hits

Kristin.blogg.no

Ingen kom på talkshow! Fy fader så flaut!

 • Publisert: 30.07.2017, 23:05
 • Kategori: Kreativitet
 • I kveld sendte jeg mitt første talkshow på Facebook live. Og ingen kom og så det. INGEN! Hvor flaut er ikke det liksom? Skulle jo bare skynda meg å sletta hele greia før jeg tok frem spaden og gravde meg ned. Synd på meg er det. Kjempesynd!

  Audience seat in stadium
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com

   

  Seriøst, skjerpings!
   

  Nei! Det er ikke sånn det fungerer. Du må faktisk stå i de avgjørelsene du tar. Enten det er noe tullerier som talkshow på Facebook Live eller noe helt annet. Det er ikke sånn at jeg har floppa som individ eller at konseptet jeg hadde tenkt ut har floppa. Planene mine er akkurat like gode som før jeg trykket på playknappen.

  Om det tekniske ikke var 100 %, om jeg babla ivei, kanskje ble litt stressa av at det ikke var noen der, snakka litt for mye, eller dreit meg loddrett ut. Hva har det egentlig å si? Jeg turte å prøve et helt nytt konsept, et talkshow uten manus på improvisasjon, som hvilte en god del på kommunikasjon med de som så på. Funka sistnevnte? Hell no! Ble det en slags sending likevel? Oh yes! 

  Når du prøver nye ting uten å være utlært, handler det i stor grad om å gjøre det beste ut av det. For det er det beste som er tilgjengelig.

  Audience seat in stadium
  Licensed from: leungchopan / yayimages.com


   

  Kreativitet i feil

  Det er av feil og ting som kunne vært bedre du lærer aller mest. Du må gå inn i situasjonen, uten å legge skylda på hverken deg selv eller andre. Du er ikke noe hjelpesløst vesen som trenger trøst fordi om du har gjort noe som ikke var en kassasuksess. I alle fall nekter jeg å være det. Du må skrelle det ned til: Dette fungerte ikke optimalt- hva gjør jeg nå?

   

  • Legger ned hele landslaget - sletter alle innlegg og later som det aldri har skjedd.
  • Prøver en gang til på akkurat det samme og håper på bedre resultat.
  • Evaluerer hva som funket og ikke funket, og gjør endringer som videreutvikler den gode ideen min.

   

  Jeg velger den siste, og gleder meg faktisk til fortsettelsen! Ikke har jeg vett til å være altfor flau heller - jeg leverte jo min del av kaka. Men at jeg var både litt flau og stressa underveis? Absolutt.

   

  Mandag 31/7 kommer kreativ treningsøkt nummer 18 her på bloggen, og nå blir det mest sannsynlig et nytt forsøk på talkshow. Etter leggetid, kl 21:30. Hvis vi får på plass noen gjester da? HER kan du lese om hvordan det gikk.

   

  Lurer du på hvilket landslag jeg snakker om, er det Facebookgruppa "Det kreative landslaget", en gruppe med daglig input for deg som ønsker å bli mer kreativ. Det fokuseres på humor og enkle oppgaver, men skal du bli mer kreativ, må du våge å tenke annerledes enn du gjør i dag. Vil du se det episke talkshowet jeg sendte mutter alene, vel - da må du faktisk inn der.

  #talkshow #facebooklive

 • Publisert: 30.07.2017, 23:05
 • Kategori: Kreativitet
 • 24 kommentarer
 • 24 kommentarer

  Tine Bjerke

  31.07.2017 kl.00:38

  Den som gir seg er en dritt vet du :-) Lykke til!

  Kristin

  31.07.2017 kl.09:54

  Tine Bjerke: Ja, det er veldig sant, og ingen fare for ;) Tusen takk, håper du får en knallfin dag :)

  31.07.2017 kl.01:17

  Du skriver så herlig morsomt. Det er ikke så ofte jeg er innom deg og nå sitter jeg og smiler av selvironien din og tenker at "henne må jeg besøke oftere".

  Ha en glad mandag! :)))

  Kristin

  31.07.2017 kl.09:53

  Anonym: Tusen takk !! Denne kommentaren made my day :) Herlig mandag til deg også :)

  Søtmonsen

  31.07.2017 kl.01:44

  Å nei ;o Var det i dag? ;o Ikke vært så mye på det "sosiale" i dag ;o Men skal klare å få det med meg neste gang ;o Finnes kanskje en sånn påminnelsesknapp ;o

  Kristin

  31.07.2017 kl.09:53

  Søtmonsen: Mhm, det finnes utrolig mye stæsj du kan bruke, og jeg skal bli bedre på både annonsering og mye annet. Men så er det så moro å prøve ting også da vettu :) :)

  31.07.2017 kl.03:53

  Kanskje du heller burde spilt inn en YouTube video. Den er ikkje avhengig av at folk har tid og mulighet akkurat når du har det. Det er jo det som er så kjedelig med verden no om dagen. Det er så mange du må kjempe mot når det gjelder oppmerksomhet. Det finnes 10-talls TV-kanaler. Massevis av YouTube videoer og haugevis av andre ting som også prøver å få tiden og oppmerksomheten til de samme menneskene.

