hits

Kristin.blogg.no

Blogging utenfor komfortsonen

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • Litt vondt i magen. Livet her utenfor komfortsonen er ikke så ok. Du har gjort alt for at jeg skal ha det greit, kommet med helt fantastiske tilbakemeldinger. Og fortalt meg at det ikke er skummelt. Men skal jeg fortelle deg noe? Det er skummelt. Gårsdagens publisering av novelle på blogg, var edderkopp-på-leggen skummelt.

  Jeg har alltid elsket å skrive, og siden jeg kom i gang med bloggskriving, har jeg fokusert på typer innlegg som speiler hvem jeg er. Ironisk til beinmargen, rett frem og glad i å formidle eller lære bort. Det du leser, er det du får. Det vil de fleste som noen gang har snakket med meg i en skriftlig chat kunne skrive under på. Det er ikke bestandig like enkelt å finne igjen meningen oppi den sarkastiske suppa som innimellom blir servert. Og jeg kan til tider skrive masse. Jeg mener at jeg alltid har vært sånn, og trives sånn.

  Røsker bort standfoten

  Men når det kommer til noveller, forsvinner det ironiske beinet. Det blir som å røske standfoten bort under den standhaftige tinnsoldat. Handlingsrommet blir så mye mindre. Jeg får ikke lagt "meg" i det jeg skriver. Det er fantasien min som står alene tilbake på papiret. Og det er kjempeskummelt. Litt nakent, for å gjenbruke et oppbrukt uttrykk. 

  For det er ikke sånn at jeg sier at dette novellegreiene er skummelt for å fiske sympati. Jeg gjør meg heller ikke til. Hver gang jeg har vært innom bloggen min etter jeg la ut novellen, har jeg vurdert å trykke på "skjul innlegg". Fordi det var den letteste veien inn i komfortsonen igjen.

  Cute scared boy
  Licensed from: Jaykayl / yayimages.com

  Tolkningen ligger hos leseren

  Det er ubehagelig at en i noveller legger tolkningen i leserens fang på en helt annen måte enn ved et "sånn bruker du Surveymonkey på blogg"-innlegg. Du kan jo velge å tolke sistnevnte også, men da foreslår jeg egentlig at du finner deg en ny hobby. Det er vanskelig å la oppfattelsen av det en har laget, leve videre hos deg som leser. Fordi det kan medføre at du tolker meg på de måtene jeg er livredd for. De måtene jeg vet ikke stemmer med sannheten, men du som ikke kjenner meg, kan tro at er sannhet. At du tolker meg til å være enkel, overfladisk eller klisjepreget. Og forutsigbar.

  Heldigvis har ingen enda fortalt meg at de skjønte slutten fra første linje, så det er en slags trøst oppi det hele. Har du ikke lest novellen, kan du gjøre det her.

  Jeg trenger kanskje å bli vant til å ha det ubehagelig her utenfor komfortsonen, og det er helt rørende hvor god mottakelse jeg har fått fra dere. Men å si at det siste døgnet har vært lett som en lek, det er en overdrivelse. Uansett - takk!

  Har du noen gang befunnet deg utenfor komfortsonen? Hvordan var det?

  #skummelt #skremmende #novelle 

 • Publisert: 20.06.2017, 22:19
 • Kategori: Blogg
 • 18 kommentarer
 • 18 kommentarer

  frodith

  20.06.2017 kl.22:28

  Jeg er stadig utenfor komfort -sonen på jobb.. Ja, noveller er litt nakent, man gir litt mer enn til vanlig. Derfor blir man veldig glad når folk liker det..litt ekstra glad :-)

  Kristin

  21.06.2017 kl.10:34

  frodith: Det er helt sant - litt ekstra glad er formuleringen jeg leter etter :) :) Takk :)

  A February Girl

  20.06.2017 kl.22:34

  Det er jævlig fint (unnskyld språket) å være innafor komforsonen sin. Der slipper man å gjøre ting man syns er skummelt, man slipper å prøve nye ting, og ikke minst, man slipper frykten man har for å drite seg ut. Jeg kjenner meg så godt igjen i den følelsen, og sitter med den til hver individuell-oppgave vi får på skolen (og andre ganger da). Da jeg holdt på med eksamen var jeg helt ødelagt en stund, for dette her, dette klarer jeg ikke.

  Jeg syns du er kjempe tøff som publiserte novellen din, og jeg syns du er enda tøffere som ikke har skjult den. Du skriver bra, og jeg håper du har tenkt til å fortsette - gjerne på denne. Jeg hadde ikke sett for meg den avslutningen, og fikk vondt i magen. Både på hennes vegne, og hans.

