hits

Kristin.blogg.no

Jeg vant!

 • Publisert: 31.10.2017, 21:45
 • Kategori: Blogg
 • For en stund siden var jeg så overhengende fare god at jeg nesten ble giftig. Jeg vant nemlig en konkurranse her inne i bloggeriet, og gjett om det er moro og sjelden kost da? Mhm, akkurat så sjelden er det faktisk. 

  Nå har jeg fått premien min i posten av selveste froggedronning Frodith - en supersøt liten sitatbok. Den sier til og med at den har kloke ord inni seg OG at den er tilpasset min aldersgruppe. So far so good! "Håper du liker den", har Frodith til og med skrevet på pakken.

  Jeg digger den! Her har jeg altså gått rundt med en vag følelse av at ordene sitter fast inni fingrene, også serverer du en sånn gavepakke med inspirasjon? 

  Jeg har nemlig et ekstremt anstrengt forhold til sitater, ja jeg har liketil kalt sitatfarsotten latterlig på et tidspunkt. Jeg klikker meg knallfort ut av blogginnlegg som oversvømmes med sitatbilder og sitatsamlere skremmer meg, ettersom de kan få for seg å samle enhver selvfølgelig sammensetning av ord mellom to permer. Gjerne skrevet med kalligrafi eller kategorisert etter uttalelsestidspunkt. 

  Det er så mye selvfølgelige og dårlige sitater som infiserer sosiale medier! Sånn strekke hendene fra hverandre til storfisknivå-mye. Men nå har jeg fått min egen lille bok for å få opp nivået. Kan jeg ha tatt feil? Kanskje sitater er en kilde til innsikt og progresjon i livet?

  For kanskje er det bare jeg og sitatene som har stått opp med feil fot i hverandres sone? Kanskje kan vi hinke oss inn i solnedgangen med happy ending og hele pakka? Jeg er villig til å prøve. 

  Klarer jeg å lese hele denne perlen av en minibok uten å gå fullstendig av hengslene? Kommer jeg til å skrattle eller sitte igjen med en følelse av selvutvikling med hånda planta rundt selve livsnerven? Er den full av selvfølgeligheter eller finurlige vendinger om livet i min livsfase?

  Kall det gjerne en sitatsjekk - og den starter nå!

   

  Hva er ditt forhold til sitater?

   

 • Publisert: 31.10.2017, 21:45
 • Kategori: Blogg
 • 9 kommentarer
 • 9 kommentarer

  frodith

  01.11.2017 kl.06:58

  He-he.. Mitt forhold har vært omtrent som ditt.. Men når jeg begynte med den lille boken, og senere har tittet i andre jeg har fått, som har støvet ned i hylla, så har jeg funnet ut at det er kjempegøy å bruke som inspirasjon til både tegninger og til å skrive mer utfyllende kloke ord fra Frodithen ;-)

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:54

  frodith: Herlig - vi får se hvor den søteste boka mi fører meg nå da :D

  dvergpinschere i mitt hjerte

  01.11.2017 kl.09:10

  Så koselig da! og gratulerer som har vunnet! Jeg elsker sitater! og syns det er koselig! Men vi er alle forskjellige...ja..kanskje kan du bli omvendt....håper det...For da kan vi kanskje få noen sitater her på bloggen din også?! hihih.. ha en god dag!

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:53

  dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, ingen fare for noe snarlig omvendelse her altså :)

  S

  01.11.2017 kl.09:24

  Ladies and gents, aliens and ghosts, I would like to hereby present a few timeless classic quotes by Kristin.

  "Jeg trenger vel ikke lete på meg sprukken blindtarm for å finne skrivefeilene dine?"

  "Interiør is killing me"

  "Du vet aldri når du får en mer heseblesende ferd gjennom byen enn planlagt"

  "Faderuttanmegta nå må det rulles inn pupp her"

  "Playboybunnien er harry og får kyssesyke av å høre på dubstep"

  "jeg har nok sett flere halvnakne kropper i yrket mitt som radiograf enn de fleste."

  "Både du og jeg vet jo at når motivasjonen er på sopptur må du plukke steinsoppen selv"

  "Om det er sært og innimellom få opp en tanke om T-Rex når du tar bilde av en gammel dame med hoftebrudd"

  "jeg skal slå meg til ro som sammenkrøket timeglass"

  "Faen ta extensionsbølgen!"

  "jeg er ekstremt flink til å være profesjonelt gnagsår."

  "jeg freser gjennom morgenrutinene, påpasselig på å frese minst mulig utad."

  "Jeg ble for eksempel mektig irritert under dagens barne-tv da dubberen klarte å blande sammen Triceratops og Stegosaurus"

  as you all can see, there is a genius in everyone one just has to listen to the rythm of a dancer, you can see the genius in beethoven or einstein yet they exist amongst us; from the lady selling shoes with a twist, a busdriver fistpumpin to dj bobo's tracks or the lonely man on the bench doing nothing...maybe the genius is the one who is never heard, never read - they are a genius to themselves; maybe that is what makes him or her remarkable; maybe the greatest of arts is just this.

  We may lend other people's quotes, and perhaps we will live after other peoples quotes - is that original? Maybe not so much; why can create our own I say - for example: "you dont know life, until you cut a bordtennisball in two, mark each half with a black spot and place them in your eyesocket while you say 'papa, papa, papa is what papa does'...

  all in all my friends online I will never meet - you are the quotemachine of genius if you let yourself be

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:52

  S: Haha, jeg liker ikke mine egne sitater engang. :P Imponert over hvor mye du har tatt deg tiden med å plukke fram - uansett om jeg liker dem eller ikke er det selvfølgelig en gigantisk tusen takk! Ingen fare for noen sitatbok herfra i første omgang altså, men blir det det skal du jammen få en utgave :P Tipper jeg lever godt med å ikke kjenne livet så godt, hvis bordtennisballtrikset skulle være eneste veien til kjennskap ;) Happy fredagskveld, S :)

  S

  01.11.2017 kl.11:51

  https://www.youtube.com/watch?v=13nZ9blr4Z0

  Helge

  01.11.2017 kl.18:07

  Gratulerer. Bruker mere ordtak enn sitater når jeg snakker. Men jeg tror de fleste bruker kjente sitater som; Saken er Biff, Sauer er ålreite dyr eller andre sitater fra sanger som f.eks Øystein Sunde har skapt mange av.

  Kristin

  03.11.2017 kl.23:20

  Helge: Takk :) Tror nok alle har et visst innslag av både sitater og ordtak ja. Oh, Øystein Sunde, han har mye morsom musikk!

  Skriv en ny kommentar