hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 7: Gi ideene best mulig vekstvilkår!

 • Publisert: 08.05.2017, 23:18
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Dagens kreative treningsøkt tar utgangspunkt i noe som lukter både av seier og laurbær, nemlig suksess. For hva var det egentlig som kjennetegnet de gode ideene dine? I dag skal jeg hjelpe deg å finne det ut, fordi når du klarer å bli mer bevisst på dette, vil du også kunne bruke denne kunnskapen til å være bedre rustet for dårligere, idetørre tider. 

  idea
  Licensed from: elwynn / yayimages.com


  To avgjørende spørsmål

  Neste gang du står plantet i hengemyra, tiden jobber mot deg og du er nødt til å produsere et eller annet kreativt, vil jeg derfor at du tenker på en av dine suksesser, og spør deg selv følgende to spørsmål:

  - Husker jeg hvor denne ideen startet?

  - Hva gjorde jeg når ideen åpenbarte seg?

   

  Hvis du kan besvare et av disse to spørsmålene, har du en pekepinn på hva du kan gjenta for å gi deg selv en kickstart.

  Og da mener jeg ikke på detaljnivå: "Jeg satt på bussen mellom Lerkendal og Studentersamfundet tidlig en tirsdag morgen i regnvær, da må jeg vente til tirsdag og håpe på regn." Heller ikke: "Jeg spiste bestemors kjøttkaker, men bestemor begravde vi jo i fjor, så jeg får aldri en god ide noen gang igjen".

  idea
  Licensed from: elwynn / yayimages.com


  Hvorfor disse spørsmålene?

  Denne øvelsen handler om å avdekke hvilke "vekstvilkår" som fungerer best for dine kreative evner. Trives du best i litt meditativ, sorgløs ferd på kollektivtransport, eller fødes ideene blant fistpump på festival? Kobles kreativiteten inn blant inntrykk og fingermat i Krabi, eller i stillheten til kjøkkenklokken og Joikakaker? På tredemølla med øretelefoner, eller i hengekøya med sildring fra bekken?

  Er det spesielle visuelle inntrykk som kan få deg tilbake i suksessmodus? En spesiell type musikk? Trenger du bakgrunnsstøy eller total stillhet? Hjelper det å bevege på seg, eller er det best å innta lesesalposisjon?

  Gjør en liten analyse, og lek deg med resultatet. Er det noen sammenheng mellom dine største, kreative krumspring?

   

  De sier jo ofte at på seg selv kjenner man andre, men jeg tror det også er lurt å kjenne seg selv. Også når det kommer til kreativitet og suksess!

  Håper du får en nydelig uke, og fortell meg gjerne om du likte dagens trening.

  Les mer: Dette var treningsøkt 7 i rekken av kreative treningsøkter, de andre treningsøktene finner du her.

  #kreativtreningsleir #kreativ #trening #tips #analyse #kreativitet #kreativekristin

 • Publisert: 08.05.2017, 23:18
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  Victoria

  08.05.2017 kl.23:32

  Flott innlegg!

  Kristin

  19.05.2017 kl.15:11

  Victoria: Tusen takk :)

  frodith

  09.05.2017 kl.07:46

  Jeg mener selv at alle mine innlegg dukker opp av alle hverdagsøyeblikkene. Både når jeg står og lager middag, når jeg ser noe rart på banen, når jeg står i kassakø, og folk ikke klarer selvbetjeningskassene, i dusjen.. Selve utformingen av ideen tror jeg skjer når jeg sitter med lap topen..

  Kristin

  19.05.2017 kl.15:11

  frodith: Ja, tror mange har det sånn - det bare faller ned når en minst venter det :) :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  09.05.2017 kl.08:37

  Flotte tips..:-) Håper du har det bra! og ha en god ny dag!

  Kristin

  19.05.2017 kl.15:12

  dvergpinschere i mitt hjerte: Tusen takk :) Ja, jeg har det fint, bare litt borte fra skjermen en periode ;) Det heter visst livet :) Håper du har hatt en fin midt av mai ;) Og får en strålende dag :)

  Elevele

  09.05.2017 kl.13:46

  Ohh, jeg har mye å ta igjen :P Kjipt å være syk og borte fra blogg lenge om gangen :P

  Kristin

  19.05.2017 kl.15:13

  Elevele: Ja, det skjønner jeg, det er ikke noe kult når en ikke får bestemt selv hvordan man helst ønsker å disponere dagene. Krysser fingrene for at produktene du prøver gir en viss effekt på sikt, og hvis ikke, at det finnes noe annet nytt og spennende å prøve som virker :)

  EtVennligPuff

  09.05.2017 kl.17:24

  *I love it* Liker generelt alle disse kreative treningsøktene dine! ;-)

