hits

Kristin.blogg.no

Bør du kle av deg, uansett?

 • Publisert: 06.11.2017, 12:20
 • Kategori: Meninger
 • Som samfunn er vi så kroppsfikserte at vi avgjør om folk er snille og hyggelige ut fra antrekksbildene de poster på bloggen sin. Vi avgjør hvem som er potensielle drømmepartnere ut fra matching mellom sko og belte. Hva med å ta tilbake retten til å ha på klær? Fronte retten til å være interessant selv uten å kle av seg?

  Hvor står kampen mot kroppspress akkurat nå?

  Vi har gjort det enkelt da, spiller ingen rolle hvilken side du er på, kle av deg! Har du skrevet under sunn fornuft-plakaten og skal begrense omfanget av bilder med kropp i fokus - kle av deg. Har du ikke skrevet under Sunn fornuftplakaten - kle av deg. Skal du dusje - kle av deg. Eller vent, den siste der er faktisk ganske nyttig. 

  Les også: Kjære Martine, her er hvorfor jeg ikke har signert

  Motsetninger

  Som blogger er jeg over gjennomsnittet glad i å sammenligne og finne motsetninger. Men i dette viderekomne avkledningsspillet, kommer jeg til kort altså. Alle gjør jo det samme!

  " Jeg er så rasende på at du kler av deg hele tiden, så jeg protesterer litt på det ved å kle av meg. " 

  Det motsatte av en halvnaken kropp synes å være en halvnaken kropp? Lillehjernen min dirrer og skjønner ingenting. Av vane er den lært opp til at en motsetning skal være noe motsatt. Ikke mer av akkurat det samme? 

  10bsp0162cl
  Licensed from: is2 / yayimages.com


  Det kan ikke sammenlignes, Kristin!

  Så vil du kanskje si at det ikke er det samme. Det har jo noe å si hvem som kler av seg, og i hvilken sammenheng. Ja, ok. Så hvis jeg er bastant imot melkeprodukter i alle sammenhenger er det helt innafor hvis jeg fronter youghurt? Er ikke det litt corny å si? Bare bittelitt dobbeltmoralsk?

  Kristin....motsetningen ligger i hvordan kroppen ser ut! Riktig, så vi er tilbake i tykk vs tynn, trent vs utrent og naturlig vs unaturlig. Da må jeg faktisk fortelle deg at det motsatte av en avkledd tynn kropp, vitterlig er en påkledd smellfeit en. Bare for å ha det notert liksom.

  naked man and stallion
  "Ulrik, imot kroppspress for nakne hester, demonstrerer."Licensed from: cynoclub / yayimages.com

   

  Nakenhet og halvnakenhet er vel pirrende, må vite. Det er ikke sånn stilt at alle av oss har en kropp vrl? Dermed må jo en avkledd en være særs eksotisk, eller? Er det virkelig bare jeg som ikke skjønner hvorfor kampen mot kroppspress må kjempes med enda mer kropp? Educate me...
   

  Vi er jo dyr, men må vi være i tiurleik hele tiden?

  Er det ingenting annet vi finner interessant enn hvordan folk ser ut i minst mulig klær?

  Kanskje løsningen faktisk viser seg å være og kle av seg enda litt til?

   

  Hva tror du?

   

  Les også : Damer i kø for å gå toppløse

  Følg bloggen på Facebook HER.

 • Publisert: 06.11.2017, 12:20
 • Kategori: Meninger
 • 14 kommentarer
 • 14 kommentarer

  Mia - Alt annet enn A4

  06.11.2017 kl.15:51

  Godt spørsmål. vet ikke helt jeg. Når det er sagt applauderer jeg kampanjer som #deldittarr der var det MYE kropp! Alle med en ting tilfelles, arr. Og et forsøk på å fjerne tabu rundt de arrene, rundt sykdom. Kropp kan brukes, men noen ganger kan det bli litt mye. Free the nipple har jeg aldri sett poenget med. Vi er skapt forskjellig, og kvinnebryst vil alltid ha en erotisk virkning, uansett hvor mye pupp som vises eller ikke vises. Det ligger i oss, menn er ment å tiltrekkes av en partner de vil ha barn med. Som har bryst til å fø barna. Noen dyr flekker fargerike fjær, andre kjemper. Vi har vårt :)

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:22

  Mia: Tusen takk for gode betraktninger her, Mia. Sånne kampanjer blir litt i en egen liga for meg også, for der er på en måte det som presenteres en viktig del av å bryte ned et tabu eller fordommer. Og vi er nok enige ang free the nipple. :) Håper du har en kjempefin kveld :)

  Daniel Olsen

  06.11.2017 kl.16:05

  Det er som du sier,

  En kan ikke kalle det en motsetning når man gjør det samme, bare i større grad. (eneste motsetningen her er vel hvor mye hud som vises i så fall... men det er også veldig tynt når dette emnet skal disputeres)

  Men når det er sagt er jo kroppen det første en ser og vurderer. (kynisk men sant) Noen kan heldigvis se på mer enn midjemålet og la nysgjerrigheten vekkes. Jeg for min del har alltid hatt en vesentlig interesse for personligheten over utseende. Jeg ønsker en som jeg kan snakke med utover de hverdagslige tingene som hva en skal spise til middag eller hva vi skal handle inn til uka, jeg trenger en sparring-partner når det gjelder og diskutere de virkelig dype tingene eller kanskje også de overflatiske men problematiske tingen. Men det er min mening og for noen vil vel det være en lettelse at ikke alle menn er som meg, mens andre vil nok savne en slik kvalitet.

  Ha en fortsatt fin ettermiddag!

