hits

Kristin.blogg.no

"Sunn fornuft"-plakaten;blogg eller podcast?

 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • Jeg har ikke signert "sunn fornuft"-plakaten og har ingen planer om å gjøre det heller. I dag leste jeg et innlegg på Martine Halvorsen sin blogg, der hun ber de som ikke har signert svare henne hvorfor. Svar fra meg skal du få, Martine, men ikke før i kveld. Spørsmålet er bare om det skal være i bloggform eller i en podcast? Det kan jo du som leser få bestemme. Red.anm: podcast ble stemt fram, og podcast skal det bli. Jeg skal gå gjennom plakaten, punkt for punkt. Men det generelle lydnivået i huset tilsa at det ble en bakgrunnsblogg først.

   

   
 • Publisert: 11.06.2017, 15:35
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  Søtmonsen :))

  11.06.2017 kl.19:59

  Jeg har signert den :) Men dette synes jeg er opp til den hver enkelte. Skal ikke tvinge noe til noe, uansett hva det gjelder. Og de som velger å ikke gjøre det, skal heller ikke settes opp til veggen for å gi svar. Blir litt for dumt.

  Kristin

  12.06.2017 kl.00:55

  Søtmonsen ): Ja, for min del handler det også mye om respekt. Fordi om jeg ser mine grunner for å ikke signere som større enn grunnene til å signere, betyr ikke det at jeg innehar fasiten for alle, på en måte. Det er ikke sånn at signering av denne plakaten deler folk opp i "vi som har rett" og "dem som tar feil". Det kommer helt an på hvordan den enkelte tolker og velger å forholde seg til de opplysningene som ligger der. Og den overordnede ideen bak, tror jeg ingen er uenig i. :)

  Daniel Olsen

  11.06.2017 kl.22:01

  Jeg har ikke signert "Sunn Fornuft" plakaten og ikke kommer jeg til og gjøre det heller. Jeg tolker hele opplegget som et nytt bidrag i den (altfor) lange rekken av politisk korrekt oppførsel og fremtoning på nettet og generelt i samfunnet.

  Jeg synes det blir for dumt at jeg ikke skal skrive om min vekt eller mitt treningsopplegg fordi en tenåring kan la seg påvirke for mye i en negativ retning. ( La meg presisere jeg er imot pro-ana-bevegelsen, det er sjukt og Blogg.no gjør helt rett i og forby slike innlegg) men hvis jeg skriver et innlegg over hvor stolt jeg er for mine fremskritt på trening og slanking så burde det være en form for inspirajon. Jeg synes det er viktigere med en åpen samtale om hvorfor noe er galt i et samfunn fremfor og fjerne det antatte problemet ved sensur.

  Dette er kanskje litt bastant, men så føler jeg også at jeg kan stå innfor dette. Jeg har et viss ansvar for hva jeg skriver på min blogg, men jeg tar ikke alt ansvar, leseren og de som står rundt har også et ansvar. Det blir litt som jeg sa i en av mine podcaster; hvis skytespill er årsaken til at ungdom er voldelig, hva var det da som gjorde at Hitler startet Andre verdenskrig? Ludo? Sjakk? skytespill på konsoll var som kjent ikke oppfunnet i 1939.

  Min mor var påpasselig med å fortelle meg hva som er virkelig og hva som er falskt på tv og i film verden. Og jeg hørte til stadig når jeg vokste opp strofer som "ikke tro alt du leser".

  Men nå har jeg pjattet lenge, og jeg merker at jeg snart gjentar meg selv. Så jeg ønsker deg en riktig god kveld og gleder meg til og høre eller lese ditt svar når det kommer ut Kristin.

  Takk for meg! :D

  Kristin

  12.06.2017 kl.01:00

  Daniel Olsen: "En åpen samtale om hvorfor noe er galt i et samfunn fremfor og fjerne det antatte problemet ved sensur"! Bravo - dette er kjernen i problematikken slik jeg ser det også. Vi kan ikke pakke inn alt, for før eller siden vil noen lage rifter i papiret, slippe pakken i en elv eller på andre vis avsløre den rå sannheten. Og da er det i mine øyne bedre å være forberedt enn clueless.

  Birgitte Østby

  12.06.2017 kl.04:28

  Har ikke lest dette, og følger ikke bloggen hennes lenger av ulike grunner :/ Jeg tenker det samme som dere her (sett fra kommentarer )

  Kristin

  12.06.2017 kl.10:11

  Birgitte Østby: Det er viktig å følge basert på sine egne valg, så der støtter jeg deg 100 % uansett hva grunnen er. :) Så bra du også tenker i de samme banene :) Håper du får en strålende dag, er du ferdig med alle eksamener for i år?

  Birgitte Østby

  12.06.2017 kl.17:01

  ja, alle tre. Nå venter jeg på dommen :O

  Kristin

  12.06.2017 kl.21:39

  Birgitte Østby: Skal krysse fingrene for deg :)

  Skriv en ny kommentar