hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 12: Fikk du ikke skrevet ned ideen før den forsvant?

 • Publisert: 12.06.2017, 19:47
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Har du noen gang kjent på følelsen av at hvis jeg ikke får skrevet ned ideene nå, så fordufter de fra jordens overflate? Eller at det vel kan være den siste, gode ideen du får på en stund, derfor må behandle den som en skjør fugleunge? Hvis du skal skrive noe, har du kanskje innimellom litt for mange ideer å velge blant? Hvis du kjenner deg igjen, er dette innlegget for deg.

  Utvelgelse

  Når du har flere ideer, sier det seg innimellom selv hvilken ide du skal jobbe videre med. Den ene er så mange mil bedre enn de andre, at det hadde vært merkelig å ikke satse på den. Men andre ganger er det ikke like tydelig. Kanskje har du en 4-5 ideer som er ganske jevne, pluss den dårligste ideen av dem da. Det er alltid ganske lett å sortere ut den ideen en har minst tro på.

  Har du prøvd å rangere listen av ideer fra mest potensiale til minst potensiale noen gang? Hvis ikke har jeg lyst til at du skal prøve det.

  Dieting concept. Young Woman choosing between Fruits and Sweets
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com


  Toppen og bunnen

  Etter du har rangert, vil jeg at du tar med deg to av ideene dine mens du gjør noe helt annet, dusjer, kjører bil eller smører matpakker. Og de to ideene dine du skal ta med deg, er nettopp den dårligste og den beste. 

  Deretter setter du i gang et lite veddeløp mellom de to ideene. Hvordan kan den dårligste ideen utvikles for å bli bedre enn den beste? Hvordan kan du utvikle den beste for å sikre at den dårligste aldri når igjen i kvalitet? Lag deg gjerne noen gode spørsmål og si dem høyt, slik at underbevisstheten din også hører dem.

   

  Hvorfor det?

  Hvis du prøver dette noen ganger, blir du for det første bevisst på at utgangspunktet for ideen ikke er det viktigste, men resultatet. I tillegg vil du kanskje oppleve at underbevisstheten din hjelper den i utgangspunktet dårlige ideen nå igjen den beste. Hvis du mestrer denne teknikken, vil det kunne gjøre deg mer avslappet når det kommer til følelsen av å miste ideer hvis du ikke fanger de med en gang. Rett og slett ta vekk litt av prestasjonsangsten for at grunnlaget for ideen må være helt perfekt. 

  Grunnen til å ta den beste mot den dårligste ideen, er ikke først og fremst avstanden i kvalitet, men avstanden idemessig. Den dårligste ideen din er oftest den ideen som er lengst fra det utgangspunktet du forventet å jobbe med, mens den beste er nærmest. En annen kul ting er, at om du velger feil ide som den beste, kommer hjernen din ganske fort til å fortelle deg det. Ikke med ord, men med at du stadig tenker tilbake på en av ideene som ligger igjen i prioriteringslista, fremfor å drive veddeløpet fremover.

  Dieting concept. Young Woman choosing between Fruits and Sweets
  Licensed from: Subbotina Anna / yayimages.com


   Skulle det likevel være en ide du ikke får skrevet ned som du MÅ huske, prøv følgende:

  - Si den høyt til deg selv, gjerne flere ganger.

  - Se den for deg i bilder.

  - Knytt den til en lukt, følelse eller fysisk bevegelse.

  Jo flere sanser som er involvert, desto større er sjansen for å kunne finne frem igjen ideen på et senere tidspunkt. Forsvinner ideen uansett innsats; stol på at underbevisstheten din har lagret essensen og drar den opp som et trumfkort ved en senere anledning.

   

  Var dette et nyttig innlegg for deg?

   

  Dette er innlegg nr 12 av de kreative treningsøktene her på bloggen, de andre 11 finner du her.

  #kreativ #tips #kreativtreningsøkt #treningsøkt #kreativtrening #treningsleir

 • Publisert: 12.06.2017, 19:47
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Thomas Frydenberg

  13.06.2017 kl.12:34

  Veldig lærerike disse treningsøktene. Skal huske på mange av tipsene.

  Kristin

  13.06.2017 kl.13:53

  Thomas Frydenberg: Tusen takk - så moro at du kan få bruk for dem :) Håper du har en knallfin dag :)

  Skriv en ny kommentar