hits

Kristin.blogg.no

Å publisere eller ikke publisere?

 • Publisert: 23.07.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • Når det er så klamt i murhuset at t-skjorten sitter fast ved den tynne lenken på sølvsmykket, og knærne er småsåre etter timesvis på magen på piknikteppe i hagen. Under epletreet, med epler dryssende ned i takt med den barmhjertige vinden. En stekende sommer for trønderen i meg, som slett ikke er laget for varme eller sol. Her snakker vi om trønderen som inntar mahogni som skaller av etter et par dager, og myser mot sola til migrenen slår inn. Hvor lyst har en til å skrive blogginnlegg da?

  La være å skrive?

  Det finnes alltid utallige grunner til å ikke skrive blogginnlegg. Det finnes til og med latterlig gode. Men å innta gamlemormodus og bruke været som en unnskyldning er lavmål, selv til meg å være.

  For det er jo sånn at en gjerne har en viss avtale med seg selv da, i denne hobbyen, hvor ofte en skal levere brukandes skriblerier til massene. Feed them cake osv. Men er det en person det er lett å bryte avtaler med, er det jo nettopp seg selv.

  Gjør det noe om en ikke skriver?

  Gjør det så mye da?, spør du kanskje. Nei, det gjør ikke det, men en dag blir fort til mange og plutselig sitter man med både sceneskrekk og dårlig samvittighet i tillegg til den følelsen man får når man ikke har nok nakkeskinn å dra seg selv etter. Fordi man finter seg selv ut på innbytterbenken med dårlige unnskyldninger litt for ofte.

  Think new idea
  Licensed from: phakimata / yayimages.com

  Alene i verden?

  Det er meget mulig dette er en følelse jeg er helt alene om i verden, men om det skulle være, er det jo også en unik historie som fortjener å bli hørt. Uansett, på slike dager som dette har jeg god erfaring med å røske kaktusen vekk fra munnen. Si det som det er i stedet for å pynte med serpentiner her og der. Hvis jeg bare kan hjelpe en osv.

   

  Hva har jeg brukt tiden på?

  I dag og i går har jeg faktisk bedrevet bildelek på canva de timene jeg vanligvis bruker på blogging. Jeg har blant annet laget ny header til Toini - dråpedronningen. Hun lar meg få leke med den store bildesamlingen sin når jeg skal lære meg nye ting, og det er jeg meget takknemlig for! Det hadde ikke vært like gøy med mine egne bilder.

   

  Hva gjør jeg de dagene det er radio silence?

  Enkelte dager vil det ikke komme noe blogginnlegg herfra fordi livet har tatt styringen, også på internett. Mens andre dager er det av helt andre grunner, kall det gjerne en investering i fremtiden. Nye ting må læres, og da er bloggtiden nødvendigvis den som må vike med familie og hus prioritert over internett på skalaen.

  Hvordan være sikret en daglig dose?

  Vil du være sikret en daglig dose fra Kristin.blogg.no, er det sikreste kortet å melde deg inn i Facebookgruppen "det kreative landslaget".  Den er for deg som vil bli mer kreativ, og fokuserer på små oppgaver, humor og kreative tips.

  Jeg har mange planer for denne gruppen fremover. Jeg vurderer til og med å kjøre et slags nachspiel med Facebook live som går nærmere inn på de ulike kreative treningsøktene. Men det har jeg ikke testet interessen for enda, så det har du altså ikke hørt fra meg.

  ...

  Ja, også et nyskjerrigspørsmål til slutt: Har du noen gang sluttet å følge en blogg fordi de har endret publiseringsrate fra det du har blitt vant med?

 • Publisert: 23.07.2017, 22:02
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  linnhelens

  23.07.2017 kl.22:49

  Nei jeg har ikke det. Men har jo selv vært fraværende i perioder. For som du sier.. plutselig blir en dag fravær til flere:p

  Kristin

  27.07.2017 kl.21:55

  linnhelens: Ja, det er veldig sånn for min del i alle fall. Litt som når jeg spiser potetgull, har jeg først spist såpass, har det ikke så mye å si om jeg spiser resten av posen....:P

  stavangerinmyheart

  24.07.2017 kl.10:29

  Nei egentlig ikke. Men hvis det går veldig lang tid før nye innlegg publiseres blir det liksom ikke vane å gå inn på de...... vanedyr kanskje:))))) Da mener jeg mange, mange dager. Tror at bloggere blir fort glemt siden det er såååå mange av oss.

  Kristin

  27.07.2017 kl.21:57

  stavangerinmyheart: Ja, det er noe med at det forsvinner litt fra vanen, og jeg tror de fleste bloggene er rimelig forglemmelige i det store bildet ja, for det er alltid noen der til å nærmest "fylle lesetomrommet".

  s

  24.07.2017 kl.15:43

  man kan alle bli diagnosert med 'the lazy ass syndrome', så da kan man jo om man er i skrivemodusen skrive på i all hurlumhei med å skrive tre-fire-fem poster i slenge, porsjonere dem ut ettersom og late som om det er rykende ferske nyheter, ikke bare re-poste osv...men det kanskje man gjør allerede 'ka vet eg' sa gubben som møtte veggen. - jeg tror at ikke gjør så mye om ikke skriver så mye her og der, om folk er genuint intressert o le blogg...men folk digfger jo denne serotonin/dopamin greia med å flushe sitt sentralnervesystem med å klikkelikke seg på nye ting - vips så er man bare et gammel minne; men klarer man å påfære leseren et positivt traume, et slags ptsd - post stress trauma growth...at man bare blir sykelig opptatt og må bare utvikle seg selv med å lese denne bloggen. jeg vet nok engang ikke hva jeg skriver om selvom jeg vet det. had det fint. #oogaoogaoogasjakka

  Kristin

  27.07.2017 kl.21:59

  s: Lazy ass ja - den har jeg prøvd på meg innimellom, men det passa ikke helt til figuren ;) Skulle ønske jeg hadde struktur nok til å skrive for lange tider fremover, men samtidig, da hadde jeg ikke hatt det like moro hver dag med hva som skal skrives :) Håper det går bra med jobbjakten! :)

  frodith

  24.07.2017 kl.21:46

  Jeg følger nok litt mer med de som er her fast. Jeg leser sjelden GAMLE innlegg hos folk, hvis de ikke legger ut nytt. Og er det noen som ALDRI er på blogg, så blir jeg nok LITT sløv om de plutselig dukker opp en dag også ... Liker vel den faste kontakten :-)

  Kristin

  27.07.2017 kl.22:02

  frodith: Ja, det er veldig sant. Jeg skulle ønske jeg hadde noen timer ekstra i døgnet til å farte rundt og sosialisere, men nå er nå døgnet en gang 24 timer. I alle fall her i Telemark. Jeg er også dårlig til å innom blogger jeg ikke har "hørt fra i feeden" på en stund, for ikke snakke om blogger på andre plattformer. Det er nærmest nada oppmøte fra meg utenfor blogg.no ;)

  Skriv en ny kommentar