hits

Kristin.blogg.no

Kreativ treningsøkt 3 - finn ideer som en treåring!

 • Publisert: 10.04.2017, 12:45
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • Dagens oppgave i den kreative treningsleiren er avhengighetsskapende, morsom og utrolig lett å gjennomføre. Vi tar opp igjen en teknikk du var ekspert på da du var 3 år, og fortsatt kan bruke som metode for å bli mer kreativ og finne nye ideer. Som treåring var du nemlig ekspert i å tenke kreativt. Dette er annerledes, kreativ trening på sitt beste - treåringmetoden.

  Dagens metode - finn ideer som en treåring!

  "Men hvorfor det da?" De fleste vil kjenne igjen dette utsagnet fra barn som spør om alt! "Hvorfor har den mannen stor mage? Hvorfor kan jeg ikke spise ostepop til frokost?"

  Problemet ligger i at mange blir mindre og mindre kreative med årene. Det kan være redsel, ytre regler, jantelov eller rett og slett at man glemmer å være kreativ. Et enkelt spørreord,"hvorfor", kan hjelpe deg langt på vei til å finne tilbake den barnslige kreativiteten og nyskjerrigheten.

  Husk at du kan være barnslig kreativ i prosesser som foregår i hodet ditt uten at ideene og resultatet blir barnslig!

  Toddler playing with wooden blocks
  Licensed from: alenkasm / yayimages.com


  Hvorfor "hvorfor"?

  I bloggverdenen er de fleste veldig gode på hvem, hva, hvor og hvordan. Jeg mener derimot at det mest personlige spørreordet er litt neglisjert: "hvorfor". De bloggerne vi føler vi vet mest om, bruker svaret på "hvorfor" aktivt for å få oss med på laget.

  Her et sitat fra gårsdagens innlegg hos mammatilmichelle, der de uthevede partiene er svar på hvorfor ting er sånn:

  "...... Det er mye jobb, derfor så klarer jeg ikke alltid å samkjøre bloggen med boken. Og siden boken nærmer seg deadline så må jeg prioritere tiden min til den." " .... Jeg kan komme med et innlegg om akkurat det jeg vil, men om jeg skal skrive om temaer som virkelig har gjort store forandringer i mitt liv, føler jeg det fortjener mer av meg enn kun et innlegg. Jeg gleder meg veldig til å vise frem boken min, for da blir alle andre tema i boken så mye mer relevante. "

  Den siste setningen gir forsåvidt ingen mening for meg, men det får stå for bloggeiers regning.

  Toddler playing with wooden blocks
  Licensed from: alenkasm / yayimages.com


  Hvordan bruke metoden "hvorfor":

  • Lag mer innhold direkte i egenskrevne innlegg ved å spørre.
  • Finn ideer i annet skrevet materiale ved å spørre. (Husk kreditering om resultatet er nært beslektede innlegg.)
  • Se rundt deg og still spørsmål for å finne nye ideer.
  • Lag mer personlighet i  innlegg ved å besvare spørsmålet.

   

  Dagens oppgave, for deg som vil prøve: Lek treåring i 15 minutter!

  Still spørsmål som starter med "hvorfor" ved absolutt alt du ser, opplever, leser og gjør. Deretter finner du et svar. Ikke vær fornøyd med det første svaret, likt en treåring stiller du minst to oppfølgingsspørsmål. Er du tom for spørsmål, er fasiten alltid og slenge på et ekstra "men hvorfor det?"

  Husk å spørre om helt absurde ting. "Hvorfor har jeg to lillefingre? Hvorfor er gresset grønt?" Du er ikke ordentlig treåring uten! Skriv ned innleggsideer du får underveis. Hvis du gjør dagens øvelse i så lite som 5 minutter hver dag, vil du etter hvert oppdage at hjernen din blir både mer kreativ og mer nysgjerrig.


  Eksempel på ide funnet på denne måten: 

  •  Hvorfor bruker jeg tallerken? Fordi jeg må ha noe å spise på.
  •  Hvorfor liker jeg denne tallerkenen? Fordi den er pen
  • Hvorfor er den pen? Fordi jeg elsker blått og hvitt porselen.

  Innlegg: Min forkjærlighet for blått og hvitt interiør i bilder.


  Toddler playing with wooden blocks
  Licensed from: alenkasm / yayimages.com


  Videre treningsopplegg:

  Du som har vært med før, ser kanskje en forandring i treningsopplegget? Jeg har fått flere tilbakemeldinger som tyder på at den kreative treningsleiren min er tungt tilgjengelig. Dere har selvfølgelig helt rett, selv om ingen har sagt det med store bokstaver.Fremover vil jeg fokusere på gleden ved kreativt arbeid, og heller dekke opp spørsmål dere måtte ha om metoden eller behov for flere eksempler, ved hjelp av dialog i kommentarfeltet. Høres dette ut som en grei løsning? Neste treningsøkt blir mandag om en uke, håper vi ses.

