hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 4: bearbeid dine dårlige ideer - bli bedre.

 • Publisert: 17.04.2017, 09:39
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Har du noen gang tenkt på hvorfor dine dårlige ideer er dårlige? To av de aller viktigste er at de ikke møter sitt potensiale og at de er en helt annen plass enn de hører hjemme. Og begge disse kan du gjøre noe med!

  En viktig del av det å være kreativ, er faktisk å kunne ta vare på og bruke ideer på riktig måte. Dagens kreative trening er derfor en vinn-vinn situasjon. Du skal rett og slett trene deg på å se verdien av dine ideer ved å dele ideer.

  Hvordan gagner det meg å dele ideer?

  Hvis du velger å konservere dine dårlige ideer som en hermetikkboks som tikker mot datostemplinga, forblir de dårlige ideer. Men hvis du deler ideene som er dårlige for deg, med noen med andre forutsetninger og annen kunnskap, kan de dårlige ideene forandre seg til både genistreker og fantastiske ideer.

  Hvis du klarer å lære deg å prosessere de dårlige ideene dine, vil du bli langt bedre til å se mulighetene i dem. Både for deg selv og andre. 

  Du blir bedre på å bearbeide og bruke de gode ideene dine, ved å bli bedre til å ta vare på og gi nytt liv til de dårlige ideene dine.

  The idea!
  Licensed from: phakimata / yayimages.com


  Når er dette en god ide? Kan dette bli en god ide for meg senere?

  Hvis svaret på disse to spørsmålene går i samme klasse som "Aldri i livet", er det to ting du kan gjøre:

  •  konservere ideen i søppelavdelingen i hjernen din, dømt til evig fortapelse.
  • tenke: hvem kan bruke denne ideen?

  Denne uken vil jeg at du skal fokusere på det andre alternativet, for i det første er du sannsynligvis vel utlært. Det er nemlig slik de fleste av oss er vant til å gjøre.

  Sliter du med å finne ideer, kan kanskje denne tidligere øvelsen i min kreative treningsleir hjelpe deg.

  The idea!
  Licensed from: phakimata / yayimages.com


  Andres dårlige ideer kan bli din gullbillett!

  At jeg skriver den bloggen jeg gjør, betyr ikke at jeg ikke har en haug med ideer interiørbloggere, fashionistaer, matbloggere og kostholdsbloggere hadde elsket å jobbe med. Det er bare det at så lenge de ligger innmurt inni meg, konservert som hermetikk, forblir de elendige ideer. Fordi de ikke møter sitt potensiale. Fordi jeg ikke er en verdig sparringspartner for ideer i disse feltene.

  Med tanke på at alles hode er proppfullt av det de betrakter som dårlige ideer, sitter det noen der ute med dine gode ideer sperret inne i frontallappen. Kanskje er det på tide å bytte ideer og bruke potensialet vi sitter med? Slippe våre elendige ideer ut og se dem bli til noe brukbart?

  Hva med å sende videre en dårlig ide til noen andre? "Du, jeg har en ide jeg ikke får brukt, men kanskje du har lyst til å prøve den ut på bloggen din? Jeg ser at du skriver om ...., og der har jeg ikke så mye å komme med, men jeg har en ide jeg tror du kan bruke."

  Og hvem vet, kanskje får du kongen på haugen av ideer tilbake fra noen andre?

  Great idea
  Licensed from: phakimata / yayimages.com


  Dette funker - gi meg gjerne sjansen til å bevise det!

  Fordi jeg er så sikker på at dette virker, vil jeg gjerne bevise det for deg. Skriv noen ord i kommentarfeltet om hva du mangler ideer på, så skal jeg gi deg minst en av mine dårlige ideer, som kan bli noe flott i dine hender.

  Les gjerne litt mer om meg og bloggen min her, hvis du vil gi meg en skikkelig utfordring.

   

  Fortell meg gjerne hva du synes om dagens treningsøkt!

   

  Dette innlegget er en del av min kreative treningsleir, der du får en ny treningsøkt på kristin.blogg.no hver mandag.  #trening #kreativ #kreativtrening #kreativtreningsleir #kreativekristin #ide #ideer #kreativeideer #dele #deleideer #godide #kjempelurt #lurt #tips #blimerkreativ

 • Publisert: 17.04.2017, 09:39
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 16 kommentarer
 • 16 kommentarer

  nr73.blogg.no

  17.04.2017 kl.09:45

  Bra innlegg! Fin dag til deg:)

  Kristin

  17.04.2017 kl.11:56

  nr73.blogg.no: Tusen takk - det samme til deg! :)

  stavangerinmyheart

  17.04.2017 kl.10:13

  Bra og lurt innlegg. Men litt vanskelig å praktisere kanskje:) Eller kanskje ikke? Ønsker deg en flott dag.

