hits

Kristin.blogg.no

Svar på spørsmålsrunden

 • Publisert: 16.04.2017, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • Lurer du på hvordan det er å være tilbake igjen med blogging eller hva lærevillige meg har mest lyst til å lære seg? Dette er innlegget du har ventet på. I tillegg får du litt om Kristin i feriemodus og filmmodus, og svaret på om jeg tror livet består av mer enn det vi blir fortalt. Rett og slett en helaften for deg som er interessert i å bli kjent med meg. Og det er du jo, ikke sant?

  Vi starter med mammaglede sine spørsmål:

  Hvordan er det å være tilbake igjen med blogging?

  På en måte er det veldig rart, da en kjenner at en har vært lenge borte. På den annen side er det heller ikke mye som har forandret seg. Jeg liker fortsatt å skrive, og har nå laget en blogg der jeg har frihet til å skrive om det jeg liker aller best å skrive om. Så da må jeg vel bare innrømme at jeg storkoser meg med å være tilbake.

  Hva liker du å gjøre i ferien din?

  Jeg er hun med researchen og kartet, fremst i et utskremt reisefølge som prøver desperat å holde følge. Som helst vil det skal skje noe, uten ro i rumpa til å ligge rolig på noe strand eller på en solseng med bok. Jeg trasker milevis for å se arkitektur og egenart, oppsøker kulturelle eventer, drar på konserter og gjør alle de tingene hjemlig research nærmest har tryglet meg om å oppleve.

  Jeg er i aller høyeste grad et aktivitetsdyr på ferie, men ikke en sånn hoppe-i-strikk og dykking-type.  

  Jeg er veldig glad i å prøve autentisk mat og atmosfære, det være seg middag eller kaker, og har tro på å ha et reisebudsjett som tillater å spise ute fremfor å lage mat i leilighet eller på hotellrom. 

  Jeg liker best storbyferier, og drar jeg til Syden; storbyturist der også. På mine mange besøk på Gran Canaria har jeg faktisk ikke badet i havet mer enn en gang.

  Beautiful tourist
  Licensed from: Iko / yayimages.com


  Hvilke typer filmer liker du?

  Jeg liker de filmene som er markedsført mot smarte gutter, hvis det er lov å si. Memento, Shutter Island, Inception, The Usual Suspects og Dark City for eksempel. Filmer der man ikke får med seg alt ved første øyekast, eller der dialogen er tvetydig. Filmer som overrasker og en ikke kan sitte som en sufflør og gjette hva som er neste replikk. Estetisk interessante filmer som for eksempel Underworld og Sin City er helt innafor, sammen med store dramatiske historier som Frihetens regn og Den grønne mil .

  Jeg har nok også en guilty pleasure for X-menuniverset.

  Vil du ha meg til å skru av filmen, setter du på en grøsser - jeg hater å skvette. Vil du ha meg til å le - setter du på en film med humor som ikke er sentrert rundt dop og samleie. Vil du ha meg til å sovne, setter du på Fast and the furious, Pretty Woman eller Dirty Dancing.

  Oppsummert ser jeg mye mindre film enn før, sverger helst til serier på HBO.

  Scary Movie
  Licensed from: MilanMarkovic78 / yayimages.com


  Tror du livet består av mer enn det vi blir fortalt?

  Her tenker jeg det spørs litt hvem en snakker med, hva en er blitt fortalt og om en velger å tro på det en har blitt fortalt. Jeg er nok det jeg vil betegne som realist og ganske godt planta i den naturvitenskapelige stolen. Slik sett velger jeg foreløpig å ikke bruke dagene mine til og lete etter en større mening eller sammenheng med livet mitt, men heller prøve å leve det så godt jeg kan.

  På den annen side; ingen har mulighet for å bli fortalt alt i verden, så livet vil jo alltid bestå av mer enn det du vet og klarer å fatte. Så svaret er vel at jeg vet at livet består av mer enn det vi blir fortalt, men jeg er slett ikke så sikker på at jeg trenger å vite alt.

   

  Så til Daniels spørsmål: Hva er det du har mest lyst til og lære deg?

  Det er MYE, tror jeg svarer på dette spørsmålet ved en liten liste:

  • Skrive skikkelig, skikkelig bra. Om det så er kåseri, blogginnlegg, artikler, dikt eller sangtekster. 
  • CSS og HTML.
  • Teknikken rundt å lage podcast og e-kurs.
  • Mer historie, vitenskap, kultur og all annen fantastisk kunnskap.
  • Lære meg å spille soloer på el-gitaren min.
  • Lese manualen og faktisk kunne bruke speilreflekskameraet mitt ordentlig.
  • Lære meg en hel haug med sangtekster jeg bare kan brøkdeler av.

