hits

Kristin.blogg.no

Historien du ikke må dømme fra førsteinntrykket.

 • Publisert: 16.06.2017, 08:54
 • Kategori: Humor
 • La meg fortelle deg en historie om tre venner, og for å advare deg, denne historien har ingen lykkelig utgang. Men det kan likevel være viktig å fortelle og reflektere innimellom.

  Håper du vil ta deg tid til å lese HELE historien, for er det noe livet har lært deg, er det vel at alt ikke er som det ser ut ved første øyekast?

  Den har blitt fortalt i årtier, og er av en slik art at den ofte innledes med en litt sensasjonspreget "Har du hørt historien om...?" På mange måter er det trist at skjebner blir blottlagt på denne måten, men på et annet vis, hvordan skal vi unngå å gjenta historien hvis vi ikke husker den? Du har kanskje hørt historien før, men jeg velger likevel å bruke min stemme for å fremme den.

  Sad little boy in the park
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

  En felles, grusom skjebne

  For å begynne med slutten, som mange Hollywoodproduksjoner også gjør. De ender på nøyaktig samme sted, vennene. De forenes i døden, i en iskald monter, side om side. På utstilling for omverdenen, nærmest i strobelys og dandert. Grusomt sier du kanskje, livet, sier historien.

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  Hverdagsrasisme

  Mange med litt uvanlige navn har kanskje opplevd å måtte stave navnet sitt mange ganger, men den ene i denne historien har fått navnet sitt avfeid i årtier kun på grunnlag av at han er utenlandsk. Du kan kanskje argumentere for at det er vanskeligere å lære seg utenlandske navn enn la oss si, vanlige navn som Per og Hans, men en bør likevel gjøre det. Tenk deg så nitrist å gå gjennom hele livet omtalt som han de ikke vet hva heter, fordi han er utenlandsk? Det er vel også en form for hverdagsrasisme?

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  Idrett og vitalitet

  Vennene levde livet med stor glede og vitalitet. De var aktive innen idrett, og hadde tatt med seg verdien av trening for et sunt og balansert liv hjemmefra. På mange måter kan si at det var denne aktiviteten som førte dem i døden, men å trekke linjen så langt som å si at fysisk fostring er livsfarlig, vil jeg likevel ikke gjøre. Men det er vel nok av dem som kunne.

  Usikker, erte litt, usikker, saksøk!

  I etterpåklokskapens navn

  Sånn i ettertid har det vært flere forsøk på å finne opprinnelsen til de tre vennene, for å finne sannheten bak historien. Hvor mye var egentlig sant, og hva var myter og overdrivelser? De fant ut at to av dem var fra det sentrale østlandet, nærmere bestemt Oslo og Moss. Han tredje ble det umulig å finne opprinnelsen til, for han havna i en foss.

  Symptomatisk for samfunnet kan du kanskje kalle det. Tegn i tiden og alt det der. Tragiske skjebner var det åkke som.

  Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! Bob-bob, dædidædi, bob-bob - SUE! For deres mor hadde sagt at svømming var sunt.

  Har du noen gang brent deg stygt på førsteinntrykket av noe?

   #humor #alvor #blanding #tullogfanteri

 • Publisert: 16.06.2017, 08:54
 • Kategori: Humor
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  Elevele

  16.06.2017 kl.18:25

  Mulig jeg bare bør gå å legge meg, men jeg skjønner ikke bæret.. Har hørt historien om de tre små fisk altså- eller nei, jeg har ikke det, jeg har bare hørt sangen som spør om jeg har hørt historien :P

  Kristin

  16.06.2017 kl.19:49

  Elevele: dette er sangteksten. Bare i en lettere omskrevet utgave. ;-)

  Thomas Frydenberg

  16.06.2017 kl.18:57

  Å dømme etter førsteinntrykk er egentlig bare dumt, noe den morsomme historien beviser.

  Kristin

  16.06.2017 kl.20:34

  Thomas Frydenberg: Ja, ikke sant? Har blitt overrasket selv mer enn en gang, for å si det sånn.

  Elevele

  16.06.2017 kl.20:55

  Altså, hele teksten er sangen? :P

  Kristin

  16.06.2017 kl.20:59

  Elevele: basically, jepp. "har du hørt historien om de tre små fisk, som endte sine dager i en fiskehandlerdisk", "den ene hete per og den andre hete hans, den tredje vet jeg ikke for han var utenlandsk." , "for deres mor hadde sagt at svømming var sunt" og "den ene var fra Oslo, den andre var fra Moss, den tredje vet jeg ikke for han havna i en Foss" ;)

  Elevele

  16.06.2017 kl.21:06

  He he- den delen var i grunn grei, men jeg skjønner fremdeles ikke resten :P ha ha

  Kristin

  16.06.2017 kl.21:08

  Elevele: Sånn utover bare tull tenker du? :P Eller er det noe spesielt du tenker på?

  Elevele

  16.06.2017 kl.21:17

  Nei, nå leste jeg teksten en gang til, etter svarene i kommentarfeltet og NÅ gav det mening i hodet mitt :P ha ha.. Noen ganger må man bare lese flere ganger :) Ha ha- hjernen er ufattelig treig til tider :P

  Kristin

  17.06.2017 kl.22:17

  Elevele: Hehe, bill merk: ikke det mest tilgjengelige blogginnlegget i verden heller da. :)

  Skriv en ny kommentar