hits

Kristin.blogg.no

Hva sliter du med på bloggen?

 • Publisert: 13.06.2017, 09:49
 • Kategori: Bloggtips
 • Som du kanskje vet, skriver jeg fast om kreative prosesser på mandager. Og det er vel og bra, mange kan lese dem og få gode tips til hvordan en kan tenke annerledes, og dermed få nye resultater. Men noen ganger blir det for generelt. Man ønsker seg noe langt mer konkret, tips knyttet direkte mot problemet en står ovenfor. Noe helt spesifikt

  Det skal du få av meg i dag.  For hva sliter du egentlig med? "Jeg vil skrive om .... , men kommer ikke igang", "jeg har alltid så mange ideer at jeg klarer ikke velge", "jeg klarer aldri konsentrere meg ordentlig" eller "jeg sliter med å finne de riktige ordene"? 

  Fortell meg i kommentarfeltet hva din konkrete bloggutfordring er akkurat nå, så skal jeg prøve og hjelpe deg. Gleder meg til å sette meg inn i din bloggverden! 

  Vil du heller sende meg en mail, gjør du det på kontaktkristinblogg@gmail.com, eller om du vil snakke med meg, sender du meg en melding på bloggens Facebookside.

  Tusen takk for en fantastisk gårsdag

  Jeg vil også gjerne få håndtakke hver og en av dere som var innom i går. Du gjør det motiverende å skrive blogg, du støtter, leser og engasjerer deg. I dag føler jeg virkelig for å gi noe tilbake, og vil derfor tilby deg hjelp til å løse dine bloggutfordringer. Her er gårsdagens braksuksess, om du ikke har lest den: "Kjære Martine, her er hvorfor jeg ikke har signert"Computer problems
  Licensed from: badmanproduction / yayimages.com


  #problem #utfordring #hjelp

 • Publisert: 13.06.2017, 09:49
 • Kategori: Bloggtips
 • 19 kommentarer
 • 19 kommentarer

  stavangerinmyheart

  13.06.2017 kl.12:03

  Så kjekt tiltak Kristin:)) Ønsker deg en flott dag:))

  Kristin

  13.06.2017 kl.13:54

  stavangerinmyheart: Så bra du synes det :) Kjempeflott dag til deg også, har du landa etter Londonturen?

  stavangerinmyheart

  13.06.2017 kl.15:25

  Tusen takk.. ja jeg har det... :))) men har noen flere innlegg... så håper dere ikke er helt lei av mine opplevelser:))))

  Kristin

  13.06.2017 kl.21:00

  stavangerinmyheart: Blir aldri lei av opplevelser, spesielt ikke reiseopplevelser :)

  Torunn

  13.06.2017 kl.17:37

  Artig illustrasjonsfoto :)

  Ha en fin dag videre!

  Kristin

  13.06.2017 kl.20:59

  Torunn: Tusen takk :) Bildedatabasen til YAY images er gull verdt ;)

  Victoria Larsen

  13.06.2017 kl.18:09

  Så bra tiltak, syntes jeg! Jeg håper du får en fin tirsdag :-)

  Kristin

  13.06.2017 kl.20:59

  Victoria Larsen: Så koselig at du synes det :) Håper du også får en helt amazing tirsdagskveld :)

  Sølvi Birgitte Wærness

  13.06.2017 kl.18:22

  Så snilt av deg at du vil hjelpe andre lesere og bloggere som sliter med å skrive :) Jeg trenger ikke å sende deg mail siden jeg ikke er redd for hva min utfordring er nå, er jo ikke noe å skjemmes over :)

  Min bloggutfording akkurat nå er: Jeg sliter litt med hva jeg skal skrive om på bloggen. Jeg er veldig glad i og skrive om temaer som dukker opp i media som foreksempel: amming i offentlighet, som jeg da har skrevet om før :)

  Ellers har jeg begynt med å publisere tips på bloggen :) Men om ca 1 uke har jeg termin og bloggingen min tror jeg blir lagt på hylla, noe jeg er litt lei meg for :/ Men håper jeg kan få til og publisere innlegg hvis jeg har noe på hjertet å skrive om og hvis jeg får tid :)

