hits

Kristin.blogg.no

Da Gatlin stilnet stadion

 • Publisert: 06.08.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • ...var du der? Eller, ikke der da, men så du? Så du kanskje tidenes idrettsutøver løpe sin siste 100-meter i mesterskap? Usain Bolt, mannen som har danset seg inn i hjertene til selv blåfrosne nordmenn med humor, sjarm og et eksepsjonelt talent. 

  Spenningen spant i kommentatordialogen i forkant av løpet, og de gjorde sitt beste for å skjule usikkerheten. Tidligere har Bolt vært storfavoritt, men nå hadde han visstnok ikke vært så vass som vanlig. Hva vet jeg, jeg har vært litt vassen på friidrettsfronten det siste halvåret. 

  Men nå er det mesterskap - og da må man få med seg hva som skjer.

  Redhead student asking for silence
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Formel 1: herrenes hundremeter

  Presentasjonen freser ivei, alle mottar en eller annen form for jubel, bortsett fra en mann. En juksemaker, to ganger dømt for doping, og iskald i blikket. Justin Gatlin. Personifiseringen av alt friidretten ikke ønsker seg. Som reglene utrolig nok fortsatt tillater konkurrere. Stadion bruser av øredøvende misnøye hver gang blikket går i kameraet. 

  Kontrasten kunne ikke vært større til det lett rebelske hjemmehåpet som avslutter presentasjonsrunden. 

   

  Startskuddet går, startblokkene dirrer og sekundene spurter unna. 

  Jeg venter på gepardbyksene. På den himmelsendte steglengden og sluttspurten. Tåballene dirrer i gulvet foran sofaen, og det er mye håp du klarer å kanalisere i løpet av drøye 9 sekunder. 

  Målstreken treffer løperne og det blir stille. Jeg hører omtrent ambolten inni øret kjede seg. Hva skjedde nå?

  Var det faktisk sånn at den rene, energiske og lekne friidretten tapte for systematikk, juks og fanteri i går? Ja, dessverre. Og den stillheten var om mulig enda vondere enn den bisarre seiersrunden. En seiersrunde der alle skulle ønske bronsemannen hadde tatt det, misliker vinneren og totalt overser den flotte prestasjonen andreplassen fikk til. 

  Mesterskap er mesterskap. Følelser er følelser. Bare sport er sport. Takk Usain Bolt! For all the nights to come.

  Guess winter is coming...

 • Publisert: 06.08.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  frodith

  06.08.2017 kl.22:38

  Jeg så ikke...burde ha sett skjønner jeg :-D

  Kristin

  09.08.2017 kl.11:07

  frodith: Ja, selv om det var et skuffende utfall, var det verdt det :) Sånn sett er ikke tidsbruken et kjempeproblem heller på 100-meter ;)

  s

  07.08.2017 kl.14:26

  fotnote: jeg var tidligere friidretter, skulle løpe 100m hekk...så ser for geir moen står ved siden (tidligere løper), så går start skuddet...jeg kløarer første hekk...jeg tryner i andre hekk og skraper opp hele siden av tryne/kulder...jeg kjennte skammen, maskuline skam...jeg ville imponere, men ble fadesen jeg aldri glemte. men ble kretsmester oslo på 800m i 1992...#inyofacegeirmoen

  - gatlin...fortjente det på sett og vis (så lenge ikke dope nå også).

  Kristin

  09.08.2017 kl.23:14

  s: Oh, da regner jeg med du står og hopper rundt i stua de og feirer VM-gull nå. (Det gjør jeg nemlig) Hipp hurra for friidrett :) :) Nja, hvis en ser på langtidseffekten ift restitusjon på de noget illegale medisineringene, skjønner jeg godt hvorfor verden buer litt. Og jeg. ;)

  Skriv en ny kommentar