hits

Kristin.blogg.no

Det er din feil at topplisten er dårlig

 • Publisert: 11.06.2017, 12:30
 • Kategori: Meninger
 • Du sukker oppgitt mens du nærmest slenger telefonen bortover bordet. Hun lurte deg igjen. Clickbaits og sensasjonsoverskrifter, og innholdet var jo heller ikke denne gangen i nærheten av å nærme seg overskriftens dramatikk. Og hun skriver jo så innmari dårlig. Og er generelt irriterende. Hva har hun egentlig gjort for å komme seg på topplisten? Kjenner du det igjen? Skal jeg fortelle deg hvorfor du finner så mye av det du synes er dårlig på topplisten?

   

  Jeg har nå vært en stund i denne bloggosfæren og har forsket meg frem til konklusjonen:

  Det er bare din feil!

  Det er du som vet at du blir lurt, men hver eneste gang trykker inn. Det er du som bare må inn for å konstatere at norskkunnskapene er akkurat like dårlige som sist du var inne. Det er også du som må inn for å irritere deg over at ungene fortsatt blir eksponert, eller er inne for å sjekke om de snart blir det. Det er du som går inn for å jakte på sponsede innlegg som ikke er merket ordentlig, finkjemmer etter skrivefeil eller bare må sjekke om hun fortsatt ser like sexy ut. Og det er du som er forutinntatt både til enkeltbloggere og hele bloggeriet.

  Det er også du som himler med øynene og lyver når noen snakker om blogg. "Blogg nei, det leser jeg ikke". Din moral og dobbeltmoral skaper topplisten - du må bare bestemme deg for hva du vil ha der. Hvis du ønsker en endring, må du heller fremsnakke de du faktisk vil ha der, enn å lese og klage over de du ikke vil ha der. Hvis jeg sa noe sånt som "Jeg kom over et veldig bra innlegg, skrevet av en blogger du kanskje ikke har hørt om?", hadde du kanskje gitt det en sjanse? 

  Bad behavior punishment
  Licensed from: Iko / yayimages.com

  Hvis du ikke er fornøyd, er det du som ikke leter etter de bloggene du synes er interessante og gir dem en leser i stedet. For tro meg det finnes blogger for nær sagt alle interesseområder. Du har bare gitt opp alle de flinke bloggerne rundt omkring som skriver om det du finner interessant, fordi tiden går med til å lese og irritere deg over de du ikke liker.

   

  Det er forøvrig også du som har bestemt deg for at en blogg er ikke god nok uten gjennomredigerte bilder og eksepsjonelt design. Ser den ikke perfekt ut, klikker du deg sporenstreks ut igjen. Hvor godt rimer det med at du slenger inn: "helt enig", når noen skriver om hvor lei de er av dagens perfeksjonsjag?

   

  Fremsnakk de på toppen!

  Hvis du ikke ønsker en endring, og liker topplisten akkurat som den er, er det også litt realt om du faktisk fremsnakker de som sliter hver dag for å lage innholdet du liker. Mange tar i stedet for på fakemasken og innta en offentlig mening om bloggeren som ikke stemmer overens med virkeligheten. Er det trendy å mislike noen, betyr ikke det at du skal jatte med hvis du liker dem.

  Toppbloggerne jobber, enten du liker innholdet deres eller ikke, svært mye for å gi deg en daglig dose. Skriving, fotografering, korrektur, redigering, sosiale medier, idemyldringer og alt det andre som skaper en blogg, tar ekstremt mye tid. Og plasserer dem på jobb konstant. 

  Stemmen som avgjør topplistevalget

  IP-adressen er stemmen din i topplistevalget, og vi får alle den topplisten vi fortjener. Du kan ikke endre alle andre, men du kan endre deg selv. Ikke les bare fordi det er forventet at du skal lese. Les de bloggene du virkelig liker, vern om dine favoritter, slutt å følge blogger som bare irriterer deg og se opp for kardemommeloven dersom du har tenkt deg på trolltokt i kommentarfelt.

   

  Det hadde vært kjempekult om du linket til en av dine favorittbloggere i kommentarfeltet, så blir jeg litt mer kjent med deg via det du liker.

  Fortell meg gjerne også hva du synes om innlegget jeg anbefalte lenger oppe i innlegget.

  Les også: Hvorfor Snapchat er verre enn operasjoner

  #topplisten #bloggeriet #blogg.no #lister 

 • Publisert: 11.06.2017, 12:30
 • Kategori: Meninger
 • 24 kommentarer
 • 24 kommentarer

  Daniel Olsen

  11.06.2017 kl.21:25

  Jeg kunne ikke skrevet et bedre innlegg om dette temaet.

