hits

Kristin.blogg.no

Mannen som endret meg for alltid

 • Publisert: 07.07.2017, 22:19
 • Kategori: Om meg
 • Hilde har bedt om et innlegg om noen som har endret mitt syn på ting. Vel; her kommer jackpoten: mannen som endret mitt syn på meg selv. Dette er en sann historie, personlig innlegg osv. 

  surprise
  Licensed from: dolgachov / yayimages.com

   

  Åpenbaringen

  "Vi har kjent hverandre lenge, men jeg kjenner deg jo ikke i det hele tatt". Ordene faller hardt ned mot gulvet og jeg føler meg rett og slett avkledd. Avslørt og litt småredd. Øynene som møter mine er kjente, for det er jo sant. Vi har jo kjent hverandre i en halvspist evighet, og anklagen hennes er høyst reell. Jeg har som vanlig ikke åpnet alle sluser og delt av hele meg. Og nå har hun oppdaget det, som en av de første i livet mitt. Som en sporhund som har kommet i mål. 

  Jeg har ikke noe iboende behov for at alle skal vite hva jeg føler om alt til enhver tid, hvordan jeg føler meg eller i klartekst hva min reaksjon på alt er. På overfladiske ting; joda, og på ting som ikke betyr en verdens ting: absolutt. Men i de innerste krokene er det ikke mange som får innpass. Og de som har vært på visitt der, bør ta det som et hederstegn.

  Paradokset

  Jeg kjenner ekstremt manges innerste hemmeligheter, men har gjemt nøkkelen godt når det gjelder å fortelle om mine. Jeg kunne aldri trivdes i en gedigen jentegjeng der målet var å dele av seg selv slik at en kjente hverandre like godt som man kjenner seg selv.  Jeg kunne godt lyttet, rådgitt og deltatt i samtaler, men aldri delt så mye av meg selv i en sånn setting. Det hadde rett og slett gjort meg fysisk uvel.

  Det har ikke alltid vært sånn, jeg pleide å dele som jenter flest. Helt til han streifet innom i livet mitt.

  Two happy young girlfriends talking
  Licensed from: stockyimages / yayimages.com


  Mannen som endret meg?

  Jeg var 15, han var full, og jeg sto og snakket med en venninne. Jeg vet til dags dato ikke helt hvem han var, men han endret måten jeg ser på meg selv til dags dato. Det han sa?

  " Vær litt forsiktig med hvem du sier ting til. Jo mer de vet om deg, jo hardere kan de knuse deg. "

  Du ser det kanskje som en svakhet at jeg ikke deler følelseslivet med mange. At jeg ikke har grandiose diskusjoner med mange venninner om følelsesspørsmål, vanskelige tanker, krangelen med kjæresten og harde priorieteringer. Jeg ser det ikke sånn, og har ikke behov for å diskutere de innerste følelser og konflikter for utvendig korreksjon eller aksept. Den jobben velger jeg stort sett å ta alene.

  Hvem ble jeg?

  Han forandret meg og gjorde meg til en analytisk (grønn)sak som klarer å skille sak fra følelser, Samtidig gjorde han meg til en løsningsorientert lytter for de jeg er glad i, en ganske rasjonell samtalepartner som vil de alt godt. Med et godt utviklet bullshitfilter, kledt i ironiens silkehansker både til hverdags og fest.

  På mange måter lukket han meg litt for verden, hvem hadde jeg blitt hvis han ikke hadde sagt de ordene? Aner ikke, men jeg er han evig takknemlig for den jeg ble.

   

   

  Har du opplevd noe lignende kanskje?

  #forandring #livet

 • Publisert: 07.07.2017, 22:19
 • Kategori: Om meg
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  07.07.2017 kl.23:56

  Er nok ganske lik deg der:))) men det speiler vel innlegga mine og tror jeg:))

  Kristin

  08.07.2017 kl.16:31

  Anonym: Så moro at vi er flere :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  08.07.2017 kl.09:25

  Så herlig..jeg husker så lite bakover i tid..så kan ikke si jeg har noen sånne opplevelser...:-) Ha en god ny dag!

  Kristin

  08.07.2017 kl.16:32

  dvergpinschere i mitt hjerte: Nydelig dag til deg også :)

  Søtmonsen :))

  08.07.2017 kl.20:04

  Ja, man møter mange mennesker opp igjennom livet som setter et preg på en selv. Om det er lærerikt eller ikke, om det er på godt eller vondt. Ord er mektige, og det at man kan forandre andre med ord er noe å tenke på :)

  Kristin

  10.07.2017 kl.12:09

  Søtmonsen ): Ja, det er helt sant - det er viktig å la ord ta en omvei om hjernen før de kommer ut av munnen innimellom :) Håper du har en kjempefin sommerdag!

  Skriv en ny kommentar