hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsleir 18: Bli mer kreativ på en svært effektiv og morsom måte

 • Publisert: 24.07.2017, 11:25
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Sjansen er stor for at du er en av de som ønsker å bli mer kreativ, og i dag skal jeg gi deg en av de mest effektive øvelsene jeg har laget, og 5 grunner til å gjøre den selv om du ikke har tro på at det funker.

  Men jeg må advare deg før du begynner: å ønske og bli mer kreativ er ikke det samme som at du er villig til å bli det. Skal du bli mer kreativ, må du nemlig tenke annerledes enn det du gjør i dag. Tryggheten i vaner er så mye varmere og triveligere enn frykten i det ukjente og uvante, og det er her det blir vanskelig for de fleste. Vanskelig gjør at mange gir opp, og da blir de heller ikke mer kreative. Vel, nok advarsler, la oss hoppe i det!

   

  En fantastisk effektiv treningsøvelse

  Dagens treningsøkt er en øvelse du ved første øyekast kanskje fnyser litt av. En øvelse som både inneholder barnslig glede, absurditet og humor mens du gjør den. Og, siden det er deg, skal jeg også forklare deg hvorfor du skal gjøre den. Here goes:

  Sjiraffen trenger en ny kropp fra dyreriket å feste halsen og hodet sitt på, og kan velge hva han vil. Hvilken kropp vil du fraråde?  Ta oppgaven med deg gjennom dagen.

   

  "Brainiac Kristin. Hvordan i alle dager skal et så tåpelig spørsmål kunne gjøre meg, som er både jusstudent og medlem i Mensa mer kreativ? I don't think so", ergo - du gjør ikke oppgaven.  Helt i orden for meg, men var det ikke du som ville bli mer kreativ?

  Giraffe
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

   

  5 grunner til hvorfor du skal gjøre oppgaven til tross for liten tro på den

  • Oppgaveteksten i seg selv er umulig, og dette er sannsynligvis ditt første motargument. Da vil jeg spørre deg følgende: hvor mange ganger har du stått ovenfor en oppgave som virker umulig, og slitt noe helt meningsløst med å løse den? Kan det ha noen betydning at hjernen din ikke er trent i å finne løsninger på oppgaver som virker umulige?

   

  • Det at oppgaveteksten helt tydelig ikke har et fasitsvar, gjør at du kan gi fantasien frie tøyler. Og når jeg sier "kan gi" her, er det fordi de fleste vil være bundet av frykt i møte med slike oppgaver. For hva om svaret er "feil", eller "teit" eller "barnslig". Du må tørre og slippe disse tankene hvis du skal bli mer kreativ. Det er hjernen din som snakker, holder deg tilbake i gamle vaner, og vil at du skal tenke akkurat som du alltid har gjort.

   

  • Oppgaven gjør deg nødt til å knytte sammen fakta du vet om dyr med forestillingen at sjiraffen skulle lånt kroppen til dyret. Og her kommer det viktigste: svært få av oss har lært absolutt alt de kan om dyr på en dag. Det vil derfor være biter av kunnskap om dyr fra mange sammenhenger, knyttet til ulike minner, plassert rundt omkring i hjernen din. Du vet tyver som roter rundt i alle skuffer i hele huset etter den ene diamanten? Denne oppgaven gjør at du leter rundt i hele hjernen din etter kunnskap om dyr, og etterlater det litt mer rotete, eller om du vil: litt annerledes.

  Giraffe
  Licensed from: kamchatka / yayimages.com

   

  • Oppgaven er sentrert rundt noe en ikke skal gjøre. Det er langt lettere for deg å si hva folk absolutt ikke bør gjøre enn hva de bør gjøre. Bare tenk deg om. "Jeg skal ikke ha noe gult. Jeg vet i alle fall at jeg ikke skal reise til Mallorca."

   

  • Det siste momentet som gjør denne oppgaven til en fantastisk trening for deg som vil bli mer kreativ er at du, hvis du tar den med deg gjennom dagen, vil oppdage at du tenker løsningsorientert på den. "Hva er det som vil være upraktisk med denne kroppen? Hvordan vil det fungere med denne kroppen? Hvilke andre dyr bor i nærheten av løven, kan noen av dem brukes?

   

  Og min kjære venn - det er sistnevnte prosess som aller tydeligst viser at oppgaven både har noe for seg og er svært verdifull for deg på din vei mot å bli mer kreativ.

  Jeg lar deg selvfølgelig velge selv: om du vil lese oppgaven som et tåpelig og barnslig påfunn fra min side, eller den gjennomtenkte oppgaven for å hjelpe deg å bli mer kreativ det faktisk er. 

   

  Livesending på landslaget?

  Hvis alt går etter planen, skal jeg få mekket opp en livesending om de ulike kroppene som blir frarådet. Dette skjer da inne på "det kreative landslaget", der lignende oppgaver kommer med jevne mellomrom. 

