig spennende) nyheter til deg:

  Spilltips 1: Fantasi

  Et lagspill med oppgaver og tidspress som garantert får fart på konkurranseinstinktet. Oppgavene er delt inn i ulike kategorier, og de skal presenteres for de andre på laget enten ved hjelp av tegning eller miming. Min erfaring er dog at det blir enda morsommere hvis en kan kombinere disse i sitt forsøk på å presentere til sine lagkamerater. Synd at det ikke står noe sted i reglene hvor moro det er.  

  Målsetningen er å finne ut hva din håpløse lagkamerat prøver å tegne eller mime. Er det Ålesund? Eller kanskje skilsmisse? Klarer dere oppgaven, kan dere kaste og flytte spillebrikken litt nærmere mål. Heldigvis har en noe hjelp i hvilket farget felt spillebrikken står på, som symboliserer en kategori, for eksempel "Aktivitet-tilstand-begrep". Hvis en husker å se etter om det i kampens hete da.

  Young woman mime
  Licensed from: VIPDesignUSA / yayimages.com

  Lagene spiller i intervaller på 1 minutt, og dette styres enten av en stoppeklokke eller et timeglass. Det spørs hvilken versjon du har.

  Fantasi er også laget i ulike party og juniorversjoner, men de kan jeg ikke uttale meg om. De bygger dog på det samme konseptet, så skulle ikke forundre meg om de var latterlig morsomme også.

  Spilltips 2: Alias

  Alias er også et lagspill, og er spillet der du får lov til det du ikke får lov til i Fantasi, nemlig snakke. Her skal du få din lagkamerat til å forstå hvilket ord det er du prøver å forklare. Du har ikke lov til å bruke bestanddeler av ordet når du forklarer.

  Også her spiller du med klokka som motstander, og tempoet er til tider veldig høyt. Du flytter spillebrikken din fra start til mål, og hvor langt du får flytte, avhenger av hvor mange oppgaver dere greide.

  Har du prøvd å forklare bulldoser til en som aldri har hørt om det før? Eller Taj Mahal til noen som ikke har peiling på hverken hvor det ligger eller hva det er? Eller noe så enkelt som fotball uten å bruke hverken ordene fot eller ball?

  Dette er spillet som setter ordforrådet på prøve, samtidig som du må tenke på hvilke referanser lagkameraten din vil forstå, og hvilken kunnskap vedkommende har. I hvert fall hvis du har tenkt å vinne.

  Marketing Words Shows Selling Promotional And Sales
  Licensed from: stuartmiles / yayimages.com

  Spilltips 3: A til Å

  Sist, men ikke minst; dette tror jeg må være min favoritt. Hver spiller har et brett med hele alfabetet foran seg, der hver bokstav ligger i en grop. Målet er å fylle alle disse gropene med myntlignende brikker, slik at alle bokstavene blir dekket.

  Måten du gjør dette på, er ved å løse oppgaver. Når det blir din tur, får du enten 15 eller 30 sekunder på å finne så mange ting som "finnes på badet", bilmerker, guttenavn som slutter på -ar eller europeiske hovedsteder du klarer. Stressfaktoren er enorm, og det kan være nesten morsomst de rundene en ikke får lagt en eneste brikke.

  Vinneren er selvfølgelig den som først får fylt opp brettet sitt. Tvisten er at du kan kaste terningen og i stedet for å fylle opp ditt brett, plukker du av fra din motstander. Tilfredsstillelsen av å få plukket vekk de vanskelige bokstavene motstanderen har vridd hjernen for å få fylt, er ubetalelig. Samtidig er det litt komisk når du sitter der med Z, Æ,Y og Å igjen, og får oppgaven "steder i England".

  Spillet trener både ordforråd og assosiasjonsevne, og finnes også i en juniorutgave. Den kjøpte jeg til fadderungen min til bursdag et år, og det fikk gode skussmål derfra. Har ikke prøvd juniorutgave selv, men originalen her hjemme er både velbrukt og slitt.

  Reglene presenterer spillet som et individuelt spill, men mine erfaringer tilsier at det er ekstremt morsomt med et lag rundt hvert spillebrett. 

   

  Og et siste tips til slutt: Mange bokhandlere henger nå opp plakater med "alle spill 50 %", så sjekk gjerne opp dette før du kjøper. Min lokale Nordli-butikk laget plakater i går, i alle fall. 

  Det var mine tre beste spilltips til påske - har du prøvd noen av disse spillene?

  Lurer du litt på hva slags blogg dette er, finner du mer om det her.

  #spill #påske #moro #familietid #venner #konkurranse

 • Publisert: 28.03.2017, 23:26
 • Kategori: Blogg
 • 13 kommentarer
 • Dette skjer på bloggen fremover

 • Publisert: 28.03.2017, 14:57
 • Kategori: Blogg
 • Nå er det så utrolig mye jeg har lyst til å skrive om, og drive med, at det nesten er kreativ overload. Derfor ønsker jeg å gi deg, du yndige vesen som leser denne smørja, en liten pekepinn på hva hovedplanene mine er fremover:

   

   Jobbe meg gjennom alle kroppstypene for å stadfeste hvilken jeg hører hjemme i, også kalt kroppstypejakten.

