hits

Kristin.blogg.no

Har du møtt denne typen kommentarer?

 • Publisert: 02.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • Det er veldig mye snakk om kommentarfelt. Det bor visstnok både troll og alskens styggedom der, uten at jeg kan si jeg har funnet noe holdepunkt i mine kommentarfelt for at de finnes der. De er kanskje utrydningstruet, i og med at jeg provoserer litt for lite? Uansett har jeg litt lyst til å snakke noen avsnitt om kommentarfelt.

  Kommentarfelt

  Kommentarfelt er gøy - skikkelig gøy. Du får tilbakemeldinger fra mennesker du egentlig ikke kjenner, men samtidig føler en at en kjenner dem litt likevel. For det er noe helt magisk over disse små tilbakemeldingene, spørsmålene og tankene som dukker opp. Og hvor mye moro det går an å ha det av små bokstaver sperret innimellom kommentarfeltmargene? Det er mye.

  Tre små fenomener

  Denne uken har jeg tre små fenomener jeg har lyst til å gi litt oppmerksomhet:

  1. Det første er konstruktiv kritikk. Det kan være ekstremt vanskelig å levere, i en verden der mye blir kalt både personangrep og misunnelse uten å være det. Jeg fikk en helt fantastisk tilbakemelding fra Danielmin første podcast, og har du ikke sett ren, konstruktiv kritikk på en stund, kan du gjerne ta en tur å se hvordan det kan gjøres.

  2. Kommentarfeltspam. Når en kommentar gjentas ofte nok, blir det gjerne ansett som spam. Dette også om kommentaren er av den trivelige sorten. Dette er kommentarer som ofte er svært generelle, og massepostes på mange blogger med copy/paste-funksjon. Det vil da være helt likegyldig hva bloggposten handler om, alle blogger som får et besøk, får den samme kommentaren. 

  3. Kommentarfeltlek. Noen ganger blir det ikke helt nok med små svar og kommentarer i kommentarfeltet, og det utvikler seg til samtaler og det som bedre er. 

  kommentarfeltnovelle lang kommentar fra jeggikkbareibodenentur

  Dette er utdrag fra en fantastisk kommentarfeltnovelle jeg fikk i gårkveld, og avsenderen gjetter du kanskje? Hvis ikke, kan du gå inn og lese resten av novellen, og se hvem det er fra her.

   

  Har du fått noen av de tre typene kommentarer i ditt kommentarfelt?

   

  PS for gromme lesere: Denne uken blir det litt lavsesong her inne - men finner jeg en luke med tid, kan det være jeg hiver inn noe småtteri. 

  #kommentar #kommentarer #comment #comments 

 • Publisert: 02.05.2017, 09:25
 • Kategori: Blogg
 • 14 kommentarer
 • 14 kommentarer

  dvergpinschere i mitt hjerte

  02.05.2017 kl.09:39

  Ja jeg føler det er mye av copy kommentaren..hvor man slenger inn en kommentar, som noen ganger egentlig ikke passer...lite noveller hos meg..men så har jeg stort sett bilder å vise til..Ha en god ny uke! og take care!

  Kristin

  02.05.2017 kl.12:19

  dvergpinschere i mitt hjerte: Ja, det tror jeg også, copykommentarer kan være ganske demotiverende innimellom. Nei, ikke sant. Når sant skal sies er det jo bare jeg og Frode som kommentarfeltleker på denne måten, og det er en udelt positiv ting. :) Håper du har en bra dag i dag, både med vondtene og humøret :) Hundene kan forhåpentligvis hjelpe deg med sistnevnte? ;)

  annebe

  02.05.2017 kl.10:19

  Som deg syntes jeg at det er veldig hyggelig med kommentarer.. og jeg liker å kommentere hos andre, bare synd nakken ikke liker så mye skriving på pc...så det blir ofte kortfattet..

