hits

Kristin.blogg.no

Hvorfor er presentasjon så viktig?

 • Publisert: 11.07.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke mange som på stående fot synes mange av temaene fra sist innlegg er passende for en barnefilm? Vel, det er en barnefilm, og en høyt aktet og elsket en. Tror du meg ikke får du skynde deg ned til bunnen av innlegget og lese det med en gang.

  For deg som vil leke enda litt først; her er en reprise på listen:  Presentasjon er alfa og omega

  Hvordan du velger å se verden og hvordan du velger å kommunisere det du har sett, er to ekstremt viktige ting. Måten vi ordlegger oss på har avgjørende betydning for hvordan mottakeren ser på scenarioet som blir presentert. Jeg vil derfor gi deg denne listen i en annen, og like sann versjon.

  • vakten blir mobbet av sin overordnede.
  • du sitter og heier på en kriminell.
  • han ramlet i en tønne med rom, glemte jobben sin og oppførte seg som en fyllik etterpå.
  • Skattene ble økt med tigangen. Styresmaktenes ord var "flå dem!", uten tanke for sine innbyggere.
  • Han sto opp mot urettferdighet, og må møte galgen for det.
  • De er villige til å ofre en uskyldig mann som et brikke i et høykriminelt spill.
  • Landsbyen samler seg om grove sjikaneviser mot monarkiet.
  • Ingen løftet en finger da vakten ble offer for blind vold.

  Ord er mektige

  Jeg må igjen minne deg om at dette ikke er tabloide overskrifter fra avisene, men en høyt aktet barnefilm. For ord er mektige sånn, du kan fremstille dem på den måten du vil. For å oppnå den reaksjonen du vil. Og det er faktisk litt skummelt å tenke på. 

  De sier ofte at folk har ordene i sin makt, men hvis man ikke tenker seg om, kan det fort være tvert om. For ord fanger, er de først lagt på bordet kan de være vanskelig å forandre. Og ord farger, visse ord er forbundet i kjetting med visse assosiasjoner og situasjoner. Sannelig jeg sier deg, sann mine ord, hvis du er med på den leken. 

  business team making a presentation
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


  Husk ordenes makt

  Prøv å ha i bakhodet hvorfor ting blir sagt på en viss måte. Vær din egen lille kildekritiker. For folk sier ting på en viss måte for å få innflytelse, for å skaffe seg fordeler og i ytterste konsekvens; for å lure deg. Og i dette tilfellet, for å statuere et eksempel for hvordan en kan fremprovosere en ønsket reaksjon på noe, ved å presentere det på en klinisk og alvorlig måte. For å få deg til å tenke. For Robin Hodd er en strålende barnefilm jeg koser meg med sammen med mine barn, selv om den inneholder alle disse temaene:   

  Hva er poenget her Kristin, skal vi slutte å se på Robin Hood nå da?

   

  Nei, men du skal huske dette!

  Spesielt opp mot valget i høst, vil jeg be deg om å huske dette innlegget. Hva ligger bak ordene? Hvorfor blir ting sagt på denne måten? Hva sies egentlig?

  For å oppsummere: Er det sir Hiss som har falt i en tønne med rom, eller er det en statsansatt som er dritings på jobb? 

  Det kommer faktisk helt an på intensjonen bak utsagnet.

   

  Synes du dette var interessant?

  Del gjerne innlegget, hvis du vil at flere skal få med seg det viktige budskapet. (Oppfordring inspirert av den fine kommentaren til hverdagspost.)

   

 • Publisert: 11.07.2017, 21:01
 • Kategori: Blogg
 • 7 kommentarer
 • 7 kommentarer

  Hverdagspost

  11.07.2017 kl.21:15

  Dette syntes jeg var så interessant at jeg måtte dele det på fb. Det kan ikke sies nok om hvor mektige ord kan være. Hvor viktig det er å tenke på hva motivet til senderen er. Media har så stor makt at det er skremmende, da mange sluker alt helt ukritisk. Så viktig tema du tar opp her☺

  Kristin

  11.07.2017 kl.21:22

  Hverdagspost: Wow, nå ble jeg skikkelig glad! :) Jeg synes det er et ekstremt viktig tema å sette fokus på, så tusen, tusen takk for at du vil hjelpe til og dele!

  Marius

  11.07.2017 kl.21:32

  Det er ikke uten grunn at mediekanalen blir ansett som en av kanalene som kan påvirke politikk/valg. Makten til å sette ting på dagsplanen er avgjørende, og det samme er ord. Skummel kombinasjon.

  Kristin

  12.07.2017 kl.13:45

  Marius: Jepp, derfor er det desto viktigere at hver enkelt innehar en viss form for kildekritikk og kan se intensjonene bak ting. :)

  Hverdagspost

  11.07.2017 kl.21:41

  Jeg brenner også for dette, så det var kjekt at du hadde skrevet en så godt innlegg som jeg kunne dele☺ Gleder meg til å følge deg videre😁

  Kristin

  12.07.2017 kl.13:46

  Hverdagspost: Bra at vi er flere som brenner for det! :) Håper du får en knalldag :)

  Hverdagspost

  12.07.2017 kl.14:02

  Tusen takk i like måte😁

  Skriv en ny kommentar