   Etterforske ferdig Sundbysaken, blogg.nos første, interaktive påskekrim.

   Skrive mye mer om kreativitet og hvordan det funker for meg. Dertil nye kreative sprell og konsepter påberegnes.

   Lage tipsartikler om bruk av spørreundersøkelser, poller, meningsmålinger ol.

   Skrive blogg.no - konkrete bloggtips.

   

  Og det mest spennende til slutt;

   Lage et treningsprogram for deg som vil bli mer kreativ.

   

   

  Håper du kan ha glede av noen av innleggene mine fremover, jeg gleder meg i alle fall noe helt vannvittig til å skrive for deg! 

  Haopy girls
  Licensed from: Iko / yayimages.com

 • Publisert: 28.03.2017, 14:57
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • Svar på hvorfor jeg byttet blogg

 • Publisert: 24.03.2017, 10:43
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har et anstrengt forhold til å gjøre ting for siste gang, jeg liker rett og slett ikke konseptet. Og i dag har jeg avsluttet et kapittel jeg igrunn aldri trodde jeg skulle starte heller. Jeg satte nøkkelen i låsen på gamlebloggen min, sparing.blogg.no, for å legge inn et siste headerbilde

  Nå er det offisielt - det er helt slutt mellom Sparing og meg. Men vi går videre som venner, og jeg får derfor lov å bruke han til testing av morsomme og kjedelige ting fremover.

  Hvorfor ble det slutt?

  Jeg måtte rett og slett videre etter en lang periode i livet der jeg knapt var inne på internett, langt mindre på bloggen. Grunnlaget her var ikke mer dramatisk enn at energilagrene var tomme etter å ha blitt brukt til å passe på barn, jobbe, bygge barn i magen og leve utenfor nettets fire vegger. 

  Da jeg fikk opp energien igjen, fristet det ikke så veldig å logge inn på en blogg som ga meg ekstremt dårlig samvittighet for den lange pausen. Såpass mye at det fort ble uinspirerende. Hvis du ikke har fått det med deg, er jeg velsignet med pro-versjonen av flink pike: griseflink pike. Jeg har derfor ganske store krav til egne prestasjoner, og også til blogg.

  Samtidig ønsket jeg ikke og fremstå som noe annet enn det jeg leverer; sparing ble etterhvert mye mer enn sparing, og med nytt navn kunne jeg leke med alle de tingene jeg liker, uten at følgerne mine får helt sjokk. Eller enda verre for en griseflink pike; at de følte seg lurt på innhold. 

  Nå vet jeg at disse tingene ikke er noen katastrofe, eller spesielt viktige. Men for meg ble å bytte blogg avgjørende for å fortsette og skrive eller slutte med det. Og ettersom det er gøy, vel - tada-  her er jeg.

  Den siste headeren

  For å hedre bittelitt, drodlet jeg frem et omaggioinspirert mesterverk. Hoppet litt rundt med farger og landet i mitt signaturfargeland, bloggmessig. Jeg liker disse fargene i skillet mellom grønt og blått, selv om den grå versjonen også var ganske fin. Jeg satte den på plass, og slo igjen døra bak meg. Litt vemodig faktisk, å forlate noen en egentlig liker veldig godt.


   

  Vel, jeg låser døra for morsomme krumspring der, og vil fortsette med ting jeg liker her. Så får vi se hvor veien fører oss. Tusen takk for alt du har vist meg i bloggeriet, Sparing! ("det er ikke deg, det er meg") Mer om hva jeg har tenkt at denne bloggen skal bli, finner du her.

  Har du en gammel blogg du har gjort det slutt med? Hvorfor?

  Lager du dine egne headere?

  #sparing #slutt #nyblogg #tusentakk #takk

 • Publisert: 24.03.2017, 10:43
 • Kategori: Blogg
 • 16 kommentarer
 • DIY: Hva ville du puttet i kofferten?

 • Publisert: 21.03.2017, 12:28
 • Kategori: Blogg
 • I helgen hadde jeg og treåringen hobbyverksted med denne gamle trompetkofferten, kjøpt på loppemarked for en stund tilbake. Jeg liker å finne nye bruksområder for ting jeg allerede har i hus, og har liksom ikke fått hengt meg på "nå skal jeg lage noe, stikke på butikken og kjøpe ting for hundrevis av kroner"-DIYbobla. Noe av poenget for min del, er å benytte noe av det som allerede er i huset, eller anskaffe tingene billigst mulig. Enten det er på loppemarked, bruktbutikk, finn eller salgsgrupper på nett. Du skjønner tegninga - jeg hater å sløse.

  Helgens prosjekt - kofferten


  Vi rev først ut det slitte, gamle skumgummiforet, noe som fikk kofferten til å vise seg i "all sin prakt".


  Deretter fant vi frem det vi trengte: en rest av voksduk fra tegnebordet på rommet til treåringen, og en pakke skuffedelere fra ikea som ble til overs etter sist ikeamontering.


