hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 14: Hvordan komme i gang med innlegget ditt?

 • Publisert: 26.06.2017, 10:40
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Noen ganger kan problemet rett og slett være og komme ordentlig i gang. Du har kanskje opplevd at du skriver de tre første setningene mange ganger, men de på magisk vis ikke synes å bli flere i det hele tatt. Når slettetastene gløder og du ikke kommer noen vei. Dagens treningsøkt kan gi deg et tips til akkurat dette, enten du er en som vanligvis skriver på bakgrunn av notater, eller uten.

  Man resting on couch with writer block
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  For deg uten notater

  Du har innholdet klart for deg, men å komme igang er ikke så enkelt. Har hele innlegget klart for deg, og du pleier å skrive det rett ned, du har derfor ingen notater å støtte deg på. Har du da prøvd å ta omveien om en annen form?

  • Hva med å skrive innholdet som en liste først? Ved å gjøre dette, tar du vekk litt av det elementet som mange sliter med, nemlig formuleringen.
  • Sliter du fortsatt med å komme igang, kan du prøve og rangere listen fra det beste til det dårligste av innholdet. Grunnen til at dette kan være lurt, er at hjernen da får to ting å jobbe med samtidig, og jo mer konkrete rammer du setter for tankene dine, jo raskere resultat kan du forvente. Du kan også prøve å rangere listen din etter andre kriterier, som for eksempel alfabetisk

  Når du først har skrevet listen, kan du konstruere hele innlegget rundt punktene, og klippe/lime rekkefølgen som det passer. På mange måter blir en slik liste øyeblikksnotater som brukes rett etter de er skrevet.

  Man lying on couch with crumpled papers
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  For deg med notater

  Uansett hvor mye du har skrevet og notert, er det like vanskelig å strukturere etterpå, og du bruker lang tid på å komme i gang. Velg ett sted i notatene dine, åpne et innlegg og skriv tre fire setninger rundt kun dette konkrete punktet. Ikke tenk på helheten, vær helt spesifikk på punktet du har valgt. Deretter gjør du det samme med en tre-fire andre. Har du nå en litt større bit med tekst å bygge på?

  Hvis ikke dette fungerer, kan du kategorisere notatene dine, i hodet, på samme måte som en uten notater. 

  Hva tenker du om dagens tips? 

   

  Dette innlegget er en del av mandagenes faste, kreative treningsøkter. Du finner 13 andre kreative treningsøkter her.

 • Publisert: 26.06.2017, 10:40
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  frodith

  26.06.2017 kl.17:25

  Du har masse gode råd Kristin :-) Jeg strir med å skrive sånn på den måten. Det blir enten bare et bilde, med et ordtak...ELLER så blir det full guff, og da kommer det av seg selv. Så sant det er om et TEMA da...Hvis det er sånn, opplevelse-greier, turer, og oppdatering på sånt, så er ikke skrivingen hovedgreia. Men det mer Kåseri-pregede temaet eller en novelle, så er det bare rett ned, når jeg har fått "ånden over meg"...Sånn det føles :-D

  Kristin

  27.06.2017 kl.10:03

  frodith: Takk :-) Betyr mye at du sier det selv om du ikke trenger dem ;-) Ja, vi har alle «vår» måte som fungerer best for oss ;-) og det er absolutt morsomt å skrive i full flyt :-)

  S

  26.06.2017 kl.18:01

  et annet tips er det der når man ikke vet hva man burde gjøre er å ta på seg en banandrakt, dimme lyset, sette kameraet på selvutløser og knipse et bilde av seg selv som en liten deppet-banangubbe/gumma og sende bildet via sms til nærstående med teksten 'jeg har det ikke så bra'

  man kan liksom alltid gjøre det...

  eller ikke

  #mammableikkeglad

  Kristin

  27.06.2017 kl.10:03

  S: Kreativt da, om ikke annet ;-)

  Amalie

  26.06.2017 kl.19:04

  Nyttige tips! :-)

  Kristin

  27.06.2017 kl.20:31

  Amalie: Så bra at du likte dem :)

  Skriv en ny kommentar