hits

Kristin.blogg.no

Du skal ikke skade andre? For noe sprøyt!

 • Publisert: 25.04.2017, 10:59
 • Kategori: Meninger
 • For de flest av oss er det like naturlig å ta på bilbelte som å sette seg inn i bilen. I helgen tok jeg buss i noen timer, og var plassert rett ved siden av reklame for belte i buss. Og det er her jeg ble både irritert og oppgitt! For noe sprøyt!

  "Hvis det er belte i bussen - bruk det. Ikke for å slippe bot, men for å slippe å skade andre".

  "Uten belte vil du treffe medpassasjerer med vekten til en elefant."

  Dette er punsjlinene til Statens Veivesen. Illustrert med en elefant hentet direkte fra filmsettet til Ole Brumm og Heffalompen. Før Heffalompen har vært i sminkestolen og blitt lilla.

  elefants for tourist rides in Ajutthaja
  Passasjerer venter på bussen.  Licensed from: Jorg Hackemann / yayimages.com

  Jeg skjønner at man prøver å pirke bort i passasjerenes empati for sine medpassasjerer, men du store mi tid! Selv dypt religiøse svikter graverende grovt på nestekjærlighet, hva da med den gemene hop, som i teorien har bare seg selv å svare til og for? 

  Les også: hva jeg mener om å redigere frem drømmedama.

  Citius, altius, fortius!

  Raskere, høyere, sterkere! Hvis du er et kronestykke, er personbilen en fyrstikkeske. Bussen vil være en skoeske. Legg seg selv oppi transportmiddelet, lukk igjen og rist som en tulling. Et større transportmiddel vil utløse både raskere, høyere og sterkere effekt på deg, enn et mindre transportmiddel.

  Markerer du hvor du legger kronestykket og rister heftig på en fyrstikkeske, vil bevegelsene være begrenset til volumet inni, og det er ikke sikkert du havner så langt unna utgangspunktet hvis du åpner fyrstikkeesken etter ristingen. Gjør du det samme med skoesken - vel - citius, altius, fortius - og vips er du kjempelangt unna.

  Har også laget en leseroppgave til deg: En ulykke med et stort kjøretøy har potensiale til å bli ............. enn en med et lite kjøretøy.

  Selv jeg som har den generelle fysikkunnskapen min fra O-fag og naturfag uten fordypning, har fått meg med sammenhengen mellom masse, fart og bevegelseslengde: Jo større en av delene blir, jo større er skadeomfanget. 

  elephant for tourist ride
  Gunvor prøvde å snike i busskøen. Licensed from: Jorg Hackemann / yayimages.com

  Av med silkehanskene!

  Bruk gjerne bilbelte i buss for andres sikkerhet, for å slippe bot eller fordi moren din har glemt å vanne blomstene. Bruk det også fordi du vil være en ressursperson hvis ulykken først er ute, ikke vil bli skadd og ikke har lyst til å dø . Men den viktigste grunnen er først og fremst at du er HELT IDIOT hvis du lar være!

   

  Hva tenker du? Bruker du belte i buss først og fremst for å trygge alle andre?

   

  Følg meg gjerne på facebook for flere meninger og kreative krumspring. Mener du alvor av å bli mer kreativ, kan jeg også anbefale ukentlige, kreative treningsøkter her på bloggen.

  #buss #belte #kampanje #idiot #elefant #statensveivesen 

 • Publisert: 25.04.2017, 10:59
 • Kategori: Meninger
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  EtVennligPuff

  25.04.2017 kl.12:06

  For det første, herlig at du har fått ordnet med design til mobilen også, så flink du er! ;-) Flott ble det!

  Og for det andre (oj, nå kom jeg plutselig til å tenke på hun kapteinen i Kalle Klov..! :-p ) ble jeg skikkelig inspirert av mandagens kreative innlegg. Fikk SÅ lyst til å skrive om verb på en morsom og rar måte!

  Svarer plutselig på alle de siste innleggene dine her, ja ja! ;-)

  Og når det gjelder setebelte(!).. Jepp! Det tar jeg faktisk helt automatisk på meg, uansett hvilket fartøy det er i! Helt uten å tenke også.

  Håper dagen er fin!? <3

  Kristin

  25.04.2017 kl.14:25

  EtVennligPuff: Fornøyd med det ja :) Åh, gleder meg til å lese om verbene! :) Godt å høre at du er en luring, tenkte det nok, skjønner du :) Dagen er fin ja, håper bare vind og sol smelter unna den lille snøen som er kommet nå, så blir det stas. :)

  Elevele

  25.04.2017 kl.17:08

  Vel, på den tiden jeg tok buss, noe som sikkert er over 10 år siden nå, uten å tulle, så fantes det ikke belte på buss, med mindre det var et sete foran ved sjåføren- der har de alltid belte, men der sitter ikke jeg.

  Jeg har tatt buss da, når jeg har vært på tur med jobb, og noen ganger har bussen hatt belter, andre ganger ikke. Jeg bruker belte når det er belte- jeg klarer ikke en gang å kjøre 5 meter i bil uten å ta på belte, det føles såååå feil :)

  Så, jeg gjør det i grunn for min egen del, det skal jeg innrømme :) Men man kan jo gi seg et ekstra klapp på skulderen for å tenke på andre også, tydeligvis :P he he

  Kristin

  25.04.2017 kl.22:49

  Elevele: Ja, vi tok jo også skolebuss på årsvis uten så mye som et belte i sikte. Heldigvis har det blitt bedre!

  Er likedan som deg angående bilkjøring og belte. Føler meg nesten naken uten, enda så rart det høres ut.

  Ja, selvfølgelig er det en bieffekt at det er en fordel for alle andre... ;) Men helt ærlig, hvorfor ikke bare markedsføre det på spadevis. Bruk belte hvis du er smart da, eller? ;)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  25.04.2017 kl.19:28

  Jeg bruker alltid beltet om det er der..og i bilen føler jeg noe mangler om jeg ikke tar det på..tenk før..når det ikke var...nei..det sier seg selv mener jeg..at det redder liv! og ja..selvfølgelig så redder du medpassasjerer, men jeg tenker nok mest på meg selv altså...at jeg ikke skal rulle rundt og opp i taket på en buss..hihihi.. ha en god kveld!

  Kristin

  25.04.2017 kl.22:49

  dvergpinschere i mitt hjerte: Så godt å høre :) Ja, bilkjøring uten belte funker ikke. Håper du også har hatt en bra kveld :)

  Helge

  25.04.2017 kl.20:22

  Når jeg tar buss over flere timer bruker jeg alltid belte. Først og fremst på grunn at man kan få bot hvis man ikke bruker det. Så er det for min egen sikkerhet. Dessuten er det en fin vane.

  Kristin

  25.04.2017 kl.22:50

  Helge: Så godt å høre, Helge! Enig i at det er en fin og viktig vane.Håper du har en veldig fin kveld :)

  Anne-Helene

  25.04.2017 kl.22:58

  Absolutt enig med deg!

  Synes forøvrig at bussjåføren skulle nekte å kjøre dersom ikke alle brukte belte.

  Kristin

  25.04.2017 kl.23:04

  Anne: Så godt å høre! :) Ja, det hadde kanskje ikke vært en dum løsning? Håper du har en aldeles herlig kveld :)

  Skriv en ny kommentar