hits

Kristin.blogg.no

Hvordan skille seg ut bildemessig?

 • Publisert: 21.04.2017, 09:49
 • Kategori: Bloggtips
 • Som jeg nevnte i bloggposten om mine bilder som ikke kommer på bloggen, er jeg litt opptatt med dette å være unik. I dag skal jeg vise den vanligste måten produkter og ting blir presentert på på blogg.no, og noen tips til hva du kan gjøre for å være bare bittelitt mer unik.

  Du kan rett og slett trene øyet litt. Og med dette mener jeg ikke å være rarere, galere eller merkeligere enn alle andre, men å se muligheter som skiller en litt ut fra mengden. Du trenger ikke gå mot strømmen for å få det til heller, selv om jeg valgte den løsningen i det nevnte innlegget. 

  Det vanligste akkurat nå

  Bildet under representerer et gjennomsnittlig produktbilde fra blogg.no. Bildet er hentet fra bildetjenesten YAY-images, en tjeneste som alle bloggere på blogg.no kan hente gratis bilder til bruk i sine blogginnlegg fra.

  Set of the make-up
  Licensed from: RuslanOmega / yayimages.com


  Det er ingenting i veien for å kopiere det som funker for andre, og det er mange måter å gjøre det på. Stavangerinmyheart har gitt meg bruksrett til bildet under, og der ser du et eksempel på hvordan en kan gjøre det, dersom en ønsker en hvit bakgrunn på bildet sitt.
   

  For det er jo slik at vi ofte bruker det vi har når vi skal fotografere noe. Vi leter etter en bakgrunn i det som er tilgjengelig. Og det er fantastisk. Her er det kanskje brukt en duk eller et håndkle(?) for å få en hvit bakgrunn.

  Funfact: Visste du forresten at Stavangerinmyheart skriver utrolig kule innlegg du kan lære mye av? For eksempel om hvorfor påsken er plassert på forskjellig dato fra år til år, og spennende innlegg om verdensrommet? I tillegg er det både hverdagsoppdateringer, meninger og mye annet som passer de aller fleste. Men favorittene til denne læromanen? Du gjetter det nok; faktainnleggene.

   

  Bakgrunnen man har tilgjengelig

  Noen andre fantastiske eksempler på å bruke bakgrunn man har tilgjengelig, fikk jeg tilsendt av en venninne som er magiker med strikkepinnene. Bakgrunnen på disse bildene vil jeg tippe er et kjøkkenbord eller spisebord, eller rett og slett gulvet. (Sorry, har bare besøkt deg i huset ditt i ammetåke, så husker ikke).

  Bildene er fra en instagramkonto som heter @haldogardstrikk, og de har en herlig, varm og nærmest rustikk tone. Det kler fargetonene i det hun strikker utrolig godt.

  Vi er så heldige å ha noen plagg fra hennes mange prosjekter i hus - og de er ikke bare pene å se på, de er ultrabehagelige også. I vinter hadde vi for eksempel store problemer med å snakke oss bort fra å bruke sirlig laget, lilla pannebånd når været helt klart tilsa vinterlue med ørelapper. For dere som driver med strikking, vil jeg absolutt anbefale denne dama - hun driver også med litt egenkomponering av mønster. Og det imponerer ihvertfall en ikke-strikker som meg. 

  Første unik-tips

  De fleste av oss bruker faste, visuelle flater, eller tekstiler som hjelpemiddel når vi skal finne bakgrunn for våre produktbilder. Med dette mener jeg bord, gulv, duker, lammeskinn, pledd og lignende. Men du har sikkert noen flyttbare ting som også kunne gjort seg som bakgrunn?

  Jeg må bare gjenta, før du tenker i hodet ditt at jeg er en tulling: skal du være unik, hjelper det ingenting å tenke " greit nok det, men jeg tenker jeg gjør det som er vanlig jeg" eller "joda, men nå er det jo liksom marmor og hvitt som er populært da".

  Eksempler på flyttbare ting til bakgrunn:

  • Lokket på en kakeboks eller en annen fin eske?
  • Coveret til en LP-plate/en LP-plate, coveret på en bok, eller enda bedre: sidene i en bok?
  • En skjærefjøl, et dekkefat eller en tallerken?
  • Et speil, et smykkeskrin eller en kurv?
  • En legoplate, skinner fra leketog, stellematte eller babygym?
  • Et møbel, et klesplagg eller gardiner.

  Se på de tingene i interiøret ditt du er ordentlig glad i, gå gjerne fra rom til rom: Kunne noe av dette fungere som bakgrunn på en kollasj? Gå en runde og se om du finner noe du ikke har tenkt på. Kanskje også noe som virkelig representerer deg?

   

  Innleggstips?

  Sliter du med skrivesperre, kan du til og med lage et innlegg om det? "Dette er bakgrunnene jeg fant - i bilder?"

  Hvis du gjør det, må du for all del si fra til meg, sånn at jeg får skrytt litt uhemmet av deg inne på denne bloggen etterpå!

  Tusen takk til @haldogardstrikk og stavangerinmyheart for bruksrett til bildene. Det er ikke så vanskelig å få lov å bruke de bildene en trenger - det er visst bare å spørre pent. Sender tipsene som avtalt på mail i løpet av de nærmeste dagene.

   

  Anbefalt lesning for deg: Blogg.no er fullt av forglemmelige headere.

  #bilder #kollasj #tips #bilder #bildetips #bildebruk #bloggtips 

 • Publisert: 21.04.2017, 09:49
 • Kategori: Bloggtips
 • 10 kommentarer
 • 10 kommentarer

  Victoria Larsen

  21.04.2017 kl.12:44

  Kjempe flotte tips! Jeg ønsker deg en fin fredag :-)

  Evelin

  21.04.2017 kl.13:20

  fine tips :)

  Mia - Alt annet enn A4

  21.04.2017 kl.14:47

  Gode tips :) Liker å bruke stuebordet mitt, litt samme greia som de strikke-instagram bildene, bare mer rustikk. Kommer selvfølgelig an på HVA man tar bilde av da. Ellers har jeg ikke så stor leilighet, så begrenset hva man får til.

  Minrefleksjon

  21.04.2017 kl.16:33

  Takk for bra tips!!

  dvergpinschere i mitt hjerte

  21.04.2017 kl.16:38

  Flotte tips..og ja..bakgrunnen er viktig..ikke alltid lett å få fine, men kan man velge, så velg noe som ikke er så rotete sier jeg..vist du vil få frem det du viser best mulig..Men noen ganger kan det jo gi liv med farger og krimskrams..

  Doc og Dask

  21.04.2017 kl.16:52

  Tips tas vel i mot her! Takk :-D

  Elevele

  21.04.2017 kl.21:09

  Mange gode tips :D

  Kristin

  22.04.2017 kl.22:49

  Elevele: Takk :)

  stavangerinmyheart

  24.04.2017 kl.00:02

  Kjekt innlegg, og lærerikt:))) .... takk for omtalen, og ikke minst kjekt du liker bloggen min:)))

  Kristin

  24.04.2017 kl.14:47

  stavangerinmyheart: Tusen takk :) Bare hyggelig :)

  Skriv en ny kommentar