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:24

  Daniel Olsen: Hehe, ja, jeg sliter i alle fall med å se at noe er motsatt bare det gjøres mer av det samme, godt vi er flere :) Personligheten til folk er jo så uendelig mye mer spennende og givende enn hvordan de ser ut. I alle fall i min verden. :) Herlig kveld til deg også :)

  frodith

  06.11.2017 kl.19:47

  Jeg synes det er sykt mye fokus på kropper og utseende, både MED klær og med LITT klær.. Hvorfor dette fokuset på kropp UANSETT: Skikkelig lei over at det er det folk er mest opptatt av uansett..

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:25

  frodith: Ja, vi vasser litt i kropp om dagen, og det kan bli litt ensidig. :)

  kjerringtanker

  06.11.2017 kl.20:11

  Nå vaser jo jeg rundt i halvnakne kropper dagstøtt når jeg er på jobb, og har i grunn et naturlig forhold til kropper med og uten klær..

  Men jeg kunne aldri tenke meg å vise puppen mot arbeidskriminalitet eller flekke ræva mot atomvåpen. "Fuck for forest" som det het for noen år siden var liksom ikke mi greie - og i helga prøvde det lokale SU og få oppmerksomhet for å verne Lofoten med store bannere hvor det sto "La torsken pule i fred"

  Å bruke kropp eller sex som politisk våpen mot alt man er i mot blir liksom bare dumt

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:27

  kjerringtanker: Kjenner igjen den vassinga ja, og det handler ikke om at det er så unatrulig. Men det kan bli nok kropp, og når en setter kropp opp mot kropp for å kreve mindre kropp, da skjønner jeg så lite at jeg stryker på eksamen. ;) Hahaha, "la torsken pule i fred" faktisk. Politikk og sex/kropp vitner for min del om at de fleste vanntette argumenter har reist på ferie. Mulig de har det også.

  rteworld2

  06.11.2017 kl.20:24

  Generelt har jeg ikke helt troen på dette med å kle av seg for å kle av seg. Som du skriver; det må ha en hensikt (selv om det ikke var det du skrev ordrett). Jeg kler stort sett av meg når jeg skal dusje, for ellers blir jo klærne våte og jeg blir ikke ren på utvalgte plasser. Dessuten ser det helt psykiatrisk ut å dusje med klær, selv om jeg ikke har sett så mange. I dag var det bare fire plussgrader da jeg syklet på jobb, og på jobben går noen av jentene/kvinnene og klager på at det er for kaldt, hvori jeg utesker at "da må du kle på deg mer". Heldigvis virker ingen av jentene/kvinnene på jobben min å være noen lettavkleelige typer, de er mer typene som ikke liker å fryse, så de kler gjerne PÅ seg. Men å kle PÅ seg er etter min mening noe som er væravhengig, i og med at vi mennesker, ulikt mange dyr, ikke har pels. Sauen er heldigvis utstyrt fra naturen med naturull. Å kle AV seg er i den kristne verden ansett som noe UKRISTELIG og noe som er forbundet med SYND! Å FY, sier prestene og henviser til The Bible (boken, ikke filmen...). Å kle AV seg og vise frem sin SYNDIGE KROPP er noe som henger igjen fra Adam og Evas store svik i ...ja, hvor faen var det?...for x antall år siden. Med det ble SYNDEN født og vår kjødelige kropp ble ansett som noe VULGÆRT og SYNDIG, som vi på alle måter skulle forsøke å skjule i vide og store plagg. For menneskehetens legeme i fri utfoldelse er for sterk for oss i dette akk, så SYNDIGE liv å skue. Selv har jeg på meg ullgenser, det er da tross alt NOVEMBER, en måned det generelt er alt for mye av i Norge. Stort sett er det måneden NOVEMBER som dominerer året i Norge. Mener nå jeg da...

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:30

  rteworld2: Signerer gjerne på en kampanje dersom det kan kreves mindre Novemberdominans i Norge, når som helst. ;) Godt at vi er enige om å kle av seg for å kle av seg. :) Hvis en føler at en gjør noe feil og syndig, får en slenge på en ekstra mokkasin og gjøre boten den veien ;) Plutselig sitter en der med nittitallets lag på lag og er den frommeste i hele lokalet. Utenpå ihvertfall :P :P

  eiheks

  07.11.2017 kl.00:16

  LOL

  Du kan få sagt det, vakre!

  *løper og kler av seg i ren anerkjennelse*

  .... men jeg tar IKKE bilde av det!

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:39

  eiheks: Oh, anerkjennelseavkledning, DET har jeg aldri fått før. Må være et øyeblikk for historiebøkene, bra vi har notert det ned ;)

  OleR

  08.11.2017 kl.09:52

  Enig. Løsningen er å ikke gjøre noe stort nummer av nakenhet.

  Om en tar seg en tur til en av de mange naturiststedene i verden vil man se der at folk har et helt annet og mye mer naturlig forhold til nakenhet og kropp. Folk vandrer rundt med den største selvfølgelighet i all verdens kropper og fasonger uten å bry seg en tøddel om hva de tror andre tenker om det. For de vet at andre bryr seg faktisk ikke.

  For det er NATURLIG.

  Når man gjør nakenhet til noe unaturlig derimot, da blir det mystifisert og skummelt.

  Og med nakenheten følger kroppene med alle dets skavanker naturlig.

  Selv velger jeg nakenhet (naturisme) når jeg kan og finner det svært befriende å være fritatt fra miljøer hvor alle måler og evaluerer hverandre. Her bare er man, seg selv, slik man er... uten forbehold eller selvkritikk.

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:48

  OleR: Tusen takk for en innsiktsfull kommentar fra et miljø jeg ikke kjenner til. Alltid spennende med nye perspektiver. :)

  Skriv en ny kommentar