hits

Kristin.blogg.no

Skjerpings damer, alder er ikke bare et tall!

 • Publisert: 20.07.2017, 13:06
 • Kategori: Meninger
 • Alder er bare et tall, sier du i mange sammenhenger. Underforstått at det er ikke så viktig, det spiller ingen rolle. Men jeg har lett i de mørkeste hemmelighetene bak utsagnet, og tør påstå at alder ikke bare er et tall. Og dette innlegget skal vise deg hvorfor.

  Damen på byen

  "Alder er bare et tall", sier damen på byen. Hvis det var bare et tall, hvorfor i alle dager får ikke guttten lov å spørre hvor gammel hun er? Og enda verre: I forlengelsen være tvunget til å gå på tåspissene rundt og gjette seg frem til hva som er et kvalifisert gjett som blir hyggelig mottatt. For la oss være ærlige her: en ber jo ikke gutta gjette for at de skal gjette, det er jo for å fange dem i " nå bør du gjette noe sånn at jeg blir smigret, ellers gidder jeg ikke prate mer med deg".  Gjetter han for høyt, drar vi jo med oss venninna på do for å snakke om saken. "Hørte du eller, han gjetta at jeg var 5 år eldre enn jeg er. 5 år!!!", og sympatien flommer mellom dobåsene. Hvis alderen bare var et tall, hvorfor blir hun da så fornærma?

  Girl with orange halves in front of her eyes
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  Damen i stua

  "Alder er bare et tall", sier bloggeren som er litt eldre enn hun liker, og søker frem kodene for å skjule alderen sin i bloggprofilen. Den samme dama tar Facebookalderen også, har sett det er vanlig å gjøre rundt 28-årsalder. Hvis alder var bare et tall, hadde det vært noe å skjule da?

  "Alder er bare et tall", sier bloggeren som definerer hele bloggnavnet sitt rundt hvor gammel hun er, eller var da en begivenhet fant sted. #trebarnsmammaradiografsom33.blogg.no liksom. Hvis alder var bare et tall, hvor kommer alle disse bloggnavnene fra?

  Damen og kjærligheten

  "Alder er bare et tall", sier damen på Tinder, og skroter nok en trivelig kar på bakgrunn av at han er to måneder utenfor den eviglange ideallista hun har skissert for sin drømmemann. Om hun helt ærlig er 7 år for gammel for drømmekvinnen andre har sett for seg derimot? Da er han en komplett tufs. Hvis det var bare et tall, hvorfor skjer sånne ting da?

  "Alder er bare et tall", sier du for å rettferdiggjøre et forhold med en gutt du innerst inne VET er for gammel. Eller kjenner selv på at er litt for ung. Eller i alle fall i en sånn alder at omverdenen vil gjøre et poeng av det. "Alder er bare et tall", er et våpen brukt for å imøtekomme de reaksjonene som eventuelt kommer, en slags støttemur for å rettferdiggjøre forholdet for deg selv. Men hadde alder vært bare et tall, hadde du jo heller ikke trengt å imøtekomme noen reaksjoner?

  little girl drinking orange juice
  Licensed from: phovoir / yayimages.com

  Lite alvorsord

  Vi kan ikke alle melde oss inn i hønehjørnet på Facebook og kvinneguiden og være jenter til vi er 60. Hvem i alle dager har vi tenkt at de yngste jentene skal se opp til, dersom alle damene som er eldre enn dem er barnslig oppslukt av å være som de yngste jentene. På ALLE mulige vis? Hud, klær, meninger, interesser?

   

  Jeg har ikke noe fasitsvar på når jente slutter og dame begynner, og det er heller ikke poenget, men hvem er det som har bestemt at dame er noe å grue seg for? At dame er noe grusomt? Dame er jo ikke automatisk det samme som "damete"?

   

  Les også: #branok, en farlig tendens.

   

  Alder er ikke bare et tall!

  "Bare et tall du liksom". Alderen din er ditt tall, uansett om det skremmer deg eller ikke. Jeg forventer fortsatt å rope inn små barneskolebarn fra venterommet når noen er født etter 2000. Alle som ikke husker Lillehammer-OL er jo egentlig så små. Men jeg er jo voksen, og glemmer litt hvor fort årene går.

  Du har levd dine år, alderen din, og nei, du vet ikke hvor lenge du har igjen. Men å bruke "alder er bare et tall" er å lage unnskyldninger for oppførsel vi egentlig ikke liker at vi selv har, eller andre har. Eller lage unnskyldninger for at vi kan gjennomføre noe samfunnet helst ser at vi ikke gjør. Da kan det faktisk være bedre å si det som det er.

  #dame33: "Alder er ikke bare et tall." Hvis ungene får høre "Grow up. Act your age.", får vi kanskje begynne med det selv også. Første steg på veien er kanskje å innrømme at du har en alder.

  Hva tenker du? Er alder bare et tall?

  Trykk gjerne på den blå likerknappen om du likte dette innlegget.

  Følg denne damen på Facebook HER.