  Det er ikkje enkelt. Men stå på videre.

  :)

  Kristin

  31.07.2017 kl.09:52

  Anonym: Sånn ift å prøve nye ting folk ikke har gjort før, ville youtube vært en kjempeutfordring. Der er det meste gjort. Dessuten tror jeg ikke jeg hadde kommet unna med min videokvalitet på et slikt forum som youtube, og timesvis til redigering av film, vel, det har jeg faktisk ikke til overs :) Jeg vet i store trekk hvorfor ting ble som det ble, og har ingen plan om å legge meg ned og grine ;) Det første avsnittet i dette innlegget er noget ironisk og ikke gjenspeilende for de faktiske følelser her i huset :) Tusen takk for tips og påminnelser, skal ta de med meg i planleggingen videre. :)

  S

  31.07.2017 kl.07:31

  Kristin, du lar ei detta stoppe deg ok ellers blir jeg sinnatagg(!)

  Kristin

  31.07.2017 kl.10:01

  S: Stoppe nei? Dette var jo helt konge :) Mulig ironien i avsnitt en skinner litt for dårlig gjennom, jeg både lever, puster og har det helt topp :) Men takk for at du gir meg en god grunn til -jeg vil ikke ha en sinnatagg etter meg :)

  Anne Grethe

  31.07.2017 kl.09:19

  Ikke alle som så Skavlan første gangene han gikk på lufta heller :D

  Kristin

  31.07.2017 kl.10:05

  Anne Grethe: Hehe, nei, muligens ikke ;)

  due

  31.07.2017 kl.10:48

  Jeg har ikke fått dette med meg jeg :(

  Kristin

  31.07.2017 kl.11:08

  due: Det ligger på landslaget, så hvis du vil se hvordan en ikke kjører talkshow, er det bare å ta turen :) Jeg kommer ikke til å slette det :)

  due

  31.07.2017 kl.11:10

  Jeg skal se :)))))

  Kristin

  31.07.2017 kl.11:24

  due: ;) Lykke til. Legg merke til alle gjestene :P

  Frode

  31.07.2017 kl.11:40

  Øhh..

  Eg va på fisketur og blei avleda av ein stim makrell, spinnville måker og andre uforutsette hendelser..

  Og gjekk sjølsagt glipp av både Talk Show og Game of Thrones..

  Typiskt..

  Kristin

  31.07.2017 kl.11:44

  Frode: Så du hadde en undercover-fisketur ja, som er det jeg kaller sånne "fluktturer". ;) Bra kånå var på lag igjen når du kom hjem. Hehe, med din flaks er begge deler vel tilgjengelig for lange tider ;) Vi skal på "nyepisode GOT" nå. Og "Etter leggetid" skal ligge på Landslaget så lenge Landslaget består :) Fortell meg gjerne hvem av gjestene du liker best :P

  S

  31.07.2017 kl.12:35

  eksluderer du folk som ikke har norsk pass på landslaget?

  Kristin

  31.07.2017 kl.13:01

  S: Neinei, vi har enda lettere system enn det er for idrettsutøvere å bytte statsborgerskap. Så lenge du har lyst til å være med, og vil ære kardemommeloven, er det helt innafor ;)

  frodith

  31.07.2017 kl.12:41

  En sinnsykt mye påminnelser må nok til, jeg spammer jo både blogg og meldingsbokser til folk nesten jeg, bare for å få inn noe bilder til en foto -konkurranse...MYE påminnelser er greia:-)

  Kristin

  31.07.2017 kl.13:02

  frodith: Jepp :) Det er det litt vanskelige med å ha tre små og drive blogg med "sidegesjefter" ;) En kan liksom ikke si et konkret tidspunkt ;)

  blomsterevasheksehus

  31.07.2017 kl.18:08

  Igh det e litt pinlig når sånt skjer, æ har vært med på den nån gang.

  Æ va med i ei improdanse gruppa en gang og har drevet med improteater å da kan det fort skje at du har opp til flere forestillinge som ingen egentlig ser på med mindre dæm ramle over dæ på gata. Men man må jo som dæm sir lide for kunsten.

  Kor mange kunstne og andre kreative har ikke vert borti det før dæm har fått suksess, nån fikk aldri oppleve sin egen suksess en gang. Æ bruke å tenke på han Van Gogg når ting går skjeis, æ føle hele tida at uansett ka æ gjør kreativt at æ har det altid bedre enn han, æ e nok ikke en like dyktig kunstner, men tanken på å skjere av mæ øret for så å sende det i posten til min kjere har aldri falt mæ inn.

  Lykke til videre :)

  Kristin

  01.08.2017 kl.00:01

  blomsterevasheksehus: Ja, litt pinlig kan det være ja. (Kjenner jeg sliter skikkelig med å skrive bokmål når det kommer herlige dialektkommentarer) Improteater er noe av det morsomste jeg vet - helt fantastisk! Lide litt ja, har ingen planer om å miste ørene med det første, og spesiell langpining var denne lidelsen heller ikke ;) Dessuten gikk det innmari mye bedre i dag. Både med gjest og publikum ;) Tusen takk :)

  Skriv en ny kommentar