  Deretter målte vi til og klippet en passende stor bit voksduk for å dekke bunnen og kantene, slik at ingenting av den brune innmaten i kofferten skulle vises. Vi brukte den eminente bretteteknikken "pakke julegaver", og festeanordningen for dette prosjektet er tape. 

  Noe dårlig, synes du kanskje, men i og med at dette var et samarbeidsprosjekt som treåringen syntes var utrolig gøy å være med på, må en tilpasse noe. Varm limpistol ville ikke vært å tilpasse, det hadde bare blitt "nei, ikke rør, varmt", og dertil utrivelig. Å rulle teipbiter til rundinger som fungerte som dobbeltsidig teip, var derimot både passe utfordrende og "Kjempegøy, mamma". Jeg kan alltids gå over denne på et senere tidspunkt med limpistol eller annet lim om jeg ønsker det, og dermed også få et enda penere resultat.


  Etter å ha dekt bunnen noen lunde med voksduk, tilpasset vi skuffedelerne, og kledde til slutt også lokket i voksduk.  Denne kofferten har nå gått fra sliten trompetkoffert til lagringsenhet for den sminken jeg ikke bruker daglig. Som vil si, hvis en skal være ærlig, stort sett all sminken min.


  Planer videre for kofferten:

    Neste loppemarked skal jeg se etter gamle, doble pennalhus, og bruke innmaten beregnet for å holde blyanter på plass til å henge sminkekoster og andre pennelignende saker i lokket. Vil da klippe ut bare en stripe rundt strikkene og lime fast i lokket. ( Blir dette noe av, er jeg nødt til å ha gått over med limpistolen først, selvfølgelig)

   Gå over flekker på eksteriøret med skokrem, slik at det får en helt jevn farge.

   Pusse sølvdetaljer og håndtak for å få de finest mulig.

   Plassere den på kommoden utenfor badet og ta den frem når jeg trenger mer enn hverdagssminken min.


  Vi er i alle fall godt fornøyd med resultatet, prosessen var kjempetrivelig, og voksdukens egenskaper er helt ypperlig dersom noe av innholdet bestemmer seg for å spre seg: Bare å vaske av. Og den stakkars trompeten ligger til pynt oppe på et skap i stua.

  Så da blir spørsmålet: hva synes du?

  Facebooksiden min finner du her.

  #gjenbruk #DIY #koffert #trompetkoffert #sminke #tips #interiør #voksduk #ikea #skuffedeler #sminkeoppbevaring #oppbevaring

 • Publisert: 21.03.2017, 12:28
 • Kategori: Blogg
 • 15 kommentarer
 • Tips: Hvorfor kjøpe brukte drikkeflasker?

 • Publisert: 19.03.2017, 19:30
 • Kategori: Blogg
 • Her om dagen kom jeg over akkurat en sånn drikkeflaske som jeg har ønsket meg, og attpåtil i yndlingsfargen min. Du burde kanskje også kjøpe en brukt drikkeflaske? Bare se på det her!

  Denne rakkeren har perfekt størrelse, med kort og solid reim for oppheng. Stor åpning på tuten, og låsemekanisme. Og nevnte jeg blå?

  Nå er det jo kanskje mange som ikke liker tanken på å drikke av brukte drikkeflasker - vel ingen fare. Denne flasken er etter en grundig vaske- og tørkerunde perfekt til formålet:

  Fyller på pulver en gang innimelom, og med mindre en søler da: ingen søl når en skal legge pulver i kammeret. Tuten er såpass liten at det er lett å sikte om en skal ha litt i hvert kammer, men stor nok til at en slipper å late som en strør pepper fra det ene bittelille hullet på pepperbøssa.

  En annen fordel er at om pulveret blir fuktig, er det bare å riste klumpene bort i ren barista-stil. Eller kanskje heller bartender - baristaer driver vel ikke med så mye risting. Hva vet jeg, jeg drikker ikke kaffe engang. Eventuelt kan jeg legge en sånn fuktabsorberende, liten pose oppi for å forhindre klumpene. Du vet, sånn som ligger i den nye veska di, eller de nye skoene.

  Det absolutt beste med hele kjøpet, er at dette monsteret av en vaskepulverpakke nå kan plasseres i et skap, fremfor å må løftes ned for hver eneste vask. Med små barn i hus er det skummelt å ha noe som ligner såpass mye på sukker i spisehøyde. Og flasken? Henger på en skrue over vaskemaskina i påvente av at jeg skal lage noen hyller der.

  Men hvorfor kjøpe brukt? Ser ikke helt poenget med å bruke masse penger på noe som skal brukes til vaskepulver, en tier holder i massevis. Samtidig støtter man en god sak, enten det er på loppemarked eller i veldedige bruktbutikker. For ikke snakke om miljø. 

  (Skulle forsåvidt gjerne hatt en til lik, så om du vet hvor dette vidunderet har vært i salg, rop gjerne ut.)

   

  Hvilken løsning har du for vaskepulveret ditt?

   

  Sjekk gjerne ut Facebooksiden min.

  #tips #vaskerom #vaskepulver #lurt #fornøyd #praktisk #brukt #gjenbruk #nmsgjenbruk #nms 

 • Publisert: 19.03.2017, 19:30
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Karakteren 3 er katastrofalt dårlig!

