hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 13: Hva når det går altfor sent?

 • Publisert: 19.06.2017, 09:07
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Hender det at selv unnskyldningene dine til deg selv er miserable? At du står midt i veien og forsinker deg selv? I dette innlegget vil jeg ta for meg ideer med lite fremdrift, ideer som står i sirup, og hva du kan gjøre for å komme deg løs.

  Ideen står fast i sirup

  Ideer som står fast i sirupen, som du skal komme tilbake til, som bare trenger og modnes før du kjører på. Du har antakelig vært borti dem. Og hovedproblemet med slike ideer er ofte ikke at det aldri blir noe av dem. De blir ofte veldig gode resultater. Men de kan invitere med seg et svært uproduktivt søskenbarn i prosessen: dårlig samvittighet.

  Du levendegjør ideen såpass at den har betydning for deg,og at du lar underbevisstheten jobbe med den over tid. Du etablerer et eieforhold, og når den da blir stående fast i sirupen, får du dårlig samvittighet. Da kan det faktisk, om mulig, gå enda saktere. Etter hvert finner du enda bedre unnskyldninger, eller dårligere om du vil, for hvorfor ideen må modnes "bare litt til".

  Når den dårlige samvittigheten først er koblet inn, kan du også få en merkelig følelse av at du må overkompensere for ventetiden. At resultatet må bli enda bedre før det kan se dagens lys.

  En særs effektiv måte å bygge en ond sirkel på.

  Woman holding hot wax in bowl

  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  Hva kan du gjøre med ideer i sirup?

  Å la ideer modnes eller ligge litt, kan være veldig lurt. Men å gjøre det uten å ha en plan for når du skal høste, tror jeg er å gjøre seg selv en bjørnetjeneste. Lag deg en fast plass der du skriver opp slike ideer, og skriv inn en tidsfrist. I tillegg lager du deg en konsekvens for bryting av tidsfristen. 

  For å vise et eksempel fra min blogging. Jeg skriver mange sånne "modningsideer" som utkast inne på bloggen. Et utkast får stå der i 2 måneder, har jeg ikke gjort noe fornuftig med det til da, sletter jeg det. Grunnen til at jeg har en slik konsekvens, er at da vil også underbevisstheten forhåpentligvis henge med på at det er noe å tape her. Og noen ganger trenger en faktisk litt tidspress for å prestere også, tenk eksamen.

  En annen ting som kan være lurt å gjøre hvis du har for vane å ha mange ideer på modning, er å ha en øvre grense på antall. Dette mest på grunn av den dårlige samvittigheten som kan bygge seg opp og gjøre deg enda mindre produktiv. Velg gjerne et tall som er mye lavere enn det du egentlig er komfortabel med. På denne måten må du rettferdiggjøre plassen ideen får på listen for deg selv, og da får du sortert litt allerede der.

  Er det vanskelig å gi slipp på ideer, er forrige ukes treningsøkt genial lesning for deg.

  Det er ingen skam å snu

  En ekstremt viktig ting til slutt. Det er ingen skam å snu. Du er kjempeflink hvis du klarer å hive fra deg en dårlig ide, spesielt om du har jobbet lenge med den. Det skal du sette på kontoen for innsikt, klokskap og vurderingsevne, og det er ALDRI et nederlag. La det gjerne gå litt sport i å kaste ideer, det gjør at du fokuserer bedre på de ideene du faktisk beholder.

  Resultatet av avtemningen

  Jeg har også regnet sammen alle stemmene ift hvilken ting som skremmer meg dere har bestemt at jeg må gjøre. Og valget falt på fotoshoot. (Hjelpe og trøste og alt sånn der). Da dette vil medføre noe planlegging og kan ta litt tid å få i stand, lurer jeg på om jeg skal spandere på dere en novelle mens dere venter? Må liksom komme igang med at det lukter svidd av denne komfortsonen min her nå, ellers gruer jeg bare på meg at det ikke blir noe av.