  Og, hadde ikke penger vært et issue; coaching. 

  Businesswoman writing the word coaching
  Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com


  Hvilket svar overrasket deg mest? Ligner vi?

  Fikk du ikke med deg svaret på hovedmålet mitt med å ha blogg, finner du det her.

  #spm #svar #qa #film #ferie 

 • Publisert: 16.04.2017, 12:45
 • Kategori: Blogg
 • 25 kommentarer
 • 25 kommentarer

  Anette Vedøy

  16.04.2017 kl.13:06

  Mange bra svar! :D

  Kristin

  16.04.2017 kl.21:08

  Anette Vedøy: Tusen takk! Fikk veldig lyst på fruktsalat av å besøke bloggen din, tror vi må kjøpe inn litt mango når butikkene åpner igjen. Litt matlei, så da passer det bra med noen fristelser man ikke har for ofte i hus for å variere litt. Håper du har en kjempeflott påskekveld :)

  Victoria

  16.04.2017 kl.13:08

  Flotte svar :)

  Kristin

  16.04.2017 kl.21:09

  Victoria: Tusen takk :)

  Jegmotverden

  16.04.2017 kl.16:18

  bra svart på spørsmålene :D

  Kristin

  16.04.2017 kl.21:09

  Jegmotverden: Tusen takk, Lena :) Håper du har hatt en fin påske, og at du og kameraet har laget noen fin-fine minner :)

  EtVennligPuff

  16.04.2017 kl.16:59

  Jeg som har trodd at vi er så like, fikk plutselig et litt annet syn. Ut i fra disse svarene i allefall.. :-p Jeg er vel, stort sett, det motsatte av alt det du har svart her (nesten)! ;-) Men alltid gøy å bli bedre kjent med deg! ;-)

  Mulig vi ikke skal reise på ferie sammen eller se på noe annet enn serie (for der tror jeg vi er ganske samkjørt!?)!

  <3 Men herlig å ha deg tilbake på blogg, dèt er sikkert!

  Kristin

  16.04.2017 kl.21:11

  EtVennligPuff: Hehe, vi er nok ikke så like på alt, men noe ;) Og det er vel og bra! Ja, serier er vi nok ganske samkjørte, tror jeg da. ;) Plutselig kommer det en overraskelse der også. Tusen takk - trivelig å komme tilbake når en har sånne venner her vettu :)

  mammaglede

  16.04.2017 kl.19:47

  Utrolig gode svar til alle spørsmålene! :-D <3

  Anbefaler å se "Hide and Seek" med robert de niro eller "The others" med Nicole Kidman hvis du ikke allerede har det. Dette er to veldig bra og spennende filmer som du kanskje vil like!

  På ferie er vi kanskje litt ulike, siden jeg som regel elsker å bare sitte rolig- men jeg liker å gjøre noe annet enn det mange vanligvis gjør. Å bade på stranda, det liker jeg ikke i det hele tatt! Jeg har egentlig aldri vært på ordentlig ferie til utlandet, foruten om når jeg drar for å besøke familien min i Spania. :-)) En ferie for meg kan fint være en enkel tur til Danmark eller til Sverige også og bo på hotell/camping, der hadde jeg nok kost meg mye! <3

  Håper du får en kjempe fin kveld videre idag og at du har hatt en kjempe fin påskeferie så langt, Kristin! :-)) <3

  Kristin

  16.04.2017 kl.21:05

  mammaglede: Så bra at du likte svarene, morsomt å svare når man får morsomme spørsmål. The Others har jeg sett, men Hide and seek må jeg nok se ja ;) Så veldig bra ut! Tusen takk for tipset.