 • Publisert: 16.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • Da nyheten kom om at partiet Høyre ønsket å fjerne karakteren i sidemål, var det første jeg tenkte på hvor elendig karakter en treer er. Hvorfor i alle dager tenkte jeg det? Svaret sier forsåvidt ganske mye om meg som person, på godt og vondt. Jeg var også fristet til å spørre dem om forslaget ikke burde ha tilbakevirkende kraft.

  De var nemlig ikke noe mindre flinke, de flinke pikene på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet enn det de er i dag. Jeg var griseflink pike. Snusfornuftig og med forhatt klisterhjerne. Elsket sammenhenger og nye ting. Likte å lære. Og hadde ekstreme prestasjonskrav på egne vegne, dog uten å plassere lignende krav på andre. Jeg var ikke Flinkzilla, hvis du skjønner.

  Absurditet satt i praksis, jeg vet. Men det er jo tross alt "bare" 14 år siden? Nå har det seg nemlig sånn at på mitt vitnemål fra videregående står det en enslig 3-er og skinner. Ødelegger snittet og er en spottflekk midt på andre side. Jeg fikk 3 på nynorskeksamen, etter noe som best kan beskrives som tidenes minst spennende novelle. Et så stillestående makkverk fullt av ikkje og hugleik har verden sjelden sett maken til.

  hand holding up the number three from the left
  Licensed from: stryjek / yayimages.com


  Og det stopper faktisk ikke der. Når tankesmia først setter i gang, husker jeg tilbake på alle treere jeg noen gang har fått. Tro meg, jeg husker alle: Gruppearbeidet i heimkunnskap på ungdomsskolen om poteten, med mildt sagt dysfunksjonell gruppe sluppet løs i Google-søk på datarom for aller, aller første gang. Dette var sent på nittitallet, så blokkeringer for å søke på visse ting på skolepc-er var enda uoppdaget terreng. Dette resulterte i at deler av gruppen rett og slett søkte på litt mer juicy ting enn potet. Hvis du forventer en lang regle av mine sørgmodige treere her nå, får du ikke det. Det er disse to. Alle. Og for meg var det katastrofe.

  Dette var aldri noe destruktivt eller negativt for min del. Redselen for å underprestere gjorde at karakterene var gode. Redselen for å skuffe meg selv var drivkraft og motivasjon i massevis.Presset som kom innenfra var med på å gjøre meg til meg, og var ingenting å være redd for, selv om få andre hadde forståelse for hvor jeg hadde lagt lista for meg selv. Det var jo ingen andre som trengte å hoppe den lista, og jeg ba dem aldri om det heller.

  High Jump
  Licensed from: songbird839 / yayimages.com


  Fikk jeg 5 minus på en prøve, anså jeg det som et greit, men fortsatt litt for dårlig resultat. Karakteren 3 var derimot katastrofalt dårlig, jeg var nesten i sjokk i flere dager. Men det kunne jeg aldri si høyt, da det satt mange rundt meg som ikke hadde samme oppfatning eller forutsetninger. Den griseflinke piken i meg fant det egentlig best å holde kjeft når det ble snakk om karakterer. (Jeg har aldri syntes at karakteren 3 var elendig når andre fikk det, bare så det er nevnt også. Som sagt, ingen terroriserende flinkzilla).

  Jeg må lirke litt på smilebåndet når jeg tenker på det i dag, og har nok et litt annet forhold til egne prestasjoner. Men, jeg liker fortsatt ikke å mislykkes, og terskelen for hva som er mislykket for meg, ligger nok fortsatt litt høyere enn gjennomsnittet. Har ikke gjennomført griseflink-pike-rehab enda. Så om Høyre vil kjøre tilbakevirkende kraft på disse nynorskkarakterene, skal du jammen ikke se bort fra at jeg stiller meg først i kø.

  Har du noen karakterer du husker bedre enn andre?

  Følg meg gjerne på Facebook.

  #karakterer #høyre #nynorsk #eksamen #flinkpike #griseflinkpike #minner #vgs #sidemål

 • Publisert: 16.03.2017, 13:11
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • Verdens enkleste DIY?

 • Publisert: 15.03.2017, 14:17
 • Kategori: Blogg
 • Har du også lyst til å lære prinsippet bak verdens kanskje letteste DIY? I går kjøpte jeg nemlig med meg fire broderirammer til 15 kr stk på den lokale brukbutikken, med den intensjon å bli kvitt litt av det rotet som slenger rundt i hjemmet. Se i innlegget hvordan. Noen av bildene som kommer i innlegget er eksempler på bruk, og ikke ferdig produkt, bare så det er sagt.