  Kristin

  13.06.2017 kl.20:33

  Sølvi Birgitte Wærness: Så spennende med termin så nært forestående! Masse lykke til, du har mye å glede deg til. :) Hva gjelder hva du skal skrive om, kan det være lurt å se litt på hvilken type nyheter eller tema det er du foretrekker å skrive om. Er det en spesiell plass du finner mer av de aktuelle temaene. For å ta eksempelet med amming, kan det for å finne lignende temaer, være verdt et forsøk med kvinneguiden, liberoklubbens forum, klikk.no eller side2. Det kan også være en fordel å følge bloggere som er flinke til å plukke opp disse sakene. Er du flink på å vinkle personlig, gjør det ingenting at flere har skrevet om samme sak. Et annet tips er å finne inspirasjon til tema i magasiner, og de trenger ikke være nye. Kanskje har du noen gamle liggende? Hva var de aktuelle sakene, er de fortsatt aktuelle? Og nå når du står ovenfor en stor forandring i livet: hva med saker om hvordan forventningene stemmer med hvordan det faktisk blir? Jeg tok en lang pause under siste del av sist svangerskap pga bekkenløsning og at andre ting måtte prioriteres, så du må ta den pausen du trenger. Og når/hvis du finner inspirasjon og lyst igjen, gleder jeg meg til å se deg tilbake. Håper du kan bruke noen av disse tipsene :) Og igjen - lykke til med fødsel og baby :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  13.06.2017 kl.18:37

  Du er jo så snill..jeg klarer ikke alltid å få med meg alt du skriver...for det blir for innviklet for gamle meg..hihih..men jeg ser innom selv om jeg ikke alltid kommenterer! Jeg sliter med å finne på fengende overskrifter, som skal passe til innlegget...vil jo ikke villede..men syns de blir så kjedelige..men hører at dette er noe mange sliter med! Ha en god kveld kjære deg! og du er super snill som har hjulpet meg masse!!

  Kristin

  13.06.2017 kl.20:47

  dvergpinschere i mitt hjerte: Hmmm... hva med å se litt på hva ukeblader gjør med sine overskrifter? Hvordan bygger de opp overskriftene for å skape spenning? Velg da gjerne ukeblader som ikke har et for tabloid preg. Du trenger ikke kjøpe en haug heller: det holder å kaste et blikk på forsidene når du går forbi bladhylla. Utover dette, er det mange gode tipsartikler på nett angående overskrifter, bare Google "lage overskrift" eller noe sånt, så får du mange ulike treff du kan lese på. Dette er noe av det jeg synes er mest vanskelig selv. Lene i Blogg Bedre har skrevet noen innlegg om overskrifter som er veldig bra, dette er et av dem: https://bloggbedre.no/6-typer-titler-mer-trafikk/ Jeg liker hennes måte å forklare på, lett å forstå og uten vanskelige ord. :) Håper du kan bruke noe av dette, og at du også får en kjempekveld :) Bare hyggelig, Toini :)

  frodith

  13.06.2017 kl.19:42

  Jeg er vel egentlig fornøyd med det jeg gjør. Kunne kanskje tenkt meg NOEN flere lesere, men det er ikke så nøye... Jeg skaffer meg nok en Facebookside om jeg føler jeg MÅ ha flere lesere ;-)

  Kristin

  13.06.2017 kl.20:50

  frodith: Jeg tenker at du har en type blogg som fortjener aktive lesere, og kanskje kan du også aktivt gå og hente de du vil ha? Neste gang du har utfordring, hvorfor ikke sende en melding eller skrive en kommentar til 5 stk som hadde vært drømmeleseren din, og fortalt de at "vet du, jeg har en utfordring gående nå, og jeg har satt meg som mål at den skal utføres av noen av de bloggerne jeg synes mest om. Og jeg kom til å tenke på deg. Kunne du tenkt deg å bli med?" Vet ikke hvordan en slik forespørsel ser ut på Frodithsk, men du skjønner tegninga. Utradisjonelle blogger, som din og min, har vel aldri vært spesielt opptatt av å følge reglene, så hvorfor må vi alltid tenke konvensjonelt ift å få lesere? Du kan jo gjøre din greie på det også? Kanskje?

  frodith

  13.06.2017 kl.21:37

  Min måte å få nye lesere er ofte utfordringer, men det blir liksom aldri flere, sånn over tid. Er oppi litt høyere lesertall de ukene med utfordringer, og får nye følgere. Så er det tilbake til vanlig antall igjen etterpå.. DE 60 den ene dagen , og 60 andre neste tydeligvis.. Jeg tror min blogg er FOR variert muligens :-D De vet ikke helt hva de får og det kan være skummelt.. Folk vil ha nisjer.. Så da er det ikke så nøye, jeg er fornøyd med bloggen min jeg :-D

  Aylar Von Kuklinski

  13.06.2017 kl.23:47

  Vet ikke om jeg helt kan/ bør si at dette er noe jeg sliter med, men det er litt irriterende at det er såpass få av de som er innom bloggen min som faktisk legger igjen noe av kommentarer og likes. Men først og fremst kommentarer.