  Det høres jo så deilig ut, å sitte rolig, men jeg får det bare ikke til ;) Må kanskje trene litt på det? Det er slett ikke dumt med enkle turer, det blir nok en god del av det de nærmeste sommerferiene for vår del. Tre små på fly ser jeg på som en litt uoverkommelig oppgave pr dags dato ;)

  Tusen takk, det samme til deg. :) Sender du meg en melding med mailadressen din? Premien din er ferdig ;)

  Søtmonsen :))

  16.04.2017 kl.21:09

  Moro spørsmål og svar ^^ Jeg liker også at det skjer ting på ferien. Hater å ligge på ei strand i 14 dager :P Ikke at jeg noen gang har gjort det da, for jeg har lyst til å se på ting, og prøve litt forskjellig mat og slikt :)

  Håper du har hatt ei super påske ^^

  Kristin

  16.04.2017 kl.21:27

  Søtmonsen ): Så herlig , da vet jeg en som kan få bli med på ferie der etvennligpuff ikke får ;) :P Påsken har vært grei, litt sykdom, men ellers bare velstand. Var det bra på hytta?

  Daniel Olsen

  16.04.2017 kl.21:42

  Jeg innleder min kommentar med å si "slit'an" med ny header. (for du har ny header eller ser jeg syner?) den var enkel og fin :)

  Når jeg er på ferie så prøver jeg og slappe av i større grad prøver jeg og gjøre meg til en skikkelig familiemann slik at jeg har gode vaner når familien en gang i fremtiden blir stiftet :) Men sånn som nå i påske ferien så har jeg brukt mange av dagene på og skrive de neste innleggene og gjøre de klar til publisering.

  Jeg har sett "Shutter Island", "Inception" og "The Usaual Supects". fantastiske filmer alle tre, psykologiske thrillere er noe jeg elsker og lese, se og ikke minst å skrive. "Den grønne Mil" var en fantastisk film med en utrolig historie.

  Når det kommer til mitt spørsmål og din besvarelse så må jeg si at vi har noen likheter her også.Jeg har svært lyst til å lære meg HTML (jeg kan det grunnleggende, men har lyst og lære mer) og jeg har lyst og lære meg masse mer innen de forskjellige fag som historie og naturfag.

  Ha en fantastisk kveld videre :D

  Kristin

  16.04.2017 kl.23:32

  Daniel Olsen: Tusen takk :) Joda, det var min headerplass sin tur å lide i dette paintheaderprosjektet mitt denne gangen. Måtte justere litt ut fra hva jeg liker aller best å skrive om.

  Det hørtes lurt ut med familiemannfokuset. Det kan også lønne seg å slappe av mens man kan, "har jeg hørt".

  Så flink og strukturert du har vært da! Det er skills og den driven som skal til for å lykkes med forfatterdrømmen.

  Psykologiske thrillere er rett og slett genialt. Gleder meg til å lese mer av skrivingen din. Håper ikke du blir sånn som han i skrivebula når du blir familiemann ;)

  Så kult! Visste vel at du var en luring med god smak :) Jeg kunne absolutt nada HTML og CSS i januar i fjor, så det går i alle fall rette veien.

  Fantastisk kveld til deg også, og takk for en kjempetrivelig kommentar! :)

  EtVennligPuff

  16.04.2017 kl.23:01

  SV: Ingen kan, eller bør, være HELT like! Tenk så kjedelig! Ellers hadde vi kanskje ikke hatt mye å snakke om!? ;-)

  <3

  Kristin

  16.04.2017 kl.23:32

  EtVennligPuff: Tror nok skravla hadde gått uansett ;) Men da kanskje litt vel mye i munnen på hverandre :P

  Nora Piscopo

  16.04.2017 kl.23:10

  Så fine svar! Ha en super kveld :)

  Kristin

  16.04.2017 kl.23:38

  Nora Piscopo: Tusen takk :) Håper din kveld også er super :)

  EtVennligPuff

  16.04.2017 kl.23:39

  SV: Skravle ja, dèt hadde vel ikke blitt noe problem. Men tenk å skulle gjenta det samme opp igjen og opp igjen da..!? :-p

  Kristin

  17.04.2017 kl.11:55

  EtVennligPuff: Hehe, hadde blitt en papegøyedialog det der ;) Har forresten hivd over en mail til deg. :)

  Søtmonsen :))

  17.04.2017 kl.02:08

  Hehe :P

  Det var herlig :D Hadde så supert vær hele påsken også :D

  Kristin

  17.04.2017 kl.11:54

  Søtmonsen ): Wow, trøndelag med finvær :) Magisk!

  EtVennligPuff

  17.04.2017 kl.13:41

  SV: Digger når du hiver over mail! ;-) Skal inn å se!

  Jeanett Michelle

  17.04.2017 kl.21:02

  Mange fine svar :)

  Kristin

  18.04.2017 kl.11:58

  Jeanett Michelle: Tusen takk :)

  Skriv en ny kommentar