hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 20: Mandag! And all the broken things

 • Publisert: 14.08.2017, 13:39
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Det er endelig mandag og du har garantert gleda deg til Game of Thrones en ny kreativ treningsoppgave, hvis jeg kjenner deg rett. Det er skikkelig gøy å skrive disse innleggene, og på mange måter er det greit å ha noe fast å fylle mandagene med. For let's face it - jeg er ikke en sånn som omfavner ukestart på lik linje med enkelte av mine medbloggere her inne. Jeg nyter ikke mandag, jeg er ikke superhappy for en fresh start på uken og jeg er ikke vill i blikket over alle de spennende mulighetene som ligger foran meg de dagene som kommer. Sånn sett er jeg kanskje litt for avbalansert og laidback: mandag er mandag liksom, og den skal jammen få lov å være bittelitt nedtur etter en fin helg.

  Men, over til dagens lille runde om kreativitet. Du som har fulgt meg en stund, vet at disse mandagstreningene varierer litt i form og innhold, og det har litt med at det er så mange sider av kreativitet og ideutvikling jeg brenner for. 

  broken window
  Licensed from: Ivonne Wierink / yayimages.com


  All the broken things

  I dag vil jeg derfor utfordre deg til å gå gjennom de ødelagte tingene du har. Det kan være både fysiske ting og tanker. Kanskje er Lasagne ødelagt for alltid på grunn av en mikrooppvarmet sjokkopplevelse i Krakow? Eller rosa er en farge du ikke utstår på grunn av alle fordommer som følger med den? Slik er det i alle fall for meg, jeg har en del ting jeg ikke vil røre med tang engang på grunn av tidligere opplevelser. 

  Er det fysiske ting som er ødelagt; spør deg selv hvordan de kan brukes til noe annet. Eller om de kan repareres. Er svaret nei, og du ikke innehar din vekt i gull med affeksjonsverdi for tingen, kvitt deg med den. Gjør plass i hodet ditt til viktigere ting enn rot som slenger rundt og tar plass. 

  En kan også spørre seg om det er riktig å kassere et helt konsept basert på enkeltopplevelser? Spør deg selv hvorfor ting er ødelagt for deg, og om grunnen er god nok. Kanskje kan du ta deler av disse tingene tilbake i tankearsenalet ditt? Å tenke annerledes betyr også å analysere og evaluere ting, og i dag er kanskje mandagen du evaluerer gamle tanker om ting som er ødelagt?

   

  Det er virkelig (blå)mandag, og denne ukens trening går rett og slett på å rydde opp.

  Klar-ferdig-GÅ!

 • Publisert: 14.08.2017, 13:39
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  hverdagslivetivollen

  14.08.2017 kl.18:00

  Får gå i gang med ryddingen her jeg da ;)

  Kristin

  16.08.2017 kl.00:44

  hverdagslivetivollen: Hehe, ja, regner med du er minimum halvferdig nå? ;)

  Helge

  15.08.2017 kl.16:16

  Min søster har bursdag i dag, så det var en fin ting og sende sms til Kari idag. Hun har overlevd endel motgang, skilsmisser og div...men trives med livet med 2 barnebarn og en jobb i off sektor. For min del er tiden inne full av utfordringer, nye ting kommer som gir meg nye erfaringer. Mye kunne ha vært bedre men også verre. Så hvorfor klage - gjorde en tabbe som har fått konsekvenser. Men slikt lærer man av - men blåmandager kommer uansett.

  Kristin

  16.08.2017 kl.00:48

  Helge: Så koselig med sms på burdagen da :) Nye utfordringer er alltid spennende, når du har den rette innstillingen går det meste veldig bra. Og en må gjøre noen tabber i livet for å komme seg fremover. Håper du får en aldeles strålende onsdag :)

  Skriv en ny kommentar