hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 16: Unngå og skrive som en kopimaskin, 5 tips

 • Publisert: 10.07.2017, 19:58
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • For mange av oss er det helt nødvendig å bli inspirert innimellom, de færreste av oss har et bibliotek av kreative og unike løsninger på innerlomma. Men hvordan unngår du at skrivingen din synes å komme fra kopimaskina? I dag skal du få noen tips hvis du liker å gå på inspirasjonsjakt, men føler at du skriver det samme som andre hvis du skriver om samme tema.

  Hvordan være unik og inspirert samtidig?

  Innlegg du skriver på bakgrunn av inspirasjon har en fare de innleggene som faller ned i hodet ditt ikke har. Du står i fare for å kopiere mer enn du lar deg inspirere. Og det er, i mitt hode, ikke bra, derfor er denne kreative treningsøkten rett og slett 5 tips for å unngå kopiering.

  For la oss være ærlige, alle bloggere har et ønske om å skrive en unik blogg. I alle fall de jeg har snakket med.

  copy machine
  Licensed from: gunnar3000 / yayimages.com

   

  5 tips for å unngå og skrive som en kopimaskin

   

  1. Sjekk at det er du som har skrevet innlegget ditt.

  "Dah! Selvfølgelig er det jeg som har skrevet det" Er du egentlig helt sikker på det? Har du brukt ord som du vanligvis bruker og setningssammensetninger som føles naturlig for deg? Spesielt er dette viktig å tenke på om du skriver om en sak som er mye omtalt i media, eller du fikk ideen da du leste et spesifikt blogginnlegg hos noen andre. Pass på at det ikke er stemmen fra noen andre som slår hardt ekko i dine bloggvegger. Er det det, vil nemlig de faste leserne dine se det med en gang.

  2. Gjør en stor nok personlig tilpasning

  Du er sannsynligvis godt kjent med konseptet å gjøre låter til sin egen innenfor musikk. Det er litt det samme skriftlig også, bare at du ikke kan slenge på noen ekstra bokstaver og si deg fornøyd. Hvis du har hentet inspirasjonen fra en enkelt kilde, vil jeg at du spør deg selv: "Er dette noe som kunne vært skrevet av vedkommende?" Skriv det nok som deg til at det ikke kunne vært skrevet av inspirasjonskilden. 

  3. Lån bare deler av faste spalter

  Hvis du har lyst til å lage en ukentlig spalte, se på de spaltene du inspireres av, og gjør din egen vri. På denne måten blir listen din straks mer interessant å lese også. Kanskje kan du også ta en del fra et konsept og en annen fra et annet? Kan listen besvares på andre måter enn med ord? Jeg vet ikke, kanskje har du et genistrekkonsept i tankene andre står i kø for å kopiere?

  Student photocopying her book in the library
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  4. Kjør normaltesten

  Hvis du har et ønske om å fremstå som unik, vil jeg at du har med deg en person som slett ikke er unik i tankene. En person som alltid spiller etter reglene, gjør som alle andre og gjør absolutt alt gjennomsnittlig. Deretter spør du deg selv før du publiserer: kunne denne personen skrevet innlegget? Jeg kaller det normaltesten, og er svaret på spørsmålet et rungende JA!!!!, da kan du gjerne ta litt grep.

  5. Forkast ideer

  En del av det å skrive unikt, er å la være å skrive ting. Selv om det frister innimellom. Det betyr at du må sitte på hendene dine, for du har skikkelig lyst til at verden skal vite at du også er imot eller for et spesifikt tema. Men hvis du skal bruke tiden på å speile andres innlegg med dine meninger om det samme, får du aldri tid til å utvikle de unike ideene som bare du kunne skrevet, får du? Å forkaste, rett og slett gi opp en ide, er en kunst vel verdt å lære seg.

   

  Var noen av disse tipsene nyttige for deg?

  Alle tidligere kreative treningsøkter er samlet her.

  Liker du kreative tips og annet fanteri, ta deg gjerne en tur innom gruppen min "Det kreative landslaget". Der leker vi litt hver eneste dag.

  #kreativtrening #kreativ 

 • Publisert: 10.07.2017, 19:58
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  stavangerinmyheart

  10.07.2017 kl.20:03

  Jepp dette var nyttig:)) Veldig sant - men vanskelig og... hihi.

  Kristin

  11.07.2017 kl.12:44

  stavangerinmyheart: Så godt å høre. Vanskelig ja?? Det kan jo føles umulig innimellom, når en sitter fast i formuleringer en virkelig liker, men som ikke er "dine". ;)

  liksomfruen

  10.07.2017 kl.20:42

  Veldig bra skrevet! :) Til tider når man går "tom" kan det være fort gjort å gå i de fellene ;) Ha en strålende kveld videre :)

  Kristin

  11.07.2017 kl.12:44

  liksomfruen: Takk. :) Ja, det er veldig fort gjort, så det er greit å bevisstgjøre seg på dem innimellom. Håper du har en knalldag :)

  frodith

  10.07.2017 kl.21:27

  Nyttige tips :-) Prøver å være tro mot Frodith -stilen uansett tema ;-)

  Kristin

  11.07.2017 kl.12:45

  frodith: Takk :) Ja, og det klarer du skikkelig bra <3 Håper du har en kjempefin sommerdag :)

  Victoria

  11.07.2017 kl.12:42

  Kjempe gode tips! :)

  Kristin

  11.07.2017 kl.12:45

  Victoria: Så bra du likte dem :)

  Skriv en ny kommentar