hits

Kristin.blogg.no

Historien bak en podcast

 • Publisert: 26.04.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • Tidligere i dag, gikk jeg live med min aller første podcast, og nå tenkte jeg å gi deg litt bakgrunnshistorie. Hvordan gikk det egentlig til at det ble en podcast?

  Jeg er innmari glad i å prate. Helst med folk da, men til folk kunne vel også fungere? Sånn sett skulle podcast være innafor. Det var bare et lite problem. Mikrofonen på laptopen hadde sett bedre dager, og utstyret var derfor begrenset til mannen i husets diktafon. Nuvel - jeg er av typen som finner ut at jeg skal gjøre noe, og så gjør jeg det. Enkelt og greit.

  Composite image of nerd with tape recorder
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Heldigvis var det ikke så mange som så meg, der jeg satt inne på lekemattene til ungene. Snakket halvhøyt til meg selv med gåvogner og leker dandert rundt, og en forskrekket diktafonmikrofon dinglende i t-skjortehalsen. Jepp, det er nok de bevegelsesartefaktene som holdt på å skremme livet av deg underveis i podcasten. Bø, liksom.

  I leikegrinda er tid en sånn ressurs det ikke er flust av, så dette måtte bli en hurtigpodcast. Fort inn og fort ut, som et hvilket som helst agentoppdrag. Hele greia ble derfor tatt opp i en eneste smørje, og deretter matet inn i en meget overrasket laptop.

  young attractive woman holding a laptop
  Licensed from: adam121 / yayimages.com


  Etterarbeidet

  På laptopen fikk jeg stiftet nybekjentskap med Audacity, det var lenge siden sist. Pleide å lage musikkquiz med  Audacity tidligere, der jeg flettet sanger og snutter slik at folk skulle kjenne dem igjen. Jeg var ganske flink til akkurat det, men kjente at det ble noe helt annet å jobbe med tale. Litt mer gjennomsiktig, kan du trygt si. Jeg fikk likevel klippet vekk de fleste av de skremmende smellene, men noen var rett og slett plassert midt i essensiell tale. 

  Sånn rent teknisk fungerte utstyret som forventet. Hvor bra kan det bli med en diktafon liksom? Noen brå bevegelsesartefakter, og litt plagsom bakgrunnstøy. Småfeil her og der, og språklige snubletråder. Det er ganske uvant å snakke høyt for seg selv, så noe fomling og ehmmmm-ing, det må en nesten regne med.

  Men at det var ganske så gøy? Liten tvil om det. 

  Prøv!

  Podcast er en morsom greie du helt klart bør teste ut - med tanke på at jeg med min diktafonkvalitet stort sett har fått bare reell konstruktiv kritikk og skryt - hva venter du på egentlig? Du trenger ikke all verdens proft utstyr, bare du har noe du har lyst til å fortelle eller snakke om, er det det viktigste. Du fikser dette så lett som bare det - gleder meg til å høre på deg! 

  Har du lyst på mer #bestpaalyd, nå med laptopopptak og garantert ingen skumle smell? 

  Har du noen ønsker, kom gjerne med dem, jeg er åpen for å prate tullball om det aller meste.

  #podcast #bestpaalyd

 • Publisert: 26.04.2017, 21:47
 • Kategori: Blogg
 • 8 kommentarer
 • 8 kommentarer

  stavangerinmyheart

  26.04.2017 kl.22:02

  Herlig:))

  Kristin

  27.04.2017 kl.19:37

  stavangerinmyheart: :)

  Victoria Larsen

  26.04.2017 kl.22:23

  Så herlig! :)

  Kristin

  27.04.2017 kl.19:37

  Victoria Larsen: :)

  EtVennligPuff

  27.04.2017 kl.17:41

  Jeg DIGGER podcast din, og jeg vil ha mere, mere!! ;-)

  Jeg aaaner ikke hvordan jeg skal lage en podcast.. Og hvis du har lyst til å fortelle mer om hvordan man gjør det, sier jeg "ja takk" til dèt også. ;-)

  Selv hørte jeg ingen "feil" i lydopptaket ditt, men nå har sikkert ikke jeg peiling heller. :-p Men til å være første gang, synes jeg FÅ mennesker skal sette fingeren på så alt for mye! Ingen et utlært og kan ALT de prøver, perfekt, første gang!! Så det så.

  Kristin

  27.04.2017 kl.19:40

  EtVennligPuff: Fine du :) :) Hehe, skal fortelle deg hvordan jeg gjør det i alle fall. Er nok ikke noe fasitsvar å hente på akkurat det, kan vel gjøres på utrolig mange vis. Hehe, du skvatt ikke av de plutselige smellene heller? ;)

  Daniel Olsen

  27.04.2017 kl.21:01

  Jeg har faktisk tenkt å prøve meg på en Podcast, jeg er i gang med bearbeide første episode allerede, gleder meg til jeg er ferdig og kan publisere den.

  Jeg vil med glede høre en ny episode av #Bestpålyd!

  Jeg har noen spørsmål til meg du kan svare på med varierende nivå av alvorlighet :)

  1. Hvilke serier er dine favoritter?

  2. hva skjer hvis du krysser en treningsykkel med en elefant?

  4. kunne du tenke deg og samarbeide med en podcast en gang? (vet ikke når)

  5. la du merke til at jeg hoppet over et tall nå?

  6. sjekket du nettopp at jeg hadde hoppet over et tall nå?

  God kveld videre :D

  Kristin

  29.04.2017 kl.21:41

  Daniel Olsen: Ble like godt en podcast av disse svarene ;)

  Skriv en ny kommentar