  Innhent broderirammer der prinsippet for festing er å stramme tøyet mellom to ringer.
  Del ringen fra hverandre, og finn frem et tøystykke du ønsker å stramme. Her: gammel blondegardin fra hobbyhaugen. Derfra benyttes den til slike prosjekter, kjøkkengardiner på lekekjøkken, sjablongmaling med spraylakk og andre krumspring jeg måtte finne på.
  Legg tøyet over den indre ringen, og press på den ytre. Grovklipp rundt.
  Snu ringen, og fest noen sikkerhetsnåler inn i mønsteret. Pass på at nålen henger på flere enn en tråd. Klipp av stoffet, og ved varig bruk av rammen på denne måten: fikser stoffet med feks lim.
  Sikkerhetsnålene brukes til å henge armbånd eller smykker, som vist på dette bildet. En kan også bruke andre små ting som kan fikseres rundt blonden, for eksempel små runde ringer beregnet på smykkelaging.
  Slik ser den altså ut som lagringsdrømmefanger for smykker og øredobber, for anledningen pyntet med ting jeg lagde den gang jeg ikke hadde barn, og hadde tid. De lå så fint i hobbykassen, og orket ikke løpe opp på loftet for å hente andre smykker. #lat
  Denne varianten er laget med et avdanket sjal. Frynsene har virkelig sett bedre dager, og sjansen for at jeg noen gang tar det i bruk igjen som sjal er ikke tilstede.
  Gjentar samme prinsipp, og strammer sjalet slik man ønsker mønsteret plassert. Det er mulig å få dette helt glatt og fint, og det gjorde jeg også, etter litt fikling og draing. Men tror du jeg husket å ta bilde av det da? Dette stoffet er akkurat passe tynt til at man kan lage hull der man ønsker å plassere ting. Her et par øredobber fra dagens antrekk.
  Så over til hovedgrunnen til at jeg kjøpte disse rammene i første omgang, og da bruker man bånd som har blitt hittegods etter to dåpspyntinger.
  Har du pirkehender og tålmodighet kan du lage en variant der du surrer kantene. Lim og presisjon nødvendig, men surret rundt og festet for å gi deg en ide om hva jeg mener.
  Den jeg landet på, målte jeg bare til de båndene jeg ønsket å bruke, for deretter å klippe dem litt lengre enn de skulle være. Både for mulighet til justering, og for å få festet dem.
  Her er mitt mønster presset sammen, og jeg kan justere båndene ved å dra i de ulike endene.
  Og slik ble resultatet - et hjem for alle de bortkomne spenner, eller snart bortkomne, om lillebror hadde fortsatt den intense tilintetgjørelsejakten. Gjenstår å feste endene bak med lim, og få den opp på veggen til treåringen. Det er nok mer midt i blinken hennes smak, enn din, vil jeg tro.

  Har du laget noe kult av gamle broderirammer? 

  Bloggens Facebookside finner du HER.

  #diy #tips #lage #spenner #hårpynt #broderi #broderirammer 

 • Publisert: 15.03.2017, 14:17
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • Løsningen på et kremete problem

 • Publisert: 14.03.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Kremtubene har vært et problem siden eldste avkom kom seg på beina, og i dag gir jeg deg min løsning på problemet. De fantastiske tubene med krem som står i vinduskarmen, i akkurat passe tit-tit-høyde for en liten krabat. Skikkelig schwung får en også ved å kaste dem. Fortrinnsvis under dusjkabinettet, for da kan en samtidig kose seg med et innmari ekko.

  Colorful scrubs in tubes on a background
  Licensed from: Sergejs Rahunoks / yayimages.com


  Første forsøk på å bøte på problemet funket meget bra. En boks i vinduskarmen med kremene oppi. Løsningen gjorde det også mer tungvindt for de to lengste medlemmene av familien. Opp med lokket, ned med lokket. Rote rundt oppi der etter den man trenger. Opp med lokket, ned med lokket. Permanent avsluttet ved den tredje "sett ned den boksen, mamma sin!" etterfulgt av redsel for at små tær skulle ha nærkontakt og utløse kraftige lydbølger fra den vesle skrotten. 

  Neste løsning var å flytte krembeholdningen opp på platået sammen med vaskefatet. På dette tidspunkt var beina blitt såpass lange at kremene inviterte til fotballkamp. Fortsatt ekko under dusjkabinettet, og ingen gullplate der heller.

  Men i dag mener jeg å ha funnet en fullgod løsning på kremproblemet. Åpenbaringen kom under rydding i ubrukt dill i en roteskuff, da jeg har fortsatt litt i Marie Kondo-land etter frontangrepet på tekstilene tidligere i år. Men ikke si til henne at jeg tar område for område, da hadde hun nok forberedt en likkiste hun kunne rotere i til den dagen kom.

  I roteskuffen lå det to håndkleklyper, pene og ubrukelige til formålet her i huset. Våre håndklær kommer utrolig nok med hempe, og på et tidspunkt var jeg Einstein nok til å tenke at det blir jo kjempefint med en ekstra hempe her. Som må bukseseleklypes på i et hjørne, sånn fint dandert. I et annet liv skal jeg kanskje benytte innsatsviljen min på slike unødvendige prosjekter, men ikke i dette. #bomkjøp

  Sammen med en selvklebende knagg fikk disse klypene delta i en løsningsjackpot. Kremene borte fra barnehenders rekkevidde, og lett tilgjengelig for enhver smøresjef. Godt fornøyd med egen innsats, der altså, og ut fra responsen på DIY-siden, er flere fornøyd med meg. Barnslig moro. Hva synes du om løsningen?  Vet ikke om du la merke til den lille makeoveren på toppen av denne bloggen i dag? Har også pusset opp bloggens Facebookside i dag. Der har jeg planer om at det skal skje litt fremover, spesielt i perioder der tidsklemme og annet kommer i veien for innlegg, så om du vil slenge inn en tommel, lover jeg å bli både skammelig og barnslig glad.