  Håper du har en fin kveld <3

  Kristin

  21.06.2017 kl.10:37

  A February Girl: Det er så sant! Jeg prøver gjerne nye ting, men de skal helst være plassert inni komfortsonen. Og da blir jo ikke utviklingen akkurat formidabel heller, for å si det pent.... Åh, så grusomt å ha det sånn ift eksamen - men nå er det vel bevist at jammen så ruler du den også :)

  Tusen takk, det blir nok ikke noen ny novelle med det første. Eller egentlig burde det kanskje det, for at det ikke blir like skummelt neste gang. Men uansett - ingen planer om å novellere igjen med en gang. Ja, det er ikke akkurat noen solskinnshistorie for noen av dem. Håper solskinnsdagen som er her, når helt bort til deg :) :) Gleder meg skikkelig til å se hva det nye konseptet ditt går ut på :)

  Ida

  20.06.2017 kl.23:12

  Tipper du hadde skrevet gode kåseri og eg! Litt ironisk undertone liksom :)

  Kan heilt ærlig ikkje huske sist eg var sånn skikkelig utenfor komportsonen :o Hmm...

  Kristin

  21.06.2017 kl.10:39

  Ida: Kåseri skriver jeg mye, for det er ikke skummelt ;) Kanskje ikke helt 100 % rene kåserier, men de fleste av innleggene under meninger er skrevet i en blanding mellom kåseri og essay. Det nærmeste et rent kåseri på denne bloggen er vel "Flink pike innelåst i gruppearbeid". Hmm, kanskje du skal stikke stortåa litt utenfor i dag også? Bare for å kjenne på følelsen? :) Håper du har en herlig dag :)

  20.06.2017 kl.23:49

  Jeg har ikke fått lest den, men jeg kommer innom i morgen og leser den jeg :) Gleder meg :)

  Kristin

  21.06.2017 kl.10:41

  Anonym: Det er du hjertelig velkommen til, vettu :)

  Atle

  21.06.2017 kl.08:30

  Takk for at du ville følge meg og jeg må jo si at jeg liker bloggen din etter å ha kastet meg på den nå på morran.

  Før hatet jeg å bevege meg utenom min komfortsone, men nå når min kjære har fått alzheimer så er det slik livet har blitt, det er bare å lev med det. Ha en fin dag.

  Kristin

  21.06.2017 kl.08:36

  Atle: Det samme til deg, jeg liker å lese blogger som tar for seg temaer som betyr noe. Og hvordan livet faktisk er som nærmeste pårørende til noen med Alzheimer synes jeg er en svært viktig historie, og du skriver den godt. Ja, jeg vil tro det er mange løp utenfor komfortsonen for din del da ja. Håper din dag også blir kjempefin! :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  21.06.2017 kl.09:04

  Ja du er flink som tar turen utenfor komfortsonen..jeg holder meg fint på innsiden av min..for jeg orker ikke de edderkopp på leggen følelsene...hihih..Men noen ganger må man..og det er en veldig god mestringsfølelse etterpå.. Rart å tenke på at DU virkelig er så redd for dette..for du virker så selvsikker og flink! hihih.. Ha en riktig god ny dag! og du skal vel snart igjen uten for komforten..tenker jeg...

  Kristin

  21.06.2017 kl.10:44

  dvergpinschere i mitt hjerte: Livet er jo aller mest behagelig inni komfortsona da, og jeg tror du har rett angående den mestringsfølelsen. Ja, det er kanskje rart, men jeg tror alle har forskjellige litt forskjellige ting de er redde for eller synes er skremmende, som er helt irrasjonelt for andre. Jeg må vel bare hive meg rundt slik at jeg ikke bosetter meg inni komfortsona for lenge av gangen ja ;)

  Thomas Frydenberg

  21.06.2017 kl.09:46

  Tror ikke det er noen stor fare for at du blir tolket feil, Kristin. Synes det er kult at du tør å bevege deg utenfor komfortsonen.

  Kristin

  21.06.2017 kl.10:46

  Thomas Frydenberg: Nei, men det er akkurat det. Selv om faren er bitteliten, og kanskje bekymringen for det irrasjonell, er det ikke konkrete tanker som jeg selv styrer. Det er underbevisstheten, eller kanskje også reptilhjernen som har overstyrt. Tusen takk for det! :)

  Ida

  21.06.2017 kl.22:17

  Ja, essay ligger du nok på ja :) Å bevege seg utafor komfortsonen kunne eg nok gjort, men veit bare ikkje på ka område det skulle vært :p

  Kristin

  22.06.2017 kl.10:55

  Ida: Jepp, jeg trives der ;) Hehe, det letteste er å sette seg ned å finne ut hva som skremmer en, for så lage en liste og be medbloggere stemme frem en av dem. "Har jeg hørt" :P

  S

  22.06.2017 kl.07:47

  jeg synes det å gi komplimenter er å begi meg utenfor komfortsonen jeg; men om du leser mellom linjene med at skriver her er jo nettopp fordi liker det du skriver. #dammit #fooledintogivincompliment #im-a-word-prostitue #hesterbest

  Kristin

  22.06.2017 kl.10:57

  S: Da er jo du på besøk utenfor komfortsonen med jevne mellomrom vil jeg si. ;) #ingenprotest #densomsierimot #erenidiot, evt #sompålegg

  Skriv en ny kommentar