hits

Kristin.blogg.no

#branok , en farlig tendens?

 • Publisert: 30.10.2017, 13:34
 • Kategori: Meninger
 • Jeg er opptatt av at selvfølelsen din skal bekrefte ovenfor deg selv at du er bra nok, #branok. Derfor har jeg lyst til å dra opp en farlig tendens jeg har tenkt endel på i kjølvannet av denne kampanjen:

  Hvor bra nok fremstår egentlig du på din egen blogg?

  Du vet, den der du har lesere som søker gjenkjennelse i det du skriver, som kanskje til og med søker seg selv i denne mørke verden? Som leter etter sin egen identitet og plutselig får det for seg at sin verdi avhenger av DIN MENING. 

  Du bloggerina, som bare mener å fremstå selvironisk og avslappet til eget legeme og fremtoning. Som heldigvis er ferdig med alt som er "so last year", som har landet i deg selv og kommet såpass på din reise at t-banen har forlatt andre stasjon. Ja, du ja!

  Det er forskjell på " se hvor mye jeg har forandra meg og forskjellen på sminkestil!" og " fy flate se hvor jævlig a, hva tenkte jeg med, jeg var jo hur stygg som helst, typ!"

  masked figure broken mirror
  Licensed from: sirylok / yayimages.com

  Du er bra nok!... men det var du før også!

  Du er kanskje overlykkelig for at du har kommet lenger enn å droppe kontureringen i fjeset ditt? Og kanskje ser du, i dine tre år eldre og klokere øyne, helt krise ut på det bildet du har funnet frem. Kanskje vil du også bare komme nettrollene i forkjøpet og slenge ut noen gloser selv? Sånn at de slipper å slite seg svette på det, liksom. 

  Men kjære menneske, vær nå litt medmenneske, også mot deg selv. Du er bra nok. Og det betyr at det var du også. I lilla sateng-bh og gjennomsiktig meshtopp. Den gangen gjennomsiktig sist var i vinden. Med krøllete hår som aldri visste at det måtte gjennom rettetanga før det flaksa ut døra. Uten extensions fra India, men med altfor orange foundation og platåsko. Du var bra nok! 

  Damer kan ikke vinne hvis vi tror selvironi er det samme som å systematisk snakke seg selv ned hver anledning vi får. Vi må begynne #branok med hvordan vi snakker om oss selv. Er du litt skyldig også kanskje?

  Leseren din

  Alle har ikke kommet på ditt stoppested i mote- og livsstilsutopien blogg leverer. Noen står på akkurat den holdeplassen du nettopp "ler så jeg griner av" , "tenk at jeg gikk ut døra sånn" eller "at det går an å se så jævlig ut". Og selv om den du ler av i ditt hode er deg selv, at du bare er selvironisk, har leseren din funnet og ser nå ned i skjermen på akkurat det hun lette etter:

  En bekreftelse på din sanne mening om henne.

 • Publisert: 30.10.2017, 13:34
 • Kategori: Meninger
 • 22 kommentarer
 • 22 kommentarer

  Ei_heks

  30.10.2017 kl.14:25

  >>

  Ikke så ofte jeg er uenig med deg, vakre, men nå...

  Du er ikke bra NOK! Du er så uendelig mye mer enn det!!!!! <3

  Sånnn bortsett i fra det, var det et superbra innlegg. ;)

  Klemmmmmmmm

  Kristin

  30.10.2017 kl.15:42

  Ei_heks: Hehe, jeg som har vært helt i vranglæra og trodd at bra nok var nettopp bra nok og vel så det ? Dette er ikke bra, nå må jeg jo ut på leting etter alt det andre, dette mye mer... Eller nei, jeg må ikke det. Bra nok er bra nok, og er ikke bra nok bra nok, da vet jeg jammen ikke hva som er bra nok ;)

  frodith

  30.10.2017 kl.14:36

  Jeg går i butikken i pysjen av og til...nesten. Jeg sminker meg lite av og til ingenting og noen ganger litt. Jeg kan være bad-selfie-queen, eller ha cat-walk-utfordring med en vri. Men jeg er gammel og drar kanskje ikke verken opp eller ned eller i noen retning for de unge og sårbare. Men jeg er hvertfall trygg på meg selv, og har vært det en stund. Og det kan jo også være noe for de unge å se, at det BLIR bedre, og vi blir mindre og mindre selvhøytidelige og mer trygge på oss selv, jo mer tiden går :-D En rotete og rar kommentar, men dog :-D

  Kristin

  30.10.2017 kl.20:24

  frodith: Hehe, synes jeg ser deg på butikktur :D Tror det er viktig å vise at man er trygg på seg selv, men jeg liker ikke enkelte bloggeres måte å gjøre det på, ved å gjøre narr av seg selv på et tidligere stadie i livet. De var jo bra nok da også :)

  Ei_heks

  30.10.2017 kl.17:22

  Skjønnheten i det ligger i at du ikke trenger å lete. Du har det i deg allerede. ;)

  Bra nok er ikke "vel så det". Det er litt sånn som å slå seg til ro med. Ikke noe å skryte av, men bra nok til at ingen klager. Ikke helt, men litt. Noen ganger er litt nok, men ikke når det gjelder deg selv. Du holder ikke bare mål/ er bra nok som du er. Du er super, unik og med mange flotte egenskaper. Og med litt forbedringspotensiale så du kan utvikle deg.

  SÅ DET SÅ!!!

