hits

Kristin.blogg.no

Kan man selvutvikle på seg jobb?

 • Publisert: 16.08.2017, 23:29
 • Kategori: Blogg
 • Kan man selvutvikle på seg jobb? Nå er vel sannsynligvis ikke å selvutvikle engang et gangbart verb. Men om det var det da. Ikke vær så vrang nå, kan vi ikke bare late som for en hvitmalt stakittstund?

  Man kunne, om verbet eksisterte, selvutvikle seg på jobb. Det er helt åpenbart, men det var igrunn ikke hverken spørsmålet eller poenget her. Kan man selvutvikle på seg jobb? Og hvordan gjør man egentlig det isåfall?

  universe
  Licensed from: nicky2342 / yayimages.com

  Flyvende mare-konsept
   

  Selvutvikling er en flyvende mare av et konsept, som henger over deg hvis du har søkt på et eller annet skeivt ord på internett på et eller annet tidspunkt. Da dukker det opp forkledt som smilende forretningsfolk i annonsebannerne dine på Facebook. Tro meg, jeg har dem alle sammen. Fordi jeg er læroman og sjelden sier nei til lettvinte sjekklister og små webinartreninger. Mye vil ha mer, og innimellom ramler jeg ned i en mørk hule med noen helt syke, abstrakte selvutviklingslandskap. 

  Og det jeg har lært der er at hvis jeg bare sender det nok ut i universet, vil det manifistere seg, alt det jeg begjærer. I tifold og litt til. Ca rundt halv fire på en lørdag. Selv om min tro på dette konseptet er heller miserabel, får en tro såpass at det kan flytte noen småsteiner, om fjellet blir for tungt.

  Min lille aftenbønn

  Så kjære, kjære universet: Nå har jeg all intensjon om å selvutvikle på meg ikke bare en jobb, men en drømmejobb:

  • like bra eller bedre(sannsynligvis umulig) kolleger enn jeg har pr nå.
  • like bra eller bedre lønn enn jeg har nå.
  • jobbe med teknologi og folk i en jobb jeg trives i, med mulighet til å påvirke arbeidsdagen selv i noe grad.

   

  Den ultimate drømmejobben har jeg ikke selvutvikla på meg nok baller til å be om, men den har villere og mer storkrevende adjektiver enn overstående liste.

  Så kjære univers: tar du utfordringen?

  (ny jobb nødvendig grunnet lelokalisering av legeme, med drømmehuskjøp 60 mil unna nåværende jobb. Read all about it.)

 • Publisert: 16.08.2017, 23:29
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  Anne Grethe

  16.08.2017 kl.23:51

  Jeg er helt sikker på at universet hører deg :)

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:46

  Anne Grethe: La oss håpe du har rett :)

  Personlig Utvikling

  17.08.2017 kl.02:15

  Hehe...

  Kjenner meg igjen her. Eg har også disse ønskene. At eg en eller annen gang kan selvutvikle meg til en drømmejobb. Men aller helst har eg lyst til å selvutvikle meg til en deal kor eg får betalt for å jobbe når eg vil med det eg vil. At noen plutselig ønsker å betale meg for å jobbe med lidenskapene mine.

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:47

  Personlig Utvikling: Ikke sant - hadde det ikke vært helt konge hvis en kunne få betalt for å være seg selv? :) Herlig å høre dine betraktninger her altså, spesielt den "når jeg vil" frister :)

  S

  17.08.2017 kl.06:59

  selvutvikle; antar da at man er krøllet som en ball og vi vikler oss ut som et seil og vi lar drømmen flagre og ta oss mot en ny brygge i horisontoen; under de tusen stjerners hjem grubler vi med oss selv om vilken sjøvei ta; det blåser og bleser - splitte mine bramseil om hvordan det kan gå med å ta fart i vinden - som en papirbåt på sitt første seilas - dømt til å synke en dag, men gleder seg i universet; fordi vi er jo bare småbåter og kapteiner. #existensiell #busstur #påveitil #kontorlandskapet

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:48

  S: Tror du man er automatisk støl når man vikler seg ut da, eller beror det på hvor lenge man har viklet? La oss håpe vi synker på grunna da - så slipper vi plankescenarioet tidligere skissert.

  frodith

  17.08.2017 kl.12:35

  Håper den drømmejobben kommer løpende etter deg :-) når den ser hvor selvutviklet du er blitt :-)

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:49

  frodith: Hehe, ja - la oss nå inderlig håpe det ;) ;) Har vel mine tvil, men nå har jeg i alle fall gaula det ut i universet. ;)

  Søtmonsen :))

  17.08.2017 kl.19:38

  Akk ja.. Drømmer har jeg mange av, og tørr nesten ikke håpe på at de fleste skal bli sanne. For det tror jeg nok neppe. Men det er jo lov å drømme fordi om ;)

  Håper den drømmejobben kan bli din en dag :)

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:51

  Søtmonsen ): Ja, det er skummelt å drømme, men tror også det er nødvendig innimellom :) En får ta steg for steg å se hvor en havner hen.

  Ja, det håper jeg også, men akkurat nå er jeg ikke kleinere enn at jeg tar til takke med at den inneholder arbeid og betaling :) Så får vi se om universet evner å høre etter på sikt :P

  kjerringtanker

  17.08.2017 kl.21:52

  Like bra eller bedre kollegaer enn en røntgengjeng, tja, det blir nok vanskelig.

  Bedre lønn enn en radiograf lønn, er nok fullt mulig. En radiograflønn er ikke så mye å skryte av.

  Lykke til, jeg er helt sikker på at du vil selvutvikle deg til drømmejobben.

  Kristin

  22.08.2017 kl.10:54

  kjerringtanker: La oss kalle det umulig. Men hvis en roper drithøyt ut i universet, må en vel kunne forvente et visst nivå av svar vel?

  Tusen takk :) Vi får se, men det hadde vært noe, selv om ironien nok gjennomsyrer troen min på prosjektet noe...

  Skriv en ny kommentar