  Kristin

  17.04.2017 kl.12:03

  stavangerinmyheart: Takk :) Det er overraskende lett, men det krever ofte en liten omstilling, som alt som er annerledes og fremmed. Når du har trent litt på det, gjør hjernen din det helt automatisk, både med gode og dårlige ideer.

  For eksempel vil en "dårlig ide" som ligger hos meg, være å skrive om mine bortgjemte favorittplasser flere burde vite om der jeg bor. Det kommer jeg ikke til å gjøre på bloggen min, pr dags dato. Da kan jeg enten sitte på denne ideen og la den råtne, eller tenke at det er en ide som kan blomstre hvis jeg sier at du kan ta den? Hva er stedene som ligger ditt hjerte nærmest? Stavangerinmyheart - hvorfor har byen fått plassen i hjertet ditt? For eksempel. Flott dag til deg også :)

  frodith

  17.04.2017 kl.14:41

  He-he, dette var en smart treningstime :-) Jeg har imidlertid ingen dårlige ideer å dele, etter som jeg kan komme på.. De ideene jeg får som er litt traurige i utgangspunktet, pleier jeg lage noe "rart" ut av på egen blogg.. Og ideer om andre, ufrodithske temaer, faller aldri inn i hodet på meg. Jeg kommer f eks ikke på en sånn halvdårlig ide om mat-blogging...som jeg kan gi videre, for jeg er jo så lite interessert i mat. Og de gangene jeg gjør noe i den gaten, f eks er med på challenge om mat eller liknende, så gjør jeg liksom de til å passe MEG, på min blogg, og temaet MAT er liksom da underordnet likevel. Men kommer jeg på noe som jeg "murer inne med", og som fortjener å få lufte seg et annet sted, så skal jeg si fra :-D

  Kristin

  18.04.2017 kl.11:51

  frodith: Så koselig at du syns det. Det er helt konge, da er du allerede mester på å bearbeide de og bruke de selv. :) Fantastisk! Du er nok godt over gjennomsnittet flink til det jeg prøver å lære bort, men det betyr mye at du tar deg tid til å legge igjen en så gjennomtenkt og bra kommentar. Du er bra! :) En ide fra hodet mitt til deg: Hadde vært morsomt å se hvor mange random turister du kunne overtalt til å ta bilder inni røret ditt, og hvordan du klarte å overtale dem. ;) (og da mener jeg ikke bloggsammensvorne turister ;) )

  annebe

  17.04.2017 kl.15:03

  Sant det !.. at det mange ikke ser på som en god ide kan vise seg å være det om noen andre ser ideen... Jeg skriver innlegg om de mest enkle ting... om det er gode ideer eller ikke tenker jeg ikke så mye over, bare tenker...hva har jeg lyst til å dele nå...og hva har jeg av bilder..hehe... Ha en super dag videre <3

  Kristin

  18.04.2017 kl.11:57

  annebe: Ja, og den lysten er ekstremt viktig. :) Et par ideer fra hodet mitt skal du uansett få: Hadde vært morsomt å lese om en typisk dag for deg på modelljobb, for det vet jeg virkelig ingenting om.(mulig det ligger godt gjemt i arkivet fra før, men jeg har ikke lest det) Og jeg sliter med å få tilbehør til å se fornuftig ut, mens på dine antrekksbilder ser det alltid helhetlig og flott ut. Hva er egentlig hemmeligheten? ;) Håper du får en kjempefin dag :)

  Victoria Larsen

  17.04.2017 kl.15:30

  Så bra innlegg :)

  Kristin

  18.04.2017 kl.11:58

  Victoria Larsen: Tusen takk, Victoria. Håper du har en solfylt og herlig dag :)

  Jeanett Michelle

  17.04.2017 kl.21:25

  Veldig fint innlegg :)

  Kristin

  18.04.2017 kl.11:58

  Jeanett Michelle: Takk :) Håper du har en bra oppstart etter påsken :)

  annebe

  18.04.2017 kl.15:05

  Det var fine forslag..ikke umulig jeg skriver noe om det en dag :)) Ha en fortsatt fin tirsdag :))

  Kristin

  18.04.2017 kl.22:25

  annebe: Så trivelig at du likte dem :) Fin tirsdag og en god natts søvn til deg også :)

  Nora Piscopo

  18.04.2017 kl.16:17

  Så fint innlegg! Ha en fin kveld :)

  Kristin

  18.04.2017 kl.22:26

  Nora Piscopo: Tusen takk - det samme til deg :)

  Skriv en ny kommentar