hits

Kristin.blogg.no

Hei, jeg heter Kjøttmeis Kvasi!

 • Publisert: 07.07.2017, 12:19
 • Kategori: Blogg
 • Det er ikke alle navn jeg synes er like fine. De siste årene har jeg bestemt navnene til tre små mennesker som de forhåpentligvis skal leve godt med resten av livet. Og i en sånn prosess er en innom mye rart. Navnekaruseller, diskusjoner og topplister, slekt, venner og uvenner. Før en lander på noe en finner makeløst og passende for sitt bruk.

  Men hva jeg finner makeløst trenger ikke nødvendigvis være din tekopp. Trenger ikke engang stå i tekoppskapet ditt. For det er jo sånn at navn er en ganske stor del av identiteten vår, og noe som er ganske synlig gjennom livet.

  Odd Simen i England

  "S" ville i forbindelse med leserens uke at jeg skulle si litt om livet til Odd Simen i møte med England. Vel, det livet kommer helt an på Odd Simen selv. Enten legger han selv alle misforståelsene som kan ligge i navnet sitt på engelsk på sølvfat og beklager egen eksistens, eller hever hodet. Jeg heier litt på sistnevnte.

  Misforståelser

  Uansett hvilket navn du har, vil det kunne være anledninger det ikke passer så godt. For min egen del, har jeg ikke det mest religionsnøytrale navnet, for eksempel. Lange dobbeltnavn i kombinasjon med to lange etternavn, sliter også litt i møte med skjemanorge, og får ikke plass. Navn med ekstreme assosiasjoner kan være en utfordring. Og sammensetninger av bokstaver er dømt til å bety noe annet på et eller annet språk, enten det skjer skriftlig eller muntlig. Tror jeg i alle fall.

  Men klart, heter du Kjøtttmeis Kvasi, har foreldrene dine gitt deg et litt tøffere utgangspunkt enn mange andre. Ta det som en utfordring!

  Har du noen tanker om navn du vil dele med meg?


  #navn #navnevalg

 • Publisert: 07.07.2017, 12:19
 • Kategori: Blogg
 • 4 kommentarer
 • 4 kommentarer

  frodith

  07.07.2017 kl.12:43

  Du vet jo Hvaler heter på ekte, og alt som kunne settes foran siste del av navnet mitt ble satt der, av EN slem gutt. Jeg tror man kan lage AP med de fleste navn om man vil, men noen kan trigge litt mer bøll enn andre :-D Glad for navnet mitt nå, men ikke da jeg var yngre..

  Kristin

  07.07.2017 kl.21:25

  frodith: Sånne slemme gutter finnes over alt tror jeg, dessverre, og det med at forholdet til navnet forandrer seg litt gjennom livet, er du nok ikke alene om :)

  07.07.2017 kl.21:49

  Jeg fikk min tredje sønn 2007. Jeg følte at det ble en gutt, men kunne ikke være sikker. Moren min heter Bjørg Synnøve og daværende svigermor het Olga Kristine ( døde dessverre i fjor). Jeg fant raskt ut et jentenavn. Måtte jo oppkalles. Navnet var BJØRG OLGA. Dette var det styggeste navnet jeg kunne komme på. Folk var overbeviste om at jeg kom til å kalle datteren min Bjørg Olga, men ingen turte å si noe negativt om navnet. Moren min ymtet om å bruke Synnøve navnet og Olga ymtet om Kristinenavnet. Mormoren og farmoren syntes egentlig ikke at Bjørg Olga var noe særlig hahaha. Endelig ble det en gutt. Så han slapp unna. 2 år etterpå, datteren er på vei. Bjørg Olga dukker opp igjen. Jente ble det, og hun heter Ida Chanett :))))))))

  Kristin

  07.07.2017 kl.22:54

  Anonym: Hahahaha, FANTASTISK! Er vel litt enig med deg i den komboen der altså, klangen sitter ikke helt til absolutt gehør. ;)

  Skriv en ny kommentar