hits

Kristin.blogg.no

En smart, go-toperson?

 • Publisert: 04.06.2017, 20:11
 • Kategori: Kreativitet
 • Jeg har åresvis med "griseflink pike"-status og gode karakterer og har alltid hatt hjernen min å lene meg på, eller vært smart om du vil. Og det forundrer meg fortsatt at det skal være tabu å si. En møter både jantelov og seg selv i døra, kjenner jeg. En skal vel ikke stikke seg så mye over snittet, etter sedvanlig kotyme? Vel, på enkelte områder har jeg alltid strukket hals og gitt litt blanke i janteloven, mens det på andre områder kan være litt vanskeligere.

  Go-toperson

  Du har kanskje savnet en go-toperson på skriftlige ting? Det har jeg alltid vært. Enten det har vært førsteinntrykk eller overordnet, eller helt ned i detaljene. Jeg har lest korrektur og kommet med konkrete tips og forslag på bacheloroppgaver, skoleoppgaver og masteroppgaver, så lenge jeg kan huske. Også oppgaver der jeg har vært clueless om temaet, og den som har skrevet det også visste det. Jeg er en sånn som får jobbsøknader til gjennomlesning når venner og bekjente skal søke jobb, for å justere den inn mot den konkrete jobben de søker på. Og helt ærlig; jeg liker å være go-to.

  Også når janteloven forteller meg at jeg nok ikke bør si at jeg er en go-to.

  Smart businesswoman and business team
  Licensed from: tomwang / yayimages.com

  Radiografens allsidige ekstraerfaring

  Ved første øyekast er det kanskje vanskelig å få øye på kompetansen hos en helt vanlig radiograf som skulle tilsi at jeg er en go-to på sånne ting. Men; jeg har mange års erfaring som tillitsvalgt, både i organisasjoner og på arbeidsplassen. Jeg har vært på både tillitsvalgt- og arbeidsgiversiden av bordet i både lønnsforhandlinger og ansettelsesprosesser, og vært prosjektleder i flere år for ulike prosjekter innen foto og kultur. Kombinert sett vil dette være en ganske god kunnskap å ta med seg når en skal komme med tilbakemeldinger til andre.

  Det er noe helt spesielt med den tilliten når du får lov til å gå gjennom andres skriftlige ting som har betydning. Ofte også stor betydning. Og stress. Jeg vet derfor smertelig godt hva både ingen ideer og for mange ideer kan gjøre med folk. Hvordan systematikk, tidsfrister, sortering og ordtelling kan gjøre en helt blind. Både individuelt og i grupper. Og når det kreative ikke spiller på lag, men står og slår på en cymbal i hjørnet, er det også vanskelig å få utnyttet kunnskapen tilstrekkelig. 

  Hvorfor kreativitet?

  Jeg har i mange av de rollene jeg har hatt, i ettertid innsett at alt kunne vært både bedre og mer effektivt hvis jeg hadde hatt full kontroll på kreativiteten min. Hvis jeg kunne stole på at den leverte de beste ideene, og at den ikke sviktet ved behov. Jeg har derfor reflektert veldig og de siste årene hatt større og større kontroll, slik at jeg sjelden blir sittende med skjegget i postkassa.

  Du trenger ikke fortsette å være lite kreativ, eller overkreativ. Du kan ta tilbake kontrollen. Jeg har blitt opptatt av å vise en mulighet for å forandre ting for de som er interessert.

  Vil du ha mer om kreativitet?

  Jeg er veldig vant til å komme med tilbakemeldinger  og ideer som er både kreative og konstruktive, og er vant til å lage mine egne teknikker,. Det har tross alt foregått en temming av min egen kreativitet, som kan være langt over referanseverdi innimellom. Så hvis du vil få et innblikk eller to inn i mitt kreative tankeunivers, utover det som kommer på denne bloggen og Facebooksiden:

  - Meld deg på nyhetsbrevet mitt via skjemaet i sidemenyen til høyre. Her kommer det større teknikker,  tips og historier.

  - Meld deg inn i "Det kreative landslaget" på Facebook. Det er en lukket gruppe med små tankeoppgaver hver dag, for å utfordre hjernen til å bli mer kreativ.

   

  Hva er du en go-toperson på?

   

  #goto #kreativitet #ideer #tips #kreativ #konstruktiv #tilbakemeldinger #jobbsøking #oppgave

 • Publisert: 04.06.2017, 20:11
 • Kategori: Kreativitet
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Helge

  05.06.2017 kl.06:36

  Du verden - du har virkelig vært flink og tatt til deg mye. Så det er ikke rart at du er der hvor du er idag,tillitsvalgt, prosjektleder og mye anna. Det er er ikke meg men gjennom livet lærer man mangt og ser ting fra flere kanter. Men det er aldri for seint, så en forandring i hverdagen hadde vært bra.

  Kristin

  05.06.2017 kl.20:00

  Helge: Jeg har i alle fall tatt de mulighetene som har kommet min vei, og det er jeg glad for :) Ja, forandringer i hverdagen blir stort sett aldri feil - en har godt av å utfordre seg selv litt. :)

  Skriv en ny kommentar