hits

Kristin.blogg.no

Mer mensensnakk? #bloodnormal

 • Publisert: 05.11.2017, 23:21
 • Kategori: Meninger
 • Jada, jada, jeg vet at mensen er naturlig. Og at vi skal rope det fra alle fjelltopper fordi det er såååå naturlig. Men jeg føler for å hviske litt fra alle oss som ikke har behovet for å føre lange anekdoter om månedens blødning. Min egen periode er gjespende kjedelig, og din når dessverre ikke spesielt lengre opp på skalaen. 

  Libresse og side2 sin kampanje #bloodnormal maner til mer åpenhet og naturliggjøring av mensen. Jeg vil slamre til en boksesekk fra oss som ikke vil rope en forespørsel til sidemannen om å få låne en tampong, slik at hele rommet får med seg at hytta ved sjøen har lekkasje. Som ikke har behov for å plassere gulltampongen i en åpen hånd mens en svever dansende nedover jobbkorridoren på vei mot toalettet. 

  Det skal ikke ha noe å si for deg at jeg har mensen. Jeg skal klare å tøyle mine egne følelser såpass at du ikke må grave skyttergrav under ene hjørnet av kontorpulten din og veie alle ordene dine på kjøkkenvekta. Jeg synes ikke kollegaen din skal måtte justere egen oppførsel etter "VARSKO HER" og fallende mahognitrær fordi du gjennomgår en helt naturlig sak. Sender en vennlig tanke til alle i kvinnedominerte yrker isåfall, for her snakker vi faktisk en gang i måneden pr individ.

  Period.
  Licensed from: eskymaks / yayimages.com

  Mensen er positivt?

  Mensen er en positiv greie, ifølge #bloodnormal - kampanjen. Legger du pengene dine på skrivefeil eller ironi her? Eller kanskje det bare er en mann som har vært ute med kalligrafipenn? "Mensen skal bli fremstilt som positivt". Vel, noen flere ord var det i den setningen, rett skal være rett: "Vi skal lese om det i blader og bøker, og det skal bli fremstilt som naturlig, positivt og lite oppsiktsvekkende. " 

  Er det ett ord jeg ikke forbinder med mensen etter alt jeg har hørt ytret om fenomenet, er det positivt. Å fremstille det positivt vil derfor være en slags livsløgn. Eller bare et skikkelig godt prank for de som enda ikke har møtt månedens skurk."Haha, der lurte vi deg godt, Audhild!"

  #bloodnormal er inne på mye viktig, og jeg skal derfor ikke ta frem den verste ironikontrabassen og spille gjennom kampanjen side for side. At kunnskapsnivået jevnt over kan oppjusteres, er det liten tvil om. Heller ikke at enkelte skambelagte sider kan sprenges vekk. Men må det offentlige detaljnivået være med i heisen i alle sammenhenger?  Det betyr ikke at jeg fornekter mensen, ønsker å tåkelegge fenomenet eller at jeg skjemmes over egne blodtapprestasjoner. Det må vel kunne være normalt å ikke jodle ekko i fjellene om mensen også?

  #bloodnormal På vegne av alle oss blodig normale med tampongen inni lomma.

  Les også: Flink pike innelåst i gruppearbeid

 • Publisert: 05.11.2017, 23:21
 • Kategori: Meninger
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Søtmonsen :))

  06.11.2017 kl.21:50

  Hehe, så bra :P Har ikke fått med meg denne greia, ikke sett på TV på lenge etter at Netflix kom inn igjen her i denne leiligheten xD

  Men ja, mensen er helt naturlig, men jeg kommer aldri til å si det til alle rundt meg fordi :P Altså, jeg er ikke flau lenger over å måtte handle bind på butikken, men jeg går ikke akkurat med pakken på hodet slik at alle skal vite det :P Klarer meg veldig fint uten det altså ;P

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:38

  Søtmonsen ): Skikkelig skuffet over at du ikke vandrer rundt med pakka på hodet altså, trodde vi hadde kommet lengre nå i 2017... :P

  Søtmonsen :))

  09.11.2017 kl.22:49

  Hehe, du hadde nok likt det ja ;D Helst hatt et skilt rundt halsen som sier JEG HAR MENSEN!!! :P

  Kristin

  09.11.2017 kl.22:52

  Søtmonsen ): Ikke glem megafonen! Det må alltid være med når noe viktig skal kommuniseres til verden. :D

  Søtmonsen :))

  09.11.2017 kl.22:54

  Så sant, så sant :D Låne isbilen ;D

  Kristin

  09.11.2017 kl.23:11

  Søtmonsen ): Hahahahaha, kjøre rundt i distriktet å samle alle som har fått synkroniserte sykluser. Til slutt har en hele nabolaget samtidig oppi der ;)

  Skriv en ny kommentar