hits

Kristin.blogg.no

Galskap: tubamarsj over Hardangervidda!

 • Publisert: 19.08.2017, 10:45
 • Kategori: Blogg
 • Å marsjere og spille Tuba mens man marsjerer 75 km over Hardangervidda er tungt. Når gnagsårene nesten spiser deg opp og lungene svir ved hvert eneste pust.Galskap og umulig? Det skjer akkurat nå, og du kan følge med!

   

  Blytungt

  Christian skal spille Tuba til lungene skranter og kroppen skjelver. 75 km over Hardangervidda.En tuba krever stor lungekapasitet for å i det hele tatt få en eneste lyd. Og en tuba, i følge litt googlesøk, veier rundt 9 kg. Dette er da nesten tre ganger så mye som birkebeinernes sekk.

   

  Hvis du i barndommen spilte i korps og husker hvordan kroppen var etter 17.mai, eller har noe som helst kjennskap til statisk trening, bør du bøye deg i myra for denne tredagers styrkeprøven.

  Little musician.
  Licensed from: maxoliki / yayimages.com


  Hvorfor dette stuntet?

  Christian, som er tubaist i Sotra brass, gjør akkurat nå bot for ordene tidligere i sommer: "Dersom vi når målet med innsamling av penger til ny tuba for Sotra Brass skal jeg marsjere over Hardangervidda."  Det var mange penger, og sannsynligheten var kanskje ikke så stor. Men de klarte det - og nå er det på tide å stå for sine ord. Du kan følge hele turen HER. Der får du se både bilder fra eventet - rapporter om de forskjellige etappene, og det finnes til og med en film av hvordan det høres ut. Christian er såpass musikalsk at hele distansen nok marsjeres i takt. 

   

   

  Synes du konseptet var like rått som jeg, kan du støtte Sotra Brass eller Christians tubatur:

  Heia Christian - heia Sotra Brass og riktig så god tur! 

  Tøft, ikke sant?

   

 • Publisert: 19.08.2017, 10:45
 • Kategori: Blogg
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  frodith

  19.08.2017 kl.10:54

  Ha-ha, jeg var inne og tittet litt. For et stunt! :-D

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:56

  frodith: Ja, helt vilt, og han klarte det også vettu :) Rått!

  hverdagslivetivollen

  19.08.2017 kl.11:23

  hørtes ikke fristende ut ;) tungt og langt :)

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:56

  hverdagslivetivollen: Ikke sant - men han klarte det faktisk! :)

  S

  21.08.2017 kl.09:01

  har støttet denne meningsfulle og lokale event / er jeg med på å støtte nye instrumenter vil det si at jeg vil støtte the kids of tomorrow på en måte; en del av messingen på en klarinettt (en knapp eller to) vil ikke vært mulig uten min vipps; der vil det trykkes med fingre på instrument som da lager en melodie, som skaper en vibrasjon i form lyd som treffer øret, som da fører til et smil - deretter vil det smilet føre til et annet smil, som fører til Oslo, som fører til et nytt smil at så happy at mister 500 lapp på gaten, som tilfedligvis jeg finner - dette er sånn karma funker folkens. så gi som faen o få tuba tebake.

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:57

  S: Kult! Ja, hva var en klarinett uten akkurat de to knappene? Ikke til å spille på :)

  Skriv en ny kommentar