  *leeeeeeeeer*

  Kristin

  03.11.2017 kl.23:04

  Ei_heks: Selvfølgelig kverulantisk uenig her. Det er vesentlig lettere for ens eget selvbilde å føle seg bra nok enn å finne frem alskens superlativer. Jeg tror det er bra for det perfeksjonistiske samfunnet vi har planta beina i å anerkjenne at alle er bra nok og at man strekker til, helt uten å anstrenge seg eller forandre på seg selv. Hva hver enkelt vil legge i å føle seg bra nok, blir isåfall vedkommendes egen sak og ikke noe utenforstående bør legge press på. Ved å antyde at bra nok slett ikke er bra nok, mener jeg vi huler ut språket og superlativer det opp på et nivå som gjør at vi snart må elske alt vi kommer over. Jeg mener at alle er bra nok, så får det bli opp til hver enkelt å definere hva som er bra nok for dem, ikke oss rundt.

  Ift tolkningen din av bra nok, kjenner jeg meg så innmari igjen i "griseflink jente" når det gjelder uttalelser om eget arbeid. Der fikk bra nok skjellsordstatus, fordi det måtte være så mye mer. Det burde vært bedre enn bra nok og en klarte egentlig aldri å bli fornøyd. Kanskje ikke så rart når vi har tillagt et i utgangspunktet positivt uttrykk alle disse ekstrabetydningene? Bra nok er ikke noe å skryte av, for eksempel. :)

  Pernille

  30.10.2017 kl.17:27

  Gode nok er vi alle!

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:59

  Pernille: <3 Herlig at vi er enige :)

  Gunnhild

  30.10.2017 kl.20:42

  For et fantastisk bra innlegg! <3 Treffer meg litt sånn midt i!

  Men så leser jeg noen av kommentarene her og kjenner nesten at jeg blir litt provosert... Jeg trodde ikke det fantes noe som var bedre enn "BRA NOK"??

  I det samfunnet vi lever i i dag, med SÅ mye press og ytre forventninger. Der vi hele tiden må presterer. Der vi ofte blir, eller prøver å la vare å bli påvirket av kjendiser bl.a...

  Så må det være, i midt hode, mer enn godt nok å være "bra nok" for den jeg er, nå, i går og i morgen!??

  Og at dèt faktisk er noe skryte av!

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:58

  Gunnhild: Tusen takk! :D :D Noe av essensen av å være bra nok for meg også er at det er noe du har med deg uansett, uavhengig av om du har en dårlig dag, nettopp har prestert på topp, hvordan du ser ut den dagen eller annet. Noen ganger kommer egne fordommer litt i veien og enkelte etiske dilemmaer, men grunntanken er ganske sterk hos meg også.

  Lizbeth Osnes

  30.10.2017 kl.22:13

  Kjempebra innlegg! Det er SÅ viktig :-)

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:56

  Lizbeth Osnes: Tusen takk , veldig enig med deg at det er viktig :) Håper du har en kjempefin start på helga :)

  Helge

  31.10.2017 kl.09:16

  Er jeg bra nok for meg selv er jeg neppe bra nok for andre. Don`t worry - be happy og det gjelder uansett hvem man er. Ha en fin dag.

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:55

  Helge: Håper du også har en flott fredag :)

  S

  31.10.2017 kl.11:08

  meshtopp meshtopp whatcha gonna do

  whatcha gonna do when #branok comes 4 U

  som en synkron hendelse så bedyrer the K-bomb om noe selv fundert på i det siste om forventninger, til seg selv og andre. er lille grinekjærringa som nabo #branok må jeg også være det - jeg aksepterer hennes sneip-siggende vesen, mens hun sikkert synes jeg er også #branok mens våre iskalde øyne møtes på morgenkvisten uten snevet av empati mellom oss..

  Vi er alle #branok alle sammen!

  #kbomb #strikesagain #rebelscum

  Kristin

  03.11.2017 kl.22:54

  S: Great minds think alike innimellom da, antakelig :D

  dvergpinschere i mitt hjerte

  01.11.2017 kl.09:13

  Ja det er viktig å goda seg selv! OG at vi selv føler vi er BRA NOK! Jeg er blitt flinkere med alderen..og nå går jeg stort sett uten sminke og føler meg bra nok...

  Kristin

  03.11.2017 kl.23:05

  dvergpinschere i mitt hjerte: Kjempeviktig! Så godt å høre :)

  Elevele

  01.11.2017 kl.13:40

  Jeg har masse selvironi og tar meg selv svært lite høytidelig- jeg går usminket, med bustetehår og med pysjen godt plantet på kroppen til butikken jeg (så lenge tennene er pusset er det helt greit) ;) ha ha.. Og jaggu er jeg bra nok uansett om det er pysjen og et usminket fjes som viser seg på butikken, eller om det er den stelte "skal snart på jobb og vil se ok ut" som er på butikken :)

  Jeg snakker meg ikke så mye ned selv altså, men jeg er ikke redd for å le av meg selv når jeg tar "bra nok" til nye høyder, om det så er til det bedre, eller verre :P

  Kristin

  03.11.2017 kl.23:19

  Elevele: Selvironi har nok de fleste sin dose av, men jeg synes det er sørgelig når det tipper over grensa og blir nedsnakking og 100 % latterliggjøring. Liker din måte å bruke selvironi på, men det er kanskje ingen godt bevart hemmelighet herfra heller ;) :)

  Elevele

  04.11.2017 kl.12:22

  Enig der- man må finne den grensen mellom selvironi og nedsnakk. Som regel skader man seg selv mer enn det andre gjør.

  Kristin

  07.11.2017 kl.21:47

  Elevele: Mhm - det er bra sant!

  Skriv en ny kommentar