hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 21: barnslig vilikkeprinsesse

 • Publisert: 05.09.2017, 11:37
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Og da mener jeg ikke på lavt "bittelittbarnslig" vis. I går lot jeg alle min barnslige tanker overta organismen og fikk utrettet magiske ting deretter. Det vil si. ikke en eneste tryllestøvsmule. Har du noen gang latt mangel på motivasjon bestemme hva du skal utrette?

  Gårsdagens vilikkeprinsesse

  I går tenkte Kristin, 3,5 år, "jeg vil ikke" og "jeg gidder ikke", godt i spedd "hva er vitsen med det a?". Hadde tre tips klare til mandagstreningen, du vet, den faste på mandager. Som jeg har skrevet i snart ett halvt år. Bare å finskrive, pusse litt i kantene og trykke på publiser. Rutinearbeid og tradisjoner til side, for kroppen min hadde allerede trykket på en annen knapp, og den så sånn ut:

  Motivasjon som hjelpemiddel

  Motivasjon er et mektig hjelpemiddel du ikke bør overse. Spesielt om den bestemmer seg for å frese rundt på sopptur i stedet for å møte opp. Mon tro om uansett regjering etter valget kan innføre en fraværsregel for motivasjon? Når du er motivert er det superlett å få gjort ting, når den ikke er til stede - ikke like superlett. Det er tungt å jobbe uten motivasjon, men ikke umulig. Du må bare ha trening i å takle din egen demotivasjon.

  Ettertanke

  For det som skjer i dag, etter at jeg lot vil-ikkeknappen ta styring, er at jeg ikke kjenner meg så bra. Litt sånn taperfølelse. "Klarte ikke det engang" og "hvorfor gjorde jeg det ikke, det var jo allerede halvferdig". 

  Ikke så sint, men veldig, veldig skuffet? Nja, kanskje ikke helt der heller, men mer oppgitt over egen organisme og tafatthet. Både du og jeg vet jo at når motivasjonen er på sopptur må du plukke steinsoppen selv. Og er du helt tom for ideer, må du kanskje også assosiere på fleinsoppnivå for å få til noe. 

  Hva bør du gjøre?

  Flink pikeløsningen på dette problemet er avleggs, så den skal du ikke bruke. Den er å tenke på det igjen og igjen og bebreide deg selv litt mer for hver gang du tenker på det. Gjøre deg selv til en litt større idiot, en tanke av gangen. Du bør heller godta at det skjedde, og se på hva du kan gjøre for å bøte på evt skade. Når du får det litt på avstand kan du tenke på hva du gjøre om du kommer dit igjen, men ikke når du står i situasjonen. Kanskje om en dag eller to. 

  Gjør noe annet, ferdigstill det du ikke gjorde i går eller rett og slett gi deg selv tillatelse til å glemme det. Å drite i ting er en helt lovlig konsekvens og handling innimellom. Kverning og grublerier over egne "feil" gjør i alle fall ikke at motivasjonen kommer innom på raveparty hos deg. Det er mer reinlender med gåstol i sykehjemsgangen hva tempo angår.

  Stramme tøyler

  Du må holde motivasjon og demotivasjon i stramme tøyler for å kunne jobbe kreativt. Og de gangene det ikke går, må du hente deg inn igjen. Som nå, med kreativ treningsøkt på en tirsdag. Grunn: trassaldermandag. 

  mvh Kristin 3,5 år. 

   

  Har du vært 3,5 år når motivasjonen mangler?

 • Publisert: 05.09.2017, 11:37
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  frodith

  05.09.2017 kl.18:52

  Jeg er visst 3, 5 år på det meste om dagen.. Trassalder og surve-trynet...Men det går vel over... Og kreativiteten er heller ikke på topp under sånne trampe-i -beina-perioder :-D

  Kristin

  05.09.2017 kl.21:25

  frodith: Godt å høre at det ikke bare er meg. De første høstdagene som slår inn kanskje? Nei, det er ikke akkurat godt brensel for kreativiteten, men en får bare gjøre så godt en kan i slike perioder. Du har nå vært superproduktiv likevel :) :)

  Helge

  06.09.2017 kl.10:50

  Jeg kjenner meg igjen, mange syns jeg er flink og oppsøke ting men det er jeg egentlig ikke. Motivasjon bør være et vakkert ord, da må man gjøre noe man kan ha glede av. "gidder ikke i dag", "kan vente" og "vil heller sove" er tanker man bør skyve vekk og gjemme langt unna. Man lever bare en gang og da må man trå til, mulighetene er der mend e ter kanskje mange skjær i sjøen før man oppnår det man vil. Ha en fin dag.

  Kristin

  06.09.2017 kl.23:34

  Helge: Ja, det er viktig å verne litt om motivasjonen sin, og det å gjemme unna noen av tingene du sier her, er nok kjempelurt. Håper du har hatt en kjempefin dag, og at morgendagen blir det samme :)

  Skriv en ny kommentar