  #alder #tall #dame #jente

 • Publisert: 20.07.2017, 13:06
 • Kategori: Meninger
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  frodith

  20.07.2017 kl.13:30

  Jeg føler meg av og til som 90, etter 7 timer på fjellet og skal nedover på meniskbein, føler meg 20 når jeg er på mitt mest lekne, og ellers føler jeg meg mest 35 kanskje. Men tallet heter 51..;-)

  Kristin

  20.07.2017 kl.15:01

  frodith: Det er her jeg er uenig, og mener vi må slutte å føle oss som en alder. Du føler deg sliten, utslitt og som at du knapt kan gå igjen, du føler deg ung og leken til sinns og du føler deg yngre enn du er ;) Ved å kommunisere at vi knytter positive følelser til ung alder og negative til voksen alder, heller vi bare bensin på bålet, tror jeg.

  Elevele

  20.07.2017 kl.18:09

  Du har jo i grunn rett i det du sier, men likevel er det liksom på en måte slik som Frodith sier :P Jeg stoppet liksom på 23 år- hvis noen spør hvor gammel jeg er så svarer jeg 23 år for niende året på rad. Og så oppdager man fort hvem som er god i matte- 9 av 10 bommer med ett år :P ha ha...

  Det er helt greit for meg å være mitt egentlige tall, som er 31, men 23 år klinger så mye bedre. Men jeg blir ikke fornærmet når vinmonopolansatte, og butikkansatte spør meg om legitimasjon- kun hvis de kommer med hentydning om at legitimasjonen min er flaks, fordi jeg ikke ser ut som tallet mitt, 31.

  Kristin

  23.07.2017 kl.23:07

  Elevele: Hehe, ja, det hender jeg tar meg selv i å ha stoppet opp i hodet på en alder også, og da kan det egentlig gjøre litt vondt å spole frem til sannheten. ;) Godt at mattekunnskapene ikke er 100 % over alt da ;) Hihi, veldig greit å ikke se ut som tallet sitt innimellom ja. ;)

  annebe

  20.07.2017 kl.18:10

  Folk på samme alder kan jo være like forskjellige som folk av ulik alder... så her spørs det hvem man "snakker med".. jeg har aldri prøvd å skjule alderen..og sier gjerne hvor gammel jeg er.. men jeg er jo gift da..hehe..

  Artig innlegg ..og skjønner sånn ca hva du mener...

  Er det ikke et utrykk som sier... Han eller hun er født gammal..hehe.. (da mener man vel at de er litt trege og kjedelige tenker jeg).. men klart noen ting er jo helt typisk ut i fra alder også... Kos deg med sommer <3

  Kristin

  23.07.2017 kl.23:05

  annebe: Ja, det er et meget godt poeng, at følelsen av 25 hos en kan være noe helt annet enn hos en annen. Så det å knytte følelser til en viss alder er kanskje ikke det lureste vi gjør uansett? Jeg er ikke storfan i alle fall. :) Hehe, ja, det er mange som er født gamle, og mange som aldri blir voksne. ;) Kos deg du også, med jordbær, utsikt og finvær ;)

  S

  31.07.2017 kl.07:50

  Hei der, helt til to dager siden visste jeg ikke min egen alder, men nå vet jeg. Jeg har presentert meg med feil alder under hele 2017 samt når jeg var unge pjokken så lurte på alle hva vi skulle bli, jeg sa at skulle bli eldre. #winning #lifequote #wisdom #winnerofsociety #inyofaceteacha

  Kristin

  31.07.2017 kl.10:03

  S: Hahaha, jeg har også slitt veldig med å svare riktig. Hadde et halvår der jeg løy på meg ett år til, kanskje litt utypisk dame, men så er jeg kanskje ikke så typisk heller. Eldre faktisk, du var i alle fall mer realist enn meg, jeg skulle bli brannbil. Yep - ingen mensakandidat som purung i alle fall.

  Ove Kristian

  07.12.2017 kl.10:10

  Jeg vil gjerne være yngre enn det jeg er, men alikevel ikke. Ja jeg vil ha topp helse hele livet og aldri bli glemsk eller dårlig til beins om 30 år.

  Kristin

  07.12.2017 kl.19:14

  Ove Kristian: Ja, tror nok de fleste ønsker at de hadde flere år igjen, og flere år med god helse hadde heller ikke vært å forakte. En får krysse fingrene og gjøre sitt for at helsa holder, og leve så godt en kan. :)

  Joar

  07.12.2017 kl.18:07

  Hadde det bare vært så bra at alder bare var et tall. Som en som har passert 50 og søker på jobber så kan jeg i alle fall si at arbeidsgivere IKKE ser på det som bare et tall....

  Kristin

  07.12.2017 kl.19:15

  Joar: Arbeidsgivere er nok veldig opptatt av tall. Enten det er "for ung", "for fertil alder" eller "for gammel" i deres øyne til å fylle den gitte stillingen godt nok. Håper du treffer blink og finner en arbeidsgiver som klarer å se kompetanse og arbeidslyst fremfor alder.

  Skriv en ny kommentar