  Tidligere treningsøkter og andre innlegg under temaet kreativitet finner du her.

  Har du spørsmål eller tilbakemeldinger, ikke nøl med å bruke kommentarfeltet! Har du lengre spørsmål eller ønsker å vise meg noe, hva som helst, kan du alltid sende en mail til kontaktkristinblogg@gmail.com. Jeg har også en spørsmålsrunde og en påskekonkurranse gående.

  Hva synes du om dagens treningsøkt? 

  #kreativtrening #kreativtreningsleir #kreativ #trening #tips #bloggtips #kreativekristin #kristin #kristinbloggno

 • Publisert: 10.04.2017, 12:45
 • Kategori: Kreative treningsøkter
 • 14 kommentarer
 • 14 kommentarer

  stavangerinmyheart

  10.04.2017 kl.12:50

  Herlig:)))

  Kristin

  10.04.2017 kl.22:25

  stavangerinmyheart: ;)

  frodith

  10.04.2017 kl.13:12

  Hi-hi, smart :-D Jeg er ofte som en treåring i hodet jeg virker det som. En hel kategori tilegnet tøyrotter :-D Folk blir veldig ivrig hvis man setter i gang "leker" her inne også, det er moro da :-D

  Kristin

  10.04.2017 kl.22:26

  frodith: Ja, jeg er nesten verre enn ungene i huset selv....Ja, men det er jo SÅ GØY :) Ja, det er mange lekne, bra folk her inne. :)

  Nora Piscopo

  10.04.2017 kl.14:27

  Så flott innlegg! Ha en super mandag :)

  Kristin

  10.04.2017 kl.22:28

  Nora Piscopo: Tusen takk! Håper du har hatt en fin-fin mandag også :)

  dvergpinschere i mitt hjerte

  10.04.2017 kl.19:03

  Jeg klarer dessverre ikke å følge med på denne treningsleiren din..men jeg leser og ser..og prøver å skjønne...hihihih. Men flotte tips og du er sitter med mye lærdom... ha en god påske!

  Kristin

  11.04.2017 kl.21:21

  dvergpinschere i mitt hjerte: Takk :) Håper du også får en knallpåske! :)

  mammaglede

  10.04.2017 kl.20:54

  Liker det! Supert å kunne trene på kreativiteten på denne måten! :-D

  Kristin

  12.04.2017 kl.21:24

  mammaglede: Så godt å høre - ja, det skal ikke mange øvelsene til før man merker at man blir smartere, rent kreativt ;)

  Rebekka

  12.04.2017 kl.10:07

  Dette innlegget likte jeg. Skal definitivt begynner å tenke litt mer "hvorfor" :D God påske

  Kristin

  12.04.2017 kl.21:19

  Rebekka: Så moro at du likte det, og ikke minst at du vil prøve å tenke litt mer "hvorfor" :) Håper du også får bra påskeuke, enten det er skiføre eller bypåske som er nærmest din fasit på en fantastisk påske. :)

  SnikendeSeb

  02.06.2017 kl.14:39

  Jeg er livredd hvorfor spørsmålet fordi det kan lede meg rundt som en rockering; hvorfor hvorfor hvorfor sa Kierkegaarden og ble Hamlet som ikke kunne velge om han skulle være eller ikke være; så Hvordan spørsmålet blir viktig for meg å bevege meg innover hvorfor; men høna klukket utt hvorfor først og så klekket egget ut hvordan? Og hvorfor i all verden heter hanen cock på engelsk - hvorfor er det sånn! Min lilletreåring innvendig er like smart som jeg er idag; mens barna satt å løste små oppgaver og bygger slott av legoklosser så hamret jeg plastikk-hammeren i hodet mens de voksne tenkte sitt med 'that little boy is going places....perhaps not to Harvard, but he is going places..." Så her er jeg og spørr meg hvorfor det kunne skje; slår jeg fortsatt denne plastikk-hammeren i tinningen og frontal-lobe om hvorfor dette skjer meg; hvorfor skriver jeg her - når skal jeg begynne å ta tak i andre spørsmål som kan gi meg de svarene som passer meg...dagens lærdom som jeg fikk av dette blogg-innlegget var at jeg må slutte å hamre meg i hodet med samma plastikk hammer siden 1983...

  god helg

  Kristin

  02.06.2017 kl.21:58

  SnikendeSeb: God helg til deg også :) Håper du finner ut av det med hammeren. Det er nok ulikt hvilket forhold vi har til ordet hvorfor ja, og utfra det du skriver, har du godt med assosiasjoner ut fra bruken :)

  Skriv en ny kommentar