hits

Kristin.blogg.no

Hun ønsket meg til helvete i matbutikken

 • Publisert: 08.11.2017, 20:55
 • Kategori: Blogg
 • Av og til skjer ting som er så absurde at en bare må le, og forleden dag skjedde nettopp noe sånt. Jeg ante fred og ingen fare, som jeg ofte tillater meg å gjøre når jeg er i matbutikken, da en dame plutselig ønsket meg strake veien til helvete.

   

  Grønnsaksdisken

  Jeg gikk forbi en 12-14 tomater på veien bort og skimtet lettrømme i sidesynet. Poteter var mållinja og jeg skulle ha i løsvekt. Selvfølgelig hadde halve Notodden kjøpt poteter i løsvekt akkurat denne dagen, så jeg måtte sveipe bortom avokadoland for å få tak i en pose. Trøbla litt over gjennomsnittet med å få den fra hverandre, som vanlig, men var igrunn ved friskt mot. Såpass at jeg begynte å peile meg ut hvilke poteter som skulle få bli med hjem. 

  Hell
  Licensed from: buffaloboy / yayimages.com


  Dra til helvete!

  Og der, ut fra ingenting, etter å ha kastet rundt på 5 kg-posene med potet så en skulle tro det var tivoli, smalt det fra damen som hadde kommet opp ved min side. For å legge til litt mer detaljer kan jeg også meddele at hun så meg rett inn i øynene, for å viske ut enhver tvil jeg måtte ha for hvem hun pratet til: "Det blir strake veien til helvete med deg!". Deretter snudde hun på hælen og småløp mot kassene. Med den ene tivolisekken under arma. 

  Jeg er vanligvis ganske kvikk i replikken, men fikk et øyeblikk av stumhet over meg, sånn rett etter hun sa det. Men jeg fikk da adressert det tydelig mens hun fortsatt sto der: "Jasså, det er såpass ja". Hva skal man si liksom? 

   

  En religion som sender folk rett ned i kjelleren for å kjøpe norske poteter i løsvekt vil jeg ikke anbefale. 

  Hva ville du svart?

  Les også: Siljan, Larvik og Betlehem - en bloggersafari

  Følg ei som er dømt til evig fortapelse etter potetinnkjøp HER

 • Publisert: 08.11.2017, 20:55
 • Kategori: Blogg
 • 23 kommentarer
 • 23 kommentarer

  kjerringtanker

  08.11.2017 kl.21:18

  Det første jeg tenkte var Tourette, og så å unnskylde dama.

  Kristin

  08.11.2017 kl.21:29

  kjerringtanker: Tenkte også tanken, delvis derfor jeg ikke ba henne utdype, som var en av de andre refleksreplikkene som lå på lur. Uansett grunn hun hadde for å ønske meg god tur, tar det ikke vekk det noget absurde i situasjonen. :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  08.11.2017 kl.21:31

  Hørtes da ikke noe trivelig ut! Kanskje du brukte for lang tid med potetene...ihihih..men mye rare folk! Ha en god kveld!

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:56

  dvergpinschere i mitt hjerte: Må notere litt her mens jeg har deg på tråden. "Bruke litt mindre tid neste gang". Kanske hun ble irritert for at jeg stjal pose et annet sted? Selv om hun ikke var der i gjerningsøyeblikket, men kom til senere. Aner ikke, men litt absurd var det i alle fall. Håper du har en strålende november, Toini :)

  eiheks

  08.11.2017 kl.22:05

  Hva jeg ville sagt? Det første som slo meg var...

  "Vil du være med?" O:-)

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:57

  eiheks: Hadde blitt en fin tur ja. Grunnlaget for trivelig dialog var i alle fall lagt ;)

  ill jill

  08.11.2017 kl.22:13

  Hadde antakelig blitt like satt ut og ikke fått ut ett ord. Hadde en lignende opplevelse da ei gammel dame kom opp til meg på bussholdeplassen og sa "Stygg du!" Vi var en gjeng på cirka 4-5 som sto der og alle ble helt stumme, mest fordi dama så ut som et takras sjæl.

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:58

  ill jill: Huff ja, en mister litt munn og mæle av sånne uventede utsagn. Men herlig at en kommer på alle de beste comebacklinjene sånn en uke etterpå eller noe sånt. "På seg selv kjenner en andre" hun levde ut fra sikkert ;)

  rteworld2

  08.11.2017 kl.22:24

  Her skjønte jeg ikke helt bakgrunnen, men å bli ønsket god tur Down Under er sikkert aldri noe hyggelig. Selv ble jeg som syklist (på fortau) stanset av en eldre frue i ved Trondheim Torg for to år siden, hvorved hun tok meg på armen, slik gamle damer har en tendens til å gjøre; og formant: "Nå skal du høre her, unge mann....", begynte hun mens hun sukket..."hvis jeg var politiker i denne byen, så hadde ikke dette vært lov"...fortsatte hun. Perpleks som jeg ble, for jeg syklet helt rolig og ufarlig på fortauet, så ble jeg svar skyldig. Da jeg kom hjem visste jeg hva jeg kunne ha svart: Hvis JEG var politiker i denne byen, så hadde ikke sånne som deg fått lov å gå i bygatene. Men det var kanskje bra jeg ikke utesket det.