  - Jeg skriver nok aller best med penn mot papir, og er mest kreativ når jeg sitter på do.. Ha ha.. :-p

  Og jeg må alltid ha noe å skrive på og med i vesken. Jeg har måtte ty til både servietter og dopapir altså..! ;-) Men slik er det vel kanskje bare, når man plutselig blir kreativ!? ;-)

  Kristin

  19.05.2017 kl.15:15

  EtVennligPuff: Hahaha, ja, det er nok mange som har fått åpenbaringer der ;) ;) Veldig lurt å ha med seg ja - jeg også bruker mer penn enn elektroniske dingser når det kommer til ideer. Det flyter liksom litt lettere ut når jeg slipper å finne bokstavene, og bare kan skrive direkte ned. :) JA, man må jo bruke det man har tilgjengelig :) :)

  Frode

  09.05.2017 kl.18:58

  Av ein eller anna merkelig grunn, så dvele eg meir ved bare ein setning i detta innlegget.. Enn heile teksten.. Faktisk så har den limt seg fast bak pannebrasken, og gått på repeat i timasvis nå..

  " Jeg spiste bestemors kjøttkaker, men bestemor begravde vi jo i fjor.. "

  Eg får ikkje den setningen ut av tankerekkå, og kvar gang eg prøve å fortrenga den.. Så dukka den plutselig opp igjen, itte ei stund.. Hjernen går så ei kvern og ein eller anna prosess e igang.. Men det e lagg på linjå mellom den kreative hjernedelen og fingertuppane..

  Eller e det rett og slett ein forstoppelse i nervetrådane?? ..

  Eg vett ikkje, men den setningen har liksom bitt seg fast.. Eg får av og te sånne episodar.. F.eks ein tittel på ein deLillos sang, så sitte lika godt fast nere i hjernens hengymyr..

  "Tapetser meg i gangen når du går.."

  Eller fra favorittbokå mi te Saabye Christensen, Bernard Hvals Forsnakkelser..

  "Vi vil helst gå i fred, men påkaller oss uavlatelig oppmerksomhet.. "

  Nå drar eg gjerna strikken litt langt, med å blanda din limbefengte setning inn i selskapet med sånne store ordkunstnerar.. Men, den satt som ei kula den setningen..

  Men alt eg klare å tenka på e at den blei oppbrukt på feil måte, liksom.. Ein sånn strålande bruk av ord, satt sammen te ein setning av euforisk kaliber hadde fortjent så mye meir..

  Altså..

  Burde me ikkje fått vita meir om koffår bestemors kjøttkaker, blei spist itte hu va begravd.. Va kjøttkakene fryst ned og spart te ei siste minnestund, eller ein slags kulinarisk bestemors minnemiddag..??

  Fordi man ikkje hadde forsont seg med at bestemor va begravd..

  Eller satt man gjerna på ein restaurant og spiste kjøttboller, som plutselig smakte akkurat som bestemor sine.. Som igjen burde vært umulig, siden bestemor allerede var begravd..

  Kanskje hadde bestemor kjøpt kjøttbollene sine her, på denna restauranten.. Men i alle år solgt de inn som bestemors hjemmelagde, servert med nydelige søtpoteter og heimalagd ertestuing..

  Va bestemors fantastiske heimalagde kjøttbollemiddag, rett og slett bare eit bedrageri av episke dimensjonar.. Kan virkelig bestemødre av den stoiske generasjon virkelig vær ein kjøttbollemiddag sjarlatan..?

  Eller har eg bare fått ett heksaskudd for baugen, og blitt spilt ett lite puss av kreativitetens uransaklige veier..

  Fordi vekstvilkårene for min kreativitet nådde nye høyder, itte å ha blitt utsatt for denna leksjonen som lovte ein eim av tyttebær, seier og suksess..

  Og går denna kommentaren under konstruktiv kritikk, spam eller kommentarfeltlek..

  Eg undras til og med litt sjøl..

  Kanskje bør eg rett og slett bli bedre kjent med meg sjøl, eller andre .. Og har eg nå bedrevet ei kreativ treningsøkt, uten at eg forstod det sjøl..

  Pga av bestemors kjøttboller og ein begravelse..

  Kristin

  19.05.2017 kl.15:19

  Frode: Setningshangup er en fantastisk måte å jobbe kreativt på, som du rett og slett overmestrer her :) Å endevende for å finne de beste historiene bak en enkelt setning, er rett og slett magi. Og selskapet du har puttet akkurat denne setningen i, er jo rett og slett magisk, det samme er historiene du har laget rundt. Som vanlig, når det kommer fra denne retningen, er det en fryd å lese! Det er jo fantastisk at en eksempelsetning kan ha den effekten, og skikkelig moro også. Og siden du lurer; denne kommentaren går under en egen kategori: finurlig fantastisk. :)

  Skriv en ny kommentar