  Hva synes du om dagens treningsøkt? Hvilken kropp vil du fraråde sjiraffen å velge? 

   

  PS: Likte du dette innlegget, er dette treningsøkt nr 17. Dvs at 16 andre treningsøkter ligger og venter på deg.

  #kreativtreningsøkt #kreativ #kreativekristin #tips #oppgave

 • Publisert: 24.07.2017, 11:25
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  stavangerinmyheart

  24.07.2017 kl.17:50

  Jeg tror jeg fraråder skilpadde. Det hadde sett merkelig ut....:)))

  Kristin

  27.07.2017 kl.21:59

  stavangerinmyheart: Hoho, ja, den hadde vært fin. Spesielt med tanke på å få hele hodet og halsen inn i skallet hvis skilpadden ble redd. Velvalgt fraråding ;)

  annebe

  25.07.2017 kl.00:08

  Artig.. jeg fraråder elefantkropp..første som falt meg inn.. hehe.. passer ikke i fargene og så er den stor og tung... :)))

  Kristin

  27.07.2017 kl.22:03

  annebe: Hihi, herlig mismatch ja, og blitt litt av et brak hvis sjiraffen skulle spise øverst i trærne og opp på bakbeina. :)

  Elevele

  25.07.2017 kl.11:03

  Surikat hadde nok blitt et problem, og brått tengte jeg på vortesvin. Ingen tvil om at jeg har sett mye på Løvenes konge ;)

  Kristin

  27.07.2017 kl.22:05

  Elevele: Kunne blitt tidenes beste oppsynssurikat - den hadde jo sett myyyyye lenger enn de andre. Problemet kom vel fort når den skulle ned i hulene. hihihi. Vortesvin ja - lykke til å gjemme seg i gresset med det hodet stikkende opp :) Oh-løvenes konge ja! Vi datt innom en av spin-offilmene på disney channel her for noen kvelder siden, løvenes konge 1 1/2, så jeg er også i mood for både surikat og vortesvin :) :)

  S

  28.07.2017 kl.09:01

  skrev lengre historie om sjiraff-slangen min på bussen her om dagen, men jeg tror jeg er blokkert fra å skrive mer her - så vetke om denne meldinga kom frem, men synes også kult om du er i mensa om det stemte eller var humor, men blogg innlegg om intelligens hadde vært morro da.

  Kristin

  28.07.2017 kl.09:05

  S: Jeg har i alle fall ikke blokkert noe som helst - jeg digger lange kommentarer. Men mulig det er en begrensning på antall tegn, det er litt flaut men det vet jeg faktisk ikke. Jeg har, flaut nok, aldri hatt tålmodighet til å fullføre noen mensatest. Men jeg er helt sikkert ikke der, med min flaks. Blogginnlegg om intelligens ja - det kan jeg skrive på tipsark, for det er moro å skrive om :) Tusen takk :) Og stakkars sjiraffslange, for et upraktisk liv ;)

  s

  28.07.2017 kl.09:11

  åja nei jeg ble fortalt av min indre kritiker om att jeg kanskje skrev om så dumme greier og den andre genuine delen av meg måtte kanskje tenke på om det var sånn og jeg måtte akseptere at ikke kan kontrollere andre osv og slå til roen om det. vet ikke hva det var fordi tenkte også var for lang tinnlegg selvom skrevet lengre til deg før, og som du kanskjer husker så er det uten mellomrom og paragrafer for å ikke gjøre det enklere - sjiraffslangen min endte ikke opp bra fordi vinklingen for meg var at du frarådet - så den gikk mot negativitet...om hadde gitt råd så hadde det blitt positivt; men dystopi passer meg litt også - men kan nevne atte sjiraffslangen ble utsatt for syngende gnuer, varm hete på savanne, ufrivillig kveilende parringsrituale med annen slange osv...

  ny paragraf faktisk. ok trodde du var i mensa nemlig, fordi tok en test i tromsø 2011 etter par drinks, var faktisk litt morro om man går inn med rette innstillingen; kort sagt - jeg er ikke de 2% som er på toppen og ja jeg vet det er overraskende fordi det oser intellektualitet av meg. anbefales uansett å gå på en offisell mensa, de har 'mensa dager'.

  Kristin

  31.07.2017 kl.09:59

  s: Høres ut som slangen fikk nok trøbbel til at det var et velmenende råd å fraråde sjiraffen å bosette seg der ;) Her er det bare å pøse på med lange kommentarer, det er kjempemoro. Spesielt når de er av det engasjerte slaget :) :)

  Tusen takk for troingen, kanskje jeg må sjekke en dag. Er bare litt nedtur hvis jeg ender på "klarer såvidt å åpne en dør selv"-nivå ;) ;) Tror nok i utgangspunktet min EQ er høyere enn min IQ, men en vet aldri :)

  Skriv en ny kommentar