  Jeg får heldigvis ikke stygge kommentarer...men noen slike kopierte..før lot jeg dem stå..nå har jeg begynt å slette dem.. Fin og konstruktiv den kommentaren til han Daniel ja :)) Ha en fin dag videre :))

  Kristin

  02.05.2017 kl.12:21

  annebe: Ja, samme her. Men slik situasjonen er nå, har det blitt mye mindre kommentering på meg også enn det har vært før. Hender jeg leser mens jeg ammer innimellom, og da er det ikke så enkelt å kommentere samtidig. Bank i bordet ift stygge kommentarer her også. Kopierte er ikke så moro nei. Greit å slette dem, mulig jeg skal begynne med det samme. Ja, jeg digger konstruktive tilbakemeldinger - og dette var et veldig godt eksempel på hvordan det kan gjøres. Det samme til deg - solen er vel på vift hos deg også, regner jeg med? Her er det helt fantastisk i dag.

  frodith

  02.05.2017 kl.11:24

  Jeg sletter kommentarer som f eks inneholder et helt innlegg. Det er en blogger som kopierer hele sitt eget innlegg og limer i kommentarfeltet til andre. Og det er helt psyko innhold også. Sånt gidder jeg ikke "reklamere" for på bloggen min.. Ellers tillater jeg sånne "ha en fin dag" osv. For noen ganger er det det man vil si :-)

  Kristin

  02.05.2017 kl.12:24

  frodith: Ja, det er noen slike kopierere ute og går også. De slipper jeg aldri igjennom - det blir bare helt feil. Ja, jeg sletter heller ikke "ha en fin dag", men synes det er litt komisk når folk ikke husker at de har ønsket meg intet annet enn en god dag tre ganger samme dagen. ;)

  Victoria Larsen

  02.05.2017 kl.12:11

  Har ikke vært borti dette heldigvis, men så irriterende.. Jeg ønsker deg en fin tirsdag :-)

  Kristin

  02.05.2017 kl.12:34

  Victoria Larsen: Jeg er ikke helt sikker på om jeg følger deg her nå. Hva mener du egentlig? Både det første og siste av disse punktene er jo udelt positive hendelser for min del. Men mulig det oppfattes irriterende for deg? For min del vil konstruktiv kritikk og ekte involvering i kommentarfelt alltid være positivt, men jeg respekterer selvfølgelig om du mener det er irriterende. Men jeg skjønner ikke helt hvorfor? Kjempefin tirsdag til deg også. :)

  Daniel Olsen

  02.05.2017 kl.12:35

  Hei dette var et interessant innlegg :) Når det gjelder mine personlig opplevelser med kommentarer så langt: så har ikke trollene vært på besøk, jeg håper de ikke kommer, men stikker man seg nok ut så kjenner de som oftest duften av en.

  Jeg har derimot opplevd noen som spammet min kommentarboks, en novelle uten sidestykke og total feilplassering av punktum og komma. novellen handlet forøvrig om noen sjefer i en unevnt bedrift som oppførte seg som en vesentlig del i fordøyleleses systemet og var litt vel higen på makt. Jeg valgte og slette spammen, da jeg søkte opp ip-adressen havnet jeg i Nederland og kommentaren var på norsk så da tenkte jeg mitt.

  Kristin

  02.05.2017 kl.14:21

  Daniel Olsen: Så bra du likte det. La oss nå inderlig håpe trollene ikke finner deg :) Isåfall er det bare å ignorere dem, så forsvinner de muligens av seg selv.

  Hehe, ja, det er nok samme poster som frodith lenger opp her har vært utsatt for. Det er ikke så mange andre måter å gjøre enn å slette det unna. :)

  Doc og Dask

  02.05.2017 kl.20:17

  Eller så får man de kommentarene som overhode ikke har noe med innlegget å gjøre :-p Der personen skriver noe totalt uvesentlig, sikkert bare for å gjøre seg interessant eller noe sånt... Det har eg fått en del av :-p

  Kristin

  03.05.2017 kl.22:19

  Doc og Dask: Ja, de er det også mange av, dessverre. Litt vanskelig å skjønne motivasjonen for det innimellom. Håper kvelden steller fint med deg ;)

  Minrefleksjon

  03.05.2017 kl.15:40

  Oi, nå så jeg at du også har skrevet om kommentarerer. Følte nå at jeg hadde "hermet" litt, men jeg så det ikke før nå :-) Bra skrevet!! Jeg har fått både nr 2 og nr 3 av kommentartyper.

  Jeg synes kommentarfeltspam er litt irriterende, selv om det er hyggelig med kommentarer, men kommentarfeltlek er bare gøy :D

  Kristin

  03.05.2017 kl.22:18

  Minrefleksjon: Nei, dette er bare et tilfelle av great minds think alike :) kommentarer er noe "alle" skriver om fra tid til annen. Ja, spam kan være veldig irriterende, spesielt på innlegg man er veldig fornøyd med. Og lek? Helt awesome. Håper du har en herlig kveld :)

  Skriv en ny kommentar