hits

Kristin.blogg.no

Hva er lyden av ingenting for en småbarnsmamma?

 • Publisert: 28.04.2017, 09:11
 • Kategori: Humor
 • Hva er egentlig lyden av ingenting? Det får du svar på i dagens avsløring av podcastkonkurransen min. Podcastvertinnnen noterer at det er lurt å lage en konsekvent og lik avgrensningslyd til neste gang, da forslagene som kom inn, var så godt som spot on på avgrensningslyden til konkurransen. Og det er kanskje ikke så rart. En podcastvertinne vil finslipe pratingen rundt til et evt senere forsøk, og finner en annen avgrensningslyd.

  Avgrensningslyden var nemlig en trexylofon, hvis oransje lydpinne er fjernet. Hvis du var inne på akkurat denne løsningen, da er du rett og slett enorm. Helt rå. Treklosser som slås mot hverandre og bankebrett er 10 stjerner. Gratulerer til danols, pandacat og søtmonsen - dere er virkelig 10 stjerners lesere! Digger også alle dere som har tatt av tiden deres for å høre podcasten og gi meg tilbakemeldinger. Fantastisk og tusen takk!

   

  Lyden av ingenting

  Den avgrensede lyden mellom xylofonbankingen var nemlig lyden av absolutt ingenting. Lyden av stillhet.

  Deilig? For en småbarnsmor kan det være lyden av det aller meste. Det er på ingen måte en avslappende og beroligende lyd, den representerer igrunn, på alle måter, trøbbel. Og ikke møysommelig varslet trøbbel i gata "here comes Johnny", mer den skremmende mannen som har gjemt seg i baksetet og overfaller deg uten at du har noen anelse.

  girl in headphones asks keep quiet on a white background isolate
  Licensed from: Labunskiy K. / yayimages.com


  Lyden av ingenting er lyden av barnehjerner som vrir seg i spenning før neste hyss, lyden av hender som strekkes lydløst mot et forbudt mål. Ingenting er lyden av stille overtalelse, av dumdristighet på kjøkkenbenken, av hender nedi margarinpakken og oppdagelsesferd i søppelbøtta. Eller et gourmetmåltid av hybelkaniner og gamle rosiner.

  Ingenting er tegnspråk på rampestreker, lirking av porselen, gartnervirksomhet i blomsterpotter og tømming av saft på gulvet. Ingenting er lydløs hopping i sofaen, en gjemmerunde av mobil, pengebok eller bilnøkler, yttertøy som snikes på for en hemmelig uflukt eller nedriving av rene klær fra tørkestativet.

  Ingenting er rett og slett ingenting lenger. Lyden av ingenting er ødelagt. Ingenting pleide å være en god venn av meg. Nå er vi i beste fall skulende, mistenksomme fremmede. Jeg skuler mest, og burde sikkert sagt unnskyld. Men så var det noe med denne stoltheten da vettu.

  Hvis du ikke har hørt lydene som sammen med ingenting utgjør store deler av min hverdag som småbarnsmamma, skal jeg reklamere skamløst for podcasten min en gang til. 

  Hva synes du om lyden av ingenting? Er dere venner?

   

  I går sendte jeg forresten ut mine første nyhetsbrev, til noen helt rå lesere. Helt vannvittig kult! Håper dere ble glad for post. Vil du være med i min indre sirkel, finner du påmeldingsskjema rett til høyre, i sidemargen. De beste setene går først, selvfølgelig.

  #lyd #stillhet #konkurranse #podcast 

 • Publisert: 28.04.2017, 09:11
 • Kategori: Humor
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  Den lille Pandaen c:

  28.04.2017 kl.11:06

  Så morro c:

  Kristin

  29.04.2017 kl.21:40

  Den lille Pandaen c:: Herlig, 10-stjernern ;)

  Daniel Olsen

  28.04.2017 kl.11:52

  Hello Darkness my old friend... i've comed to talk with you again...

  joda eg elsker Sound of silence :)

  Kristin

  29.04.2017 kl.21:40

  Daniel Olsen: Ja S&G kunne sakene sine de ;) ;)

  Søtmonsen :))

  28.04.2017 kl.18:10

  Hehe, herlig! :D

  Ja, lyden av stillhet for meg er nok når jeg er på hytta, å høre bare vinden suse, bølgene slå mot berget og bare nyte roen ^^

  Kristin

  29.04.2017 kl.21:38

  Søtmonsen ): Ah, det hørtes helt prima ut. Og når det i tillegg er trønderluft? Magisk :)

  Victoria Larsen

  28.04.2017 kl.23:25

  Jeg ønsker deg en fin fredagskveld :-)

  Kristin

  29.04.2017 kl.21:37

  Victoria Larsen: Tusen takk :) Den ble veldig bra - håper du har det samme i kveld :)

  EtVennligPuff

  29.04.2017 kl.15:14

  Søren også da, at jeg ikke gjettet "ingenting". Jeg skjønte meget godt at lyden av de klossene (eller en trexylofonen... Aner ikke hva det er faktisk..?) var avgrensningslyden! Men så følte jeg meg litt dum, og turte ikke gjette det, det kunne liksom ikke være.. Men så var det det! ;-)

  Og siden du er småbarnsmor, skjønner jeg virkelig hva du mener her altså. Har en liten hund som kan ha noe samme "tendens"..! :-p

  <3 Håper du nyter helgen!?

  Kristin

  29.04.2017 kl.21:36

  EtVennligPuff: Følge magefølelsen puff ;) Hehe, ja hunder har vel litt samme greia ja :) :) ÅJA, du har funnet på det nå ja..... Helgen "nytes" så godt det lar seg gjøre :) Kan fortelle deg mer om det et annet sted ;)

  Skriv en ny kommentar