  #tips #diy #smart #krem #barn #baby #bad #problem #løsning

 • Publisert: 14.03.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • En utrolig søndag med to bakerunder

 • Publisert: 12.03.2017, 21:03
 • Kategori: Blogg
 • I dag har vi hatt en helt vill, bloggvennlig søndag. Ikke mindre enn to ganger har husets komfyr blitt brukt til bakegjerning, og fortsetter det på denne måten vil det jo bli nesten pinlig. For en må vel være ærlig å si at noen bakemagiker, det er jeg ikke.

  Hvis du studerer det bildet under, er det et greit eksempel på hvordan det burde sett ut. Dandert og delikat, på fat. Komponert og fristende, med lett uskarphet i bakgrunnen. Godt med kontrast og med lyset ampet godt opp. Hvis en skulle pirke på noe på dette bildet, er det vel nettopp lyset. Den gjengse blogger virker å inneha et relativt mørkt liv, eller mistenke at ens følgere har det, for lys, det skal på max.

  chocolate cake on a cake stand
  Licensed from: Szakaly / yayimages.com


  Men så var det denne virkeligheten da. Du tror sikkert jeg lyver når jeg hiver inn påstand om to bakerunder på en dag. Vel, det gjør jeg ikke. Men det er nok ikke så eksotisk som en gjerne hadde ønsket.

  Vi startet dagen med ekstremt gode rundstykker med havregryn og cottage cheese. Varme, og oppdelt med ulikt pålegg til alles forlystelse. Påleggplukking forekommer også, så det er greit å ha et lite ekstra lager ved siden av. Etter å ha funnet oppskriften på disse rundstykkene på blogg.no for over et år siden, takk Charlotte, har både jeg og samboeren min bakt dem ofte. Og, som en sier på (dårlige) musikkonkurranser, gjort oppskriften til vår egen. Dagens var made by man, og med havsalt og olivenolje.

  Da middagen putret ivei på steketoppen, ble andre bakeprosjekt satt i gang. Det er innmari praktisk og heldig for min del at ungene mine er fornøyde så lenge en hvilken som helst kjøkkenmaskin benyttes, eller det er røring involvert. På nivået "bestemor, mamma og jeg har baka krem". Så, i dag har vi baka torokake, og ettersom en skal lære av ungene sine, hadde ikke jeg hjerte til å rette det opp til "vi har rørt sammen, lille venn". Hvis ungene vil leke at jeg er supermum....

   

  Det ble igjen et enslig rundstykke, og browniekake er best varm. Så da blir det litt sånn, med mobilkamera. Men, jeg har i det minste tatt livet av både kontrast og lysinnstillingene. Tror du ikke jeg lærer noe som helst? Uansett viktig med bevis, når skuddårstilfellet to bakinger på en dag inntreffer. Kryss i taket og brosteinslakt vei straka vegen til blogghimmelen. Hadde jeg bare hatt arm- og viljestyrke nok til å forsinke familiens matinntak for at jeg skulle lade speilreflekskamera og dekke på pent, lyssette tablået og knipse ivei mens maten ble kald. Dream on.

  Heldigvis er folk opptatt av at ting skal være ekte nå for tiden. Bortsett fra på ens egne, sosiale medium da. Eller?


  Sett i lys av kakeinntaket, vil nok ikke flere klær passe med det første. Fikk du med deg historien om meg, klesskapet og Marie Kondo?

  #kake #bake #toro #søndag #familie

 • Publisert: 12.03.2017, 21:03
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • Er kunnskap virkelig tabu?

 • Publisert: 04.03.2017, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • Hvis det er lov å si at man elsker og vite ting, erkjenner jeg meg skyldig pronto. Selv om jeg har lært på både den lette og tunge måten at det er tabu å stikke seg frem med nyttig og unyttig kunnskap, nekter jeg å skjule meg bak mengden med interessefelt bestående av interiør, sminke, mote, mat og treningstrender. Du blir ikke populær quizmotstander når du husker det høyeste fjellet i Sverige, hva det mest kjente diktet til Sigbjørn Obstfelder heter, hvilket romertall solkongen hadde bak navnet sitt eller hvilket stoff som har formelen H2SO4, for å nevne noe.

  Hjernen min har utrolig mange slike småskuffer der innholdet kan dras frem både på riktige og feil tidspunkt, og jeg liker å fylle på skuffene med jevne mellomrom. Dette er innlegget for deg som vil bli med inn i min lille tabu-verden; nyttig og unyttig kunnskap. Dagens samlebegrep er de engelske ordene for smått og stort - minor og major.

  So - let's nerd up!

   

  På stjernehimmelen.