  For har sånn ca 100 norske lesere innom hver dag, men er stort sett mellom 2-4 nå som kommenterer noe særlig. Varierer litt selvfølgelig, men jeg skulle, om jeg får være så fri, ønske at flere av de som var innom bloggen min faktisk var litt høfligere av seg, når det altså kommer til å kommentere.

  Føler litt at det å gå innom en blogg dag uten å kommentere noe er som å stadig gå innom en butikk uten å kjøpe noe. Eller kanskje endre bedre/ verre: Som å sette seg ned på en kaffe eller et eller annet spisested, uten å kjøpe noe av det de har der. Gah!! xD

  Kristin

  14.06.2017 kl.01:01

  Aylar Von Kuklinski: Ja, denne tror jeg det er mange som kan kjenne på. For min egen del må jeg si at jeg stjeler mye kanelboller rundt omkring på blogger, fordi jeg ikke alltid kan skrive, men velger å lese som en helt likevel. Tok blant annet en med melis på mens jeg leste novellen din med den lille gutten. Den var både tankevekkende og godt skrevet, bare for å ha sagt det også. Når det gjelder å få opp antall kommentarer, har jeg opplevd at det er lettere å få kommentarer jo "enklere" innlegget er, og da gjerne med konkrete spørsmål i bunn. De innleggene jeg har jobbet mest med, er ofte de innleggene med minst respons, sånn sett. Også er det kanskje sånn at det er lettere å få kommentarer jo nærmere mainstream man kommer? Jeg aner ikke - jeg gjør min egen greie litt utpå sidelinja, og jeg synes kanskje jeg ser deg litt utenfor linjene litt lenger bort her også? :)

  Aylar Von Kuklinski

  14.06.2017 kl.01:10

  Helt greit det altså! :-) Er ikke sånn at jeg ikke sier at det ikke egentlig er greit, er vel kanskje mer det at jeg gjerne har en tendens til å tenke at "dette innlegget, dette har jeg brukt masse tid på når det både kommer til å skrive det, ta bilder, redigere bilder, og jeg har til og med vært flink til å lese gjennom. DETTE bare må få en del kommentarer!". Men så får det gjerne ikke det, kanskje ikke i hele tatt da det blant annet ikke er nevneverdig kort.

  Og, nå kan det godt hende at til og med toppbloggerne sliter en del med at antallet folk som kommentarer ikke er så stort hvis man legger det til ved antallet av de som er innom bloggen, men som altså likevel IKKE kommenterer. Så mulig jeg og Sophie Elise f.eks står ganske likt der likevel, bare at hun har generelt flere lesere, så da får hun også enda flere kommentarer også.

  Lurer litt på hva som er "normalt" der, sånn statistisk sett. Heldigvis, har jeg ihvertfall ganske bra med besøk hver dag da ^^ Så helt upopulær blogg har jeg jo ikke akkurat.

  Og eh, ja.. Apropos det med enkle og ikke alt for lange innlegg: Hadde et innlegg her om dagen hvor jeg spurte hva folk foretrakk av Leverpostei og banan, det innlegget er det flere som har kommentert, så, ja, kanskje jeg bare bør bli flinkere til å ploppe ut med et og annet kort og enkelt en gang i blant i tillegg til de litt lengre innleggene jeg gjerne bruker mer tid på.

  Kristin

  14.06.2017 kl.08:06

  Aylar Von Kuklinski: *leter etter hvor jeg kan signere på at det første innlegget stemmer 100 %* Det kan fort hende du har en høyere kommentarprosent enn mange av toppbloggerne faktisk, selv om det innimellom kan føles litt som å "rope kjempehøyt i skogen uten å få svar". Ift statistikken aner jeg ikke, men det hadde, som du sier, vært veldig moro å vite. Bare for å ha enda noen tall å leke med liksom, for det er jo ikke sånn at jeg analyserer de jeg har fra før på noen måte.... :P Hahaha, jeg sier banan, uten å ha lest innlegget. Hangrymat nr 1 her i huset, samt brukbar føde for både liten og stor, pluss lei av å smøre skiver med leverpostei og dele opp i småbiter... ;) Tror nok det kan være lurt å variere litt på lengden og innsatsen i innleggene ja, ikke bare for leserne, men også for en selv. Det er jo, som du sier, ganske mye arbeid og tidkrevende å produsere "ordentlige" blogginnlegg. Håper du får en knalldag i Trøndelag :)

  Skriv en ny kommentar