   

  Fortell meg gjerne hva du synes, om avstemning eller treningsøkt.

   

  #kreativ #kreativtrening #kreativekristin #kreativt #prosess #tips #ide #ideer 

   

 • Publisert: 19.06.2017, 09:07
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  Thomas Frydenberg

  19.06.2017 kl.09:22

  Tror man dessverre bare må innfinne seg meg at en del ideer aldri blir noe av. Desto mer moro med de som faktisk blir gjennomført. Ha en glitrende dag!

  Kristin

  19.06.2017 kl.10:07

  Thomas Frydenberg: Veldig sant, og det kan være vel så produktivt å bare "kvitte seg med" disse som å gå med dårlig samvittighet på grunn av manglende gjennomføring. For eksempel i flere år, som enkelte gjør. "Skulle virkelig ha gjort noe, men det får bli til neste sommer". Håper livet smiler til deg også i dag, Thomas :)

  s

  19.06.2017 kl.15:34

  totalt opptørket som sahara med tanke ideer om å finne seg en ny jobb (oase) - fast i eksistensiell krise og repeterende tanker om 'idag så slutter jeg'; det tærer på sjel - ideene fattige; finner ikke søppeltømmer jobb eller gå med post, eller hogge trær med kun øks...skal jeg virkelig sitte her på kontoret o gjøre det jeg gjør forever - fakk. #comforthell vet ikke engang om dårlig eller bra ide om å slutte; faen snart 40...hva skjedde med livet? Hvem er jeg, hva vil jeg, hvorfor sekke kroppen min ut som 25 lenger, ansvar over eget liv faen søkks, valge kvalene, ide helsike....m.m.m.m.m circle of belsebub

  Kristin

  20.06.2017 kl.12:40

  s: Mye eksistensielle spørsmål her, og få jeg kan svare deg på. Men ett kan jeg, så jeg tilbyr min kompetanse på det: Kroppen din ser ikke ut som den er 25 lenger fordi den ikke er 25 lenger. Håper det kan virke som et lys i en spørrende hverdag, og håper du finner ut av resten av spørsmålene også. :) mvh Beezlebub jr.

  dvergpinschere i mitt hjerte

  19.06.2017 kl.16:10

  Alltid gode tips! Lykke til med utfordringen! Ha en god kveld!

  Kristin

  20.06.2017 kl.12:40

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk, Toini :) Kos deg i ferieværet :)

  blomsterevasheksehus

  19.06.2017 kl.17:22

  Æ anser kreative frustrasjona som en del av det å være kreativ, å noen "killersdarlings" dukke selfølgelig åsså opp :)

  Kristin

  20.06.2017 kl.12:42

  blomsterevasheksehus: Kreative frustrasjoner kommer man ikke utenom, men dersom det drar ut i tid og frustrasjonen over lengre tid er vesentlig større enn framdriften, anser jeg det som mest produktivt å kutte båndene og prøve på noe nytt. Evt kan man bevilge seg en velfortjent pause uten kontakt, om det føles bedre. :) Kill your darlings ja - det kan være ekstremt vanskelig, men også kjempenødvendig. :) Håper du har en helt vidunderlig, kreativ dag :)

  Personlig Utvikling

  19.06.2017 kl.22:26

  Eg leste den derre novellen. Den var bra. Det synes ikkje at du ikkje liker å skrive slikt. Du har talent :)

  Kristin

  20.06.2017 kl.13:47

  Personlig Utvikling: Tusen takk :) Jeg liker jo å skrive alt mulig, men synes det er skikkelig skremmende og skummelt å publisere ting som ikke enten er fyllt opp av sarkasme/ironi/humor, er konstruert for å lære bort noe, eller er meninger. Tror det er han der kritikern du snakket om som er på heltidsjobb, kanskje? :)

  Skriv en ny kommentar