  Når det gjelder den siste oppfordringen i dette innlegget må jeg si at av de bloggene jeg har lest så langt så er din blogg faktisk den som passer mine interesser best. Det er mange gode råd og hente hos deg.

  Ha en god kveld!

  Kristin

  12.06.2017 kl.00:56

  Daniel Olsen: Tusen takk! wow, nå ble jeg faktisk litt satt ut - tuuuusen, tusen takk! :) Håper din kveld også ble knallbra!

  Daniel Olsen

  11.06.2017 kl.21:43

  Btw. Jeg leste innlegget du linket til og jeg må si at det var et veldig bra innlegg. Jeg tenker og begynne å følge den bloggen også. Takker så meget for anbefalingen.

  Igjen. En riktig god kveld til deg og dine :D

  Kristin

  12.06.2017 kl.00:57

  Daniel Olsen: Ja, hun er veldig flink. Spesielt vil jeg anbefale tirsdagsinnleggene, såre og ærlige tilbakeblikk fra ungdomstiden, fortalt på en billedlig og smart måte. Bare hyggelig :)

  Søtmonsen

  12.06.2017 kl.09:09

  Ja, du får da sagt det du :P Jeg leser rett og slett ikke toppbloggere sine blogger kun fordi de ikke interesserer meg.. Og mange er bare clickbaits, slik at jeg ikke orker å sjekke det ut en gang.

  Så min stemme går til deg, Unni, Frodith, Lithanna, og slike blogger som faktisk handler om noe og som interesserer meg ;o

  Kristin

  12.06.2017 kl.10:15

  Søtmonsen: ;) Jeg hiver også opp en stor tommel for de bloggerne du nevner deg, og takker ydmykt for å bli nevnt i det selskapet :) Tusen takk! :) Du kan legge deg selv inn i den siste setningen også, forresten. Det innlegget om medmenneskelighet forleden var virkelig tankevekkende, har tenkt på det flere ganger siden jeg leste det. Skremmende!

  Anne Grethe

  12.06.2017 kl.10:21

  Ja du får virkelig sagt det du. En kjempeflott blogg både dette og den bloggen du linket til! To av bloggene jeg nyter å lese :)

  Kristin

  12.06.2017 kl.10:44

  Anne Grethe: Tusen takk :) Enig med deg ift etvennligpuff - virkelig knallbra :)

  s

  14.06.2017 kl.08:30

  dine bloggposter gir meg mere dopamin enn de toppbloggz; men en dag seiler du til toppen kanskje og da vil jeg trekke meg tilbake til min eksistensielle stubbe og tenke mine melankolske tanker om at vi er bare maurene som raver rundt i det kollektive. oh lordy...men jeg sitter her med en fornemmelse av at jeg har blitt lurt inn på dette blogginnlegget grunnet din egen kreativitet; its like she iz doin the reverse psychology on me and drags me to write another texty!...ooooh lordy lord...

  #takkfordopa

  Kristin

  14.06.2017 kl.08:47

  s: Ingen fare for noe seiling med det første herfra. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal ta en vanlig skonnert eller Christian Radich enda, skjønner du. Forøvrig har jeg ingen tro på noe toppseiling på denne dama i det hele tatt, så du trenger nok ikke leke trekkfugl. #værsågodfordopaminpåfyllet

  s

  14.06.2017 kl.09:03

  jeg er som en svale som flyr rundt din blogg, og kanskje ikke opptil deg om det blir toppseilas eller ei; kanskje du blir pushet inn i gjøkeredets bloggosfære; kanskje du blir en sånn reality deltaker eller går på sånn blogg awards; freebirdin' Kristin is on the top of blogglistin' #takk

  Kristin

  14.06.2017 kl.09:40

  s: For å knuse enhver drøm om realitydeltakelse fra denne kanten: kanskje ikke ;) Og like lite som man pusher babyer inn i hjørner, har jeg tenkt meg å bli pushet inn i noe gjøkerede. Der er det nemlig bare høyreiste indianerkarer som kommer seg ut fra. ;)

  s

  14.06.2017 kl.09:45

  drøm er dampveivalset; men du brukte ordet kanskje - du har serlv sagt at ordet kanskje er et finurlig ord og da er det ditt indre kjedis barn som ønsker å stå der på scenen o gjøre takketale allikevell; men sant man kanke følge enhver impuls det er ei frihet. jeg skal prøve å holde meg unna eksistens/introverti idag. men ja jeg ser hva du skriver, med mine to øyeballer. nå avslutter jeg tekst. der. sånn. ferdig.