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:01

  rteworld2: Hehe, nei, jeg var jo faktisk på mitt aller ypperste "nå gjør jeg ikke noe galt i det hele tatt"-nivå, så jeg ble ganske så overrasket. Ja, er det ikke typisk at en har de perfekte svarene LENGE etterpå? Herlig historie da ;)

  Søtmonsen :))

  08.11.2017 kl.23:38

  Hadde nok tenkt at det er noen som kanskje ikke er helt ved sine fulle fem ;o

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:02

  Søtmonsen ): Ja, det er nok en sannsynlig forklaring. :) Merkelig opplevelse uansett, ikke hver dag en blir ønsket god tur dit uten å ha gjort noe sprelsk for å fortjene det.

  Hilde

  09.11.2017 kl.00:02

  Nei si.. Dette er kanskje en av de situasjonene hvor man kanskje ikke trenger å si så mye. Om folk er bevepnet med potet, dårlig humør eller andre ting er ikke alltid så godt å vite. La det passere og rist på hodet mens du himler med øynene.

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:05

  Hilde: Ta frem potetkanon og skyte tilbake er kanskje ikke en dum løsning heller? Det er ikke jeg som måtte åpne poser for å ha ammo, for å si det sånn ;)

  Den lille Pandaen c:

  09.11.2017 kl.02:35

  Hm, det var da svert merkelig.

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:05

  Den lille Pandaen c:: Ja, det syntes jeg også :)

  Helge

  09.11.2017 kl.10:30

  Det er sjelden man opplever slikt og dermed husker det man lenge. Kanskje damen var sint på noen andre og lot det gå utover deg, eller kanskje hun var syk. Men det her blir mye kanskje og bare spekulasjoner. Man må vise respekt for andre kunder og ikke komme med slike ting. Kanskje du har sett henne før? Det var kanskje noen andre som så eller hørte det der og da?

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:07

  Helge: Jeg har aldri sett mennesket før og kan ikke skjønne at jeg gjorde noe provokativt. Men en vet selvfølgelig aldri. Meget mulig Tourettes, som kjerringtanker foreslo, kan være en nærliggende forklaring. Det var flere som hørte det rundt ja, og de så alle sammen ut som store spørsmålstegn :)

  Kula

  09.11.2017 kl.11:52

  Hva du skulle svart: Så flott, så får jeg det godt og varmt. For jeg hater kulde, skjønner du!...og så smilt pent til dommedagsprofeten.

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:07

  Kula: Nydelig :) Møt verden med smil og avvæpnende dialog. Digger det :D Håper du har en knallkveld!

  S

  09.11.2017 kl.18:02

  dette er en klassisk 'jeg skulle ha...' situasjon der man har nettopp blitt konfrontert av noe man ikke kan regne med.

  Så denne potet-hendelsen skal jeg legge på minne om å ha noe universalt å si til de som vil verbalt besudle og sverte meg selv uten forvarsel.

  det er alltid åpent for å si 'jeg er en hest' - den har jeg brukt før når ting butter imot eller forventningene øker. "Føkkit, Im a horse" frasen gir faktisk betydning om...noe.

  Hva hadde helvetesdamen sagt om 'heste'-utsagnet? Man kan tro at mulig like forvirret som deg - hvordan kan noen regne med din besvarelse/respons (eller min) være som så?

  Det gjelder å være kreativt forberedt til enhver konfrontasjon - som den spartanske krigslederen Leonidas brøler 'dette er poteter!' - kan vi også besvare språk-ild fra dødsbudbringere på rema1000.

  alternativ 'hva-si' respons er som er litt kul er via Zlatan Ibrahimovicz som sier iblandt:

  "er det viktig for deg?"

  anyways; kult du er på bloggtopp o oppover!

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:10

  S: Hahaha, nå lo jeg høyt. Jeg skal memorere "Jeg er en hest" til lignende forekomster senere i livet. For dette kan da ikke vært eneste mulighet jeg hadde til å sette noen på plass med "Jeg er en hest"? Da blir jeg i såfall lei meg, for det har jeg griselyst til å prøve! Tusen takk , what comes up, must come down. Men gøy med litt toppturer innimellom :) Håper du er klar for ei herlig helg :D

  Søtmonsen :))

  09.11.2017 kl.23:05

  Haha, nei ikke akkurat :P Veldig merkelig oppførsel :P

  Skriv en ny kommentar