hits

Kristin.blogg.no

Opplever du også idiotdager?

 • Publisert: 30.04.2017, 13:06
 • Kategori: Blogg
 • Jeg tror de fleste har besøkt dem, dagene da man føler seg som en komplett idiot. Kanskje står du og spinner på startstreken, og kommer ikke i gang for alt i verden? Eller kommer i gang, men bråstanser i en vegg av motløshet? Alt du skal gjøre, føles som et ork, og du evner ikke å sette det du ønsker i sving. Kanskje har du også en slik dag innimellom?

  Det er på slike idiotdager jeg får mest bruk for teknikkene jeg lærer bort i den kreative treningsleiren. Det er når det butter imot at jeg trenger et system å bruke for å få ting til å skje. Ellers blir jeg fort sittende og bruke mye tid uten å få noe resultat. Og det har jeg, helt ærlig, slett ikke tid til. Hvis du aldri har behov for å være kreativ utenom de gangene det kommer av seg selv, har du kanskje ikke bruk for disse teknikkene i det hele tatt. Men de aller fleste vil ha behov for litt hjelp en eller annen gang.

  De gangene det er lettest å være kreativ, er de gangene det kommer naturlig. Når det nesten triller gode ideer og påfunn ut, og en nærmest drukner i unike ideer. Slik er det dessverre ikke for de fleste. Og det er ikke dermed sagt at du klarer å trekke en slik flytdag opp av hatten akkurat den dagen du skal på brainstorming på jobben, skal planlegge utdrikningslaget til venninnen din eller skrive en oppgave på videreutdanningen. Det er ikke sikkert de ytre forutsetningen hjelper til heller. Av og til vil støy og forstyrrelser kunne påvirke resultatet.

  I dag har jeg en idiotdag. Det er alt for mye som skjer rundt meg til at jeg får kommet i noen flytsone. 

  Så da tenkte jeg rett og slett å spørre deg om du noen gang opplever slike dager? Hvordan er det for deg?

  Genius nerd electronic engineer tech man thinking
  Licensed from: lunamarina / yayimages.com

  #idiotdager #kreativitet #kreativ 

 • Publisert: 30.04.2017, 13:06
 • Kategori: Blogg
 • 12 kommentarer
 • 12 kommentarer

  A February Girl

  30.04.2017 kl.14:00

  Slike idiotdager er fæle! De har en tendens til å rote til alt. Min beste utvei er bare å la være det jeg skal, eller om det ikke er en mulighet, trosser jeg idiotdagen, for jeg skal få det til. Sta sa du? Nei da :-p Håper søndagen blir/er fin, selv om den er en skikkelig idiot i dag <3

  Kristin

  01.05.2017 kl.20:05

  A February Girl: Ja, og de kommer ofte når det ikke passer? Det er i alle fall sånn hos meg, hos deg også? Hjelper nok på å være sta ja, har masse av den egenskapen her i huset også ;) ;)

  Victoria

  30.04.2017 kl.14:32

  Jeg ønsker deg en fin søndag :)

  Kristin

  01.05.2017 kl.20:05

  Victoria: Takk, håper du har hatt en fin 1.mai?

  Frode

  30.04.2017 kl.14:38

  Jadda..

  Har hatt ein sånn dag idag.. Definitivt.. Fant absolutt ingenting fornuftigt å gjør, ikkje eit lite fnugg av motivasjon, evne eller ønske om å gjør nåke som helst nyttig...

  Men det gjør jo ingenting...

  Når man har ei Kåna som ikkje trengte ett halvt nano-sekund på å sysselsetta meg eingang.. Så nå e 2 terrasser vaska for grønska, klargjort te beising og eg e faktisk ganske så fornøyd med meg sjøl..

  Ellår så Kånå sa.. Og ikkje minst norsk læraren min i barndommen..

  " Du kan hvis du vil, Frode" ...

  = D

  Kristin

  01.05.2017 kl.20:09

  Frode: Ah, du har proutgaven av Kånå du? Nanosekundutgaven har jeg bestandig tenkt at jeg skal oppgradere til, men jeg har liksom flust av kommandering innabords allerede, også koster det jo litt, tidsmessig. Kanskje det kan bli litt too much? Hvordan er det med service på slike oppgraderinger?

  Nå også som grønskesjef - du innehar så mange talenter at denne litteraturfestivalen må booke større lokale - here comes a ghetto superstar. Evt storby superstar, Haugalandet precious.

  Men du må for all del huske at det er ikke bare å slenge sammen noen blogginnlegg for å skrive en bok altså. *hersketeknikknising og himlingmedøynene*

  Håper du har naila 1.mai ;)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  30.04.2017 kl.19:27

  Ja sånne dager kommer rekende på en fjøl her i huset....hihihih...Ny dag i morgen! ha en god kveld!

  Kristin

  01.05.2017 kl.20:10

  dvergpinschere i mitt hjerte: Godt å høre at de ikke bare er innom her i huset. Ja, det var godt med en ny dag - og for et finfint vær vi fikk også! Har det vært like fint hos deg som her, er det ingen sjanse for dråpebilder fra dagen i alle fall. :) Håper du får en kjempefin mai-kveld. Helt rart at det allerede er mai, men tiden flyr.

  frodith

  30.04.2017 kl.19:35

  Å jada, har absolutt noen sånne dager også..Men da gjør jeg minst mulig og venter på bedre tider :-D For det går ikke lenge av gangen før jeg er i gang igjen :-) Klemmer <3

  Kristin

  01.05.2017 kl.20:11

  frodith: Greit å kunne legge seg i skjul enkelte dager ja, helt enig i det. :) En stopper ikke lokomotiver med småtteri nei, vil jeg tro :) Klem :)

  Frode

  02.05.2017 kl.00:12

  Hehe..