  Du er kanskje flinkere i latin enn det du tror? Ved hjelp av minor og major, vet du kanskje allerede hva disse stjernebildene heter på norsk: Leo minor, canis major/minor? Leo betyr løve, og canis er en kortversjon for canine, samlebetegnelsen for hund. De siste stjernebildene jeg husker i farten som inneholder minor og major er Ursa, og det er bjørn. Fem fine stjernetegn på latin til deg, der altså. Lille løve, store hund, lille hund, store bjørn og lille bjørn.

  Constellation The Great Bear
  Licensed from: Palych / yayimages.com


  I musikk

  Minor og major benevner dur og moll på engelsk. Musikklærere på barneskolen differensierer gjerne disse ved å beskrive dur som den hoppende glade, og moll som den sørgmodige, triste. Senere i utdanningsløpet kan det være du trenger å vite hvor mye bedre de engelske navnene er for å huske en annen, vesentlig forskjell på de to akkordoppbygningene. 

  Både durakkorder og mollakkorder er treklanger, noe som vil si at akkorden består av tre toner. Avstanden mellom de ulike tonene kalles en ters, og denne kan være enten stor eller liten. En liten ters er tre halvtoner stor, mens en stor ters er fire halvtoner stor.  En halvtone er avstanden på pianoet mellom en tone og den nærmeste. Spiller du innerst på pianoet, slik at du spiller de hvite tangentene mellom de sorte - vil du lett kunne spille deg frem til hvilke toner som inngår i en akkord.

  Både dur- og mollakkorder består av en stor og en liten ters, forskjellen er hvordan disse er plassert. Rent praktisk vil det si at ved D-dur vil den midterste tonen være F#, mens ved en d-moll vil den være F. Spranget mellom D og F er en halvtone mindre enn spranget mellom D og F#. Derfor kan de engelske ordene benyttes til å huske at en moll(minor) har den minste tersen først, mens en dur(major) har den største tersen først i akkorden.

  piano keyboard
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


  Hva mener du, er kunnskap tabu eller ikke?

  #kunnskap #vite #minor #major #nerd #tabu

 • Publisert: 04.03.2017, 21:04
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • Hvilke klær passer etter en fødsel? Meg, klesskapet og Marie Kondo.

 • Publisert: 01.03.2017, 10:18
 • Kategori: Blogg
 • Sist innlegg hadde jeg begynt et stadig nytt og bedre liv som et "prøver og organisere bopælen"-menneske. Og, som nevnt i En rotekoppblogger på rehab?, gikk det egentlig ganske lett og smertefritt. Det var jo på grensen til gøy å se hvordan noen nye løsninger på magisk vis løste noen av de brutalt standhaftige problemområdene i huset. 

  Vel, på et eller annet tidspunkt ble oppmerksomheten trukket mot min egen bekledning. Nitriste greier. En type uniform jeg hadde tilbrakt ekstremt mye tid i de siste fire årene. Papalou joggebukse, du vet, den typen som er på salg til 99 kroner hver gang en halvdårlig sportsbutikk er med på ekstreme/elleville/hurramegrundt dager, og en lang singlet fra Cubus eller Vero moda.

  Weight loss
  Licensed from: TristanBM / yayimages.com


  For la meg være ærlig, en får jo faktisk på seg absolutt alt etter en fødsel, så lenge man har riktig størrelse på klesplagget. Det betyr derimot ikke at klesskapet har inntatt fabelmodus og automatisk inneholder disse klærne to uker etter leveranse av ny verdensborger. Det innebærer heller ikke at alle klesvalg er like behagelige og praktiske i det som gjerne kan beskrives som en kroppslig unntakstilstand.

  Så jeg hadde valgt uniformen. Og ble litt sånn barselsint på meg selv, før jeg besluttet å hive ut innholdet i alle klesskap og kleskommoder i andre etasje utover dobbeltsenga på gjesterommet. Det måtte jo finnes noen bedre alternativer der inne? Etter å ha hivd rundt på mine klær, var det jo litt snaut i noen av skapene, og da kunne jeg jo like gjerne hive samboerens klær på dobbeltsengbålet også? Og gjestedyner? Dynetrekk, gardiner og håndklær? Det kunne jo finnes noen gode antrekkskombinasjoner i skjæringspunktet mellom avdanket vinterdyne og finskjorta til mannen, eller?

  Før jeg visste ordet av det, var gjesterommet blitt en sone perfekt regissert til barndommens klassiker "ikke trå på gulvet". Gulvet var sporadisk synlig her og der, og for å alarmere dere som er vant med soverom i midtbygryter på størrelse med en dobbeltseng: her snakker vi et rom på over 16 kvadrat, med omtrent en halvmeter "nysnø" av klær spredd utover. 

  "Nå var du lur, Kristin, skikkelig lur." 

  De dagene som har gått siden forrige innlegg, har jeg brukt på å gjenta denne setningen til meg selv, i ustemt kor med innholdet på gjesterommet. Plutselig fikk jeg en ide om at Marie Kondo, ryddeguruen jeg såvidt hadde hørt om, kunne hjelpe meg å fjerne denne haugen av eiendeler og så en video om hennes filosofi på youtube. Gledelig, eller egentlig sjokkerende nok, anbefalte hun å gjøre nettopp det idiotiske jeg hadde gjort. Samle alt, absolutt alt, og ta runden en gang for alle. Guru liksom, hun var jo ikke hjelpsom i det hele tatt.