  Kerstin Olsen

  14.06.2017 kl.09:56

  Jeg liker denne bloggen som skrives av en som heter Marianne. www.nouw.com/mariannewagner_ Leste hun når hun blogget for blogg.no, og leser den enda nå som hun har flyttet. Skriver om småbarnslivet :)

  Kristin

  14.06.2017 kl.10:08

  Kerstin Olsen: Tusen takk for tips, det var et nytt bekjentskap for min del :) Skal definitivt sjekkes ut :) Håper du har en knallfin dag.

  Elevele

  14.06.2017 kl.12:51

  Ohh, jeg liker deg! Kunne har linket til deg, men det blir jo kjedelig, så jeg bare forteller det i stedet :)

  Selv leser jeg ikke så mange av de som ligger på toppen- jeg er gjerne innom innimellom, for noen ganger, i alle fall noen av dem, har ok ting å si som jeg kan like å lese :) Men det er faktisk ei på topplisten jeg er innom ofte- gjerne hver dag hvis hu blogger hver dag, og det er Speiltvillingene :)

  Kristin

  14.06.2017 kl.19:53

  Elevele: Tusen takk :) Speiltvillingene ja. Hun var jeg også innom en del til før, men hun mista meg litt når det ble for mye søm, og nå sist bryllup. Men nå er hun jo gift, så da kanskje jeg skal "oppta kontakten". ;)

  Sofie

  14.06.2017 kl.18:01

  Kjempe fint innlegg.den bloggen du link til er sånne blogger som blant annet intresser meg for. Ikke for å være stygg mot de som ligger på toppen,men det de skriver om er ikke det jeg vil lese om. Jeg vil heller les om hvordan ordna folk klarer seg i hverdagen, hvordan folk kjemper foreksempel mot sykdom eller vekt,. Det er det som jeg liker å lese om,men synes er veldig vanskelig å finn sånne blogger. Har du noen flere tips hvor jeg kan finne sånne blogger?mvh Sofie en som er veldig ny på dette med blogg:) ønsker deg en fin dag vidre:)

  Kristin

  14.06.2017 kl.19:47

  Sofie: Hvis du vil lese om de som kjemper mot sykdom eller vekt, kan kanskje et besøk på magasinbloggene helse.blogg.no eller trening.blogg.no gi deg noen tips. Magasinbloggene samler innlegg om temaet. På forsiden til blogg.no er det også et søkefelt der du kan søke på ulike # , prøv deg frem med de temaene du ønsker å lese om. Du kan også være heldig å finne lignende blogger hvis du trykker på kommentarene på blogger du liker. Innimellom leker like barn best, også på blogg. Ellers kan du jo selvfølgelig Google litt. Det du er interessert i, og blogg, så ser du hva du finner der. Kjempemoro at du likte linken, det er en av mine yndlingsbloggere, nå har hun også en kjempespennende sak på gang, der leserne får være med å komme med nøkkelord til sommerens langlesning hun skal skrive. Masse lykke til med bloggingen - og tusen takk for en veldig trivelig kommentar. Håper du får en flott kveld :)

  Elevele

  15.06.2017 kl.17:26

  Er perioder med mye søm ja, men der har jeg jo andre bloggere som er "verre", som nærmest kun skriver om søm- det kan bli litt kjedelig for meg. Jeg liker planlegging og planlegging til bryllup er inget unntak :P He he.. Hu blogger jo om kaniner også :P ha ha

  Kristin

  15.06.2017 kl.19:40

  Elevele: Ja, der det blir bare søm, der funker jeg ikke. Det er rett og slett skivebom på interessefeltet, som er gigastort, så det er egentlig godt gjort å bomme. Selv om jeg interesserer meg for utrolig mye, og lærer noe av de aller, aller fleste bloggere. Planlegging liker jeg også, men bryllup og dåp synes jeg ikke er så spennende. Heller ikke interiørplanlegging på pyntegjenstandsnivå. Det store bildet og de gode løsningene derimot, der er jeg på første rad. Kaniner ja! Det må vel være midt i blinken, har du det i "dyresamlingen" din?

  Elevele

  15.06.2017 kl.19:56

  Ha ha- nei, kanin har jeg ikke. Men hadde jeg hatt plass, og bedre tilgang til dyrepass når det trengs så hadde jeg garantert hatt det :P

  Kristin

  15.06.2017 kl.19:58

  Elevele: Hehe, vettu, det tviler jeg ikke på ;) Og de hadde nok hatt det ypperlig hos deg. Og ja, hos deg hadde det vært de, sånn at de slapp å leve alene :)

  Elevele

  15.06.2017 kl.20:02

  2 stk må man ha- kan som du sier ikke være ensomme :P ha ha..

  Skriv en ny kommentar