  Service e jo ein ting man må tenka på, for all del.. Men, generelt sett e de sjølgåande på det området, eg vil sei det dagliga vedlikeholdet/sjekklistå e meir sofistikert, enn å tenka på servicen.. Det e jo fleire sjekkpunkter på ei "Nanosekund Kåna", enn eg har på lastebilen..

  Altså...

  Man må alltid sjekka lynne før man gir ett svar, og det finnes som regel 15 svar på samma spørsmålet.. Så igjen kan gi det ti dobla av utfall.. Så må man for all del ikkje glemma diksjon.. Svara man det samma som igår som ga ett greit resultat, men nå på ein litt aen måte.. Kan fort Ragnarok vær laus, og Bodå e ett faktum..

  Ein av dei mest vanskeligaste oppgavene egentlig, uansett Kånetype..

  Bare der kan man allerede gå seg så inn i granskauen vill på få Nanosekund, at resten av den dagliga sjekklistå blir irrelevant..

  Så har man temperement, humør, energinivå, helsetilstand.. Huff.. Listå e så lang at eg har nesten ikkje ork å nevna alt.. Som regel går det rett i dass, før man komme te punkt 3..

  Moralen må vel forsåvidt vær "Forvent det versta, men håp på det besta." .. ;-D

  Trur ikkje man blir klokare av den oppsummeringen, om det nå kan kallast det.. Eg glemte litt ut i midten der, ka eg egentlig svara på.. =D =D

  Og så hadde man detta bokgreiene igjen ja.. Hjølpe meg, det har ikkje vært måte på kor mange så lurte på kim hu der va.. Men eg visste det jo ikkje før programmet, sjøl eingang.. Hadde aldri høyrt om hu som forfatter, og e lese nå ein del bøker..

  Men, hu hadde heilt klart høyrt om seg sjøl.. Så eg slapp jo egentlig å lura så lenge.. Ca 4 minutt ut i programmet, så visste eg forsåvidt nok om hu.. Og satt forsåvidt med munnen full, både då og ittepå.. Men eg klarte forsåvidt å holda kjeft..

  Sånne folk har ein egen evne te å fremstå usympatiske heilt av seg sjøl, så nåke dytt øve grenså fra meg, va heilt unødvendig.. =D

  Superstar, ghettostar.. Hjølpe meg.. E det bare eg så klara å holda beinå på bakken, og nersnakka meg sjøl.. =D =D Eller e gjerna det feil fremgangsmåte, burde eg omfavna det og utnytta alt så blir skrevet og sagt.. Sko eg tatt Haugesunds Avis overskrift meir seriøst kanskje, den så sa - "Gjør suksess med Pappablogg" ..

  Eg vett ikkje.. Ikkje har eg vært så steikje langt oppe på den der topplistå.. Ikkje e eg i søkelyset te store sammarbeidsaktører som Nettavisen, Side 2 eller United Bloggers,.. Eller ka de hette..

  Eg trur eg holde meg te helt ok familie/pappablogger.. Holde i massevis for meg.. =D =D ..

  Men... Tjera vena meg.. Nå blei det jo nesten ei novella, bare ut av detta.. Burde vel nesten vært ett eget innlegg.. ;-D

  Kristin

  02.05.2017 kl.00:36

  Frode: Hmm, jeg bør med andre ord holde meg til den versjonen jeg har. Men det blir sikkert som på gamlepcen - at det ubrukelige windows 10 sniker seg nærmere og nærmere innstallasjon for hver eneste dag. Er det noen alarmerende tegn en bør være obs på? Og denne talestyringen via diksjon, kan man sette ut den på anbud til for eksempel Siri? Vil det bedre den daglige sjekkpunktgjennomføringen, å elliminere feilkilder i kildekode og diksjon?

  Det er innmari godt gjort å klare å elliminere enhver tvil om sin usympatiske tilstedeværelse på så kort tid. Det er sikkert et resultat av den grundige og gode researchen? Men neste gang får du pirke bortpå i alle fall. Det er ikke så fint å dytte, men å pirke bittelitt må vel være innafor?

  En er som regel aller best på å snakke ned seg selv. Eller tie seg selv i hjel. Hvis du begynner å snakke litt høyt for deg selv om deg selv på badet om morgenen, skal du se at du får hørt om deg selv du også. Kan kanskje aktivere en slags bonuslevel i nanosekundkånå, spesielt om du snakker litt høyt og skal avgårde grytidlig. Men bonusleveler har det med å være både interessante og særs vanskelige, så der har du noen timer underholdning, helt gratis.

  Hehe, tror du må sikte høyere enn ok, Frode. Ellers kommer jeg og drar deg opp fra neddi der du har plassert deg selv. Det er greit nok at du ikke digger deg, men det gjør jeg. Spesielt kommentarfeltnoveller - det er ikke så mange som er like god på dem som du ;)

  Skriv en ny kommentar