  Sad Woman with wine and a pile of clothes
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  På tross av dette har jeg nå lekt Marie Kondo. Eller, det vil si, jeg er trønder, så det å ta for meg plagg og spørre om de bringer meg glede, ligger ikke fremmerst i frontallappen. Men; en stor haug med poser som skal til Fretex er produsert, klesskapene har plass for nyinnkjøp og optimistisk nok, en kasse er fylt med klær innerst i skapet jeg "kanskje kan bruke når ammekuperioden er over". Fretex om 5 måneder, der altså. 

  Det er ingen tellekanter på trusene mine, har fortsatt sokker som er buntet sammen og kommer sikkert aldri til å sortere klærne mine etter fargekode. (Ikke at det hadde blitt så vanskelig, det hadde bare blitt enorme avdelinger med blått og svart.) Sengen på gjesterommet inneholder nå gjester i stedet for enorme mengder tekstiler, og sett retrospektivt, kom det mye godt ut av dette infallet. Bortsett fra den underliggende grunnen til at det ble gjort.

  For, hva får man på seg etter fødsel?

  Kristin får på seg en av dongeribuksene sine uten å se ut som en elefantsel, noen t-skjorter og de samme tunikaene som jeg fikk på meg med baby i magen. Kristin får ikke på seg yndlingsbuksene sine, får forsåvidt på seg kjolene sine, men ligner mest en playboymodell i utrigningspartiet og får ikke kneppet en eneste av de fine cardiganjakkene over ammestasjonen. Sokker og truser er ikke alene en sosialt akseptert bekledning, så; heisann Papalou - skal vi leke uniform enda litt lenger? #FML

  #mariekondo #rydde #organisere #klesskap #klær #fødsel #fretex

 • Publisert: 01.03.2017, 10:18
 • Kategori: Blogg
 • 2 kommentarer
 • En rotekoppblogger på rehab?

 • Publisert: 21.02.2017, 21:11
 • Kategori: Blogg
 • Idealinteriøret, sirlig dandert i flatterende nyanser, gjerne også duse, før det i en bisetning nevnes at her bor det et usannsynlig antall små barn, sammenlignet med hvordan det beboelige området faktisk ser ut. Jeg lar meg imponere. For jeg er en rotekoppblogger. En sånn du ikke leser så ofte, for de som finnes prøver nok iherdig og gjemme rotet i det ene hjørnet i huset de står og tar bildene fra. Som kanskje har en roteskuff og et dedikert roteområde i huset, der man med jevne mellomrom jevner rotet med jorden og levler opp i feng shui.

  Her finnes det mange roteskuffer, mange roteområder, en god samling diverseoppbevaringer og en haug med ting jeg har satt til side. Kjekt å ha, liksom. Jeg har også flere steder i huset jeg rett og slett vil definere som problemområder. Steder der jeg ikke får det til å flyte, eller det ble kanskje feil, for det er jo nettopp flyting det gjøres mest av. Definisjonen kan vel også utvides til "gitt opp".

  Woman with messy hair
  Licensed from: Creatista / yayimages.com


  Men er det virkelig sånn at en alltid må være en rotekopp? Misforstå meg rett, jeg har kontroll på livet mitt, jeg roter ikke rundt i ingenmannsland uten mål og mening, uten retning og misjon. Jeg har derimot et klart forbedringspotensial når det gjelder systematisering av eiendeler i eget hjem. Selv om jeg, merkelig nok,  stort sett vet hvor ting er i mitt systemløse system.

  Vel, folk klarer å slutte med røyk og snus, slutte å bite negler og endre både innstillinger, politisk ståsted og væremåte. La oss se om en ikke kan få systematisert rotekoppen. Jeg bestemte meg før minstemann kom til verden for å gjøre et iherdig forsøk. Prosjekt rotekopp.

  I løpet av de første levedøgnene til minstemann kom det derfor en stor forsamling pakker fra Ikea på døren. Jeg hadde bestemt meg for å beseire noen av disse irriterende problemområdene. Vaskerommet, innergangen, matboden og nattbordsområdet på soverommet vårt ble etter skruing, etterfulgt av timer med organisering, flytting og avgjørelser, nærme noe jeg vil kalle organisert. Og det var gøy.

  Foreløpig gikk det dermed ganske greit med dette "organisere eiendeler og bosted"-prosjektet. Så kan man da undre seg hvordan man gikk fra "ganske greit" til et gjesterom der dobbeltsengen fløt over av innhold fra absolutt alle klesskap i andreetasjen. Vil du høre historien bak det, er det neste innlegg ut herfra. Kanskje blir du like forundret og oppgitt som jeg ble?

  Har du noen problemområder eller rotesoner i ditt hjem?

  #rotekopp #rot #rehab #interior #organisere #organisasjon #endre #ikea #kaos #orden 

 • Publisert: 21.02.2017, 21:11
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer