hits

Premiere: #bestpaalyd - en podcast


Kristin prøver podcast. Gjett lyden i konkurransen, kos deg med fin musikk eller bare len deg tilbake og se om du kjenner deg igjen. Dette er nybegynnerflaks i sitt aller, aller ypperste slag.

Inneholder produktfraråding, ehhh og bittelitt tekniske utfordringer. Beklages på det sterkeste at det smeller til noen ganger.

Vil du høre historien bak denne podcasten? Innlegget er lagt ut.
#bestpaalyd #podcast

14 kommentarer

Victoria Larsen

26.04.2017 kl.12:46

Jeg ønsker deg en fin onsdag :-)

Kristin

26.04.2017 kl.15:36

Victoria Larsen: Det samme til deg.

Mia - Alt annet enn A4

26.04.2017 kl.13:05

Artig at du tester :)

Kristin

26.04.2017 kl.19:09

Mia: Ja, er man prøvoman, så er man prøvoman :)

Corina

26.04.2017 kl.13:16

Nice blog.

Kristin

26.04.2017 kl.19:09

Corina: Thanks :)

Søtmonsen :))

26.04.2017 kl.13:50

Høres ut som enten treklosser, eller sånn tregreie man banker med en hammer på for å slå slike staver med :) Vet ikke hva det heter jeg :P

Kristin

26.04.2017 kl.19:10

Søtmonsen ): Svaret kommer senere :)

Daniel Olsen

26.04.2017 kl.17:12

Hehe! Jeg må si det er stilig at du prøver deg fram :) jeg vet ikke hvilket program du bruker til lydopptak, men jeg kan i alle fall anbefale Audacity, det er gratis og lett å sette seg inni.

Det var noen ekle lyder undervei i podcasten som mine ører ikke likte veldig godt, men med ovenfornevnte program så tror jeg at de lydene vil være en sagablott ganske snart :)

Men nok kritikk nå.

De første lydene fikk meg til å tenke på de av vennene mine som er småbarnsforeldre og den korte tiden jeg har hatt i barnehager. Det var koslige lyder å høre over så kort periode, men jeg kan forestille meg hvor slitsomt det blir hver dag...

Lydkonkurranse svar:

der høres ut som treklosser av et eller annet slag, vil våge å påstå to klosser som slåes mot hverandre.

Ha en fortsatt fin dag :D

Kristin

26.04.2017 kl.19:08

Daniel Olsen: Hehe, jeg har audacity, og har brukt det til å klippe dødmasse. Dette er nemlig en onetake podcast som er klippet etterpå. Måtte ta innspillingen i et separat rom i huset mens minste tilskudd sov, og mikrofonen på laptopen var kaputt. Og det ble igrunn tid til det ene taket ;)

Et annet problem er at konverteringen til mp3 ampet opp bevegelsesartefaktene i mikrofonen. Eller skal jeg heller si diktafonen.

De plutselige smellene lot seg ikke rikke, selv med skikkelig overtalelse i audacity. Susingen og det generelle lydnivået ble også ampet ved konvertering. Et annet problem er at mp3-konvertereren til audacity er flyttet på en meget suspekt nettside, så jeg måtte benytte en av de dårligere, nettbaserte konvertererne. Audacity er jo så innmari in løøøøve med wav, at det er til å bli kvalm av.

Nå kan jeg jo glede deg med at ny laptop er i hus, så om det skulle bli noe mer, vil du nok merke en viss forskjell. ;) Men veldig glad for at du vil hjelpe meg :) Vet du av en bra side og få fatt på mp3-konvertereren til audacity?

( Om du mente lydene fra Elsadukken, kan nok ikke audacity hjelpe deg med det. Finner du en slik i din umiddelbare nærhet, er rådet ganske enkelt: "run while you can". *tullefilter*)

Hehe, ja, koselig en stund - drepen over tid. Det er nok stikkordet.
Svaret på konkurransen vil bli avslørt senere.

Håper du også får en strålende dag! Og tusen takk for perfekt levert konstruktiv kritikk - det er virkelig sjelden vare i disse tider, og settes utrolig pris på!

Matognatur

26.04.2017 kl.19:23

hahaha jeg lo godt her! Du er morsom...

og jeg hoppet litt av noen lyder!

Kristin

26.04.2017 kl.19:27

Matognatur: Så moro at du likte den! :)

Jepp, som nevnt til Daniel under her: onetake med diktafon og bevegelsesartefakter klippet i audacity og konvertert til mp3 med møkkaonlineprogram er ingen vinneroppskrift. For å si det sånn; nå er nypc-en i hus og forutsetningene fremover blir litt annerledes.

Men; skal bruke denne rookiesendingen som litt skrekkeksempel i noen innlegg fremover også, delvis derfor får den lov å "komme ut".

Den lille Pandaen c:

28.04.2017 kl.00:24

Treklosser tro jeg c:

Kristin

28.04.2017 kl.09:35

Den lille Pandaen c:: :) Da er svaret lagt ut :)

Skriv en ny kommentar

Kristin

Kristin

33, Notodden

Hei! Jeg vokste aldri av meg medfødt ironi og sarkasme og leker meg med sammenligninger, ord og meninger. Liker å belyse ting fra andre vinkler enn det som er mainstream. Er langt mer opptatt av hvordan folk tenker, enn hvordan de ser ut. Bloggen skrives med ironiske, kreative og løsningsorienterte reservedeler. Frivillig customer manager hos blogg.no. Send meg mail på: kontaktkristinblogg@gmail.com

Kategorier

Arkiv