hits

Kristin.blogg.no

En møkkadag blir blogginnlegg, trinn for trinn

 • Publisert: 15.06.2017, 12:43
 • Kategori: Kreativitet
 • Jeg er en småbarnsmor som ikke har konvertert nattdyret mitt ordentlig, eller jeg har vel ikke engang prøvd. Det vil si at jeg stort sett legger meg sent, er våken flere ganger i løpet av natten og står opp tidlig. I dag spanderte jeg liketil på meg morragretten til frokost. Virkelig et glansbilde av en blogger, dette her. Kanskje kan du kjenne deg igjen i den trinnvise utviklingen av dette innlegget?

  Hele organismen prøver høylytt å overbevise meg om at dette er en møkkadag, der jeg freser gjennom morgenrutinene, påpasselig på å frese minst mulig utad.

  Blogging på møkkadager

  På slike dager kan det være tungt å skrive blogg. Selv om jeg skriver om kreative prosesser og har laget meg en hel haug av ting jeg kan gjøre når det butter imot, vil det fortsatt finnes dager da det meste slår feil. Dager da deleteknappen har spist en fire-fem avsnitt til frokost uten at du står igjen med så mye som en matnyttig smule. 

  For å vise deg litt hvorfor jeg synes det er viktig å trene hjernen i kreativitet, skal jeg fortelle deg hvordan jeg kom fra "helt tomt hode", og frem til dit vi nå sitter. På hver vår side av et blogginnlegg, jeg inni og du utenfor.

  Happy family writing in a park
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Fra ingenting til blogginnlegg på 6 trinn

  1. Jeg skriver noen avsnitt på en av utkastene jeg har liggende. Føler meg ikke inspirert. Sletter halvparten av det jeg hadde skrevet, og lagrer som utkast igjen.

  2. Åpner et tomt innlegg og skriver ned en ide i forlengelse av noe jeg hadde skrevet om før. Vet at inspirasjonen ikke er der i dag, men viktig å lagre ideen til senere. Stirrer videre inn i et annet, blankt Blogsoftdokument og innser at dette blogginnlegget, det kommer til å måtte lirkes frem. Ser ingen åpenbare tegn til at det vil skrive seg selv i alle fall.

  3. Jeg må få opp energien - gjøre noe jeg synes er gøy. Lager dagens oppgave til den daglig kreative treningsgruppen "Det kreative landslaget" i stedet for å skrive blogginnlegg. Håper det løsner opp litt å gjøre noe som er vesentlig mer lystbetont enn å stå bom fast.

  4. Velger å snakke litt med en venninne på Messenger i stedet for å skrive blogg. Hun skriver også blogg, så vi sparrer innimellom litt på fenomenet, og hjelper hverandre der vi kan. Får noen veldig gode tips av venninnen min, men de er dessverre ikke de som funker akkurat i dag. Note to self: huske tipsene til senere.

  5 Bestemmer meg for å gjøre noe som har fungert for meg før når jeg har stått fast. La hjernen få en liten pause. Men dere som har lest litt fra før på denne bloggen, har kanskje lagt merke til at jeg ikke er verdens flinkeste til å gjøre ingenting, så jeg valgte å gjøre ingenting mens jeg tok en dusj.

  6. Kommer ut av dusjen, hiver opp vinduet for å få friskluft og kler på meg igjen. Kan jeg skrive en slags behind the scenes på hvordan det har vært i dag? Det må jo være flere enn meg som opplever dette? Og kanskje er det noen der ute som tror at jeg skriver om disse kreative greiene fordi jeg arrogant tror jeg sitter med fasiten også? Det må jeg jo motbevise med en gang.

  Students revising outside
  Licensed from: phovoir / yayimages.com


   

  Jeg sitter slett ikke med alle svarene, og er ikke noen kreativ genistrekdame. Jeg skriver ned de kreative treningsøktene hovedsakelig fordi jeg trenger et sted å lete etter løsninger som har fungert for meg før. De gangene det går i svart, sirup eller i verste fall, ikke går i det hele tatt.

  Uansett hvor mange teknikker og tips jeg har, er det nesten alltid enklere å hjelpe andre enn å hjelpe seg selv. Men jo mer bevisst du blir på hvordan hjernen din fungerer, og jo flinkere du blir til å legge merke til hva du gjør de gangene du løser dine egne problemer, jo lettere blir det. Også å skrive blogg.

   

  Har du en inspirert eller en mindre inspirert bloggdag i dag?

  #tips #kreativitet #møkkadag #blogginnlegg #skrive #ide

 • Publisert: 15.06.2017, 12:43
 • Kategori: Kreativitet
 • 6 kommentarer
 • 6 kommentarer

  Silje Lien

  15.06.2017 kl.18:29

  Hmmm. Nå blogger ikke jeg fast, kun når jeg føler at jeg har noe å dele. Det er det som fungerer for meg:)

  Kristin

  15.06.2017 kl.19:37

  Silje Lien: Jeg blogger rimelig fast, fordi jeg elsker å skrive. Håper også å være såpass oppegående at den dagen jeg ikke har noe å meddele eller å si, da blir det ingen innlegg den dagen. Men det er også noe med det å prøve ut de ulike utgangspunktene for kreative prosesser, når jeg først har valgt å skrive om dette. Så å gi opp før man har prøvd en dag, det funker ikke ;) Jepp, det viktigste er å finne det som fungerer for sin egen del. :) Håper du har en helt fantastisk dag, godt innlegg om eksponering av barn, forresten :)

  frodith

  15.06.2017 kl.19:36

  Jeg mangler mest TID om dagen. Jeg har noen ideer, noveller som skulle vært skrevet, men jeg har ikke tid til å sitte med dem.. Kommer hjem sent, lager middag, sliten, og om mårran er det enda verre. Så det blir litt småplukk mens dagene går, og noen bilder her og der og litt rare betraktninger, til jeg får mer tid...til å skrive de LANGE tingene.. :-) Har absolutt sånne dager som deg, men det ender som regel opp med noe RART :-D

  Kristin

  15.06.2017 kl.19:46

  frodith: Ja, tid er håpløs mangelvare innimellom ja. Det kommer vel fort nok og innhenter meg også, når jeg skal tilbake igjen fra permisjon. Så jeg får bare kose meg med skrivingen så lenge jeg kan. Plutselig må det reduseres igjen. Småplukk er gøy, og de små tingene kan være vel så viktige som de store. Diktet ditt i morrest for eksempel. Ren kunst.

  dvergpinschere i mitt hjerte

  15.06.2017 kl.21:46

  Du har så mye fine tips...men jeg er ikke helt der...hihih...er mest foto jeg da vettu...men flotte tips! og ha en god kveld!

  Kristin

  16.06.2017 kl.20:33

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :) Ja, alle sånne tips vil ikke passe for alle vettu ;) Håper du har en kjempefin kveld :)

  Skriv en ny kommentar