hits

Kristin.blogg.no

Er jeg et dømmende fjols?

 • Publisert: 24.09.2017, 00:00
 • Kategori: Meninger
 • Iblant får jeg slengt oppetter skinnleggen at jeg er et dømmende fjols, og det er forsåvidt helt greit. Jeg vil faktisk heller være et dømmende fjols enn et likegyldig fjols. Likevel kan en argumentere for at jeg gikk ut av nettrollgymnaset med dårlige karakterer. For noe fullblods troll er jeg ikke. Tror jeg da?

   

  Det skal koste litt å ha meninger. Den som har bestemt seg for at å være sterk og frittalende er noe som skal kjennetegnes av å få snakke uimotsagt, har misforstått noe. Ta det som trollsk om du vil, men for min del er det sunn fornuft. 

   

  Du skal møte motstand

  Du skal møte motstand i verden. Både for handlingene dine og meningene dine. Hvis ikke går du jo gjennom livet i gjennomsnittsland, og tør aldri ta standpunkt til noe som helst. Det kan være forjævlig med motstand, spesielt om motstanden din er både velbegrunnet og velformulert. Vær derfor oppmerksom på at denne motstanden er noe av det som enten hjelper deg definere dine meninger enda klarere, eller skifter meningene dine. Begge deler er gull verdt! 

  angry child
  Licensed from: lulu2626 / yayimages.com


  Jeg hater rosa

  Jeg kan ikke fordra rosa, synes Hello Kitty er barnslig, Playboybunnien er harry og får kyssesyke av å høre på dubstep. Møter jeg meg selv i døra for disse meningene innimellom? Jepp. Må jeg finne frem unntak av og til, for eksempel når noen påpeker det fremtredende innslag av nettopp rosa på denne bloggplattformen? Mhm.

  Forskjell på mobbing og ulike meninger

  Har du stua di full av Hello Kitty og spør meg om meningen min, må jeg ærlig innrømme at jeg sier at det ikke er noe for meg. Eller at jeg ikke er så glad i Hello Kitty. Det betyr ikke at jeg har gått med nesa mi først inn i en svertekampanje mot stua di. Det betyr at vi to er forskjellige. At vi har forskjellig smak, forskjellig utgangspunkt og takk og lov: forskjellig bopæl. 

  Selv om jeg ikke liker Hello Kitty-dekoren på stua di, kan jeg likevel være enig i at det er kult å ha en stue. At konseptet med taco fra sofakroken med Thomas fra the voice på skjermen er toppen av fredagskveld. Og at stuebord under 50 cm høyde ikke er noe å samle på. 

  Hvis du vil må du gjerne trekke paralleller til bekledte og nakne likestillingsstunt den senere tiden, jeg skal ikke stoppe deg.

   

  Jeg står for det jeg skriver. Og i det ligger også å innrømme de gangene man har tatt feil. Det er ingen skam å snu innimellom, det er en styrke. Du trenger likevel ikke snu selv om folk er uenige med deg, eller om meningen din er kontroversiell. Legger du lokk på meningene fordi du vet at andre mener noe annet , lar du faktisk andre folk indirekte diktere meningene dine. 

   

  Har du blitt kalt troll for å være uenig noen gang?

 • Publisert: 24.09.2017, 00:00
 • Kategori: Meninger
 • 11 kommentarer
 • 11 kommentarer

  frodith

  24.09.2017 kl.06:43

  Aldri blitt kalt troll noen gang.. Jeg gidder ofte ikke diskutere så mye, spesielt ikke på nett.. Noen er hinsides fornuft,. Og jeg ser det som poeng-løst og fryktelig slitsomt å diskutere med.. Så ofte gidder jeg ikke.. :-D

  Kristin

  30.09.2017 kl.21:04

  frodith: Ja, det finnes veldig mange det ikke nytter å diskutere med uansett. Fordi det ikke blir en diskusjon, men mest å hamre på hverandre uten å lytte. Jeg har vel heller aldri blitt kalt troll direkte, men ser at mange blir kalt det av andre i kommentarfelt der de kun er uenige. Og forsåvidt veldig konstruktive. En må liksom velge sine kamper, så skjønner godt at du ikke gidder ofte. :)

  kjerringtanker

  24.09.2017 kl.07:09

  Ingen har noen gang kalt meg troll, men heks muligens....

  Noen meldinger i kommentarfeltet har kanskje ikke vært av de fineste...eller sakligste....

  Men de som har svidd mest har vært fra debattanter som jeg i grunn har stor respekt for, og i fora hvor jeg ikke forventer det.

  Menn i 50 60 åra i kommunestyresalen som bedriver hersketeknikk fra kommunestyresalens talerstol.

  Kristin

  30.09.2017 kl.21:08

  kjerringtanker: Hersketeknikker er stygge uansett hvor de dukker opp, men den varienten der er jo rett og slett maktmisbruk. :( En blir jo i tillegg såpass paff at en ikke vet helt hvordan en skal angripe saken.

  stavangerinmyheart

  24.09.2017 kl.07:26

  Nei det har jeg ikke, men det kan være at jeg ikke er direkte i mine meninger... pakker de litt mer inn? Her på bloggen kan det være at jeg pakker meningene inn i litt humor osv.

  Veldig bra innlegg, og en må tåle at ikke alle er enig med en. Men igjen - det har litt med hvordan en legger det frem:))

  Ønsker deg en flott søndag.....

  Kristin

  30.09.2017 kl.21:10

  stavangerinmyheart: Så bra at du har vært skånet for det. Jeg har forsåvidt ikke fått den direkte, men jeg har sett den veldig mye her på blogg.no. Tusen takk :) Håper lørdagskvelden er suveren :)

  24.09.2017 kl.10:48

  Uff ja :( Jeg har mine fordommer, og jeg er ikke redd for å si mine meninger. Mange tåler det, mens andre tare helt av! Det er jo også måten man sier ting på da... Kjenner meg godt igjen her. Ingen får LOV til å ta fra meg mine meninger. Så får de kalle med fordomsfull, eller hva de vil!

  Kristin

  30.09.2017 kl.21:11

  Anonym: Herlig - og moro at du slang på hvem du var også. :) Det er viktig å vite hva en står for, også når andre står for noe annet.

  due

  24.09.2017 kl.10:49

  Jeg ble anonym på den under her. Men det var meg som skrev det ja :)

  S

  25.09.2017 kl.16:50

  en dansk tanke kar kalt søren K sa engang 'if you label (or judge) me you negate me..negate er da fornekter. Om Søren hadde hatt blogg o levd idag så hadde han blitt lei seg av trolliser o blitt fanget i angsten om å ta valg; være eller ikke være. Glad for Søren slapp internetten. #50cent #indaclub #indablog

  Kristin

  01.10.2017 kl.22:21

  S: Kierkegaard hadde vært en veldig interessant blogger å følge. Sånne bloggere ønsker jeg varmt velkommen altså. :D Selv om det er greit for hans del at han slapp å være #indainternett

  Skriv en ny kommentar